חסכו מעל 1,000 ש"ח על משקפיים ועדשות וקבעו ייעוץ חינם עם פרופ' אבי סלומון, לחצו כאן

חידושים ומחקר

במעבדתנו מבוצעים מספר פרוייקטים מחקריים העוסקים בהיבטים שונים של משטח העין. למחקר יש אופי יישומי, ומטרתו למצוא דרכי טיפול חדשניות למחלות הקשות הפוגעות בקרנית ובלחמית. אלו כוללים פיתוח שיטות להשתלות תאי אפיתל בקרנית; פיתוח תרופות נוגדות דלקת חדשות ובטוחות; ומציאת דרכים לאיפיון ובידוד של תאי אב אפיתליאליים של הקרנית.

חידושים

השתלות קרנית שכבתיות

השתלות קרנית שכבתיות

השתלות קרנית שכבתיות (או השתלות חלקיות) הן השתלות בהן מוחלפת רק הרקמה הפגועה בקרנית. אלו כוללות את ה- DALK, שבה מוחלפת שכבת הסטרומה של הקרנית תוך שימור שכבת האנדותל הפנימית, ואת ה- DSAEK וה- DMEK שבהן מוחלפת שכבת תאי האנדותל הפנימית תוך שימור הסטרומה.

תרופות נוגדות דלקת חדשות

תרופות נוגדות דלקת חדשות

בשנים האחרונות נכנסו לשימוש ברפואת עיניים תרופות מקומיות (הניתנות בטיפות לעיניים) לטיפול בדלקות עיניים כרוניות. תכשירים אלו הם ציקלוספורין A וטקרולימוס, והם מחליפים את השימוש סטרואידים. תכשירים אלו משמשים לטיפול ממושך בדלקת בעיניים הקשורה בתסמונת העין היבשה, דלקות אלרגיות של העיניים, ודלקות כרוניות של העפעפיים.

שימושים מיוחדים בקרוס לינקינג

שימושים מיוחדים בקרוס לינקינג

קרוס לינקינג היא שיטה הגורמת לייצור קשרי צילוב בין סיבי קולגן סמוכים בקרנית. השיטה מיועדת לייצוב הקרנית בקרטוקונוס, אולו לאחרונה תוארו שימושים נוספים בשיטה זו. נמצא שניתן לעצור זיהומים קשים בקרנית הגורמים להתמוססות הקרנית ע"י קרוס לינקינג. כ"כ ניתן לעכב או להפחית בצקת בקרנית ע"י שיטה זו.

מחקר

השתלות תאי אפיתל בקרנית

השתלות תאי אפיתל בקרנית

השתלות תאי אפיתל מבוצעות כשקיימת פגיעה ברקמת הגובלת (לימבוס) של הקרנית, ונפגע כושר ייצור תאי הציפוי (האפיתל) של הקרנית. אחת השיטות החדשניות לפתרון הבעיה היא השתלה אוטולוגית (עצמונית) של תאי ציפוי שמקורם ברירית הפה של אותו חולה. במעבדתנו פותחה שיטה לגידול תאים אלו והשתלתם בקרנית.

טיפול בדלקת במשטח העין

טיפול בדלקת במשטח העין

דלקת כרונית במשטח העין גורמת לתחושת אי-נוחות, צריבה, כאב ואודם. ללא טיפול עלולה דלקת כרונית במשטח העין לגרום לנזקים משמעותיים לקרנית וללחמית, עד כדי יצירת הצטלקות וצמיחת כלי דם בקרנית, ולירידה קבועה בראיה. הטיפול הקיים בדלקת בעין כולל בעיקר סטרואידים, היעילים ביותר בדיכוי הדלקת, אך גורמים לתופעות לוואי כגון גלאוקומה וקטרקט. במחקר שהתבצע במעבדתנו נמצא שחומצות שומן רב-לא-רוויות מקבוצת האומגה 3 גורמות לעיכוב משמעותי בתהליכי הדלקת בתאי אפיתל של הקרנית, עיכוב השווה בעוצמתו לזה של סטרואידים.

תמיסות רב-תכליתיות של עדשות מגע

תמיסות רב-תכליתיות של עדשות מגע

תמיסות רב תכליתיות משמשות לחיטוי עדשות מגע חודשיות. במחקר שבוצע במעבדתנו נמצא שתמיסות אלו גורמות לנזק משמעותי לתאי הציפוי של הקרנית, המתבטא בפגיעה צורנית ותפקודית של התאים, ובהפרשה מוגברת של גורמי דלקת.

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

מחלת עיניים 21/03/2012

שלום פרופסור
אני בן 23 טיש לי בעיה מולדת הנקראת בפי הרפואה "כרומוטופסיה" שזה אור סינוור חזק מאור וראיה לא טובה מרחוק וגם עיוורון צבעים האם יש ברפואה היום כלים שיכולים לעזור לשיפור הראייה של העין ?

תודה רבה על תשומת הלב

שלום שרון,

המחלה נקראת אכרומטופסיה או Cone dystrophy. הדרך העיקרית לעזור בפני הסיננור החזק (פוטופוביה) היא ע"י משקפיים עם עדשות בצבע אדום כהה.
כ"כ ניתן להשתמש בעדשות מגע בצבע אדום כהה, והשימוש בהן יכול לעזור בצורה משמעותית בהפחתת הסינוור ושיפור מסויים בראייה.
כ"כ מומלץ להיוועץ במומחים לראייה ירודה. ניתן לפנות למכון לשיקום הראייה ע"ש מיכאלסון לעזרה בהתאמת עזרי ראייה ירודה.
ניתן ללחוץ כאן לקבלת מידע נוסף על מכון מיכאלסון.

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה