להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • מי לא מתאים?

    מספר מצבים ומחלות שמתגלים במהלך בדיקת ההתאמה עלולים לפסול את המועמד לניתוח זה. אלו כוללים, בין השאר, חוסר יציבות ברפרקציה (המספר במשקפיים) במהלך השנה האחרונה, ממצאים שונים בטופוגרפיה הממוחשבת של הקרנית, מחלות שונות של הקרנית (ובהן קרטוקונוס), קרניות דקות במיוחד, ומחלות שונות בעיניים (כגון סוכרת המערבת את הרשתית). קיימות גם מחלות סיסטמיות שונות הפוסלות את המועמד מלעבור ניתוח זה.

    מי לא מתאים להסרת משקפיים בלייזר? הצלחת הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר תלויה בין השאר בבחירה קפדנית של המועמדים שמטרתה איתור ואבחון של מצבים שונים בהם העין לא מתאימה לניתוח. קיימים מספר מצבים בהם לא ניתן לבצע את הניתוח. מצבים אלו קשורים בהעדר יציבות הרפרקציה (המספר במשקפים), שינויים במבנה קרנית, בבעיות בבריאות העין ובמחלות ומצבים סיסטמיים שונים.

     

    מי לא מתאים? – חוסר יציבות במספר המשקפיים

    תנאי הכרחי להתאמה לניתוח הוא יציבות של הרפרקציה (כלומר: יציבות של המספר במשקפיים) בשנה האחרונה. יציבות מוגדרת כהבדל של עד 0.25 דיופטר במהלך השנה האחרונה. לכל אדם יש תקופה שבה יש שינוי (בעיקר עליה) במספר במשקפים. תקופה זו יכולה להמשך מספר שנים, עד שהמספר מתייצב ולא משתנה יותר. הזמן הנכון לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר הוא לאחר שיש יציבות מוכחת של לפחות שנה אחת ברפרקציה. אם יש עלייה מתמדת ברפרקציה במהלך השנים האחרונות, ואם המספר עלה ביותר מ- 0.25 דיופטר במהלך השנה האחרונה – המועמד עדיין לא מתאים לניתוח.

    כיצד אנחנו יודעים שיש יציבות? אנו בודקים את הרפרקציה (המספר במשקפיים) הנוכחית, ובודקים את המספר במשקפיים, ומשווים ביניהם. אם הנבדק התקין משקפיים רק לאחרונה, אנו מבקשים את נתוני המשקפיים משנים קודמות. נתונים אלו נמצאים בחנויות האופטיקה שבהן הותקנו המשקפיים. לכן מומלץ לכל נבדק/ת להביא לבדיקת ההתאמה את המשקפיים הנוכחיות שלו, וגם את נתוני המשקפיים הקודמות מחנויות האופטיקה בהן הותאמו המשקפיים בשנים קודמות.

     

    הסרת משקפיים בלייזר לפני שירות קרבי בצבא

    3020הרצון לשרת ביחידות קרביות ולהגיע ליחידות מובחרות בצה”ל מביא בני נוער רבים לפני הגיוס לשקול הסרת משקפיים בלייזר. במהלך השנים האחרונות הצבא מגלה פתיחות רבה בנושא זה, מתוך ההבנה שחיילים קרביים שמשתמשים במשקפיים או בעדשות מגע מתפקדים פחות טוב מחיילים שעברו הסרת משקפיים בלייזר. מסלולי האימונים המאתגרים ביחידות המובחרות מקשים מאוד על התפקוד כאשר יש משקפיים או עדשות מגע. המשקפיים נופלות ונשברות, ולעיתים מצטברים אדי זיעה עליהן. חיילים רבים מרכיבים עדשות מגע לשעות ארוכות מהמותר, ומחליפים אותן בתנאי היגיינה לא נאותים עם סכנה ממשית לזיהומים בקרנית. צבא היבשה בארה”ב (ה- Army) מבצע מאז שנת 2000 הסרת משקפיים בלייזר בחינם לחיילים קרביים המעוניינים בכך, ברשת מכוני לייזר שהוקמו במיוחד למטרה זאת, והשייכת לצבא. עובדה זאת מדגישה את החשיבות שהצבא האמריקני מייחס לנושא, הנובעת מההבנה שחייל ללא משקפיים או עדשות מגע יתפקד טוב יותר לאחר הסרת משקפיים בלייזר לעומת חייל שנאלץ להשתמש במשקפיים או בעדשות מגע.

    תהליכי המיון ליחידות המובחרות בצה”ל כוללים גיבושים (“ימי סיירות”) המתקיימים בתאריכים קבועים. כדי להתמיין ולקבל זימונים לגיבושים יש צורך בפרופיל רפואי גבוה, בד”כ 97. מסיבה זו, ובגלל לוחות הזמנים הצפופים של תהליכי המיון ליחידות הקרביות, החלטנו לאפשר ביצוע הסרת משקפיים בלייזר החל מגיל 17.5, בתנאי כמובן שהמספר במשקפיים היה יציב לפחות שנה, ובדיקת העיניים תקינה. זאת כדי לאפשר העלאת הפרופיל הרפואי ל-97 מהר ככל האפשר, דבר שיאפשר קבלת זימונים להשתתפות בגיבושים ובימי הסיירות בזמן.

    hayalim_night_Cאחרי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר והגעה לראייה של 6/6 ללא משקפיים, יקבל המנותח מאיתנו מכתב רשמי על כך שעבר את הניתוח. הדרישה של הצבא היא לקבל את המכתב הזה לאחר שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. את המכתב ישלח המנותח ל”מיטב”. בעקבות המכתב הפרופיל יועלה תוך זמן קצר ל-97. מכיוון שכל התהליך לוקח זמן  (קבלת החלטה על מעבר הניתוח, ההמתנה לניתוח, ו-3 החודשים לאחר הניתוח עד להעלאת הפרופיל) – החלטנו על הקדמת הגיל המינימלי למעבר הניתוח ל 17.5.

    במהלך השנים עברו אצלנו בהצלחה בני נוער רבים את הניתוח, ובעקבותיו הצליחו להגיע לכל היחידות הקרביות בצה”ל, כולל היחידות המובחרות ביותר. בשנים האחרונות שינה גם חיל האוויר את מדיניותו לגבי קבלה לקורס טייס, וכיום מאפשר להגיע לגיבוש טייס גם למועמדים שהמספר שלהם במשקפיים לפני הניתוח היה עד 3- (מינוס 3).

    שיטת הניתוח לבני נוער הרוצים להגיע ליחידות קרביות תהיה תמיד PRK. זאת מכיוון שבמהלך המסלול והפעילות המבצעית יתכנו מצבים של פגיעה בראש ובעיניים. ניתוח בשיטת לאזיק או אינטראלאזיק שבו מבוצע חיתוך של מתלה, עלול לגרום לכך שקבלת חבלה קשה לעין תגרום לתזוזה חלקית או מלאה של המתלה ממקומו (גם חודשים או שנים לאחר הניתוח). אמנם מדובר במצב נדיר ביותר, אך מומלץ שלא לקחת סיכון, ולבצע את הניתוח לקראת שירות קרבי רק בשיטת PRK. היתרון בשיטת PRK הוא שלא מבוצע חיתוך בקרנית, וכך אים סכנה כלשהיא לעין גם אם תהיה חבלה לעין במצבים שונים.

    תיזמון הניתוח במהלך השנה שלקראת הגיוס חשוב ביותר, ויש לתכנן את מועד הניתוח בצורה זהירה. יש לזכור שמבחינת הצבא מי שביצע ניתוח לפני פחות מ-3 חודשים אינו יכול להתחיל שירות קרבי. אם לדוגמא ביצעתם את הניתוח רק חודש לפני הגיוס, ותגיעו כך לבקו”ם – ידחו לכם את השירות בחודשיים, כך שתתחילו את השירות לאחר שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. לכן יש לבצע את הניתוח מספיק זמן מראש. בנוסף, כפי שנאמר לעיל, למי שמעוניין להעלות פרופיל ל-97 כדי לקבל זימונים לגיבושים – יש לקחת בחשבון שהצבא יעלה את הפרופיל רק אחרי שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. ומעל כל אלו יש כמובן את בחינות המתכונת ובחינות הבגרות. מומלץ לבצע את הניתוח לפחות כחודש לפני המועד הקרוב של בחינה גדולה כלשהיא, מכיוון שהראייה לקרוב (לקריאה) לפעמים מעט מטושטשת במהלך השבועיים הראשונים שלאחר הניתוח, עובדה המקשה על תהליך הלמידה לבחינות.

     

    מי לא מתאים? – עובי הקרנית קטן ביחס לגודל המספר

    מדידה אופטית של עובי הקרנית בנקודות שונות בעזרת ה- Orbscan

    מדידה אופטית של עובי הקרנית בנקודות שונות בעזרת ה- Orbscan

    מדידת עובי הקרנית לפני הניתוח חשובה כדי להעריך מה יהיה עובי הקרנית לאחר הניתוח. לשם כך יש לחשב את עובי הקרנית אותו משייפים בניתוח. עובי השיוף בקרנית תלוי במספר במשקפיים (הרפרקציה). ככל שהמספר גבוה יותר – כך עובי הקרנית המשויף גדול יותר.

    קיים עובי מינימלי של קרנית שמתחתיו לא ניתן לרדת. במהלך בדיקת ההתאמה נמדד עובי הקרנית ונבדקת הרפרקציה. השילוב של עובי הקרנית והרפרקציה מאפשר לחשב את עובי הקרנית הנותר לאחר הנתוח. אם בעקבות החישוב מתברר שהעובי לאחר הנתוח נמוך מהמינימום המותר  – המועמד נפסל לניתוח.

    כיצד מחושב עובי הקרנית לאחר הניתוח?

    את עובי הקרנית מודדים במיקרונים (מיקרון אחד = אלפית מ”מ). העובי הממוצע של הקרנית באוכלוסיה הינו 530 מיקרון (קצת יותר מחצי מ”מ).
    העובי המינימלי שמותר להשאיר לאחר ניתוח PRK הוא 350 מיקרון. העובי המינימלי שמותר להשאיר לאחר ניתוח LASIK הוא 250 מיקרון מתחת לקו חיתוך המתלה (אם כי בשנים האחרונות יש המאמינים שיש להשאיר לפחות 300 מיקרון מתחת לקו חיתוך המתלה).

    חישוב עובי הקרנית לאחר PRK.

    חישוב עובי הקרנית לאחר PRK.

    כדי לדעת את עובי הקרנית לאחר הניתוח יש לדעת את הנתונים הבאים:
    1. עובי הקרנית לפני הניתוח – נמדד במהלך בדיקת ההתאמה
    2. עובי השיוף – מחושב על פי קוטר השיוף המתוכנן ועל פי מספר הדיופטרים שיש לשייף (נעשה עפ”י משוואת Munnerlyn).
    על פי משוואת Munnerlyn עובי השיוף של דיופטר אחד שווה לקוטר השיוף בריבוע, מחולק ב-3.
    אם לדוגמא קוטר השיוף הוא 6 מ”מ, הרי שעובי השיוף לדיופטר אחד יהיה 12 מיקרון.

    חישוב עובי הקרנית לאחר ניתוח PRK:
    עובי הקרנית לאחר PRK שווה לעובי לפני הניתוח פחות עובי השיוף.
    לדוגמא: אם לפני הניתוח עובי הקרנית הוא 540 מיקרון, והמספר במשקפיים הוא 3.00 – דיופטר. עובי השיוף יהיה 3X12 = 36 מיקרון. עובי הקרנית לאחר הנתוח יהיה 540 פחות 36 = 504 מיקרון.

    חישוב עובי הקרנית לאחר ניתוח LASIK:
    עובי הקרנית לאחר LASIK שווה לעובי לפני הניתוח פחות עובי השיוף פחות עובי המתלה (שעוביו כ- 160 מיקרון).
    לדוגמא: אם לפני הניתוח עובי הקרנית הוא 540 מיקרון, והמספר במשקפיים הוא 3.00 – דיופטר. עובי השיוף יהיה 3X12 = 36 מיקרון. עובי הקרנית לאחר הנתוח יהיה 540 (עובי התחלתי) פחות 36 (עובי השיוף) פחות 160 (עובי המתלה) = 344 מיקרון.

    מכיוון שבניתוחי LASIK מורידים את עובי המתלה מחישוב עובי הקרנית, מתקבלת קרנית דקה יותר אחרי ניתוחים אלו. מסיבה זו אם הקרנית לפני הניתוח דקה יחסית, או המספר במשקפיים גבוה, או שילוב של שניהם – לא ניתן יהיה לבצע LASIK. במקרים אלו יהיה ניתן בד”כ לבצע PRK.

    מי לא מתאים? – מבנה הקרנית מעוות במיפוי הממוחשב

    הטופוגרפיה הממוחשבת של הקרנית חשובה מאוד להערכת התאמת המועמד לניתוח. ברב המועמדים לניתוח הטופוגרפיה סימטרית ותקינה (ראה הסבר על טופוגרפיה של הקרנית בדף “כיצד מאבחנים קרטוקונוס?”). כאשר הטופוגרפיה מראה מידה גבוהה של חוסר סימטריה, או כאשר התבנית המתקבלת בטופוגרפיה מצביעה על קרטוקונוס או קרטוקונוס התחלתי (ראה הסבר בפרק על קרטוקונוס) – המועמד נפסל לניתוח.

    מיפוי ממוחשב של קרנית תקינה וסימטרית. האיזור הקמור בצורת פרפר מדגים אסטיגמציה (וגורם לצורך בצילינדר במשקפיים).

    מיפוי ממוחשב של קרנית תקינה וסימטרית. האיזור הקמור בצורת פרפר מדגים אסטיגמציה (וגורם לצורך בצילינדר במשקפיים).

    טופוגרפיה של הקרנית המדגימה קרטוקונוס. הקרנית מאוד קמורה, ומאוד לא-סימטרית.

    טופוגרפיה של הקרנית המדגימה קרטוקונוס. הקרנית מאוד קמורה, ומאוד לא-סימטרית.

     

    לעיתים – שימוש ממושך ותכוף בעדשות מגע עלול ליצור תבנית טופוגרפית לא סימטרית, ולעתים אף דמויית קרטוקונוס חבוי. במקרים אלו יש להמנע מהרכבת עדשות המגע לפרק זמן של שבועיים לפחות, ואח”כ לחזור על הטופוגרפיה.

    מי לא מתאים? – על זוקן ראייה (פרסביאופיה) והצורך במשקפי קריאה

    אחרי גיל 40 מנגנון האקומודציה (המאפשר התמקדות על עצמים קרובים, בעיקר קריאה) הולך ונחלש. מנגנון האקומודציה מתאפשר ע”י פעולת שריר העטרה, המאפשר את שינוי מוקד העדשה הנמצאת בתוך העין בהתאם למרחק הדמות מהעין. האקומודציה מאפשרת לנו לראות בחדות עם אותו מספר במשקפיים גם כשאנחנו קוראים או עובדים מול מחשב. לאחר גיל 40 שריר העטרה נחלש, העדשה מאבדת בהדרגה את האלסטיות שלה, והתוצאה היא קושי הולך וגובר בקריאה. בגיל 45 בממוצע אנחנו נאלצים לעזור לעין בקריאה ע”י הוספת עדשות עם מספר פלוס למשקפיים הקיימות. זה מתחיל עם תוספת של 1+ עד 1.25+ בגיל 45 ועולה בהדרגה ל 2+ בראשית שנות החמישים, ומגיע ל 2.5+ עד 3+ לקראת שנות ה-60.

    אם לדוגמא המספר במשקפיים הוא 5-, אזי בגיל 45 ניאלץ להתאים משקפיים רב-מוקדיות (מולטי-פוקליות) כך שמרכז העדשה ישאר 5- וימשיך לאפשר ראייה לרחוק, ואילו החלק התחתון של העדשה יהיה 5- בתוספת 1+ כלומר: 4- וזה יהיה המספר לקריאה. כאשר לאחר מספר שנים התוספת תהיה 1.5+ החלק התחתון של העדשה יהיה 3.5-, וכן הלאה.

    חשוב להבין שניתוח להסרת משקפיים בלייזר לאחר גיל 40 יתקן את הראייה לרחוק, אך לקרוב נישאר עם משקפי קריאה. אם לדוגמא המספר הוא 5- לרחוק בגיל 45, הרי שבניתוח נתקן את ה 5-, אבל נישאר עם ה 1+ לקרוב, ואז יהיה צורך במשקפי קריאה רגילות, חד מוקדיות (אותן ניתן לקנות כמשקפיים מוכנות בכל בית מרקחת). אנשים בגילאי 40 ומעלה שיש להם קוצר ראייה נמוך, כמו למשל 1.5- או 2-, מוצאים שהם יכולים לקרוא מצויין אם הם מוציאים את המשקפיים. זאת מכיוון שה 1.5- שלהם מנוטרל ע”י ה 1.5+ אותו הם זקוקים לקרוב, וכך הם יכולים לקרוא ללא משקפיים. אבל אם יבוצע אצלם ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, המצב יהיה כמו שהם עם המשקפיים, אך ללא משקפיים. כלומר: תהיה ראייה מעולה לרחוק, אך לקרוב יהיה צורך במשקפי קריאה מיד לאחר הניתוח, מכיוון שאין להם יותר את ה 1.5- שאיפשר להם לקרוא. עובדה פשוטה זאת אינה ברורה לאנשים רבים המגיעים לגילאים אלו, וחשוב להבין אותה היטב לפני החלטה על ניתוח.

    אנשים רבים מעל גיל 40 פונים להסרת משקפיים בלייזר בגלל השינויים באקומודציה. חשוב לכן להבין את המשמעות של ניתוח להסרת משקפיים המבוצע בגילאים אלו. חשוב להבין שאם נבצע תיקון מלא של המספר לרחוק, ישארו משקפי קריאה. “משקפי קריאה” זה לא רק לקרוא ספר טוב ביום שבת בבוקר…. משקפי קריאה זה גם להסתכל על המכשיר הנייד, ועל השעון, ועל המחשב. כל מה שנמצא בכל המרחב שביננו ובין המחשב הוא הטווח הקרוב.

    מהו תיקון בשיטת מונו-ויז’ן (mono-vision)?

    ניתן במקרים מסויימים לבצע תיקון הנקרא mono-vision: תיקון זה כולל הסרה מלאה של כל המספר בעין הדומיננטית (שתשמש לראייה לרחוק), והשארה של מספר של 1.5- בעין הלא דומיננטית, וכך ניתן יהיה לקרוא עם העין הזאת (כי ה 1.5- ינטרל את מספרי הפלוס הדרושים לקריאה). תיקון כזה מתאים לחלק מהאנשים אך לא לכולם, והוא תלוי ביכולת של המח לאחד את המידע השונה מכל עין וליצור תמונה אחידה. לא תמיד מרכזי הראייה במוח מסוגלים להתמודד עם ראייה שונה מכל עין. עובדה חשובה נוספת שיש להבין על mono-vision היא שמדובר על שני מוקדים (אחד לרחוק ואחד לטווח הקריאה), אבל אין את הרצף בין שני המצבים שקיים בעין של אדם צעיר עם אקומודציה מלאה. זה אומר שטווח המחשב לא יהיה בהכרח ממוקד בתיקון בשיטת mono-vision. כך ששיטה זו נותנת פתרון מסויים שהוא חלקי לאנשים מעל גיל 40 המעונינים לראות לרחוק ולקרוב ללא משקפיים, אך פתרון זה אינו מושלם, ואינו מחקה באופן מושלם את היכולת לראות בצורה ממוקדת לכל טווח במרחב הראייה שביננו לבין המחשב.

    כיצד אם כן נדע אם mono-vision מתאים עבורינו? איך נדע לפני הניתוח אם נסתדר בצורה נאותה עם המצב של ראייה שונה בכל עין? יש דרך אחת לדעת זאת, והיא ע”י סימולציה (הדמייה, ניסוי) בעזרת עדשות מגע. אנשים המסוגלים להרכיב עדשות מגע, יכולים לעשות סימולציה של מצב ה- mono-vision ע”י הרכבת עדשות מגע עם תיקון הזהה לתיקון המתוכנן בניתוח (כלומר: תיקון מלא עם עדשת המגע בעין הדומיננטית, ותיקון חלקי שמשאיר את העין במצב של 1.5- בעין השניה), וללכת עם העדשות למשך שבוע. אם לדוגמא המספר במשקפיים הוא 4.50- בכל עין, אזי בעין הדומיננטית נתקין עדשת מגע של 4.25- (זו העין שתראה לרחוק) ובעין השניה נתקין עדשת מגע של 3.00- או 2.75- (זו העין שתראה לקרוב). כדאי להתנסות עם העדשות הללו במצבים שונים כגון נהיגה, צפייה בטלויזיה, עבודה עם מחשב, קריאה וכו’). אם הסימולציה מצליחה וניתן לראות היטב לרחוק ולקרוב, ניתן יהיה לבצע את הניתוח בשיטה זאת. תיקון כזה מתאים לאנשים העובדים במשרד מול מחשב ומול לקוחות בו זמנית (כמו לדוגמא פקיד בבנק), אבל לא מתאים לאנשים העובדים מחוץ למשרד וזקוקים רב הזמן לראייה לרחוק (לדוגמא: נהגים, ספורטאים, אנשי כוחות הבטחון, עבודות שטח שונות וכו’). לכן חשוב מאוד להתייעץ עם הרופא המנתח במהלך בדיקת ההתאמה, להבין את סגנון החיים, המקצוע והרגלי הקריאה ועבודת המחשב של כל מועמד לניתוח, ובהתאם לכך להחליט את ההחלטה הטובה ביותר לכל אדם.

    מי לא מתאים? – בעיות בבריאות העין

    לעיתים מתגלות במהלך בדיקת העין מחלות ומצבים שונים שפוסלים את המועמד לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. מצבים אלו כוללים:

    יובש קשה בעין
    מחלות של הקרנית (הרפס, צלקות)
    פטריגיום מתקדם (יש לבצע ניתוח להסרת פטריגיום לפני ניתוח להסרת משקפיים)
    קטרקט
    גלאוקומה פעילה ולא מאוזנת
    פגיעה ברשתית על רקע סוכרת
    קרעים ברשתית
    ראייה ירודה מאוד בעין אחת (בד”כ על רקע עין עצלה)

    מצבים סיסטמיים

    מחלות ראומטיות אוטואימוניות (כגון: דלקת פרקים שגרונית פעילה)
    סוכרת לא מאוזנת (ערכי סוכר גבוהים מאוד עלולים להשפיע על בדיקת הרפקציה)
    מצבי כשל של המערכת החיסונית (כגון: AIDS)
    הריון (בדיקת הרפרקציה במהלך הריון עלולה שלא לשקף את המצב הרגיל)
    השתתפות בפעילויות בעלות סיכון גבוה (לדוגמא: ספורט אתגרי) – במקרים אלו יש לשקול לבצע PRK ולא LASIK בגלל הסיכון לקרע המתלה על רקע פגיעה בעין.
    תרופות (אקוטן הניתנת לאקנה עלולה לגרום ליובש קשה; תרופות אנטי-היסטמיניות ותרופות נוגדות דכאון עלולות גם כן לגרום ליובש בעיניים).

    לבדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר התקשרו ל  050-6398873

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    09/03/2021 אם אני יכולה לעשות את הניתוח

    אני בת 16 בכיתה ו היה לי מספר 2.5 במשקפיים לאחר שנתיים(מכיתה ד) של תלונות שאני לא רואה טוב ולא היה לי משקפיים לפני כיתה ו עכשיו עשיתי בדיקה וקיבלתי שהמספר החדש שלי לאחר 5 שנים ללא בדיקה הוא 5.5 בעין אחת ו6 בשנייה האם אני יכולה לעשות ניתוח והאם יש סיכוי שהמספר ירד לבד ואם כן אז איך ומה עליי לעשות

    coloured_eye_drawing_by_stardust12345-d6g62c3
    שלום רב,

    הסרת משקפים בלייזר מתבצעת לאחר שהמספר יציב לפחות לשנה, ולא לפני גיל 17.5 - 18.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/03/2021 קרטוקונוס

    שלום רב, פרופסור אבי
    בבדיקה שעשיתי יש לי בעין אחת קרטוקונוס סמוי וכל שאר הנתונים תקינים ,האם ניתן לעשות ניתוח להסרת משקפיים בליזר.

    Colourful_Eye_by_LuminousStar
    שלום רב,

    בהחלט לא.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/02/2021 תיקון ראיה בעין אחת

    שלום דוקטור אני בת 40 ויש לי 1וחצי בעין ימין ואחד ורבע בעין שמואל עם חצי צילנדר הוצע לי לעשות תיקון מלא בעין ימין ובעין שמואל להאיר חצי מספר כדי שלא אזדקק למשקפי קריאה
    האם אתה ממליץ ?
    החצי מספר עם הזמן לא יעלה ?
    זה יעזור לי שלא אצטרך משקפיים לקרוב
    הרופא הציע קודם לעשות רק בעין אחת הימנית אבל אני התעקשתי לעשות בשתי העיניים אז הציע לי להשאיר חצי מינוס כדי שלא אזדקק למשקיים לא לרחוק ולא לקרוב
    אשמח מאוד אם תענה על השאלות

    picasso-homer
    שלום רב,

    מומלץ במקרה שלך לבצע ניתוח רק בעין אחת, העין הדומיננטית, ולהשאיר את העין השניה ללא ניתוח בכלל. המספר שלך קטן מאוד, ועדיף להשאיר אותו במלואו, כדי שתוכלי בעתיד להנות מקריאה ללא משקפיים. אין טעם בהשארה של חצי מספר. המספר לקרוב עולה עם השנים, ועדיף להשאיר את כל המספר שיש לך בעין השמאלית.

    כדי לעשות סימולציה למצב שיהיה לך לאחר הניתוח כדאי להרכיב עדשת מגע לכמה ימים בעין הימנית, ולראות איך את מסתדרת עם המצב החדש.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/02/2021 הקשר בין תסמונת סטיקלר/מוטציה בגן לניתוח לייזר להסרת משקפיים

    שלום רב,
    שמי עידו
    אני מעוניין לעשות ניתוח לייזר בעיניים ונמצאתי מתאים בשני מקומות.
    עם זאת,נודע לי שלסבתא שלי יש בעיות עיניים, ושלבתה, דודה שלי הייתה היפרדות רשתית, ושלבנה יש מוטציה בגן COL2A1 .
    השאלה שלי היא האם יש מניעה בעקבות הידיעות האלו:שיש סיכוי של 25% שגם אצלי קיימת מוטציה בגן, שאולי גורמת לסטיקלר/היפרדות רשתית – האם יש קשר בין זה לבין ניתוח לייזר להסרת משקפיים. האם יש מניעה לבצע את הניתוח?
    תודה רבה

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום רב,

    אין מניעה לבצע את הניתוח. הניתוח לא ישנה את הסיכון לפתח הפרדות של הרשתית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/02/2021 חוסר התאמה לניתוח עקב ffkc

    ביצעתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר ונאמר לי שאני לא מתאימה לניתוח בגלל מבנה הקרנית שלי מאחר ויש לי ffkc .מה זה אומר בדיוק ? האם זה אומר שלעולם לא אהיה מתאימה לניתוח הסרת משקפיים או שיכול להיות שינוי לטובה במבנה הקרנית ? והאם מותר לי להשתמש בעדשות מגע?

    imagesAK0SIJ0H
    שלום רב,

    המונח FFKC הוא ראשי תיבות של Forme-Fruste Keratoconus שמשמעותו - קרטוקונוס בתבנית יציבה. מדובר בתבנית שבה הקרנית קמורה יותר בחלק התחתון ביחס לחלק העליון. בניגוד לקרטוקונוס רגיל שבו יש החמרה עם הזמן, במקרה של FFKC מדובר בתבנית יציבה שיכולה להישאר כך לכל חייך. אם עושים הסרת משקפיים בלייזר לתבנית כזאת, יש סיכון בהחמרה של מצב ובהפיכה לקרטוקונס שהולך ומתקדם. לכן מומלץ שלא לבצע כלל הסרת משקפיים בלייזר למי שיש לו תבנית של FFKC.

    מומלץ לפות לבדיקת התאמה במכון לייזר נוסף, או לפנות למומחה לקרנית ולבצע מיפוי במכשיר הדמייה מתקדם כמו Pentacam כדי לוודא שאכן מדובר במצב זה.

    אם אין לך יובש בעיניים או מחלת עיניים אלרגית, אז מותר להשתמש בעדשות מגע.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/02/2021 חיזוק קרנית

    בן 47, לפני 7 שנים עשיתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר ונאמר לי שאני מתאים רק לשיטה של PRK בגלל קרנית דקה, בזמנו וגם היום כשאני קורא על השיטה הזו ועל ההחלמה שלה אני מבין שזה פחות ופחות מתאים לי, בשבועות האחרונים שוב התעורר בי הרצון להסיר את המשקפיים בלייזר והתחלתי לחפש ברשת אם קיימות שיטות חדשות ונתקלתי בחיזוק קרנית בשביל להסיר את המשקפיים בשיטה החדשנית עם החלמה בתוך שעות/ימים בודדים, האם מבצעים אצלכם חיזוק קרנית ? האם יש בכלל דבר כזה חיזוק קרנית לניתוח לייזר ? ומה דעתך בנושא זה, שאלה בנושא אחר: האם לאחר ניתוח לייזר לתיקון ראיה מרחוק, הראיה מקרוב משתנה או נשארת זהה למה שהיה קודם ?

    eye_see_toast
    שלום רב,

    אם הקרנית שלך דקה הרי ש PRK זו השיטה המתאימה לך. אין טעם לבצע ניתוח שמחליש את הקרנית ואח"כ לבצע טיפול בקרוס לינקינג, שנועד לאנשים הסובלים מקרטוקונוס. אם אתה לא יכול להתמודד עם תהליך ההחלמה הכרוך ב PRK, אל תעשה את הניתוח.

    הראייה לקרוב משתנה בגלל הגיל. בגיל 47 יש צטרך בתוספת של 1+ עד 1.5+ למספר הקיים במשקפיים כדי לקרוא. במצב הקיים התוספת היא על המספר הקיים עכשיו, כך שאם יש לך 3- לרחוק, אתה צריך 3- 1.5+ לקרוב שזה 1.5-, מה שמצריך משקפיים מולטי-פוקליות. אם אתה עובר את הניתוח אזי לרחוק יהיה לך 0, ולקרוב תזדקק למשקפי קריאה שמספרן הוא למשל 1.5+.

    פרטים על נושא זה תוכל לקרוא כאן באתר, בתשובותי לגולשים בעבר, וגם במעמד בדיקת ההתאמה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/02/2021 ניתוח להסרת משקפים

    פרופסור שלום, אני בת 56 ויש לי גלוקומה אני מרכיבה משקפי מולטיפוקל. האים ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים כאשר יש גלוקומה

    watermark
    שלום רב,

    ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לא משפיע על מחלת הגלאוקומה. יחד עם זאת מקובל לבצע ניתוחים אלו רק בעיניים בריאות. לפיכך ככל הנראה את אינך מתאימה להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/02/2021 בדיקת התאמה ללייזר בשני מכונים שונים תשובה שונה

    שלום,
    הגיוני שבדיקת התאמה ללייזר בשני מכונים תקבל תשובה שונה? מכון אחד אמר לי שאני מתאים ומכון אחר אמר שלא. זה הגיוני?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    כן בהחלט. זה הגיוני. לרופאים שונים יש אמות מידה שונות על התאמה לניתוח. כ"כ מכונים שונים משתמשים באמצעי הדמייה שונים.

    מומלץ ללכת למכון שלישי. בכל מקרה תהיה תוצאה של 2:1 או 1:2, ותחליטי לפי דעת הרוב.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/02/2021 הסרת משקפיים בלייזר

    שלום, יש לי מידה מינוס 1 בשתי העיניים , עובי קרנית 521.
    בן 30.
    השאלה היא האם כדאי לי לעשות הסרת משקפיים בגלל העניין של זוקן ראייה?
    לפי מה שהבנתי אם אני מסיר משקפיים בלייזר אז עוד 10-15 שנה אצטרך משקפיים לקרוב, ואם לא אסיר לא אצטרך משקפיים לקרוב בעתיד?

    Trump with readers2
    שלום רב,

    הכל נכון. אבל אתה בן 30, ולפניך עוד 15 שנה עד שתזדקק למשקפי קריאה. למה לחשוב על כך עכשיו?

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/02/2021 הסרת משקפיים בלייזר עם יובש בעיינים

    שלום וברכה פרופסור סלומון.
    אני בחורה בת 19.
    לפני כשבועיים הייתי אצלך בבדיקת התאמה ותואם לי ניתוח בשבוע הבא.
    המספר שלי 3.5-4 לרחוק ובערך 3 -3.25 עם צילינדר חצי. לרוב מרגישה קצת יובש בעיינים, או גירוי ובבוקר יש לי הרבה לכלוך בעין(אם זה מעיד על יובש בכלל) להערכתי בגלל אלרגיה כלשהיא לשינוי מזג האוויר/ קרדית האבק .בבדיקת היובש יצא תקין ,אך עדין חוששת מעט. האם יש סיכוי שהיובש יחמיר לאחר הניתוח וישאר במצב הזה לכל שאר החיים?
    בנוסף , לפני כשנתיים ניסיתי לשים עדשות לראשונה, הרגשתי אותן מאוד על העין (כאילו נמצאות למטה מידי ונכנסות לבפנים) , האם גם אנשים שהניסיון שלהם עם עדשות היה פחות טוב מצליחים לשים את העדשות לכל השבוע שאחרי הניתוח?
    מה קורה אם המטופל לא מסוגל לשים את העדשות?
    מודה לך מאוד על הפורום שעוזר מאוד :)

    untitled
    שלום רב,

    לאחר הניתוח יתכן מעט יותר יובש בעיניים, שבד"כ משתפר תוך מספר שבועות. מה שאת מתארת זה שילוב של יובש קל עם תגובה אלרגית קלה של העיניים - מצב שכיח מאוד. הניתוח לא יחמיר את מצבך, ואין לך ממה לחשוש. בגיל שלך לא מפתחים יובש בעיניים "לכל החיים"... אם יש קצת יובש לאחר הניתוח, הוא קל וחולף תוך מספר שבועות.

    הרבה אנשים לא מסוגלים להרכיב עדשות מגע, אבל עוברים את הניתוח בהצלחה. במהלך השבוע בו את מרכיבה עדשות מגע את מקבלת טיפול בטיפות עם תרופות שונות המקילות על השימוש בעדשות. את העדשות אני שם לך בסוף הניתוח, ואני מוציא אותן לאחר שבוע.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/02/2021 גיל 40 ,מספרים דיופטריה קטנים,מקרוב רואה מצויין בלי משקפיים

    ראיתי באתר שכתוב שיתכן ויהיו לי משקפים לקרוב מיד אחרי הניתוח מיכוון שמינוס קטן מתבטל והפלוס מופיע כי אין מה שמנטרל אותו
    שאלה נוספת: כני נוטלת ציפרלקס נגד חרדות.האם זה ניתוח יכול לגרום לי ליובש בעיינים?

    picasso-homer
    שלום רב,

    נכון. אם את בת 40 ויש לך קוצר ראייה נמוך (בין מינוס 1 למינוס 3), הרי שאת צריכה תוספת של עדשת פלוס לקריאה. לכן, קשה לך לקרוא עם המשקפיים, אבל כשאת מסירה אותן - קל לך לקרוא. זאת מכיוון שהמינוס שיש לך מנטרל את הפלוס שאת צריכה לקריאה. אם יש לך 1.00- לרחוק, ולקרוב צריך להוסיף 1.00+, הרי שללא משקפיים את יכולה לקרוא מעולה, כי 1.00- 1.00+ = 0.

    לאחר ניתוח הסרת משקפיים בלייזר, המספר של העיניים הופך ל-0, ואז את יכולה לראות לרחוק ללא משקפיים, אבל לקרוב את צריכה 1.00+ (משקפי קריאה).

    ניתן לבצע ניתוח רק לעין אחת (העין הדומיננטית), שתראה לרחוק ללא משקפיים, ולהשאיר את העין השנייה כמו שהיא, וזאת תראה היטב לקרוב. מצב זה של עין אחת שרואה לרחוק ועין אחת לקרוב נקרא monovision. מצב זה מתאים לכ-70% מהאנשים בגילך. הוא לא מתאים לכולם מכיוון שלא כל אחד יכול להסתדר עם מצב שבו כל עין רואה אחרת. זה תלוי בהסתגלות של מרכזי הראייה במוח, דבר השונה בין האנשים. הדרך הטובה ביותר לדעת איך המוח יסתדר עם מידע שונה משתי העיניים הוא ע"י תקופת ניסיון עם עדשות מגע: במקרה שלך אפשר לשים עדשת מגע רק בעין הדומיננטית וללכת כך מספר ימים (ולהתנסות במצבים שונים כגון נהיגה, עבודה במשרד, צפייה במסכים, וכו'). במקרה של קוצר ראייה גבוה יותר ניתן לשים עדשת מגע עם תיקון מלא בעין הדומיננטית, ועדשת מגע עם מספר הנמוך ב 1.50 מהמספר הקיים (לדוגמא: 3.50- במקום 5.00-). אם ניתן להסתדר עם עדשות המגע במצב של monovision ניתן יהיה להסתדר עם המצב החדש גם לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    ציפרלקס לא מהווה בעייה ולא גורם ליובש בעיניים לאחר הניתוח.

    יתכן יובש קל בעיניים לאחר הניתוח בשבועות הראושנים. מדובר בתופעה קלה וחולפת, שניתן לטפל בה בעזרת תחליפי דמעות ("דמעות מלאכותיות").

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/01/2021 התאמה לניתוח PRK וצילינדר גבוה

    שלום, רציתי לדעת אם עובי הקרנית שלי 500 ובעין שמאל יש לי צילינדר 4 ובעין ימין צילינדר 3.5. מספר בשתי העיניים 3+. האם הניתוח מתאים לי ואחוזי ההצלחה גבוהים יחסית למרות הנתונים?
    תודה

    Colourful_Eye_by_LuminousStar
    שלום רב,

    ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר בנתונים הללו.

    לקביעת בדיקת התאמה: 5023*.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/01/2021 ניתוח הסרת עיניים בליזר

    היי ד”ר סלומון הייתי אצלכם במכון ב [—-] אצל ד”ר [——] לפי הבנתי אני מתאים לניתוח prk יש לי בעין אחת מספר -5.5 ובעין שנייה -4.5 הקרנית שלי היא מאוד דקה המספרים בשתי העיניים נעים בין 430-441 מיקרון לפני כן הייתי אצל ד”ר [—–] במכון [—–] ולא יצאתי מתאים לניתוח הם הציעו לי לעשות השתלת עדשה לפני הבדיקה אצלכם הייתי בעוד מקום בiclinik ויצאתי מתאים לניתוח שלהם אך בתוספת של חיזוק הקרנית. בiclinik נאמר לי שאם לא אעשה חיזוק קרנית העין שלי תוך מספר שנים תיהיה עכורה והמשפיים יחזרו לי ולא אוכל לתקן זאת אני מאוד חושש לעבור כרגע את הניתוח אצליכם כמובן לאחר שקבעתי בגלל האינפורמציה שקיבלתי על החיזוק קרנית.
    א. האם לפי דעתך המקצועית לפי הנתונים שאמרתי לך אני מתאים לניתוח?
    ב. האם נראלך שתיהיה בעיה בעוד כמה שנים ללא החיזוק קרנית?
    תודה רבה לך ד”ר.

    article-2474803-18F2FD5300000578-236_634x632
    שלום רב,

    העובי המינימלי לביצוע ניתוח לייזר הוא 450 מיקרון, ולכן אתה לא מתאים לניתוח הסרת משקפיים בלייזר.

    האופציות האחרות שהוצעו לך (השתלת עדשות במכון אחד, ושילוב של PRK עם קרוס לינקינג במכון אחר) אינן מומלצות. לא כולם מתאימים להסרת משקפיים בלייזר, ואתה לא מתאים כי הקרנית שלך דקה מאוד.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/01/2021 עין עצלה וניתוח לייזר

    יש לי צילינדר 6 בעין ימין מספר נמוך,וצילינדר 1.5 בעין שמאל מספר 1.
    הייתי בבדיקה להתאמת לייסר אמרו לי שאיני יכול לעשות לייזר בגלל שזה עין עצלה לא בדיוק הבנתי למה
    השאלה היא מה הפיתרונות לשפר את הראיה.
    יש לציין שעדשה קשה לא מתקנת את הראיה לרמה שאפשר לראות ברמה סבירה ולכן אני נעזר בעין שמאל לנהיגה וכו
    תודה רבה

    hqdefault
    שלום רב,

    עין עצלה היא עין שחדות הראייה המיטבית לאחר תיקון נמוכה מ 6/6. עין עצלה מתפתחת בילדות, בשנים בהן מרכז הראייה במוח מתפתח. אם יש הבדל גדול במספר בין 2 העיניים, ולא היה תיקון מיטבי עם משקפיים בילדות, אז המוח מעדיף את העין הטובה, ומדכא את התמונה המגיעה מהעין הפחות טובה. במקרה שלך היה הבדל גדול בצילינדר בין 2 העיניים שלא תוקן במלואו עם משקפיים בילדות. לכן העין עם הצילינדר הגבוה הפכה לעין עצלה - כלומר: הראייה המיטבית לאחר תיקון לעולם לא תהיה 6/6.

    אם חדות הראייה בעין העצלה היא בין 6/6 ל- 6/9 ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר. אבל כאשר חדות הראייה המיטבית בעין העצלה היא 6/12 או פחות מכך, פירוש הדבר שיש לך רק עין טובה אחת, ובמקרים אלו מקובל שלא לבצע כלל ניתוח הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/01/2021 האם יש מגבלת גיל

    אני בן 73 ואין לי בעיות קטרקט האם יש מגבלת גיל

    eyes of van gogh
    שלום יאיר,

    אתה לא מתאים להסרת משקפיים בלייזר. הסרת משקפיים בלייזר לא מתאימה לאנשים מעל גיל 60.

    בקרוב תעבור ניתוח קטרקט, ובו יושתלו לך עדשות תוך עיניות שיאפשרו לך לראות לרחוק ולקרוב ללא משקפיים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/01/2021 איזה ניתוח עדיף לעיניים יבשות?

    שלום פרופסור
    בת 38 עם _4.5 בשתי העיניים. אך סובלת מיובש. איזה ניתוח היית ממליץ לעיניים יבשות? האם זה נכון שבלאחר לאסיק סובלים יותר מיובש?

    קארין

    IMG_0394
    שלום קארין,

    הסיכוי ליובש בעיניים שווה בשתי השיטות. אם יש לך עכשיו יובש בעיניים, אז אחרי הניתוח יתכן מעט יותר יובש למשך מספר חודשים. בד"כ ניתן לטפל בו ע"י תחליפי דמעות ללא חומרים משמרים. במקרים של יובש יותר משמעותי ניתן לתת חומרי סיכוך יותר סמיכים בצורת ג'ל (סיסטיין ג'ל או הילו-ג'ל).

    במקרים רבים היובש בעיניים הוא תוצאה של שימוש ממושך בעדשות מגע. לאחר הסרת משקפיים בלייזר לא צריך יותר עדשות מגע, דבר שיתרום בטווח הארוך להפחתת היובש בעיניים שנגרם מהעדשות. כך שבמקרים אלו הסרת משקפיים בלייזר תורמת בעקיפין בטווח הארוך לבריאות העיניים במרכיבי עדשות מגע.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/01/2021 PRK או אינטרלאסיק

    שלום פרופסור
    אביחי, 22
    מספרים בהתאמה
    -2.5 , -2.75
    צילינדר
    2.5, 3
    נמצאתי בשתי מכונים מתאים לשתי השיטות
    אני סטודנט שמתכנן את הניתוח לחופשת פסח וזאת ההזדמנות היחידה שלי להתנתח בשנה הקרובה בשל חופשה ארוכה.
    לאחר בדיקת התאמה נמצאתי מתאים לשתי השיטות בצורה חד משמעית.
    קראתי שאתה תומך מאוד גדול של שיטת הPRK שהיא “בטוחה יותר”.
    אני רוצה לבצע את הניתוח אבל מאוד חושש שההחלמה תפגע לי בלימודים.
    יש לי שבועיים חופשה בהם אוכל להחלים מPRK.
    השאלה שלי האם שבועיים לדעתך יספיק כדי לחזור ללמוד ?
    ואם לא, זה יהיה באמת חוסר אחריות לעשות האינטרלסיק ?

    Wrestling
    שלום אביחי,

    שבועיים יספיקו בהחלט לחזור ללימודים. חשוב להבין שאחרי PRK אתה לא מנוטרל, וגם במהלך השבוע הראשון לאחר הניתוח ניתן לקרוא וללמוד ולצפות במסך מחשב. זה אמנם קצת יותר קשה, וצריך קצת להגדיל את המידע על המסך, אבל ניתן ללמוד גם במהלך השבוע הזה. שבועיים לאחר הניתוח תוכל לחזור ללא בעיה לרוב פעילות הלימודים.

    כעיקרון - ההחלטה על סוג הניתוח תלוייה בסגנון החיים שלך. אם אתה אוהב לעסוק בספורט אתגרי, או בכל פעילות שיש בה משום סיכון כלשהוא לחבלה בראש ובעיניים, אזי מוטב שתעשה PRK. פעילות זאת כוללת משחקי כדור למיניהם, אומנויות לחימה, גלישת גלים, סקי, רכיבת אופני שטח, רכיבה על אופנועי כביש או שטח, טרקטורונים, וכו'. אם אתה עוסק רק בפעילות ספורט אירובית (ריצה, אופני כביש) וחדר כושר, או שאינך עוסק בפעילות ספורט כלל - אז תוכל לבחור גם באינטראלאסיק.

    לגבי אינטראלאסיק - זה לא "חוסר אחריות" לעבור את הניתוח בשיטה זאת. שיטה זאת מתאימה מאוד לאנשים שצריכים לחזור מיד לעבודה או ללימודים (יום למחרת הניתוח), ושלא נמצאים בד"כ בסיכון מוגבר לחבלה בפנים בגלל תחביביהם או עיסוקם. אינטראלאזיק מתאים לאנשים שמסוגלים להיזהר בחודשים הראשונים שלאחר הניתוח ולהימנע מפעילות שיכולה לפגוע בעיניים, ושמסוגלים לא לגעת בעיניים ולא לשפשף אותן (כולל להימנע מאיפור של העפעפיים והריסים) במהלך החודש הראשון לאחר הניתוח. תזוזת המתלה ממקומו לאחר אינטראלאזיק נדירה מאוד בשנים האחרונות, גם בגלל צורת הפיצול בלייזר באינטראלאזיק (המאפשרת איחוי טוב יותר של המתלה ביחס למתלה של לאזיק רגיל), וגם בגלל שאנחנו משקיעים הרבה זמן בהדרכה של המנותחים שלנו לאחר הניתוח מה מותר ומה אסור לעשות.

    בהצלחה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/01/2021 Prk למספר גבוה

    שלום פרופסור סלומון
    הנתונים שלי הם כאלה עין שמאל. 15.50- + צילינדר 1.25 עין עצלה רואה בה 6/9
    עין ימין 11.75- צילנדר 1 רואה בה קרוב ל6/6
    עובי קרנית
    שמאל – 536
    ימין – 539

    עכשיו ברור לי שלעולם לא ירד כל המספר בprk השאלה שלי אם אפשר לעשות ניתוח חלקי כמה שיהיה ניתן להוריד? (ולהשאיר עובי 350?)

    ועוד שאלה לגבי עכירות בקרנית שיכולה להיווצר אחרי עד כמה זמן משמעותי בשיוף מספרים כאלה?
    שמעתי כמה מקרים שאנשים פשוט גם לא עבר להם לאחר סטרואידים ונשארו עם זה זמן רב ולא עבר
    זה יכול לא לעבור לעולם ? ..בקרנית פשוט תישאר צלקת?

    תודה רבה

    Picasso_B_1063
    שלום רב,

    בעין ימין לא ניתן להוריד את כל המספר. ניתן להשאיר לך מספר של  3- כדי שלא לרדת מתחת ל-350 מיקרון. בעין שמאל ניתן להוריד את כל המספר. למעשה לאחר ניתוח לייזר בשיטת PRK, אתה תישאר עם פער של 3 מספרים בין שתי העיניים, דומה לפער שיש כיום. אלא שכיום אתה ככל הנראה הולך עם משקפיים עם תיקון מלא לכל עין, ואחרי הניתוח לא יהיו לך משקפיים, כך שהעין עם ה 3- לא תהיה מתוקנת ותראה מטושטש מאוד. לא בטוח שתוכל להסתדר עם פער כזה בין שתי העיניים. כדי לדעת איך תהיה הראייה אחרי סוג כזה של תיקון מומלץ לנסות את זה עם עדשות מגע: לשים בעין שמאל עדשת מגע שנותנת תיקון מלא, ובעין ימין להפחית 3 מספרים מהתיקון המלא (יש לזכור שהמספר בעדשת מגע במספרים גבוהים נמוך ב-1 מהמספר במשקפיים).

    לשאלתך השנייה - אנחנו משתמש מזה שנים רבות במטומיצין C בסוף הניתוח. חומר זה מונע צלקות בקרנית. בנוסף אנחנו נותנים פרוטוקול טיפולי המכיל טיפול בסטרואידים שמתחיל מיד לאחר הניתוח ונמשך לפחות 3 חודשים, ובמספרים גבוהים כמו שלך, לעיתים אף לחצי שנה. הקפדה על הטיפול היום-יומי עם סטרואידים מונע ברוב המכריע של המנותחים את הצלקת בקרנית. מנסיוני - המעטים שמפתחים צלקת בקרנית הם אלו שלא מקפידים על הטיפול היום יומי עם הסטרואידים, וזה יכול לקרות לכל אחד, גם עם מספרים נמוכים.

    אפשרות נוספת שכדאי לשקול היא לבצע ניתוח השתלת עדשה תוך עינית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/01/2021 לייזר כאשר מדובר באלרגיה חוזרת

    מקרה קודם ששאלתי לגבי הבן עם אלרגיה חוזרת בחודש פברואר מרץ

    הוא חושב לעשות לייזר בעיניים. האם זה משפיע?
    האם האלרגיה אמורה להיעלם או חלילה האם יש השלכות ללייזר?

    תודה שוב

    afghan_girl_eyes
    שלום רב,

    כעיקרון ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר גם במי שסובל מדלקת עיניים אלרגית. יחד עם זאת הרופא המנתח יבצע הערכה של מצב הדלקת האלרגית במהלך בדיקת ההתאמה, ויחליט אם יש לטפל במצב זה לקראת הניתוח בעזרת טיפול תרופתי מקומי (בטיפות המכילות סטרואידים או אנטי-היסטמינים ומייצבי תאי מאסט). את הניתוח ניתן לבצע לאחר שהסימנים של הדלקת נבלמו תחת הטיפול והעיניים שקטות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/01/2021 התאמה לניתוח ועלות

    מבקש לעבור בדיקת התאמה לניתוח ומבקש לדעת מחיר והאם קופת חולים כללית משתתפת בהוצאה.

    שמעון

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שמעון שלום רב,

    אתה מוזמן לקבוע תור לבדיקת התאמה אצלנו ב 5023*.

    ל"עין טל הדסה" יש הסדרים עם כל קופות החולים. מבוטחי קופת חולים כללית עם ביטוח משלים מסוג "פלטינום" מקבלים השתתפות משמעותית בעלות הניתוח.

    לחץ כאן למידע על מחירי הניתוחים לחברי כללית פלטינום.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/01/2021 הסרת משקפיים

    שלום
    אני בת 50 ומרכיבה משקפיים קרוב ל10 שנים אני מרכיבה משקפי מולטיפוקל עם מספר +4.75 ו+4.5 האם אוכל לבצע ניתוח לייזר בעיניים?

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום רב,

    ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר למספרים שציינת. יש לזכור שהניתוח בגילך יתקן את הראייה לרחוק. לקרוב תזדקקי למשקפי קריאה. בגילך התוספת לקרוב היא בערך 2.00+, כך שאם המספר לרחוק הוא לדוגמא 4.75+, אז המספר לקרוב הוא 4.75+ 2.00+ כלומר: 6.75+. במשקפיים המולטיפוקליות שלך החלק המרכזי המשמש לראייה לרחוק הוא 4.75+, והחלק התחתון המשמש לראייה לקרוב הוא 6.75+.

    לאחר ניתוח הסרת משקפיים בלייזר, שבו נוריד את ה 4.75+ לרחוק, ישאר לך ה 2.00+ לקרוב, אך הפעם לא בצורת משקפיים מולטיפוקליות (שעולות אלפי שקלים) אלא בצורת משקפי קריאה רגילות ומוכנות מראש שניתן לרכוש בכל בית מרקחת במחיר נמוך מאוד.

    את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה ב 5023*..

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/01/2021 טשטוש בראייה לפני 13 שנים

    שלום. לפני כ13 שנים היה לי סוג של התקף טשטוש, שבזמנו נחשד כטרשת נפוצה אך למעשה לא חזר ולא התפרץ שוב.
    לא אובחנתי כחולה ב MS, אני לא מטופלת והכול תקין בבריאותי.
    הראיה חזרה למוטב, המספר לא עלה ולמעשה הוא יציב כבר 15 שנה.
    שאלתי היא האם יש מניעה שאני אעשה ניתוח לייזר לתיקון ראיה מרחוק?
    תודה

    תודה

    picasso
    שלום רב,

    מה שאתה מתאר לא מונע כשלעצמו לבצע את הניתוח, ואתה מוזמן להגיע לבדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר.

    ניתן לתאם בדיקת התאמה ב 5023*.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/01/2021 ניתוח להסרת משקפיים

    שלום
    עברתי בדיקת התאמה ב [….] אני בן 31 והמספרים שלי -10 -11 הרופא שם לא זוכר את שמו, המליץ לא לעשות מכיון ש50% שהמספר יחזור והוא לא יוכל לעשות לי תיקון. עובי הקרנית 650 משהו כזה.השאלה היא האם אני יכול לעשות ובמקרה שיחזור המספר אוכל לשים עדשות מגע? אני ממש רוצה לעשות מכיוון שרוב היום אני עם עדשות מגע.

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    על פי הנתונים שמסרת ניתן בהחלט לבצע לך הסרת משקפיים בלייזר.

    אם תהיה חזרה של מספר כלשהוא בעתיד, ניתן יהיה לבצע ניתוח תיקון, מכיוון שעובי הקרנית גדול. כ"כ ניתן יהיה להשתמש עם עדשות מגע אם תרצה בכך.

    אתה מוזמן לבדיקת התאמה ב 5023*.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/01/2021 ניתוח לייזר למרחק

    תודה על תשובתך. האם כן אפשרי לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים למרחק בלבד בגיל 63?

    eyes of van gogh
    שוב שלום,

    אפשר אך לא מומלץ. אני לא מבצע הסרת משקפיים בלייזר מעל גיל 60 בגלל מגוון סיבות: סיכון רב יותר ליובש בעיניים, החלמה איטית יותר, וקרבה לגיל בו יבוצע ממילא ניתוח קטרקט שיסיר את השימוש במשקפיים.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/01/2021 ניתוח לחולה באובאיטיס

    שלום דוקטור,
    אני בן 46 ,חולה באובאיטיס VKH כבר כ 20 שנה. מטופל בזריקת HUMIRA שבועית(עט) וב 10 מ”ג פרדניזון.
    לפני שנתיים נמצא אצלי חור מקולרי ברשתית עין ימין ולאחר ניתוח החור נסגר אך איבדתי את הראייה של מרכז העין הימנית (חדות הראייה שלי היא 6/60 בעין זאת).
    המספר שלי בעין שמאל הוא 5.5 עם צילינדר.
    אני “מת” להיפטר מהמשקפיים אבל בטח לא אעשה משהו שיסכן את ראייתי בעין הטובה.
    האם אני יכול להיות מועמד לניתוח או פסול בגלל מחלתי?

    Spiders_Eye_by_x_xLithiumx_x
    שלום רב,

    הסרת משקפיים בלייזר נעשית בעיניים בריאות, שאין בהן מחלה כלשהיא, ושהראייה המתוקנת המיטבית עם משקפיים או עדשות מגע היא בטווח של 6/6 עד 6/9 בכל עין.

    לך יש עין אחת (עין ימין עם החור המקולרי) עם ראייה מיטבית של 6/60, כך שאתה מתפקד רק עם עין אחת (עין שמאל), וזה כשלעצמו פוסל אותך לניתוח כלשהיא בעין הטובה. מקובל שלא לעשות ניתוח הסרת משקפיים באדם שיש לו רק עין אחת מתפקדת. בנוסף, העובדות שיש לך uveitis (דלקת תוך עינית) כרונית ושאתה מטופל בטיפול בתרופה ביולוגית שגורמת לדיכוי חיסוני, הם גורמים נוספים המונעים ממך לעבור ניתוח הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/01/2021 הסרת משקפיים

    שלום
    אני 57 ומרכיב משקפיים מולטיפוקל יש לי צילנדר ומשתמש הרבה בטלפון
    ובטבלאט בעבר עשיתי בדיקה להתאמת ניתוח ונאמר שאפשר מה דעתך תודה.

    Third Eye _2, b
    שלום רב,

    דעתי היא שאתה מוזמן לבדיקת התאמה. אין בנתונים שמסרת דבר שניתן להבין ממנו אם אתה באמת מתאים לניתוח.

    ניתן להתקשר ל 5023* לקביעת בדיקת התאמה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/01/2021 הסרת משקפיים

    כבר שני שאני מרכיבה משקפי קריאה. המספר שלי היום 2.25. בצודשים האחרונים גם בראייה למרחק אני זקוק. למשקפיים למרות שאין לי עדיין.
    השאלה האם הניתוח יאפשר הסרת משקפיים לקריאה ולמרחק?

    picasso-homer
    שלום,

    במצב בו את מרכיבה רק משקפי קריאה, לא ניתן לעזור לך עם ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. כדי להסיר לך את משקפי הקריאה, צריך ליצור מצב של קוצר ראייה בעין אחת (כלומר להפוך את אחת העיניים למצב של מספר של 1.50-), דבר שאינו מומלץ.

    ככלל - ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר לאחר גיל 40 אינם מסירים את הצורך להשתמש במשקפי קריאה. במצבים מסויימים בהם יש קוצר ראייה (עדשות מינוס), ניתן ליצור מצב של monovision בניתוח הלייזר, שבו העין הדומיננטית מקבלת עם הלייזר תיקון מלא (במטרה להגיע למספר של 0), והעין השנייה מקבלת תיקון חלקי (במטרה להגיע למספר של 1.50-; לדוגמא אם יש בעין הזאת 4.00-, אז נתקן רק 2.50- מספרים ונשאיר את העין במצב של 1.50-). העין עם 1.50- תוכל לקרוא כי זה ינטרל את מספרי הפלוס של משקפי הקריאה. מצב של monovision לא מתאים לכולם, ועל כך ש להתייעץ עם רופא העיניים המתכנן את ניתוח הלייזר.

    במצב שלך תיקון של monovision לא אפשרי.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/01/2021 משמעות עובי הקרנית להתאמה לניתוח

    האם אפשר לעשות ניתוח לייזר בעיניים אם הקרנית דקה מידי?
    אני בת 42, עם משקפיים מגיל 8. מספר 5.5 ו7.5

    איה

    watermark
    שלום איה,

    צריך לדעת מהו עובי הקרנית בדיוק כדי לדעת אם ניתן לבצע את הניתוח. המושג "קרנית דקה" לא אומר כלום. את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה. התקשרי ל 5023*.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/01/2021 ניתוח לייזר לקרטוקונוס (גבולי/ברמה נמוכה)

    מעוניינת מאוד לעשות ניתוח לייזר. יש לי צילינדר גבוה, פלוס 3 בשתי העיניים וקרטוקונוס גבולי. האם אוכל להתאים לניתוח?

    imagesG1FL58NX
    שלום רב,

    לא ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר למי שיש קרטוקונוס, גם אם הוא "גבולי".

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/01/2021 קרטוקונוס

    אבי שלום, אני בן 35 עם קרטקונוס מינורי שנשאר פחות או יותר או דבר מזה כ-10 שנים.
    מספר 1.75 ב-2 העיניים.
    האם ניתן לעשות ניתוח להסרת משקפיים?

    TAM_ParrotFishEye_big
    גלעד שלום,

    לא. הסרת משקפיים בלייזר למי שיש לו קרטוקונוס תגרום להחמרת הקרטוקונוס, ואז הוא לא יהיה יותר "מינורי". אם הקרטוקונוס שלך יציב ומאפשר לך לראות היטב עם משקפיים - עליך לשמוח שכך הדבר, ולא לחפש הרפתקאות מיותרות, שיגרמו לך בסופו של דבר להיות במקום פחות טוב ממה שאתה נמצא בו כיום.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/12/2020 החלמה prk

    אני חייל קרבי. כמה זמן מנוחה אצטרך אחרי ניתוח prk כדי לחזור לשטח?

    יהונתן

    hayalim_night_C
    שלום יהונתן,

    אתה תזדקק לתקופת החלמה של שבוע ימים. יחד עם זאת אתה צריך לדעת שמבחינת הצבא, אם אתה עובר הסרת משקפיים בלייזר, אתה לא כשיר לשירות קרבי במשך 3 חודשים מיום הניתוח, ויש סיכון שיוציאו אותך לחל"ת לתקופה של 3 חודשים בעקבות הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/12/2020 ניתוח לייזר בעיין אחת

    אם יש לי מספר 5 בעין שמאל
    אם אני אעשה ניתוח אני ארגיש הבדל משמעותי בראיה שלי (אני לא זוכר כלום מלפני שהיה לי מספר ואני לא חובש משקפיים)

    יהודה

    picasso-homer
    שלום יהודה,

    קשה לענות לשלאתך בלי לדעת מה חדות הראייה ללא תיקון ומהי חדות הראייה המתוקנת לאחר שימוש במשקפיים עם המספר שאתה מציין. ככל הנראה העין השנייה היא ללא מספר ואתה רואה איתה, ולכןם לא שם לב לראייה שיש בעין שמאל. יתכן שכתוצאה מכך עין שמאל היא עין עצלה, כלומר: חדות הראייה לא משתפרת לאחר תיקון.

    את כל אלו ניתן להעריך רק במסגרת בדיקת התאמה.

    בברכה.
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/12/2020 הורה עם גלאקומה

    אם לאבא שלי יש גלאקומה , אבל עברתי בדיקת התאמה ללייזר, אין ממה לחשוש?

    confused
    שלום רב,

    אם לאביך יש גלאוקומה, יש לך סיכון גבוה יותר ביחס לאוכלוסיה לפתח גלאוקומה בעתיד. אין לכך כל קשר להתאמה להסרת משקפיים בלייזר. הניתוח לא ישנה את הסיכון לפתח גלאוקומה בעתיד, והעובדה שאתה בסיכון לפתח גלאוקומה לא משנה את סיכויי הצלחת הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/11/2020 עובי קרנית לביצוע ניתוח לייזר

    שלום, רציתי לשאול בבקשה מה עובי הקרנית המינימלי לביצוע ניתוח לייזר בשיטת PRK?
    ואם המספר שלי הוא 3.75- אז כמה עובי קרנית ילוטש בלייזר?
    אם עובי הקרנית שלי הוא בעין אחת 450 מיקרון ובעין שניה 460 מיקרון
    האם אני מתאים לניתוח לייזר בשיטת PRK? ומה ישאר עובי הקרנית לאחר הניתוח?

    תודה מראש,

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום רב,

    העובי המינימלי לביצוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטה כלשהיא הוא 450 מיקרון. בנתונים שמסרת ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר, אם שאר המדדים בבדיקת העיניים תקינים.

    לאחר הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK ישארו לך לפחות 400 מיקרון, כשהמינימום המותר לאחר PRK הוא 350 מיקרון.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/11/2020 השתלת קרנית יכולה להיות תחליף?

    שלום,

    השתלת קרנית יכולה להיות תחליף למי שאינו מתאים לניתוח לייזר להסרת משקפיים?

    לאחר בדיקה במכון להסרת משקפיים בלייזר בשלב של האופטמטריס והטכנאי נאמר לי שהקרנית שלי דקה משהו כמו 408 והמספר הראיה מהווה סיכון בניתוח כזה
    לכן לא מתאים להסרת משקפיים בשיטה הזו
    האם השתלת קרנית יכולה לעזור לי להתפטר ממשקפיים או עדשות מגע?
    או האם יש משהו אחר שכן אפשר להמליץ וכדאי?

    Third Eye _2, b
    שלום רב,

    לא, השתלת קרנית אינה תחליף להסרת משקפיים בלייזר. קרנית בעובי הנמוך מ-450 מיקרון לא מתאימה להסרת משקפיים בלייזר, ואין למעשה מנוס מלהמשיך ולהשתמש במשקפיים או בעדשות מגע.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/11/2020 האם ניתן לעבור ניתוח עם צילינדר גבוה?

    שלום, אני בן 25 ומרכיב משקפיים עם צילינדר של בערך -2.25 למיטב זכרוני מכל מי שיצא לשאול או לקרוא ביקורות באינטרנט לא שמעתי על מישהו שעבר ניתוח מעל צילינדר 1.
    מבחינת יציבות המספר זז ב0.25 בשנתיים האחרונות אבל די יציב מעבר לזה. בנוסף בעונות מעבר אני לוקח אנטיהיסטמינים וטיפות עיניים.. האם יש טעם לבוא לבדיקת התאמה?

    images6092CGRF
    שלום רב,

    ניתן להוריד כל צילינדר עד 5-, ואין כל בעייה להסיר צילינדר של 2.25-.

    אתה מוזמן לבדיקת התאמה. 5023*.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/11/2020 התאמה לניתוח הסרת משקפיים

    שלום פרופסור, אני בן 17.5 ולא עשיתי במשך שנים בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט עד הבדיקה לצו ראשון, למרות שהרגשתי במשך זמן שעין ימין שלי רואה פחות טוב מעין שמאל. בבדיקה שעשיתי בחודש יולי גיליתי שיש לי (-1.5) בעין ימין. קבעו לי פרופיל 97 עם סעיף ראייה, אך הודיעו לי שאני פסול מתפקידים שאני רוצה מאוד להתמיין אליהם (669, שייטת), וחוץ מההיבט הצבאי אני רוצה לשפר את איכות חיי, ולכן אני מתעניין בניתוח לייזר. השאלה שלי היא האם אוכל לבצע בדיקת התאמה לניתוח למרות שהבדיקה הראשונה שביצעתי היא רק מחודש יולי האחרון? מה היית ממליץ לי לעשות במקרה כזה?
    תודה רבה

    hayalim_night_C
    שלום רב,

    מכיוון שאי אפשר לדעת אם יש לך יציבות, בשלב זה אתה לא מתאים להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/11/2020 בדיקה שונה בשני מכונים שונים

    שלום. נבדקתי במכון אחד ואמרו לי שהקרניות שלי דקות מדי לניתוח. אחר כך הלכתי לעין טל הדסה ואמרו לי שהקרניות שלי הם 480 ו485 ויישאר לי 370 אחרי הניתוח ושהמינימום 350. אם זה נכון למה במכון אחר אמרו לי שאני לא מתאים?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    אם אמרו לך אצלנו (ב"עין טל הדסה") שישאר לך עובי קרנית מעל העובי המינימלי, אז ככל הנראה זה נכון. אנחנו נותנים רק מידע מהימן ואמיתי.

    לכל מכון יש מדיניות שונה לגבי האינדיקציות לניתוחי לייזר, ויכולות שונות של מערכות הלייזר ומערכות הבדיקה, וזאת הסיבה מדוע קיבלת חוות דעת שונות ממכונים שונים. מבחינתי, על פי הנתונים שמסרת, ניתן לבצע את הניתוח בשיטת PRK ללא חשש.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/11/2020 מיפוי קרנית שונים

    היי אני מעוניין בניתוח לייזר. קראתי שעל המספר להיות יציב שנה אחורה. לפני שנה וחצי היה לי זיהום בקרנית שאחרי החלמתו עשיתי מיפוי קרנית. בעין עם הזיהום תחת refractive analysis יצא ax = 114 cyl = 0.6 . לפני חצי שנה עשיתי שוב ואז באותה קטגוריה יצא cyl = 1.2 ax = 75.

    חוץ מזה הכל תקין ולא נמצא משהו. עשיתי בדיקת ראייה לפני חודש, המספר שלי הוא אותו מספר כבר חמש שנים בלי צילנדר.
    השאלה שלי – האם ערכים הללו מצביעים על קיומו של צילנדר למרות שבבדיקת ראייה לא נמצא צורך בצילנדר ?
    שאלה שניה – האם עליי לחכות עם בדיקת ההתאמה בעקבות השינוי בערכם הללו ? מצד אחד אני עם אותו מרשם משקפיים כבר חמש שנים , מצד שני יש פה ערכים של cyl שהשתנו . לא יודע אם זה בכלל הצילנדר שבודקים בבדיקת ראייה או משהו.

    imagesCAOIOE8O
    שלום רב,

    אין שום משמעות לערכים המספריים שראית בבדיקה הטופוגרפית. אין דרך לדעת את הצילינדר האמיתי ואת הציר שלו בבדיקה הטופוגרפית. את הגודל והציר של הצילינדר קובעים בבדיקת הרפרקציה (בדיקת המשקפיים) הנעשית ע"י האופטומטריסט, וכן בבדיקת ה wavefront הנעשית באותם מכונים המשתמשים ב wavefront אמיתי.

    לבדיקת הטופוגרפיה יש ערך בהבנה הכללית של המבנה של הקרנית, ובהערכת מדדים שונים כמו מפות גבהים ומפות עובי. הטופוגרפיה אומרת לנו האם הקרנית תקינה ומתאימה לניתוח לייזר. היא לא אומרת לנו מהו המספר במשקפיים ומהו הצילינדר.

    ובאופן ספיציפי למה שאתה מתאר - אם מרשם במשקפיים לא השתנה ב 5 השנים האחרונות, הרי שאתה יציב וככל הנראה מתאים לניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/11/2020 הסרת משקפיים בלייזר

    עשיתי בדיקת התאמה במכון אחד ונאמר לי שיש לי קרנית בעובי 508
    המספר הגבוה שיש לי הוא 8.5- ואני חושב עם צילינדר אחד
    נאמר לי שהאפשרות היחידה היא לעשות רק הסרה חלקית של המספר …
    האם אי אפשר להוריד את המספר לגמרי?

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום רב,

    ניתן בהחלט להוריד את כל המספר בנתונים שלך בניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה. צור קשר ב- 5023*.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/11/2020 סוג ניתוח

    אני מבינה שיש 3 סוגי ניתוחים להסרת משקפיים.
    אם אני מתאימה לכולם , מה מומלץ לבחור?
    האם ייתכן שמישהו מתאים רק לסוג 1 של ניתוח בלי אפשרות בחירה?

    article-2474803-18F2FD5300000578-236_634x632
    שלום רב,

    קיימים שיקולים רבים בבחירת סוג הניתוח, והם ייחודיים לכל אדם. שיקולים אלו כוללים ממצאים שונים בבדיקת העיניים ובבדיקת הקרנית, גיל המנותח, המספר במשקפיים, גיל, עיסוקים ותחביבים, אופי העבודה, ושיקולים רבים נוספים.

    לעיתים רבות מבנה הקרנית וגודל המספר מכוונים את המנתח לבחור רק בסוג אחד של ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/10/2020 ניתוח לייזר לאחר היפרקות רשתית

    לפניי 13 שנה עברתי חיגור בעין שמאל. מאז החיגור יציב, ללא שינויים או צטרך בטיפול נוסף, המספר מאז עוצד על 11- וללא שינויים. העיניים פיתחו יובש ואלרגיה לעדשות מגע וכמעט לא מצליחה לשים עדשות. האם היית מנתח בשיטת prk עין זו? (בעין השנייה גם 11- ללא היפרדות מלאה אלא תיקון בלייזר של קרעים קטנים), שוקלת השתלת עדשה תוך עינית.

    picasso-homer
    שלום רב,

    כעיקרון ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר לשתי העיניים, בכפוף לבדיקת התאמה תקינה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/10/2020 ניתוח לייזר לאחר היפרקות רשתית

    לפניי 13 שנה עברתי חיגור בעין שמאל. מאז החיגור יציב, ללא שינויים או צטרך בטיפול נוסף, המספר מאז עוצד על 11- וללא שינויים. העיניים פיתחו יובש ואלרגיה לעדשות מגע וכמעט לא מצליחה לשים עדשות. האם היית מנתח בשיטת prk עין זו? (בעין השנייה גם 11- ללא היפרדות מלאה אלא תיקון בלייזר של קרעים קטנים), שוקלת השתלת עדשה תוך עינית.

    watermark
    שלום רב,

    אם עובי הקרנית מאפשר זאת, ניתן כעיקרון לבצע אצלך הסרת משקפיים בלייזר בשתי העיניים בשיטת PRK.

    הסרת משקפיים בלייזר בטוחה יותר ומדוייקת יותר ביחס להשתלת עדשה תוך-עינית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/10/2020 לייזר לקריאה מקרוב

    שלום פרופסור.
    אני בן 49 ,יש לי בעיית ראיה מקרוב.
    רחוק אני רואה מצוין.
    אפשר לתקן ראיה מקרוב עם לייזר ?
    תודה.

    משקפי קריאה
    שלום,

    לא.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/10/2020 יציבות במספר

    שלום, עשיתי בדיקת התאמה וגילו שהמספר שלי עלה ב1.5 בעין אחת ממה שהיה לפני שנתיים וחצי, והרי אי אפשר לדעת אם המספר יציב או לא, שלא יודעים מתי המספר עלה ככה, ואף על פי כן הרופא לי שאני רשאי לעשות ניתוח בגלל שמקסימום אפשר לעשות ניתוח נוסף, ושנית הניתוח עצמו מייצב את המספר. האם זה אמין? האם כדאי לי? הרי אם הניתוח מייצב את המספר, אז למה אחד מהתנאים לעשיית ניתוח זה מספר יציב?

    שלומי

    eye-art-photo
    שלומי שלום,

    המספר שלך עדיין אינו יציב, וזה לא הזמן לעשות ניתוח. הניתוח לא "מייצב את המספר". הוא בסך הכל מוריד את מה שיש לך עכשיו. אם יש לך עדיין מגמת עלייה, הרי שהמגמה תימשך גם לאחר הניתוח, ולאחר מספר שנים תזדקק לניתוח נוסף.

    יציבות מוגדרת כשינוי של עד רבע מספר על פני השנה האחרונה. מומלץ להמתין עוד שנה, ולחזור לבדיקת התאמה בעוד שנה במכון אחר, שבו מגלים מעט יותר אחריות וזהירות באשר להחלטות על תיזמון הניתוח...

    אתה בעצמך יכול לדעת מתי אתה יציב: לך לבדיקת משקפיים פעם בשנה בחנות אופטיקה אצל אותו אופטומטריסט/ית שאתה סומך עליו/ה (ורצוי כל פעם לאותו אחד). ביום שהוא יגיד לך: "שלומי, אתה לא צריך משקפיים חדשות, המספר שלך לא השתנה משמעותית ביחס למספר בשנה שעברה" - אז תדע שאתה יציב, ואז תיגש לבדיקת התאמה באחד המכונים להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/10/2020 ניתוח לייזר לקריאה

    שלום רציתי לדעת אם ניתן לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפי קריאה?
    ואם כן מה העלות והאם יש השתתפות קופ”ח (מכבי)

    EYE_MILAGRO_176173326_std
    שלום רב,

    אין ניתוח לייזר להסרת משקפי קריאה. אם אתה מעל גיל 40, ואם יש לך ראייה טובה לרחוק ואין לך צורך במשקפיים לרחוק, ויש לך רק משקפיים לקריאה - הרי שאין ניתוח לייזר שמתאים לך, ועליך להמשיך ולהשתמש במשקפי הקריאה.

    לעומת זאת - אם יש לך קוצר ראייה (משקפיים למרחק) משולב עם צורך במשקפי קריאה - הרי שניתן לבצע בניתוח הלייזר תיקון בשיטה של mono vision: תיקון מלא בלייזר לעין הדומיננטית, ותיקון חלקי בעין השנייה שמשאיר לך מספר של 1.50-, שמנטרל את המספר של משקפי הקריאה (שהן בד"כ 1.50+ אם אתה בשנות ה-40 המאוחרות לחייך). יש לשיטה זאת יתרונות וחסרונות, היא לא מתאימה לכל אחד, ויש להתייעץ עם הרופא המנתח במעמד בדיקת ההתאמה להסרת משקפיים בלייזר לפני שמחליטים על שיטה זאת.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/10/2020 האם כדאי לעשות ניתוח לייזר עם מספר נמוך וצילינדר

    היי ,
    אני חושבת לעשות ניתוח לייזר והמספרים שלי הם בעין ימין -1.25 צילינדר ובעין שמאל -1 צילינדר עם מספר -0.25.
    הבדיקה היא מלפני 7 חודשים ואמרו לי שהשתנה לי המספר ברבע ושזה לא שינוי משמעותי.
    האם כדאי לעשות את הניתוח או לחכות עוד עד שיתייצב? וכמה זמן לוקח עד שמתייצב?

    eye_see_toast
    שלום רב,

    ניתן לבצע ניתוח לייזר על פי הנתונים שמסרת, בתנאי כמובן שיש יציבות, המוגדרת של הבדל של עד 0.25 ד' על פני השנה האחרונה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/10/2020 אני רוצה להסיר את המשקפיים

    אני רוצה להסיר את המשקפיים ויש לי קרנית דקה
    אני לא יכולה לשים עדשות כי זה מסוכן לקרנית שלי ואני לא יכולה לייזר יש אולי משהו אחר שאני יכולה לעשות ?

    eye-art-photo
    שלום רב,

    כדי לדעת האם אפשר לבצע לייזר אצלך, צריך לדעת מהו המספר במשקפיים ומהו עובי הקרנית בכל עין. לכל מכון יש מערכות לייזר שונות, ועובי הקרנית אותו משייפים משתנה על פי יכולות המערכת בה המכון משתמש, ובתכניות השיוף הספיציפיות. את יכולה להגיע לבדיקת התאמה אצלנו, ונחשב בצורה מדוייקת האם עובי הקרנית אצלך מתאים לשיוף כל המספר.

    לקביעת בדיקת התאמה ניתן להתקשר ל 5023*.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/10/2020 ניתוח לייזר בקרטוקונוס

    היי אבי, יש אפשרות לעשות ניתוח לייזר במצב של קרטוקונוס שמתקיים בו פחות מהפרש של 2D בין k1 ל-k2?

    נועם

    images6092CGRF
    נועם שלום,

    ההגדרה של קרטוקונוס כיום לא מסתמכת יותר על הבדלי הקמירות בין החלק התחתון והעליון של הקרנית. קרטוקונוס מאובחן כיום על פי מפות גבהים (elevation based topography), ועל פי ניתוח העובי המינימלי של הקרנית, ושינוי העובי מהמרכז להיקף. בנוסף התוכנות שמנתחות את המידע משוות את המידע האישי למסדי נתונים גדולים של אוכלוסיה נורמלית ואוכלוסיה של קרניות קרטוקוניות, ונותנות מידע על השוני בסטיות תקן של המידע האישי ביחס למסדי הנתונים.

    אם על פי המדדים הנ"ל יש קרטוקונוס - הרי שאין כל מקום לשקול הסרת משקפיים בלייזר. אם לפי המדדים הנ"ל אין קרטוקונוס, אבל במפת הקמירות הקדמית יש פער של פחות מ-2 דיופטר בין הקמירות העליונה והתחתונה - הרי שניתן לבצע ניתוח, אבל בתנאי שהאבחנה אינה קרטוקונוס.

    במקרים רבים יש במפת הקמירות הקדמית פער של אפילו יותר מ-2 דיופטר בין הקמירות התחתונה והעליונה, אבל אם שאר המדדים (במפות הגבהים ומפות העובי) תקינים - הרי שניתן לבצע את הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/10/2020 לייזר בעיניים מספר גבוה

    היי פרופסור אני עונדת משקפיים כבר כמה שנים ובכל פעם שאני מגיע לחדש המספר עולה לי
    עד שלא יפסיק לעלות אני לא אוכל לעשות לייזר?
    שאלה שנייה בבקשה, אני מספר 7.5 אני יוכל לעשות לייזר? או שהניתוח לייזר עד מספר מסוים
    ואם אי אפשר לעשות לייזר במספר הזה, איזה תחליף יש? כשהמספר גבוה וכל הזמן עולה? אני מפחדת..🥺

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר לאחר התייצבות המספר במשקפיים. התייצבות מוגדרת כשינוי של לא יותר מרבע מספר במהלך השנה האחרונה. רצוי כמובן שהיציבות תהיה על פני זמן רב יותר. ככל שהמספר יציב לזמן רב יותר, ורצוי יותר משנה, כך הסיכויים להשגת תוצאה יציבה לאחר הניתוח טובים יותר. בכל אופן כעת - מכיוון שהמספר במשקפיים ממשיך לעלות - עדיין אינך מתאימה לניתוח.

    לגבי גודל המספר והיכולת לבצע את הניתוח - זה תלוי בעובי הקרנית. ככל שהקרנית עבה יותר, כך הסיכוי לבצע ניתוח טוב יותר, וגם במספרים גבוהים. ככלל, בקרנית עם עובי ממוצע (כ- 530 מיקרון), ניתן לבצע הסרה של עד 14 מספרים, כך שאם יש לך עובי ממוצע בקרנית אין בעיה להסיר 7.5 מספרים. את עובי הקרנית אנו בודקים במהלך בדיקת ההתאמה בעזרת מספר מכשירי הדמייה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/10/2020 יובש בעיניים וניתוח לייזר

    שלום פרופסור,
    אני בת 20, סובלת מקוצר ראייה, צילינדר, ומיובש בעיניים. הייתי מעוניינת לעבור ניתוח לייזר, אך הבנתי שיובש בעיניים זו הבעיה הכי נפוצה לאחר ניתוח לייזר.
    אני סובלת מיובש בעיניים כבר 5 שנים בערך(כל יום טיפות ושטיפה של העיניים בסבון)
    השאלה שלי היא האם יש סיכוי בכלל לניתוח לייזר?
    ושאלה נוספת היא האם יש משהו שיוכל לפתור לי לצמיתות את עניין היובש?
    תודה רבה

    IMG_0394
    שלום רב,

    יובש בעיניים זו בד"כ תופעת לואי קלה וחולפת לאחר ניתוחי לייזר, במיוחד באנשים בגילך. בד"כ היובש חולף לאחר מספר שבועות. הסיבה העיקרית ליובש בעיניים בצעירים היא הרכבה ממושכת של עדשות מגע. הפסקת השימוש בעדשות בעקבות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר תגרום בטווח הארוך להפחתה ניכרת ביובש וגם בתגובה האלרגית הדלקתית לעדשות המגע.

    הרבה פעמים סימני יובש בעיניים חופפים לסימני דלקת אלרגית או לדלקת עפעפיים כרונית. במרבית המקרים ניתן לטפל באלו ע"י הפסקת עדשות המגע, טיפול מקומי באנטיוטיקה ונוגדי דלקת, והגיינת עפעפיים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/09/2020 התלבטויות לפני ניתוח

    הגעתי לבדיקה בעין טל הדסה והתאימו לי את סוג הניתוח אינטרלאסיק. קראתי בתגובות שלך לאחרים שאתה ממליץ יותר על prk ופתאום נלחצתי אולי אני צריכה להחליף לסוג הניתוח הזה.. חשש שיש לי מהאינטרלאסיק-לא הבנתי אם המתלה זה משהו שמתאחה באיזשהו שלב באופן סופי או שתמיד יהיה חשש, גם אחרי שנים, שהוא יפגע או יזדהם וכ’ו..? יש דברים שאחרי הניתוח אני לא אוכל לעשות או שזה לא פוגע באפשרות לעשות כל מה שאני רוצה בלי דאגות?(לא בטווח הקצר, לאורך כל החיים..) אז מה לדעתך הכי נכון לעשות, איזה סוג ניתוח? יש לי קרנית עבה יותר מהממוצע אם זה קשור..יש מספיק שנות ניסיון עם האינטרלאסיק שאפשר לסמוך שכבר יודעים איך לעשות את זה כמו שצריך ומה התוצאות שלו לטווח הרחוק, אחרי שנים?
    וגם לגבי הרופא- התאימו לי את דר [— ——] והאמת שלא ראיתי ביקורות עליו או מקום שמסביר כמה ניסיון יש לו ואני קצת חוששת.. יש אפשרות אחרי שכבר עשיתי בדיקה וקבעתי תאריך לניתוח להחליף לרופא עם יותר ותק? איך יודעים שהרופא הוא באמת טוב?

    אודליה

    Toast-Pixels-by-Arne-Felix-Magold-01
    שלום אודליה,

    התאמת סוג הניתוח תלויה בגורמים שונים, כגון סגנון החיים, תחביבים, עיסוק בספורט אתגרי, עיסוק בפעילות כלשהיא שיש בה סיכון לחבלה בראש, וכן גורמים הקשורים במבנה העין והקרנית. בשיחה שאני עורך עם כל נבדק שמגיע אלי לבדיקת התאמה אני מבין את הצרכים שלו/ה, סגנון החיים וסביבת העבודה והתחביבים, ולפי כל אלו ממליץ על סוג הניתוח.

    אם מבחינה רפואית יש התאמה לשני הסוגים (PRK - שיוף ללא חיתוך הקרנית, או IntraLASIK - חיתוך הקרנית ולאחר מכן שיוף) - אני מציג את שתי השיטות, מציג את היתרונות והחסרונות של כל שיטה, ומנסה להבין מהו רצון הנבדק.

    ככלל - לאנשים צעירים ודינמיים, פעילים ספורטיבית, שיכולים להקדיש שבוע מזמנם לתהליך ההחלמה - אני ממליץ על PRK. אמנם זה כרוך בתהליך החלמה של שבוע, אך לטווח הרחוק זה מביא לבטיחות רבה יותר, מכיוון שאין חשש לתזוזת המתלה כתוצאה מחבלה. בנוסף - PRK הוא ניתוח קצר מאוד וקל לביצוע (בסך הכל 5 דקות), ולכן הוא מתאים לאנשים לחוצים, תזזיתיים וחרדתיים, שקופצים כל פעם שנוגעים להם בעיניים ("דוקטור, אני במיוחד רגישה בעיניים...").

    לאנשים מבוגרים יותר (מעל גיל 30), שפחות נמצאים בסיכון לחבלות בפנים, שממוקדים יחסית יותר במשפחה ובקריירה, שפחות גמישים מבחינת הזמן, ופחות יכולים לקחת שבוע חופש מהעבודה - להם אני ממליץ יותר על ה IntraLASI, אם כי גם להם ניתן לבצע בהצלחה PRK.

    יחד עם זאת יש לזכור שהתוצאות בסוף התהליך שוות לחלוטין בשתי השיטות.

    לגבי בחירת הרופא - זכותך כמובן לבחור באיזה רופא שאת רוצה. הרופא שהתאימו לך הוא רופא מצויין.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/09/2020 הסרת משקפיים בלייזר לחולי אפילפסיה

    האם חולי אפילפסיה יציבים ( מאוזנים עי תרופות) יכולים לעשות הסרת משקפיים בלייזר?

    watermark
    שלום רב,

    כן, אבל את צריכה לשלוח מכתב מפורט של הרופא המטפל שלך באפילפסיה (ולא רופא משפחה) שמפרט את מצבך, האם את אכן מאוזנת תחת תרופות, והאם ניתן לדעתו לבצע בבטחון ניתוחים בהרדמה מקומית?

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/09/2020 קרנית דקה

    שלום
    המספר שלי במישקפים הוא 4.25 בשתי העינים תעשיתי בדיקה במכון מסוים ועובי הקרנית הוא 4.45.4.46 הרופא יעץ שלא לעשות בשום אופן ניתוח חמישה הפחיד אותי
    האם זה נכון או שכן יש אפשרות לעשות בלי פחד

    מיכל

    coloured_eye_drawing_by_stardust12345-d6g62c3
    שלום מיכל,

    לא ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר בקרניות שעוביין נמוך מ- 450 מיקרון. אם עובי הקרניות שלך הוא 446 ו-445 מיקרון הרי שאת לא מתאימה לכל סוג של ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/09/2020 ניתוח לייזר

    ערב טוב,
    בת 21 סובלת מקטרקט רדום ועין עצלה בעין ימין כל זאת בנוסף למספרים גבוהים מאוד(מינוס 14-15 וצילינדר בסביבות -1.25) כל אלו מילדות.
    יש לנ6 היסטוריה של גלקומה במשפחה הרחוקה אך מעולם לא סבלתי מכך באופן אישי. מטופלת מילדות אצל מומחים בביקורות מידי חצי שנה.
    לאחרונה מעוניינת לבצע ניתוח לייזר האם נכון להיסטוריה הרפואית שלי בעבר ובהווה הדבר אכן רלוונטי למצבי? (אציין שאיני יודעת אודות עובי הקרנית ולא עשיתי בדיקה לכך)
    אשמח לתשובתך :)
    תודה מראש

    hidden_eye
    שלום רב,

    קשה מאוד לענות לך בלי לדעת מהי הראייה המיטבית המתוקנת בעין ה"עצלה" (יש דרגות שונות של עין עצלה), מהו עובי הקרנית, ומהי מידת הקטרקט והשפעתו על הראייה. את כל אלו נוכל לדעת רק בבדיקת ההתאמה. בשביל זה צריך לעשות מעשה: להתקשר אלינו, לקבוע תור לבדיקת התאמה, ולבוא פיזית לבדיקת התאמה. לא את הכל אפשר לעשות עם האצבע שלוחצת על האפליקציה תוך ישיבה על הספה בסלון.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/09/2020 ניתוח להסרת משקפיים בגיל מוקדם

    אם אני אעשה ניתוח להורדת משקפיים בגיל מוקדם (גיל שאני ממשיך לגדול בו מבחינה פיזית)האם לאחר הניתוח המספר בעין ימשיך לגדול מכיוון שמספר גדל כל עוד שהגוף גדל?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    הזמן הנכון לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר הוא כאשר יש יציבות במספרים בעדשות המשקפיים של לפחות שנה. יציבות מוגדרת כהבדל של עד 0.25 מספר במהלך השנה האחרונה. במהלך בדיקת ההתאמה אנחנו מבצעים בדיקת רפרקציה (המספר הנוכחי שאתה זקוק לו במשקפיים) ומשווים את זה למספר שיש במשקפיים שהבאת אתך לבדיקה. אם אתה יציב - ניתן לבצע את הניתוח.

    אין בהכרח התאמה בין תהליך הגדילה של הגוף ובין עליית המספר במשקפיים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/08/2020 קרטוקונוס

    שלום אני כנראה חולה קרטוקונוס ועובי הקרנית שלי היא 440 האים יש אפשרות לבצע ניתוח לייזר

    תמונה 8
    שלום רב,

    לא ולא!!!

    מי שסובל מקרטוקונוס לא יכול לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/08/2020 בדיקת התאמה ללייזר

    שלום אים אני בגיל 18 וחצי וביצעתי בדיקת התאמה באסותא ואמרו לי שאני לא יוכל לעשות ניתוח מכוון שיש לי אדום בתוך העין יכול להיות שאצלכם זה לא יפריע ואני אכן יוכל לעשות תניתוח?

    hidden_eye
    שלום רב,

    אולי. לא יודע. הדרך לדעת היא פשוט לנסות. 5023*.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/08/2020 ניתוח לייזר בעיניים יבשות

    פרופ’אבי סלומון שלום רב,
    בת34 20 שנה עם משקפיים ועדשות מגע יומיות (בעיקר בארועים וכדו’ בשל אי נוחות ) בשנים האחרונות סובלת מאוד מהמשקפיים, כאבים מאחורי האוזן ובכללי אי נוחות בפנים. אני מעוניינת לבצע ניתוח לייזר אך החשש היחיד שלי הוא שאני סובלת מעניים יבשות וצורבות המחמיר יותר באזור הקיץ. בבדיקה אצל רופאת העניים נאמר לי שלא נראה שהיובש פגע בעניים ובכללי העניים נראות בסדר אך היא טענה כי יכול להיות שהלייזר יחמיר את התחושה שלי.
    האם ניתוח לייזר מתאים לסובלים מעניים יבשות? והאם נניח יש תקופה טובה יותר לעשות את הלייזר , נניח בחורף שהעניים פחות יבשות או שאין קשר?

    תודה רבה על האתר המפורט והמושקע!

    watermark
    שלום רב,

    אחרי ניתוח הסרת משקפיים בלייזר תיתכן אמנם החמרה של היובש בעיניים, אך זו בד"כ חולפת תוך מספר שבועות. היתרון בניתוח הוא שהוא ירחיק אותך מהצורך בהרכבת עדשות המגע, שהן הגורמות העיקריות ליובש ממנו את סובלת. כחלופה לעדשות מגע, באנשים הסובלים מיובש, הסרת משקפיים בלייזר היא חלופה טובה יותר. נדיר מאוד שניתוח להסרת משקפיים בלייזר גורם ליובש משמעותי וקבוע.

    כל תקופה היא תקופה טובה לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, ואין עדיפות לחורף על פני הקיץ. הזמן הכי טוב לעשות כל דבר שהוא בחיים, כולל הסרת משקפיים בלייזר, הוא עכשיו. "אחר כך" או "בעוד שנה", או "אחרי החגים" או "אחרי הקורונה" - זה סוג אחר של "אף פעם"...

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/08/2020 ניתוח לייזר לתיקון ראייה

    מםשלום פרופסור,
    אני בן 45, עברתי בדיקת התאמה לניתוח לתיקון ראייה ונמצאתי מתאים לשני סוגי הניתוחים.
    לקות הראייה שלי היא 2.5- בכל עין וצילנדר של 1.75-.
    כיום אני מרכיב משקפי ראייה, בכל זמן, ואני רואה מצוין למרחוק ולקרוב, כולל קריאה. ועבודה כרופא שיניים.
    החשש שלי, שלאחר הניתוח לא אוכל לעבוד (כרופא שיניים) ללא “משקפי קריאה” ולמעשה אחליף צרה בצרה.
    האם לאחר ניתוח לתיקון ראייה ראייתי לקרוב עלולה להיפגע? (אין כוונתי להדרדרות של הראייה לקרוב כחלק מההתבגרות, אלא פרטנית כתוצאה מהניתוח, אלא אם כן, ניתוח זה מקצר את הזמן עד להתפתחות הצורך במשקפי קריאה).
    תודה

    v9ljzots__w470h274q95
    שלום רב,

    בגילך, בגלל ירידה ביכולת האקומודציה (היכולת של העין להתמקד על מטרה קרובה), אתה זקוק לתוספת של 1.0+ עד 1.25+ לראייה לקרוב. מכיוון שיש לך 2.50- לרחוק, הרי שאתה יכול לראות ברור יותר ללא המשקפיים. זאת מכיוון שמספר ה"מינוס" שיש לך לרחוק (2.50-) מנוטרל בחלקו ע"י תוספת הפלוס (1.25+) שאתה צריך לקרוב. היום אתה ככל הנראה יכול לבצע את עבודתך כרופא שיניים, שהיא ברובה עבודה בטווחים קרובים, ללא משקפיים.

    לאחר הניתוח המספר יהפוך ל-0, ואז תצטרך משקפיים לטווח הקרוב. זה לא בגלל שהניתוח "קלקל" לך את הראייה לקרוב. הראייה שלך לקרוב כבר "מקולקלת" בגלל גילך. זה בגלל שלא יהיה לך יותר את קוצר הראייה הנמוך שאפשר להתגבר על העדר האקומודציה.

    לפניך 3 אפשרויות: לא לעשות דבר; לנתח את שתי העיניים ולהרכיב מיד לאחר מכן משקפיים לטווח הקרוב; לעשות mono-vision (לנתח רק את העין הדומיננטית, כך שעין אחת תראה לרחוק והעין הלא מנותחת תראה לקרוב). על היתרונות והחסרונות של mono-vision תוכל לקרוא בדפי האתר כאן, בתשובותי לשאלות גולשים רבות לאורך השנים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/08/2020 סיכונים במספר גבוה

    שלום רב,
    אני בן 24 ויש לי מספר גבוה, ימין -11.50, שמאל -10.75. וכן צילינדר בשתי העיניים של -1.25. (נראה לי שעובי הקרנית הוא 534 ו536).
    עשיתי בדיקה בקייר ונמצאתי מתאים (prk), אך הודיעו לי שאוכל לעשות אך ורק ניתוח אחד.
    1. קראתי שהסיכונים גבוהים יותר ככל שהמספר גדול יותר. האם יש לי ממה לחשוש לפני הניתוח? אני לא חושש מגדילה של המספר (ל-1/-2), אני מתכוון לכל מיני סיבוכים שראיתי כמו סנוורים, הילות, או אקטזיה וכל מיני סיבוכים אחרים מכיוון שלהבנתי לא יהיה ניתן לתקנם בגלל שלא אוכל לעבור ניתוח בשנית.
    2. איך ניתן לדעת שהמספר שלי התייצב? קראתי שאחד התנאים להתאמה זה שהמספר התייצב. מה יכול לקרות במידה ואדם עושה את הניתוח לפני שהמספר התייצב? האם יש סיכון מסויים, או שהחשש היחיד הוא שהמספר ימשיך לעלות לאחר הניתוח?
    תודה רבה!

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu
    אם המספר של שלום רב,

    ניתן לבצע אצלך ניתוח בשיטת PRK. התנאים לכך הם מיפוי קרנית תקין; עובי המאפשר הסרת המספר כולו כך שלאחר הניתוח העובי השארי של הקרנית גדול מ 350 מיקרון; ויציבות של המספר.

    אם מקפידים על הכללים הנ"ל, ניתן לצפות לתוצאה טובה ויציבה וללא סיבוכים.

    אם המספר שלך היה יציב לפני הניתוח (שינוי של עד 0.25 ד' במהלך השנה האחרונה), אזי רב הסיכויים שתהיה יציבות לאחר הניתוח. אולם קיימת אפשרות של כ-5% של נסיגה לאחר הניתוח לרמה של סביב 1-. אין ספק ש 1- הרבה יותר טוב מ 11.5- עם צילינדר של 1.25-. עם מפסר סביב 1- אתה יכול לעבוד במשרד, לעבוד בנוחות רבה מאוד מול מסכים, לראות את האנשים סביבך בחדר. מספר של 1- יביא לכך שאולי תזדקק למשקפיים לנהיגה, בעיקר בלילה. אם אתה מוכן לקחת את האפשרות הזאת, ולהבין שמדובר בשינוי דרמטי של איכות החיים שלך, אזי ניתן לבצע את ניתוח. אם אתה לא מוכן בשום אופן לקחת בחשבון מצב שיישאר לך מספר קטן לאחר הניתוח כמו 1-, ושזה עדיין נותן לך איכות חיים עדיפה על זו של המצב הנוכחי - אז אל תעשה את הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/08/2020 ניתוח לייזר

    שלום רב
    אני מעוניין בניתוח לייזר להסרת משקפים ..
    גיל 36- בשני העניים
    +10 .
    האם אני יכול לעשות ניתוח לייזר?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    הגבול העליון לתיקון היפראופיה (רוחק ראייה) הוא 6+.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/07/2020 ניתוח להסרת הצורך במשקפיים

    שלום רב פרופסור סולומון. אני בת 37 לאחר 4 לידות, בחצי שנה האחרונה מרכיבה משקפיים. בשתי העיניים אובחן צילינדר, עין ימנית 1.5 ועין שמאלית 0.75. יש מספר קטן באחת מהעיניים. מעוניינת בהסרת המשקפיים בהקדם האפשרי. מה כרוך בתהליך? מה משך ניתוח והחלמתו, ותוצאות וסיכונים?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    אם התחלת להרכיב משקפיים רק בחצי השנה האחרונה - את לא מתאימה להסרת משקפיים בלייזר. תנאי הכרחי להתאמה לניתוח הסרת משקפיים בלייזר הוא יציבות מוכחת של המספר במשקפיים של לפחות שנה, ורצוי יותר.

    בכל הנוגע לשאר שאלותיך - את מוזמנת לקרוא בדפי האתר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/07/2020 תיקון ראיה מולטיפוקל (קרוב ורחוק)

    אני בן 67 עם בריאות טובה

    שמעון

    eyes of van gogh
    שלום שמעון,

    מעולה. ואני מאחל לך שתשמור על בריאותך ותגיע ל-120 שנה כשאתה בריא בגופך ובנפשך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/06/2020 ניתוח הסרת משקפיים

    בעברי הרחוק ניתוח פטריגיום בשתי העיניים, כמו כן קרע ברישתית שטופל . האם זה מונע ממני לבצע ניתוח להסרת משקפיים? אני בגיל 67.

    איציק

    eyes of van gogh
    שלום איציק,

    ניתוחי הפטריגיום בעבר, והקרע ברשתית שטופל - כל אלו לא מונעים לעבור הסרת משקפיים בלייזר.

    מה שמנע ממך לעבור את הניתוח הוא גילך. מעל גיל 60 לא מומלץ לבצע ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר. כאשר תעבור בעתיד ניתוחי קטרקט עם השתלת עדשות מולטיפוקליות - לא תזדקק יותר למשקפיים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/06/2020 לאחר ניתוח חיגור

    אני בן 30 והייתי אצלך במהלך בדיקת התאמה לליזר ובבדיקה ראית שיש לי הפרדות רשתית.
    ביצעתי ניתוח חיגור ועברו ארבעה חודשים. האם אפשרי לעשות ניתוח לייזר? יש מה להגיע שוב לבדיקת התאמה ?
    אציין שיש לי מספר 10 במשקפיים.
    בתודה מראש

    משה

    untitled
    שלום משה,

    ניתן להגיע שוב לבדיקת התאמה. צריך לקחת בחשבון שבגלל החיגור המספר במשקפיים עלה באותה העין, מכיוון שהחיגור גורם לעלייה באורך של ציר העין. כ"כ יש להבין שיתכנו בעתיד ארועים נוספים של הפרדות רשתית בעין זו או בעין השנייה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/06/2020 ניתוח לייזר נוסף

    שלום,
    אני בגיל 57, עברתי לפני כ – 12 שנים ניתוח לייזר, כיום אני רואה 6:6 לרחוק אבל לקרוב אני זקוק למשקפיים מספר +2.25.
    השאלה, האם ניתן לבצע ניתוח לייזר שישאיר את הראייה מרחוק כפי שהיא היום (6:6) ויבטל את הצורך במשקפיים לקרוב.

    ביבי עם מחשב
    שלום,

    אין כל אפשרות בגיל שלך לבצע ניתוח לייזר לתיקון הראייה לקרוב, בלי לפגוע בראייה לרחוק. כדי שתראה לקרוב ללא משקפי קריאה של 2.25+ צריך להפוך את אחת העיניים שלך ל 2.25-, ואז תתקשה בראייה לרחוק בעין זו. זה יוצר מצב של mono vision, שבו עם עין אחת אתה רואה לרחוק, ועם העין שבה יש 2.25- אתה רואה לקרוב (כי זה מנטרל את ה 2.25+ שאתה צריך לקרוב).

    לדעתי זו טעות קשה להפוך עין שרואה 6/6 לרחוק לעין עם קוצר ראייה של 2.25-, רק כדי לאפשר קריאה, ואני לא אעשה זאת לאף אחד תמורת כל הון שהוא. בעתיד, כשיהיה לך קטרקט, תוכל לבצע ניתוח קטרקט עם השתלת עדשה מולטי-פוקלית, ואז תוכל לראות לרחוק ולקרוב ללא משקפיים.

    הבעייה אצלך היא בתפישת הגיל, ובחוסר ההשלמה עם מה שאפשר לעשות בגילך. אתה לא צעיר יותר, ואין מה לעשות עם זה.תגיד תודה שאתה רואה 6/6 לרחוק ללא משקפיים, ותשתמש עם משקפי קריאה. למזלנו, בעולם הדיגיטלי, ניתן להגדיל את הפונט של הטקסטים במרבית התוכנות והאפליקציות לכזה שמאפשר קריאה גם ללא משקפי קריאה. אבל ספרים, מסמכים ועיתון - עדיין מצריכים משקפי קריאה.

    בחיפוש אחר שלימות עלולים לפעמים לפגוע בקיים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/05/2020 ניתוח PRK

    שלום פרופסור,רציתי לשאול כמה שאלות על ניתוח PRK והסיכונים שלו.
    1.הבנתי שניתוח לאסיק/ אינטרלאסיק גורם להחלשות הקרנית ולסיכון לפתח אקטזיה. האם גם ב-PRK קיים הסיכון הזה? בנוסף לאחותי נמצא בבדיקת מיפוי קרנית חשד לקרטקונוס ואמרו לה לבצע בדיקה חוזרת בעוד שנה. אני ביצעתי בדיקת התאמה במכון לייזר והקרנית נמצאה תקינה ע”פ הבדיקה. אם לאחותי יש חשד לקרטקונוס זה אומר שהסיכון אצלי גדול לפתח אקטזיה חלילה אם אבצע הסרת משקפיים בלייזר?
    2.קראתי שקיים סיכון ב-PRK לפתח הצטלקות של הקרנית. האם הסיכון הזה קיים גם בתיקון של מספרים קטנים? אני נורא חוששת מזה כי לקחתי רואקוטן לפני מספר שנים ומאז העור מחלים לאט יותר מפציעות, ונוטה יותר לצלקות, והעיניים רגישות יותר ולכן אני חוששת גם מריפוי איטי וקרנית רגישה שתצטלק בקלות.
    3.מאז שלקחתי רואקוטן אני מרגישה שאיכות הראיה שלי ירדה מעט גם עם משקפיים. הכוונה ניגודיות פחות טובה בתנאי תאורה חלשים. (לפני הרואקוטן הייתה לי ראיה מצויינת). אציין שבדיקה אצל רופא עיניים יצאה תקינה.
    האם התיקון בלייזר משפר גם את איכות הראיה או רק את החדות?

    אשמח לתשובותך, דורית

    IMG_0394
    שלום דורית,

    אם לאחותך, או לכל קרוב מדרגה ראשונה יש קרטוקונוס, הרי שיש לך סיכוי גדול יותר מאשר באוכלוסיה לפתח קרטוקונוס. אם הקרנית שלך תקינה במיפוי קרנית בכל המדדים של המיפוי, ואם עובי הקרנית תקין. הרי שאפשר לבצע אצלך PRK. בקרנית תקינה הסיכון לאקטזיה קלוש ביותר.

    הסיכון לפתח צלקת ב- PRK קטן מאוד כיום, גם במספרים גדולים, בעקבות השימוש במיטומיצין C בסוף הניתוח, ובזכות פרוטוקול הטיפול התרופתי שאנו נותנים לאחר הניתוח. אם אכן לוקחים את הטיפול בהקפדה על פי הנחיות הרופא - הרי שהסיכון לפתח צלקת בקרנית קלוש ביותר.

    השימוש בראקוטן גורם ליובש קשה בעיניים בגלל הפגיעה ארוכת הטווח בבלוטות השומן של העפעפיים. ראקוטן פוגע בייצור השומן מבלוטות אלו, דבר הפוגע בהרכב הדמעות שהשומן הוא חלק חשוב מהן. מקובל להמתין לפחות שנה לאחר הפסקה מלאה של הטיפול בראקוטן לפני החלטה על ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    אני לא מוצא הבדל בין "איכות הראייה" ובין "חדות". אלו סתם מילים שמתארות את אותו הדבר. הטיפול בראקוטן פוגע בדמעות, והדמעות חיוניות לראייה. אם יש לך יובש בעיניים זה מסביר את הפגיעה בראייה. יובש בעיניים יכול להיגרם מסיבות רבות ושונות ולאו דווקא מהשימוש בתרופה שציינת. גם עדשות מגע עלולות לגרום ליובש בעיניים.

    את מוזמנת לבדיקת התאמה, שבה נבדוק את כל הנושאים שמטרידים אותך. 5023*.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/05/2020 רוצה מאוד להגיע להסרת משקפיים בלייזר

    שלום
    יש לי תור בעוד שבועיים לבדיקה ראשונה.
    אני מאוד חוששת – מהפחד למקרה גרוע יותר.
    יש לי צילינדר אני מרכיבה גם משקפיים וגם משתמשת בעדשות יומיות מספר 1.75-. השאלה שלי האם ההצלחות הגדולות הן למספרים גבוהים יותר?
    האם יש סיכון לטיפול בגלל מספר יחסית נמוך ?

    קרין

    458188-10-oh-brad
    שלום קרין,

    דווקא ככל שהמספר במשקפיים קטן יותר, כך התוצאה לאחר הנתוח טובה יותר.

    באשר לחששותיך וה"פחד למקרה גרוע יותר" - את עושה עכשיו דבר שהוא הרבה יותר מסוכן לעיניים שלך - את מרכיבה עדשות מגע. עדשות מגע עלולות לגרום לזיהומים קשים בקרנית עד כדי אובדן הראייה, יובש בעיניים, דלקת אלרגית כרונית בעיניים, צמיחת כלי דם אל תוך הקרנית, צניחת העפעף העליון, ועוד צרות אחרות. את פשוט לא מודעת לכך, אבל השימוש בעדשות המגע לאורך זמן פוגע בבריאות העיניים שלך. הניתוח, בכך שהוא מסיר ממך את הצורך להרכיב עדשות, תורם למעשה לבריאות העיניים. ועם מספר נמוך כמו שלך, סיכויי ההצלחה גבוהים מאוד.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/04/2020 האם אני יכול לעשות לייזר

    המספר שלי בעין ימין הוא 4+ ו1.75- ובעין שמאל שהיא עין עצלה המספר הוא 5.50+ ו2.25-

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    ראשית צריך לדעת מהי חדות הראייה המקסימלית בעין העצלה. יש דרגות שונות של עין עצלה. אם הראייה המתוקנת המיטבית (כלומר: הראייה המקסימלית שמתקבלת עם משקפיים) היא 6/12 ומטה - הרי שלא ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר בכלל. אם הראייה המיטבית בעין העצלה היא 6/9 ומעלה - ניתן לשקול את הנתוח.

    יש להגיע לבדיקת התאמה עם כל הנתונים, כולל מספרי המשקפיים ב-3 השנים האחרונות (מידע שיש להשיג מחנות האופטיקה בה הותקנו המשקפיים בשמים האחרונות), ושם נבדוק אם ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/04/2020 הפרדות רשתית

    לפני כמה שנים גילו לי היפרדות רשתית בחלק התחתון של העין (לא מפריע לראיה) תחמו לי את זה אני בן 28 עם 7- במשקפים זה עלול להוות בעיה לניתוח להסרת משקפים? ואם יש לי יותר סיכון מאחרים?

    kiwi_eye_reloaded_by_ftourini
    שלום רב,

    הניתוח כשךעצמו לא מסכן אותך, אך קיים אצלך סיכון מוגבר לפתח הפרדות נוספת בעין זו או בעין השנייה, ללא קשר לניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/03/2020 תיקון בניתוח לייזר של ראיה לרחוק ולקרוב

    פרופ’ סלומון שלום וברכה
    מגיל צעיר יש לי משקפי ראיה לרחוק (עם צילינדר)
    וכיום (אני בגיל 47) אני מתחיל לא לראות טוב , גם במרחקים קצרים
    האם כיום (2020) קיים ניתוח בטוח היכול לתקן ראיה לרחוק וגם לקרוב? (פראסבילאסיק)
    בברכה

    picasso-homer
    שלום רב,

    בגילך קיימות 2 אפשרויות: לתקן את 2 העיניים תיקון מלא לרחוק ולהבין שמיד לאחר מכן תזדקק למשקפי קיראה; או לבצע monovision - תיקון מלא בעין הדומיננטית (שתהיה זו הרואה למרחק) ותיקון חלקי בעין השנייה שמשאיר 1.50- (שתהיה זו הראוה לקרוב). לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות עליהן תקבל הסבר בהרחבה בבדיקת ההתאמה.

    תיקון מולטיפוקלי על הקרנית (מה שאתה מכנה "פרסבילאזיק") לא תמיד מצליח ואינו מומלץ.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/03/2020 עין עצלה וניתוח לייזר

    שלום ..
    אני בת 30 נשואה עם שני ילדים יש לי עין ימין עצלה …
    מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים
    משתמשת בעדשות וכבר נמאס לי
    הלכתי לעשות בדיקת התאמה ב care
    אמרו לי מצטערים את לא מתאימה כי יש לך עין עצלה ואנחנו לא נסכן בעין השמאל (הטובה) הרגו אותייי :( .
    מה לעשות???

    חנאן

    AA_Giant_Eyeball_IndividualPage
    שלום חנאן,

    "עין עצלה" או אמבליופיה (Amblyopia) היא עין שבה חדות הראייה המיטבית המתוקנת אינה מגיעה ל 6/6. הסיבה העיקרית לכך היא העדר תיקון אופטי מיטבי בילדות, כלומר: היה צורך להרכיב משקפיים לתיקון קוצר ראייה או רוחק ראייה כבר בשנים המוקדמות של הילדות, אך מסיבה כלשהיא זה לא התבצע. כאשר יש הבדל משמעותי במידת קוצר או רוחק הראייה בין 2 העיניים, אז עין אחת תהיה עין עצלה. הסיבה היא דיכוי התפתחותי של מרכז הראייה במוח בצד של העין העצלה. המוח מקבל שתי תמונות שונות משתי העיניים, וכדי למנוע מצב של כפל ראייה, נוצר דיכוי של התמונה המתקבלת מאחת העיניים, בד"כ העין שבה מידת קוצר או רוחק הראייה גדולים יותר. כתוצאה נוצר ליקוי התפתחותי של מרכז הראייה באותו צד, וברבות הימים - זה מתבטא בראייה מיטבית (מקסימלית) פחות טובה באותה העין. בגיל ילדות ניתן למנוע עין עצלה ע"י הצמדת רטיות לעין הטובה, כדי להכריח את העין החלשה לראות. בהמשך, לאחר גיל 12, לא ניתן יותר לתקן את המצב.

    אם חדות הראייה המיטבית (כלומר הראייה המקסימלית אליה מגיעים לאחר תיקון עם משקפיים או עדשות מגע) פחותה מ 6/12 באחת העיניים, הרי שלא מקובל לבצע באותו אדם הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/02/2020 צילינדר מורכב

    שלום, האם המספרים הנ”ל בדגש כמובן על צילינדר שמאל מורכב ניתנים לטיפול?

    Sphere Cylinder Axis ADD
    Right Eye (OD) -1.00 none +0.75
    Left Eye (OS) +2.75 -5.50 176 +0.75

    אייל

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום אייל,

    אין שום בעייה לבצע עם המערכת שלנו את הניתוח, ולהוריד את כל הצילינדר. כבר ניתחתי אנשים עם צילינדר גבוה יותר מזה שיש לך.

    לחץ כאן לקישור בדף הפייסבוק שלי על מנותחת שהיו לה בעין ימין 6.50+ עם צילינדר 8.00-, ובעין שמאל היה 6.50+ עם צילינדר 7.00-. ללא ספק מספרים קצת יותר גדולים משלך, וצילינדרים הרבה יותר גדולים... היא עברה את הניתוח בשיטת PRK, עם מערכת ה Teneo 317 תוך שימוש ב wavefront. כל המספר ירד לה והיא מאושרת. וכמוה עוד רבים אחרים.

    אתה מוזמן לבדיקת התאמה. 5023* או אצל מזכירתי מיה 052-6741425.

    בהצלחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/02/2020 הסרת משקפיים בעזרת ניתוח

    שלום דוקטור, אם בשתי העיניים ישלי צילינדר 3 וחצי ואין לי מחלה בעיניים אני רשאי לעשות ניתוח להסרת משקפיים? אני עדיין בן 16

    eye-art-photo
    שלום רב,

    בגיל 16 המספר במשקפיים אינו יציב, ועוד יתכנו שינויים. מומלץ לבצע את הניתוח לקראת גיל 18, וכאשר המספר היה יציב לפחות שנה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/02/2020 הסרת משקפיים

    הי,הלכתי לבדיקת התאמה לליזר ואיני מתאימה כיון שהקרנית שלי דקה מידי,המספר שלי במשקפיים הוא 10.75 האם ישנה שיטה נוספת להסרת משקפיים בשבילי?

    שירה

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום שירה,

    ניתן גם לבצע השתלת עדשה תוך עינית. יחד עם זאת, הרבה פעמים אומרים לך שאת לא מתאימה ושהקרנית דקה כדי לכוון אותך לאפשרות של השתלת עדשה תוך עינית, ניתוח בעל סיכונים רבים בטווח הארוך.

    אם נדע מהו בדיוק עובי הקרנית בכל עין ומהו המספר המדוייק במשקפיים כולל הצילינדר, אפשר יהיה להגיד לך אם את מתאימה בכל זאת להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/02/2020 קרנית דקה

    שלום בלונגר אמרו לי שאי אפשר לעשות ניתוח בגלל קרנית דקה ואילו אסותא אמרו לי שאפשר לציין שלבנגר בדקו אותי שעתיים ואילמאסותא רבע שעה

    Spiders_Eye_by_x_xLithiumx_x
    שלום אלעזר,

    בוא אלינו. אנחנו נבדוק אותך ביסודיות, ונסביר לך בדיוק מה מתאים לך. יש להבין שלעיתים אומרים שלא ניתן לנתח בגלל קרנית דקה כדי לכוון אותך לניתוח השתלת עדשה תוך עינית, בעוד שלמעשה ניתן לבצע PRK ללא בעיה.

    התקשר 5023* לקביעת בדיקת התאמה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/01/2020 קרנית דקה

    שלום רב. אני בת 32 ומרכיבה עדשות מזה 17 שנה. יש לי מספרים גבוהים בעדשות 9.5 ו 10 ולפיכך סובלת מאוד בעת הרכבת משקפיים. הלכתי לבדיקת התאמה לניתוח ונאמר לי שהקרנית שלי דקה מידי ( 470 מיקרון) ושאני לא אעז לחשוב אפילו על ניתוח. השאלה שלי האם זה בהכרח לא מוחלט מכיוון שאני סובלת מאוד מהמספר הגבוה ומתקשה לתפקד ללא עדשות בעת הרכבת משקפיים. תודה

    pop_art_eyes_by_xsuicidalcupcakex-d3i8by1
    שלום רב,

    לפי הנתונים שמסרת, ובהנחה שהמספר האמיתי במשקפיים גבוה יותר מזה שבעדשות, הרי שקרוב לודאי שאין לך מספיק עובי בקרנית לביצוע הניתוח.

    יחד עם זאת את יכולה לפנות לבדיקת התאמה במכון אחר, רק כדי לוודא שנתוני העובי והמספר במשקפיים נכונים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/01/2020 ניתוח לייזר לקרנית דקה

    שלום,
    לפני שלוש שנים הגעתי למכון עיניים לבדיקה ללייזר, ואמרו לי שלא מומלץ לי לעשות כי יש לי קרנית דקה מידי, קראתי לאחרונה באינטרנט שיש שיטות של ניתוח שמותאם לקרנית דקה (Lasek/Prk), רצית לשאול אם השיטה הזו מתאימה או שייתכן שהקרנית שלי דקה מידי וגם ניתוח זה לא יתאים

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    לא ניתן לענות לשאלתך בלי לדעת בדיוק מהו עובי הקרנית ומהו המספר במשקפיים. את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה, בה נבדוק את העובי וכל שאר הדברים שאנו בודקים בבדיקת ההתאמה, ונגיד לך אם את מתאימה ולאיזו שיטה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/01/2020 התלבטות בין ניתוח אינטראלאסיק לבין prk לאסק

    פרופ׳ סלומון שלום.

    נמצאתי מתאימה לניתוח לייזר במכון אחר. המספרים שלי הם 1.25 בעיון אחת ו-1.5 בעין השניה, ויש לי קרנית עבה (סביבות 500 מקרון).
    הומלץ לי על ניתוח אינטראלאסיק. עם זאת, אדם שאני מכירה שעבר את ניתוח הprk המליץ לי עליו.
    בתור מי שעברה ת״ד קשה עם פגיעה ראש וכו׳, וסבלה מבצקות עם עצב הראייה, אני חרדה בכל מה שקשור לבריאותי.
    החשש היחיד שלי משיטת האינטרלאסיק, הוא הסיכון לתזוזה של המתלה עקב חבלה בעין.
    1.האם רק חבלה קשה יכול לגרום לכך (אשמח לדוגמה) ?
    2. מה הסיכוי מבחינה הסתברותית שזה יקרה ?
    3. האם המתלה יכול להתנתק לחלוטין עקב החבלה ? אם כן, מה עושים במקרה כזה ?
    4. במידה וזה קורה בחו״ל למשל, האם בעייתי לטפל בכך ?
    5. מה הסיכוי להצטלקות של הקרנית בשיטת הprk אם בוחרים ברופא מיומן, מקצועי, ובעל ניסיון רב ?
    6. האם יש עוד סיכונים באותה השיטה ?
    7. אני לא חוששת מהכאבים אחרי שיטת הprk, אלא שהפרוצדורה עצמה נשמעת לי יותר סבוכה/ פחות בטוחה משיטת האינטרלאסיק.
    8. במידה ואעשה את הניתוח כחודש בטרם אתחיל ללמוד למבחני לשכה של לשכת עוה״ד, האם אני צפויה להתחיל את הלימודים כשאני במצב טוב, בהתחשב בכך שיש לי מספרים קטנים יחסית ?
    10. כמה זמן לאחר ניתוח prk ניתן לטוס לחו״ל?
    11. האם יש צורך בהרכבת משקפיים לאחר ניתוח prk עד שהראייה מתייצבת ?
    12. בהתחשב בכל האמור לעיל ועל בסיס הנתונים שהצגתי בפניך, על איזו שיטת ניתוח היית ממליץ לי ?

    תודה רבה.

    שלום רב,

    אכן רואים על פי ניסוח השאלה הארוכה שאת משפטנית. "בהתחשב בכל האמור לעיל ועל בסיס הנתונים שהצגת בפני" נראה שאת שקועה בלימודים למבחני הלשכה.

    לפיכך אני מציעה לך להתמקד בשלב זה בלימודייך. לאחר שתסיימי את המבחנים בהצלחה ויהיה לך יותר זמן, את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה ובה נענה ברצון לכל שאלותייך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית
    עמוד 1 מתוך 612345...לסוף »

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.