להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • מה קורה בטווח הארוך?

    שאלות רבות נוגעות ליציבות התוצאה לאחר הניתוח, האם המספר יחזור, האם ניתן לבצע ניתוחי תיקון, האם העין רגישה יותר, ומה עם משקפי קריאה בעתיד. לכל השאלות הללו יש תשובות ברורות, כשהמשותף לכולן הוא שהתוצאה לאחר הנתוח יציבה וטובה מאוד לאורך שנים.

    בין השאלות הנפוצות שאנשים שואלים לפני הניתוח, מרבית השאלות הן סביב מה קורה בטווח הארוך? האם המספר יחזור לי? האם העין “רגישה” יותר לאחר הניתוח? האם אפשר לעבוד מול מחשב ללא הגבלה? האם הריונות ולידות יגרמו לחזרת המספר ולצורך במשקפיים? האם אפשר לבצע ניתוחי תיקון בעתיד? והאם בעתיד הרחוק יהיו לי משקפי קריאה? האם אפשר יהיה לבצע בעתיד ניתוחים בעיניים כמו ניתוח קטרקט?

    על שאלות אלו ואחרות אנסה להשיב בדף זה.

    מה קורה בטווח הארוך?

    האם המספר יחזור לי בטווח הארוך? – יש סיכוי של 5-10% לחזרה של מספר כלשהו לאחר הניתוח בטווח הקרוב או הרחוק. ברוב המקרים מדובר על מספר הקטן מ 1-, שלא מחייב שימוש במשקפיים. הסיכוי לחזרה של מספר גדול יותר מ 1- הוא בסביבות 1-2%.

    מדוע המספר חוזר? – הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבחלק קטן מהאוכלוסיה יש לעין נטייה לעלייה איטית במספר לאורך השנים, גם לאחר שהושגה יציבות. המספר היה עולה גם אם לא היה מתבצע ניתוח כלשהוא. מדובר בתכונה של העין, וקשה לדעת מראש למי המספר יעלה.

    סיבה נוספת לעליית המספר לאחר הניתוח הוא שהניתוח בוצע בתקופה שעדיין לא הושגה יציבות במספר. בכל אופן, אם הניתוח מתבצע בתקופה שבה העין הגיעה ליציבות של המספר במשקפיים – הסיכוי לכך שהמספר יעלה בעתיד הוא קטן מאוד. יציבות מוגדרת כשינוי של לא יותר מ 0.25 דיופטר על פני השנה האחרונה.

    האם אפשר לבצע בטווח הארוך ניתוח תיקון? – בהחלט. ניתן לבצע בעתיד ניתוח תיקון. מקובל כיום לבצע ניתוח תיקון אחד בלבד לכל עין. בד”כ אם יש צורך בניתוח תיקון בשתי העיניים, מקובל לבצע את הניתוח לכל עין בנפרד. מומלץ לחכות לפחות שנה מהניתוח הראשון לפני ההחלטה על ניתוח תיקון. ניתוח תיקון מבוצע רק אם חזר מספר משמעותי המחייב נהיגה עם משקפיים (בד”כ מספר יותר גדול מ- 1).

    ואם אני לא אהיה מעונין בניתוח תיקון? האם אפשר יהיה לחזור למשקפיים או לעדשות מגע? – בהחלט. ניתן תמיד בכל שלב לחזור למשקפיים או עדשות מגע, אם לא רוצים לבצע ניתוח תיקון.

    האם הריון ולידה גורמים לעלייה במספר? – אם הושגה יציבות של לפחות שנה במספר במשקפיים, הריון לא יגרום בד”כ לעליית המספר. לעיתים יש עלייה חולפת של המספר במהלך ההריון, אך הוא יחזור בד”כ לקדמותו לאחר הלידה, אם לפני הכניסה להריון הוא היה יציב.

    האם העין רגישה יותר לאחר הניתוח?  – העין לא רגישה יותר לאחר הניתוח. תיתכן תקופה מסויימת של יובש קל בעיניים. בד”כ מדובר במספר שבועות לאחר הניתוח. לעיתים תיתכן תקופה מעט ארוכה יותר של תחושת יובש, צריבה, עקצוץ או דביקות – בעיקר בבוקר עם היקיצה, או לקראת סוף יום העבודה. תופעות אלו הן קלות, ניתנות לטיפול ע”י תחליפי דמעות, וחולפות תוך מספר חודשים.

    האם אפשר לעבוד מול מחשב ללא הגבלה? – אפשר לעבוד מול מסך מחשב ללא הגבלה. יש לזכור שעבודה מול מחשב גורמת לירידה ברפלקס המצמוץ ולכן ליובש יחסי. יש לכן לעצום מידי פעם את העיניים כדי שהדמעות יחזירו את הלחות למשטח העין החיצוני. כ”כ ניתן להשתמש בתחליפי דמעות לפי הצורך.

    האם יהיו לי בטווח הארוך משקפי קריאה? – לכולם יש צורך במשקפי קריאה במהלך שנות ה-40 לחיינו. הסיבה לכך נעוצה בירידה ביכולת האקומודציה, כתוצאה מהחלשות שריר העטרה בעין הגורם לשינוי במוקד העדשה התוך עינית. בד”כ בסביבות גיל 45 מתעורר הצורך במשקפי קריאה במספר של 1.00+, שהולך ועולה במהלך השנים ומגיע בד”כ עד 3.00+. זהו תהליך טבעי הקורא אצל כולם, ואינו קשור בניתוח להסרת משקפיים בלייזר. הניתוח להסרת משקפים בלייזר אינו משנה כהוא זה את הסיכוי שנזדקק למשקפי קריאה בעתיד. חשוב לציין שהראייה לרחוק תמשיך להיות מצויינת ללא משקפיים גם לאחר גיל 45.

    האם אפשר יהיה לעבור בטווח הארוך ניתוחים בעיניים כמו ניתוח קטרקט? – בהחלט!!! ניתן יהיה בעתיד לעבור כל ניתוח שהוא בעיניים על פי הצורך.

    בסיכום

    הסרת משקפיים בלייזר הוא תהליך בטוח ויעיל, עם תוצאות יציבות לטווח הארוך. לעין לא נגרם נזק בגלל הניתוח לטווח הארוך, וניתן להנות מתוצאה טובה ויציבה, ומראייה טובה מאוד ואיכותית לאורך שנים רבות.

    דור ריימונד עברה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר ביוני 2013. בנובמבר 2013 היא יצאה לנפאל, והלכה עם החבר שלה את ה- Around Annapurna במשך 3 שבועות, כמובן - ללא משקפיים. במהלך הטיול היא כ"כ התרגשה מהנוף המדהים מסביב, שנראה כ"כ ברור וחד וצלול, שהיא אלתרה דף ומרקר (לא קל להשיג את אלו באמצע הטרק...) וכתבה את מה שרואים בתמונה.

    דור ריימונד עברה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר ביוני 2013. בנובמבר 2013 היא יצאה לנפאל, והלכה עם החבר שלה את ה- Around Annapurna במשך 3 שבועות, כמובן – ללא משקפיים. במהלך הטיול היא כ”כ התרגשה מהנוף המדהים מסביב, שנראה כ”כ ברור וחד וצלול, שהיא אלתרה דף ומרקר (לא קל להשיג את אלו באמצע הטרק…) וכתבה את מה שרואים בתמונה.

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    התקשרו עכשיו ל- 052-6741425 או השאירו פרטים בטופס:

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    30/11/2017 ניתוח לייזר להסרת משקפיים

    תודה רבה,
    והאם ישיבה מול המחשב שעות ממושכות ורבות בכל יום יכולה לגרום לנסיגה במספר לאחר הניתוח?

    תודה מראש.

    קארין

    newton_computer
    שוב שלום,

    לא.

    ישיבה מול המחשב שעות ממושכות ורבות בכל יום יכולה לגרום לנסיגה חברתית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/11/2017 ניתוח לייזר להסרת משקפיים

    שלום פרופסור,
    האם מומלץ לעשות את הניתוח לפני הריונות ולידה או עדיף לחכות לאחר מכן? שינוי ההורמונים עשוי להשפיע על המספר לאחר הניתוח?
    כמו כן, האם שימוש רב במחשב עלול להחזיר את המספר לאחר הניתוח?

    תודה.

    קארין

    watermark
    שלום קארין,

    ניתן לבצע את הניתוח לפני ההריונות ללא כל בעיה, אם כמובן המספר במשקפיים יציב לפחות כשנה, ובדיקת ההתאמה תקינה.

    הריונות אינם משפיעים על עלייה קבועה במספר במשקפיים. קיימת לעיתים עלייה חולפת וקטנה של המספר במהלך ההריון עצמו (בד"כ קוצר ראייה של עד 1-), שנעלמת מספר חודשים לאחר הלידה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/11/2017 ניתוח לייזר ופזילה

    יש לי משקפיים מספר מינוס 1 כ 30 שנה ללא שינוי מהותי במספר.
    בשנים האחרונות חלה פזילה ( היתה קיימת בצורה מינורית) ובשנים האחרונות החמירה יותר בעיקר מעייפות.
    הייתי רוצה לבצע הסרה של המשקפיים וגם לעשות תיקון פזילה
    מה המלצתך

    eye_see_toast
    שלום רב,

    עליך קודם לברר את הסיבות לפזילה, ולבצע בדיקה מלאה של העיניים, ולוודא שיש לך תיקון הולם במשקפיים. מומלץ להיבדק ע"י מומחה לפזילה וגם ע"י נוירו-אופתלמולוג.

    אם עברת את גיל 45, מומלץ שלא לבצע ניתוח להסרת מספר כמו מינוס 1, מכיוון שזה מה שעוזר לך לקרוא.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/11/2017 הסרת משקפיים בלייזר

     

    תודה רבה על תשובתך, אני בת 23 ויש לי צילנדר נמוך של כרבע או חצי.
    אני אשמח להגיע להתייעצות ובדיקה נוספת אצלך. האם אתה יושב גם ברמת גן או רק בירושלים?
    והאם יש את כל שיטות הניתוח?

    תודה רבה מראש,

    קארין

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום קארין,

    אני נמצא בשני המרכזים: רמת גן וירושלים, ויש ברשותנו את כל שיטות הניתוח להסרת משקפיים בלייזר ואת מכשיר הלייזר החדיש והמשוכלל ביותר בארץ. לתיאום בדיקת התאמה ניתן להתקשר ל 052-6741425.

    פרטים נוספים תמצאי בעמוד צור קשר ובעמוד דרכי הגעה ומפה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/11/2017 הסרת משקפיים בלייזר

    שלום,
    אני שוקלת לעבור ניתוח הסרת משקפיים בלייזר, נמצאתי מתאימה והומלץ לי ניתוח אינטראלרסיק המתקדם. כיום יש ברשותי משקפיים אשר אצלי ממרץ 2015 בעלי מספר -3.15 בשתי העיניים. המספר בפועל עלה לי ל-4 בשתי העיניים, אך איני יודעת מזה כמה זמן, אבל זמן ממושך שכן מפריע לי בראיה.
    אני מעוניינת לעשות את הניתוח מהר ככל הניתן, אך חוששת שמספרי אינו יציב ולכן יעלה גם לאחר הניתוח.
    בבדיקה הציעו כי בניתוח יעשו שהמספר יהיה -4.5 וכך גם אם יעלה המספר, עדיין אראה טוב.
    אני אשמח לשמוע את דעתך והמלצותיך בעניין, הן לגבי אופציית חזרת המספר בטווח הקצר והארוך והן לגבי ניתוח בחצי מספר יותר מהמספר בפועל.
    תודה רבה מראש.

    קארין

    imagesCAOIOE8O
    שלום קארין,

    לא אמרת מהו גילך. אם את בת 18, הרי שמדובר בעלייה משמעותית ואת עדיין לא יציבה. אבל אם את לקראת גיל 30, הסיכוי שהמספר כבר יציב גבוה יותר. בנוסף לא ברור מהו המספר המדוייק שהיה לך במשקפיים ומהו המספר המדוייק שיש לך כיום, כולל הצילינדר. גם בכל הנוגע לתיקון יתר - הוא תלוי גיל.

    את כל הנתונים האלה, ונתונים רבים נוספים, אנחנו אוספים במהלך בדיקת ההתאמה, ועל פיהם מגיעים להמלצות. את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה. למרות רצונך "לעשות את הניתוח מהר ככל הניתן" - נראה לי שכדאי להיבדק במכון נוסף ולהגיע להחלטה יותר מושכלת.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/11/2017 ניתוח לייזר

    שלום אנחנו מתעניינים לניתוח לייזר לבעלי ובנוסף הוא צריך לעבור ניתוח אף עקב שבר, הניתוח יהיה רפואי בעיקרו וגם אסטטי, השאלה היא מה מומלץ קודם לעשות את הלייזר לעיניים או את האף? ואם זה לא ניתוחים שיכולים לסכן אחד את השני וצריך לחכות פרק זמן מסויים בין אחד לשני…
    תודה

    Picasso_B_1063
    שלום רב,

    זה ממש לא משנה מה תעשו קודם, ואין שום קשר בין שני הניתוחים או השפעה הדדית כלשהי ביניהם.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/10/2017 מספר נמוך מאוד

    שלום, יש לי מספר 1 בעיניים, אני לא רואה לרחוק, והליכה מרובה עם משקפיים גורמת לי לכאבי ראש..
    ככה שרוב הזמן אני בלי משקפיים ולא ממש מצליחה להתפקס על אנשים וסביבה.
    המצב הזה לא נוח לי.. עם משקפיים ובלי משקפיים. אני חושבת על האופציה של ניתוח לייזר.. ואני תוהה כמה לגיטימי לקחת סיכון ולעשות ניתוח?.אני מתלבטת בגלל שהמספר שלי כל כך נמוך שזה מרגיש לי לא שווה את הסיכון.. במיוחד כשיש סיכוי שהראייה תדרדר בחזרה או שיקרה איזה סיבוך ואז בכלל הראייה שלי תיהיה יותר משובשת. מצד אחד זה יהיה נפלא לראות את העולם בבירור, המספר שלי קטן והקרנית עבה ..אני מעומדת מצויינת לניתוח. מצד שני.. מתלבטת קשות.

    Picasso_B_1063
    שלום מאיה,

    שאלה מוזרה. ניתוח למינוס 1 לא מסוכן יותר מניתוח למינוס 3 או למינוס 7. להיפך: הסיכוי להשיג תוצאה מושלמת גדול יותר ככל שהמספר קטן יותר. ואם את עושה את הניתוח בשיטת PRK ובשילוב כמובן עם טכנולוגיית ה- Wavefront הרי שאת בוחרת בשילוב הבטוח והמדוייק ביותר.

    נראה לי שלאחר למעלה מ-30 שנה, בהן מבוצעים ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר בהצלחה מרובה בכל העולם, השאלה שלך היא תוצאה של חוסר ידע, או של חוסר נכונות מינימלי להתעדכן ולקרוא על ניתוחים אלו. רבות נכתב ונאמר על הבטיחות והיעילות של הסרת משקפיים בלייזר בדפי האתר הזה, וגם בתשובות לשאלות הרבות עליהן אני עונה מזה שנים, וגם באין ספור אתרים אחרים בארץ ובעולם. אני בטוח שרבים מידידייך, חברים לעבודה או בני משפחה עברו את הניתוח. כל מה שעליך לעשות זה להקדיש קצת מזמנך ולקרוא בסבלנות, או לשאול אנשים חכמים בסביבתך שעשו את הניתוח.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/09/2017 רציתי לדעת מה ההבדל בין 2 שיטות לניתוח לייזר?

    רציתי לדעת מה ההבדל בין ניתוח לייזר שנקרא femto lasik לניתוח relax smile-bladeless & flapless lasik?

    רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה עדיף לעשות?

    זוהר

    182926
    שלום זוהר,

    מדובר בשתי שיטות שונות של ניתוח להסרת משקפיים בלייזר שבהן מתבצע פיצול שכבתי של הקרנית.

    מה שאתה מכנה femot-LASIK זה בעצם האינטראלייז, שבו מתבצע חיתוך שכבתי של הקרנית בעזרת femtosecond laser. החיתוך הזה יוצר מתלה (flap) אותו מסיטים הצידה. על המשטח שנוצר לאחר החיתוך מבצעים את השיוף עם האקסימר לייזר, שיוצר את האפקט האופטי שאחראי על הסרת המשקפיים. לאחר ביצוע השיוף מוחזר המתלה למקומו. המכשיר אושר ע"י ה- FDA בשנת 1999, וזוהי כיום השיטה הנפוצה והמתקדמת ביותר של הסרת משקפיים בלייזר. לחץ כאן למידע נוסף על לאזיק ועל אינטראלאזיק.

    בשיטת ה Smile, מבוצעים חתכים בשני מישורים בחלק השטחי של הקרנית, שיוצרים גבולות של רקמה, אותה מסירים דרך פתח קטן בהיקף הקרנית. בשיטה זו לא נוצר מתלה כמו בשיטה הקודמת. האפקט האופטי של הסרת המשקפיים נוצר ע"י הסרת רקמה (הנקראת lenticule) שאת גבולותיה יוצרים בעזרת מישור פיצול קדמי ומישור אחורי. לאחר ביצוע הפיצול עם הלייזר, מבוצעת הסרה מכנית של הרקמה דרך הפתח ההיקפי. שיטה זו קיימת מזה מספר שנים לא רב.


    לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, ומומלץ לדון עליהם עם הרופא המנתח בו בחרת לבצע את הניתוח. לדעתי - אף אחת מהן לא עדיפה. השיטה המועדפת והבטוחה בעיני תמיד היתה ותמיד תהיה PRK.


    בברכה,



    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/07/2017 התייצבות המספר לאחר הניתוח

    שלום.
    אני מעוניין לבצע ניתוח לייזר בעיניים, לאחר קריאה באתר שלך סביר להניח שאבחר בך ולו בשל הנגישות והיכולת לפנות אליך. נקודה זו מהותית שכן אין ביכולתנו לדבר כעת עם המנתח שביצע את הניתוח לאשתי. אסביר את דברי:
    אשתי ואני נבדקנו במכון להסרת משקפיים ונמצאנו מתאימים לprk, החלטנו שהיא ראשונה ואני לאחר שתחלים. היא עברה את הניתוח לפני שבוע בשיטת prk, בעין ימין הראיה שלה חדה לגמרי ואילו בעין השניה היא רואה יותר טוב ממה שראתה לפני הניתוח אך מטושטש ממרחק שהעין השניה קריא. בשתי העיניים היה לה את אותו המספר 2.5 – ; האם מדובר בתהליך החלמה תקין שלא זהה בין שתי העיניים?

    ירון

    hidden_eye
    שלום ירון,

    "אין ביכולתנו לדבר כעת עם המנתח שביצע את הניתוח לאשתי"... מעניין...

    כשתחליט שאתה רוצה לבוא אלי ולבצע את הניתוח אצלי, אשמח מאוד להיות "נגיש", ולהסביר לך הכל על העיניים שלך, וגם על אלו של אשתך...

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    30/07/2017 בת 62

    לפני כשנה הגעתי אליך לבדיקת התאמה להסרת משקפיים ונמצאתי מתאימה.
    בפורום שאלות/תשובות שלך לאנשים אתה מציין שnגיל 60 ומעלה אתה לא מבצע את הניתוח.??
    שאלתי זו נובעת מהסיבה שאני בכל זאת שוקלת לעבור את הניתוח.

    אורנה

    326824855_66786697f4
    שלום אורנה,

    הסיבה שמעל גיל 60 אני פחות אוהב לבצע ניתוחי לייזר, היא שבגיל זה יתכנו שינויים בעדשה הנמצאת בעין, הגורמים לעלייה בקוצר הראייה (myopic shift), תיתכן התפתחות קטרקט, יובש בעיניים, וכן תהליכי ריפוי הפצע פחות מהירים ויעילים בגיל הזה.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/07/2017 התייצבות המספר בעיניים

    שלום פרופ’ סלומון.
    אני בת 25 וחצי. לפני כחצי שנה חידשתי את המשקפיים הישנים לאחר כשנתיים, וגיליתי שהמספר שלי עלה בחצי בכל עין. עין אחת 6.5- והשניה 6.25-
    מאז המספר יציב (למרות שבלילה הראייה פחות טובה משמעותית).
    האם אפשר כבר לבצע את הניתוח במידה ואמצא מתאימה, או שצריך לחכות לפחות שנה כדי לוודא שהמספר אכן התייצב? אם אעשה את הניתוח עכשיו, ייתכן והמספר ימישך לעלות לאחר הניתוח?

    אדוה

    eye-art-photo
    שלום אדוה,

    למעשה היתה אצלך עלייה של כחצי מספר על פני תקופה של שנתיים וחצי, ונראה שאת יציבה. כמובן שככל שממתינים זמן רב יותר והמספר יציב למשך זמן רב יותר - אז ההחלטה על תזמון הניתוח יותר קלה. מצד שני את רוצה לחיות ולהנות כבר עכשיו, ולא בעוד 10 שנים, כי הרי יש כל כך מעט זמן להישאר צעירים...

    הסיכוי לכך שיעלה המספר בעתיד תלוי בגנטיקה של העין שלך, ולא בניתוח. ככלל יש במצבך סיכוי של כ- 5% לעלייה של המספר לאחר הניתוח. אבל גם אם המספר יעלה, הוא יעלה לרמה של מספרים קטנים כמו 0.50- או 1.00- , ואין שום סיכוי שיחזור לך כל המספר. גם אם יהיה לך 1.00- או מעט יותר מזה (והסיכוי לכך הוא מאוד קטן) זה עדיף על פני 6.5-.... עם 6.5- לא תוכלי לראות דבר ללא משקפיים. לעומת זאת עם 1.00- את תוכלי לעבוד עם מחשב בנוחות רבה, לבצע את כל העבודות בסביבת העבודה ללא בעיות, לעשות את כל פעילות השגרה בבית, לבלות וכו', ורק להשתמש במשקפיים לנהיגה, בעיקר בלילה. ואם זה יפריע לך תוכלי לעבור ניתוח תיקון.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/07/2017 אורתו קיי אחרי ניתוח לייזר

    עשיתי לפני 11 שנה ניתוח לייזר בינתיים חזר מספר קטן האם טיפול באורתו קיי מתאפשר?

    דידי

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום דידי,

    טיפול באורתו קיי הוא מסוכן, מיותר ולא יעיל. אל תעשה אותו בשום פנים ואופן.

    אם חזר מספר קטן מ 1- מומלץ שלא לעשות דבר. מינוס קטן עוזר לקריאה וכדאי להשאיר אותו. אם חזר מספר גדול מ 1- ואתה כבר זקוק למשקפיים, בעיקר לנהיגה בלילה, הרי שניתן לבצע ניתוח תיקון. ניתוחי תיקון נעשים בד"כ באותו מכון בו נעשה הנתוח הראשון, והם תמיד נעשים בשיטת PRK. מומלץ לפנות לרופא שביצע את הניתוח הראשון לצורך התייעצות על האפשרות לביצוע ניתוח תיקון.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/07/2017 יובש בעיניים

    פרופ סולומון שלום וברכה
    נבדקתי אצלכם ונמצאתי מתאים לניתוח Prk
    שלפי מה שאתה אומר זה מצויין ויותר בטוח, אז אני שמח.
    לשאלתי , דודתי עשתה ניתוח של חיתוך אינטרלאסיק לפני 3 שנים והיא סיפרה לי שעד היום היא משתמשת בטיפות נגד יובש במיוחד במצבי אימוץ העיניים.. ושהרופא שלה אמר לה שצריך לשים טיפות כל החיים נגד יובש משהו כמו לפחות 2 פעמים ביום ועד לפי הצורך..
    השאלה שלי האם אצטרך טיפות נגד יובש לכל החיים? או שזה תלוי ניתוח ליטוש או חיתוך?

    4a438ffe_0205f124_art%20eye%208
    שלום רב,

    יובש בעיניים היא אכן תופעת הלוואי השכיחה ביותר אחרי ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר. ברב המקרים זו תופעה קלה וחולפת, שקיימת בעיקר בשבועות הראשונים לאחר הניתוח, ומצריכה שימוש לא תכוף בטיפות לחות. דודתך משתמשת בטיפות בתדירות לא גבוהה (פעמיים ביום). לעיתים התופעה יכולה להימשך מספר חודשים, ולהתבטא במעט יובש כשקמים בבוקר או לקראת סוף יום העבודה. גם במקרים אלו אפשר להשתמש בטיפות לחות (דמעות מלאכותיות) על פי הצורך.

    יובש בעיניים לא קשור לסוג הניתוח, אלא יותר לגיל המנותח ולשימוש קודם בעדשות מגע. אנשים רבים סובלים מיובש בעיניים בבואם לניתוח. אם אתה צעיר ובריא, ולא סבלת עד כה מיובש בעיניים, יש סיכוי גבוה שלא יהיה לך יובש לאחר הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/06/2017 שיטת Z LASIK או interlasic מול PRK- EBK

    שלום הבנתי בעצם שזילאסיק/אינטרלאסיק זאת השיטה המתקדמת ביותר כיום, מכיוון שהחיתוך לא נעשה בסכין מנתחים אלא עי’יי מכונה וכך יש פחות סיכונים, האם לPRK או ASA יש יתרונות על השיטה הזאת?

    imagesG1FL58NX
    שלום רב,

    לניתוחים בהם הלייזר מבוצע על פני הקרנית ללא חיתוך (כגון PRK או ASA אן LASEK - שמות נרדפים לאותו ניתוח) יש תמיד עדיפות מבחינת הבטיחות, בעיקר לטווח הארוך. זאת מכיוון שעובי הקרנית בניתוחים אלו יהיה תמיד גדול יותר ביחס לניתוחים בהם מבוצע חיתוך.

    כאשר מבוצע חיתוך של הקרנית (ולא משנה כיצד מבוצע החיתוך) הקרנית נעשית יותר דקה. העובי האמיתי של הקרנית הוא העובי מתחת לקו החיתוך. זאת מכיוון שבמישור החיתוך לא נוצרת צלקת חזקה, הגורמת לכך שיהיה לקרנית אותו חוזק מבני כמו לפני החיתוך. עובי הקרנית לאחר ניתוחים בהם בוצע חיתוך הוא העובי לפני הניתוח, פחות עובי המתלה (השכבה שמעל קו החיתוך), פחות עובי השיוף. העובי שנשאר יהיה תמיד קטן יותר בהשוואה לניתוח כמו PRK, שבו לא מבוצע חיתוך. לעובי יש משמעות מבחינת הסיכון לפתח בעתיד אקטזיה (עיוות של הקרנית).

    התוצאות הראייתיות של כל השיטות לטווח הארוך זהות. ההבדל הוא במידת הבטיחות של שתי השיטות, וכאמור - מידת הבטיחות לאחר ניתוחי PRK או ASA גבוהה הרבה יותר ביחס לניתוחי אינטראלזיק.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/06/2017 ניתוח חוזר

    אני מבינה שבגיל מסויים יש צורך במשקפי קריאה אבל מה ההגדרה למשקפי קריאה? עד איזה מרחק מקסימלי משתמשים במשקפי קריאה?
    חברה עשתה ניתוח לפני הרבה שנים והיום זקוקה למשקפיים לטלויזיה ממרחק שני מטרים

    picasso109
    שלום טל,

    כל אדם נזקק החל מגיל 45 לתוספת של עדשה עם מספרי פלוס לקריאה. הטווח הוא מהמרחק בו את מחזיקה ספר או עיתון ועד לטווח המחשב. זהו הטווח בו אנו קוראים ספרים, עיתונים, כותבים, מביטים במכשירים ניידים (סמרטפונים וטאבלטים) וגם טווח המחשב. בתחילה יש צורך בתוספת של 1.00+ עד 1.25+ החל מגיל 45, והמספר עולה בהדרגה עד ל +3.50 בגילאי 60 ומעלה.

    המרחק של הטלויזיה אינו טווח קריאה אלא הטווח לרחוק.

    לחצי כאן למידע נוסף על משקפי קריאה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/05/2017 ניתוח למספר גבוה

    שלום רב
    האם אפשרי לבצע ניתוח לייזר למספרים גבוהים +6 ו +7.5 עם תוספת למוליטיפוקל +2

    שמעון

    3d eye
    שלום שמעון,

    הגבול בניתוחים להסרת משקפיים בלייזר למספרי פלוס (כלומר רוחק ראייה או היפראופיה) הוא 6.00+.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/04/2017 אלרגיות חוזרות

    היי,

    נמצאתי מתאימה לניתוח לאסק, בעקבות קרנית דקה יחסית (500)
    יש לי מספר גבוה (אזור ה8)
    אני סובלת מאלרגיה חוזרת בעיניים המתבטאת באודם, יובש ועיניים מגרדות.
    כרגע האלרגיה לא עוברת לגמרי וכל תקופה מציקה מאוד בעיניים- אני משתמשת במרשם מהרופא כל תקופה
    הפסקתי את השימוש בעדשות מגע לפני מעל לחצי שנה בעקבות כך.

    האם הניתוח יכול להחמיר את האלרגיה? האם כדי לעבור ניתוח כשיש לי אלרגיה?

    תודה:)

    288160076127744098wNmW1Tkqc
    שלום רב,

    האלרגיה אינה סיבה שלא לעבור את הניתוח, והניתוח לא יחמיר את האלרגיה. אבל מומלץ לקבל טיפול נוגד דלקת במשך כשבועיים לפני הניתוח כדי להקטין את התגובה הדלקתית, ולהגיע לניתוח עם עיניים שקטות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/04/2017 תיקון יתר

    שלום,

    לפני כשנתיים עברתי ניתוח בשיטת אינטרלאסיק. תוצאות הניתוח לא היו מושלמות מהרגע הראשון וגם היום שנתיים אחרי נותרתי עם מספר בשתי העיניים – בעין שמאל מינוס חצי ובעין ימין פלוס אחד וחצי.

    עד כה הצלחתי “להסתדר” אולם לאחרונה אני ממש מתקשה לראות ברור, חוסר הסימטריה בעיניים מציק לי וגורם לכאבי ראש, טשטוש, קושי בעבודה מול מחשב וכדומה..

    האם היית ממליץ על ניתוח תיקון לאור העובדה שהניתוח הראשון “פספס” כך את המטרה.. או שכדאי פשוט לחזור לשים משקפיים והאם אלו יכולות להתמודד עם מצב כזה של מינוס ופלוס בכל עין.

    תודה

    עדן

    confused
    שלום עדן,

    מומלץ לעבור ניתוח תיקון בעין ימין שבה יש 1.50+. קשה לי להאמין שתוכל להסתדר עם משקפיים במצב כזה, בגלל הפער הגדול בין שתי העינייים. אפשרות נוספת, אם אתה לא רוצה לעבור ניתוח נוסף בעין,  היא התקנת עדשת מגע רק בעין ימין. כ"כ אני מקווה שלמדת לקח לגבי תהליך הבחירה של המקום לביצוע ניתוחים כאלה, אם לא לך - אז לפחות לחברים ובני משפחה נוספים המעונינים לעבור ניתוחים כאלה בהצלחה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/03/2017 מאיזה גיל מומלץ לעשות ניתוח לייזר בעיניים?

    שלום,
    רציתי לשאול מאיזה גיל מומלץ לעשות ניתוח בעיניים?
    עדיף לפני לידות או אחרי? האם יש סיכון בניתוח? לכמה זמן הניתוח מחזיק?
    תודה מראש!

    שושנה

    fantastic_art_eye_mosaic_by_cornejo_sanchez-d4q3ya9
    שלום שושנה,

    החל מגיל 17.5, ובתנאי שהמספר יציב לפחות שנה.

    אין קשר ללידות.

    על שאר השאלות יש מידע מפורט באתר. אם יש לך סבלנות, את מוזמנת לעבור על הדפים השונים באתר זה העוסקים בניתוחי הסרת משקפיים בלייזר, ואני בטוח שתמצאי בהם תשובה לכל שאלותיך. כ"כ כדאי לקרוא את התשובות לשאלות הגולשים הרבות שנמצאות בתחתית כל דף.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/01/2017 לייזר להסרת משקפיים

    האם ניתן לבצע תיקון אחרי ניתוח לייזר כעבר 10 שנים עם הירידה בראייה. אני בן 68. ראייתי היתה יציבה במשך כל השנים עד כה. כעת יש ירידה בעין ימין שנעשה בה תיקון לאחר חודש מיום הניתוח. בעין שמאל לא בוצע תיקון בהסכמתי ובהצעת המנתח.

    eyes of van gogh
    שלום יואל,

    הסיבה לירידה בראייה בגילך כעת (68) היא ככל הנראה התפתחות קטרקט (ירוד). זהו מצב מאוד נפוץ, שמתפתח בהדרגה בכולם עם הגיל. הפתרון לכך הוא לעבור ניתוח קטרקט, ובשום אופן לא לבצע תיקון לייזר על הקרנית. אנא פנה לרופא עיניים מומחה לניתוחי קטרקט.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/01/2017 ניתוח לייזר

    אני מתעניין בניתוחי לייזר בעיינים להורדת משקפיים ונמצאתי מתאים לניתוח יש לי עובי קרנית 500 ומספר באזור ה3 עם 1 צילינדר אבל קראתי שב1 מ10000 מנותחים נוצר בעיה של אקטזיה שזה קורטוקונוס נסתר שלא ראו אותו לפני הניתוח וגורם לעיוות חמור בראיה האם אני אמור לחשוש? יש לציין שאני בן 23 והמספר שלי יציב בשנים האחרונות האם זה כמו שיש לי 10000 בורות של מים ו1 של בטון ואני קופץ לאחד מהם ולוקח את הסיכון של נכות אם קפצתי לאחד של של הבטון או שפה המצב יותר בטיחותי וא”כ למה?

    article-2474803-18F2FD5300000578-236_634x632
    שלום רב,

    הסיכון שתתפתח אצלך אקטזיה (קרטוקונוס משני) נמוך יותר מהסיכון שתעבור תאונת דרכים תוך כדי נהיגה בכבישי ישראל, או שתתרסק בתאונת מטוס בדרכך לחופשה בכרתים. למרות זאת אתה ממשיך לנהוג, וממשיך לטוס, כמו כולם. סיכון של 1:10,000 הוא סיכון מאוד קטן וזניח. אבל אם הוא כל כך מטריד אותך - פשוט תשאר בבית, אל תנהג בכביש, אל תטוס לחו"ל, ואל תעבור ניתוחים.

    ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר נעשים מזה 30 שנה, ורמת הבטיחות שלהם וסיכויי ההצלחה שלהם גבוהים יותר מכל ניתוח אחר הנעשה בגוף האדם. על החששות שלך תצטרך להתגבר בדרך כלשהיא.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/12/2016 הזמן

    שלום עברתי בדיקת התאמה בהדסה ואמרו לי שמתאים לי ניתוח בשיטת הPRK ואמרו שההחלמה יכולה לקחת בין כמה ימים לכמה שבועות שזה עוד סביר אבל לאחר קריאה של תגובות מכמה אנשים ומכמה כתבות בנושא הם אומרים שהראיה מתייצבת לאחר כ6 חודשיים זה נכון?

    אריה

    מיכל היא לוחמת חי"ר קשוחה. לטירונות היא התגייסה עם משקפיים עם מספרים גדולים. מהר מאוד היא גילתה שאי אפשר להיות לוחמת ולתפקד עם משקפיים או עדשות המגע. היא עברה את הניתוח בשיטת ה-PRK (שיוף ללא חיתוך, השיטה שהכי מתאימה ללוחמים). היום היא רואה 6/6 בכל עין ללא משקפיים: "אתה לא יודע מה שהניתוח הזה עשה לי..." היא אומרת כשהיא מחייכת.
    שלום אריה,

    זה פשוט לא נכון.

    מרבית האנשים מגיעים לראייה של 6/6 בתקופה של בין חודש לחודשיים לאחר הניתוח, אבל כבר לאחר שבוע יש להם ראייה תפקודית שמאפשרת להם לבצע את רב פעילויות היום-יום. יש אנשים שזקוקים לזמן רב יותר, אך אלו מאוד נדירים. גם הם זוכים לראיה טובה ותפקודית תוך חודש עד חודשיים מהניתוח.

    אל תשכח שהמידע באינטרנט הוא מידע מוטה (biassed), ולא לטובה. בד"כ מיעוט האנשים שלא מרוצים, מגיעים לפורומים השונים, שואלים שאלות ומקטרים, וכך אתה מקבל רושם לא נכון על השכיחות האמיתית של התוצאות של הניתוח. מרבית האנשים המרוצים ממשיכים בדרכם, לא טורחים להגיד מילה טובה, ולא טורחים להיכנס לפורומים השונים, ולשתף אחרים בחוויה החיובית שהיתה להם. זאת למרות שהם עצמם חיפשו לפני הניתוח מידע, ורצו לקרוא על חוויות של אנשים אחרים. אבל לאחר הניתוח, כשהכל בסדר, הם לא מוצאים צורך להגיד לבאים אחריהם כמה שהניתוח הזה מועיל ומצליח. את המיעוט הרועש של האנשים שלא מרוצים אתה תמצא באינטרנט וברשתות החברתיות, וזאת בלי שום פרופורציה למשקלם האמיתי.

    בהצלחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/11/2016 ניתוח לייזר בגיל 40 פלוס

    שלום,
    אני בת 41 וחצי ורוצה לעשות ניתוח לייזר לתיקון הראייה.
    המס’ שלי הוא 2.5 לרחוק.
    עשיתי בדיקה במכון מסויים ונאמר לי שם שיש שתי אפשרויות,האחת לעשות ניתוח בשתי העיניים והשנייה להשאיר מס’ נמוך בעין אחת,וזאת בגלל העניין של הראייה לקרוב שאמורה להתדרדר בגילאים האלה.
    השאלה שלי היא,מה בדיוק עושים בניתוח הזה?למה משאירים מס’ נמוך בעין אחת?האם הניתוח פוגם בראייה לקרוב וזו הסיבה שמשייפים יותר עין אחת?
    אני לא מצליחה להבין את ההגיון שמאחורי הרעיון.
    אשמח אם תוכל להסביר לי.
    תודה

    orange-apple-eye-boner[6]
    שלום רב,

    הניתוח אינו פוגם בראייה לקרוב. מה שפוגם בראייה לקרוב הוא הגיל שלך...

    התהליך בעין שעוזר לנו לראות עצמים קרובים בבירור (קריאה, עבודה מול מחשב וכו') נקרא אקומודציה. האקומודציה הוא תהליך שבו שריר העטרה (Ciliary muscle) הנמצא בתוך העין מתכווץ בתגובה לצורך להתבונן על עצם קרוב, וגורם בכך לעלייה במוקד העדשה, הנמצאת בתוך העין מאחורי הקשתית. עליית מוקד העדשה מאפשרת לנו לראות בבירור גם עצמים קרובים מאוד. בצורה כזו, עם המשקפיים שלנו, שהן חד מוקדיות (במקרה שלך 2.50-) אנחנו יכולים לראות בחדות לכל הטווחים. תהליך זה נראה לנו מובן מאליו. אבל רק כשאנחנו צעירים...

    אחרי גיל 45 (בממוצע. לפעמים מוקדם יותר, ולפעמים מאוחר יותר) אנחנו מאבדים בהדרגה את יכולת האקומודציה. זה בגלל שינוי בגמישות העדשה התוך עינית, או ביכולת שריר העטרה להתכווץ, או שניהם ביחד. ואז אנחנו מגלים שקשה לנו לראות לקרוב. כדי לראות לקרוב אחרי גיל 45 אנחנו נזקקים לתוספת של תיקון אופטי במשקפיים של עדשות פלוס: זה מתחיל עם תוספת של 1.00+ בגיל 45, וממשיך בהדרגה ועולה ל 2.00+ בגיל 50, ואח"כ ל 3.00+ בגילאי 55-60. תהליך "אכזרי" זה מתרחש אצל כולנו, אחד מאותם דברים רבים שקורים לגוף שלנו תוך כדי זה שהוא הולך ו"מתבגר"...

    מצב זה נקרא פרסביאופיה (בעברית: זוקן ראייה). כדי לתקן זאת יש להתקין משקפיים מולטיפוקאליות, בהן המרכז של העדשה נשאר כמו שהיה (במקרה שלך 2.50-), והחלק התחתון מקבל תוספת של עדשת פלוס על פי הצורך (במקרה שלך, כשתגיעי לגיל 45 תצטרכי בחלק התחתון של העדשה 2.50- 1.00+ כלומר: 1.50-). כל מספר שנים תצטרכי לעדכן את העדשות המולטיפוקאליות בהתאם לעליית התוספת למרחק. אנשים שיש להם קוצר ראייה נמוך כמו שיש לך מוצאים שאם הם מרימים את המשקפיים הם פתאום יכולים לקרוא. זה בגלל שהמינוס לרחוק מנוטרל ע"י הפלוס לקרוב. לכן, אם לא תעשי ניתוח כלשהוא, הרי כשתגיעי לגיל 50 ומעלה תוכלי לקרוא ולעבוד מול מחשב ללא משקפיים: ה 2.50- שיש לך ינוטרל ע"י ה 2.50+ שאת צריכה לקרוב, וכך תוכלי לקרוא ללא משקפיים. אבל לראייה לרחוק (נהיגה, טלוויזיה, אנשים בחדר סביבך וברחוב וכו') עדיין תזדקקי למשקפיים.

    אם תעברי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשתי העיניים (כלומר: תיקון מלא של המספר ל-0), תוכלי לראות מצויין לכל הטווחים, אבל בעוד מספר שנים תזדקקי למשקפי קריאה (אבל הפעם תוכלי להסתפק במשקפי קריאה פשוטות ולא במשקפיים מולטיפוקאליות). לרחוק לא תזדקקי למשקפיים בכלל, אבל לקרוב תזדקקי למשקפי קריאה. כך קורה גם למי שמעולם לא היו לו משקפיים, ולא עבר ניתוח כלשהוא: אחרי גיל 45 הוא יזדקק למשקפי קריאה.

    אפשרות נוספת היא לעשות תיקון בשיטת mono-vision. בשיטה זו העין הדומיננטית מתוקנת תיקון מלא, כדי לאפשר ראייה למרחק. העין השניה מתוקנת תיקון חלקי, ומשאירים בה 1.00- או 1.50-. עם העין הזאת תוכלי לקרוא, כאשר תזדקקי בעוד מספר שנים למספר של 1.00+ ואח"כ 1.50+. המינוס הקטן שישאר לך בעין ינטרל את הפלוס שאת צריכה לקריאה. לשיטה זו יש יתרונות וחסרונות, עליהם מומלץ לדבר עם הרופא המנתח שלך לפני הניתוח. למעשה - את ההסבר הזה היית אמורה לקבל מהרופא המנתח שבדק אותך... אני כעיקרון לא אוהב שיטה זו, וממליץ על ניתוח לייזר שבו מבצעים תיקון מלא ושווה בשתי העיניים, תוך הבנה שאחרי גיל 45 יהיה צורך במשקפי קריאה.

    הדברים הנ"ל אינם אמורים לגבי צעירים בשנות העשרים וה-30 לחייהם שעוברים את הניתוח. הם יהנו לאחר הניתוח מראייה מצויינת לקרוב ולרחוק, ורק אחרי גיל 45 יזדקקו למשקפי קריאה.

    בברכה,

     

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/08/2016 הסרת משקפיים

    שלום
    אם המספר משקפיים שלי יורד כל הזמן.. יש ירידה במספר המשקפיים ,האם אני יוכל לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים ?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    הדבר היחיד שיורד זה הגשם. מחירי הנדל"ן, מחיר הקוטג', והמספר במשקפיים אינם יורדים. או שהמספר במשקפיים יציב, או שהוא עולה.

    מתי המספר במשקפיים בכל זאת "יורד"? - רק אם מכרו לך בעבר משקפיים במספר גדול מזה שאת צריכה. וכעת - נבדקת ע"י אופטומטריסט/ית מיומן, שמצא שהמספר שאת צריכה נמוך ממה שיש לך במשקפיים. בקיצור: קרוב לודאי שאת יציבה, וניתן לגשת לבדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר. מומלץ להביא אתך את בדיקות המשקפיים מהשנים האחרונות, כדי שניתן יהיה להעריך את מידת היציבות.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/08/2016 סוג ניתוח בפעם שניייה

    שלום פרופסור סלומון,
    האם משקולי עובי קרנית (או שיקולים אחרים) , הניתוח השני (ניתוח התיקון) יהיה בהכרח PRK במידה והראשון היה LASIC . או שמה גם השני, בתנאים מסויימים יוכל להיות LASIC? בנוסף, האם העובדה שאם לא עלינו נצטרך תיקון בפעם השלישית אזי בפעם השנייה לא כדאי (משיקולי עובי קרנית) PRK?

    שחר

    לייזר כללי 1
    שלום רב,

    ניתוחי תיקון מבוצעים בשנים האחרונות בשיטת PRK. זאת בעיקר משיקולי בטיחות, מכיון שכדי לבצע שוב LASIK צריך להרים את המתלה ולנתק אותו לאורך ציר החיתוך המקורי. ניתוק המתלה עלול לפעמים להשתבש, והמתלה עלול להיקרע תוך כדי הניסיון להרים אותו. בנוסף, לאחר הרמת המתלה והחזרתו תיתכן צמיחת תאי אפיתל (תאי הציפוי המצפים את הקרנית) אל תוך ציר החיתוך, דבר שעלול לגרום להפרעה באיחוי המתלה. כתוצאה מבעיות אלו מקובל בשנים האחרונות לא להרים מתלה של ניתוח LASIK לצורך ניתוח תיקון, אלא לבצע PRK.

    לא מקובל יותר לבצע ניתוח שלישי (כלומר ניתוח תיקון שני).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/08/2016 סיכויי כישלון בניתוח לייזר

    שלום רב
    מה הסיכון של כישלון ופגיעה קבועה בראיה בניתוח לייזר (מכל סוג)?
    אני רופא שיניים בן 43 עם מספר 3 בעין שמאל ו 0 בימין – כיום יש לי עדשת מגע אחת ורוצה להיפרד ממנה…

    hidden_eye
    שלום רב,

    במילה אחת: אפס.

    אבל האם ידעת שקיים סיכון שיגרם לך נזק משמעותי לעין מעדשת המגע שאתה מרכיב? עדשות מגע עלולות לגרום לזיהומים מסוכנים לקרנית ולעין עד כדי אובדן הראייה (ראה סרטון המדגים זאת בעמוד הסרטונים באתר). עדשות מגע גורמות לדלקת אלרגית בעיניים, גורמות ליובש בעיניים, גורמות לצמיחת כלי דם בקרנית, וגורמות לצניחת העפעף העליון. בכל רגע נתון שאתה מרכיב את עדשת המגע שלך - אתה מסתכן.

    הניתוח לעומת זאת הוא בטוח, ואם הוא נעשה במכון גדול ע"י מנתחים מיומנים, הרי שהסיכוי להצלחה גבוה מאוד. הסיכוי להצלחה בניתוחי לייזר הוא בודאי הרבה יותר גבוה מהסיכוי להצלחה בטיפולי השינים שאתה מבצע במטופליך...

    הגיע הזמן, שאחרי 30 שנים שבהם מבוצעים ניתוחי לייזר להסרת משקפיים במיליוני אנשים ברחבי העולם, שאנשים יתחילו לקרוא קצת בספרות הרפואית העניפה ובאתרי האינטרנט על הניתוחים האלה (ובמיוחד אחד כמוך שהוא רופא, ומסוגל לקרוא ספרות מקצועית), ויפסיקו להאמין באמונות תפלות ושמועות שווא... תשקיע מעט מזמנך ותקרא את החומר באתר הזה!!!

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/03/2016 שיקום עובי קרנית

    רציתי לשאול האם אחרי הניתוח הקרנית מתחילה תהליך של רגנרציה שלאחרי כמה שני העובי גדל וחוזר למה שהיה או שהעובי נשאר קבוע לאחר הניתוח לכל החיים?

    אני נמצאתי מתאים לאינטרלאסיק ופי.אר.קי
    חושב לעשות אינטרלסיק אך חושש שזה יחליש לי את העין ובזמן מאמץ או צלילה העין תהיה יותר פגיעה לקרע.האם אני מדבר שטויות?
    יש לי עובי 600 מינוס 1 ב2 העיינים וחצי צילינדר באחת העיינים

    אלכס

    diver
    שלום אלכס,

    הקרנית לא יכולה לבנות את עצמה מחדש. לאחר ניתוח לייזר - עובי הקרנית והצורה החדשה של פני הקרנית נשארים יציבים וקבועים. לכן גם התוצאה אחרי הניתוח נשארת יציבה וקבועה לכל החיים.

    בכל הנוגע להחלטה איזה ניתוח לעשות - אם אתה פעיל מבחינה ספורטיבית ועוסק בספורט אתגרי, או בפעילות כלשהיא שכרוכה בסיכון כלשהוא לחבלה בפנים בעתיד - הרי שהבחירה הנכונה עבורך היא PRK ולא אינטראלאסיק או לאסיק. זאת מכיוון שמישור החיתוך בקרנית בניתוחי האינטראלאסיק / לאסיק (ואין ביניהם כל הבדל מבחינה זאת) נשאר חלש לתמיד. מישור החיתוך לא מתאחה באמת לעולם, והחיבור בין המתלה לקרנית הוא חיבור חלש יחסית למה שהיה לפני החיתוך. לכן - אם תקבל חבלה חזקה כלשהיא לפנים בעתיד, יש סיכון לפתיחת המתלה לאורך אותו מישור החיתוך.

    אחת התאונות הנפוצות באנשים העוסקים בצלילה מתרחשת בזמן הסרה פתאומית של משקפת הפנים. משיכה פתאומית של משקפת הצלילה ההדוקה מהפנים גורמת להפעלת לחץ שלילי על העין, וכל חתך ניתוחי שהיה בעין עלול להיפתח כתוצאה מכך (וכבר נתקלנו במקרים כאלו). חבלות אחרות, נפוצות יותר, מתרחשות לאנשים ביום-יום כגון חבלה מכדור במהלך משחק, פגיעה מענף של שיח או צמח כלשהוא במהלך התכופפות להשקייה או טיפול בצמחים בגינה, חבלה משקית האוויר שנפתחת ופוגעת בחוזק רב בפנים בתאונת דרכים, או סתם אגרוף בפנים במהלך מריבה ליד הכניסה למועדון לילה... חבלות כאלו ואחרות שהתרחשו שנים אחרי ניתוחי לאזיק או אינטראלאזיק גרמו לפתיחת המתלה, ולצורך לעבור ניתוח נוסף להחזרת המתלה למקומו.

    ככלל - PRK הוא ניתוח שבטיחותו רבה יותר, הן בטווח המיידי והן בטווח הארוך. לדעתי - מומלץ להשקיע שבוע בהחלמה אחרי ניתוח PRK ולזכות בתוצאה בטוחה ויציבה לכל החיים, מאשר להסתכן בניתוח שאולי מביא לראייה טובה מיידית אך כרוך בסיכונים לא ידועים בעתיד.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/03/2016 בעית ראיה לאחר ניתוח

    עברתי ניתוח לאסיק בלייזר בחברת אמריקאן לייזר לא על ידך אלא על ידי דוקטור אחר לפני כעשר שנים , היה לי מספר מינוס 9 וצילנדר 2 כיום אני רואה סביר ללא משקפיים אך עדין לא ראיה חדה ואיכותית כמו שהיתה לי לפני הניתוח – המספר שלי כיום נע בין חצי צילינדר לאחד צילנדר למינוס 1 בלי צילינדר ומינוס חצי בלי צילינדר ויש כאלה שאומרים שאני בכלל לא צריך משקפיים וזאת בדיוק הבעיה שלי שכל פעם אומרים לי מספר אחר שאני עושה בדיקת ראיה וגם אם לאותו רגע זה ניראה לי בסדר לאחר מכן זה מסתבר לי שזה לא הכי נוח לי ביום יום ומתחילים לי כאבי ראש ולחץ בעיניים , מה עלי לעשות?האם התופעה מוכרת? ממש אודה לעזרתכם …

    flickr-1390557742-original
    שלום רב,

    יתכן שאתה סובל מיובש בעיניים וזה משפיע על התנודתיות באיכות הראייה שלך. בכל אופן, מספר של עד מינוס 1 לא כדאי לתקן, מכיוון שזה יעזור לך בקריאה כשתגיע לגיל 45 (אם לא הגעת עדיין לגיל זה...) שבו תזדקק למשקפי קריאה של פלוס 1 ומעלה. סך הכל - בהתחשב במספר הגדול שהיה לך לפני הניתוח, התוצאה היא די טובה. אם אתה מתפקד ללא משקפיים בחיי השגה שלך, אז הניתוח היה כדאי למרות הכל.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/02/2016 ראייה מטושטשת

    האם אצטרך משקפיים לקרוב?.
    אני תושב הצפון נותחתי ביום שני ניתוח תיקון lasek לאחר שנותחתי ב 2009 והמספר חזר למינוס אחד ורבע בשתי העיניים לפני הניתוח ב2009 היה לי מספר מינוס 4 ימין ומינוס 3.75 בעין שמאל. היום הורידו לי את העדשות הטיפוליות מרגיש טוב אך עדיין ראייה מטושטשת מה לגבי ראייה מקרוב? אני בן 46

    v9ljzots__w470h274q95
    שלום רב,

    אתה תזדקק בוודאות למשקפי קריאה כבר עכשיו. החל מגיל 45 ומעלה מופיע תהליך של ירידה בכוח האקומודציה (היכולת להתמקד לקרוב), וכתוצאה יש צורך במשקפי קריאה שמספרם הוא 1.25+ בגיל 45. מספר זה הולך ועולה בהדרגה ומגיע ל 2.00+ בגיל 50 ול 3.00+ לקראת גיל 60.

    כאשר היה לך 1.25- היית יכול לקרוא ללא משקפיים, מכיון שזה ניטרל את ה 1.25+ שאתה נזקק לו לקרוב. למעשה היה חכם יותר שלא לבצע ניתוח תיקון בכלל, כי כך היית יכול לקרוא עוד שנים רבות ללא משקפיים. אפשרות אחרת היתה לבצע תיקון רק בעין הדומינטית, ולהשאיר את העין השניה עם 1.25-. כך היית יכול לראות לרחוק עם העין המתקונת לאפס ולראות לקרוב עם העין של ה 1.25-. אבל לא נהגת בחוכמה רבה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/02/2016 קרוב ורחוק

    שלום, אני כרגע עם מס +1 לרחוק ו-1 לקרוב. גיל 53. האם אפשרי ניתוח משלב רחוק וקרוב?

    ביבי עם מחשב
    שלום רב,

    ניתן להוריד את ה 1.00+ לרחוק, אך לא ניתן לתקן את המספר לקרוב. אחרי הניתוח תוכלי לראות מצויין לרחוק (נהיגה, טלויזיה, המשרד, הרחוב וכו'), אבל לכל הטווח הקרוב שבינך ובין המחשב (ספר, עיתון, מסמכים, שעון, סמרטפון, מחשב) תזדקקי תמיד למשקפי קריאה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/02/2016 תיקון לניתוח לייזר

    שלום. לפני שלוש שנים עברתי ניתוח לאסיק ממספר שבע. מאחר והראייה לא התייצבה והיה לי מספר רבע וחצי לאחר הניתוח, טופלתי בוי אופטיק. בחודשיים האחרונים עלה המספר ועשיתי משקפיים והפסקתי את הטיפות. עכשיו מספר אחד וחצי בשתי עיניים. אני בת 37 ולא יודעת מה הכי כדאי לעשות. להמשיך בטיפות עיניים וי אופטיק ומתישהוא בעתיד הרחוק אולי לעשות ניתוח או לתת למספר להידרדר ולעשות ניתוח שזה ממש מפחיד אותי וגם הבנתי שעושים בעין אחת ואולי יעשו בשתי העיניים. לא הבנתי כלום מהסיפור הזה שבגיל ארבעים כנראה יהיה לי גם משקםיים לקרוב ולכן עושים ניתוח רק בעין אחת. לא נראה לי שזה נוח שעין אחתלא תראה טוב כאשר היום קשה לי מאוד בלי משקפיים.לא יודעת מה כדאי לעשות.

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    אני הייתי מבצע לך ניתוח תיקון. אם המספר חוזר לרמה של 1.00- ומעלה ניתן לבצע ניתוח תיקון, המתבצע קודם בעין הדומיננטית. אם גם בעין השניה יש מספר מינוס קטן, מומלץ להמתין מספר חודשים ולראות איך את מסתדרת עם המצב החדש. היתרון בהשארת האחת העיניים עם מינוס קטן הוא שזה ינטרל את הצורך במשקפי קריאה בעתיד. משקפי קריאה הם משקפיים עם מספרי פלוס (מתחילים עם 1.00+ בגיל 45), ואם יש לך מינוס קטן באחת העיניים (לדוגמא 1.00-) הרי שתוכלי לקרוא ללא משקפי קריאה למשך מספר רב של שנים. אם לא תסתדרי עם תיקון רק בעין אחת, ניתן לאחר מספר חודשים לבצע ניתוח תיקון גם בעין השניה. ניתוחי תיקון מומלץ לבצע בשיטת PRK.

    אני לא מאמין שטיפות להורדת הלחץ (כגון וי-אופטיק ואחרות) משנות או משפיעות על המספר. מומלץ להתייעץ עם הרופא המנתח שלך בעניין זה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/02/2016 הצטלקות הקרנית בניתוח prk

    שלום פרופ’
    אני בת 18 לפני גיוס ואני רוצה לעשות ניתוח להסרת המשקפיים, אבל יש לי כמה התלבטויות:
    1) הבנתי שבניתוח lasik יש סיכוי שהקרנית תתעוות גם בטווח הארוך וגם בטווח הקצר, כלומר הקרנית יכולה להתעוות בכל שלב בחיים אחרי הניתוח. בניתוח prk הסיכון הוא הצטלקות הקרנית, השאלה שלי היא האם גם בניתוח prk הסיכון הוא לכל החיים או רק לתקופה של אחרי הניתוח?
    2) אני הולכת לעשות קורס בצבא שיימשך ארבעה חודשים ויכלול ישיבה מול המחשב כל היום (מ 8 בבוקר ועד 9 בערב), האם כדאי לי לחכות לשירות הסדיר ואז לעשות את הניתוח? שיקול נוסף בנוגע לשאלה הזאת היא האם כדאי לי לחכות עד אחרי הצבא או לשירות הסדיר כדי לעשות את הניתוח כי אולי לא יתחשבו בי במקרים שנוצרת דלקת או זיהום בעקבות הניתוח במידה ואני אעשה אותו לפני השירות.
    אשמח אם תענה לי בהקדם האפשרי
    תודה רבה!

    מיה

    182926
    שלום מיה,

    נכון, הסיכון לעיוות הקרנית (אקטזיה) לאחר ניתוח LASIK קיים לכל החיים. לעומת זאת הסיכון לצלקת בקרנית הוא בעיקר בחודשים הראשונים לאחר הניתוח. הסיכון להצטלקות הקרנית בניתוחי PRK הוא קטן מאוד כיום. זאת בזכות השימוש במיטומיצין C בסוף ניתוח ה- PRK, וגם בזכות השימוש בטיפות סטירואידים במשך מספר חודשים לאחר הניתוח. ככלל הבחירה בניתוח ה- PRK היא הבחירה הנבונה והחכמה, למי שחושב על הטווח הארוך.

    את הניתוח ניתן לעשות לאחר שנמצאת מתאימה בבדיקת התאמה. אם אכן את מתאימה - ניתן לעשות את הניתוח ללא כל בעיה לפני השירות הצבאי, במהלך השירות, או לאחריו. זה ממש לא משנה אם את יושבת מול המחשב עכשיו, או בזמן השירות הצבאי מבחינת ההחלטה על תזמון הניתוח (את מכירה מישהו שלא "יושב מול מחשב"?...).

    אנו מנתחים חיילים קרביים וחיילים לא קרביים במהלך השירות הצבאי, ומעולם לא נתקלנו בבעיות שאת מתארת. אם תשכילי לבצע את הניתוח במכון רציני ואיכותי שמקפיד על איכות ללא פשרות, אין סיבה כלשהיא שתסבלי מתופעות הלוואי אותן ציינת.

    בברכה,

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/12/2015 הרכבת עדשות מגע לאחר ניתוח להסרת משקפיים

    פרופ’ סלומון שלום רב,
    לפני כ 10 שנים ביצעתי ניתוח להסרת משקפיים שעבר בהצלחה(היו לי מספרים מאוד גבוהים באזור 9,10). היום לאחר 3 לידות המספר עלה לי ל 1 ורבע וחזרתי להרכיב משקפיים.רציתי לדעת האם אוכל להרכיב עדשות מגע או שמא קיים בכך סיכון? (בנוסף אציין שאני לוקחת ציפרלקס במינון 20 מ”ג אם זה בכלל רלבנטי…)
    אודה לתשובתך,
    בברכה
    יעל

    eye-art-photo

    שלום יעל,

    בהחלט!!! ניתן להרכיב עדשות מגע ללא כל בעיה. התוצאה שלך היא מצויינת בהתחשב במספר הגבוה שהיה לך בעבר. למעשה יש יתרון רב בכך שיש לך מספר של 1.25- . כאשר תגיעי לגיל שבו כולם מרכיבים משקפי קריאה (אמצא שנות ה-40), את לא תזדקקי למשקפי קריאה מכיוון שהמינוס הקטן שיש לך ינטרל את הפלוס שצריך למשקפי קריאה (בד"כ מתחילים עםמספר של  1.25+ בגיל 40 לקריאה).

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/11/2015 האם ניתן לבצע ניתוח חוזר כשהקרנית דקה?

    שלום רב,
    לפני כ-15 שנה עברתי ניתוח לייזר. הקרנית שלי דקה והבהירו לי לפני שלא אוכל לבצע תיקון.
    הניתוח לא הצליח לתקן את הראיה באופן מושלם. כבר בחצי שנה הראשונה לאחר הניתוח המספר עמד על 1-. כיום 4.75-. הגדילה במספר לא עצרה… העיניים אחרי הניתוח לא יכלו לשאת עדשות מגע.
    אני בת 40 וברור שאצטרך תיקון גם לקריאה מקרוב.
    האם הניתוחים שיש היום יודעים להתמודד עם קרנית דקה? וניתן לתקן?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria

    שלום רב,

    ניתוחי תיקון מתבצעים לאחר התייצבות המספר, ואם נותר עובי לבצע שיוף נוסף. כדי לדעת אם את מתאימה לניתוח תיקון יש לבדוק את מיפוי הקרנית, לבדוק את המספר הנוכחי שלך ולוודא שהוא יציב בשנה האחרונה, וכן לבדוק את עובי הקרנית שלך כיום. אם המספר יציב לפחות שנה, מיפוי הקרנית תקין, ועובי הקרנית מספיק כדי להסיר את המספר - ניתן לבצע ניתוח תיקון.

    אנא פני לרופא שביצע אצלך את הניתוח המקורי לצורך בדיקה לקראת ניתוח תיקון.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/11/2015 תיקון ניתוח לייזר

    שלום , עברתי לפני 7 שנים ניתוח לייזר (בהחלמה מהירה ) לפני 3 שנים חזר לי קוצר הראייה והיום החלטתי לעבור תיקון , במרפאה די הפחידו אותי שזה החלמה ארוכה , כואבת ומייגעת זמן רב , האם אכן ?
    האם ניתן לשוחח עם מישהו שעבר תיקון ?
    האם יש בזה סיכון נוסף ?
    אשמח לעצה , אני קצת חסרת אונים.

    שני

    eye-art-photo

    שלום שני,

    ניתוח תיקון מתבצע כיום בשיטת PRK. ההחלמה אחרי PRK אינה כואבת ואינה מפחידה. מדובר בתהליך החלמה שנמשך כשבוע, שבו נמצאת עדשת מגע שעוזרת לריפוי. הראייה מטושטשת מעט בשבוע הראשון. לאחר הסרת העדשה כשבוע לאחר הניתוח יש כבר ראייה תפקודית, שהולכת ומשתפרת תוך מספר שבועות.

    ההחלטה על ניתוח תיקון קשורה בראייה שלך כיום, ואיך את מסתדרת בחיי היום יום. כ"כ היא תלויה ביציבות של המספר שיש לך כיום (מומלץ להמתין להתייצבות המספר) ובעובי הקרנית (המאפשר לבצע שיוף נוסף). ככלל ניתן לבצע בהצלחה ניתוחי תיקון בשיטת PRK.

    לחצי כאן למידע נוסף באתר זה על הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/10/2015 מתי הראיה תהיה חדה וטובה לאחר ניתוח trans prk

    שלום רב,
    עברתי לפני חודשיים ניתוח לייזר trans prk.
    עין שמאל מינוס 3.5 עין ימין עצלה מינוס 5.5 עם צילינדר אחרי הניתוח עין ימין עשו לקריאה מקרוב ועין שמאל למרחק
    אני בת 45 אני עדיין לא רואה טוב כמו לפני הניתוח כרגע מטופל בטיפות דמעות ללא הגבלה וטיפות סטרואידים טיפה לכל עין פעמיים ביום.
    מהו משך זמן ההחלמה הסופי של העיניים עד שניתן לראות 6/6 גם לקרוב (קריאת עיתון,מחשב)וגם למרחק…

    ענת

    picasso-homer

    שלום ענת,

    תיקון בשיטת mono-vision הוא תיקון מלא בעין הדומיננטית, ותיקון חלקי בעין הלא דומיננטית, שבו נשאר מינוס 1.5 או מינוס 2, שמאפשר קריאה (מכיוון שלקריאה את זקוקה לפלוס). המשמעות של תיקון כזה היא שאת רואה עם עין אחת למרחק, ועם עין אחת לקרוב. הראייה עם עין אחת היא בד"כ פחות טובה מהראייה עם שתי העיניים. מצב חדש כזה מצריך זמן הסתגלות, וזמן זה שונה מאדם לאדם. קשה לדעת כמה זמן יקח לך להסתגל למצב החדש.

    הראייה לקרוב תלויה במינוס שנשאר לך. בגיל 45 צריך בד"כ פלוס 1.25 לקריאה. הפלוס לקריאה עולה במהלך השנים, ומגיע לפלוס 3 בגיל 60 בערך. לא ברור איזה מינוס בדיוק השאירו לך בעין ימין. אם השאירו אצלך מינוס גדול יותר מהפלוס שיש לך עכשיו (כדי שזה יהיה יעיל גם בשנים הבאות) - אז הראייה לקרוב יכולה להיות מעט מטושטשת בזמן הקרוב.

    בכל אופן מומלץ להמתין מספר חודשים נוסף עד להתייצבות המצב. אני לא חסיד שיטת ה- monovision בניתוחי תשבורת, וממליץ למנותחים שלי מעל גיל 40 לבצע תיקון מלא לרחוק בשתי העיניים, ולהיעזר בהמשך במשקפי קריאה. אם לא תהיי מרוצה בהמשך - תוכלי לבצע ניתוח תיקון לעין ימין, ולבצע בה תיקון מלא לרחוק.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/05/2015 מה קורה בגילאים מתקדמים לאחר ניתוחי לייזר?

    במידה והניתוח הצליח בגיל צעיר, האם רמת הסיכוי לבעיות עיניים עולה באופן משמעותי בגילאים מתקדמים?

    יוני

    eyes of van gogh

    שלום יוני,

    אין כל סיכון שהוא לעיניים במשך השנים, בגיל המבוגר, בעקבות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר מבוצעים מזה כ- 30 שנים, ונצבר ניסיון רב עם השנים כדי לדעת שהניתוח לא גורם לסיכון כלשהוא בעתיד הרחוק בגיל המבוגר, אם הכל כמובן עבר בשלום במהלך הניתוח. ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לא גורם לסיכון גבוה יותר לפתח מחלה כלשהיא בעין בעתיד הקרוב או הרחוק, ולא מונע את האפשרות לבצע בעתיד ניתוחים בגיל מבוגר, כגון ניתוחי קטרקט, ניתוחי רשתית, או כל ניתוח בעיניים שיש בו צורך.

    כל זאת נכון, אם ההחלטה לבצע את הניתוח נעשתה על פי כל הכללים, ואם אכן נמצאת מתאים לעבור את הניתוח.

    לחץ כאן למידע נוסף באתר על ההשלכות ארוכות הטווח של ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/11/2014 תקון ניתוח לייזר לאחר מספר שנים

    בגלל שאתם מבצעים תיקון פעם אחת בחיים דחיתי התיקון מספר שנים אני נבדקת אצל רופא עיניים כל שנה.
    השאלה- עברתי לפני כ 8 שנים ניתוח והיה תיקון יתר המספר בעין שמאל 6/9 נשאר ללא שינוי . ההמלצה הייתה לדחות זאת כמה שיותר אם זה לא מפריע מאוד.
    התחיל להפריע לי האם ניתן לתקן ?

    שלום יעל,

    ניתן לבצע ניתוח תיקון בכל עת, גם לאחר 8 שנים. ההחלטה על ביצוע הניתוח תלויה בגודל המספר שנשאר, ובחדות הראייה המושגת עם המספר הזה. ציינת שהראייה שלך היא 6/9 אך לא כתבת מהו המספר שנשאר לך. אם המספר קטן מ 1- (מינוס אחד), אין בד"כ הצדקה לבצע ניתוח נוסף. ראייה של 6/9 מאפשרת לנהוג ללא משקפיים, ולבצע את רב הפעולות היום-יומיות, כולל עבודה מול מחשב, ללא כל בעייה. 

    שיקול נוסף בהחלטה האם ניתן לבצע ניתוח תיקון הוא עובי הקרנית הנוכחי, והאם הוא מאפשר ניתוח נוסף.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/11/2014 קרנית דקה אחרי ניתוח

    נמצאתי כשירה לניתוח עם פרטים-
    מספר בעיניים כולל צילינדר אחד: 8.00 ו8.50
    עובי קרנית 487 ו472
    במידה וכשאהיה מבוגרת אצטרך ניתוח כלשהוא בעיניים, עובי הקרנית לא יעשה בעיה?

    שלום ויקי,

    עובי הקרנית לא מהווה בעיה כלשהיא לבצע ניתוחים בעיניים בעתיד. תוכלי לעבור בעתיד ללא כל חשש כל ניתוח שהוא בעיניים, כולל ניתוחי קטרקט.

    בברכה,


    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.