להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • קרטוקונוס

    מחלה מתקדמת שבה הקרנית הולכת ומתקמרת בהדרגה, ומשנה את צורתה מצורת כיפה סימטרית לתבנית דמויית-חרוט ולא סימטרית. התבנית הזו גורמת לירידה בחדות הראייה ולשינוי במרשם המשקפיים. לקרטוקונוס אמצעי טיפול מגוונים התלויים במידת התקדמותו, החל מהתאמת עדשות מגע מיוחדות, דרך טיפול בקשרי צילוב, ועד להשתלת קרנית.

    קרטוקונוס היא מילה שמקורה ביוונית ומשמעותה קרנית (Kera) חרוטית (conus). זוהי מחלה מתקדמת של הקרנית שבה הקרנית הולכת ומתקמרת בהדרגה, ומשנה את צורתה מצורת כיפה סימטרית לצורה קמורה מאוד ולא סימטרית.

    קרטוקונוס מתקדם במבט מהצד

    קרטוקונוס מתקדם במבט מהצד – הקרנית מאוד קמורה.

    קרטוקונוס מתבטא בכך שהקרנית הולכת ונעשית דקה במקביל לכך שהיא הולכת ונעשית קמורה יותר עם הזמן. הצורה החרוטית והלא-סימטרית של הקרנית גורמת לכך ששבירת קרני האור במהלכן דרך הקרנית אינה סימטרית, ולכן קרני האור אינן מתמקדות היטב על פני הרשתית. הדמות המתקבלת על הרשתית מעוותת ולא ברורה. התוצאה היא הופעה של צילינדר הולך וגדל במשקפיים, וירידה בחדות הראייה.

    קרטוקונוס מתחיל על פי רב בשנות העשרה המאוחרות (בד”כ בסביבות גיל 15-16) או בשנות העשרים המוקדמות, ויכול להתקדם באיטיות במשך מספר שנים. קרטוקונוס יכול לפגוע בקרנית בשתי העיניים או בעין אחת. ככל הנראה קרטוקונוס היא מחלה גנטית, שבה מעורבות גנים שונים באנשים שונים. עד כה נמצא מספר קטן של גנים הגורמים למחלה זו. בנוסף קרטוקונוס יכול להיגרם כתוצאה משפשוף כרוני של העיניים במשך שנים רבות, על רקע דלקת אלרגית בעיניים.

    הטיפול הראשוני בקרטוקונוס כיום הוא קרוס לינקינג (קשרי צילוב) של הקרנית, אותו יש לבצע מוקדם ככל האפשר, כאשר המצב מאובחן. כדי לשפר את הראייה יש בד”כ להרכיב עדשות מגע מיוחדות. במקרים הקשים של קרטוקונוס, כאשר עדשות מגע לא יכולות יותר לשפר את הראייה או כשלא ניתן יותר להרכיב אותן, ניתן לבצע השתלת קרנית.

    קרטוקונוס - מידע נוסף

    carnit34
    על מה מתלונן אדם שיש לו קרטוקונוס?
    הסימנים הראשונים של קרטוקונוס הם ירידה בראייה המלווה בעליית המספר במשקפיים, ובעיקר בצילינדר שגדול יותר מהמספר עצמו. קראו עוד...
    pedigree
    מהן הסיבות להתפתחות קרטוקונוס?
    הסיבה העיקרית להתפתחות הקרטוקונוס היא גנטית במרבית המקרים. כנראה שמדובר במספר רב של מוטציות גנטיות האחראיות על קראו עוד...
    תמונה 4. טופוגרפיה של קרטוקונוס – הצבע האדום מייצג את איזור הקמירות הגבוהה
    כיצד מאבחנים קרטוקונוס?
    האבחון של קרטוקונוס נעשה ע"י שילוב של מספר בדיקות: בדיקת המשקפיים שבה הצילינדר גבוה מהמספר, מיפוי ממוחשב של קרנית קראו עוד...
    d7aad79ed795d7a0d794-132
    הטיפול בקרטוקונוס
    הטיפול בקרטוקונוס כולל מספר שלבים, ותלוי במידת החומרה, ובראיה התפקודית של המטופל. הטיפול כולל עדשות מגע מיוחדות, קראו עוד...
    תמונה 11 - עדשת מגע piggyback. במרכז רואים את שולי העדשה הקשה, ובהיקף נראים שולי העדשה הרכה
    הטיפול בקרטוקונוס – עדשות מגע
    עדשות מגע קשות נותנות פתרון אופטי מצויין בכל השלבים של קרטוקונוס. קיימים סוגי עדשות שונים לקרטוקונוס כגון עדשות קראו עוד...
    תמונה 12 - טבעות בקרנית (INTACS)
    הטיפול בקרטוקונוס – השתלת טבעות בקרנית
    ה"טבעות" הן שני מקטעים בצורת קשת העשויות מחומר קשיח, מושתלות בתוך הקרנית וגורמות לשינוי בצורתה ולהקטנת קמירותה. קראו עוד...
    טיפול בקשרי צילוב - מן המכשיר יוצא אור UVA המוקרן במשך כ- 30 דקות על העין.
    הטיפול בקרטוקונוס – קשרי צילוב (קרוס לינקינג)
    קרוס לינקינג (קשרי צילוב) של הקרנית הוא טיפול שמטרתו לייצב את רקמת הקרנית במקרים של קרטוקונוס הנמצא במצב של התקדמות קראו עוד...
    carnit141
    הטיפול בקרטוקונוס – השתלת קרנית
    השתלת קרנית מבוצעת כפתרון אחרון לאחר שלא ניתן יותר להרכיב עדשות מגע כל שהן. בניתוח נלקחת קרנית מתורם וחלקה המרכזי קראו עוד...
    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    21/08/2017 האם זה אומר שיש לו קרטוקונוס?

    ערב טוב פרופ אבי,
    בני התגייס ובלשכת הגיוס הורידו לו פרופיל ל82 בשל סבירות לקרטוקונוס ( מיפוי הקרנית לא יצא חד משמעי).
    הוא מתלונן שהוא רואה מטושטש אפילו ממרחק קרוב יחסית של 20 מטר.
    היום היינו בבדיקת ראיה ובאותה עין חש עליה הצילינדר של 0.75 מאז מרץ. בנוסף, בבדיקת הראיה הוא טוען שראה את המספרים שבמרכז הלוח ברור והשאר מטושטשים עד לכדי קושי בזיהוי. בבדיקת העיניים גם נמסר שהוא יכול לראות 6/6.הוא בן 18. האם לדעתך קיים קשר? תודה.

    AA_Giant_Eyeball_IndividualPage
    שלום רב,

    בשאלתך הרבה נתונים לא ברורים. אי אפשר לענות על שאלתך בלי לראות את המיפוי, ובלי לדעת מהו המספר במשקפיים ומהו עובי הקרנית. אנא פנו לבדיקת רופא עיניים מומחה לקרנית עם התוצאות של הבדיקות שעבר בנך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/08/2017 קטרקט והשתלת קרנית

    לפני כ 20 שנה עברתי השתלת קרנית בשתי העיניים .
    בשנים האחרונת חלה ירידה באיכות הראיה כתוצאה מקטרקט.
    הרופאים חוששים לנתח אותי.
    האם יש דרכים לשפור הראיה, מה הסיכון בניתוח?

    eyes of van gogh
    שלום רב,

    בכל ניתוח קטרקט המבוצע במושתל קרנית קיים סיכון מסויים לפגיעה בשתל הקרנית. אבל אין לך ברירה, ועליך יהיה במוקדם או במאוחר לעבור ניתוח קטרקט. עליך לדעת שיש סיכון מסויים, ששכיחותו לא ידועה, לפגיעה בשתל. מצב זה יחייב השתלת קרנית שכבתית בהמשך. מצד שני - יתכן שהכל יעבור בשלום ולא תהיה פגיעה בשתל. מומלץ לעבור את ניתוחי הקטרקט בהקדם, ואצל מנתח מיומן.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/06/2017 הנחיות לאחר השתלה

    שלום
    רציתי לדעת לאחר כמה זמן בערך אפשר להפסיק לישון עם המגן לאחר ההשתלה? אציין שלפעמים יש לי נטייה לישון על הפנים. בנוסף מתי אפשר לחפוף רגיל?

    תודה

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום רב,

    לאחר השתלת קרנית לקרטוקונוס מומלץ להשתמש במגן פלסטי למשך מספר חודשים. מומלץ בכל מקרה לא לישון על הפנים כדי שלא ליצור לחץ על העיניים. ההחלטה על הפסקת השימוש במגן פלסטי היא של הרופא המנתח, שיחליט על פי הבדיקה, מתי נראה לו שיש הצטלקות סבירה של החיבור בין השתל ובין הקרנית שלך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/05/2017 היריון

    יש לי קרטוקונוס ועברתי קרוס לינקינג בשני העיינים.
    עכשיו אני בהיריון עם תאומים ניתן ללדת לידה רגילה?

    מיטל

    דמעות1
    מיטל שלום,

    בהחלט, מבחינת מצב העיניים אין כל מניעה ללדת לידה רגילה, וכמובן על פי הנחיות רופא הנשים. ככלל - המאמץ בלידה אינו משפיע על הקרנית ועל מחלות של הקרנית, או על מטופלים שעברו ניתוחים בקרנית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/05/2017 קרטוקונוס

    רציתי לשאול אם ישלי קרטוקנוס מתקדם מאוד וכבר הראיה על הפנים יש דרך לטפל בלי הניתוח? ואם אין דרך אז יש סיכון עם ההשתלת קרנית?

    אוריה

    תמונה 8
    שלום אוריה,

    אם הקרטוקונוס מתקדם כל הזמן - מומלץ לבצע קרוס לינקינג כדי לעצור את ההחמרה במצב.

    כדי לשפר את הראייה מומלץ להתקין עדשות מגע מיוחדות. לחץ כאן לקישור לאתר של ד"ר ניר ארדינסט, המיומן בהתאמת עדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס.

    השתלת קרנית מבוצעת רק אם לא ניתן להשיג ראייה טובה בעזרת עדשות מגע, או אם אתה לא מסוגל להרכיב עדשות מגע בגלל יובש בעיניים או תגובה דלקתית-אלרגית לעדשות. על הסיבוכים הכרוכים בהשתלות קרנית ניתן לקרוא באתר זה. לחץ כאן למידע נוסף על השתלות קרנית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/03/2017 סיכון לעיוות קרנית

    שלום
    הייתי בבדיקה בהסרת משקפיים בלייזר אצל רופא בין הטובים בארץ ורציתי בבקשה אם אפשר חוות דעת נוספת ? זה יעזור לי מאוד . עשיתי בדיקות התאמה ונמצא שיש לי קרנית דקה! לאחר בדיקות נאמר לי על ידי הפרופסור שיש סיכון גבוהה לעיוות הקרנית לעומת מטופל רגיל. הוא הסביר לי שאם למטןפל רגיל 1/100,000 סיכון לעיוות בקרנית אז לי יש סיכון מ 1/1000 !? יש לי 1.25 בכל עין ראיה וגם צלינדר וזה ממש מפריע לי ! בלי המשקפיים אני בקושי רואה משהו … אני לא יודע אם לעשות או לא ? אני ממש רוצה! כי עדיין 1/1000 זה סיכויים טובים לא?

    דן

    eye-art-photo
    דן שלום רב,

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה. לא ניתן לענות לשאלתך בלי לראות את מיפוי הקרנית, לדעת בדיוק מהו עובי הקרנית ומה המספר במשקפיים.

    לתיאום בדיקת התאמה ניתן להתקשר ל 052-6741425 או 1800-200-222.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/03/2017 עובי קרנית

    אני סובל מלחץ עיני.כבר 10 שנים מטופל בקסלאטאן .
    פעם ראשונה שהרופא ביקש בדיקת עובי קרנית. בבדיקת פכימטריה קבלתי: cct re =513 ו cct lle =528.
    מה משמעות? מה הטפול אם זה בעיתי ,

    Third Eye _2, b
    שלום,

    קיים יחס ישר בין עובי הקרנית ובין הלחץ הנמדד: ככל שהקרנית עבה יותר, הלחץ הנמדד יהיה גבוה יותר, ולהיפך. לכן יש לתקן את הלחץ הנמדד על פי עובי הקרנית, כדי לקבל את הלחץ התוך עיני האמיתי. במקרה שלך העובי בעין ימין מעט נמוך מהממוצע, ובעין שמאל קרוב לממוצע, כך שההשפעה על תיקון ערכי המדידה אינה גדולה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/03/2017 הפרעות בשדה הראייה

    שלום ,

    אני בן 25 , יש לי קרטוקונס בשתי העיניים , בעין שמאל עברתי Cross והעין השנייה במעקב.
    כבר תקופה ארוכה שמופיעים בשדה הראייה שלי מעין floaters או נקודות כאלו שקופות שמופיעים יותר ביום וברקעים בהירים ..
    האם צריך לבדוק לעומק את הנושא ? והאם יש לזה קשר ממחלת הקרטוקונוס?

    060c366c4f211b4d62296abeeadaa1f3
    שלום רב,

    לא, אין קשר ל- floaters עם קרטוקונוס. ה- floaters הם תוצאה של תהליך די נפוץ של התנתקות הזגוגית (PVD). על נושא זה דובר בהרחבה לכאן בעבר בתשובה לשאלות רבות של הגולשים באתר זה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/02/2017 קרטוקונוס אחורי

    שלום רב. לפני כשנתיים רציתי לעשות ניתוח לייזר ובבדיקה גילו לי קרטקונוס אחורי באחת העיניים (עובי קרנית 510 בערך איני זוכר בדיוק). המספרים בעיניים שלי 3 ו3.25 (האחרון עם צילינדר 1.75) לא השתנו בכלל ב20 השנים האחרונות (עם משקפיים מגיל 3). האם קיים טיפול כלשהו שבאמצעותו אוכל לראות בלי משקפיים ועדשות? (חלום שכפי שניתן להבין נמצא אצלי כבר 20 שנה). לא מצאתי שום מידע בשום מקום לגבי קרטקונוס אחורי. האם פרוטוקול אתונה קיים גם עבור אחורי (כמובן שאחכה עד שתהיה תשובה חד משמעית לגבי תוצאותיו אבל שתהיה לי תקווה).

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום רב,

    מומלץ לחזור על הבדיקות ולוודא שאכן יש לך קרטוקונוס אחורי. מכשירי הדמייה שונים נותנים לפעמים תוצאות לא ברורות או שנויות במחלוקת, ויתכן שהאבחנה אינה נכונה.

    פרוטוקול אתונה הוא נושא שנוי במחלוקת, ולא מקובל על כל מנתחי הלייזר בעולם.

    אתה מוזמן לבדיקת התאמה. 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/12/2016 קרטוקונוס

    שלום,
    אני בת 29..כנראה שיש לי קרטוקנוס.
    העניין שהרופאה בקופה אמרה לי שאין לזה טיפול..
    אני צריכה לחזור אליה ביום ראשון הקרוב ואני רוצה שתפנה אותי לרופאים המתאימים.
    מה אני אמורה להגיד לה?שתפנה אותי למומחה קרנית?
    בנוסף לכך רציתי לשאול,אני עובדת בתור נהגת בערבים.האם אני צריכה להפסיק עם זה מיידית??ומה לגבי ביטוח לאומי זה נחשב אצלהם נכות??(העבודה בערב היא השלמת הכנסה בשבילי).

    בנוסף לכך רציתי לשאול..האם עייפות בעיינים או יובש/כבדות בעיינים נובע מהמהחלה הזאת?וגם כשאני קמה בבוקר הרבה פעמים כואב לי הראש..
    אני עונדת כרגע משקפיים רגילות (מידות -6 צילנר 3,-4 צילנדר 1.5 בערך)
    מכיון שאני כבר סובלת ממחלה כרונית מאוד מלחיץ אותי לשמוע על עוד אחת:((

    imagesAK0SIJ0H
    שלום רב,

    את צריכה לבקש מרופאת המשפחה שתשלח אותך לרופא עיניים מומחה לקרנית. אם הקרטוקונוס חדש או יש עדות לדינמיקה במצב הקרנית (החמרה בקמירות הקרנית במיפוי, שינוי במספר בצילינדר שבמשקפיים, ירידה בראייה המיטבית המתוקנת) אזי יש לשקול ביצוע קרוס לינקינג.

    לגבי היכולת לנהוג וקביעת אחוזי נכות - צריך לדעת מהי חדות הראייה המתוקנת המיטבית כדי לקבוע זאת. כדי לנהוג ברכב ציבורי צריכה להיות חדות ראייה מיטבית של 6/12 לפחות בכל עין לחוד.

    לגבי התיקון האופטי - תיקון עם עדשות מגע מיוחדות עדיף על התיקון עם משקפיים. לחצי כאן למידע על עדשות מגע לקרטוקונוס.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/12/2016 התכווצות הקרנית.

    שלום פרופסור סלומון.
    לפני כשנתיים עברתי ניתוח prk להסרת משקפיים בלייזר, לצערי אז לא חששתי מבעיות שאחרי הניתוח ולא עשיתי את הניתוח אצלך. לפני הניתוח עובי הקרנית שלי היה 546 ו543 לאחר הניתוח הייתי עם 502 ו503 ככה לפחות נאמר לי. בביקורת של שנה אחרי עברתי מיפוי ושמה התקבלה התוצאה של 496 ו498 חשבתי שאולי טעו במה שאמרו לי בתחלה ולא התייחסתי. לפני כשבוע בביקרות של שנתיים אחרי עברתי שוב מיפוי והפעם יצאה התוצאה 490 ו484 עובי הקרנית. שאלתי את הרופא איך זה קורה והאם זה קרטוקונוס והוא אמר מה פתאום אין מה לחשוש הכל בסדר הקרנית עגולה ובריאה וזה שהיא קטנה זה תהליך טבעי של התיישרות אחרי ניתוח. יש לציין שאני רואה 6.6 השאלה שלי האם זה שהקרנית שלי נהיית דקה זה משהו שאמור להטריד אותי או באמת זה משהו רגיל? האם זה מראה לי התחלה של קרטוקונוס? בכלל המשפחה המורחבת שלי אין את זה ככה שאני לא רואה סיבה גנטית לזה אלא רק בעקבות הניתוח והניתוח שעשיתי הוא prk שלא מצאתי באינטרנט שיכול להיגרם עיוות בקרנית כתוצאה מניתוח כזה בשונה מלאסיק.

    confused
    שלום רב,

    אין לבדיקות אלו כל משמעות. את עובי הקרנית צריך למדוד עם אולטראסאונד כדי לקבל מדידה מדוייקת. בדיקת עובי הקרנית בעזרת מיפוי איננה מדוייקת, בעיקר אם היא נעשית לאחר הניתוח. כל זמן שאתה רואה 6/6 אתה בסדר. אילו היית מפתח אקטזיה (קרטוקונוס משני) - היו רואים את זה במיפוי הקרנית, ומבצעים לך קרוס לינקינג.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/12/2016 קרטוקונוס

    שלום רב!!!!
    התגלה אצלי קרטוקונוס
    לפי צילום
    עין ימין – פטרן של קרטוקונוס ברור בעובי 433
    עין שמאל – פטרן של קרטוקונוס ברור – עובי 435
    מה זה אומר ?

    confused
    שלום רב,

    זה אומר שיש לך קרטוקונוס, ושיתכן שאתה זקוק לקרוס לינקינג. הסברים נוספים תקבל בודאי אצל רופא עיניים מומחה לקרנית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/11/2016 קרטוקונוס

    יש לחברה שלי קרטוקונוס והיא הולכת לעשות ניתוח קרוס לינקינג אני רוצה לדעת אם אחרי הניתוח היא תוכל לראות טוב(שתצטרך רק משקפיים) ובמידה שלא אם יש אפשרות לשים עדשות אחרי הניתוח

    images6092CGRF
    שלום יעל,

    אחרי הניתוח תהיה תקופה של ראייה מעט מטושטשת למשך מספר שבועות. ניתן להרכיב את המשקפיים הקיימות בשלב זה. לאחר מספר שבועות, כתהליך ההחלמה תסתיים ניתן יהיה להתאים עדשות מגע חדשות, וגם משקפיים חדשות על פי הצורך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/09/2016 הערכה לפני ביצוע צילוב קרנית

    שלום רב,
    סטודנט בן 25 לפני כשבוע פניתי לרופא עינים בשל ירידה בריאה בעין שמאל, והתגלה צילנדר גבוה
    (od-4-2x87os-4.5-6.50×160) הועלה חשד לקרטוקנוס ביצעתי בהמצלת רופא העיניים מיפוי קרניתשלדעתי בוצע באופן מרושל (os- 50.47od-42.44) דאלתי היא פרופ’ האם במצב כזה ניתן לשלב ניתוח לתיקון ראיה בנוסף קרוס לינקינג?

    נתי

    תמונה 8
    נתי שלום,

    ככל הנראה יש לך קרטוקונוס. הטיפול המומלץ הוא קרוס לינקינג בשלב זה. לדעתי לא ניתן לבצע בנוסף ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. קרטוקונוס הוא מצב בו הקרנית דקה, דבר הגורם לעיוות ולהתקמרות לא סימטרית של הקרנית. ביצוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר עלול להקטין את עובי הקרנית, ולהחמיר את הקרטוקונוס. אנא פנה להתייעצות עם מומחה לקרנית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    30/08/2016 עדשות מגע קרטוקונוס

    שלום לך פרופסור סולומון.
    יש לי קרטוקונוס 2 עיניים אני משתמש בעין ימין בעדשה סקלרלית ובעין שמאל בעדשה רגילה.
    עם עדשות אני רואה כמובן יותר טוב (מקסימום ראיה בעין ימין). אני עובד במאפייה שזה מקום מזוהם לעדשות וכו וסבלתי בעבר מהפרשןת גירודיים אלרגייה וכו עקב המאפייה,ולכן רוב הזמן אני מרכיב משקפיים.
    האם זה שאני לא מרכיב עדשןת יפגע לי בעין???

    שגיא

    Pages-glasses-788798
    שלום שגיא,

    אין כל סכנה לעיניים בכך שאתה משתמש במשקפיים במהלך העבודה. עדשות המגע נותנות ראייה טובה יותר מאשר משקפיים, אך אינן מרפאות או מתקנות את הקרטוקונוס. ניתן להשתמש ללא חשש במשקפיים כל זמן שאתה צריך.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/08/2016 התקדמות מהירה של קרטוקונוס

    שלום פרופ’,

    אני בחור בן 27 שאובחן לפני כשנה, קצב התקדמות המחלה מהיר מאוד, כיום בעין ימים איני רואה כלום ( מטושטש מאוד) ובעין שמאל אמור לעבור ניתוח בעוד חודש של קרוס לינקינג.

    עברתי ניתוח קרוס לינקינג בעין ימין לפני חודשיים שלא עזר, העין מצולקת מאוד והרופא המטפל הכין אותי לכך שאצטרך לבצע השתלת קרנית בעתיד.
    בעין שמאל אני מרגיש את ההתקדמות, קשה לי מאוד לראות, כבר ארבעה חודשים שאני בתהליך של תיאום עדשות היברדיות אך עד עכשיו לא מצאו לי פיתרון.
    יש לי כמה שאלות ברשותך:

    1.אני עובד מול מחשב המון שעות, יש מצב שזה מאיץ את התקדמות המחלה?
    2.האם יש אופטיקה שהיית ממליץ לי לגבי עדשות היברידיות?

    אודה לתשובתך בנושא,

    אביתר

    newton_computer
    שלום אביתר,

    ראשית מומלץ לעבור קרוס לינקינג בעין שמאל ללא דיחוי, בעיקר לאור דבריך על התקדמות מהירה של הקרטוקונוס.

    לשאלותיך: 1. עבודה מול המחשב אינה מאיצה את התקדמות המחלה. הגורם היחיד שהוכח בוודאות כגורם המאיץ את המחלה הוא שפשוף מתמיד של העפעפיים.

    2. אני מנוע מהמלצות כאלה. בכל עיר יש אופטומטריסטים מעולים שיכולים להתאים לך עדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס. ניתן לחפש מידע זה באינטרנט או להתייעץ עם אנשים אחרים שהתאימו עדשות כאלה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/06/2016 השתלת קרנית ולידה

    יש לי קרטקונוס עשיתי השתלת קרנית לפני 4 שנים אני לקראת לידה.. מה לעשות? קסרי או לידה רגילה או שסה בכלל לא משנה..

    picasso109
    שלום רב,

    ניתן לעבור לידה רגילה או ניתוח קיסרי - על פי המלצת הגינקולוג שלך. אין למצב העין קשר כלשהוא לגבי השיקול באיזו לידה לבחור. הלחץ במהלך הלידה הרגילה אינו גורם לנזק כלשהוא לשתל הקרנית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/03/2016 חשד לקרטוקונוס

    שלום רב,

    לאחרונה התעניינתי בניתוח לייזר להסרת משקפיים (קוצר ראייה) ונאמר לי שאני סובל מקרטוקונוס במצב קל.

    לציין שאני מרכיב עדשות רכות מגיל 16, עד לפני כ3 שנים שהתחלתי לפתח אי סבילות לעדשות (גירויים אדמומיות ונימים שנותרו עד היום גם לאחר הפסקת השימוש בעדשות..). מאז אני מרכיב משקפיים ואיתם רואה 6/6 עד היום. כמו כן לציין שהמספר יציב כל השנים (3-4 עם צילינדר 1 בערך).

    נבדקתי בבדיקת מיפוי קרנית במכון מור, ואף שבצילומים כתוב keratoconus pattern not detected לגבי שתי העיניים, בפענוח נאמר שהקרניות קמורות אסימטריות (אסטיגמציה עם הכלל) עם קמירות מוגברת בחלק התחתון ולכן יש חשד לקרטוקונוס בעין ימין ומומלץ לחזור על הבדיקה בעוד שנה. צוין צילינדר בדרגה 1-1.5 דיופטר.

    לפי מה שקראתי על הבעיה, אני מבין שהבעיה אצלי קיימת (אם בכלל) בעין ימין בלבד בדרגה מאוד מינורית, לאור המספר הנמוך והעובדה שהראיה מתוקנת לחלוטין אפילו עם משקפיים. אם הבנתי נכון, לאור גילי (37) גם אין מה לחשוש מהחמרה של המחלה בשלב הזה ואין צורך בטיפול (קרוס לינקינג) פרט לתיקון הראיה.

    השאלה היא כזו- כיצד ניתן לקבל אבחנה חד משמעית לבעיה (חשבתי שזו המטרה של בדיקת המיפוי…)?
    הדבר קריטי עבורי, כי אני מניח שאף רופא לא יסכים לבצע ניתוח לייזר במצב כזה… ביצוע הניתוח חשוב לי מאחר שהמשקפיים מקשים עליי מאוד ומגבירים לי נטיה קיימת לכאבי ראש.

    עד כמה בדיקת המיפוי אמינה? גם בזמן הבדיקה במכון הלייזר וגם במכון מור העיניים שלי היו יבשות לאחר שלא ישנתי מספיק בלילות שלפני.

    האם יש מניעה לבצע במצב זה תהליך אחר לתיקון ראיה, כמו השתלת עדשה תוך עינית?

    תודה מראש על המענה.

    confused
    שלום אור,

    קשה לי לענות לך על שאלותיך בלי לראות את המיפוי עצמו. אם על פי המיפוי יש לך קרטוקונוס - אתה לא מתאים לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. אם יש לך אסימטריה בלבד, ואין עדיין קרטוקונוס ניתן לשקול PRK. אך כדי לדעת בוודאות מומלץ להגיע אלינו לבדיקת התאמה. מומלץ להפסיק להרכיב עדשות מגע לחלוטין לפחות שבועיים לפני הבדיקה. לפעמים שימוש יתר בעדשות מגע גורם לתבנית של עיוות במיפוי הקרנית, שמשתפרת לאחר הפסקה ארוכה של השימוש בעדשות.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/03/2016 האם יש קשר בין קרטוקונוס לבין תחושת עייפות בעיניים?

    האם יש קשר בין קרטוקונוס לבין תחושת עייפות בעיניים גם כאשר אין סיבה לעייפות. כלומר במידה וישנים מספיק ועדין מרגישים תחושה של עייפות בעיניים?

    תמי

     

    imagesAK0SIJ0H
    שלום תמי,

    תחושת עייפות בעיניים נובעת משילוב של יובש בעיניים ותגובה לעדשות המגע. בקרטוקונוס מתקדם, כאשר הקרנית מאוד קמורה, שיא הקמירות בקרנית אינו מצופה תמיד בשכבת הדמעות. דבר זה גורם לעיתים לפגיעה באפיתל הקרנית באיזור שיא הקמירות, וכתוצאה לתלונות של צריבה ודקירות ותחושת יובש בעיניים. בעייה נוספת היא השימוש בעדשות המגע הקשות. החיכוך המתמיד של הקרנית והלחמית הפנימית המצפה את העפעפיים עם העדשה גורם עם הזמן לתופעות אלרגיות בלחמית, וגם גורם ליובש בעיניים. כל אלו תורמים לגירוי משטח העין, דבר הבא לידי ביטוי אצלך בתחושת עייפות בעיניים.

    מומלץ להשתמש לעיתים תכופות בתחליפי דמעות ללא חומרים משמרים, ולנסות לבדוק באיזה מידה העדשה מותאמת היטב לקרנית שלך, ואולי לנסות להתאים עדשת מגע טובה יותר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/02/2016 קרטוקונוס – איך פונים לבדיקה? אצל מי

    היי,
    הייתי בבדיקת ראייה והאופטומטריסטית המליצה לי ללכת לשלול קיום קרטוקונוס. האם אני צריכה לפנות לרופא עיניים דרך מכבי ולבקש ממנו שיבדוק או שזו לא הכתובת?
    תודה

    איילת

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום איילת,

    מומלץ לפנות לבדיקה אצל רופא עיניים שהוא מומחה למחלות הקרנית.

     

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/12/2015 אבחון קרטוקונוס

    שלום רב
    אני בן 47 ומרכיב משקפיים לנהיגה ולצפייה בטלויזיה וגם לשימוש קרוב משקפיים אחרות למחשב ולקריאה..הבנתי שיש לי צילינדר עין שמאל 0.5+ 1.5-*55 ןימין0.5+ 1.5- *125 בבדיקה שגרתית אצךל רופא העיניים הוא שלח אותי לעשות טופוגרפיה ויצא בדיקה לא חד משמעית ולכן שלח אותי לעשות שוב הפעם באסף הרופא ששם לטענתו יש מכשיר מתקדם יותר…השאלה היא אם רק עכשו התפתח אצלי הקרטוקונוס ( במידה וכן) אז מדברך הבנתי שבגיל שליהוא כבר לא יתקדם יותר? כי בסך הכל אני רואה בסדר גם בלי משקפיים .כי הירידה בראייה דווקא התחילה אצלי בשנה האחרונה .(נראה לי בעקבות בילוי שעות רבות מול מסך מחשב?) מה דעתך תודה רבה.

    zztBBv6

    שלום רב,

    מאוד לא סביר שהתפתח אצלך קרטוקונוס בגיל 47. קרוב לודאי שאתה מתקשה בקריאה, כמו כל אדם שעובר את גיל 45, ולכן אתה זקוק כעת למשקפי קריאה. אם המסספר במשקפיים לרחוק יציב מזה שנים רבות - הרי שאין לך קרטוקונוס. בנוסף מומלץ לפנות עם מיפוי הקרנית לבדיקת מומחה לקרנית.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/07/2015 קורטוקונוס

    במידה ויש לי קורטוקונוס בעין שמאל ובעין ימין אני צריכה משקפיים האם אני יכולה לעשות משןקפיים רק בצד ימין עד שיגיע לי התוצאה של הבדיקה? שזה יהיה בערך בעוד שבועיים?

    אסתר

    Picasso_B_1063

    אסתר שלום רב,

    במקרה שיש קרטוקונוס בעין אחת, הניתן לתיקון מיטבי עם עדשת מגע, ובעין השניה אין קרטוקונוס אך יש קוצר ראייה הניתן לתיקון ע"י משקפיים - מומלץ להשתמש עם עדשות מגע בשתי העיניים. בעין עם הקרטוקונוס תותאם עדשת מגע קשה (או עדשת מגע המתאימה לקרטוקונוס על פי שיקול דעתו של האופטומטריסט), ובעין השניה תותאם עדשת מגע רכה רגילה לתיקון קוצר הראייה. מצב זה יתן לך ראייה דו-עינית מיטבית.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/06/2015 קרטוקונוס

    האם כשיש בעית קרטוקונוס חוץ מעדשות קשות אני רוצה משקפים, האם יש צורך במשקפים/עדשות מיוחדות לבעיה או שניתן לרכוש מאופטיקה רגילה?

    סלבי

    soul-window-kelly-del-rosso

    שלום רב,

    בד"כ קשה להשיג תיקון אופטי טוב עם משקפיים לקרטוקונוס. בגלל אי סדירות הקרנית וקמירותה הגבוהה, רוב האנשים הסובלים מקרטוקונוס נזקקים לעדשות מגע מיוחדות (קשות, היברידיות, פיגי-בק, סקלרליות או מיני-סקלרליות). כמובן שתמיד כדאי שיהיה גם זוג משקפיים לגיבוי, למצבים בהם לא ניתן להרכיב את העדשות (דלקות בעיניים, זיהום בקרנית, אובדן העדשות וכו').

    מומלץ להתקין משקפיים ועדשות מגע לקרטוקונוס אצל אופטומטריסטים המיומנים בנושא זה. לא כל האופטומטריסטים מיומנים בתחום זה, ולא בכל חנויות האופטיקה יודעים להתאים משקפיים ועדשות מגע לקרטוקונוס. אנא התייעצי עם רופא העיניים שלך (בעדיפות על מומחה לקרנית) שימליץ לך על האופטומטריסטים המתאימים. 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/04/2015 ראית לילה בקרטוקונוס

    כיצד אפשר לדעת את יכולת הראיה בנהיגה בלילה?האם רק על ידי דווח אישי של הנהג שיש לו קרטוקונוס?

    minds-eye

    שלום רב,

    לא ניתן למדוד ישירות את יכולת הנהיגה בלילה, אך ניתן למדוד את העיוותים האופטיים הנוצרים ע"י קרטוקונוס בעזרת מכשיר הדמייה הנקרא אברומטר. מכשיר זה שולח גלי אור אל העין, העוברות דרך הקרנית, עוברות עיוות הנוצר כתוצאה ממבנה הקרנית המעוות, פוגעות ברשתית ומוחזרות אל המכשיר. המכשיר קולט את גל האור המוחזר, שהוא מעוות, ומשווה אותו לגל האור המקורי שנשלח אל העין. על פי השוואה זו ניתן למדוד ולכמת בצורה מדוויקת את העיוותים האופטיים בעין, הגורמים בין השאר לקשיים בראיית לילה.

    האברומטר מבוסס על טכנולוגיית קדמת הגל (Wavefront Technology). טכנולוגיה זו מאפשרת כיום למדוד את מבנה הקרנית ואת העיוותים האופטיים שיש בה בצורה מדוייקת מאוד, ולבנות תבנית שיוף מדוייקת ללייזר, בה משתמשים בניתוחים להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/04/2015 האם קרטוקונוס משפיע על ראיית לילה?

    האם קרטוקונוס משפיע על ראיית לילה?

    שרה

    imagesCAOIOE8O

    שלום שרה,

    בהחלט!!! בעיות בראיית הלילה הם אחד הסימנים העיקריים בקרטוקונוס. מדובר בעיוותים בראיית לילה המתבטאים בראיית הילות וסינוור, בעיקר בזמן נהיגה בלילה. האורות נראים כפולים, מרוחים, מעוותים, ועם הילות סביבם. תופעה זו נובעת מחוסר הסימטריות של הקרנית, ששיא קמירותה נמצא מתחת לציר הראייה. בלילה האישון רחב יותר, וקרני האור החודרות דרכו מגיעות מאיזור רחב יותר של הקרנית, כולל מהאיזור של שיא הקמירות. לכן שבירת קרני האור אינה סדירה, דבר היוצר עיוותים אופטיים רבים. הפרעות אלו שונות מאדם לאדם, ותלויות בחומרת הקרטוקונוס, ומידת חוסר הסדירות של פני הקרנית.

    מומלץ לכן  לנהוג בלילה בזהירות, ועדיף שחבר או קרוב משפחה אחר ינהג במקום מי שסובל מקרטוקונוס. מומלץ להימנע ככל האפשר מנהיגה ממושכת בלילה באיזור לא מוכר. אם חייבים לנהוג - אז עדיף עם עדשות מגע קשות הנותנות את התיקון האופטי המיטבי.

    בברכה,

    פרופ' אבי סלומון

    רופא עיניים ומומחה לקרנית


    07/02/2015 עדשות סקלרליות

    עשו לי שתי השתלות בעין שמאל. לאחר ההשתלה השנייה במהלך 10 שנים ראיתי 6/7.5 ללא צורך במשקפים או עדשות מגע. בשנתיים האחרונות חל עיוות בקרנית ונצרכתי לעדשה לצורך תיקון. בתחילה הלכתי עם עדשה רגילה אולם המצב החמיר ורכשתי עדשה סקלרלית, אולם לצערי יש לי הרגשה שהעדשה גורמת לעיוות של הקרנית ואני מרגיש זאת לאחר הורדת העדשה מהעין. האם הכן עדשה כזאת יכולה לגרום לדלקות או לעיוות של הקרנית. במשך 40 שנה הרכבתי עדשות קשות.

    יהודה

    angelfish_texture

    שלום יהודה,

    העדשות הסקלרליות הן עדשות קשות וגדולות, שקצות העדשה מונחות על לובן העין, ובין העדשה ובין הקרנית יש חלל אותו יש למלא בנוזל (saline) לפני התקנת העדשה. את הנוזל יש להחליף אחת ל 3-4 שעות. רב הנוזל נשאר קבוע בין העדשה ובין הקרנית, אם כי קיימת תחלופה מסויימת של הנוזל עם הדמעות.

    הנוזל צובר במשך הזמן את התוצרים של חילוף החומרים של תאי הציפוי של הקרנית, וכן הוא צובר תאי ציפוי מתים שנושרים מפני הקרנית, ונעשה עכור. מצב זה גורם לדלקת קלה ומתמשכת על פני הקרנית, ולכן יש צורך להחליף את הנוזל בנוזל חדש וצלול אחת לכמה שעות. התחושות שלך עם העדשה נובעות מההתעכרות ההדרגתית של הנוזל, ולא מעיוות פני הקרנית.  

    לחילופין ניתן להתקין עדשה מיני-סקלרלית עם פתחים היקפיים. בעדשה זו קיימת תחלופה רבה יותר של הנוזל והשימוש אתה נוח יותר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/01/2015 פרופיל צבאי וקרטוקונוס

    האם קרטוקונוס מוריד פרופיל בצבא? האם יש צורך לדווח לצבא על המחלה?

    picasso 2

    שלום רב,

    קרטוקונוס אכן מביא להתאמת סעיף ליקוי רפואי, על פי חומרת המצב. כמובן שיש לדווח על קרטוקונוס לצבא במהלך תהליך המיון הרפואי.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/01/2015 השפעת המאמץ של העין על התדרדרות הקרטוקונוס

    האם שימוש רב בעין מול מחשב או מול עיון רב במסמכים יכול לגרום להחרפת הקרטוקונוס? לאחר שנעשה טיפול של קרוס לינקינג

    שרה

    picasso

    שלום שרה,

    עבודה ממושכת מול מסך מחשב או קריאה ממושכת אינם גורמים כלל וכלל להחמרת הקרטוקונוס. קרטוקונוס הוא מצב תורשתי, שהתקדמותו תלוייה בגורמים גנטיים. הגורם הנרכש היחיד שעלול לגרום להחמרת קרטוקונוס הוא שפשוף של העיניים הנעשה באופן נמרץ ולאורך שנים.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/01/2015 טיפול לשיפור הראייה לבעלי קרטוקונוס

    שלום רב,
    אני בן 16 ולפני שנה וחצי אובחנתי כסובל מקרטוקונוס בשלב התחלתי בשתי עיני.
    יש לי מספר לא גבוהים וצילינדר.
    אני משתמש בעדשות מגע רכות דו חודשיות המותאמות לי אישית כבר שנה וחצי.
    הייתי מעוניין לדעת, האם קיים טיפול לאנשים הסובלים מקרטוקונוס שיכול להוביל לשיפור הראייה?
    לאחר שקראתי באינטרנט אודות טיפולים שונים לשיפור הראייה (גם לבעלי קרטוקונוס) נתקלתי בטיפולים כמו השתלת עדשה תוך עינית וניתוח לייזר שיכול להתאים לקרטוקונוס, וברצוני לדעת האם ניתוחים אילו אכן מתאימים במקרה שלי.

    images0XJ4HVKR

    שלום רב,

    הטיפול החשוב ביותר שעליך לבצע ללא דיחוי הוא טיפול בקשרי צילוב (קרוס לינקינג) של הקרנית. זאת מכיון שאתה בן 16 והקרטוקונוס התגלה אצלך לאחרונה והוא עדיין במצב קל. בגלל גילך הצעיר ואבחנת הקרטוקונוס לאחרונה - יש סיכון של ממש להחמרה בשנים הקרובות. טיפול זה יעצור את החמרת הקרטוקונוס, וימנע התדרדרות וצורך בהשתלת קרנית בעתיד.

    שיפור הראייה במצבך נעשה ע"י עדשות מגע מיוחדות, וזהו האמצעי הבטוח והיעיל ביותר לראייה טובה. אסור לך לעבור ניתוח לייזר מכיוון שזה יחמיר את הקרטוקונוס. השתלת עדשה תוך עינית אינה מתאימה לך כלל ועלולה לסכן את עיניך. אמנם שילוב של קשרי צילוב עם ניתוח לייזר (בשיטת PRK) תואר ע"י מספר קבוצות בעולם, אך הוא עדיין שנוי במחלוקת, התוצאות ארוכות הטווח אינן ידועות, והשילוב הזה אינו מקובל כיום כטיפול יעיל ובטוח.

    בסיכום - אתה זקוק לטיפול בקשרי צילוב של הקרנית (קרוס לינקינג) למניעת החמרה של הקרטוקונוס (עליך לבצעו בהקדם), ובמקביל - המשך שימוש בעדשות מגע מיוחדות להשגת ראייה מיטבית.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/12/2014 האם תנאי מזג אויר קיצוניים מסוכנים לבעלי קורטוקונוס ולמי שעבר קרוסלינקינג

    אצל בני אובחן קורטוקונוס בשתי העיניים בגיל 16, הוא עבר טיפול קרוסלינקינג בשתי עיניו, ומאז לאחר 3 שנים מצבו יציב.
    בני אוהב מאוד לטייל והוא מדריך בשנת שירות בחוגי סיירות. האם טיולים שמש זיעה אבק ושינה בשטח עלולים להשפיע לרעה על עיניו ועל ראייתו?

    ורד

    שלום רב,

    אני שמח לשמוע שהקרטוקונוס של בנך התייצב לאחר הטיפול בקרוס לינקינג!!! הוא יכול לבצע את כל הפעולות שהזכרת ללא הגבלה או חשש. מומלץ לעקוב אחר מצב הקרניות בעזרת מיפוי ממוחשב של הקרנית אחת לשנה.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/12/2014 טיפול טבעי בקרטוקונוס

    שלום פרופ’ סלומון,

    האם יש טיפולים טבעיים לתופעה של קרטוקונוס, לפני שניגשים לפרוצדורה של ניתוח?

    תודה מראש, בני.

    שלום בני,

    לא ידוע כיום על טיפולים טבעיים בתחום הרפואה האלטרנטיבית שעשויים לעזור לעצירת הקרטוקונוס.

    הטיפול בקשרי צילוב (קרוס-לינקינג) בקרטוקונוס יכול להחשב כסוג של טיפול טבעי, משום שיש בו שימוש בריבופלאבין, שהוא ויטאמין B2, חומר טבעי שקיים בגוף שלנו. תהליך קשרי הצילוב של סיבי הקולאגן הוא תהליך טבעי המתרחש בגוף שלנו לאורך כל חיינו, ואחראי להקשחת הרקמות עם הזמן. הטיפול בקשרי צילוב (קרוס לינקינג) מגביר ומאיץ את יצירת קשרי הצילוב בקרנית, ע"י שילוב של ריבופלאבין וקרינת UV, שמשפעלת את הריבולפלאבין. בצורה כזו נעצרת התפתחות הקרטוקונוס.

    לחץ כאן למידע נוסף על קרוס לינקינג לקרטוקונוס.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/11/2014 קרטוקנוס -מספר שאלות

    שלום רב!
    ברצוני לדעת באיזה מצב המחלה שלי כאשר אובחנו בשתי עיני קרוטוקנוס
    (מיפוי קרנית ופענוח לאחר מכן ע”י מומחה קרנית).
    עין ימין פגועה יותר עם צילינדר -4.5 ובעין שמאל אין כלום?
    מתי מומלץ לשקול טיפולים כירורגיים?
    האם פעילות גופנית מותרת כרגיל?
    אני לוחם מילואים האם זה בעייתי? מוריד פרופיל?

    שלום רועי,

    אם הקרטוקונוס התפתח לאחרונה, כדאי לעבור טיפול בקשרי צילוב (קרוס-לינקינג) של הקרנית, כדי למנוע התקדמות נוספת של הקרטוקונוס. בנוסף מומלץ להתאים עדשות מגע קשות. אין הגבלה כלשהיא לפעילות גופנית.

    קרטוקונוס אכן מוריד את הפרופיל הרפואי בצה"ל. עליך לבקש מקצין הקישור של יחידתך הפנייה לענף מיון רפואי לקביעה מעודכנת של הפרופיל הרפואי שלך.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/09/2013 קרטוקונס

    שלום פרופסור סולומון קודם כל שתהיה לך שנה טוב ובריאה. לעינינו גילו לי לפני שנתיים את הקרטוקונוס ולצערי הייתה החמרה במצב אתה ועוד דוקטור ידוע מבית החולים אסף הרופא המלצתם בדחיפות על קרוסלינקינג עשיתי את הטיפול לפני חצי שנה בבדיקה השגרתית הרופא בביה”ח אמר שיש החמרה קלה וזה לגיטימי לאחר ניתוח. אבל הבעיה שמאז ועד היום איכות הראייה שלי ירדה פלאים עד כדי כך שבקושי אני רואה עם העין (לדוגמא משחקי מחשב שרצים מהר מידי קשה לי לתפוס אותם דבר שלא היה לי בעיה בעבר) קבעו לי תור לביה”ח לזמן מאוחר מאוד קבעתי אצלך ואמרו לי רק בסוף העשירי מה לדעתך אני יצטרך לעשות איזה סוג של טיפול השתלה טיפול חוזר בבקשה תענה לי אני מודאג מהמצב של העין שלי מאוד מאוד נ.ב גם בעין השנייה יש לי אבל במצב חלש (מאז הבדיקה האחרונה לפני 3 חודשים)

    שלום אריה,
    לאחר טיפול קרוס לינקינג לקרטוקונוס יתכן שינוי בקמירות הקרנית. הדבר מחייב התאמה של משקפיים חדשות והתאמה של עדשות מגע חדשות.
    עליך לפנות לאופטומטריסט עם ניסיון בהתאמת עדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס, שעשויות לעזור לך לראות טוב יותר.
    השתלת קרנית היא אפשרות שנלקחת בחשבון אם אתה לא מסתדר יותר עם עדשות מגע, או אם העדשות לא נותנות לך יותר ראייה תפקודית.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    09/04/2013 פענוח מיפוי קרנית

    פרופ’ סלומון שלום
    בתי בת 12 נשלחה למיפוי קרנית בעקבות תלונה על הפרעת ראייה בעין ימין, פטוזיז מלידה בעין זו .במעקב עד גיל 3 והוחלט שלא לנתח.
    תוצאות הפענוח מעידות על חשד לקרטוקונוס. 2.8 דיופטר בעין ימין. 1.1 בעין שמאל. האם קיים קשר לפטוזיז? מה הטיפול המומלץ? תודה

    שלום ענת,
    הטיפול המומלץ לקרטוקונוס שהתגלה זה אתה, במיוחד בגיל כה צעיר, הוא טיפול בקשרי צילוב (קרוס לינקינג) של הקרנית - Corneal cross linking.
    קרוב לודאי שאין קשר לפטוזיס.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    25/12/2012 מיפוי קרנית

    פרופ’ סולומון שלום
    הבת שלי צריכה לעבור בדיקה של מיפוי קרנית
    האם בבדיקה שמים חומר כלשהו בעין
    והאם יש סכנה כלשהי בבדיקה זו
    תודה
    מרינה

    שלום מרינה,
    בבדיקת מיפוי הקרנית לא שמים חומר כלשהוא בעין, והבדיקה כלל איננה מסוכנת.
    לקריאה על מיפוי הקרנית לחצי כאן.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    02/11/2012 צילוב קרנית

    שלום רב
    אני סובל מירידה מתמשכת בראיה .עשיתי בדיקות לעינים כולל מיפוי ועובי קרנית והרופאים החליטו שיש מקום לצילוב קרנית.רציתי לשאול כמה יכול לעלות מחיר ניתוח כזה, והאם כל תופעה כזו היא קרטוקונוס??
    איך אפשר לקבל יעוץ אצל הרופא לפני קבלת החלטה?
    תודה

    שלום רב,

    האבחנה של קרטוקונוס נעשית על פי מיפוי הקרנית.
    ההחלטה על ביצוע טיפול בקשרי צילוב של הקרנית (קרוס-לינקינג) תלויה בגורמים רבים, כולל מידת התקדמות התהליך במיפויים חוזרים, גיל המטופל בזמן האבחנה הראשונה, עובי הקרנית, יכולת המטופל להשתמש בהמשך בעדשות מגע מיוחדות לשיפור הראיה, וגורמים נוספים. מחיר הטיפול שונה בין המרכזים הרפואיים השונים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    31/08/2012 אבחון קרטוקונוס

    צהריים טובים פרו’ סלומון
    בני אובחן בבדיקת מיפוי קרנית בקרטוקונוס
    הוא בן 16
    כרגע הוזמנו לו עדשות, הוא נרעש מעצם האבחנה ,וגם אני וזה בהחלט מובן שאלתי :
    מה הטיפול המועדף בכדי למנוע את המשך התהליך?
    ואיך אפשר להגיע למרפאתך לייעוץ בנושא?
    תמי בדש
    קרית ענבים
    נייד:0542070145

    שלום תמי,
    הטיפול המומלץ כיום למניעת התקדמות קרטוקונוס הוא טיפול בקשרי צילוב של הקרנית או - Corneal Cross Linking.
    ניתן לבצע את הטיפול אצלנו, במרפאות העיניים שבמרכז הרפואי הדסה עין כרם.
    ניתן לקבוע תור לביקור במרפאתי בטל. 02-6778899.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    05/04/2012 צילוב או השתלת קרנית?

    פרופ סולומון שלום,
    אני בת 29 , סובלת מקרטקונוס מזה 10 שנים, המצב של המחלה מתקדם. איני מסוגלת להיעזר בעדשות מגע מכל סוג .
    רציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי רבות – מה האפשרות הטובה ביותר במצבי צילוב או השתלת קרנית?
    תודה
    חני

    שלום חני,

    קשרי צילוב (קרוס-לינקינג) לקרטוקונוס מתאים כאשר הקרטוקונוס מתפתח בשלבים הראשונים. מטרתו לייצב את הקרנית כאשר הקרטוקונוס עדיין קל, כדי למנוע החמרה במצב.
    אחרי הטיפול עדיין צריך להשתמש בעדשות מגע. הטיפול לא מעלים את הקרטוקונוס, ובד"כ לא גורם לירידה משמעותית בקמירות הקרנית.
    הטיפול בקשרי צילוב לא מתאים לך מכיוון שהקרטוקונוס אצלך מתקדם ואינך יכולה להרכיב יותר עדשות מגע.
    אם ניסית את כל סוגי עדשות המגע (כולל עדשות סקלרליות) ואינך יכולה יותר להשתמש בהן - הרי שאין מנוס מהשתלת קרנית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    17/05/2011 קרטוקונוס ומשקפיים

    פרופ’ סולומון שלום,

    אני בן 18 ויש לי קרטוקונוס כבר שנה וחודשיים בערך, התאימו לי עדשות מגע קשות המהוות כאב בלתי נסבל בעיניים. הבנתי שאי אפשר לשפר את המצב אלא בהשתלת קרנית ובטבעות בעיניים, לכן רציתי לשאול אם יש דרך אחרת לשפר את הראייה בצורה עקיפה. משקפיים או עדשות רכות ומה החסרונות של כל אחד מהם.

    תודה,

    יהונתן

    שלום יהונתן,

    קיימים סוגים שונים של עדשות מגע שניתן לנסות (כגון שילוב של עדשה רכה עם עדשה קשה, או עדשה עם מרכז קשה והיקף רך, או עדשה סקלרלית).
    מומלץ לפנות לאופטומטריסט שמבין בעדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס.
    ניתוח טבעות לא מתאים לכל אחד, ויש להתבונן בתמונת המיפוי הממוחשב של הקרנית כדי להחליט על התאמתך לניתוח זה.
    השתלת קרנית מתבצעת במקרים של קרטוקונונס מתקדם, לאחר שמוצו כל אפשרויות השימוש בעדשות מגע.
    בנוסף - אם הקרטוקונונס שלך מתקדם, ניתן לייצבו ע"י טיפול בקשרי צילוב (cross linking).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.