להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • צור קשר

    צור קשר לקביעת תור למרפאתו של פרופ’ אבי סלומון

    carnit.co.il

    carnit.co.il

    ניתן לקבוע תור לביקור פרטי במסגרת מרפאות השר”פ (שירות רפואי פרטי) במרכז הרפואי האוניברסיטאי הדסה עין-כרם. לקראת הביקור מומלץ להביא סיכומים או מסמכים רפואיים ותוצאות בדיקות קודמות, מידע על תרופות כלשהן הנלקחות דרך קבע אם יש כאלו, וכן מיפוי ממוחשב של הקרנית (אם מדובר בקרטוקונוס). כ”כ מומלץ להביא את המשקפיים הנוכחיות, ומשקפי קריאה אם יש כאלו.

    מרפאת השר”פ של פרופ’ סלומון פועלת בימים ראשון וחמישי החל מהשעה 15:00. להלן דרכים לקביעת תור:

    טלפון: 02-6778899

    לקביעת תורים ניתן להתקשר בימים ראשון-חמישי בין השעות 8:00 – 20:30, ובימי שישי בין השעות 8:30 – 12:00

    או ישירות למיה, מזכירתו של פרופ’ סלומון בטלפון: 052-6741425


    צור קשר לקביעת תור לבדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר


    טלפון ליצירת קשרניתן לקבוע תור לבדיקת התאמה לקראת ניתוח להסרת משקפיים בלייזר ב”הדסה אופטימל” – המכון של המרכז הרפואי הדסה להסרת משקפיים בלייזר, הנמצא בשני מיקומים:

    בית גיבור ספורט במתחם הבורסה רמת גן, רח’ מנחם בגין 7, רמת גן (מתחם הבורסה, ליד מלון לאונרדו סיטי טאואר, ו-5 דקות הליכה מתחנת רכבת תל אביב מרכז).

    הגן הטכנולוגי במלחה  ירושלים, בבניין המרכזי, קומה 6 (ליד קניון ירושלים, מלחה).

    בדיקות ההתאמה בהדסה אופטימל מבוצעות בימים ראשון, שלישי, רביעי ושישי. בדיקת ההתאמה קפדנית ומקיפה, והיא כוללת בדיקת משקפיים ע”י אופטומטריסטית, מיפויים ממוחשבים של הקרנית, בדיקת רופא עיניים מקיפה והסבר מפורט על תהליך הסרת המשקפיים בלייזר. יש לשריין כ-3 שעות לכל התהליך. בדיקת ההתאמה מבוצעת ללא תשלום וללא התחייבות כלשהיא מצידו של הנבדק. לבדיקת ההתאמה יש להביא את המשקפים הנוכחיות, ורצוי להביא את מרשמי המשקפיים הקודמים של השנתיים האחרונות (את אלו ניתן להשיג מהאופטומטריסט שלכם). מרכיבי עדשות מגע רכות צריכים להסיר את העדשות לפחות 24 שעות לפני הבדיקה. מרכיבי עדשות קשות צריכים להסיר את העדשות לפחות 3 ימים לפני הבדיקה. אם יש היסטוריה רפואית של מחלות וניתוחים מומלץ להביא מכתב מרופא המשפחה, וכן מידע על תרופות כלשהן הנלקחות דרך קבע אם יש כאלו.

    ניתן לקבוע תור לבדיקת התאמה לקראת הסרת משקפיים בלייזר באחד מהטלפונים הבאים:

    1-800-200-222

    02-6402222

    02-6402200

    בנוסף ניתן לתאם ישירות תורים הן למרפאות השר”פ והן לבדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר דרך מיה, מזכירתו של פרופ’ סלומון, בטלפון:  052-6741425

    פרופ' אבי סלומון - מומחה למחלות וניתוחי קרנית, הסרת משקפיים בלייזר

    פרופ’ אבי סלומון – מומחה למחלות וניתוחי קרנית, הסרת משקפיים בלייזר


    צור קשר לקביעת תור למרפאה הציבורית של מחלקת עיניים: 02-584-2111


    צור קשר לקבלת מידע נוסף או העברת שאלה לפרופ’ אבי סלומון ע”י מילוי הטופס לפניך:

     

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    25/02/2016 עלות הניתוח וזמן התאוששות

    יש לי משקפיים עם מספר יחסית נמוך -2.5 האם זה אפשרי לעבור ניתוח להסרת משקפיים ולהתאושש לפני תאריך הגיוס שלי ב29.3? (אני מתגייס ליחידה קרבית)

    וכמה יעלה ניתוח שכזה?

    איתן

    hayalim_night_C
    איתן שלום,

    אפשר בהחלט לבצע את הניתוח למספרים כאלה (בתנאי שהמספר יציב מזה כשנה, ובדיקת ההתאמה תקינה). למתגייסים לשירות צבאי מומלץ לבצע את הניתוח כך שישאר לפחות חודש אחד בין הניתוח ובין מועד הגיוס.

    על עלויות וקביעת תורים לבדיקות התאמה ניתן לקבל מידע אצל מזכירתי מיה ב- 052-6741425.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/02/2016 קרטוקונוס

    שלום רב
    אני בת 32 ויש לי קרטוקונוס. אני עושה מיפוי פעם בשנה לפי המלצה של הרופא עיניים שלי. הוא אומר שיש החמרה קטנה אבל ביניתיים אין צורך בקרוסלינקינג ושהראיה נשארה אותו דבר. אבלי אני מרגישה שאני ממש רואה פחות טוב ויש יותר כפילות. מה עליי לעשות. אולי תוכל להמליץ לי רופא מומחה לקרטוקונוס באזור המרכז. תודה רבה

    וליה

    orange-apple-eye-boner[6]
    שלום רב,

    כדי להעריך את ההחמרה בקרטוקונוס יש להשוות את בדיקות מיפוי הקרנית שנערכו לך במשך השנים האחרונות, וגם להשוות את תוצאות בדיקות המשקפיים בתקופה זו. אם היתה עלייה הדרגתית בקמירות המקסימלית של הקרנית, ואם היתה גם עלייה בצילינדר במשקפיים - אלו הם סימנים להחמרה הדרגתית בקרטוקונוס. במקרה זה מומלץ לבצע קרוס לינקינג של הקרנית לעצירת התקדמות הקרטוקונוס.

    לחצי כאן למידע נוסף באתר זה על קרוס לינקינג לקרטוקונוס.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/01/2016 Sei בקרנית על רקע אדנו וירוס

    שלום רב,
    1)לפני כ 4-5 חודשים נדבקתי בדלקת לחמית על רקע אדניו וירוס . אני עד היום במעקב עיניים של רופאי עיניים . תסמינים אלו חזרו לי כפעמיים לאחר הפסקה של הסטרואידים בהדרגה . האם ישנו טיפול אחר כלשהו חוץ מסטרואידים?
    הבנתי שיש שיטה של לייזר (prk)?
    או תרופה שמדכא את המערכת החיסונית של הגוף , האם זה יכול לעזור ?, אם אפשר הסבר על זה , אני מאוד ישמח לעזרה כלשהי ולייעוץ ..

    2)כמו כן רציתי לשאול אם יש איזשהו פיתרון כלשהו לfloaters הזגוגית , הבנתי שיש טיפול של לייזר אבל לא כל כך ממליצים עליו .
    תודה רבה רבה ..!!

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום רב,

    הטיפול היחיד לתסנינים תת-אפיתליאליים (SEI) בקרנית המתפתחים לאחר דלקת של הקרנית על רקע אדנו-וירוס הוא מתן סטירואידים בטיפות לתקופה ממושכת, וירידה איטית ביותר במינון, עד למינון היומי המינימלי שמחזיק את העין שקטה ואינו גורם לבעיות. אנא פנה למומחה לקרנית.

    אין פתרון ל- floaters של הזגוגית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/01/2016 לחץ תוך עיני

    אני סובלת מלחץ תוך עיני. האם מותר לי לעסוק בפעילות גופנית כגון:מכשירים בחדר כושר שחיה וכל פעילות מאוצת

    אסטרה

    4a438ffe_0205f124_art%20eye%208

    שלום אסטרה,

    בהחלט!!! מותר לך לעסוק בכל פעילות גופנית שמתאימה לך. במקביל יש לבצע בירור ולהיות במעקב אצל רופא העיניים שלך. מומלץ להתייעץ עם מומחה לגלאוקומה בכל הנוגע לביצוע בדיקות הדמייה של עצב הראייה, ובשאלה של טיפול לאיזון הלחץ.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/01/2016 האם יתכנו שינויים בקרקעית העין במהלך השנים? והאם ניתן לבצע ניתוח לייזר?

    לפרופ’ סלומון שלום רב,
    בשנת 2004 עשיתי צילום של קרקעית העין
    והרופא כתב בתוצאות כך – “קיעור ניכר ולא סימטרי בדיסקיות עצב הראייה. 0.5 מימין ו- 0.7 משאמל. לחץ תוך עיני תקין ושווה בעיניים ושדות ראיה תקינים.
    זקוקה לביקורת לחץ ושדות ראייה בגל מראה הידסקיות (גם מיופיה גבוהה.)”

    (הרופא כתב בכתב יד אז אני מקווה שלא טעיתי במילים)

    רציתי לשאול מספר שאלות –
    1. האם דיסקיות = רישתית?
    2. האם התוצאה בכלל רלוונטית? – עברו קרוב ל12 שנים. האם קרקעית העין משתנה?? או שצריך לבצע בדיקה נוספת?
    3. האם זה מונע ממני לנצח לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים בעיניים?
    4. במידה ולא ניתן בשום אופן לנתח האם יש אפשרות אחרת להסרת משקפיים?

    עוד פרטים על מצב העיניים –
    בבדיקות שעשיתי החודש של לחץ תוך עיני שול שדה ראייה נמצא שאני מתאימה לניתוח לייזר ב- prk
    הלחץ תוך עיני שלי נחשב לגבולי כאשר בודקים בבדיקה עם הרחבת אישונים וטיפות צהובות (בבדיקה במכונה יוצא תקין). גבולי- 21-22

    השדה ראייה תקין.

    המספר במשקפיים 6 וחצי ו6 ורבע וצילינדר נמוך של רבע ושל חצי.

    רונית

    182926

    שלום רונית,

    1. דיסקה היא ראש עצב הראייה.

    2. הבדיקה לפני 12 שנה לא רלבנטית. הרבה דברים משתנים בגוף האדם במהלך השנים, וגם עצבי הראייה, ומוטב לחזור על הבדיקה.

    3. אין קשר בין תוצאות אותה הבדיקה ובין התאמתך לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    4. שאלה מוזרה. הרי את כותבת שנמצאת מתאימה לניתוח.

    הלחץ התוך עיני שהוא גבולי אצלך אינו מהווה סיבה שלא לבצע את הניתוח. את מוזמנת לבצע בדיקת התאמה נוספת אצלנו ב"הדסה אופטימל".

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/01/2016 עין ימין דומעת

    אני בת 69. העין הימנית שלי דומעת מדי פעם במשך כמה ימים רצופים ומפריעה לי לתפקד [קריאה וכתיבה] . התופעה קיימת שנים. אני משתמשת בליי טירס ובהילו פוטרטה אך ללא הועיל.
    לפני כחמש שנים נבדקו תעלות הדמעות בשתי העיניים ונמצאו תקינות. לפני כשנתיים נבדקתי עי רופא עיניים בשערי צדק בדיקה שגרתית ולא היו ממצאים חריגים.
    האם יש לך עצה עבורי. תודה, לאה

    458188-10-oh-brad

    שלום לאה,

    הסיבה האפשרית לעין דומעת ללא הפסקה, כשבעין השנייה אין דמעת, היא היצרות או חסימה של דרכי ניקוז הדמעות. מומלץ לפנות למומחה באוקולו-פלסטיקה (תחום ברפואת עיניים העוסק במחלות העפעפיים, דרכי הדמעות וארובת העין) לביצוע שטיפת דרכי הדמעות והחלטה על הטיפול המתאים. לעיתים ניתן לפתור את הבעיה ע"י שטיפה של דרכי הדמעות, ולעיתים יש צורך בפתרון ניתוחי הכולל יצירת פתח בין שק הדמעות וחלל האף.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    30/10/2015 תיקון עיוות ראיה לאחר ניתוח חתכים בקרנית

    עברתי ניתוח לשיפור קוצר ראיה בשיטת חתכים בקרנית (בוצע ע״י פרופסור זוברמן מהדסה). לאחר מספר שנים החלה הדרדרות בראיה ועתה המספר הפך ל- 5.5+ כרגע אני משתמש בעדשת מגע אשר מתקנת את הראיה באופן חלקי. האם קיים טיפול אשר יכול לתקן את הבעיה בצורה טובה יותר ? (אני נאלץ להוריד את העדשה לאחר כ- 12 שעות והדבר מגביל אותי מאד).

    שבתאי

    Third Eye _2, b

    שלום שבתאי,

    קיימות מספר אפשרויות לתיקון המצב. אלו כוללות מעבר למשקפיים, ניתוח לייזר בשיטת PRK, או ניתוח להוצאת העדשה התוך עינית (Clear lens extraction). לכל אחת מהאפשרויות הללו יש יתרונות וחסרונות. אנא פנה למומחה קרנית לבדיקה והחלטה על האפשרות שמתאימה לך.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/07/2015 עיניים דומעות ללא הפסקה

    אני סובלת, מזה שנים רבות, מעיניים דומעות. הדמעות מתרחשות יום יום, בדרך כלל בזמן היציאה מהבית בבוקר, בעת כניסה למכונית בשעות שונות של היום, בליכה ברגל באזורי צמחיה, ובזדמנויות שונות נוספות.
    בעבר נבדקתי אצל אלרגולוג מאחר וסבלתי גם מהצטננוית ועיטושים. קיימת אלרגיה לקרדית אבק הבית, עצי תפוז ועצי זית בעיקר. טיפול קבוע בטיפות אף – פליקסונז – פתר לגמרי את בעיית העיטושים אך לא את הדמעות בעיניים.
    נבדקתי אצל רופאת עיניים ונשללה חסימה בדרכי הדמעות אך לא נמצאה תרופה מתאימה.
    עלי לציין שאני מתאפרת באופן קבוע, משתדלת להשתמש בחומרים שלא מציקים, אולם הדמעות מופיעות גם כאשר איני מאופרת. לעיתים יש גם תחושת גרד קלה.
    אודה לעצתך – כיצד ניתן לטפל? לאן לפנות? אני מכירה נשים נוספות שסובלות מבעיה זו (כולנו בגיל העמידה) ולא מצליחות למצוא פתרון.
    בברכה,

    רונית

    458188-10-oh-brad

    רונית שלום רב,

    את סובלת כנראה מדלקת עיניים אלרגית. מדובר במצב נפוץ מאוד, ממנו סובלים כ-20% מהאוכלוסיה. מצב זה הוא תוצאה של שילוב של גורם גנטי כלשהוא עם גורם אלרגיה הנמצא בסביבה הקרובה לך (זיהום עירוני או תעשייתי בסביבת המגורים, אבקני פרחים או צמחים, חלקיקים המורחפים מפרוות של בעלי חיים, נבגים, אבק הבית, חומרי איפור ותמרוקים למיניהם, מרככי כביסה, מרכיבי מזון, ואין סוף גורמים נוספים). בד"כ קשה מאוד או לא ניתן לבודד את הגורם, וגם אם הגורם נמצא - קשה לבטל את קיומו או להימנע ממנו. לכן אין פתרון מוחלט למחלות אלרגיות.

    כל התרופות מעניקות הקלה חולפת. תרופות אלו כוללות אנטי היסטמינים, מייצבי תאי mast, סטרואידים ותרופות לא סטרואידליות. כל אלו קיימים בטיפות עיניים. בשנים האחרונות אנו משתמשים בהצלחה רבה במשחת פרוטופיק (המכילה תרופה הנקראת טאקרולימוס). זוהי משחה הניתנת לדלקת אלרגית בעור. אנא פני לרופא עיניים מומחה לקרנית שיבדוק אותך וימליץ על הטיפול המיטבי.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/06/2015 התנפחות עפעפיים ומסביב לעיניים

    לפני כחצי שנה אובחנתי בדלקת עיניים וקיבלתי זיילט למשך שבוע. שבוע ללא שינוי ולכן בבדיקה חוזרת הוסיפו לי לוטמקס.כמו כן הפסקתי בחומרים קוסמטיים והמצב היה ללא שינוי. פניתי למיון עיניים בתל השומר ושם הפנו אותי למחלקת עור ואושפזתי שם כשבוע כאשר האבחנה הייתה קונטקט דרמטיטיס וטופלתי בסטרואידים דרך הוריד כי היה חשש להצטלקות עפעפיים. על פני העפעפיים העליונים והתחתונים היה עור בצקתי ותפרחת העשויה פפולות אריתמיות המתמזגות לכדי רבדים עם מרכיב פורפוריפרמי קל וקשקשת על גביהן. בבית המשך הטיפול היה בפרדינזון בהדרגה והידרוקורטיזון למרוח על העור וכן סיסטין ליובש. עד היום המקרה חזר פעמיים בצורה יותר קלה אבל עדיין הטיפול היה בפרדינזון. בחודש וחצי האחרונים לוקחת טלפסט באופן קבוע למרות זאת שוב פעם שלישית קמתי עם נפיחות גדולה בעפעפים ואוד על העפעף ומסביב, מרחתי הידרוקורטיזון והבעיה חלפה. כמו כן עברתי אחרי השחרור מבית החולים את תבחין מטליות שהם טסטים לכל סוגי האלרגיות ולא נמצאה תגובה. אולי יש לך איזו אבחנה אחרת? ממה זה נגרם לי? זה מאוד מציק ולא אסתטי ואני מפחדת מהצתלקות העפעפים.
    יש לי תמונות של המצב בבית חולים וגם במקרים שזה חזר לי בצורה יותר קלה – אשמח לשלוח לך.
    רציתי לדעת אם זה קשור לעיניים או שזה רק בעיית עור? כי לפעמים זה רק התנפחות עפעפים בלי אדמומיות.
    תודה לימור

    halloween-makeup-art-kikki-thumb640

    שלום לימור,

    את סובלת מדלקת עפעפיים על רקע אטופי / אלרגי. ניתן לתת לעור העפעפיים טיפול במשחת Protopic בריכוז 0.03% (פעמיים ביום, למשך מספר שבועות). אנא פני לרופא/ת המשפחה, רופא/ת העור או רופא/ת העיניים שירשמו לך משחה זו. הטיפול במשחה הוא מתמשך, ויתכן שיהיה צורך במספר שבועות של צטיפול רצוף כדי שהדלקת תעבור.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/06/2015 flurbiprofen

    פרופסור סלומון שלום רב.
    אבי סובל מדלקות חוזרות ונישנות בעיניו כבר קרוב ל 15 שנה.
    הוא היה אצל לא מעט מומחים לעיניים וכל שנאמר לו זה שככל הנראה הוא סובל מסקלריטיס.
    לפי שקראתי הדלקת הזו אמורה לחלוף כפי שבאה ולעבור מבלי להסב נזק יותר מידי אך לצערי לא כך הדבר.
    הדלקת אצלו שבכל פעם מופיעה בעין אחרת ולעיתים גם בשניהן מופיעה בצורה חריפה וגורמת לו לאודם חזק וכאבים בלתי נסבלים בעין(כאבים שמשפיעים לו על כל הפנים,הראש ואפילו השיניים)ולוקח לה המון זמן לעבור – בד”כ הוא משתמש בטיפות סטרואידיות – דבר שגורם לי לחשוש לשלום עיניו בעתיד.
    קראתי שישנן טיפות הניקראות flurbiprofen אך איני מוצא אותן בשום בית מרקחת.
    רציתי לשאול אם הן מחייבות מרשם רופא והאים הטיפות הללו קיימות בארץ.
    בתודה מראש וברכת שבוע טוב.
    כפיר.

    imagesVKG44TBD

    שלום כפיר,

    טיפות flurbiprofen אינן משווקות בארץ. הן שייכות לקבוצת ה- NSAIDs. זוהי קבוצה גדולה של תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות, הניתנות למצבי דלקת שונים בגוף ובעיניים. לקבוצה זו שייכות תרופות כגון אספירין, וולטרן, אינדומטצין ועוד. בארץ קיימות תכשירים רבים לעיניים מקבוצה זו כגון: וולטרן (Voltaren Ophtha), אינדומתצין (אינדוקליר) ו- Nevanac. בנוסף ניתן לתת טיפות המכילות סטירואידים. כולם כמובן מצריכים מרשם רופא.

    מומלץ לפנות לרופא עיניים מומחה למחלות קרנית שירשום לאביך את הטיפול המתאים.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/04/2015 ניתוח להסרת משקפיים במהלך שרות צבאי

    הבן שלי משרת בצב בחיל קרבי ומשתוק לתקן קוצר ראיה. כמה זמן אורכת ההחלמה והאם ניתן לבצע במהלך השרות הצבאי?

    שולי

    SprayArt_eye

    שלום שולי,

    בהחלט!!! ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר במהלך השירות הצבאי. מכיוון שבנך משרת ביחידה קרבית, שיטת הניתוח המומלצת היא PRK (שיוף ללא חיתוך הקרנית), ומשך ההחלמה הוא כשבוע ימים. ביצענו ניתוחים רבים לחיילים במהלך שירותם הצבאי במרבית היחידות בצה"ל, כולל ביחידות קרביות. צריך כמובן ליידע ולבקש את אישורו של המפקד הישיר לגבי הניתוח שבנך אמור לעבור ומשך החופשה. במרבית המקרים יש שיתוף פעולה מצויין מצד מפקדים בנושא זה.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/03/2015 גירוי ודמע כרוניים בשתי העיניים

    פרופ’ סלומון שלום רב,
    בעלי סובל מזה כשנה בגירודים, גירויים ודמע בלתי נשלט בשתי עיניו.
    ניסינו מספר טיפולים עם טיפות למיניהן ומשחות אנטיביוטיות שהומלצו ע”י שני רופאי עיניים שונים וכלום לא עוזר.
    העיניים שלו אדומות לסירוגין ומגורות באופן קבוע.
    נשמח לעצתך הדחופה- מה אפשר לעשות כדי לטפל בתופעה?

    תודה מראש!

    מורן

    EYE_MILAGRO_176173326_std

    שלום מורן,

    גרד, גירוי ודמעת מרובה הם תוצאה של תהליך דלקתי. קיימות סיבות רבות לדלקת מתמשכת של העין, שלעיתים הן חופפות וקיימות במקביל. הגורמים השכיחים לדלקת של העין הם דלקת אלרגית, דלקת עפעפיים כרונית, ותסמונת העין היבשה (שלמרות שמה מתבטת פעמים רבות בדמעת תגובתית לדלקת הנוצרת על רקע השינויים בכמות ובהרכב הדמעות).

    לכל אחת מהתסמונות שהוזכרו יש סימנים וסימפטומים ייחודיים, וגם טיפול שונה. מומלץ להיבדק ע"י מומחה לקרנית שיתאים לו את הטיפול המיטבי.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/03/2015 היפרדות רישתית וניתוח להסרת משקפיים

    פרו סלומון שלום רב

    בהמשך לתשובתך באתר לעניין הסרת משקפים לעין שעברה היפרדות רישתית
    אני מודה לך על תשובתך
    לעניין זה אני חייבת להאיר כי מבדיקה שנערכה לי במכון עיניים ע”י בעל המכון בירושלים נמסר לי כי אין כל קשר בין היפרדות רישתית העין לנושא של הסרת משקפיים בלייזר שכן הסבר לי כי מדובר על שני אזור ניתוח שונים במהותם כאשר האחרון מתבצע על הקרנית של העין והיפרדות רישתית מתבצעת מאחוריי גלגל העין ולכן אין כל חשש והוגדר לי כי הניתוח שליי לעבור הינו קל.
    חשבתי לנכון לשתף אותך גם במידע זה וכמובן שברפואה הדעות יכולות להיות תמיד שונות.
    דורין

    A

    שלום רב דורין,

    אכן מדובר באיזורים שונים, ואין כל ספק שאם מאוד תרצי - הרי  שתמצאי מנתח שישמח לעשות לך ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, גם אם היתה לך הפרדות הרשתית. הגישה שלי היא שניתוח להסרת משקפיים בלייזר מתאים רק לעיניים בריאות, וסביב העיקרון הזה מתבצעת בדיקת ההתאמה אצלנו, וכל הגישה לניתוחים אלו, שבה הבטיחות היא מעל הכל.

    אני בכל אופן לא אסכים בשום אופן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בעין לא בריאה, ובודאי שלא בעין שעברה הפרדות רשתית.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/12/2014 פטריה בקרנית לאחר טיפול צילוב בקנית בעקבות קרטקונוס

    שלום ד”ר.
    לפני כשלושה שבועות עברתי צילוב של הקרנית בעקבות קרטקונוס . לאחר שלושה שבועות הופיעה גוש אפור במרכז העין כ2.5 מילימטר ,עם האבחנה פניתי למיון על מנת לבדוק את הנושא נלקחו דגימות לצלחות פטרי על מנת לבדוק מה זה ( נכון להיום שבוע מאז שנלקחו הדגימות לא צמח כלום ) באישפוז חושדים שמדובר בפטריה ולכן אני מטופל במספר טיפות כל כמה שעות . לאחר שבוע באישפוז עדין לא רואים שיפור ( גם לא הרעה במצב)
    רציתי לשאול את דעתך בנושא ?

    גלי

    גלי שלום רב,

    צריך לבדוק את העין כדי להבין מה קורה שם. ללא בידוד ודאי של חידק או פטרייה בתרביות מהדגימות שנלקחו מהקרנית לא ניתן לדעת האם אכן מדובר בזיהום. הגוש האפור יכול להיות גם צלקת כתגובה לריפוי הפצע. ככלל, זיהום בקרנית הוא תופעת לואי נדירה ביותר של הטיפול אותו עברת. אני ממליץ להמתין לתשובת התרביות ולהמשיך בטיפול כפי שניתן ע"י הרופאים שלך.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/12/2014 דיסקות העין עם טישטוש קל – ללא דימום

    הבן שלי בן 14.5 שנים לאחר בדיקת עניים עקב כאבי ראש חזקים ,הרופא אמרה דיש טישטוש בצקת בדיסקיות העין , עשינו בדיקת lp בהית החולים שניידר ביגלל חשש ללחץ תוך גולגולתי לשמחתי הלחץ תקין 21 , אולם לא אמרו לי מה עושים עם הבעיה בעין שיש בצקת ומה עם כאבי הראש שעדיין יש לו מאוד חזקים מחכה לתשובתך מה ניתן לעשות

    שלום רב,

    הבירור לכאבי ראש חזקים המלווים בממצא של בצקת של ראש עצב הראייה (בצקת הדיסקה או פפילדמה) צריך להיעשות ע"י נוירולוג או נוירוכירורג, ולכלול גם הדמייה של המוח (CT או MRI) - על פי שיקול דעתם של הרופאים המבצעים את הבירור. לרופא העיניים יש כאן תפקיד משני בלבד, הכולל את בדיקת קרקעיות העיניים. הבירור והטיפול צריכים להיעשות באחריות הנוירולוג או הנוירוכירורג, בחדר המיון בו את נמצאת.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/12/2014 ראיה מטושטשת אחרי ניתוח קטרקט

    עברו שלושה שבועות אחרי ניתוח קטרקט ואני עדיין רואה מטושטש בעיקר במרכז הת מונה.האם יש לזה קשר שיש לי צילינדר.כך הרופא טוען

    שלום רב,

    קיימות מספר סיבות לראייה מטושטשת בשלב זה לאחר הניתוח. אחת מהן היא שאכן נשאר לך מספר או צילינדר ועליך להרכיב משקפיים. סיבות אחרות יכולות להיות בצקת בקרנית או בצקת בחלק המרכזי של הרשתית (הנקרא מאקולה). אם הרופא המנתח אמר שנשאר לך צילינדר, אנא פנה לאופטומטריסט שיתקין לך משקפיים חדשות. במקביל מומלץ להמשיך במעקב אצל הרופא המנתח.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/11/2014 לגבי שימוש בטיפות עיניים רסטזיס (כמות שימוש בכל אמפולה)

    פרופ’ סלומון שלום,

    בעקבות ביקורי אצלך ביום א’ 9/11, רכשתי שתי חבילות של טיפות עיניים “רסטזיס”. בהוראות השימוש נרשם כך: יש להתשמש בתכולת המיכל מיד לאחר פתיחתו. יש להשמיד את המיכל אחר השימוש (בעין אחת או בשתיהן), ואין לעשות בו שימוש חוזר, כיון שהתכשיר אינו מכיל חומר משמר”.
    שאלתי היא האם ניתן בכל זאת (בשל עלות המוצר הגבוהה…) ובמידה שסוגרים אותו היטב – לעשות שימוש במיכל, בבוקר (טיפה בכל עין), בערב (טיפה בכל עין), וביום למחרת. דהיינו, 8 טיפות מכל מיכל, כך שישמש למעשה ליומיים.
    אם הולכים לפי מה שנרשם בהוראות השימוש, למעשה קופסה אחת שבה 30 אמפולות, מספיקה רק ל-15 יום. האם הם מחמירים בכוונה?
    כמו כן, במידה וכן, האם יש לאספן את האמפולות בקירור (במצב בו הן לא סגורות באופן הרמטי)…

    בתודה מראש
    ע.

    imagesDFCS4JZ8

    שלום ע.,

    בכל אמפולה של רסטאזיס יש מספיק טיפות ליומיים. לכן - אם שומרים על ניקיון בסיסי (בעיקר מגע באמפולות עם ידיים נקיות), ניתן להשתמש באמפולה אחת ליומיים, כשבכל יום ניתן להזליף פעמיים ביום בכל עין. יש לשמור את האמפולה הפתוחה במקום נקי, בטמפרטורת החדר, ואין צורך בקירור. באופן זה תספיק כל חפיסה של 30 אמפולות לחודשיים.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/10/2014 הלייזר

    כמה עולה מחיר הניתוח?

    שלום רב,

    למידע על עלויות הניתוח - אנא הכנסי לדף צור קשר באתר, והתקשרי אלינו.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/10/2014 גירודים בעיניים

    שלום פרופסור
    כל עונת מעבר מתחילים לי גירודים בעיניים,
    עד שהופכות לאדומות.
    מה לעשות? אשמח לתשובה

    שלום דנה,

    את סובלת כנראה מדלקת אלרגית של העיניים. ניתן לטפל בדלקת אלרגית כזו בעזרת טיפות המכילות תרופות אנטי-היסטמיניות, או בעזרת סטרואידים לתקופה קצרה. בשנים האחרונות נצבר ניסיון בטיפול בדלקת אלרגית של העיניים בעזרת משחת Protopic. זוהי משחת עור המשמשת לטיפול ב- Atopic Dermatitis. מתן המשחה בעיניים עשוי להקל באופן משמעותי על הדלקת, וזאת ללא תופעות לואי. מומלץ להתייעץ אצל רופא עיניים מומחה לקרנית.

    בברכה,

    פרופ' אבי סלומון


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/07/2014 תסנינים על הקרנית מזיהום ויראלי

    שלום רב,
    אני סובל מזה למעלה משנתיים מתסנינים על הקרנית עקב זיהום ויראלי.
    טופלתי ממושכות בסטרואידים.
    נעשו מספר נסיונות להפסיק את הסטרואידים אך ללא הצלחה. הם חזרו כל פעם מחדש.
    לפני חצי שנה הופסקו הסטרואידים בכלל כדי לתת לגוף לפנות את התסנינים באופן טבעי.
    התסנינים חזרו, הגוף לא מתגבר עליהם עצמאית יש לי הפרעות ראיה קשות וסבל רב מעיניים יבשות המטופלות בדמעות מלאכותיו.
    לאחרונה הומלץלי טיפול ברסטזיס להחלשת המערכת החיסונית ולטיפול ביובש.
    מה עמדתך.? מה מידת היעילות של הרסטזיס לסילוק התסנינים?

    שלום רב,
    אתה סובל מתסנינים כרוניים בקרנית לאחר דלקת ויראלית הנגרמת מ- Adeno Virus.
    קיימת בהחלט אפשרות שטיפול מקומי ברסטאזיס יוכל עזור בסילוק התסנינים.
    רסטאזיס לא תמיד עוזר, אך אינו גורם לתופעות לוואי כמו סטרואידים, ולכן ניתן לנסות אותו כטיפול במקרה שלך.
    אפשרות נוספת הוא טיפול במשחת Protopic (טקרולימוס), המשמשת בשנים האחרונות בהצלחה לטיפול במצבים דלקתיים שונים של משטח העין.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    11/07/2014 טיפות nacl 5%

    אובחנתי לאחרונה כחולה ב-fuchs endothelial dystrophy
    האם הטיפות לעיל יכולות לעזור במשהו והאם אני צריך מרשם רופא ?

    שלום צביקה,

    הטיפול בטיפות NaCl 5% (מי מלח מרוכזים) עוזר בהפחתה מסויימת של הבצקת בקרנית, שהיא עיקר הבעייה ב- Fuch's Endothelial Dystrophy.
    מדובר בהקלה חלקית ביותר, ובד"כ אין די רק בטיפול הזה.
    יש צורך במרשם רופא לקבלת הטיפות הללו.

    בברכה,

    פרופ' אבי סלומון

    08/07/2014 לאחר PRK

    שלום פרופ אבי סולומון
    אני כשבועיים וחצי לאחר PRK בהדסה
    כל פעם שאני משתמש בדמעות המלאכותיות אני מרגיש שיפור משמעותי בראיה לכמה דק אך ביומיים האחרונים כשאני שם אותן אני מרגיש שיפור קל ולא כמו בימים אחרים, איך ניתן להסביר את התופעה הזו?

    תודה!

    שלום אלון,

    במהלך השבועות שלאחר הניתוח יתכנו תנודות בחדות הראייה. הסיבה לכך היא שקיים תהליך של צמיחה מתמדת של תאי האפיתל המצפים את פני הקרנית.
    לאחר הניתוח פני הקרנית אינם חלקים, וככל שעובר זמן מהניתוח, פני הקרנית הולכים ונעשים חלקים וסדירים יותר, תוצאה של צמיחה מחודשת של תאי האפיתל.
    שימוש בדמעות המלאכותיות משפר את הראייה באופן זמני, מאחר שהוא יוצר משטח פנים חלק על פני המשטח המחוספס של תאי האפיתל. אולם זה נותן הקלה חולפת, מכיוון שהדמעות המלאכותיות נשטפות מהעין.
    ככל שעובר הזמן ופני הקרנית נעשים חלקים יותר, השפעת הדמעות המלאכותיות פחות מורגשת.
    בכל אופן, חשוב לזכור שהראייה משתפרת בסופו של דבר, ומגיעה למיטבה במהלך החודש עד החודשיים שלאחר הניתוח במרבית המנותחים.

    בברכה,

    פרופ' אבי סלומון

    22/05/2014 ראיה כפולה בעין אחת

    פרופסור סולומון שלום
    לפני 4 ימים עברתי ניתוח קטרקט עין שמאל.
    לפני הניתוח ראיה בעין מרחוק 5.5 +
    אחרי הניתוח, כשאני מנסה לקרוא טקסט אני רואה את שורת טקסט כפולה אחת מתחת לשניה.אינני מצליח לקרוא.
    המנתח אומר שיש להמתין.
    אני חושש שאם אמתין המצב יהיה בלתי הפיך.
    האם ניתן לטפל בבעיה כבר היום
    אני מאוד לחוץ

    שלום רב,

    מומלץ להמתין מספר שבועות לאחר ניתוח קטרקט עד להתייצבות הראייה. יש מספר סיבות להפרעות בראייה מיד לאחר ניתוח קטרקט כגון בצקת בקרנית, אי סדירות באפיתל הקרנית ויובש בעין. בנוסף תיתכן בצקת במקולה לאחר הניתוח. מרבית הבעיות הללו חולפות תוך מספר שבועות, ולאחר טיפול מקומי בסטרואידים וב- NSAIDS.

    בברכה,

    פרופ' אבי סלומון

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/04/2014 ניתוח לייזר עין עצלה

    שלום רב

    אני בן 40.

    עין ימין שלי היא עין עצלה מילדות.
    אני מרכיב משקפי קריאה כאשר בעין ימין אין לי מספר ,ובעין שמאל יש לי מספר 1.5

    שתי שאלות:

    1. האם ניתן וכדאי לבצע ניתוח לייזר בעין ימין העין העצלה? האם הדבר יכול להועיל לראיה ? (אדגיש שלאחר בדיקה אצל רופא עיניים לא ניתן לי מרשם לעדשה בעין העצלה שכן המספר לא הועיל).

    2.האם ניתן ואפשר לנתח את העין השניה השמאלית בניתוח לייזר להסרת משקפיים?

    בתודה מראש

    דוד

    שלום דוד,

    1. עין ימין - אם תיקון במשקפיים לא משפר את הראייה בעין העצלה, אזי גם ניתוח לייזר לא יעזור.
    2. עין שמאל - לא ברור איזה מספר יש לך בעין שמאל. האם זה לרחוק או לקרוב? אם המספר 1.5 הוא תיקון לקריאה (כלומר 1.50+) - אזי אין מקום לביצוע ניתוח. ככלל ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר הנעשים לאחר גיל 40 - מתקנים בעיקר את הראיה לרחוק, אך לא מתקנים את הצורך במשקפי קריאה (משקפיים הניתנות לראיית עצמים קטנים וקרובים).

    באופן כללי קיימות דרגות שונות של אמבליופיה (עין עצלה). כאשר יש אמליופיה כבדה באחת העיניים, ויש רק עין אחת תקינה, מומלץ כעיקרון שלא לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בעין התקינה, מכיוון שזו למעשה עין יחידה, ולא מומלץ לסכן עין יחידה בניתוח שאינו הכרחי.

    בסיכום: אתה לא מתאים לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    04/04/2014

    שלום ,
    אחרי יום עבודה מול מחשב מרגישה באדממיות בעין למה?

    תודה מראש

    שלום רב,

    בזמן עבודה מול מחשב המצמוץ מופחת באופן לא רצוני. כתוצאה - אידוי הדמעות גובר, דבר הגורם ליובש יחסי בעיניים. היובש גורם לדלקת קלה בעיניים, המתבטאת בתחושת צריבה, אי נוחות, עקצוץ, דקירות, דמעת ולפעמים מעט אודם בעיניים.

    הפתרון הוא ע"י עצימת העיניים למספר שניות מיד פעם בזמן עבודה מול מחשב, וזה יגרום להרטבת העיניים ע"י הדמעות שלך. אפשר גם להשתמש בתחליפי דמעות ללא חומרים משמרים.

    למידע נוסף - קרא את הדף באתר על תסמונת ראיית מחשב.

    בברכה,

    פרופ' אבי סלומון


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/01/2014 דלקת אלרגית בילד בן 7

    בני אובחן בגיל 5 וחצי כסובל מדלקת עיניים אלרגית בלחמית המכונה “אביבית”. הטענה היא שהמקור הוא בחוסר יציבות של המערכת החיסונית שאמורה להתחזק עם ההתבגרות .לא נבדק האם יש מקור אלרגני ספציפי (חיות וכד’) כי נטען שאין צורך.
    בשנה הראשונה, עד גיל 6 וחצי, היו הופעות מעטות, ומאז, בשנה האחרונה, זה קיים באופן כרוני וגורם לו לסבל שמחייב טיפול רצוף לאורך כל השנה . טופל עד כה לסירוגין (טיפה אחת כל יומיים) בטיפות כרומופטיק שכנראה לא מספיקות בשביל למנוע התפרצויות חזקות של הדלקת. ואולי זה עניין של מינון…
    כשיש התפרצות לא ניתן להימנע משימוש בסטרואידים בשילוב עם טיפות אנטיהיסטמיניות כמו אופיטילסט.
    1. מה היא המלצתך לגבי טיפול שיצליח למנוע את ההתפרצות החריפה של הדלקת (כדי לא להגיע לשימוש בסטרואידים שיש בהם סיכון )ובו זמנית שלא יגרום לנזק בגלל השימוש השוטף והקבוע כמעט כל השנה? – אילו חומרים מומלצים ובאיזה מינון בהתחשב בגיל הילד?
    2. באם לא ניתן להימנע – האם טיפול בסטרואידים אחת ל5-6 חודשים למשך שבועיים נחשב למסוכן בהקשר של גלאוקומה?
    3. האם לנוכח הנסיבות מומלץ להימנע משחייה בבריכה (שוחה אחת לשבוע במסגרת אימונית)?

    תודה רבה על התייחסותך!!!

    שלום רב,

    1. מזה מספר שנים אנו נוהגים לטפל בילדים עם דלקת אביבית במשחת Protopic בריכוז 0.03%.
    החומר הפעיל במשחה הוא טאקרולימוס, והוא גורם לשיפור משמעותי ביותר מבחינת תסמיני המחלה.
    המשחה ניתנת לאורך זמן רב, ובעיקר בחודשי הקיץ, במינון של אחת ליום לפני השינה.
    מאז שהתחלנו את הטיפול ב- Protopic, הצורך בשימוש בסטרואידים בילדים אלו פחת משמעותית.

    2. את הטיפול בסטרואידים מומלץ לשמור להתפרצויות קשות, בעיקר בחודשי הקיץ, כתוספת למשחה, ולזמן קצר של מספר שבועות.
    יש כמובן לבדוק לפחות פעם בחודש את הלחץ התוך-עיני בזמן הטיפול בסטרואידים.
    לעצם הטיפול בכרומופטיק - מדובר בתרופה ותיקה ולא כל כך יעילה. התרופות האנטי היסטמיניות היעילות כיום הן Optilast, Relestat, ובעיקר - Patanol.

    3. לדעתי, ילדים הסובלים ממחלה זו צריכים להמנע משחייה בבריכה לחלוטין.

    מומלץ להיוועץ במומחה לקרנית בכל הנוגע לטיפול בבנך.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    28/12/2013 ניתוח בשנית PRK

    עברתי ניתוח PRK לפני כ-19שנה, עקב קוצר ראייה. לאחרונה הראייה שלי מדרדרת, האם ניתן לעבור שוב ניתוח לייזר לתיקון הראייה?

    שלום ליאת,
    ההחלטה אם לעבור ניתוח תיקון תלויה בחדות הראייה הלא מתוקנת, במספר שיש לך כיום, ובסגנון החיים שלך.
    ככלל אם המספר לרחוק קטן מ 1-, או חדות הראייה הלא מתוקנת טובה מ- 6/12 אני ממליץ לא לבצע ניתוח תיקון.
    כ"כ אם גילך מעל 40 ויש לך מספר לרחוק סביב ה 1- , יש בכך יתרון רב מכיוון שזה מפצה על הצורך במשקפי קריאה (במשקפי קריאה המספר הוא בין 1+ ל 3+, ואם יש לך לרחוק מספר שלילי כלשהוא הוא מנטרל את המספר לקרוב), כלומר: לא תצטרכי להרכיב משקפי קריאה במצב כזה.
    מכאן גם נובע המרכיב של סגנון החיים ואופי העבודה, שמשפיעים על ההחלטה. אם את עובדת רב הזמן במשרד וזקוקה בעיקר לעבודה למרחק הקרוב (מחשב, שולחן עבודה) - אז כדאי יותר להשאיר את המספר ללא תיקון, דבר שיקל על הקריאה והעבודה לקרוב.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    03/12/2013 קשרי צילוב

    שלום רב
    אני חולת קרטוקונוס מתקדם. הולכת רק עם עדשות קשות
    בקרוב אהיה בת 38
    האם יש טעם לבצע ניתוח קשרי צילוב כדי למנוע עוד החמרה?
    האם הניתוח הזה יכול להזיק לראיה שלי.? או שהיא תחזור להיות כמו שהיא היום. (מעבר לתקופת ההתאוששות)

    שלום אורנה,
    הטיפול בקשרי צילוב (קרוס לינקינג) לקרטוקונוס ניתן רק כאשר יש עדות להחמרה בקרטוקונוס.
    אין טעם לבצע את הטיפול אם הקרטוקונוס יציב.
    חשוב להבין שעם הגיל קיים תהליך טבעי של קרוס לינקינג בין סיבי הקולגן בקרנית, ולכן עם הגיל הסיכון להחמרה הולך וקטן.
    מצד שני - יש סיכונים מסויימים בטיפול כזה, כמו בכל טיפול, כגון זיהום בקרנית בשלב הריפוי הראשוני, והצטלקות או עכירות של הקרנית בשלב מאוחר.
    לכן - אם אין אינדיקציה לטיפול, אין צורך לבצעו.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    01/12/2013 השתלת טבעות

    בתור אחד שלא מסתדר עם עדשות קשות. פעם הסתדרתי טוב והיום כבר לא, לא נוח , חדות לא טובה, יבש לי מאוד , לא מחזיקות הרבה שעות בעין . ב 10 בערב אני חייב להוריד אותן כליל…ועוד
    אני מתעניין בטבעות: לכאורה זה ניתוח לא מסוכן והפיך! כלומר אפשר להוציא את הטבעות ללא שום סיכון
    אני מחפש אפשרות להרכיב בנוחות עדשות קשות או אפילו רכות /משקפיים
    כך שאוכל לתפקד כל היום עד הלילה עם אלו, מה שלא קורה היום
    1 האם יש סיכוי טוב שזה מה שיקרה עם טבעות אנטקט?
    2 האם זה הפיך לחלוטין ולא מסוכן בכלל?
    3 האם הטבעות מורגשות ? כי להרכיב גם עדשה קשה עליהן זה עומס כפול..ויש לי גם יובש רב אז יובש כפול..
    4 למה הדעות חלוקות לגבי טבעות? למה הרבה רופאים מסתייגים מכך? ומצד שני מעט עושים טבעות..

    שלום אייל,
    ניתוח טבעות כרוך בסיבוכים רבים, תוצאות חלקיות ולא צפויות, וזו הסיבה שהרבה לא עושים אותו.
    אני לא מבצע ניתוח טבעות, ולכן לא אוכל לענות על רב השאלות שלך.
    לדעתי - אם יש לך קרטוקונוס אתה קודם כל צריך לעבור טיפול בקשרי צילוב כדי למנוע החמרה של הקרטוקונוס.
    במקביל מומלץ לפנות לאופטומטריסט עם ניסיון בהתאמת עדשות מגע לקרטוקונוס.
    יש אפשרויות שונות כגון עדשות הברידיות, סקלרליות או מיני-סקלרליות, שיתכן שיתנו לך פתרון יותר טוב.
    אם אתה לא מסוגל להרכיב עדשות מגע בכלל - יש לשקול השתלת קרנית.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    24/11/2013 השתלת טבעות +קרוסלינקינג

    שלום רב
    אני בן 38 עם קרטוקונוס מתקדם.
    סובל מאוד עם העדשות הקשות, כרגע עם מיני סקלרליות
    האם אתה מבצע השתלת טבעות ?
    האם יכול לעזור במקרה של קרטוקונוס מתקדם מאוד ולאפשר לי לראות טוב עם משקפיים או בנוחות עם עדשות רכות?
    האם אתה מבצע קרוס לינק?
    האם זה מתאים למצב מתקדם מאוד ולגיל שלי שהוא 38.?

    מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה?
    האם לשלב אותם ביחד?

    שלום אורי,
    צריך לראות את מיפוי הקרנית שלך כדי להעריך את חומרת הקרטוקונוס, אך ככלל - השתלת טבעות איננה בד"כ פתרון טוב לקרטוקונוס מתקדם.
    קרוס-לינקינג אכן מבוצע אצלנו לקרטוקונוס. הוא מתאים כאשר יש התקדמות בקרטוקונוס, וכאשר ניתן להרכיב עדשות מגע כלשהן לשיפור הראייה.
    חשוב להבין שטיפול קרוס לינקינג (קשרי צילוב של הקרנית) לא משפר כלל את הראייה. טיפול זה מייצב את הקרנית ומונע החמרת הקרטוקונוס. כדי לראות טוב צריך להמשיך ולהשתמש בעדשות מגע.
    להערכתי - במצב שלך, שבו הקרטוקונוס מתקדם ואינך יכול יותר לסבול עדשות מגע, נראה שיש לשקול השתלת קרנית.
    למידע נוסף על קרוס לינקינג - לחץ כאן.
    למידע נוסף על השתלות קרנית - לחץ כאן.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    03/11/2013 השתלת קרנית + קטרקט

    שךופ
    יש לי קרקט קטן בעין
    כמו כן מועמדת להשתלת קרנית

    עד כמה הקטרקט שכנראה יתקדם אחרי ההשתלה..יסבך לי את העניין ויפריע לחדות טובה של הראיה?
    האם במקרה של ניתוח קטרקט לאחר השתלת קרנית- אני עדיין אוכל לקבל חדות ראיה טובה באותה מידה כמו מי שלא עבר ניתוח קטרקט ו”רק” עשה השתלת קרנית..

    שלום חגית,
    קשה לחזות מראש עד כמה הקטרקט יתקדם לאחר השתלת הקרנית.
    אם הקטרקט יתקדם - יהיה כמובן צורך בניתוח להסרתו.
    ניתוח קטרקט לאחר השתלת קרנית ישפר את חדות הראייה.
    יש להבין שחדות הראייה הסופית לאחר הניתוחים תלוייה בגורמים רבים, שאת רובם לא ניתן לחזות מראש כגון: מידת האסטיגמציה בקרנית לאחר ההשתלה, קליטת שתל הקרנית, תפקוד השתל בטווח הארוך, השפעת ניתוח הקטרקט על השתל, ומצב הרשתית.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    23/10/2013 השתל טבעות תוך עינית

    שלום רב
    אני בן 38. יש לי קרטוקונוס מתקדם מאוד ב 2 העיניים ומרכיב עדשות מיני סקלרליות. סובל מאוד עם העדשות , מתקשה לתפקד. רואה איכשהוא סביר אבל סובל מלארגיות דלקות וראיה ירודה ולא חדה בגלל המיני סקלריליות. עין שמאל 398 מיקרון וימין 358
    (כל הנזק נגרם לי בשל ניתוח לייזר למשקפיים שעשיתי בגיל צעיר)
    אני פונה לגבי טבעות אינטקט. האם כדאי לי לבדוק ולעשות אותן בעיניי ? אולי הן יישרו לי את הקרנית ואוכל לשים משקפיים או עדשות רכות ולראות טוב?
    מה הסיכונים?
    האם אתה ממליץ לבצע זאת ולא לסבול כמו שאני סובל היום?
    איזה תוצאות אפשר לצפות ומי מבצע זאת?
    תודה
    ארנון

    שלום ארנון,
    טבעות intacs יכולות לעזור אך לא בכל מקרה של קרטוקונוס או אקטזיה של הקרנית (אתה סובל למעשה מאקטזיה של הקרנית).
    צריך לראות את מיפוי הקרנית שלך כדי להחליט על התאמתך לטיפול.
    קיימים סיכונים שונים בטבעות, כולל זיהום, יציאה (extrusion) של הטבעות ממקומן, או מיקום לא מדוייק.
    אם האקטזיה מתקדמת מומלץ לבצע קודם כל טיפול בקשרי צילוב - קרוס לינקינג של הקרנית - כדי למנוע החמרה נוספת במצב.
    כ"כ מומלץ לבדוק סוגים אחרים של עדשות מגע אצל אופטומטריסט שמומחיותו היא התאמת עדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס.
    אם אתה לא מסוגל בשום פנים ואופן להסתדר עם עדשות מגע כלשהן, יתכן שצריך לשקול השתלת קרנית.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    09/10/2013 עין עצלה

    אבי שלום, נולדתי עם עין עצלה שדוכאה במהלך השנים כיום הראיה בה היא 6/60 . האם יש כיום מענה טכנולוגי/תרופתי שיכול להחזיר או לשפר את הראייה בעין כזו?.
    2. כיום אני מסתדר עם עין אחת, האם יש טיפולים או פעילות שאני צריך לבצע כדי לשמר את הראייה?.

    שלום רב,
    אין כל דרך יעילה לשפר את הראיה בעין עצלה.
    מומלץ להבדק באורח שגרתי אצל רופא העיניים באיזור מגורייך כדי לבדוק את בריאות העין הטובה.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    03/09/2013 intraepithelial neoplasia

    בבית חולים איכילוב ניתחו אותי ובתוצאות הביופסיה נרשם:superficial strips of epithelium with high grade dysplasia
    non keratinizing squamous epithelium with high grade
    זו האבחנה הפתולוגית מהביופסיה .שאלתי האם זה גידול סרטני ?

    שלום רב,
    דיספלסיה הוא מונח המתייחס לשינוי קדם-ממאיר בתאי אפיתל (תאי ציפוי). שינויים אלו עדיין לא מוגדרים כגידול ממאיר, מכיוון שהם בד"כ מוגבלים לשכבת תאי האפיתל.
    תאים אלו לא עברו עדיין את קרום הבסיס, שהוא הקרום שעליו נמצאים תאי האפיתל. לכן התהליך אינו ממאיר, אלא תהליך קדם-ממאיר.
    תהליך זה בקרנית ובלחמית נקרא CCIN או CIN. בד"כ ניתן לטפל בו בעזרת טיפות של מיטומיצין C, בשילוב או ללא הסרה ניתוחית.
    התהליך הזה בד"כ לא מתפשט מעבר קרנית וללחמית. לעיתים הוא נשאר יציב ולא משתנה, לעיתים הוא נסוג מאליו ללא טיפול, ולעיתים הוא מתפתח באופן מקומי.
    בכל מקרה מומלץ מעקב מתמשך אצל מומחה לקרנית.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    02/07/2013 לקיחת FML

    שלום רב
    יש לי קרטוקונוס מתקדם ב 2 העיניים בעקבות ניתוח LASIC שעברתי.
    יש לי דיסקיות גדולות וחשודות לגלאוקומה.
    בשל העובדה שיש לי לחץ תקין 13-14 ושדה ראיה תקין אני נמצא אך ורק במעקב כל חצי שנה אצל מומחה גלאוקומה
    יש לי דלקת בעפעף שגורמת לי לגירוי כבר חודשיים ומפריעה לי מאוד במיוחד עם העדשות המיני סקלרליות שלי.
    רופא עיניים רשם לי לקחת סטרואידים FML לשבוע ואח”כ לקחת אופטיכרום
    לטענתו בלקיחת סטרואידים פחות משבועיים אין כל השפעה על הלחץ התוך עיני.
    האם זה בטוח בלקיחה FML לשבוע??
    יש לי קטרקט קטן בעין ימין.
    האם אין סיכון של התקדמות או פיתוח קטרקרט?
    האם אין סיכון של עליית לחץ?

    שלום אבי,
    טיפול מקומי ממושך בסטרואידים אכן עלול לגרום לשתי תופעות לואי עיקריות: גלאוקומה וקטרקט.
    שימוש קצר-טווח בסטרואידים, לתקופה של 2-3 שבועות, אינו גורם בד"כ לעליית הלחץ התוך-עיני.
    מומלץ לשקול חלופות לסטרואידים כגון טיפות Restasis (ציקלוספורין A), או אנטי-היסטמינים שונים (כמו אופטלסט, רלסטט, זדיטן, טילאוויסט).
    עוד אפשרות בטוחה היא טיפול בטבליות דוקסילין (Doxylin). דוקסילין הוא אמנם תרופה אנטיביוטית, אך יש לה השפעה אנטי-דלקתית, והיא יעילה ביותר לטיפול ממושך בדלקת העפעפיים.
    המינון הוא 100 מ"ג ליום, ושימוש ממושך של מספר חודשים יכול להקל מאוד על דלקת העפעפיים, וזאת כמעט ללא תופעות לוואי.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    04/06/2013 צלקת בקרנית

    עין ימין שלי עצלה. בעין שמאל נגרמה לי צלקת בקרנית ממש במרכז האישון. אני מטופל בסטרואידים כ 3 חודשים, אך עדיין הראיה לא טובה וגם אני סובל מכאבים בעיניים מהבוקר עד הערב. האם יש סיכוי לרפא ?

    שלום יעקב,

    הסיכוי להעלמות הצלקת תלוי בגודל הצלקת, בעומק שלה בקרנית, ובטיפול הניתן.
    לעיתים צלקת יכולה להתבהר משמעותית ע"י טיפול מקומי בסטירואידים, כמו הטיפול שאתה מקבל.
    משך הזמן לכך יכול להיות חודשים רבים.
    כדי להעריך את הסיכוי לריפוי הצלקת אנא היוועץ במומחה למחלות קרנית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    25/02/2013 חסימה בשק הדמעות

    שלום רב פרופ’ סלומון
    יש לי ילדה בת 9 חודשים אשר סובלת מלידה בדלקת בשק הדמעות הרופא המטפל אמר לנו שצריך לעשות מסא’ז מה האפשרויות האחרות שניתר לפתור אותה ?

    שלום רב,
    הסיבה לדלקת היא היצרות של תעלת ניקוז הדמעות (dacryostenosis). מצב זה נפוץ בילדים עד גיל שנה.
    המלצתו של הרופא היתה נכונה. עיסוי של העפעף מהריסים כלפי בסיס העפעף יכולה לעזור בניקוז ההפרשות דרך תעלת הדמעות ופתיחת התעלה.
    ברב המקרים הבעיה נפתרת לבד עד גיל שנה לאחר שהתעלה מתפתחת, מתרחבת ונפתחת למעבר תקין של הדמעות.
    אם אין שפור לאחר גיל שנה - ניתן לבצע שטיפה ופתיחה של דרכי הדמעות. פעולה זו מבוצעת ע"י מומחים לרפואת עיניים בילדים.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    21/01/2013 ארוזיה

    מה פרוש ארוזיה זמנית בקרנית מישנית לחוט פנימי שמשפשף. תודה מראש.

    שלום ציפה,
    חוטים הנשארים בעין לאחר ניתוחים שונים עלולים לגרום לפגיעה בשכבת הציפוי החיצונית של הקרנית (תאי האפיתל) ולגרום לארוזיה.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    20/01/2013 טיפול בקרנית

    שלום רב,
    בעוד כמה ימים אני יעבור טיפול בקרוס, אני תלמידת תיכון ובתקופה של בחינות בגרות, האם הטיפול ישפיע על תפקודי והכנתי לבחינות ?
    מבקשת לחזור אלי בהקדם האפשרי !
    תודה

    שלום לינה,
    הטיפול כרוך לעיתים בכאב בעין ביום הראשון לאחר הטיפול. בנוסף תזדקקי למספר ביקורי מרפאה עד לריפוי המלא של האפיתל בקרנית.
    יש להקדיש לכך זמן, ולכן לקחת בחשבון את המשמעויות הכרוכות בביצוע הטיפול במהלך תקופת בחינות במקביל.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    10/12/2012 קרטוקונוס וראייה כפולה

    שלום ד”ר סלומון,
    לאחרונה אני סובל מראייה כפולה של עצמים רחוקים לאחר עבודה ממושכת מול מחשב, בבדיקה אצל אופטומטריסט (למשקפיים חדשות) נאמר לי שצריך להוסיף 4.5 “קרטיקונים” לכל עדשה במשקפיים, מה זה אומר? האם זה קשור למחלה “קרטיקונוס” וכיצד אפשר לטפל בראייה כפולה שלא תחמיר ח”ו,
    תודה רבה לך,
    צבי.

    שלום צבי,
    אתה כנראה סובל מפגיעה ביכולה ההתכנסות של העיניים (convergence insufficiency) והאופטומטריסט התכוון כנראה להוסיף פריסמות לעדשות.
    יחידת המדידה של הפריסמות נקראת prism-diopters.
    אין כל קשר לקרטוקונוס.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    10/12/2012 בהמשך לתשובתך מ- 9.12.12

    תודה על תשובתך המהירה במבחן שאני עושה לעין של ראיה
    יש לי בעיה רק עם אותיות קטנות וגדולות וככה וככה לא לגמרי מחוק לפעמים נדמה לי שזה האור מפריע כשאני עושה גם צל ממש עם היד רואה יותר טוב, לי לא מתאים עדשות קשות אני יודעת מעברי הרחוק לפני 17 שנה עברתי לייזר בעיניים בהצלחה להורדת משקפיים בכל זאת האם יש לי תקווה להבראת הטישטוש. לא אכנס לזה זה כרגע היה מחדל של רופא שלא איבחן בזמן את המחלה.

    שלום הלן,
    קשה להשיב על שאלתך בלי לבדוק את העיניים ולראות מהו המיקום והגודל של הצלקת.
    עדשות המגע הקשות הקיימות היום מתקדמות יותר ונוחות יותר לשימוש מאשר בעבר, ולכן כדאי בכל זאת לנסות אותן.
    אם לא ניתן לשפר את הראיה עם עדשות מגע, האפשרות הבאה היא השתלת קרנית.
    בכל מקרה - מומלץ לפנות למומחה למחלות קרנית שימליץ על הטיפול המתאים.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    09/12/2012 טשטוש ראיה והרפס בקרנית

    ביוני 2012 חליתי בהרפס שלא הובחן מיד שאכן זה הרפס רק לאחר כשבוע שהלכתי לרופא הנכון הובחן שאכן הרפס ואז קבלתי את הטיפול הנכון זובירקס וטיפות עניים וזה טופל כרגע העין מטושטשת עדיין אבל כשאני מניחה אצבע על העפעף העליון בלחיצה קלה קלה אני רואה מצויין אבל באופן ישיר טבעי עדיין מאד מטושטש מה לעשות האם זה יעבור או לכל החיים אשאר ככה. תודה על תשובתכם.

    שלום הלן,
    קרוב לודאי שהתפתחה צלקת בקרנית בעקבות ההרפס, שגורמת לעיוות מסויים בצורת הקרנית.
    כשאת לוחצת על העפעף העליון את גורמת לשינוי בקמירות הקרנית, שכנראה מחזיר אותה לצורתה המקורית, ועוזר לך לראות טוב יותר.
    הטיפול בצלקת בקרנית בשלבי הווצרותה כולל מתן טיפות סטירואידים, שלעיתים יכולות למנוע את התפתחות הצלקת.
    ניתן גם להתקין עדשת מגע קשה שתגרום לשיפור מסוים בפני הקרנית הלא-סדירים, ובכך תתרום במשהו לשיפור הראיה.
    אולם אם הצלקת מרכזית וסמיכה, יתכן שיהיה צורך בהשתלת קרנית. בכל מקרה מומלץ להיוועץ במומחה לקרנית.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    28/08/2012 דלקת אלרגית בעיניים

    אני סובלת כבר בערך שנתיים מדלקות אלרגיות, ומטופלת בסטרואידים לסירוגין ובאנטי-היסטמינים בקביעות.
    הדלקת מפריעה לי מאוד ביום-יום, במיוחד מאז שהתחלתי ללמוד ואני צריכה לשמור המון שעות על עירנות ולעבוד מול המחשב.
    רציתי לדעת האם יש לך ניסיון בטיפול בבעיה מהסוג הזה ואם כן האם אתה מקבל מטופלים של הכללית ואיפה.
    תודה, נעמה.

    שלום נעמה,
    דלקת אלרגית של העיניים היא מצב נפוץ למדי.
    הטיפול שאת מקבלת הוא אכן הטיפול המקובל למצבך.
    יש לזכור שבהרבה מקרים יש חפיפה מסוימת בין תסמונת העין היבשה ובין דלקת אלרגית של העיניים, ויש לפעמים להוסיף טיפול בתחליפי דמעות.
    חומר נוסף על דלקת אלרגית של העיניים ניתן למצוא במדור מאמרים שבאתר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    19/07/2012 ניתוח לייזר בקוצר ראייה גבוה

    פרופ’ סלומון שלום,
    אני בת 41, מרכיבה משקפי ראיה ,לצערי בעלת מספרים גבוהים עין ימין 15- , עין שמאל 13.5- , בשנתיים האחרונות הראיה ירדה, נשלחתי ע”י רופא עיניים לבדיקות וצילומים , נראה שהכל בסדר, אימי סובלת קשות ממחלת גלאוקומה סופנית על סף עוורון והשאלה שלי עקב הפחד הגדול באם חלילה אסבול מגלאוקומה בעתיד, האם ישנם סיכונים או עלולות להיות בעיות לבצע נתוח הסרת ראיה בלייזר?
    לאחר בדיקות בכמה מכונים להסרה בלייזר נאמר לי כי ניתן לבצע כשעדיין ישאר מספר אחד או שניים. קראתי כי יש סיכוי גבוה לחלות בגלאוקומה ככל שהקרנית דקה יותר, האם נכון? במידה וכן שאלה מבחינה אסטטית, כרגע מרכיבה משקפיים בעלות עדשות עבות ,האם כדאי לבצע בכל זאת לייזר ולהישאר עם מספרים קטנים ולהרכיב משקפי ראיה בעלות עדשות דקות יותר ? או לא לעשות כלום ולהמשיך עם משקפי ראיה שלי? מבולבלת, אשמח למענה , תודה טלי

    טלי שלום,
    כדי לענות על שאלתך צריך לדעת מהו עובי הקרנית.
    על פי עובי הקרנית ניתן יהיה לחשב כמה מהמספר אפשר להוריד בכל עין בניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK.
    יש סיכוי גדול שלא ניתן יהיה להוריד את כל המספר.
    אפשרות אחרת שניתן לשקול - השתלת עדשות תוך עיניות.
    הסיכון לפתח גלאוקומה בעתיד לא תלוי בביצוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, ולא בעובי הקרנית, אלא בסיפור המשפחתי (מחלת הגלאוקומה של אימך).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    27/11/2011 מסובךעל עצמי.

    אני בן 29 יש לי קרטוקונוסבשבים חמורים. אני מתעסק בבניה ואבקכך שאומרים שעדשות לא רלוונטי אלי. שאלתי מה הייתה ממליץ לעשות? ומה זה השתלת עדשות? וכן במה הקופה (מאוחדת עדיף) משתתפת?
    וכן יש לי טופוגרפיה מלפני שנה בדיוק.אם היתי רוצה לבוא אילכם לייעוץ האם אני צריך חדש?

    שלום שרגא,

    אם הקרטוקונוס אצלך בשלב מתקדם, מומלץ בכל מקרה לנסות ולהתאים עדשות מגע קשות. זה יתן לך ראיה טובה יותר מזו שיש לך כעת.
    העובדה שאתה עוסק בבניה לא צריכה למנוע ממך להרכיב עדשות מגע. כל שעליך לעשות הוא להקפיד על ניקוי העדשות בעזרת תמיסה ייעודית, להגביל את משך הזמן ביממה שאתה משתמש בהן, ולהקפיד על כללי ההגיינה הרגילים בזמן הרכבתן והסרתן.
    מומלץ לבצע טופוגרפיה של הקרנית, במיוחד אם עברה שנה מהבדיקה האחרונה, כדי לוודא שהקרטוקונוס לא מתקדם. אם יש התקדמות ביחס לבדיקה האחרונה - מומלץ לשקול טיפול ב- cross linking.
    השתלת טבעות לא מתאימה לכל אחד, ותלויה בטופוגרפיה של הקרנית. ניתן לקרוא על השתלת טבעות באתר זה.
    השתתפות הקופה תלויה בסוג הביטוח המשלים שיש לך. את זאת עליך לברר מול המבטח שלך.
    אתה מוזמן לבוא להדסה לבדיקה, ואנו נבצע לך טופוגרפיה חדשה במהלך הביקור. מומלץ להביא את הבדיקה הקודמת לצורך השוואה.

    בברכה,

    פרופ' אבי סלומון

    15/06/2011 סובל ממחלת העפעפים בלפריטיס

    לכבוד
    פרופ’ אבי סלומון שלום רב
    סובל ממחלת העפעפים בלפריטיס כשנה כולל יובש בעינים וגירוי מציק
    בבדיקה האחרונה נמצא שיפור אם כי הדלקת שם משתמש בטיפות הילו קומוד ביום.קיבלתי המלצה על משחת ויטה א-פוס לפני השינה ודי חושש כי שמעתי ממס’ רופאי עינים שיכול להגרם צריבהוגירוי חזק בעינים האם זה נכוןו?
    האם יובש בעינים יכול להיות ממצב משני לכרוני,והאם זה הכוונה ליובש קיצוני,והאם ניתן לשים על המחשב מסך להפחתת סינוור ויובש?

    שלום רוני,

    משחת ויטא-פוס היא משחת לחות המשמשת לטיפול בעיניים יבשות. מומלץ לשים אותה לפני השינה.
    רב המטופלים מרגישים בנוח עם משחה זו. בחלק קטן מהמשתמשים בה דווח על תופעות אלרגיות.
    יובש בעיניים הוא במרבית המקרים מצב כרוני. אחד המצבים השכיחים המלווים יובש בעיניים הוא בלפריטיס.
    הטיפול במצב כזה כולל הגיינת עפעפיים וריסים (ניקוי תכוף של העפעפיים והריסים עם צמר גפן רטוב ושמפו לא אלרגני); שימוש בתחליפי דמעות ללא חומרים משמרים; במקרים קשים - לקיחת דוקסילין במינון של 100 מ"ג ליום למשך מספר חודשים; שימוש בטיפות המכילות תרופות נוגדות דלקת (כגון Restasis).
    מומלץ לפנות לרופא עיניים כדי שיעריך את מצבך וימליץ על הטיפול המתאים.
    בכל הנוגע לעבודה מול מחשב - לא ידוע לי על מסך מיוחד שיכול להפחית את התלונות שלך. הסיבה העיקרית לקושי שאתה מרגיש בעבודה מול מחשב היא הירידה במצמוץ בזמן הצפייה במסך, שגורמת להתאדות הדמעות והחמרת היובש בעיניים. כדי להתגבר על כך מומלץ להוסיף תחליפי דעות ללא חומרים משמרים במהלך העבודה מול המחשב, ומידי פעם לעצום את העיניים כדי לאפשר לדמעות שלך להרטיב את העיניים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    13/06/2011 לביתי בת 9.5 יש משקפיים לתיקון רוחק ראיה 3.5+

    שלום וברכה
    לביתי בת 9.5 יש משקפיים לתיקון רוחק ראיה 3.5+ בתקופה האחרונה היא מתלוננת המון על טשטוש ראיה וכאבי ראש בעיקר לראיה מקרוב, בביקור אצל אופטמיטריסט מוסמך ומומחה הוא נתן לה מספר גבוה בהרבה 5.5+ וביפוקל,מאחר שהדבר קצת הפחיד ובלבל אותי הלכתי איתה גם לרופא עיניים מומחה לילדים והוא אמר שהעיניים מצוינות ואין שום סיבה לשנות את המספר.
    כרגע אני בדילמה, מה לעשות? הילדה ממשיכה לסבול (רואים זאת בברור) ואינני יודעת לדעתו של מי לשמוע.
    אשמח מאד אם תוכל לעשות לי סדר בדברים ולהאיר את עיני
    בתודה רבה מראש
    שרה

    שלום שרה,

    הסמכות לבדיקת משקפיים ומתן מרשם למשקפיים בילדים היא של רופא עיניים המומחה ברפואת עיניים בילדים.
    אופטומטריסט רשאי לעשות כן רק אם הילד נבדק ע"י רופא עיניים שאישר את המרשם.
    אם את לא בטוחה בתוצאות הבדיקה, מומלץ לקבל חוות דעת נוספת מרופא/ת עיניים לילדים במרכז רפואי גדול.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    12/06/2011 ארוזיות חוזרות וPTK

    פרופ’ סלומון שלום רב!

    לפני כחודש וחצי ,התחלתי לסבול מכאבים עזים בעין ימין. רופא עיניים הבחין שאני סובלת מהרפס ועברתי טיפול שעזר, אך הראיה הידרדרה מאוד. (אני רואה מטושטש).
    לאחר כשבועיים של שקט – הכאבים חזרו..
    הלכתי לרופא אחר, והוא טוען שמה שיש לי זה: ארוזיה חוזרת בקרנית והציעה לי 2 אופציות: שלוף של הקרנית אוPTK לייזר
    עכשיו יש לי מספר שאלות בנידון:

    1)אני מרכיבה משקפיים : -7. האם ישנה אפשרות לשלב את הלייזר גם בשביל הורדת המספר ?
    זאת אומרת, גם תיקון הנזק של הצלקת וגם לשיפור הראייה.

    2) אני לא מסוגלת שנוגעים לי בעיניים, לכן לא הצלחתי לשים עדשות מגע, ויש לי בעיה בלעבור בדיקת התאמה לניתוח וניתוח עצמו, מכיוון שזה לא נעשה בהרדמה מלאה.
    נודע לי ממישהו שסבל מפוביה דומה, שניתן לקבל “טשטוש” ואז הכול עובר בקלות אפילו לפציינטים בעיתיים כמוני.
    רציתי לברר האם בקליניקה שלך יש פתרונות לבעיה שלי (כגון טשטוש או כל דבר אחר אחר ).

    תודה מראש

    שלום מאי,
    הטיפול הראשוני בארוזיות חוזרות של הקרנית הוא בעזרת עדשות מגע טיפוליות (הניתנות לתקופה של כשבועיים, ואח"כ מוחלפות על פי הצורך).
    כ"כ - לאחר הסרת העדשות, יש צורך לטפל במשך מספר חודשים בטיפות של NaCl 5% (סליין מרוכז) הניתנות לפני השינה, בנוסף לתחליפי דמעות במשך היום.
    אם ההתקפים חוזרים ולא מגיבים לטיפול הנ"ל - ניתן לבצע לייזר (PRK או PTK).
    אם ממילא יש לך קוצר ראיה, הרי שהטיפול בלייזר יכול לפתור גם את בעיית הארוזיות החוזרות וגם לתקן את קוצר הראייה.
    לגבי ניתוחי לייזר - הם לא נעשים בהרדמה כללית, מכיון שיש צורך בשתוף פעולה של המנותח במהלך הנתוח.
    אנחנו בד"כ נותנים טבלית ואליום 5 מ"ג לפני הנתוח, ומנסיוני - זה בהחלט מספיק בשביל כל המנותחים.
    בצענו ניתוחי לייזר לאנשים שונים, חלקם עם רמות שונות של חרדות ופחדים מסוגים שונים - ובכולם הצלחנו לבצע את הטפול ללא כל בעיה.
    אני מציע לך לבוא לבדיקת התאמה לנתוח - ולהתרשם בעצמך.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    30/03/2011 צבע הקשתית

    שלום
    רציתי לשאול האם זה אפשרי שלבחורה בת 19 משתנה צבע העיניים ?
    לשני ההורים עיניים חומות וכך גם לדורות הקודמים
    ואין במשפחה מחלות תורשתיות כמו הטרוכרומיה
    אבל משום מה משתנה לה הצבע של העיניים .
    האם זה אפשרי ואם כן למה זה קורה

    שלום אליזבט,

    קיימים מצבים שונים הקשורים בקשתית שיכולים לגרום לשינוי בצבע.
    מדובר בד"כ במחלות נדירות, הניתנות לאבחון לאחר בדיקת העין.
    כ"כ שינויים בשקיפות קרנית יכולים לגרום לקשתית להראות בגוון שונה מהרגיל.
    בכל אופן מומלץ להבדק ע"י רופא עיניים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    22/02/2011 תסמונת סיוגרן וטיפול בפלקווניל

    פרופ’ סולומון שלום רב. אני מטופלת שלך. עם תסמונת סיוגרן ווסקוליטיס, כמובן יובש בעיניים. בנוסף מטופלת בראומטולוגית איכילוב. המלצתה האחרונה של הרופאה היא 200 מ”ג פלקווניל – 1 כדור ליום. הפורומים מלאים בעיקר בנשים שמתלוננות על תופעות לוואי בעיניים כמו שקיעת התרופה בעין, מלבד תופעות בעור וסחרחורות. ההמלצה כמניעת התלקחות המחלה. אשמח לדעתך מבלי לעלות להדסה עין כרם. תודה ולהתראות, דיתי

    שלום דיתי,

    פלאקווניל (הידרוקסיכלורוקוין) משמש מזה שנים רבות כאחת התרופות לטיפול בתסמונת סיוגרן. מספר מחקרים שנערכו ב-15 השנים האחרונות הראו שהתרופה עשויה לשפר את ייצור הדמעות ואת הפרשת הרוק, לתרום לשפור במצב הקרנית, ולהביא לירידה בסימפטומים הקשורים ביובש בעיניים ובפה.

    תופעות הלוואי של התרופה כוללות בעיקר רטינופתיה (פגיעה ברשתית) שהיא די נדירה. תוארו עד כה פחות מ-50 מקרים בספרות של רטינופתיה מפלאקווניל, ובמינונים גבוהים בהרבה מ- 200 מ"ג ביום. תופעות לואי נוספות כגון שקיעת פיגמנט בקרנית ועכירויות בעדשה נדירות מאוד, וקיימות בעיקר בכלורוקווין ולא בהידרוקסיכלורוקווין. במינון שהוצע לך התרופה בטוחה.

    כדי לוודא שהתרופה לא גורמת לפגיעה ברשתית יש להיות במעקב רופא עיניים. יש לבצע מספר בדיקות (שדה ראיה, ראיית צבעים ו- EOG) לפני תחילת הטפול, ולחזור עליהן אח"כ אחת לשנה - אם הטיפול קבוע.

    יחד עם זאת ראוי לזכור שהטפול הטוב ביותר כיום ליובש בעיניים הקשור בתסמונת סיוגרן הוא חסימת דרכי ניקוז הדמעות (punctal occlusion) וטיפול מקומי בטיפות ציקלוספורין (restasis).

    בברכה,

    פרופ' אבי סלומון

    21/02/2011 תקופת מבחנים ומאמץ בעיניים

    אני בן 17.5 ולומד בכיתה יב’ בדיקת הראייה האחרונה שלי הייתה לפני חודשיים בערך, התוצאות היו מעולות (6/6), בתקופה שלאחר הבדיקה נכנסתי לתקופת מבחני בגרות עמוסה קראתי ואימצתי את העיניים המון (אני טיפוס שלא אוהב לקרוא בד”כ), במהלך תקופה זו עד עכשיו אני מרגיש שכושר הראייה שלי נחלש מעט. רציתי לשאול אם זו הרגשה זמנית שהיא תוצאה של תקופת המבחנים, ואין לי מה לחשוש? או שזה עלול להחמיר ואני חייב לטפל בזה? אם אפשר לקבל כמה טיפים לשמור על ראייה טובה? בתודה מראש! מתניה. ירושלים.

    מתניה שלום,

    תחושת עייפות או כאב עמום בעיניים או סביב העיניים היא מצב נפוץ מאוד המלווה קריאה מאומצת וממושכת, עבודה רצופה מול מסך מחשב, או כל עבודה המצריכה התבוננות בעצמים קטנים וקרובים. מצב זה יכול להיות להתבטא גם בכאב ראש, ראייה מטושטשת ואפילו כפל ראייה. הסיבה לתחושת הכאב או העייפות היא התכווצות השריר הנמצא בגוף העטרה, והקרוי שריר העטרה (ciliary muscle). זהו שריר לא רצוני שכיווץ והרפייה שלו גורמים לשינוי בקמירות העדשה הנמצאת בתוך העין. תהליך זה הנקרא אקומודציה עוזר לנו להתמקד באותיות קטנות בזמן קריאה. קריאה ממושכת גורמת לפעילות ממושכת של שריר העטרה, ומכאן תחושת הכאב, בדומה לתחושת כאב שיכולה להיות בכל שריר בגוף הנמצא תחת עומס כבד.

    בנוסף - בזמן קריאה ממושכת או עבודה מול מחשב, קצב המצמוץ יורד באופן לא רצוני, וכתוצאה יורד משך הזמן שבו העפעפיים סגורות. התוצאה היא חשיפה רבה יותר של העין, ואידוי מואץ של שכבת הדמעות, המגינה על העין. כתוצאה נגרם יובש יחסי של העין, דבר המתבטא בתחושת צריבה ואי נוחות.

    מספר דרכים פשוטות להתגבר על הבעיה: להתקין תאורה טובה בחדר (מומלץ תאורת פלואורסצנט), להמנע במידת האפשר מקריאה של אותיות קטנות (ניתן להגדיל את הפונט במחשב ברב התוכנות), וכן - הפסקות תכופות ועצימת העיניים למספר שניות.
    בכל מקרה אין סכנה לנזק לעיניים ואין לך ממה לחשוש.

    בהצלחה בבחינות!!!

    פרופ' אבי סלומון

    14/02/2011 כלי דם בקרנית

    היי פרופ’ סלומון מה שלומך ?
    רציתי לשאול אותך שאלה ברשותך , אני בן 28
    ויש לי מעל 10 שנים עכירות במרכז הקרנית עם כלי דם , ורציתי לשאול האם ישנם עוד אפשרויות לראייה חדה ונקיה מלבד אופציה של עדשת מגע קשה ?

    שלום קובי,

    אופן הטיפול תלוי במיקום הצלקת ובמידה שבה היא משפיעה על חדות הראיה.
    אם הצלקת גדולה ונמצאת במרכז הקרנית, וגורמת לירידה משמעותית בראיה - ניתן לטפל בה בלייזר (PTK) אם הצלקת שטחית, או ע"י השתלת קרנית אם הצלקת עמוקה.
    אם הצלקת קטנה, נמצאת בהיקף הקרנית, או לא גורמת לירידה משמעותית בראיה, ניתן לפעמים לשפר את חדות הראיה בעזרת עדשת מגע קשה.
    חשוב לזכור שהטיפול ב- PTK גורם בד"כ לשינוי הרפרקציה בעין לכיוון היפראופיה (כלומר: רוחק ראיה).
    בכל מקרה מומלץ להבדק ע"י מומחה למחלות קרנית, ולבצע בדיקת רפרקציה (משקפיים) וכן מיפוי ממוחשב (טופוגרפיה) של הקרנית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    12/02/2011 קרטוקנוס וקרוס לינקינג

    פרופ’ סלומון היקר שלום רב,

    אני סובלת מקרטוקנוס ועברתי בעין אחת קרוס לינקינג לפני שנה וחצי (העין הפחות טובה). כעת הרופא בקופת חולים המליץ לעבור קרוס לינקינג גם בעין השניה (כאשר בעין זאת מדידת עובי הקרנית הייתה 380 מיקרון). אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא.

    בתודה מראש

    מורן

    שלום מורן,

    קרוס-לינקינג הוא טיפול מצויין לעצירת התקדמות הקרטוקונוס. הוא נעשה כאשר יש אכן עדות לכך שהקרטוקונוס נמצא בתהליך של התקדמות והחמרה (עלייה בקמירות הקרנית במיפוי ממוחשב של הקרנית; עליית הצילינדר במשקפיים). אחת המגבלות לטיפול בקרוס-לינקינג היא עובי הקרנית. מקובל לבצע את הטיפול כאשר העובי הוא מעל 400 מיקרון. בעובי שהוא קצת פחות מזה ניתן עדיין לבצע את הטיפול תוך שימוש בתמיסת ריבופלאבין מיוחדת (היפוטונית), הגורמת לעלייה בעובי הקרנית. אם עובי הקרנית לאחר טפטוף התמיסה עבר את ה- 400 מיקרון, ניתן להמשיך ולבצע את החלק השני של הטיפול - החשיפה למנורת UV.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    12/02/2011 עין דומעת והפרשה לבנה

    פרופ’ סלומון שלום רב,

    לבת שלי הקטנה העין דומעת מאתמול והיום הופיע גם הפרשה לבנה ,האם יש טיפול שלא מצריך מרשם רופא בנתיים? האם חייב לראות רופא עיניים במקרה זה?

    בתודה מראש.

    יפית

    שלום יפית,

    ככל הנראה יש לביתך דלקת ויראלית של הלחמית.
    בשלב זה מומלץ לנקות את ההפרשות בעדינות על עפעפיים סגורות, עם צמר-גפן ומים.
    הדלקת יכולה לעבור בהמשך גם לעין השניה.
    רוב הדלקות הללו חולפות תוך מספר ימים, גם ללא טיפול.
    אם אין שיפור תוך יומיים שלושה - מומלץ לפנות לרופא עיניים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון


    15/01/2011 PTK

    האם כאשר מבצעים PTK הדבר גורם לריחוק ראייה ?
    כלומר אני אצטרך משקפיים לראייה מקרוב , האם אני אראה טוב מרחוק ??? ( יש לי צלקת בקרנית )
    תודה רבה מראש פרופ’

    שלום קובי,

    PTK גורם להשטחה של איזור הטיפול וירידה בכח השבירה של הקרנית.
    לכן - אם לפני הטיפול היה לך קוצר ראיה (מינוס במשקפיים), תהיה ירידה של חלק או כל המספר.
    אם לפני הטיפול לא היו לך משקפיים (מספר אפס במשקפיים), יופיע רוחק ראייה (כלומר פלוס במשקפיים).
    אם תצטרך בפועל משקפיים או לא - זה תלוי בגודל המספר ובגיל שלך. מתחת לגיל 40 יש עדיין יכולת אקומודציה (ניתן להתגבר על רוחק ראייה במספר נמוך).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    05/01/2011 צלקת בקרנית

    האם נכון לומר שצלקת בקרנית היא בעצם תאים מתים שאי אפשר להחיות אותם ועל כן גם לא ניתן לבצע שום ניתוח כלשהו על מנת לראות בחדות טובה ? ואם כן מה ניתן לעשות ?

    שלום קובי,

    בקרנית השקופה מסודרים סיבי הקולגן במרחקים שווים וקבועים זה מזה.
    כ"כ הם יוצרים שתי וערב של קבוצות סיבים הנמצאות בזויות ישרות זו לבי זו.
    סידור הסיבים הזה מסביר את שקיפות הקרנית.
    תהליך ההצטלקות כרוך בייצור מוגבר של סיבי הקולגן, המסתדרים ברקמה בצורה אקרעית, במרחקים שונים ובזויות שונות זו מזו.
    הסדור האקרעי של הסיבים הוא הגורם לאובדן שקיפות הקרנית.
    קיימות דרכים שונות לטיפול בצלקת, והן כוללות מתן סטירואידים באופן מקומי, שימוש בעדשת מגע קשה, טיפול בלייזר (PTK), והשתלת קרנית.
    סוג הטפול תלוי במיקום הצלקת וגודלה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    01/01/2011 רוחק ראייה

    האם נכון לומר שרוחק ראייה הוא גורם מכריע
    למחלת גלאוקומה ( ברקית ) , ז”א אם אני מבצע PTK
    שגורם לרוחק ראייה , קיים סיכוי שיווצר אצלי גם ראייה ברקית ??

    שלום קובי,

    גלאוקומה קשורה לעיתים ברוחק ראייה, בגלל מבנה הלשכה הקדמית והזווית שהם לעיתים קטנים יותר בעיניים היפראופיות.
    טיפול ב- PTK לא משנה את עומק הלשכה הקדמית וגודל הזוית, ולכן אינו קשור כלל לגלאוקומה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    29/12/2010 צלקת בקרנית

    עוד דבר פרופ’ סלומון וסליחה על הטירדה , ד”ר לשם מאסותא השלום בת”א , טוען שאין כל הצדקה ל- PTK
    למרות שאני רואה יחסית ירוד בעין שמאל , אבל אני בכל זאת הייתי רוצה לבוא אלייך לקליניקה שתראה אותי
    איך אני עושה זאת בבקשה ?

    שלום קובי,

    ניתן למצוא על כך מידע בקישור הבא:

    http://www.carnit.co.il/צור-קשר

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    29/12/2010 צלקת בקרנית

    פרופ’ סלומון היקר תודה רבה על המידע שמסרת לי בכל אופן , אבל דע לך שאני נורא מאוכזב, מעצם זה שלעולם לא אוכל לראות בעין שמאל בצורה חדה וברורה ואצטרך להרכיב עדשת מגע שכבר בעבר נכותי מעדשות מגע וזה פשוט לא נוח לי …

    שוב שלום,

    בפרק על הטיפול בצלקות קרנית מוזכרות מספר אפשרויות טפוליות, ויכול להיות שאחת מהן תתאים לך.
    אי אפשר לקבוע מהי האפשרות הטובה לך ביותר בלי לבדוק אותך.
    אנא פנה לבדיקה במרפאתי:

    http://www.carnit.co.il/צור-קשר

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    23/12/2010 צלקת בקרנית

    פרופ’ סלומון היקר שלום רב ,
    ראשית כל תודה על המענה המהיר בנוגע לשאלה שלי לגביי הצלקת בקרנית ודרכי הטיפול בה .
    שנית , רציתי לדעת אם בכל זאת , כדי לבצע שינוי בעין
    למרות שהעין רואה 0.25+ עם צילינדר 1.50-
    והחדות שלי אינה מספקת אותי , כלומר אני עדיין רואה ירוד יחסית, ושוב האם ניתן בכל זאת לעשות PTK ?

    קובי שלום,

    כפי שכתבתי קודם - ההחלטה על ביצוע PTK תלוייה בגודל הצלקת ובאיכות הראייה.
    חשוב לזכור ש- PTK גורם לעיתים קרובות לשינוי לכיוון ההיפראופיה, כלומר - יהיה לך אח"כ צורך במשקפיים עם עדשות של +1.00 או +2.00 לדוגמה. במקרה זה לא תרויח דבר.
    לכן צריך לשקול היטב את האפשרויות השונות לפני ביצוע PTK.
    האחת האפשרויות היא שמוש בעדשת מגע קשה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    עמוד 2 מתוך 212

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.