להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • PRK

    בניתוח ה- PRK מבוצע קילוף של שכבת תאי האפיתל מעל פני מרכז הקרנית, ולאחר מכן מבוצע שיוף של פני הקרנית החיצוניים בעזרת הלייזר. לאחר השיוף מותקנת עדשת מגע טיפולית על הקרנית למשך מספר ימים. במהלך השבוע הראשון הראייה מטושטשת במקצת, ולאחר מכן משתפרת בהדרגה במהלך השבועות הבאים. השימוש בעדשות מגע מתקדמות לאחר הניתוח, ופרוטוקול הטיפול בטיפות לאחר הניתוח הופך את ה- PRK לקל יותר מבחינת תחושת העין, עם משך החלמה קצר מבעבר.

    מהו PRK?

    ניתוח ה- PRK הוא השיטה הראשונה והותיקה יותר של ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים, שהוצגה לראשונה בשנת 1985, שיטה הקיימת עד עצם היום הזה. PRK  הוא ראשי תיבות של Photo Refractive Keratectomy (כלומר: שינוי תשבורת הקרנית בעזרת לייזר). בניתוח זה מתבצע שיוף חיצוני ישירות על פני הקרנית בעזרת קרני הלייזר, ללא חיתוך של הקרנית.

    תמונה 1. ב- PRK הלייזר משייף את הפנים החיצוניות של הקרנית.

    תמונה 1. ב- PRK הלייזר משייף את הפנים החיצוניות של הקרנית.

    האקסימר לייזר מסיר את רקמת הקרנית על פי תוכנית ממוחשבת שהוכנה מראש, ואשר לוקחת בחשבון את המספר במשקפיים וכן נתונים שונים של האופטיקה של העין, הנאספים בעזרת מערכת ממוחשבת (מערכת המבוססת על טכנולוגיית קדמת הגל).
    לתיקון קצר ראיה (עדשות במשקפיים עם מספר מינוס) – מתבצע שיוף במרכז הקרנית כדי להקטין את קמירות הקרנית במרכז.

    לתיקון רוחק ראיה (עדשות במשקפיים עם מספר פלוס) – מתבצע שיוף בהיקף האמצעי של הקרנית, סביב המרכז, כדי לגרום להגדלת קמירות הקרנית במרכז.

    לניתוח PRK קיימות מספר מודיפיקציות, המכונות בשמות כגון LSAEK, ASA ושמות אחרים. ככלל מדובר באותו הניתוח, שבו מבוצע שיוף ישיר של פני הקרנית ללא חיתוך, עם שינויים קלים בין השיטות.

    שלבי הניתוח בשיטת PRK

    תמונה 2. שכבת תאי האפיתל היא השכבה החיצונית המצפה את הקרנית.

    תמונה 2. שכבת תאי האפיתל היא השכבה החיצונית המצפה את הקרנית.

    הניתוח בשיטת PRK מבוצע בהרדמה מקומית. לפני הניתוח מוזלפות טיפות של הרדמה מקומית בשתי העיניים. בנוסף מבוצע ניקוי של עור העפעפיים והעור סביב העיניים בעזרת תמיסת חיטוי (פולידין).

    בשלב הראשון של הנתוח מתבצעת הסרה של שכבת תאי הציפוי החיצונית של הקרנית (הנקראים תאי אפיתל). אלו הם תאי שמתחלפים בהתמדה כל הזמן, ויוצרים שכבת ציפוי אחידה וחלקה על פני הקרנית. תאים אלו צומחים באופן מתמיד מהיקף הקרנית לכיוון מרכז הקרנית. כדי לאפשר הסרה מהירה ויעילה של תאי האפיתל, מנתח שם בתחילת הניתוח טבעת על פני הקרנית, שבתוכה מוזלפת תמיסה על בסיס אלכוהול בריכוז 20%, שנמצאת במגע עם התאים למשך כ- 20 שניות (תמונה 3). לאחר מכן התמיסה נשטפת מעל פני הקרנית, ומתבצע קילוף של התאים תוך מספר שניות.

    תמונה 3. הזלפת תמיסה על בסיס אלכוהול לתוך טבעת המונחת על הקרנית.

    תמונה 3. הזלפת תמיסה על בסיס אלכוהול לתוך טבעת המונחת על הקרנית.

    תמונה 4. הסרת תאי האפיתל ממרכז הקרנית.

    תמונה 4. הסרת תאי האפיתל ממרכז הקרנית.

    בעקבות הסרת תאי האפיתל, נחשפת הסטרומה של הקרנית (עיקר רקמת הקרנית הבנויה מסיבי קולגן). בשלב זה, מופעלת קרן הלייזר, המבצעת שיוף ישיר של פני הקרנית. שיוף זה מונחה ע”י התוכנית המוחשבת שהוזנה למחשב הניתוח מראש. שלב זה נמשך כ- 60 שניות. במהלך פעולת הלייזר מופעלת מערכת עקיבה מהירה מאוד, שעוקבת במהירות רבה אחרי תנועות העין. מערכת העקיבה מבוססת על מצלמת וידאו, המצלמת אם האישון, ומעבירה את המידע על מיקום האישון בזמן אמיתי למערכת הממוחשבת. שינוי מיקום האישון כתוצאה מתנועה מהירה של העין מועבר מידית למחשב, שמשנה בהתאם את קרן הלייזר כך שהיא תמיד תתמקד על מרכז הקרנית. דבר זה מאפשר דיוק מירבי במהלך השיוף, כך שגם אם העין נעה בתנועות מהירות, השיוף יתבצע תמיד במיקומו המדוייק, במרכז הקרנית. אם העין יוצאת מהשדה הטיפולי, נעצרת פעולת הלייזר. הלייזר יחדש את פעולתו רק לאחר שמערכת העקיבה תזהה שהעין חזרה למקומה במרכז השדה הטיפולי.

    תמונה 5. הלייזר משייף את הקרנית באיזור בו הוסרה שכבת האפיתל.

    תמונה 5. הלייזר משייף את הקרנית באיזור בו הוסרה שכבת האפיתל.

    תמונה 6. בסיום הנתוח מונחת עדשת מגע טיפולית על הקרנית.

    תמונה 6. בסיום הנתוח מונחת עדשת מגע טיפולית על הקרנית.

    לאחר סיום שלב הלייזר, מונחת על הקרנית ספוגית עם חומר הנקרא Mitomycin C. חומר זה מונח על פני הקרנית למשך מספר שניות, ותפקידו הוא למנוע התפתחות צלקת באיזור השיוף. לאחר מכן מותקנת עדשת מגע טיפולית על פני הקרנית. זוהי עדשה רכה, בעלת חדירות גבוהה לחמצן, שניתן להרכיב אותה ברציפות במשך מספר ימים. עדשה זו מאפשרת לתאי האפיתל לצמוח מהיקף הקרנית אל המרכז, ולשוב ולכסות את הקרנית. עדשה זו מוסרת לאחר פרק זמן של 5-7 ימים. בסיום הניתוח מותקן על העין מגן פלסטי קשיח, שמונע מגע או פגיעה בעין.

    משך זמן הנתוח בשיטת PRK לעין אחת הוא כ- 5 דקות. לאחר סיום הנתוח בעין הראשונה, עוברים לבצע את הנתוח בעין השניה. משך השהות הכולל בחדר הניתוח הוא כ- 20 עד 25 דקות. הניתוח קצר, ואינו גורם לכאב.

    לאחר הנתוח

    לאחר הנתוח בשיטת PRK מתחיל תהליך החלמה הנמשך מספר ימים, בד”כ 3 עד 5 ימים. בתהליך זה תאי האפיתל צומחים מההיקף אל מרכז הקרנית. העדשה הטיפולית היושבת על פני הקרנית למשך פרק זמן של לפחות 5 ימים, מאפשרת את צמיחת התאים. מכיון שפני הקרנית בשלב ההחלמה אינם חלקים, הראייה בתקופה זו מטושטשת במידה מסויימת. שיא הטשטוש הוא ביום ה-3 שלאחר הניתוח, שבו בד”כ מגיע תהליך ההחלמה אל מרכז הקרנית.

    בתקופה זו (בשבוע הראשון לאחר ניתוח PRK) ניתן לבצע את מרבית הפעילות היומית הרגילה. יחד עם זאת הראייה אינה מאפשרת נהיגה, ואינה מאפשרת קריאה של אותיות קטנות. אפשר לעבוד מול מחשב, אך כדאי להגדיל את המידע במסך, ולהזליף מידי פעם טיפות לחות למניעת יובש בעיניים. יש להיזהר בשלב זה ממגע בעיניים, ולא לעסוק בספורט מגע (משחקי כדור, אומנויות לחמיה, שחייה). כדי לשמור על עדשות המגע, יש להרכיב את מגיני הפלסטיק הקשיחים על העיניים במהלך השינה ובמקלחת.

    לאחר סיום תהליך ההחלמה הראשוני והסרת העדשות, הנמשך כשבוע, הראייה תפקודית ומאפשרת בד”כ לחזור לשגרה, אך היא אינה מושלמת. הראיה הולכת ומשתפרת בהדרגה במהלך השבועות הבאים. ברב המנותחים נמשך תהליך שיפור הראיה בין 4 ל- 8 שבועות. בפרק זמן זה הראייה הולכת ומשתפרת בהדרגה, ככל שפני הקרנית נעשים חלקים יותר. חשוב להבין שתהליך השיקום הראייתי הוא תהליך שמתקדם בקצב שונה אצל כל אדם, וגם בקצב שונה בין שתי העיניים. יש מנותחים שיגיעו לראייה המיטבית תוך חודש, ויש כאלו שיגיעו לכך לאחר חודשיים. בכל מקרה יש להתאזר בסבלנות, ולפעול על פי הנחיות הרופא המנתח.

    בשבוע הראשון יש להזליף לעין טיפות אנטיביוטיקה (נגד זיהום) וטיפות סטרואידים (נגד דלקת). מהלך השבועות שלאחר הנתוח יש להשתמש בעיקר בטיפות סטרואידים הניתנות במינון של 3-4 פעמים ביום. מטרת הטיפות היא למנוע הצטלקות של הקרנית. בנוסף יש להשתמש בתחליפי דמעות (תמיסות לחות) ללא חומרים משמרים על פי הצורך.

    מרבית האנשים יגיעו לראיה של 6/6 לאחר פרק זמן של 4-8 שבועות מהניתוח.

    ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת ה- PRK (או ה- LASEK) הוא השיטה הבטוחה ביותר כיום להסרת משקפיים בלייזר. אמנם היא כרוכה באי נוחות מסויימת במהלך השבוע הראשון שלאחר הניתוח, אך בטווח הארוך היא בטוחה מאוד. מבחינת התוצאות – שיטה זו טובה בדיוק כמו השיטות האחרות, ולפי מאמרים רבים בספרות הרפואית משיגה תוצאות טובות יותר. זוהי השיטה עליה אני ממליץ לכל מי שפונה אלי לביצוע הסרת משקפיים בלייזר בשנים האחרונות.

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    התקשרו עכשיו ל- 052-6741425 או השאירו פרטים בטופס:

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    08/12/2017 יותם

    שלום רב,
    בן 28,אני עתיד לבצע את ניתוח prk שני בעיניים ביום רביעי 13/12 .
    כמו כן הנני סובל מאורטיקריה כרונית ודלקות לחמית בעיניים מזה כ-9 שנים עוד מתקופה של הניתוח הראשון ומטופל באניהיסטמינים וטיפות ליובש ואלרגיה כדוגמאת רלסטט והילוקומוד .
    השאלה שלי האם האלרגיות יכולות להוות בעיה לתהליך ההחלמה ? אילו טיפות אתה ממליץ ( סטרואידים ואנטיביוטיקה ) שלאחר הניתוח ?

    Dr Goggle
    שלום יותם,

    את השאלות האלה עליך כמובן להפנות לרופא שעתיד לבצע אצלך את הניתוח. הוא זה שבדק אותך (אני מקווה...) ויודע להעריך האם יש דלקת אלרגית פעילה בעיניים, ואם כן - כיצד לטפל בה לפני הניתוח.

    דבר אחד ברור: את אותה טעות שעשית בבחירת הרופא המנתח בניתוח הראשון, אתה עושה שוב כעת!!! אתה בוחר ברופא שלא מדבר אתך, ולא נותן לך אינפורמציה בסיסית שחיונית להצלחת הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/11/2017 קורס צלילה אחרי prk

    פרופ’ סולומון שלום.
    אני עתידה בע”ה להתנתח אצלך בשלישי הקרוב. אם אני אכן אעבור את הניתוח ולא אנוס על נפשי, האם אוכל לקחת חלק בקורס צלילה בפסח? הרופאת עיניים אמרה לי שעדיף לעשות את הקורס לפני הניתוח עם עדשות כי הקרנית נפגעת אחריו, אבל היא עשתה רושם מפוקפק.

    דנה

    diver
    שלום דנה,

    למה לחכות עד פסח? תוכלי לעשות קורס צלילה כבר בחנוכה, כשבועיים לאחר הניתוח...

    זה היתרון של PRK....

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/11/2017 Prk

    שלום פרופסור,
    לפני שבוע בדיוק עשיתי ניתוח prk.
    היום הוציאו לי את העדשות,
    הראיה שלי עדיין מטושטשת ואף מרגיש לי מוזר בעיניים כאילו יש לי חול ובעין אחת שורף לי כשאני שמה את הטיפות …
    האם זה תקין?

    מיכל

    plastic-bottle-cap-art-mary-ellen-croteau-2
    שלום מיכל,

    כן, זה תקין. הראייה תלך ותשתפר עם הזמן, ככל ששכבת האפיתל המצפה את הקרנית תתחלף ותהפוך לחלקה יותר. פני הקרנית כעת מחוספסים, ולכן הראייה שלך עדיין מטושטשת ויש לך תחושת חול. ככל שהמשטח החיצוני של הקרנית ייעשה חלק יותר - כך הראייה תשתפר ותחושת החול והצריבה יעלמו.

    את המידע הזה היית אמורה לקבל מהרופא המנתח שלך...

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/10/2017 טיפות סטרואידים

    שלום פרופסור
    לפני חודש עברתי ניתוח מסוג lasek. הנחיות הרופא היו לשים טיפות מסוג fml למשך חודש אחד, בשונה ממה שכתוב פה באתר- למשך חודשיים שלוש.
    האם המינון של הטיפות תלוי בסוג הניתוח? האם זה הגיוני שהייתי צריך רק חודש?
    תודה

    eye-drops
    שלום גדי,

    אני נוהג לתת לכל המנותחים שלי העוברים PRK (ואין כל הבדל עקרוני בין PRK ו LASEK, מדובר באותו ניתוח) טיפול בטיפות FML למשך לפחות חודשיים, ולפעמים לתקופה של 3 חודשים. מטרת הטיפול היא למנוע התפתחות של צלקת בקרנית. טיפול של חודש אחד הוא לדעתי קצר מדי.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/10/2017 שימוש במגבונים סטריליות לניגוב ריסים ועפעפיים לאחר ניתוח prk

    שלום רב,
    האם ניתן ו/ או מומלץ להשתמש במגבונים סטריליים לניגוב איזור הריסים והעפעפיים כמה שבועות לאחר ניתוח prk. אני שואל זאת כי לעיתים בבוקר יש לי מעט הפרשות כשאני קם סביב העיניים ועל הריסים. סוג אחד של מגבונים כאלה הוא של eye care sensetive של ד”ר פישר.

    נתנאל

    cliparti1_eyelashes-clipart_05
    שלום נתנאל,

    בהחלט. ניתן לעשות זאת ללא כל חשש. לחילופין ניתן לקחת צמר גפן רטוב סחוט ולשים עליו מעט שמפו היפו-אלרגני (שמפו לתינוקות) ולנקות בעדינות את הריסים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/10/2017 לבטים אחרונים לפני ניתוח prk

    בוקר טוב פרופסור שלום רב !
    קודם כל אני מאוד מאוד מודה ומעריך אותך על ההשקעה המטורפת שהשקעת פה באתר עם כל המאמרים וההסברים והתשובות היפות שאתה עונה לאנשים במתינות ונועם תוך כדי כל הלחץ הסובב אותך זה לא מובן מאליו .
    אני בן 20 בשירות צבאי כרגע (לא קרבי) וברוך השם נמצאתי מתאים לעבור את הניתוח אחרי בדיקת התאמה אצל אחד הפרופסורים בהדסה אופטימל ואני מאוד מאוד מאוד רוצה לעשות את הניתוח וכבר לקבוע תור , יש לי כמה שאלות מוזרות אבל אשמח אם תוכל לענות לי עליהן זה מאוד מרתיע אותי לפני , לפני זה אני רוצה לציין כי המספרים שלי עומדים על כ4 ו4 וחצי בערך בעיניים עם צילינדר של בערך 1 ועובי קרנית בערך 550-60 נראלי:

    1. האם יש אפשרות להתעוור מהניתוח ? אם כן , מה הסיכויים ?
    2. קראתי אצלך באתר שיש אחוז מסוים של אנשים שלא יגיע לראיה של 6/6 , זה אומר שהם יראו חד ? אבל ברגע שהם ינסו להסתכל על אותיות מרחוק הם לא יראו את זה כל כך ברור ?
    3. הבנתי גם שאחד הסיכונים הוא שהיובש בעיניים ישאר לתמיד , זה נכון ?
    4. ברגע שחלילה אחרי הניתוח נגרם הדרדרות בראיה , יש דרך לתקן או שנגמר הסיפור כביכול ?

    confused
    שלום רב,

    תודה.

    אם יש לך עדיין "כמה שאלות מוזרות" כאלו לאחר בדיקת ההתאמה, אז כנראה שלא בחרת ברופא הנכון...

    1 - לא. אפס סיכויים.

    2 - בכ 5% תיתכן חזרה של מספר קטן בעתיד, בד"כ פחות מ 1-. זה אומר שהם יראו היטב לכל הטווח הקרוב, טווח המחשב והקריאה, וכל מה שקורה בחדר או במשרד.

    3 - בגיל 20 בד"כ אין יובש משמעותי בעיניים, ואם יש אז זה בד"כ בעיקר בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח.

    4 - אם יש חזרה של המספר לרמה של יותר מ 1- (דבר הקורה בכ- 1% מהמנותחים), ניתן בד"כ לבצע ניתוח תיקון, בו מבוצע שיוף נוסף, גם כן בשיטת PRK.

    שיהיה רק טוב,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/09/2017 ניתוח אינטרלאסיק- חייל קרבי

    שלום לך פרופסור.
    לפני כמה ימים ביצעתי את ניתוח האינטרלאסיק במכון [——].
    במהלך בדיקת ההתאמה, ציינתי בפני הרופא המנתח שאני מועמד לשירות קרבי והאם הניתוח עדיין יתאים לי. הוא אמר שאין עם זה שום בעיה. סמכתי עליו בשל גודל “השם שלו” והביקורות הטובות שיש על המכון.
    היום לאחר שהתחלתי לפשפש באינטרנט הבנתי את גודל הטעות. אני מרגיש אדיוט, ובאיזה שהוא מקום מרומה.
    השאלה שלי אליך- מאחר ואתה באמת נראה שאפשר לסמוך עליו
    האם לוותר על השירות הקרבי, בעצם על הסיבה שבגללה בכלל עשיתי הניתוח- עקב סוג הניתוח הלא מתאים והמסוכן לסוג החיים הפעיל שמחכה לי.
    האם לוותר על החלום עקב היותי אדיוט?
    מרגיש רע מאוד, מחכה לתשובה ממך

    אור

    hayalim_night_C
    שלום אור,

    אינני יודע לענות על שאלתך.

    מבחינתי - מועמדים לשירות ביחידה קרבית צריכים לעשות רק PRK. זו גם עמדת צבא היבשה של ארה"ב, שמשנת 2000 מבצע במכוני הלייזר הנמצאים ברשותו בעיקר PRK לחיילים קרביים המשרתים מעבר לים.

    אני מקווה שהשירות בצה"ל יעבור בשלום, ואני מאחל לך הצלחה רבה בכל דרך שתבחר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/09/2017 הצטלקויות בקרנית

    תודה על תשובתך המהירה.
    רציתי לשאול שאלה נוספת לגבי הצטלקויות בקרנית לאחר ניתוח PRK. עד כמה התופעה נפוצה, האם היא ברת טיפול (לאחר שהופיעה) ומה המשמעות שלה מבחינה תפקודית? האם עלולה לגרום לפגיעה משמעותית בראיה?

    יגאל

    dali
    שוב שלום,

    מדובר כיום בתופעה נדירה למדי. מזה שנים רבות אנו משלבים בניתוחי PRK את השימוש במיטומיצין C (חומר המונע יצירת צלקת) במהלך הניתוח, עם מתן טיפות סטרואידים במהלך כחודשיים - 3 חודשים לאחריו. טיפול זה הפך את ההצטלקות בקרנית לתופעה נדירה ביותר.

    גם אם מופיעה צלקת בקרנית, השפעתה על הראייה אינה משמעותית, ועם הזמן היא נעלמת, בדומה למה שקורה בצלקת בעור לאחר ריפוי פצע. הקפדה על הנחיות המנתח לאחר הניתוח תמנע את התופעה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/09/2017 האם אני מתאים לבצע ניתוח?

    שלום פרופסור, שמי גל ואני בן 17, המספר שלי בעיניים הוא 2.00 בימין ו2.25 במשאל ובדרך כלל אני מרכיב עדשות מגע. יש לי חלום להתקבל ליחידת סיירת מטכל אך לצערי לא אוכל להתקבל עם סעיף הראיה שלי ולכן החלטתי לעשות ניתוח להסרת משקפיים(גם אני מעדיף להמשך החיים) . המספר שלי בדרך כלל יציב ועולה בערך ב0.25 אחת לכמה שנים, רציתי לדעת האם אני כשיר לבצע ניתוח.

    גל

    3020
    גל שלום,

    בהחלט. אם המספר שלך יציב, וכל הבדיקות תקינות (עובי הקרנית, מיפוי הקרנית ובדיקת העיניים - כל אלו נבדקים במהלך בדיקת ההתאמה) - אז ניתן לבצע אצלך הסרת משקפיים בלייזר, כך שתוכל להתגייס עם פרופיל מתאים ליחידות המובחרות. בצעתי עד כה ניתוחי הסרת משקפיים בלייזר במועמדים לשירות ליחידות מובחרות, כולל היחידה שציינת, ובעיקבות הניתוח הם אכן הצליחו להתקבל ולשרת ביחידות האלו.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/09/2017 שהייה בחושך מוחלט

    פרופ’ אבי שלום
    ביתי בגיל 23 ועברה ניתוח prk לפני יומיים.מאז חזרת שוהה בחדר חשוך לגמריי.האם לא ייגרם נזק?

    אריק

    sunglasses
    שלום אריק,

    אף אחד מהמנותחים שלי לא שוהה בחדר חשוך, ואני לא נותן הוראה כזו בשום אופן.

    תגיד לבתך שהיא יכולה לצאת מהחדר החשוך...

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/09/2017 התאמה

    למי מתאים בדרך כלל ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטת prk?

    ידידיה

    prk ring
    שלום ידידיה,

    לאנשים חכמים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/08/2017 סיכונים , קצת פוחד

    שלום לך

    יש לי כמה שאלות אליך :

    1. אני בן 20 והייתי אמור לעבור ניתוח prk אצל אחד המנתחים בהדסה , ובהגיעי ליום הניתוח קראתי עם המנתח את הטופס וממש ממש פחדתי ממה שקראתי שם שיש סיכוי כלשהו שהניתוח לא יצליח ואפשר להגיע לאבדן ראיה וזה גרם לי לוותר על הניתוח ובאותו הרגע הלכתי הביתה בצער איום ועד עכשיו אני מבואס ורוצה שוב לעשות את הניתוח אך מפחד מההשלכות שאם חלילה לא יצליח הניתוח , מה דעתך בנושא ?

    2. האם אפשר להמנע מזיהומים לאחר הניתוח או שזה משהו שאי אפשר להמנע ממנו ?

    תודה ושבת שלום !

    confused
    שלום רב,

    אתה מפחד ללא סיבה. הניתוח בטוח ומצליח, ומבוצע בהצלחה רבה כבר למעלה מ-30 שנה.

    מעולם לא היה לי בכל שנתי כמנתח אף לא מקרה אחד של זהום לאחר ניתוח הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/08/2017 ניתוח נוסף לאחר 10 שנים. כשהניתוח היה prk

    שלום ד”ר
    האם כעבור 10 שנים ניתן לבצע ניתוח נוסף
    כשהניתוח הראשון היה prk?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    כן, בהחלט. אני מבצע ניתוחי תיקון גם אחרי יותר מ- 10 שנים למנותחים שלי, אם יש צורך בכך. לדוגמא: לפני מספר חודשים ביצעתי ניתוח חוזר למנותח שלי, אחרי שניתחתי אותו בפעם הראשונה לפני 14 שנה. ניתוח התיקון עבר בהצלחה!!!

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/07/2017 ניתוח להסרת משקפיים

    פרופסור שלום,

    תודה רבה על תשובותייך .

    1. האם ניתן לתאם פגישת התאמה לשבוע הקרוב באיזור המרכז ? ירושלים זה רחוק לי .

    2. קראתי שיש שיטה ייחודית לאמריקן לייזר שנקראת EBK, דומה ל-PRK אך זמן החלמה מהיר יותר,אתה מכיר את השיטה הזו ?

    רותם (בתמונה מימין) ומור וקנין (שניה משמאל) עברו היום ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK. רותם ומור הן בנות-דודות. לפני 8 שנים ניתחתי גם את חנן, אחותה של מור (משמאל בתמונה). הכל נשאר במשפחה...
    שלום רב,

    כמובן. יש לנו מכון חדיש ומשוכלל שנמצא במתחם הבורסה ברמת גן, בית גיבור ספורט (קומה 7), ליד מלון לאונרדו סיטי טאואר (מרחק הליכה של 5 דקות מתחנת רכבת תל אביב מרכז).

    לחצי כאן למידע מפורט על דרכי הגעה למכון שלנו ברמת גן.

    השיטה שהזכרת היא מודיפיקציה של PRK, שבה מוסר האפיתל בעזרת מכשיר מיכני, במקום בשיטה המקובלת ע"י אלכוהול מדולל. אין לשיטה זו כל השפעה על זמן ההחלמה ועל התוצאות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/06/2017 לבטים לפני ניתוח

    פרופ’ סלומון שלום,
    לפני כשנה נבדקתי ברשת “עיניים” ונמצאתי מתאימה לניתוח מסוג PRK. דחיתי את הניתוח כיוון שהייתי בתקופת לימודים אינטנסיבית וקצת חששתי מזה. לציין כי המחשבה על ניתוח להסרת משקפיים עלתה לי בעקבות זיהום בקרנית ממנו סבלתי לפני כשנה עקב שימוש בעדשות מגע. מאז אני ממש חוששת להרכיב עדשות (מה גם שמעולם לא סבלתי להרכיב עדשות ואני מרגישה איתן ממש חוסר נוחות). כיום אני מרכיבה עדשות אחת לשבוע בערך למספר שעות ספורות בלבד וכל פעם מרגישה חרדה. מצד שני אני מאוד מאוד חוששת מהניתוח (קראתי על הסיבוכים האפשריים כגון: אקטזיה, זיהומים, יובש בעיניים שזו תופעה די שכיחה להבנתי שממנה אני פחות מוטרדת). אני מאוד מאוד רוצה לעשות את הניתוח אבל מאוד מאוד חוששת כאמור. איך אני יכולה להיות שלמה עם ההחלטה לעבור את הניתוח?? כמו כן האם כמישהי שסבלה מזיהום בקרנית אני חשופה יותר לסיכונים בעקבות הניתוח או שאין לזה השפעה? אני מאוד מאוד זקוקה לעצה כי ממש קשה לי להגיע להחלטה, ומצד שני נורא בא לי להיפטר מהמשקפיים ומהעדשות אחת ולתמיד.
    אודה לתשובתך.

    watermark
    שלום מיכל,

    הלבטים שלך מובנים מאוד, ואת לא היחידה שמתלבטת. יחד עם זאת - התשובה לשאלתך נמצאת בדברים שאת עצמך אומרת: עדשות המגע גרמו לך לזיהום בקרנית!!! זיהום בקרנית הוא מצב מסוכן מאוד שעלול לגרום לאובדן שקיפות הקרנית בגלל צלקת, ופגיעה קבועה בראייה. צעירים רבים כמוך סובלים מידי שנה מזיהומים בקרנית כתוצאה ישירה מהשימוש בעדשות המגע. המשך השימוש בעדשות מגע, גם אחת לשבוע, ממשיך לסכן אותך.

    מצד שני - ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר הם בטוחים ומצליחים. הם מבוצעים למעלה מ-30 שנה. הם ללא ספק בטוחים יותר מעדשות מגע. הניתוח יבטל את הצורך להשתמש בעדשות מגע, ובכך יביא לך רק תועלת. את לא חשופה לסיכון רב יותר בניתוח בגלל שעברת פעם זיהום בקרנית. ואם תעשי את הניתוח במכון עם ניסיון רב ונפח ניתוחים גבוה - אין ספק שתצליחי. ואם תעברי את הניתוח בשיטת PRK, תקטיני למינימום את הסיכונים, מכיון ששיטה זו היא הבטוחה ביותר מבין כל השיטות להסרת משקפיים בלייזר.

    את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה, ושם תקבלי הסבר מפורט על הניתוח. התקשרי ל 052-6741425 או 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/06/2017 טכנולגיית Wave front

    שלום פרופ’,

    האם טכנולוגיית Wave front משתלבת בתהליך של PRK?

    אם לא, האם זה מהווה חסרון בטכניקת PRK?

    דניאל

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום דניאל,

    כמובן!!! טכנולוגית ה Wavefront משתלבת בניתוח ה- PRK, בדיוק כפי שהיא משתלבת בכל שיטת ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. למעשה, השילוב של PRK עם Wavefront, אותו אני מבצע מזה שנים רבות - הוא השילוב הבטוח והיעיל ביותר בניתוחים להסרת משקפיים בלייזר.

    השימוש בטכנולוגיית ה Wavefront הוא ברירת המחדל במכון שלנו מזה למעלה מ- 10 שנים, וכל הניתוחים אצלנו מבוצעים תוך שימוש בטכנולוגיה זו.

    לחץ כאן למידע נוסף על ה Wavefront.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/06/2017 שכבת הבאומן בניתוח PRK

    שלום,
    מה המשמעות של הסרת שכבת הבאומן בניתוח הPRK? האם יש יתרון מסויים לניתוח לאסיק שבו לא מוסרת שכבה זו? ואם אין משמעות, למה השכבה קיימת בכלל?

    325794_8739804_lz
    שלום רב,

    שכבת הבאומן היא לא ממש שכבה אלא התעבות של החלק השטחי של הסטרומה של הקרנית. אין כל משמעות להסרתה בניתוחי PRK.

    אין שום יתרון ל LASIK מבחינה זו. להיפך. עצם החיתוך של הקרנית ב LASIK יוצר מישור חיתוך שלא נרפא לעולם. מישור החיתוך הופך את הקרנית לדקה יותר, כי לא נוצרת בו צלקת או חיבור חזק שמאחה את שני חלקי הקרנית לאחר החיתוך. כתוצאה מכך העובי האמיתי של הקרנית, מבחינת החוזק המבני שלה, הוא העובי מקו הפיצול ומטה. לכן מבחינת חוזק הרקמה - אחרי LASIK הקרנית תהיה לעולם דקה יותר וחלשה יותר, יחסית ל- PRK שבו הקרנית לא עברה חיתוך.

    אנשים חכמים שמסתכלים רחוק - בוחרים ב PRK ולא ב LASIK. גם מרבית רופאי העיניים שעברו בעצמם ניתוח להסרת משקפיים בלייזר (ויש לא מעטים כאלו) בחרו לעבור את הניתוח בשיטת ה PRK. למרבה הצער - מרבית האנשים אינם כ"כ חכמים, ולכן מרביתם בוחרים ב LASIK, ובכך מעדיפים את הנוחות לטווח הקצר על פני הבטיחות לטווח הארוך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/06/2017 ניתוח לייזר

    הי הייתי בבדיקת התאמה לניתוח לייזר בשם לאסק ואני מאוד חוששת מהניתוח וההחלמה האם זה אכן כאבים איומים לאחר?

    confused
    שלום רב,

    ממש לא. בכל השנים הרבות בהם אני מנתח בשיטת PRK - מעולם לא אמר לי מנותח שלי שהיו לו "כאבים איומים" אחרי הניתוח.

    פשוט מאוד - בואי אלינו לבדיקת התאמה. 052-6741425 או 1800-200-222.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/05/2017 דרכים להסרת האפיתל בניתוחי PRK

    שלום רב,

    ברצוני לדעת האם ישנו יתרון מסוים לשיטה מסוימת בהסרת האפיתל בניתוחי הסרת משקפיים .
    האם הסרת האפיתל ע”י אלכוהול מדולל בטוחה יותר מאשר ע”י שימוש בלייזר ?

    עידן

    eye_see_toast
    שלום עידן,

    הסרת האפיתל בעזרת אלכוהול מדולל יעילה ומדוייקת יותר מאשר הסרתו בעזרת לייזר. זאת מאחר ועובי שכבת האפיתל שונה מאדם לאדם. הסרה בעזרת לייזר מניחה שעובי שכבת האפיתל הוא 50 מיקרון. במצב זה יתכן שהלייזר יסיר יותר מדי או פחות מדי, אם העובי האמתי שונה מ-50. התוצאה תהיה אי דיוק בביצוע השלב השני של הניתוח בו הלייזר עובד על הסטרומה של הקרנית.

    הסרה בעזרת אלכוהול מורידה רק את תאי האפיתל בלי לפגוע בסטרומה. בצורה זו מוסרת כל שכבת האפיתל בצורה מדוייקת, בלי קשר לעובי שלה.

    מחקרים שבדקו את ההבדל בין שתי השיטות מצאו שהסרת האפיתל בעזרת אלכוהול מדולל הביאה לתוצאות טובות יותר יחסית להסרת האפיתל עם לייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/05/2017 ניתוח ליזר או השתלת עדשה

    יש לי בעין אחת מספר 7.5 עם עובי קרנית 475 ובעין שניה 6.75 עם 1 צילנדר ועובי קרנית 470
    באסותא אמרו לי שאפשר לעשות prk אבל אין התחיבות שירד המספר לגמרי ואין אופציה לתיקון אם יעלה המספר בהמשך….
    ובמרפאת עינים אמרו לעשות רק השתלת עדשה (שכמובן הניתוח יקר פי כמה…)
    אשמח אם תוכל לתת לי את חוות דעתך
    תודה מראש

    IMG_6247_ten_blue_eyes_450
    שלום רב,

    ניתן לבצע אצלך PRK ולהסיר את כל המספר ללא כל בעייה. ניתוח PRK מדוייק יותר ובטוח יותר מניתוח השתלת עדשה.

    אם המספר יעלה בעתיד יתכן שלא תהיה אפשרות לתקנו. אבל מה זה משנה? אם יהיה לך 1- בעתיד, זה לא עדיף על 7- ? גם אם המספר עולה, זה לרמה של 1- עד 1.5- במקרה הגרוע, וזה עדיין עדיף על המספר שיש לך עכשיו. עם 7- אתה לא רואה את הסבון במקלחת.... עם 1- אתה יכול לתפקד ולעבוד ולקרוא ולראות את כל המידע במסכי מחשב. מקסימום בזמן נהיגה יהיו לך משקפיים עם מספר קטן אותן תשים ברכב, לאותם פרקי זמן קצרים שעליך לנהוג.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/05/2017 ניתוח לאסק

    עשיתי בדיקת התאמה באחד ממכוני הלייזר ואמרו לי שאני מתאימה ללאסק בלבד בגלל שעובי הקרנית לא מספיק גדול. אני מפחדת כי אחרי הניתוח שמים עדשה טיפולית למשך שבוע ויש לי בעיה עם הרכבת עדשות. אני לא יכולה להרכיב כי זה מציק לי מוד וגם אחרי ההרכבה אני מרגישה רגישות בעין לאיזה יום וקצת אדמומיות. אתה חושב שזה בעייתי להשתמש בעדשה הטיפולית?

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום חן,

    לאחר ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK מרכיבים עדשות מגע טיפוליות למשך כשבוע. מדובר בעדשות מגע חודשיות, ללא תיקון אופטי, בעלות חדירות גבוהה לחמצן. בנוסף את מקבלת פרוטוקול טיפולי הכולל טיפות נוגדות דלקת, אנטיביוטיקה ותחליפי דמעות, הניתנים במהלך כל השבוע בהן את מרכיבה אל העדשות. תוכנית הטיפול מאפשרת לסבול את עדשות המגע, וכמעט כל המנותחים שלי עוברים את השבוע הזה ללא בעיות.

    את מוזמנת לבדיקת התאמה אצלנו. 052-6741425 או 1800-200-222. ניתן לקבוע בדיקה במכון שלנו ברמת גן או בירושלים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/05/2017 ניתוח להסרת משקפיים לבחור בן 18.5 לפני גיוס

    שלום לך
    שמי עמי , בני מעוניין בניתוח להסרת משקפיים. לבני יש קוצר ראיה 7.5 בשני הענים ודיאופטר בנוסף.
    האם יש אפשרות לבצע ניתוח ? האם יש השתתפות כל שהיא , מטשלם של הכללית ?

    תודה מראש

    עמי

    לייזר כללי 1
    שלום רב,

    על השאלות הללו ניתן לענות רק לאחר בדיקת התאמה. אם המספר יציב, עובי הקרנית תקין, מיפוי הקרנית תקין ובדיקת העיניים תקינה - ניתן יהיה לבצע את הניתוח. אם הוא לקראת גיוס עליו לעבור את הניתוח בשיטת PRK.

    קופות החולים והביטוחים המשלימים שלהן אינן מכסות את עלויות הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/05/2017 שתיית אלכוהול

    היי,
    ביום ראשון עברתי ניתוח לייזר של prk.
    רציתי לשאול אם במהלך נטילת הטיפות אני יכולה לשתות אלכוהול או שעדיף שלא?
    ועוד שאלה, אני חייבת ללכת עם העדשות 7 ימים? או שאפשר פחות? פשוט העדשות כל פעם יותר ויותר מציקות לי בעין ומתחילות לזוז מדי פעם וזה ממש מציק כבר.
    תודה :)

    E
    שלום נועה,

    1 - בהחלט, ורק משהו משובח.

    2 - כן, את חייבת להיות עם העדשות עד שהרופא המנתח יחליט שניתן להסירן - בד"כ תוך כשבוע. העדשות חיוניות כי הן מאפשרות ריפוי תקין של שכבת האפיתל של הקרנית. כדי להקל ניתן להשתמש לעיתים תכופות בתחליפי דמעות במהלך השבוע בהן את מרכיבה העדשות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/04/2017 אלרגיה לחמית וניתוח עניים

    שלום וחג שמח, עשיתי בדיקת התאמה ונמצאתי מתאים לכל שיטה PRK , Lasik , עכשיו הנני אסמטתי ולארגי ויש לי מדי פעם בעיקר באביב אלרגיה בלחמית שמתבטאת בחומר הלבן שיוצא בבוקר , חוץ מזה אין כאב או צריבות , רופאת העיניים שלי שאין לי ממה לדאוג וזה בעיקר בעיה אסתטית , עכשיו ארצה לשמוע חוות דעת מרופא עיניים מומחה שעוסק בניתוחי לייזר , יש לי ממה לחשוש?

    בנוסף הוצעו לי סוגי הניתוח : LASIK , ASA מבינהן מה הכי בטוח ?

    The-Eye-Rub
    שלום רב,

    מומלץ לבצע את הניתוח כשהעיניים שקטות מתגובה אלרגית, ועל כן יש להכין את העיניים עם טיפול נוגד אלרגיה מתאים במשך מספר שבועות לפני הניתוח. הרופא המנתח אמור להכין אותך לקראת הניתוח עם טיפול מתאים.

    שיטת ה- PRK היא השיטה הבטוחה ביותר (ASA הוא שם נרדף ל-PRK שבו משתמשים מכונים מסויימים כדי ליצור רושם של ייחודיות או שינוי, שאינו קיים מכיוון שזה בדיוק אותו הדבר...).

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/04/2017 אם העדשה יצאה מהעין מספר שעות לאחר הניתוח בשיטת asa מה עושים?

    יצאה העדשה מהעין לאחר שעות…מה ניתן לעשות?

    גלית

    288160076127744098wNmW1Tkqc
    שלום גלית,

    יש להתקשר מיד לרופא המנתח ולהודיע לו על כך. הוא אמור לדאוג לכך שתותקן עדשת מגע חדשה בעין בהקדם האפשרי.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/04/2017 ניתוח PRK

    שלום רב ביצעתי בדיקת התאמת לניתוח לייזר , הרופאה אמרה שאני מתאים לניתוח והרופא המליצה על PRK
    המספרים שלי הם מינוס 1.75 ב2 העיניים , הבעיה שלי היא הצלינדר שהוא גבוה 3.5 מאוד
    מאחר ואני עוסק בספורט (כדורסל) רציתי לדעת בבקשה איזה ניתוח הוא המתאים לי ?

    prk ring
    שלום ישראל,

    PRK. אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה: 1800-200-222 או 052-6741425.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/04/2017 ניתוח לייזר prk

    היי לאחר בדיקות נראה כי התאימו לי את הניתוח prk, המספרים שלי זה 7 ו 7 וחצי. אמרו לו שיכול להיות סיכוי שהמספר יחזור ויעשו ניתוח תיקון והשאלה שלי היא אם לאחר התיקון יחזור המספר אחרי מספר שנים תהיה אפשרות לשים עדשות? בנוסף אמרו לי הקרנית שלי יחסית דקה

    eye-art13
    שלום נועה,

    אם המספר שלך יציב לפחות כשנה, הסיכוי שתהיה חזרה של מספר כלשהוא בעתיד הוא כ-5%. גם אם חוזר מספר, בד"כ מדובר במספר קטן ולא משמעותי (בד"כ פחות מ 1.00-). אם חוזר מספר שהוא גדול מ 1.00- ניתן לבצע ניתוח תיקון, אם עובי הקרנית מאפשר זאת. הסיכוי שתזדקקי לניתוח תיקון הוא כ 1-2%. בד"כ לאחר ניתוח תיקון לא חוזר יותר המספר.

    לשאלתך - בהחלט, ניתן בכל שלב לחזור לעדשות מגע אחרי ניתוחי לייזר. אבל הסיכוי שתזדקקי להן הוא קולוש ביותר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/03/2017 ניתוח femto second lasik

    בבקשה אני רוצה תשובה ברורה ..
    יש לי מספר משקפיים (12-) בעין ימין , ובעין שמאל (7-) עם צילינדר (3-).
    עובי קרנית בעין ימין 532 , ועובי קרנית בעין שמאל 538
    האם מתאים לי ניתוח lasik
    femto second lasik

    prk ring
    שלום רב,

    הניתוח היחיד שמתאים לנתונים שלך הוא PRK.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/03/2017 התנהלות אחרי prk

    פרופסור סלומון היקר שלום!
    ראשית רציתי לדעת כמה זמן אחרי Prk מתחילים לראות 6/6,
    דבר שני רציתי לדעת כמה זמן אחרי ה-Prk אפשר לשטוף את הפנים כך שאין פחד ממגע של מים עם העיניים ואיך להמלצתך הכי טוב לשטוף את הפנים?
    ולסיום כמה זמן אחרי ה-Prk אפשר ללכת לישון ללא הפלסטיקים על העיניים…
    המון המון תודה מראש

    רון

    confused
    רון היקר שלום,

    מדוע שלא תפנה שאלות בסיסיות אלו לרופא המנתח, שזה עתה ניתח אותך? אני משוכנע שהוא ישמח לתת לך מידע חיוני זה.

    כשם שאני נותן מידע למנותחים שלי לאחר הניתוח, ואני רוצה שהם יתנהלו רק על פי ההנחיות שלי, כך אני בטוח שהרופא שניתח אותך מעוניין שתנהג לפי ההנחיות שלו.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/03/2017 map dot fingerprint

    שלום רב, אני בת 33, מגיל 14 מרכיבה משקפיים למרחק + צילינדר, כמעט כל שנה מתחלף לי המספר ולפני כשנה (אחרי 4 חודשים שעשיתי משקפיים) התחיל התדרדרות בראיה מעין ימין, עם כאבים עזים בבוקר כשהייתי פותחת את העיניים ותחושה של טשטוש, בנהיגה בעיקר בלילה ען האורית מאוד קשה לי, אני רואה כמו הילה מסביב לדברים. פניתי לרופא שהפנה אותי לרופא קרנית. הוא נתן לי VSCOTEARS לפני השינה שמאוד עוזר לכאבים אבל הראיה אין שיפור. הוא אומר שיש עכירות סב אפיתליאלית נזאלית שמגיע עד הציר. עשיתי OCT מקולות ודיסקות ומיפוי קרנית הכל תקין. המליץ לי על עדשות מגע והפנה אותי לייעוץ נוסף, בעייוץ הרופא אמר שיש לי את המחלה MAP DOT FINGERPRINT והוא ממליץ ניתוח PRK רשם שיש “גלים” ו”נקודות” בלזיה לכן מדובר בצורה לא סימטרי ולא מאוד אופייני של המחלה. וממליץ על PRK עם קילוף אפיתל ידני (לא TRANS) להגיע עד הלימבוס הנדאלי ולנסות להפתר מכל הלזיה…. האם אתה חושב שניתוח יעזור לי? יש לניתוח הזה שם נוסף כי בקופת חולים לא מכירים אותו… תודה רבה!

    קשתית כחולה
    שלום רב,

    ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK בהחלט יעזור לפתור את בעיית הארוזיות החוזרות על רקע ה- MDF. ניתוחי לייזר אינם בסל התרופות, ולכן אין לו קשר לקופת החולים שלך.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/03/2017 prk

    שלום רב רציתי לדעת האם ניתוח PRK עשוי לעזור במקרה של מחלת קרנית בשם
    meesmann corneal dystrophy
    או האם יש פתרון קבוע אחר ?

    TAM_ParrotFishEye_big
    שלום רב,

    בד"כ אין צורך בטיפול במחלה זו. PRK לא יעזור מכיוון שזו מחלה של תאי האפיתל, והם יצמחו מחדש לאחר הניתוח, והבעייה תישאר.

    במקרים סימפטומטיים ניתן להשתמש בעדשת מגע טיפולית, תחת מעקב רופא עיניים מומחה לקרנית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/03/2017 המנתח הציע לאסיק אבל אני חוששת

    שלום, תודה רבה על האתר המצויין שלך! הייתי בהדסה אופטימל בבדיקות, ונאמר לי שאני מתאימה ללאסיק. אחרי שיטוטים שלי בכמה אתרים הבנתי שזו השיטה הפחות בטוחה. האם לדעתך היה מוצע לי גם פי אר קיי אם הייתי מתאימה? אני מינוס 4 וחצי בשתי העיניים עם חצי צילינדר. מתלבטת אם לשוב למכון ולבדוק עוד פעם או להתעקש.

    eye_art
    שלום רב,

    אם את מתאימה ללאזיק, את בוודאות מתאימה גם ל- PRK. מבחינתי, PRK הוא ניתוח בטוח יותר, ואני ממחילץ עליו לכל מי שבא אלי לניתוח הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/03/2017 בדיקת התאמה

    שלום,
    כמה זמן לפני הבדיקת התאמה צריך להסיר את העדשןת מגע?
    אני משתמשת בעדשות מגע באופן יומיומי 10-12 שעות ביום כבר כמה שנים.

    contact lens cartoon
    שלום רב,

    מומלץ להפסיק את הרכבת עדשות המגע לפחות 3 ימים לפני בדיקת ההתאמה, ולפחות שבועיים לפני הניתוח עצמו.

    את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה. אנא התקשרי ל 052-6741425 או 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/02/2017 אחרי ניתוח

    אחרי ניתוח prk עם הרגשה של חול בעיניים אחרי 4 ימים האם זה נורמאלי?

    בת אל

    watermark
    שלום בת אל,

    כן. זו תחושה נורמלית בשבוע הראשון. זו תוצאה של עדשת המגע, תהליך הריפוי והטיפות שבהן משתמשים בשבוע הראשון. לאחר הסרת העדשות תרגישי בשיפור ניכר, ותחושת החול תיעלם בהדרגה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/01/2017 האם אוכל לגשת לניתוח?

    היי, אני בת 28 מרכיבה משקפיים מגיל 8 ועדשות מזה עשור, המספרים שלי הם: 10.50 ו9.75 עם צילינדר 1.25, נמצאתי מתאימה לניתוח, הקרנית לא עבה ולא דקה, יש יציבות של שנה במספר, רציתי לדעת האם אתה ממליץ על ניתוח כעת או להמתין עוד ואם כן על איזו שיטה אתה ממליץ..?( לא פירטו לי בבדיקה)
    לפני כחודש עברתי ניתוח אורטופדי באצבע הרגל ועדיין יש חתך שלא נסגר..בתהליכי החלמה..האם אני אוכל בכל זאת לגשת לניתוח בקרוב? זה עלול להפריע או שאין לכך חשיבות..? אשמח למענה כנה..תודה לך :)

    מאיה

    eye-art
    מאיה שלום,

    בגיל 28 ולאחר יציבות של שנה במספר ניתן להגיד בסבירות גבוהה שהגעת למספר הסופי שלך, ושניתן לבצע את הניתוח בשלב זה. השיטה המומלצת היא כמובן PRK. עם מספרים גבוהים כמו שלך לא ניתן בד"כ לבצע LASIK בגלל שהעובי שישאר בקרנית מתחת למישור החיתוך יהיה קטן. אבל אם הניתוח יבוצע בשיטת PRK, שבה לא מבוצע חיתוך בקרנית, הרי שעובי הקרנית לאחר הניתוח יהיה גבוה, דבר שיתרום לבטיחות רבה יותר בטווח הארוך.

    החתך מהניתוח האורטופדי לא אמור להפריע, כל עוד הפצע נקי ואין בו זיהום.

    את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה, אותה ניתן לתאם ב- 1800-200-222.

    בהצלחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/01/2017 ניתוח להסרת משקפיים לקראת גיוס

    שלום רב, בני בן 16, מרכיב עדשות מזה חמש שנים, מספר 5 וצילינדר. הוא חושש מאוד מהורדת פרופיל בצבא והגבלה ללכת לסיירות. האם ניתן לעשות את הניתוח לפני הגיוס?

    אלה

    3020
    שלום אלה,

    בהחלט. אפשר לבצע את הניתוח החל מגיל 17.5, ובתנאי שהמספר במשקפיים יציב לפחות כשנה. אני מבצע מזה שנים רבות ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר לצעירים לפני גיוסם ליחידות קרביות. הניתוח מתבצע בשיטת PRK. לאחר הניתוח ניתן לקבל פרופיל 97 ולהתגייס לכל היחידות הקרביות בצה"ל, כולל המובחרות ביותר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/01/2017 עברתי ניתוח לפני חודש וחצי

    לפני חודש וחצי עברתי ניתוח PRK לאחר בדיקה חודשית במכון שעושים שם אופטומטריסים בלבד אמרתי להם שאני רוצה לראות רופא בהתחלה לא רצו לשלוח אותי לראות רופא אמרו שהכל תקין לאחר שהלכתי לבדיקה של הרופא מתברר שתאי האפיתל לא צמחו טוב והוא הסיר לי נקודה קטנה לפחות ככה הם אומרים, שאני קם בבוקר
    אני רואד חד בשתי העיניים לפחות ככה זה נראה לאחר שאני שם את הטיפות כעבור חצי שעה אני רואה טיפה מטושטש ואני כבר חודש וחצי עם הטיפות האלו ואני מרגיש לא מי יודע מה
    עכשיו אני מפחד שאני אראה מטושטש או יהיה לי נזק בגלל הטיפות האלו של הסטרואידם שאני שם כל כך הרבה זמן
    בניתוח הראשון הם אומרים לשים חודש שלם 5 שבועות ובגלל שעשיתי עוד מין ניתוח תיקון אז עוד 5 שבוועת
    עכשיו השאלה שאלי אם הטיפות האלו בגלל שאני שם חודשיים בתדירות גבוהה 4 פעמים למשך 3 שבועות ואחר כך פעמיים
    והאמת שממש אין לי שם עם מי לדבר וזה שוב מעקב של אופטומטריסת ואני נורא נורא מודאג שלא יהיה לי נזק לעין,אני עצבני ומתוסכל
    מה אני עושה במצב כזה שאין עם מי לדבר גם קראתי ששמים את הטיפות סטרואיים למשך תקופה זה יכול לגרום לבעיות

    hidden_eye
    שלום גל,

    הטיפול בטיפות של סטרואידים לעין לאחר PRK נמשך בין חודשיים ל-3 חודשים, ולפעמים אפילו יותר. מטרתו למנוע הצטלקות של הקרנית. מדובר בטיפול סטנדרטי ומקובל לאחר PRK. משך הזמן שטופלת בו עד כה סביר בהחלט. גם חדות הראייה משתפרת בהדרגה, ככל שתאי האפיתל של הקרנית הולכים ונעשים חלקים יותר ויותר. במהלך הטיפול אתה צריך להיות במעקב הרופא המנתח, שיבדוק את הלחץ התוך עיני, ויוודא שהכל כשורה. אני בטוח שאם היית נבדק ע"י הרופא שלך לעיתים תכופות לאחר הניתוח, כמו שנעשה במכון שלנו אצל כל המנותחים שעוברים אצלי את הניתוח, הוא היה עונה לשאלותיך, והיית פחות "עצבני ומתוסכל".

    הסיבה שאין לך עם מי לדבר היא בגלל שחיפשת ניתוח זול במכון שמוכר ניתוחים זולים, מה שנקרא Low cost. בערך כמו טיסות Low cost. אלא שכאן אתה מתפשר לא על נוחות הכסא במטוס, אלא על העיניים שלך ועל הראייה שלך. המחיר שאתה משלם על ניתוח זול מתגלה לך רק עכשיו, כשהרופא המנתח לא זמין לך לאחר הניתוח, וכאשר כל המעקב לאחר הניתוח נעשה ע"י אופטומטריסטים. למעשה - מי שהיה צריך לבדוק אותך בכל התקופה שלאחר הניתוח הוא הרופא המנתח, ורק הוא. אני בטח לא יכול לטפל בך דרך האינטרנט. לצערי הרב אתה לא היחיד. אתה שייך לעדר שלם של אנשים שמחפשים לעבור את הניתוח במקום שמציע להם את המחיר הנמוך ביותר, ומגלים לאחר הניתוח, כמוך, את הטעות שהם עשו.

    בהצלחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/01/2017 אינטרלאסיק-לאסק

    שלום רב. קיבלתי המלצה על שני ניתוחי לייזר. האחד זה אינטרלאסיק והשני הוא לאסק ללא חיתוך. אני עם קרנית עבה מעל הממוצא ומספר של 3.5 ו3ורבע. והד”ר המליץ על האינטרלאסיק בגלל הקרנית שלי. גילי הוא 22 ואני עומד להתגייס השנה בעז”ה. מה דעתך?

    hayalim_night_C
    שלום רב,

    מומלץ לבחור בשיטת ה- PRK (לאסק או LASEK הוא שם אחר לשיטה זו). בשיטת PRK / LASEK לא מתבצע חיתוך בקרנית. דבר זה חשוב מאוד דווקא לך, בגלל שאתה מתכוון להתגייס בקרוב לשירות צבאי. במהלך השירות בצבא, במיוחד אם תשרת ביחידה קרבית, אתה עלול להיחשף לחבלות בראש ובעיניים. כל חבלה כזו עלולה לגרום לפתיחת המתלה (Flap) באנשים שעברו LASIK או אינטרא-לאזיק. זאת מכיון שמישור הפיצול (החיתוך) בקרנית לעולם אינו מתרפא ולא נוצר חיבור חזק באיזור זה. כל שנה אנחנו מטפלים באנשים שנחבלו בעיניים שנים לאחר LASIK והמתלה נפתח להם, דבר המסכן את העין.

    צבא ארה"ב מקיים מזה 16 שנים תוכנית ניתוחי לייזר לחיילים קרביים הנקראת USA Army Refractive Surgery Program. במסגרת התוכנית עוברים חיילים קרביים שיש להם משקפיים ניתוח לייזר על חשבון הצבא. שיטת הניתוח בחיילים היא רק PRK.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/12/2016 ניתוח בעין אחת בכל פעם

    שלום,
    אני רוצה לעשות ניתוח prk (ע”פ המלצתך, למרות שהומלץ לי לאזיק)
    אך אני מפצלת את הניתוח לשני חלקים.
    לאחר שאנתח עין אחת, אשאר בעצם עם מספר בעין השניה.
    היות ואת הניתוח השני אני מעדיפה לבצע לאחר כשבועיים הבנתי שעדיף לא להשתמש בעדשות.
    (כי צריך להסירן שבועיים לפני הניתוח) נותר לי לנטרל את אחת מעדשות המשקפיים בפרק הזמן שבין שני הניתוחים. רציתי להחליף את עדשת העין המנותחת לעדשה במספר אפס שהמראה של עדשה ריקה לא יהיה מגוחך. המנתח אמר לי שלא אוכל להשתמש במספר אפס בעין המנותחת. מה הבעיה בכך??
    או שלא הבנתי אותו נכון?!

    zztBBv6
    שלום רב,

    אין כל הגיון לנתח כל עין לחוד. הדבר יגרום לך לעבור פעמיים את כל התהליך, ויגרום לך לאי נוחות משמעותית מאוד בתקופה שבין הניתוח הראשון לשני. לא ניתן יהיה להרכיב משקפיים בתקופה זו, מכיוון שעין אחת נותחה והעדשה במשקפיים בעין זו כבר לא רלבנטית. גם אם תשימי עדשה אפס בעין המנותחת תסבלי מאוד, מכיוון שלא ניתן יהיה לתפקד עם פער גדול בין שתי העיניים. בגלל המרחק בין העדשות לעין במשקפיים, פער בתיקון האופטי בין שתי העיניים גורם להבדלים בהגדלת הדמות (עדשה מינוס המתקנת קוצר ראייה גורמת להקטנת הדמות), דבר שיגרום לכפל ראייה שלא ניתן לתפקד אתו. הדבר היחיד שניתן לעשות בהמתנה לניתוח העין השניה הוא לשים עדשת מגע בעין שלא נותחה, דבר שלא יגרום לשינוי בגודל הדמות. אבל כפי שבעצמך כתבת - צריך להפסיק עדשות מגע שבועיים לפני הניתוח - כך שגם זו לא אפשרות. לא לשים משקפיים כלל יגרום גם כן לבעיה תפקודית - כי העין שנותחה עדיין לא רואה טוב בשבוע הראשון, והעין שלא נותחה לא תקבל תיקון אופטי. כך שהאפשרות היחידה העומדת לפניך היא לעבור ניתוח בשתי העיניים באותו יום. שתי העיניים שנותחו באותו יום תמיד יראו יותר טוב מעין אחת, גם במהלך השבוע הראשון.

    נראה לי שאחרי 30 שנה של ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר - ניתן לאמר בוודאות שהניתוח הוא בטוח, וניתן לעשות את 2 העיניים באותו יום. אם אין לך אימון בהצלחת הניתוח, במידה כזו שגורמת לך להחליט לפצל את הנתוחים ליומיים שונים - אז אל תעשי את הניתוח כלל. פיצול הנתוח לימים שונים אינו מקטין את הסיכון, אך מגדיל את הסבל ואת אובדן הזמן שלך!!!

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/12/2016 ניתוח להסרת משקפיים

    שלום.עברתי יעוץ לפני הסרת משקפיים בלייזר אמרו לי שאני מתאימה לשיטת לאסיק האם אני מתאימה גם לשיטת prk?ואם כן מדוע הרופא המליץ לי על לאסיק? אני בת 46

    eye_art
    שלום רב,

    אם את מתאימה ללאזיק, את ככל הנראה מתאימה גם לשיטת PRK. את מוזמנת לעבור על תשובותי הרבות לשאלות הגולשים בעמוד זה, כדי להבין למה שיטת PRK מומלצת ובטוחה יותר משיטת הלאזיק.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/12/2016 ניתוח לייזר חששות.

    שלום אני בת 24, לפני שנתיים עשיתי בדיקת ראייה המספר שלי היה -6.50 ו-7.50
    אתמול ביררתי לגבי ניתוח לייזר, הרופאה אמרה לי שהיא בנתיים פוסלת אותי כי עלה לי המספר ל-8 ו-10
    (הייתי בשוק מהעלייה במספר הרגשתי שעלה לי המספר אבל לא חשבתי שכל כך הרבה), אני סובלת מעין יבשה, הרבה דלקות עיניים. אני מרכיבה עדשות מגע רכות. רופא עיניים במרפאה המליץ לי להשתמש בטיפות עיניים הילו קומוד ולומטמקס למשך חודש- עשיתי את זה ואחרי זה ניגשתי לבדיקת התאמה ללייזר.
    הרופאה במכון הלייזר אמרה לי לבוא לביקורת נוספת עוד 3 חודשיים כדי לראות שהמספר יציב.
    שאלתי אם אני מתאימה לניתוח היא אמרה שהיא עדיין לא יכולה להגיד לי, ויכול להיות שאעשה ניתוח להשתלת עדשה תוך עינית.
    רציתי לשאול את דעתך- 1.האם ניתוח השתלת עדשה תוך עינית מסוכן?
    2.במידה ואגיע לבדיקת התאמה והמספר יהיה יציב האם זה מספיק עדיין בכדי שיוכלו לנתח אותי? המספר לא יעלה עוד?
    3.מה אתה ממליץ לי לעשות- אני סובלת מהעיניים ורוצה פתרון לטווח הארוך בכדי שלא אסבול. (אני לא אוהבת להרכיב משקפיים). ואיך אפשר אם בכלל למנוע עליה במספר בעיניים.

    תודה רבה :)

    תהילה

    458188-10-oh-brad
    שלום תהילה,

    אם המספר שלך אינו יציב את לא מתאימה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשלב זה, וגם לא להשתלת עדשה תוך עינית. הזמן לבצע ניתוח כלשהוא הוא לאחר הגעה ליציבות במספר של לפחות שנה אחת. יציבות מוגדרת כהבדל של עד 0.25+/- דיופטר במשקפיים על פני השנה האחרונה.

    שלושה חודשים הם לא זמן מספיק להערכת יציבות, ולכן גם אם תבדקי בעוד 3 חודשים  - אי אפשר יהיה להגיד בוודאות שאת מתאימה. מכיוון שהיתה קפיצה כל כך גדולה במספר שלך במשקפיים (בעיקר בגלל שלא הלכת להיבדק כל שנה ולא התקנת משקפיים מתאימות) בבדיקה האחרונה - עליך לחכות לפחות שנה נוספת לפני שאת הולכת לבדיקת התאמה נוספת.

    אם יש לך יובש בעיניים ודלקות חוזרות - גם עדשות מגע הן לא פתרון טוב עבורך. ההמצלה שלי לך בשלב זה היא להתקין משקפיים מתאימות על פי הבדיקה העדכנית, להתאזר בסבלנות, ובעוד שנה לבוא לבדיקת התאמה חוזרת. וכדאי לך לבוא אלינו. אנחנו תמיד נגיד לך רק את האמת....!!!

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/12/2016 גיל מומלץ לביצוע הניתוח

    שלום, אני בן 18 וכמה חודשים ומעונין לעשות ניתוח. המספר שלי הוא -6, עשיתי בדיקת התאמה והמליצו לי על שיטת PRK. אני לומד בישיבה ומרבית היום מול ספרים, ורציתי לדעת האם הקריאה הרבה יכולה לגרום לחזרה של המספר או שאין לכך משמעות? האם יש משמעות גם לגיל?
    תודה

    אורי

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    אורי שלום,

    אם המספר שלך היה יציב לפחות שנה, הרי שאתה יכול לעבור את הניתוח בהצלחה בשיטת PRK. זאת כמובן שבבדיקת ההתאמה כל הממצאים היו תקינים. הקריאה לא גורמת לעליית המספר. המספר שיש לך הוא תוצאה של הגנטיקה, ולא של גורם אחר כלשהוא. לגבי הגיל - כל אחד מתייצב מבחינת המספר במשקפיים בגיל אחר. אם עברת את גיל 18 והמספר שלך לא השתנה מזה שנה, אתה יכול בהחלט לעבור את הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/12/2016 PRK בזמן לימודים

    וכרגע אני במהלך לימודים בקורס פסיכומטרי. יש אינטנסיביות רבה בלימודים, ועבודה רבה גם עם מחשב. רציתי לשאול, תוך כמה זמן בערך מהניתוח ניתן לחזור לספסל הלימודים, ולהשתמש במחשב וללמוד ? אני נמצא בהתלבטות גדולה אודות הזמן של לעשות את הניתוח.
    תודה.

    imagesVKG44TBD
    שלום רב,

    שבוע. בערך.

    (ד"א - "זמן" זה משהו שאף פעם לא יהיה לך מספיק ממנו...).

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/12/2016 מספר גבוה

    שלום רב,

    אני בן 35, עם מספר 13 (קוצר ראייה) וקרנית יחסית דקה, לא יודע כמה.
    נאמר לי שעדיף לחכות לגיל 40 ואז לבצע השתלת עדשה במקום ניתוח סטנדרטי.
    א. אשמח לדעת מה דעתך?
    ב. האם לאחר ניתוח עיניים, כל אחד מהסוגים אהיה בסיכון לפעילויות ספורטיביות בשל קרנית דקה? ריצה,אופני הרים.

    תודה

    נדב

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום נדב,

    חשוב לדעת מהו העובי של הקרנית ומהו המספר המדוייק במשקפיים כולל הצילינדר, כדי לדעת איזה ניתוח מתאים לך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/11/2016 תודה!!

    עשיתי לפני שבוע prk ואת כל המידע לגבי הניתוח קיבלתי מהאתר שלך.. אני אישית עשיתי בקר ולמרות שעשו עבודה טובה מאוד. ברמת ההסברה הם ממש לא משהו ויש תחושה של פס ייצור, כך שבסופו של דבר את המענה לשאלות ולהתלבטות שלי קיבלתי דרכך ודרך הפורום הזה.מאוד חבל שאין לך סניף בתא כי נראה שאת כל העבודה הקשה אתה עושה ובסוף מכונים אחרים קוצרים את הפירות. בכל מקרה רציתי רק לשתף מתלבטים בתחושות שלי מאז שעשיתי את הניתוח. עשיתי בהמלצתך prk למרות שהמנתח המליץ על לאסיק!(עובי הקרנית היה 490 והוא עדיין המליץ לי על לאסיק). היתה אי נעימות ב4 ימים הראשונים אחרי זה המצב השתפר והיום 8 ימים אחרי אני חופשיה ומאושרת חזרתי לעבודה בן אדם חדש. ללא צריבה ואדמומיות של העדשות וללא העייפות שהתלוותה להרכבת משקפיים.אני מצטערת שלא עשיתי קודם. אז לא להתלבט תעשו את הניתוח כמה שיותר מהר כי חבל על כל יום תלוים במשקפיים.ולך תודה גדולה על המענה המיידי והמפורט. מאחלת לך פרנסה בשפע בריאות והצלחה בכל מעשייך

    פרופ' אבי סלומון - מומחה למחלות וניתוחי קרנית, הסרת משקפיים בלייזר
    שלום לך,

    תודה על דברייך. אני שמח שבחרת נכון, ושהצלחת.

    ואת לא צריכה לדאוג לי... אני כמו יקב בוטיק... מנתח רק אניני טעם וכאלה שמחפשים איכות, ושמוכנים לשלם על איכות. בדיוק כמו עם יין. הרב שותים יין זול, וסה"כ חיים עם זה "בסדר". אניני הטעם, שלא מסתפקים ב"בסדר" ומחפשים את ה"מצויין", מוכנים ללכת קצת יותר רחוק בשביל לשתות יין משובח, או בשביל לקבל שירות איכותי ותוצאה מעולה!!!

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/11/2016 ניתוח הפרדות רשתית

    שלום,
    לפני כ 3 שנים עברתי ניתוח להיפרדות רשתית באמצעות חיגור ולייזר, רשתית העין נכון להיום צמודה ותקינה ב2 העיניים. כעת אני מעוניינת בניתוח לייזר,הפרופסור שניתח אותי המליץ על ניתוח לייזר מסוג לאסיק. לאחר שקראתי את הכתבות באתר זה נשמע שהניתוח המומלץ הוא דווקא prk. אשמח לייעוצך בנושא
    תודה מראש,

    לי

    Third Eye _2, b
    שלום רב,

    לדעתי את לא מתאימה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר, באף שיטה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/11/2016 מה הזמן המירבי שהעין עדיין מחלימה?

    שאאלתי את הרופאה אם הראייה עוד תשתפר, כרגע אני לאחר חודש וחצי מהניתוח,היא ענתה שעד 3 חודשים הראייה משתפרת בהדרגה. בנוסף קיבלתי עוד טיפות אף אם אל ליקויפילם ורציתי לדעת אם זה נורמלי לקבל עוד טיפות אחרי שכבר סיימתי טיפול, היא ענתה שזה משום שהיה לי מספר גבוהה והקרנית שקופה והרופא רוצה לשמור עליה כך. אשמח לתשובות

    יוחנן

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום יוחנן,

    תהליך שיפור הראייה לאחר ניתוח PRK נמשך מספר שבועות, ונע בין 4-8 שבועות. לעיתים דרושים עד 3 חודשים כדי להגיע לראייה המקסימלית, אך במרבית המנותחים מגיעים לראייה המקסימלית תוך חודש עד חודשיים. במספרים גבוהים מאוד תהליך זה יכול להמשך עד 3 חודשים. מטרת הטיפול בטיפות FML (טיפות סטרואידים) הוא למנוע צלקת בקרנית. הטיפול ניתן למשך 2-3 חודשים, בהתאם למצב הקרנית ועל פי הנחיות הרופא שמטפל בך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/11/2016 איזה ניתוח כדאי לעשות PRK או Z-LASIK

    שלום רב,
    בתי בת ה 18 צריכה לעבור ניתוח לייזר בבדיקה שעשינו אמרו לנו שמתאים לה רק ניתוח ZLASIK כי יש לה צלינדר ומספר… כשאמרנו להם שהיא מתגייסת למסלול קרבי הם ביקשו שנרד מהעניין .

    רציתי לדעת האם זה נכון שהיא יכלה להתאים רק לסוג אחד של ניתוח או כדאי ללכת ולעשות בדיקת התאמה יש לה מספרR1.75-2.25-1.75

    L1.00-1.75-2.5
    יש לציין כי היא מתגייסת במרץ 2017 והאם כדאי לעשות את הניתוח בשלב זה לתשובתך המהירה אודה

    אורית

    hayalim_night_C
    אורית שלום רב,

    ניתן לבצע לביתך את הניתוח בשיטת PRK, שהיא השיטה המתאימה ביותר לחיילים קרביים. יש לנו ניסיון רב בהסרת משקפיים בלייזר במועמדים לגיוס ליחידות קרביות, וגם בחיילים הנמצאים במהלך השירות הקרבי שלהם. בשיטת PRK לא מבוצע חיתוך כלשהוא בקרנית, ולכן PRK מתאים במיוחד למי שנמצא בסיכון לקבל חבלה בפנים, במיוחד תוך כדי שירותו הצבאי. שיטות ה- LASIK למיניהן (ולא משנה אם זה Z-LASIK או כל אות אחרת שמצמידים לפני השם...) כלל לא מתאימות לחיילים קרביים או למי שעומד לפני שירות קרבי.

    אפשר לבצע את הניתוח עד חודש לפני מועד הגיוס, כך שיש לה די זמן.

    גם צבא ארה"ב מבצע ניתוחים אלו מזה שנים רבות לחיילים קרביים בצבא היבשה, וגם כן בשיטת PRK.

    בדף הפייסבוק שלי ("פרופסור אבי סלומון") תמצאו תמונות של חיילים רבים שעברו את הניתוח בשיטת PRK.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/11/2016 לפני ניתוח PRK

    שלום רב ד”ר,
    נמצאתי מתאימה לניתוח PRK. אני נמצאת כרגע בתקופת לימודים אקדמיים ורציתי לדעת האם זהו זמן טוב לעבור את הניתוח בשל ההחלמה היחסית איטית לעומת ניתוח בשיטת LASIK. כמו כן יש לי צילינדר בשתי העיניים ורציתי לדעת אם זה מעכב את זמן ההחלמה לעומת מצב בו אין צילינדר בכלל. האם בשבוע הראשון של הניתוח אני יכולה לחזור לספסל הלימודים (קריאה, מחשב וכו’)? בנוסף הוצע לי לעשות את הניתוח בשיטת מונווויז’ן לאור גילי (42). האם אתה ממליץ על כך?
    אודה על תשובתך

    Picasso_B_1063
    שלום מיכל,

    למעשה, אף פעם לא יהיה לך זמן... עכשיו את בתחילת שנת הלימודים אז אין לך זמן. אח"כ תהיי בסוף הסמסטר ותלמדי לבחינות, ולא יהיה לך זמן. אח"כ יהיה פסח ותקפצי לחופשה קצרה בלונדון, ולא יהיה לך זמן. ובסוף השנה בקיץ אולי טיול לתאילנד או לדרום ספרד?... "זמן" זה דבר גמיש, וצריך למצוא זמן לניתוח.... בכל מקרה את צריכה לשריין זמן של כשבוע לאחר הניתוח שזו תקופת ההחלמה העיקרית. בתקופה זו הראייה מעט מטושטשת, דבר שמגביל בנהיגה וקצת מקשה על קריאה ועבודה מול מחשב. בשבוע הראשון תוכלי להגיע ללימודים ולשבת באולם הרצאות, אך יהיה לך קשה לראות את המצגת על הלוח, או לעבוד מול מחשב. לאחר שבוע מרבית המטופלים יראו ראייה סבירה שתאפשר להם לחזור למרבית הפעילות היום יומית, אך ראייה מושלמת זה תהליך שלוקח 4-8 שבועות.

    הצילינדר לא משנה דבר לגבי תקופת ההחלמה.

    למונו-ויז'ן יש יתרונות וחסרונות. בגיל שלך את עדיין אינך זקוקה למשקפי קריאה, ואולי לא תעריכי את התוצאה לאחר תיקון למונו-ויז'ן. לדעתי יש יתרון גדול לתיקון לרחוק בשתי העיניים, ותמיד ראייה עם שתי עיניים עדיפה על ראייה בעין אחת. בכל מקרה מומלץ לדון על כך עם הרופא המנתח, לאור הצרכים שלך וסגנון החיים שלך.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/11/2016 ניתוח חוזר

    שלום רב,
    עברתי לפני שמונה שנים ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת trans prk-היה לי מספר גבוה (-8)
    לאחר שנה מהניתוח עלה לי המספר לסביבות -1.15
    המספר נשאר יציב 8 שנים בערך, ורציתי לעשות שוב לייזר לתיקון חוזר כדי להוריד את המספר לגמרי,ויש לי מספר שאלות שאשמח אם אקבל מענה עליהם
    1-האם תוכל להסביר לי על השיטה trans prk-מה ההבדל בינה לבין prk רגיל?
    2-האם בשיטה הזאת ההחלמה יחסית יותר מהירה?
    3-האם זה מסוכן בפעם השניה לעשות את הלייזר
    4-האם המספר יכול לחזור אחרי ניתוח נוסף?
    5- האם ההחלמה תיקח הרבה זמן כמו בפעם הקודמת? 3 חודשים בערך..

    prk ring
    שלום ראובן,

    1- ב  trans prk מסירים את האפיתל עם לייזר, בעוד שב- prk רגיל מסירים את האפיתל עם אלכוהול. מכיוון ש trans prk מבוסס על ההנחה שעובי האפיתל הוא כ-50 מיקרון, ומכיוון שלא בכל אחד זה נכון, הרי ששיטה זו גורמת לעיתים להסרה לא מדוייקת של עובי הקרנית, ותיקון יתר או תת תיקון. הסרת האפיתל עם אלכוהול מדוייקת יותר מכיוון שהיא מסירה את האפיתל בדיוק רב יותר, כך שהשיוף עצמו נעשה בצורה מדוייקת.

    2 - לא

    3 - לא

    4 - כן

    5 - תלוי איפה תעשה את הניתוח... ההחלמה צריכה לקחת לא יותר משבוע. התייצבות המספר נמשכת כחודש, במיוחד במספרים קטנים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    30/10/2016 משקפיים

    איזה סוג משקפיים או עדשות משקפיים צריך לקנות לקראת הניתוח?

    איתמר

    newton_computer
    שלום איתמר,

    לא צריך לקנות דבר לקראת הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/10/2016 תקופת החלמה

    האם שלושה ימים אחרי הניתוח אפשר לצאת מהבית למספר שעות?

    רועי

    imagesAK0SIJ0H
    שלום רועי,

    אפשר לצאת בכל יום אחרי הניתוח, ולכמה שעות שרוצים. אין כל הגבלה על הפעילות היום-יומית. הדבר היחיד שלא מומלץ לעשות זה לנהוג ברכב במהלך השבוע הראשון, וכמובן צריך להיזהר שלא לגעת בעיניים ולא לשפשף אותן.

    את ההנחיות להתנהגות לאחר הניתוח יש לקבל מהרופא המנתח שלך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/10/2016 דמעות מלאכותיות

    שלום פרופסור וחג שמח!
    עברתי ניתוח מסוג PRK ביום חמישי ורציתי לשאול האם אפשר להשתמש חופשי בדמעות המלאכותיות כל עוד אני שומר מרווח של שעה מטיפות הסטרואיד?
    תודה רבה!

    eye-drops
    שלום רב,

    כמובן. מומלץ להרבות בדמעות המלאכותיות ככל האפשר, במהלך השבוע הראשון לאחר הניתוח, במיוחד כאשר אתה עדיין מרכיב את עדשות המגע.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/10/2016 רציתי פשוט לומר תודה !

    אני דווקא לא רוצה לשאול שאלה אלא פשוט לומר תודה רבה ואיזו זכות שיש לנו כאלו רופאים מדהימים בארץ!
    עברתי את הניתוח בשיטת prk (הנחשבת ליותר כואבת) לפני כמעט שנתיים בגיל 19 ואני רוצה לומר שאני יותר ממרוצה מהניתוח הזה ובכלל מהאפשרות שיש דבר כזה – להסיר משקפיים!!!
    זה דבר מדהים ומשפר את איכות החיים בצורה מדהימה שאין לתאר אותה במילים!
    צריך כל כך להודות שהניתוח זמין לכל אדם כמעט במחיר שבאמת שווה ואפילו זול!
    ההמלצה שלי לכל המתלבטים – לכו למכון הלייזר הקרוב לביתכם וקבעו תור לניתוח!
    אני יכולה להעיד על עצמי ועל הרבה אנשים שאני מכירה שעשו את הניתוח בשיטת prk ואין ממה לחשוש .. רוב המטופלים מכריזים שרק ביום השלישי לניתוח יש כאבים אבל מטופלים בטיפות מיוחדות שגורמות לאלחוש הכאב.
    בהצלחה לכולם!

    לינור

    eye-art-photo
    שלום לינור,

    תודה על מה שכתבת. אני שמח מאוד שאת מרוצה, שהתהליך עבר בהצלחה, ושאת מרוצה מהראייה. אני בטוח שאת תמשיכי להנות עוד שנים רבות מראייה מעולה, כשאת חופשייה ממשקפיים ומעדשות מגע. זה גם מה שמרגישים כל מי שעברו את הניתוח כמוך, ושהחליטו את ההחלטה הנכונה: לעבור את הניתוח בשיטת ה- PRK.

    אכן - הניתוח ותהליך ההחלמה הרבה יותר קלים ופשוטים ממה שמרבית האנשים חושבים, ובאמת אין שום סיבה לפחד מהניתוח. מבחינת התוצאה - אין כל ספק שהיכולת לראות מצויין, חופשיים מהמשקפיים ומעדשות המגע המעיקות, שווה את כל ההשקעה (הן במחינת העלויות, שבטווח הארוך בטלות בשישים אל מול העלויות של עדשות המגע והמשקפיים, והן מבחינת הזמן הנדרש לתהליך כולו).

    ניתוח להסרת משקפיים בלייזר הוא תהליך בטוח, מצליח, מדוייק ועם ניסיון של שנים רבות (השנה מלאו 30 שנה מאז בוצע ניתוח ה- PRK הראשון ב- 1986). הניתוח בטוח הרבה יותר מעדשות המגע, המסוכנות כל כך לבריאות העין, שהרבה מהאנשים מרכיבים בלי להיות מודעים לסכנה הכרוכה בהן. אני מקווה שבשנה הבאה יותר ויותר אנשים יחליטו את ההחלטה הנכונה - ויעברו כמוך את הניתוח.

    בברכת מועדים לשמחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/10/2016 צפיה במחשב לאחר ניתוח PRK

    שלום פרופסור סולומון!
    ביצעתי היום בדיקת התאמה לניתוח, והרופא הודיע לי שהוא אינו מוכן לעשות לי ניתוח לאסיק משום שהקרניות שלי דקות מהממוצע, אם אני זוכר נכון 510 ובערך 520 בעין האחרת. הייתי מעט מתוסכל שאצטרך לעבור את הסבל שכרוך בניתוח PRK, אך לאור מה שקראתי כאן והמלצותיך אני מרגיש מעט יותר טוב לגבי זה משום שהתוצאות הסופיות לרוב מעולות והניתוח יציב. אך יש דבר אחר שמטריד אותי, הבנתי שביחס ללאסיק ניתוח זה מצריך זמן רב יותר עד שהראיה מתחדדת – וזה יכול להימשך הרבה מעבר לשבוע הראשון בו אני “מושבת”. אני עובד בחברת הייטק, ועובד 9 שעות ביום חמישה ימים בשבוע מול מחשב, ואני לחלוטין צריך ראיה חדה יחסית כדי להבחין בפרטים קטנים על המסך. בעוד ששבוע זהו פרק זמן שלחלוטין אוכל להיעדר בו מהעבודה, חודש הוא פרק זמן בעייתי יותר. שאלתי אליך, עד כמה הניתוח משפיע בחודש על הראשון על הראיה לטווח קרוב? האם היכולת לקרוא ספרים/לצפות במחשב אכן מידרדרת בצורה דרסטית, וכמעט בלתי אפשרית בחודש הראשון?

    IMG_6247_ten_blue_eyes_450
    שלום רב,

    תאר לעצמך שכמה אלפי או עשרות-אלפי אנשי "היי-טק" עשו כבר את הניתוח בארץ (ואולי כמה מאות אלפים ברחבי העולם), והעולם המשיך להסתובב, ואף חברה לא התמוטטה? פשוט תיקח כמו כולם חופש לשבוע. רב הסיכויים שתוכל לחזור לעבודה לאחר שבוע. ואם תזדקק לעוד כמה ימי מנוחה מעבר לשבוע, אני בטוח שהבוס שלך יתן לך (אם הוא באמת זקוק לך)...

    דרך אגב, רב אנשי ההייטק עושים את הניתוח בתקופה של ה 2-3 חודשים כשהם ממתינים בין עבודות, אחרי שפיטרו אותם מהחברה הקודמת, ולפני שמצאו עבודה בחברה הבאה...

    בהצלחה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/10/2016 אחרי ניתוח prk

    שלום פרופסור סולומון,
    עשיתי ניתוח prk לפני חודש ואני מרגישה שבעין שמאל אני רואה מצויין ובעין ימין אני עדיין רואה טיפה מטושטש. מדוע ? אני קצת חוששת כי כבר עבר חודש והבנתי שאחרי חודש הראייה מתייצבת. האם זו התוצאה הסופית?? מה עליי לעשות לגבי עין ימין ?

    גלית

    Picasso_B_1063
    שלום גלית,

    עוד קצת סבלנות, וגם בעין ימין את תעברי ממצב של "טיפה מטושטש" למצב של "רואה מצויין". הרי כל עין מחלימה בקצב שלה, ואין סימטריות מלאה בין קצב ההחלמה של שתי העיניים. עוד שבוע - שבועיים ואת תראי מצויין גם בעין ימין.

    מה לעשות בשלב הזה? כלום. פשוט לחיות את חייך כרגיל, ולהסתכל על כל העולם עם שתי העיניים, ועם מעט יותר אופטימיות. מומלץ להפסיק לעצום כל עין לחוד ולהשוות בין שתי העיניים (פעולה מיותרת, החביבה במיוחד אצל פולניות, וגם אצל ישראליות חסרות סבלנות...).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/10/2016 גיוס לקרבי אחרי PRK

    שלום, האם מסוכן להתגייס לחטיבה קרבית חודש לאחר ניתוח PRK? אני מתכנן לבקש דחיית גיוס אבל אני רוצה להיות בטוח גם במקרה ויגייסו אותי.

    אורי

    hayalim_night_C
    שלום אורי,

    אין שום בעיה להתגייס לשירות קרבי בצבא כחודש לאחר ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK. לאחר חודש מהניתוח יש כבר ריפוי מלא של הקרנית, והראייה טובה מאוד ומאפשרת לך להתחיל את הטירונות ללא בעיות.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/10/2016 נפלה העדשה – מה עושים?

    שלום פרופסור,
    שמי סהר מיימון ביצעתי אצלכם ניתוח ביום חמישי ה6/10.עד עכשיו הכל היה בסדר, רק שהיום אחרי המקלחת העדשה בעין ימין יצאה מיד החזרתי אותה לעין.
    לאחר מכן שמתי את הטיפות ולקחתי דוקסילין. חשוב לציין שהידיים שלי היו נקיות והעדשה הייתה זמן מאוד קצר מחוץ לעין. כרגע אני לא מרגיש כאב או משהו מוזר אחר, רציתי לדעת אם יש משהו שצריך לעשות??
    תודה רבה
    סהר .

    contact lens cartoon
    שלום סהר,

    אם אתה לא מרגיש כאב או אי נוחות בעין, העין לא אדומה, ונראה לך שהעדשה יושבת היטב - אין מקום לדאגה.

    בד"כ אם העדשה נופלת - מוטב לזרוק אותה ולשים במקומה עדשה חדשה. אני מצייד את המנותחים שלי בעדשות מגע לגיבוי למקרים כאלו שהעדשה נופלת.

    כדי להימנע ממקרים כאלו בהמשך - צריך להזהר לא לגעת בעיניים, לא לשפשף את העיניים בשום אופן, לשים את הטיפות בזהירות בלי לגעת עם קצה הבקבוק בעין, ולהשתמש עם מגני הפלסטיק הקשיחים במקלחת ובמהלך השינה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/10/2016 תופעות לוואי אחרי הניתוח

    היי. אני נותחתי אצלך לפני שנים ומאוד מרוצה.
    אחותי הלכה ל”עיניים” ולפני שלושה ימים , בחמישי בערב, נותחה בשיטת prk. מאז שורפות לה העיניים מאוד ובשל כך אינה מצליחה לפתוח אותן כלל. היא לקחה כדור שינה והקיאה אותו מיד ועכשיו היא לא מפסיקה להקיא. התקשרנו למוקד ואמרו שזה תקין.
    אני חוששת מאוד.. האם יש צורך לדאוג או שאלה תופעות לוואי תקינות??? אני בכלל לא זוכרת שכאב לי והיא סובלת בטירוף.
    תודה

    Pop_Art_Eyes_by_Dark_Soul_13
    שלום רב,

    מומלץ להיבדק בהקדם ע"י הרופא המנתח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/10/2016 מתלבטת בין PRK לבין trans PRK

    מה ההבדל בין שתי השיטות והאם הtrans מביא לתוצאות אחרות/ מסוכן יותר/ יעיל יותר / סיבוכים וכו..

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום רב,

    ההבדל בין שתי השיטות הוא באופן הסרת האפיתל מהקרנית. ב- PRK רגיל מסירים את האפיתל ע"י תמיסת אלכוהול בריכוז 20%. ב- Trans PRK מסירים את האפיתל בעזרת לייזר.

    הסרת האפיתל עם תמיסת אלכוהול מדוייקת יותר, מכיון שבשיטה זו מוסרת כל שכבת האפיתל ממרכז הקרנית, ונחשפת שכבת הסטרומה (גוף הקרנית) שעליה מתבצע השיוף בלייזר, שקובע את התוצאה האופטית של הניתוח.

    הסרת האפיתל עם לייזר איננה מדוייקת, מכיוון שהיא מבוססת על קביעה מראש של עובי שיוף שרירותי (בד"כ כ- 50 מיקרון). הבעייה היא שעובי שכבת האפיתל שונה מאדם לאדם. שכבה זו יכולה להיות עבה יותר או דקה יותר מ- 50 מיקרון. בצורה זו יתכן שמוסר חלק מהסטרומה (גוף הקרנית) אם שכבת האפיתל דקה, דבר שיגרום לבסוף לתיקון יתר של המספר (מכיוון שגוף הקרנית עבר שיוף לא מתוכנן בשלב הסרת האפיתל + שיוף רגיל להסרת המספר).

    מחקר השוואתי שנערך לאחרונה בארץ בין שתי השיטות אכן מצא ש- PRK רגיל עם הסרת שכבת האפיתל בעזרת אלכוהול הביא לתוצאות מדוייקות יותר בהשוואה ל- Trans PRK במעקב ארוך טווח.

    אין הבדל בין השיטות מבחינת תהליך ההחלמה ותופעות הלואי.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/10/2016 בת 18 אני מרוצה ביותר

    אני קוראת כאן המון לצורך קבלת ידע וכן לפני הניתוח קיבלתי כאן המון ידע.. וגם ממך קיבלתי תשובות לשאלותי כשהיו לי בעיות מעטות בזמן החלמת ניתוח וכל זה.. אז אני רואה שבאמת אנשים כאן לא מודים לך על הניתוח.. אז אמנם לא עשיתי אצלך ניתוח להסרת משקפיים בשיטת prk אבל עשיתי את הניתוח השנה אצל רופאה אחרת מומחית ורציתי בכללי להודות לכולכם כל רופאי העיניים על העניין בזכותכם אני רואה יותר טוב מאשר הייתי עם משקפיים ואיכות חיי השתרפה כי הייתי עם מספר מינוס 5 6 ככה בעיניים ובאמת שיפר לי את החיים ובגדול !! אני מאוד שמחה על השינוי ורואה אפילו 66 שבעבר הסתבר כי לא הצליחו לזהות אצלי את ה6 6 המיטבי העין כמובן הית ה לפני כן בריאה וגם עכשיו אבל אני באמת שמחה שאנירואה יותר טוב מאשר עם משפקים ולא אשכח את הניתוח הזה באמת משנה לי אתהחיים בגיל צעיר זה רציתי להודות מקרב לב לכם על הניתוח על המומחיות ועל כמה שזה שווה לטווח הארוך יהיה לי אניבטחה ממליצה בחום לכולם כאן לעבור את הניתוח בשיטת prk כמובן באמת הלך מדהים יחסית ןאכן צדקת שלעומת עדשות שהייתי רגישה אליהם קצת הניתוח שווה בהרבה אז סליחה שכתבתי המון אבל באמת רב תודות על ההשקעה בטיפול אני באמת מאושרת לא ידעתי שיקרה היום הזה מאז כיתה ג אני חולמת על זה וכך גם הביטחון עצמי שלי עכשיו גדל.. תודה רבה לך ולשאר הרופאים

    גלי

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    גלי שלום,

    תודה!!! איזה כייף לקרוא את מה שכתבת!!!

    אני כמעט נפלתי מהכסא כשקראתי את מה שאת כתבת, כי זה כל כך נדיר שמישהו טורח לכתוב שטוב לו... הרוב המוחץ של האנשים שעברו את הניתוח מרוצים מאוד ומרגישים בדיוק כמוך. אבל אין להם את היכולת או את הרצון להגיד מילה טובה. ולכתוב (כמו שאת כתבת) בפשטות: "טוב לי, אני מאושר" או: "איזה כייף לי שאין לי יותר משקפיים ואני חופשייה." רוב האנשים המרוצים פשוט ממשיכים בחייהם, ולא טורחים להיכנס ולכתוב כמה שטוב להם, כדי שגם אחרים ילמדו מהנסיון המוצלח שלהם, ויקבלו את ההחלטה הנכונה לעבור את הניתוח.

    מיעוט האנשים שסובלים פה ושם מיובש בעיניים או ראייה מעט מטושטשת באופן זמני - הם אלו שנכנסים וכותבים בפורומים באינטרנט פעם אחר פעם, ויוצרים את ההרגשה הלא נכונה כאילו שהניתוח הוא בעייתי. כי קל מאוד להתלונן ולקטר, אבל קשה יותר לפרגן. ואחרי שהם חוזרים ומרגישים בטוב, והראייה שלהם מתייצבת והם רואים מעולה, הם שוכחים להיכנס שוב לאינטרנט, ופשוט לכתוב: "עכשיו טוב לי, אני מרוצה"...

    אני מאוד מעריך את מה שכתבת, ואני מקווה שעוד כמוך ימצאו את הזמן והרצון לשתף את הגולשים ברשת (שעדיין לא עברו את הניתוח, ומהססים ומפחדים) בתחושות האמיתיות שלהם: שזה ניתוח פשוט ומצליח, שמשנה את איכות החיים, ומאפשר לכולם לחיות חופשיים - ללא משקפיים וללא עדשות מגע.

    שתהיה לך שנה טובה וראייה מושלמת ללא משקפיים,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/10/2016 ראיה מטושטשת לאחר הסרת עדשות

    היי,
    עשיתי ניתוח להסרת משקפיים prk ביום רביעי ה28.9 והורדתי את העדשות אתמול 5.10 . אחרי הורדת העדשות אני רואה יותר מטושטש מאשר עם העדשות.האם זה נורמלי?

    288160076127744098wNmW1Tkqc
    שלום שלי,

    בהחלט, מדובר במהלך צפוי. לאחר הניתוח מתחיל תהליך ריפוי בו מתחילה צמיחה של שכבת תאי האפיתל (תאי הציפוי החיצוניים של הקרנית), כשהם מכסים בהדרגה את איזור השיוף. עדשת המגע המונחת על הקרנית מאפשרת לתאי האפיתל לצמוח באופן מהיר ומסודר. לאחר שתאי האפיתל סיימו לצמוח, וציפוי מרכז הקרנית מלא, מוציאים את עדשת המגע. לעדשת המגע יש שטח פנים חלק, דבר המאפשר ראייה סבירה במהלך השבוע הראשון לאחר הניתוח. לאחר הסרת העדשה, שכבת תאי האפיתל המצפה את הקרנית היא אמנם שלמה, אך היא עדיין מחוספסת ולא חלקה. המעבר משטח הפנים החלק של העדשה לשטח הפנים המחוספס של פני הקרנית - זו הסיבה מדוע הראייה מטושטשת מעט לאחר הסרת העדשות. בשלב זה מתחיל תהליך של החלקת פני שכבת האפיתל. בתהליך זה התאים מתחלקים ומתחדשים, וככל שעובר הזמן - כך שכבת האפיתל נעשית חלקה וסדירה יותר, ובמקביל הראייה הולכת משתפרת בהדרגה. בד"כ תהליך זה נמשך 4-8 שבועות. במרבית המנותחים יש ראייה סבירה אך לא מושלמת לאחר שבוע מהניתוח בעקבות הוצאת העדשות. ראייה זו מאפשרת לרב האנשים לחזור לנהיגה ולעבודה. הראייה הולכת ומשתפרת בהדרגה, ובמרבית המנותחים הראייה תגיע ל-6/6 תוך חודש עד חודשיים מהניתוח.

    את ההסבר הנ"ל היית אמורה לשמוע מהרופא המנתח לפני הניתוח וגם לאחריו.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/09/2016 תיקון חוזר

    שלום..
    המספר שלי בעין ימין 9.75 – וצילינדר 0.75 – עובי קרנית 540 מיקרון
    עין שמאל-8.25- צילנדר 1.50- עובי קרנית 532 מיקרון
    שאלתי היא : במקרה שלאחר תיקון הראיה תחול הידרדרות במספר
    (תופעה שיש לה סיכויים גבוהים לפי מה שאמרו לי אפילו שהמספר יציב מכיוון שהמספר גבוה) כמה ניתן לתקן אם בכלל ? מקווה שנתתי מספיק פרטים.
    תודה רבה !

    eye-art-photo
    שלום רב,

    אם תעבור את הניתוח בשיטת PRK יהיה לך מספיק עובי לתיקון של עוד 2 מספרים. הסיכוי שיחזור לך 2- לאחר הניתוח קלוש ביותר, אם היית יציב עם המספר לפחות שנה. כאשר יש נסיגה, מדובר בד"כ בנסיגה לרמה של 1- עד 1.5-. בכל מקרה יהיה לך מספיק עובי לבצע ניתוח תיקון בעתיד.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/09/2016 משקפי שמש

    עשיתי בדיקת התאמה והרופא אמר לי שאחרי הניתוח חייבים משקפי שמש בשמש לפחות חצי שנה לאחר הניתוח
    אתה מסכים לזה?
    (יש לי מס 10)
    ומה הסיכוי במספר כזה אחרי ניתוח להוריד את המשקפיים לגמרי ולא מס נמוך כי מאד מציק לי עצם המשקפיים, ופחות המספר!
    אני גם רגיש לאור האם אחרי הניתוח יכול לפחות הרגישות?

    sunglasses
    שלום רב,

    אין צורך לשים משקפי שמש לאחר ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר. אף אחד לא הוכיח שיש קשר בין חשיפה לשמש ובין תהליך הריפוי או הסיכוי לפתח צלקות בקרנית. אתה יכול להשתמש במשקפי שמש על פי שיקול הדעת שלך, אם אתה מרגיש מסונוור לאחר הניתוח בעיקר בשבוע הראשון.

    הסיכוי להוריד לגמרי 10- תלוי ביציבות של המספר בשנים האחרונות. אם המספר יציב מזה מספר שנים, הרי שיש סיכוי גבוה מאוד שהמספר ירד לחלוטין. יחד עם זאת אתה צריך להבין שלא ניתן להבטיח לך 100 אחוז הצלחה בשום פנים ואופן, ושקיים סיכוי כלשהוא (סביב ה-5%) לחזרה של מספר קטן. גם אם יחזור לך מספר קטן (למשל 1- או 1.5-) זה עדיין עדיף בהרבה על 10-. עם מספר קטן אתה יכול לתפקד היטב במשרד, לעבוד מול מחשב, ולבצע את רב הפעילות בסביבת העבודה שלך ללא משקפיים. עם מספר כזה תזדקק לכל היותר למשקפיים בזמן הנהיגה הביתה מהמשרד.

    אם אתה לא מוכן לקחת בחשבון את האפשרות שיחזור לך מספר קטן כפי שתיארתי - אל תעשה את הניתוח. הניתוח לא מתאים לאנשים "מושלמים" שמחפשים 100 אחוזי הצלחה...

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/09/2016 כניסה להריון לאחר הניתוח

    שלום רב פרופ’ סלומון,
    עברתי בדיקת התאמה במכון הדסה אופטימל ונמצאתי מתאימה לניתוח PRK. אציין שמדובר במספרים גבוהים (סביב מינוס 10). אני מעוניינת לעבור את הניתוח בתקופה הקרובה, וכן אני מעוניינת להיכנס להריון בחודשים הקרובים.
    השאלה שלי, כמה זמן אצטרך להמתין מסיום הניתוח עד ניסיון להכנס להריון שכן אני מודעת לכך שמקבלים טיפול תרופתי (סטרואידים) לאחר הניתוח. האם הטיפול התרופתי מסוכן או אינו מומלץ בתקופת ההריון?
    שאלה נוספת, מכיוון שאצלי מדובר במספרים גבוהים ואני מבינה שהראייה משתפרת בהדרגה. כיצד אוכל לתפקד בינתיים? אני מניחה שהמשקפיים הנוכחיים לא יתאימו כבר, ובלי משקפיים עדין הראייה תהיה לקויה מכדי להתנהל בצורה חופשית.

    תודה רבה על תשובתך,
    ולרי.

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu
    שלום רב ולרי,

    לאחר ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK מקובל לטפל בטיפות סטרואידים (כגון FML או Lotemx) למשך 2-3 חודשים. השימוש בטיפות אלו במהלך ההריון מוגדר ע"י ה- FDA כ -  US FDA pregnancy category C, כלומר: ניסויים בחיות הראו שיש סיכון לעובר, אך אין עדות לכך בבני אדם, ולפיכך מומלץ להשתמש בתרופה בהריון רק אם אין ברירה, תוך שיקול הסיכון בשימוש בתרופה מול התועלת בשימוש בה. מכיוון שניתוח להסרת משקפיים בלייזר אינו ניתוח דחוף, ומכיוון שיש צורך בשימוש בטיפות הללו במשך 2-3 חודשים לאחר הניתוח, מומלץ לתכנן את הכניסה להריון בהתאם למגבלות הנ"ל.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/09/2016 גוף זר בעין

    היי
    אני בדיוק שבוע ויום אחרי ניתוח prk. הוציאו לי את העדשות היום ומאז יש לי הרגשה של גוף זר בעפעף העליון מעין גרגר חול בעין. האם זהו מצב נורמאלי? (חשבתי שההרגשה תעבור אחרי מספר דקות כי גם בבדיקה נאמר שהכל כשורה אז לא הסחתי לכך חשיבות). חשוב לי לציין שבמשך שבוע ההחלמה העדשות מעט הציקו בעיניים אבל לא היו כאבים או תחושת יובש יוצאת דופן.
    ושאלה נוספת כמה זמן אחרי prk אני יכולה לחזור לספורט (ריצה)?
    המזכירה במכון אמרה שלדעתה חודש אבל לפי מה שקראתי אחרי הוצאת העדשות אפשר לחזור לשגרה
    תודה

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום יעל,

    תחושה זו היא תוצאה של יובשת בעיניים , או של אי סדירות שכבת תאי האפיתל, שנמצאת בתהליך של בנייה מחדש בשבועות הראושנים לאחר הניתוח. אין לך ממה לחשוש, מדובר בתפועה צפוייה, וכל מה שיש לעשות הוא להזליף טיפות לחות (דמעות מלאכותיות) כל פעם שאת מרגישה תחושה כזאת. בנוסף יש לקחת טיפות סטרואידים מספר פעמים ביום לתקופה של 2-3 חודשים לאחר הניתוח, דבר שיפחית במידה רבה את תחושת הגירוי בעיניים.

    את יכולה כבר עכשיו לחזור לפעילות ספורטיבית. זה היתרון הגדול של PRK - היכולת לבצע פעילות ספורטיבית ללא חשש, כבר כשבוע לאחר הניתוח, לאחר שהוסרו עדשות המגע.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/08/2016 סוג לייזר

    היי:-)
    עברתי בדיקת התאמה ללייזר, והומלצה לי שיטת האינטראלאסיק. ביררתי קצת והבנתי ששיטת הלאסיק היא הכי פחות בטוחה. יש קשר בין האינטראלאסיק והלאסיק מבחינת הבטיחות והסיכונים?
    והאם באמת מומלץ לעבור ניתוח לייזר בשיטת האינטראלאסיק במספר -7.75 וצילינדר?
    תודה רבה

    prk ring
    שלום רב,

    בשתי השיטות - לאזיק ואינטראלאזיק - מבוצע חיתוך של הקרנית ליצירת מתלה (flap). בלאזיק החיתוך מתבצע ע"י מכשיר מכני (מיקרוקראטום), בעוד שבאינטראלאזיק החיתוך מתבצע ע"י לייזר. מבחינת שיטת חיתוך המתלה, האינטראלאזיק בטוח יותר מהלאזיק. אבל בשתי השיטות מבוצע חיתוך של המתלה, עם אותן המשמעויות מבחינת עובי קטן יותר של קרנית לאחר הניתוח. לפיכך בטווח הארוך קיים בשתי השיטות סיכון להתפתחות אקטזיה (עיוות של הקרנית) בקרניות דקות ובמספרים גבוהים.

    לדעתי הניתוח הבטוח ביותר לטווח הארוך הוא בכל מקרה PRK, במיוחד במקרה שלך. בשיטה זו לא מתבצע חיתוך כלשהוא של הקרנית, ולכן הקרנית תהיה עבה יותר ביחס לכל שיטה אחרת. דבר זה חשוב במיוחד כאשר צריך לשייף מספרים גדולים כמו שיש לך.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/08/2016 ניתוח לייזר לאחר ארגון (הלחמת קרע ברשתית )

    שלום פרופסור סולומון,
    עשיתי טיפול argon laser od .( הלחמת קרע ברשתית.)
    האם אני יכולה לעשות לאחר חודש ניתוח בשיטת הליטוש (lasek) ?

    תודה רבה ויום טוב !

    images6092CGRF
    שלום רב,

    כן, בהחלט!!!

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/08/2016 ראיה מטושטשת 3 וחצי חודשים לאחר ניתוח הסרת משקפיים

    שלום רב,
    ביצעתי ניתוח להסרת משקפיים באמריקן לייזר (שיוף – לא זכור לי השם המדויק) ב04.05.16.
    לאורך הביקורות (כעבור שבוע, חודש ושלושה חודשים) ציינתי בפני הרופא שניתח אותי כי אני עדין רואה קצת מטושטש וכל פעם קיבלתי תשובה שזה תקין. תחילה אמר לי שהשיפור הוא עד שלושה חודשים וכשעברו שלושה חודשים אמר שהשיפור עד חצי שנה.
    יש ימים שאני רואה יותר בפוקוס ויש ימים שאני רואה פחות בפוקוס, לפעמים אני רואה אותיות מקרוב/רחוק במטושטש ולפעמים בצורה חדה יותר.
    אני רוצה לוודא שהדבר נורמלי ושאני לא סתם מקבל תשובות חוזרות שהכל תקין.
    תודה מראש.

    רותם

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום רותם,

    בשלב הזה היית כבר צריך לראות מצויין. מרבית המנותחים מגיעים לראייה המיטבית שלהם לאחר ניתוח בשיטת PRK תוך 4 עד 8 שבועות מהניתוח. הסיבה לתנודתיות בחדות הראייה יכולה להיות יובש בעיניים, ובזה ניתן לטפל בעזרת תחליפי דמעות. בנוסף יש לבצע לך בדיקת רפרקציה כדי לראות שלא נותר לך מספר קטן לאחר הניתוח, שמצריך משקפיים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/08/2016 בחירת סוג הניתוח

    ערב טוב
    עברתי בדיקת התאמה בשני מכונים כשבאחד מהם המליצו על prk ובמכון השני על שיטת אינטרלאסק אני מעוניין לדעת האם למטופל יש אפשרות לבחור איזה סוג ניתוח לעבור (מעוניין ב prk במכון בו המליצו על אינטרלאסק) במידה כמובן שהוא מתאים לשני סוגי הניתוחים תודה מראש יואב

    confused
    שלום יואב,

    הכי חכם זה לבחור ב- PRK במכון בו המליצו לך על שיטה זו...

    בהצלחה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/08/2016 הסרת משקפיים ע”י השתלת עדשה מולטיפוקלית

    ביצעתי לפני מס שנים בדיקת התאמה שבה נאמר לי שעקב עובי קרנית דק אני מתאים לניתוח שיוף חיצוני
    שההחלמה ממנו איטית וסובלים מכאב עקב כך וויתרתי על התהליך לפני כשנתיים התחלתי להרכיב עדשות מולטיפוקל לאחרונה שמעתי על הניתוח של השתלץ עדשה
    האם מבוצע במרפאתכם
    הערכת מחיר לתהליך

    confused
    שלום רב,

    טעית וחבל. הניתוח אינו כואב, ותהליך ההחלמה איננו כה קשה כמו שתיארו לך. ניתוח בשיטת PRK הוא השיטה הבטוחה, המדוייקת והמצליחה ביותר מכל שיטות הניתוח להסרת משקפיים הקיימות כיום. תהליך ההחלמה כולל 5-7 ימים בהם אתה נמצא עם עדשות מגע טיפוליות ברציפות. הראייה מעט מטושטשת, אבל ניתן לבצע את רב פעילויות היום-יום במהלך השבוע. הפרוטוקול הטיפולי שלנו לאחר הניתוח מבטיח שלא יהיו לך כאבים. אמנם מרגישים מעט אי נוחות עם העדשות, המתבטאת בצריבות ותחושת גוף זר, אבל השימוש בטיפות השונות הניתנות במהלך השבוע הראשון מקל מאוד על התחושה.

    ניתוח השתלת עדשות תוך עיניות הוא גם אפשרות, אך יש לו את הסיכונים המאפיינים אותו, עליהם מומלץ לדבר עם הרופא המנתח. בנוסף - התיקון עם לייזר על פני הקרנית, הנעשה באופן פרטני ומדוייק על פי הנתונים של הקרנית של כל אדם, נותן תוצאה ראייתית איכותית ומדוייקת הרבה יותר מהשתלת עדשות מוכנות מראש, שלא נותנות מענה אופטי לטופוגרפיה הייחודית של כל קרנית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/07/2016 מקווה וניתוח לייזר

    אני שומרת על טהרת המשפחה וזה מאוד חשוב לי.
    קראתי בכמה אתרים אפשר לטבול במקוה רק אחרי חודש אחרי הניתוח. זה לא יסתדר לי. אצטרך לטבול בערך שלושה שבועות אחרי הניתוח. ברצוני לשאול עד כמה זה חשוב לא לטבול?
    מה הבעיה?
    תודה גדולה יעל

    untitled
    שלום יעל,

    לאחר הסרת העדשה (כשבוע לאחר הניתוח בשיטת PRK), אם שכבת תאי האפיתל (שכבת הציפוי החיצונית) של הקרנית שלמה ותקינה, אין כל מניעה לטבול במקווה. את זאת צריך להגיד לך הרופא/ה המנתח/ת ע"י בדיקת הקרנית. לכל אחד קצב הריפוי שונה, אך ניתן להגיד במידה רבה של וודאות שאחרי שלושה שבועות שכבת האפיתל שלמה כמעט בכל המנותחים, וניתן לטבול במקווה.

    בכל מקרה - מומלץ לבקש מהרופא/ה המנתח/ת לבדוק אותך יום לפני המועד בו את מתכננת לטבול במקווה כדי לוודא שאכן תהליך הריפוי של שכבת האפיתל הסתיים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/07/2016 צילינדר גבוה ומספר +

    שלום רב!
    אשמח לדעת האם נתקלת בעבר וניתחת עיניים עם צילינדר שלילי (-3 בכל עין) ומס חיובי (+2 בערך). במכון מסוים אמרו לי שאני מתאימה לניתוח prk ואילו האופטימיטריסט שלי אמר שלא ניתן לנתח מספרים כאלה. אשמח לשמוע את דעתך בענין, תודה רבה!

    325794_8739804_lz
    שלום רב,

    בהחלט, אין שום בעיה לנתח את המספר הזה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/07/2016 Lasik or PRK

    שלום פרופ’ סולומון,

    בעבר בצעתי בדיקות התאמה – ייעודו אותי תמיד לניתוח PRK, לאחרונה עברתי בדיקת התאמה אצל גורם אחר והוא הראשון שייעד אותי לשיטת ה LASIK. ההתלבטות היא קשה – זמן החלמה לעומת הסיכונים

    עברתי על האתר שלך וזאת הפעם הראשונה שאני נתקלת במישהו שממליץ בצורה נחרצת כל כך שיטת ה PRK

    ההגיון שלי גרם לי לחשוב שדווקא ה LASIK יהיה בטוח יותר מכיוון שקרן הלייזר בכלל לא פוגעת בשכבה העליונה, ואחרי ריפוי, במידה והכל עבר כמו שצריך לא אמורה להיות סכנה, הפצע שנוצר ייסגר וזהו. אבל עכשיו אני מבינה שהמתלה שנוצר בשכבה העליונה לא נסגר ממש עד הסוף אף פעם? אם הייתי נחתכת במקום אחר בגוף הפצע היה נסגר וזהו, לא היתה סכנה שהוא ייפתח שוב, אבל עכשיו אני מבינה שלא כך זה בעיניים…

    האם אני צודקת? אשמח אם תוכל להסביר לי איך פתיחת מתלה מסוכנת יותר מאשר פגיעה עם קרן הליייזר ישירות על השכבה העליונה

    לייזר כללי 1
    שלום רב,

    נראה לי שהבנת היטב את הנושא. השיקולים בעד ונגד כל שיטה כתובים בצורה בהירה מאוד באתר, וגם מוסברים פעמים רבות בתשובותי לשאלות הגולשים, הנמצאות בתחתית כל עמוד באתר.

    אם את מעונינת בהסבר מפורט ובע"פ - את מוזמנת לבדיקת התאמה אצלנו.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/06/2016 הסרת משקפיים בקיץ

    פרופסור שלום
    אני מתוכנן לעבור את הניתוח בסוף החודש .האם כדאי לשקול לדחות אותו לעונת החורף במקום בקיץ !?(שמש ,ים) או שאין לזה שום משמעות ?!אני מתוכנן לעבור ניתוח ASA ואני יודע שזמן ההחלמה הוא די ארוך .
    בנוסף האם אחרי 20 יום אוכל לחזור לללימודים?!
    תודה על כל העזרה,

    דודו

    לייזר כללי 1
    שלום דודו,

    תקופת ההחלמה היא כשבוע. בתקופה הזו אתה יכול לתפקד כרגיל, ולנהל אורח חיים שגרתי. המגבלות היחידות במהלך השבוע הראשון הן היכולת לנהוג לבד ברכב פרטי. בנוסף קצת קשה לקרוא אותיות קטנות. אם העבודה שלך קשורה בקריאה של אותיות קטנות במסך מחשב מומלץ לקחת מספר ימי חופש.

    אין שום קשר לשמש ולים, ואלו אינם סיבות שלא לבצע את הניתוח כעת. כעיקרון - אפשר לבצע את הניתוח בכל חודש מחודשי השנה ללא כל בעיה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/06/2016 הסרת משקפיים בשיטת PRK

    היי,
    נבדקתי בשבוע שעבר במכון “עיניים” ואמרו לי שהניתוח שיתאים לי הוא PRK. יש לי קצת חששות מכל התהליך. האם יש משהו נוסף שעליי לדעת? סיכונים נדירים? או שהניתוח לא כזה מפחיד כמו שעושים ממנו?

    רותם

    confused
    שלום רב,

    ניתוח בשיטת PRK הוא ניתוח בטוח. בכל ניתוח עלולים להיות סיכונים, אך אלו נדירים ביותר. אם הניתוח נעשה במכון איכותי ע"י מנתח עם ניסיון רב - הרי שסיכויי ההצלחה מעולים. באתר זה יש מידע רב על הניתוח ועל סיכויי ההצלחה ותופעות הלוואי. כ"כ יש בדף זה תשובות לשאלות רבות של הגולשים, מהם ניתן ללמוד על הניתוח ותוצאותיו.

    כדאי גם לדעת שהניתוח יותר בטוח מהשימוש בעדשות מגע. עדשות המגע שרבים מרכיבים גורמות לתופעות לואי וסיבוכים מסוכנים יותר, ושכיחים הרבה יותר, בהשוואה לניתוחים להסרת משקפיים בלייזר.

    את מוזמנת למכון שלנו לבדיקת התאמה, ושם תקבלי הסבר מפורט עם הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/06/2016 ניתוח בשיטת A.S.A בעוד כשבוע

    שלום פרופסור
    בעוד כשבוע אני אמור לבצע את הניתוח בשיטת ASA כמה שאלות אלייך:
    עוד בתחילת הבדיקה נאמר לי שיש לי מן נפיחות מעל הקרנית (כתוצאה משימוש בעדשות כך אמרו לי ) ,אך נאמר לי שאין כל בעיה לבצע את הניתוח מכיוון שלפני הניתוח אתבקש להוריד כשבוע מראש את העדשות והנפיחות תרד .האם שבוע זה מספיק זמן?! עובי הקרנית שלי הוא 628mic ו620mic והמספר הוא -3 בעין ימין ובשמאל -2.75 .אני מאוד חושש מהניתוח ומתהליך ההחלמה אך מעדיף אותו על הלאסיק . בנוסף אחרי כמה ימים אוכל לחזור לשגרה ולעבודה ברמה שאוכל לתפקד!?
    תודה מראש על כל העזרה,

    דודו

    eye-drops
    שלום רב דודו,

    אנחנו מנחים את כל המנותחים שלנו להפסיק לחלוטין את השימוש בעדשות מגע לפחות שבועיים לפני הניתוח. אם יש "נפיחות" מעל הקרנית (ככל הנראה דלקת של הלימבוס, שהוא הגבול שבין הקרנית והלחמית, ויכול לפעמים להיות מעובה ומודלק בגלל שימוש יתר בעדשות מגע) מומלץ לתת קורס קצר של טיפות סטירואידים כשבועיים לפני הניתוח.

    ההחלטה לבצע PRK (המונח ASA הוא למעשה בדיוק אותו הדבר כמו PRK) ולא לאזיק היא נכונה. אין מה לחשוש מתהליך ההחלמה, אם מבצעים את הפרוטוקול התרופתי לאחר הניתוח בצורה נכונה, תחת המעקב הרפואי המתאים של הרופא המנתח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/06/2016 מה עדיף למספר 10 – PRK או איסטלאסיק ?

    נבדקתי הדסה ואסותא אמרו לי PRK הלכתי לעיניים ושם אמרו לי אינטלאסיק. יש לי מס’ 10 למי לשמוע?

    לייזר כללי 1
    שלום רב,

    שטת הניתוח הבטוחה ביותר בשבילך היא PRK. בשיטה זו מתבצע שיוף על פני הקרנית ללא חיתוך. בשיטת האינטרא-לאסיק מבוצע חיתוך של הקרנית, ההופך אותה לדקה יותר. השיוף של 10 מספרים בניתוח הכולל חיתוך הקרנית גורם לקרנית להיות דקה מאוד ולגרום בעתיד לתופעות לוואי כגון אקטזיה (עיוות הקרנית). זאת מכיוון שלאחר חיתוך הקרנית, העובי האפקטיבי של הקרנית הוא זה הנותר מתחת לקו החיתוך.

    לכן ניתוח בשיטת PRK נכון יותר ובטוח יותר עבורך.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/04/2016 ניתוח למספר גדול

    האם ניתן לבצע למספר 10- ?

    לינוי

    לייזר כללי 1
    שלום לינוי,

    כעיקרון זה אפשרי, וכבר ניתוחתי בשיטת PRK מספרים גדולים יותר מ 10-. הדבר תלוי בנתונים נוספים כגון עובי הקרנית שלך, מיפוי הקרנית ויציבות המספר במשקפיים שלך בשנה האחרונה. נתונים אלו ואחרים נבדקים במהלך בדיקת ההתאמה. אנא פני אלינו לקביעת מועד לבדיקת התאמה, ונוכל להגיד לך אם ניתן לבצע את הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/04/2016 סיכויי הצלחה למספר 5 שהוא פלוס

    שלום פרופסור,

    לפני כעשור נבדקתי להתאמה של ניתוח להסרת משקפיים ובתוך 2 שניות בדיקה הרופא אמר לי שמכיוון שאני בפלוס, לא ניתן לבצע את הניתוח ושעלי לנסות בעוד 10 20 שנה ואולי עד אז תהיה טכנולוגיה חדשה.
    היום אני עשר שנים אחרי והסרת המשקפיים עדיין נשאר אחד מחלומות חיי.
    אני בעל מספר של 4 וחצי בעין אחת ו5 בשניה (אם זכרוני אינו מטעה אותי) וכבר כ8 שנים עם אותו זוג משקפיים. בנוסף (שוב אם זכרוני אינו מטעה אותי) אני עם צילינדר של רבע ושלוש רבעים בעין השניה.
    האם יש לי סיכוי להמצא מתאים לניתוח ומה עלי לעשות?
    תודה והמשך יום מקסים!

    איתי

    picasso-homer
    שלום איתי,

    כעיקרון ניתן לתקן עד פלוס 6. סיכויי ההצלחה לטווח הרחוק תלויים בתוצאות בדיקת המשקפיים המתבצעת לאחר הרחבת האישון ושיתוק האקומודציה (Cycloplegic refraction). בדיקה זו מגלה מהו המספר האמיתי שלך, שהוא בד"כ יותר גבוה מהמספר המתגלה בבדיקה הרגילה של המשקפיים. על פי בדיקה זו, ומדדים נוספים הנבדקים במהלך בדיקת ההתאמה, נוכל להגיד לך מהם סיכויי ההצלחה במקרה שלך.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית
    עמוד 1 מתוך 212

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.