להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • פרופ’ אבי סלומון

    שלום לכם וברוכים הבאים לאתר שלי.

     פרופ' אבי סלומון

    פרופ’ אבי סלומון

    שמי פרופ’ אבי סלומון. אני רופא עיניים ומומחה לקרנית ולניתוחי הסרת משקפיים בלייזר, ומכהן כמנהל שירות הקרנית  שבמחלקת העיניים במרכז הרפואי האוניברסיטאי הדסה עין כרם בירושלים. כיהנתי בשורה ארוכה של תפקידים בכירים, בהם יו”ר החוג לאופטומטריה במכללת הדסה ירושלים; ראש החוג לרפואת עיניים בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים; יו”ר חוג הקרנית במסגרת איגוד רופאי העיניים בישראל; ויו”ר האגודה הישראלית לחקר העין והראייה – Israeli Society for Vision and Eye Research. כעת אני מכהן כיו”ר החוג לניתוחי תשבורת (הסרת משקפיים בלייזר).

    תחום מומחיותי הוא מחלות וניתוחי הקרנית והלחמית (משטח העין), וכן הסרת משקפיים בלייזר. השתלמתי בתחומים אלו באחד מן המרכזים הרפואיים הגדולים בעולם ברפואת עיניים (Bascom Palmer Eye Institute במיאמי, פלורידה). במהלך שנות עבודתי במרכז הרפואי הדסה עין-כרם, טיפלתי וניתחתי חולים רבים עם מחלות שונות של הקרנית, ובהם מצבים מורכבים של מחלות משטח העין החיצוני הדורשות ניתוחי שחזור מורכבים.

    מזה שנים רבות אני מבצע ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר במסגרת “הדסה אופטימל” – המרכז הרפואי של הדסה להסרת משקפיים בלייזר.

    פרופ' אבי סלומון

    פרופ’ אבי סלומון

    במקביל אני עוסק מזה שנים רבות בהוראה ובמחקר רפואי ומעבדתי, ופרסמתי שורה ארוכה של פרסומים מדעיים בספרות המדעית המובילה. אני עוסק בהוראה של תלמידי רפואה בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה, ובהוראת מתמחים במהלך התמחותם ברפואת עיניים במחלקת העיניים של המרכז הרפואי הדסה עין כרם. כ”כ אני מנחה תלמידי מחקר לתארים מתקדמים במעבדתי הממוקמת בהדסה עין כרם. רבים מתלמידי זכו בפרסי הצטיינות על עבודות המחקר אותן בצעו במסגרת קבוצת המחקר שלי.

    השאיפה לאיכות ומצוינות בטיפול הרפואי, לחדשנות והתעדכנות בלתי פוסקים בכל הנעשה בקדמת הרפואה, השילוב של רפואה, מחקר והוראה, תוך מתן יחס אישי נאות לכל מטופל – הם כולם עקרונות היסוד והבסיס שלי לעשייה הרפואית היום-יומית.

    אני מאחל לכם קריאה מהנה ומלמדת בדפי האתר.

     

    ליצירת קשר וקבלת פרטים הכנסו לעמוד צור קשר.

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    09/12/2017 טיפות אופלוקס

    שלום,
    ילד בן 4 עם דלקת בעין קיבל טיפות אופלוקס 3 פעמים ביום למשך שבוע.כעבור מספר ימים התפתחה פריחה בגוף.האם יש קשר בין אנטיביוטיקה זו לפריחה והאם לגשת לרופא להחליף טיפול?

    מירי

    Colourful_Eye_by_LuminousStar
    שלום מירי,

    כעיקרון כל תרופה הניתנת לגוף, כולל תרופות הניתנות בצורת טיפות לעיניים, עלולות לגרום לתופעות אלרגיות, כולל פריחה בעור. יחד עם זאת הסיכוי לכך נדיר מאוד, ואני מעולם לא ניתקלתי במקרה בו טיפות אופלוקס גרמו לפריחה בעור.

    בכל מקרה מומלץ לגשת לרופא המטפל ולבדוק האם יש בכלל צורך בהמשך הטיפול בטיפות אלו, האם ניתן להחליפן בטיפות אחרות, או לשקול הפסקת הטיפול.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/11/2017 יש לי כבר חודש דלקת בעין

    ד”ר שלום לפני 13 שנה עשית לי בהדסה אופטימל ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. ב”ה מאז הכל טוב. אני פונה אלייך כי אתה מכיר אותי ואני חש איתך נוח. יש לי כבר חודש דלקת בלחמית אני חש שיש לי גוף זר בעין אךאין לי כלום. ונתנו לי משחות וטיפות ולא עוזר וכבר חודש יש לי דלקת מה דעתך? האם כדאי לי לבוא לבדיקה אצלך? תודה רבה

    אילן

    hqdefault
    שלום אילן,

    בהחלט, אתה מוזמן לקבוע תור למרפאתי.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/07/2017 Duane’s synd,אקסוטרופיה

    שלום ,
    בני בן 19 ו6 חודשים ,אובחן מאז היותו קטן בסינדרום הדוואן ,האם יש טיפול אחר מאשר ניתוח ?,האם אתה מתמחה בניתוח שכזה ?מה הסבירות להצלחה והחלמה בגיל זה ?אודה לך על תשובתך

    hqdefault
    שלום רב,

    נושא זה אינו בתחום מומחיותי, ולא קשור לנושאי האתר. אנא פנו למומחה למחלות עיניים בילדים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/07/2017 ניתוח פטריגיום

    שלום ,האם אתה מבצע ניתוח פטריגיום במסגרת השרפ?

    אלי

    eyes of van gogh
    שלום אלי,

    כן. אנא קבע תור לבדיקה במרפאתי ב- 052-6741425 (מזכירתי) או ב- 02-6778899 (משרדי השר"פ בהדסה).

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/04/2017 דלקת עיניים אביבית אצל ילד בן 6

    שלום,
    לפני כחודש שמתי לב שהילד הקטן שלי מגרד מידי פעם בעיניים. הוא טוען שמגרד לו בעיניים.
    עכשיו, בימים האחרונים הגרוד טיפה החמיר ויותר מורגש. הלכתי איתו היום לרופאת עיניים של מכבי
    והיא אמרה שזאת אלרגיה לאביב כנראה ולפריחה של עצי הזית ונתנה לי לשים לו טיפות עיניים אסטרואידיות למשך 18 יום.
    אני אישית מאוד נגד סטרואידים, התחלתי לחפש קצת באינטרנט על התופעה
    והגעתי לראיון שלך (פרופסור אבי סלומון) עם רפי קרסו
    שבו אתה מתאר את התופעה של דלקת עיניים אביבית
    ומדבר על התרופה לעיניים בשם טקרולימוס שעדיפה על הטיפות אסטרואידיות.
    אז עכשיו אני במצב שאני לא רוצה לתת לו את הטיפות האסטרואידיות ורוצה לתת לו את הטקרולימוס,
    אבל מי יתן לי מרשם לזה?
    מדוע רופאי העיניים עדין נותנים מרשם לאסטרואידים?
    אני מראשון לציון, מה עלי לעשות?
    האם אתה מקבל באיזור שלנו?

    EYE_MILAGRO_176173326_std
    שלום שירית,

    כל רופא עיניים יכול לתת לך את הטיפול במשחת Protopic אם הוא רוצה. הסיבה שמרבית רופאי העיניים לא רושמים זאת היא מכיוון שהתכשיר אינו רשום עדיין לאינדיקציה זו, והטיפול בו לדלקת אביבית הוא "מחוץ להתוויה" או Off-label. הטיפול בסטרואידים מקובל זה שנים רבות, אך כרוך בתופעות לואי.

    אני מקבל מטופלים רק במרכז הרפואי הדסה עין כרם בירושלים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/03/2017 דלקת עיניים אביבית

    שלום פרופ סולומון,
    בני יואב, מטופל שלך במרפאה בשרפ. אנחנו שמים לו פרוטופיק כל ערב, כפי שאמרת. הטיפול מדהים. אך האביב הגיע והאף נוזל ואיתו גם העיניים חזרו להיות קצת רגישות. דומעות, קצת אדומות וקצת מציקות.
    האם אפשר לתת המשחה פעמיים ביום? בוקר וערב? אם כן, לאיזה פרק זמן.
    אם לא, מה כן אפשר לעשות.
    יש לנו תור לתחילת מאי, כפי שנתבקשנו לקבוע.

    תודה רבה,
    ענת אמא של יואב

    halloween-makeup-art-kikki-thumb640
    שלום לכם,

    אכן - בתקופת האביב הפריחה בעיצומה, וכל הדלקות האלרגיות מגיעות לשיא.

    ניתן לעשות מספר דברים: האחד הוא לשים את המשחה פעמיים ביום, כפי שאמרתם. אפשרות אחרת היא  להשתמש במשחת Protopic  עם הריכוז הגבוה יותר של התרופה. המשחה משווקת ב-2 ריכוזים: 0.03% (שפופרת בצבע ירוק) ו- 0.1% (שפופרת בצבע שחור או כחול כהה). לחילופין ניתן להוסיף לשבועות הקרובים טיפות סטרואידים (כגון לוטמקס או FML) במינון של 1-2 ביום, לפחות עד סוף האביב.

    אתם לא צריכים לחכות לתור אצלי. כל רופא ילדים, רופא משפחה ורופא עיניים יכול (אם הוא רוצה...) לרשום את המשחות והטיפות הנ"ל.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/01/2017 נמצאתי מתאים לניתוח לייזר בשיטת LASIK ויש לי יובש בעניים לפעמים

    היי אני בן 21 ונמצאתי מתאים לניתוח לייזר בעניים בשיטת לאסיק אבל יש פעמים בהם אני סובל מיובש בעניים במיוחד בעין ימין תלוי בסיטואציה ואני יסביר…
    בין שינוי לאקלים מסוים חוםקור אפילו אחרי מקלחת העניים שלי מתייבשות השאלה שלי האם אני יכול לעבור את הניתוח למרות זאת, יש לציין שאני לא משתמש בטיפות באופן יום יומי כי זה לא מפריע לי ברמה של חוסר תפקוד, כשאני מרכיב עדשות מגע אני שם טיפות כי אחרי כמה שעות העניים שלי מתייבשות וזה לא מרגיש נוח כמו גוף זר

    והאם הייתה ממליץ לי לעבור את הניתוח אם בכלל, בשיטה אחרת חוץ מלאסיק ?
    והאם לאסיק היא שיטה מספיק טובה ולא מיושנת או מסוכנת ?
    הייתי רוצה לקבוע תור ולהיבדק.

    תודה מראש וסליחה על המלל הרב.

    משה

    רותם (בתמונה מימין) ומור וקנין (שניה משמאל) עברו היום ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK. רותם ומור הן בנות-דודות. לפני 8 שנים ניתחתי גם את חנן, אחותה של מור (משמאל בתמונה). הכל נשאר במשפחה...
    שלום משה,

    מומלץ לעבור את הניתוח בשיטת PRK ולא בשיטת LASIK, וזאת מסיבות רבות, בעיקר מסיבה בטיחותית: PRK הוא ניתוח בטוח הרבה יותר מ LASIK. לאחר הניתוח לא תרכיב יותר עדשות מגע, דבר שימנע באופן משמעותי את היובש בעיניים ממנו אתה סובל. עדשות מגע הן אחת הסיבות העיקריות להתפתחות יובש בעיניים בצעירים, והפסקת השימוש בהן בעקבות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר תורמת לפתרון היובש בעיניים.

    ועכשיו רגע של עברית: צורת הרבים של עין היא "עיניים" ולא "עניים". "עניים" (כמו שאתה כותב בשאלתך) זה ההיפך מ"עשירים"....

    אתה מוזמן אלינו לעבור את הניתוח בשיטת PRK.

    לקביעת מועד לבדיקת התאמה ניתן להתקשר ל 1800-200-222 .

    בהצלחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/11/2016 הסרת משקפיים בלייזר

    אני מתכננת לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת פי אר קיי והיום הוציאו לי טיפול עם תרופה שנקראת פלוקונול.
    האם ניתן לעשות את הטיפול התרופתי יחד עם הניתוח והטיפול שלאחריו?

    large
    שלום רב,

    פלאקוניל ניתנת בד"כ למחלות אוטואימוניות, שאחת מהן היא תסמונת סיוגרן. ברב המחלות הללו יש מרכיב של יובש בעיניים. יש לבדוק את מידת היובש בעיניים שלך לפני שמחליטים על ביטצוע הניתוח. את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה. 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    30/10/2016 לייזר להסרת משקפיים

    שלום רב, אני חייל המשרת ביחידה קרבית, המשקפיים מאוד מגבילים אותי ומציקים במהלך פעילויות, האם יש סידור כלשהו לחיילים ? וכמה עולה הניתוח ?

    בר

    hayalim_night_C
    שלום בר,

    אתה מוזמן להגיע אלינו לבדיקת התאמה. לתיאום בדיקת התאמה ולמידע על עלויות אנא התקשר ל 052-6741425 או 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/10/2016 דלקת בעין

    שלום,ילד שלי בן 3 קיבל שריטה בקרנית ונוצרה ארוזיה שטופלה במשחת אריטרומיצין.לאחר שהנפיחות ירדה והעין החלימה התחילה דלקת בעין זו(כל העין אדומה) עם הפרשה מימית שלא משתפרת עם טיפות.בהתחלה רופא נתן לנו פמיקסין ואז החליף לזיילט.כשהוא ראה שזיילט לא עוזר רשם ויגמוקס.שאלה שלי האם אפשר להחליף ככ הרבה טיפות והאם זה נורמלי שאין הטבה כלל?

    מירי

    untitled
    מירי שלום רב,

    קשה לענות לשאלתך בלי לבדוק את העין שלו. האם רופא עיניים מטפל בילד שלך או רופא ילדים? יתכן שיש זיהום בקרנית שמצריך טיפול אנטיביוטי שונה. או יתכן שהוא מפתח תגובה אלרגית / טוקסית לטיפות הרבות שהוא מקבל, ואולי כדאי להפסיק אותן ולתת לו רק תחליפי דמעות ללא חומר משמר.

    אנא פני בהקדם לבדיקת מומחה לקרנית או מומחה לרפאות עיניים בילדים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/09/2016 עיניים דומעות

    פרופסור סלומון שלום,
    אני עתידה לעבור ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בעוד כ-3 שבועות (אצלך), לבינתיים כבר הורדתי את העדשות מגע, אבל כנראה עקב החילוף עונות שחל עכשיו- אני עם נזלת אלרגית, וכן עיניים אדומות ודומעות ללא הפסקה כבר כמעט שבוע ולעתים גם מעין עקצוץ עקב הגירוי בעין..
    כרגע, אני מבצעת חיטוי של העפעפיים עם המגבונים לחיטוי של ד”ר פישר..
    האם יש אמצעי או דרך להפחית את הגירוי?
    במידה ויימשך עד לניתוח, האם מהווה בעיה?

    תודה רבה!

    watermark
    שלום רב,

    מומלץ להפחית את הגירוי בעיניים לקראת הניתוח בעזרת טיפות FML או Lotemax, כדי שבניתוח העיניים תהיינה שקטות ולבנות. אנא גשי אלינו בימים הקרובים כדי שנבדוק אותך וניתן לך מרשם לטיפות. להפחתת הנזלת האלרגית ניתן לקחת טבליות Telfast או Aerius בשבוע שלפני הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/09/2016 תדירות בדיקת רשתית

    שלום וברכה! אני בן 43, מזה מספר שבועות אני רואה עצמים “צפים” בעין שמאל הבנתי שהוא כתוצאה מהפרדות הנוזל הזגוגי. נבדקתי אצל רופא והוא מצא 2 קרעים קטנים ברשתית ותיקן אותם בלייזר. מכיון שאני ממשיך לראות את העצמים הצפים הנ”ל רציתי לדעת באיזו תדירות עלי לבדוק את הרשתית בתקופת תהליך ההיפרדות של הנוזל הזגוגי? יצוין שהרשתית שלי דקה והמספר גבוה(8-) תודה רבה!

    TAM_ParrotFishEye_big
    שלום רב,

    מכיון שיש לך קוצר ראייה גבוה, קיים אצלך סיכון גבוה להתפתחות קרעים ברשתית שעלולים לגרום בהמשך להפרדות הרשתית. לכן מומלץ להיבדק לפחות אחת לשנה, בדיקה של הרשתית בהרחבת האיונים, ומולץ לעשות זאת אצל רופא עיניים מומחה לרשתית. אם מופיעים הבזקי אור (flashes), או אם יש עלייה או שינוי בכמות הגופים הצפים (floaters), או אם מופיע פתאום חסר בהיקף שדה הראייה באחת העיניים - מומלץ לגשת מיד לבדיקת רופא עיניים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/08/2016 מחלת פוקס

    שלום רב.
    יש לי מחלת פוקס פלוס קאטרקט בעיניים.
    1. האם ניתן לעשות ניתוח לייזר להורדת משקפיים.
    2. במידה ולא האם אתה ממליץ לעשות רק ניתוח קאטרקט.
    תודה מראש,

    דנדי

    imagesG1FL58NX
    שלום רב,

    מחלת פוקס (או Fuch's Endothelial Dystrophy) היא מחלה של שכבת תאי האנדותל הנמצאת בחלק הפנימי של הקרנית. תפקידה הוא לשאוב את המים מהקרנית אחורה אל הלשכה הקדמית, ולשמור על עובי תקין של הקרנית. אם השכבה הזו נפגעת, כמו במחלת פוקס, הקרנית עלולה להתעבות כתוצאה מבצקת, ולאבד את שקיפותה. לאנשים רבים המצב יכול להיות יציב, ללא בצקת של הקרנית, ולאחרים תיתכן תקופה של ראייה מטושטשת הנמשכת ממספר שעות בבוקר. כאשר יש פגיעה משמעותית בתאי האנדותל הגורמת לבצקת ולירידה בראייה - יש צורך בהשתלת תאי אנדותל.

    אם יש קטרקט ביחד עם מחלת פוקס יש מספר אפשרויות. אם אין בצקת משמעותית של הקרנית, ניתן לבצע ניתוח קטרקט, ולעקוב. יתכן שהקרנית תשאר שקופה, אך יתכן שניתוח הקטרקט יגרום להחמרה בתפקוד תאי האנדותל של הקרנית ולהחמרה בבצקת. במקרה זה יהיה צורך בהשתלת תאי אנדותל הקרנית. אם יש קטרקט ובצקת משמעותית - ניתן לבצע ניתוח משולב של הסרת הקטרקט והשתלת תאי אנדותל.

    לא ניתן במצבים אלו לבצע ניתוחי הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/08/2016 כאב בעיקר בעין ימין

    אחרי הפסקה של שנה בהרכבת העדשות מגע ,הרכבתי אותם בפעם הראשונה ומיד הרגשתי תחושת אי נוחות עם העדשה בעין ימין . בהמשך הופיעו לי כאבים חדים ולחץ בעין ימין . הבעיה נפתרה אחרי שהורדתי את מספר הראייה במשקפיים עפי עצתו של האופטמטריסט . והפסקתי להרכיב את עדשות המגע לתקופה של כמה חודשים.

    לפני כשבועיים ניסיתי להרכיב שוב עדשות מגע חדשות שגרמו לי לדלקת בלחמית , הדלקת עברה אבל עדיין יש לי כאבים חזקים בעיקר בעין ימין והלכתי ל3 רופאי עיניים שונים שלא רואים כל בעיה חוץ מעיניים שרצת יבשות .
    אני מאוד סובלת ולא מבינה מה זה ואיך הרופאים לא רואים כלום .
    אשמח לתשובתך

    רעות

    Third Eye _2, b
    רעות שלום רב,

    כנראה שאת מפתחת תגובה אלרגית לעדשות מגע. מדובר בתופעה נפוצה למדי, שגורמת לרב מרכיבי עדשות המגע להפסיק להשתמש בהן בשלב כזה או אחר בחיים. תופעה זו מופיעה לעיתים לאחר מספר שבועות, לעיתים לאחר מספר חודשים, ולעיתים לאחר מספר שנים של הרכבת עדשות מגע - אך בסופו של דבר היא מופיעה, ומחייבת להפסיק להשתמש בעדשות המגע לצמיתות. התופעה נגרמת בגלל שילוב של דלקת אלרגית עם יובש בעיניים. היא מתבטאת בתחושת גרד, צריבה, דמעת, דקיורת ואודם בעיניים בזמן הרכבת עדשות המגע. בבדיקת העיניים יהיו סימנים של דלקת אלרגית (גבשושיות קטנות הנקראות פפילות) בחלק הפנימי של העפעף העליון, ולעיתים סימנים של יובש בעיניים. לעיתים לא יהיו סימים אופייניים כלל, ולכן הרופאים שבדקו אותך לא מצאו דבר.

    עליך להפסיק להרכיב את עדשות המגע, ולחזור למשקפיים, או לשקול לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/08/2016 תינוק עם דלקות חוזרות בעיניים

    שלום רב,
    הבן שלי, בן השנה, סבל מיד לאחר הלידה מחסימה בתעלת הדמעות. המצב היה מלווה בהפרשות רבות, אך עיניים לבנות. כל בוקר היה מתחיל מניקוי ההפרשות, שהתקשו, עם מגבונים ייעודיים ו/או צמר גפן טבול במים. לאחר כ7 חודשים היה שיפור והיו קרוב לחודשיים שלא היו הפרשות כלל. היינו בטוחים שזה מאחורינו. לאחר כחודשיים, החלו להופיע דלקות חוזרות ונשנות בשתי העיניים, בהתחלה בעין אחת ולאחר מכן בשתיהן. דלקות שטופלו בטוברקס ובדתמיצין. הטיפול עזר לשבוע-שבועיים ושוב חזר. אתמול היינו אצל רופאה מומחית לעיניים שהסבירה שאין כלל חסימה ורשמה לנו את הטיפות זיילט ל10 ימים. מה יכולה להיות הסיבה לדלקות החוזרות ונישנות? חשוב לציין שהרבה פעמים הדלקות מתרחשות סמוך לתקופת צינון אך לא תמיד.

    untitled
    שלום רב,

    יתכנו מספר סיבות: יתכן שמדובר בדלקת אלרגית, או דלקת כרונית של העפעפיים והלחמית, או בחסימה מחודשת של דרכי הדמעות. הטיפול בזיילט הוא שילוב של סטרואידים ואנטיביוטיקה. מומלץ להמשיך בטיפול זה ולעקוב אחר הוראות הרופא.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/07/2016 הפרשות מעניים

    אני סובל כבר למעלה מ-10 שנים מהפרשות לא דלקתיות מהעניים
    בדקו אותי אותי מספר רופאים עניים – ולא נמצא פתרון לבעיה
    הפרשה מעיקה ודביקה – ולא יודע אם זה דלקתי או לא
    אף רופא לא נתן לי טיפול תרופתי

    flickr-1390557742-original eyes
    שלום רב,

    אני במקומך לא הייתי הולך לרופאים עניים... אולי כדאי לנסות גם רופאים עשירים?...

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/04/2016 2 העיניים דומעות

    שלום פרופ’ סלומון!
    אמי אשה פעילה ביותר בת 74 סובלת מזה כשנה מעיננים דומעות!
    השתמשה ב FML שעזר לסירוגין הגיע לדר’ יסעור מבלינסון שאין מנוס אלא לעבור ניתוח לשם השתלת סיליקון כדי שהדמעות לא יצטברו (זירוז ניקוז הדמעות)
    אגב הרופא טען שאסור להשתמש ב FML כי התרופה מכילה סטרואידים ואינה לשימוש ארוך טווח.
    אשמח להתחיסותך והמלצתך בנושא שממרר את חייה של אמי!

    שלי רוזנברג

    דמעות1
    שלום שלי,

    דמעת מרובה יכולה להיגרם מסיבות רבות. לעיתים היא נגרמת בגלל חסימת דרכי הדמעות, ואז יש צורך בניתוח בו מבצעים חיבור בין שק הדמעות וחלל האף (ניתוחזה נקרא DCR והוא מבוצע ע"י מוחה לאוקולו-פלסטיקה).

    יחד עם זאת דמעת מרובה יכולה להיות גם תוצאה של דלקת כרונית של הלחמית, דלקת על העפעפיים, דלקות אלרגיות בעיניים, וסיבות רבות נוספות. הטיפול אז כולל תחליפי דמעות וטיפות המכילות נוגדי דלקת שונים. מומלץ לכן להתייעץ גם עם מומחה לקרנית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/04/2016 כמה זמן אחרי ניתוח prk ניתן לחזור לשגרה

    אני עתידה לעבור ניתוח לאסק בסוף החודש, השאלה שלי- אני סטודנטית ועובדת בחנות. השאלה שלי כמה זמן לאחר הניתוח אני יכולה לחזור לפעילות רגילה, בעבודה ובלימודים? לאחר כמה זמן ניתן יהיה לנהוג? והאם כדאי לדחות את הניתוח לדעתך לסוף הקיץ?
    בסוף לכך האם על משקפי המגן אפשר לוותר אחרי הניתוח ולשים משקפיים רגילות ??

    מיטל

    Make up
    שלום מיטל,

    את יכולה לנהל חיי יום יום רגילים לאחר הניתוח. בשבוע הראשון מומלץ להימנע מנהיגה עצמית ברכב פרטי, אך ניתן להיעזר בתחבורה הציבורית. האותיות הקטנות במחשב או בספר יהיו קצת מטושטשות בשבוע הראשון. אם את נוהגת לעבודה, ועובדת מול מחשב - כדאי לקחת שבוע חופש. בנוסף יש להמנע מספורט מגע (משחקי כדור, שחייה, אומנויות לחימה), ולהמנע מאיפור של העפעפיים בעיקר בשבוע הראשון לאחר הניתוח. מעבר לכך ניתן לנהל את שגרת החיים הרגילה.

    במהלך השבוע הראשון יש להרכיב מגן פלסטיק קשיח על כל עין במהלך השינה ובמקלחת - כדי למנוע מגע כלשהוא עם העיניים ולמנוע את נפילת עדשות המגע הטיפוליות.

    אין כל משמעות לתקופה בשנה שבה עושים את הניתוח: אפשר לעשות את הניתוח בכל זמן שהוא במהלך השנה. את צריכה לבחור לך זמן פנוי, שבו את יכולה לקחת חופש של כשבוע מהעבודה או מהלימודים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/04/2016 אבצס בקרנית

    מזה 4 חודשים אני סובלת מאבצס חריף בקרנית ואף אושפזתי למשך חודשיים בבי”ח. אני מקבלת מזה 4 חודשים פורטום ונקומיצין ווריקונזול אולם עיני אינן מגיבות לאף תרופה. עברתי תהליך של קרוס לינקינג ללא כל הטבה ולאחרונה אף חלה החמרה במצבי והאבצס גדל ועמו עכירות הקרנית
    התעוורתי בעיני הימנית ולמעט אור וצל אינני רואה דבר וסובלת מאי סבילות נוראית ומכאיבה לאור בשתי עיני. בתרביות שבוצעו בעבר נמצא חיידק אי קולי שהיה אמור מזמן להגיב לתותחי האנטיביוטיקה אותן הנני מקבלת. לא נמצאו בתרביות פטריות ואף לא אקנטאמבה. הואיל והתרופות אותן הנני מקבלת אינן עוזרות כליל, נשאלת השאלה האם יש תרופות ו/ או טיפול אחר שיכול לגאול אותי מיסוריי ולהשיבני למצב ראייתי ותפקודי תקין יותר. בהערת אגב אציין כי אני לאחר ניתוח רדיקאלי של הסרת לבלב ומאז תלוייה באינסולין. כן עברתי כריתת אונה של בלוטת התירואיד ואני אף סובלת ממחלה אוטואימונית וממחלת רנו דיסאיז ואף עברתי בעבר אריתמה נודוזום. נשאלת השאלה האם סל תחלואי יכול להשפיע באופן כה דרמטי על תהליך הריפויי והאם יש סיכוי להירפא. הסבל קשה ובלתי ניתן לתיאור ונמשך מזה 4 חודשים תמימים.

    sunset-eyeball
    שלום רב,

    קשה לענות על שאלותיך בלי לבדוק את העין. ככל הנראה את סובלת ממחלות אוטו-אימוניות, הכרוכות במקרים רבים ביובש בעיניים ובהופעת כיבים בקרנית, ואשר תרמו כנראה לבעיות בריפוי הכיב. מחלות לו עלולות לגרום לתהליך ארוך ואיטי מאוד של ריפוי של כיבים זיהומיים.

    לאחר זמן רב כל כך של טיפול קשה להאמין שנשארו חיידקים בקרנית. התרופות האנטיביוטיות עצמן עלולות להפריע לריפוי הרגיל של הכיב, והפסקתן עשוייה לתרום לריפוי הכיב. סיבה אפשרית אחרת להתמשכות המחלה זמן רב כל כך היא זיהום של הרפס בקרנית.

    מומלץ לקבל חוות דעת נוספת מומחה קרנית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/03/2016 הסרת משקפיים בטכנולוגיית smile

    שלום פרופ’,
    אני שוקל ברצינותלעבור ניתוח להסרת משקפיים ומתלבט בין 3 רופאים שאתה אחד מהם (בעקבות המלצה של מטופלת שלך). יש לי מספר -3 וצילנדר 4.5. בעקבות כך רופא אחד המליץ לי על לאסיק ולא על prk מאחר והצילינדר הגבוה עלול לגרום לעכירות או לסיבוך של “הייז”, כאשר מצד שני התרשמתי שאתה תומך כמעט באופן מוחלט בביצוע prk.
    מצד שלישי קראתי על טכנולוגיה בשיטת smile של חברת “צייס” אשר כביכול משלבת בין היתרונות של שתי השיטות המוכרות לכאורה בלי חסרונות של החלמה קשה או חיתוך בקרנית.
    רציתי לדעת מה דעתך בעניין?
    רב תודות
    אלי

    confused
    שלום אלי,

    מסתבר שאת דעתי בעניין אתה יודע היטב, כפי שציינת בדבריך, ואין לי כוונה לחזור עליה שוב. אתה מוזמן לקרוא בדפי האתר את תשובותי לשאלות הרבות של הגולשים בענין זה.

    בהצלחה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/03/2016 שיפור ראייה בקרטוקונוס

    שלום, אני סובל מקרטוקונוס באחת העיניים. לפני כשלוש שנים עברתי טיפול קרוס לינקינג וכיום אני מרכיב עדשות אך בעין עם הקרטוקונוס אני רואה מטושטש. האם יש טיפול/ניתוח שיכול לשפר את הראיה בעין עם הקרטוקונוס?

    גיא

    TAM_ParrotFishEye_big
    שלום גיא,

    כל זמן שאתה מסוגל להרכיב עדשות מגע, זה מה שיתן לך את הראייה המיטבית. יש סוגים שונים של עדשות לקרטוקונוס, כולל עדשות קשות, עדשות היברידיות, Piggyback, סקלרליות ומיני סקלרליות. לכל עין יש עת סוג העדשה שמתאימה לה ביותר. מומלץ להיבדק אצל אופטומטריסטים עם ניסיון בהתקנת עדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס.

    אם לא תהיה מסוגל להרכיב עדשות מגע יותר בגלל יובש בעיניים או מחלת עיניים אלרגית, ניתן יהיה לשקול אז השתלת קרנית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/02/2016 החלמת העין לאחר כיב

    שלום רב
    בעברי סבלתי מכיב בקרנית. הדבר הופיע לאחר שימוש בעדשות מגע יומיות. כנראה לא שמרתי טוב על כללי הרכבה והורדה. טופלתי בטיפות אנטיביוטיות והיתי במעקב צמוד. את הטיפול סיימתי באוקטובר. עם סיום הטיפול הודיעו לי שיש לי צלקת קטנטנה. לפני שבוע היתי בביקורת נוספת והפעם אומרים שאין זכר לצלקת זו והקרנית שקטה ושקופה. כעת אני רק מטופלת בטיפות נגד יובש שתמיד סבלתי ממנו. ומטפטפת 2-3 פעמים ביום.
    הרופא במסגרת קופת החולים לא רוצה לקחת אחריות ולא מעודד אותנ לחזור לעדשות מגע כלל. הרופא שלי בקופת חולים טוען שאין מה להגזים; ואם ארצה אוכל לחזור לעדשות אם מדובר ויש אירוע; לשעות בודדות ולהסירן לאחר מכן.
    למי לשמוע? מי מהם צודק?
    אני כעת הולכת עם משקפיים.
    שאלה נוספת-
    המספר שלי בעיניים לפני הסיפור הזה בשנתיים האחרונות היה -3.25 בשתיהן. כיום עין ימין (בה היה הכיב) היא -3.50; והשמאלית נשארה אותו דבר -3.25
    באם אהיה מעוניינת בטיפול לייזר האם אני נחשבת ליציבה מבחינת המספרים?!
    והאם אפשרי לעשות לייזר אם אצא מתאימה לאחר בדיקת התאמה.

    תודה רבה.

    לינא

    afghan_girl_eyes
    לינא שלום רב,

    מכיוון שכפי שאת מעידה על עצמך הכיב בקרנית קרה בגלל חוסר זהירות בטיפול בעדשות המגע, הרי שהסיכוי לזיהום חוזר בקרנית הוא גדול אם תחזרי להשתמש בעדשות המגע. אמנם הכיב התרפא ולא נשארה צלקת, אך יתכן שבפעם הבאה הסוף לא יהיה זהה, ואת תסבלי מהתפתחות צלקת ומירידה קבועה בראייה. לכן מומלץ לא לחזור לשימוש בעדשות מגע.

    כדאי בהחלט לשקול ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. על פי הנתונים של השנתיים האחרונות את יציבה ובהחלט יש סיכוי גבוה שתמצאי מתאימה לניתוח. אין כל ספק שניתוח להסרת משקפיים בלייזר הוא בטוח הרבה יותר מהשימוש בעדשות מגע, ואת למדת זאת על עינייך!!!

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/02/2016 בעיה חריגה בעין

    בתי בת 29 סובלת מכאבים בעין ימין אנו חיים בבלגיה .לא מצאו את הממצא עדין לאחר 6 שבועות של בדיקות ביופסיות למיניהן ביקור בהולנד וצרפת שכל אחת נתנה דיאגנוזה שונה..כרגע מטפלים בטיפות לנוקרדיה. פה בבלגיה הם לא נתקלו בתופעה כזו.רוצה לציין שבהתחלה חשדו באקטמובה אחר כך בפטריה בצרפת בהרפס. אבל קיבלנו על כולם שלילי במעבדה.ומכיון שלא הגיבה לתרופות .ואין שיפור במצבה
    אנחנו ממש אובדי עצות….

    ננה

    watermark
    שלום ננה,

    זה הזמן לחזור לארץ, ולהבדק ע"י רופא עיניים ישראלי...

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/02/2016 קורטיקוסטרואידים ולחמית כחלחלה

    שלום. שמתי לב שלובן העיניים שלי קיבל גוון אפור כחלחל אחיד (לא כתמים) הדבר בולט במיוחד בתאורה חלשה או כאשר העיניים יבשות (אם אני שוטף פנים או שם טיפות HYLO-COMOD הצבע נעשה מיד יותר לבן).קראתי שהדבר יכול להיגרם מכך שהלחמית נעשית דקה כתוצאה מקורטיקוסטרואידים. ואכן באותה תקופה סיימתי טיפול ב-DEXAMYCIN (רק ל-5 ימים אבל שלושה חודשים קודם לכן השתמשתי ב-MAXITROL כשבוע). שאלתי: האם המצב יחמיר למרות שכבר איני משתמש בתרופה? והאם זה הפיך כלומר הלחמית תחזור לעובי הרגיל שלה? בהנחה שהסיבה היא אכן השימוש בקורטיקוסטרואידים האם זה מצב המסכן את העין או שזה רק עניין קוסמטי? תודה

    מתי

    kv_intercom2-thumb-468x441-20764
    מתי שלום רב,

    שימוש בסטרואידים לתקופות הקצרות בהן השתמשת אינו גורם לשינוי כלשהוא בלחמית. אין כל סכנה ללחמית בשימוש מקומי בסטרואידים לפרקי זמן קצרים. ככל הנראה הסיבה לשינוי בצבע הלחמית הוא תנאי התאורה המשתנים בהם אתה מסתכל על עצמך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/02/2016 הרפס בעין

    שלום אבי. אמא שלי סובלת שנים מה שהרופאים קוראים הרפס בעין. לפני כחמש שנים עברה ניתוח בעין כי חשבו שזה מנ שיפתור את הבעיה,הייתה לה נקודה שחורה בעין. הניתוח לא הועיל,והיא סובלת מכאבים כאשר ההרפס מתפרץ. במשך שנה הייתה מטופלת בכדורי אציקוולר 400 ,וזה עזר אך החלו לה כאבי גב שלא איפשרו לה לישון ולכן הפסיקה לקחת אותם הרגע שהבינה שיש קשר בין הכאבים בגב לכדור. וכעת ההרפס התפרץ שוב ולרופאים אין תשובות ברורות בנוגע לפתרון. לפני חצי שנה אושפזה בביהח משום שהעין התנפחה וגרמה לה לכאבים עזים. אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית בנושא ובתקווה לעזור לנו להגיע לפתרון. תודה,שחר.

    E
    שחר שלום רב,

    אציקלוויר (Acyclovir) אינו אנטיביוטיקה. זוהי תרופה אנטי-ויראלית יעילה מאוד ובטוחה מאוד, המשמשת מזה שנים רבות לטיפול בנגיף ההרפס סימפלקס. לתרופה אין הרבה תופעות לואי, וניתן להשתמש בה בביטחה במשך שנים רבות. כאבי גב אינם תופעת לואי נפוצה של התרופה הזו.  לפעמים תופעת לוואי מסויימת נעלמת לאחר שחוזרים לשימוש בתרופה או כאשר משנים את המינון. לכן מומלץ לנסות ולחזור לשימוש באציקלוויר, ולמצוא את המינון המקסימלי שאינו גורם לכאבי גב.

    אפשרות אחרת היא להשתמש ב- Valtrex שהוא אציקלויר המחובר לחומצת האמינו Valine. התרופה הזו מאפשרת שחרור איטי וממושך של התרופה לדם, ומאפשרת משך פעולה ארוך יותר. ניתן לקחת Valtrex פעם אחת ביום (במקום 3-5 פעמים ביום עם אציקלוויר) למשך תקופה ארוכה, ובכך למנוע התקפים חוזרים של הרפס בקרנית.

    בנוסף לטיפול הסיסטמי יש לעיתים צורך בטיפול מקומי לעין כשיש התקף של הרפס בקרנית. אם יש כיבים באפיתל הקרנית (דנדריטים) יש לתת משחת אציקלוויר. אם יש בצקת בקרנית או דלקת תוך עינית (אובאיטיס) יש לתת סטרואידים בטיפות לעין. מומלץ לפנות למומחה לקרנית שימליץ לכם על הטיפול המתאים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/01/2016 Sei

    תמיד הייתי יורד עם הטיפות בהדרגה עד למתן טיפה אחד במשך כ- 7-10 ימים , וזה היה חוזר שנית , האם צריך להמשיך עם מתן טיפה אחת לזמן יותר ממושך למרות המלצת הביקורת להפסיק ?

    אבי

    plastic-bottle-cap-art-mary-ellen-croteau-2
    אבי שלום רב,

    אתה סובל מתסנינים דלקתיים בקרנית המופיעים לאחר דלקת ויראלית הנגרמת ע"י אדנו-וירוס. התסנינים נמצאים מתחת לשכבת תאי הציפוי השטחית (תאי האפיתל) של הקרנית, ולכן הם נקראים Sub-Epithelial Infiltrates (או בקיצור SEI). תסנינים אלו עלולים להישאר בקרנית למשך זמן ממושך, לעיתים מספר חודשים, ולעיתים אפילו שנה ושנתיים לאחר הדלקת האקוטית. התסנינים גורמים לירידה בחדות הראייה, בעיקר בלילה, וגורמים לסינוורים והילות בנהיגה בלילה.

    הטיפול היחיד הידוע כיום בתסנינים הללו הוא סטרואידים וסבלנות. טיפות הסטרואידים ניתנות במינון נמוך למשך זמן רב, תוך ניסיון להפסיקן בהדרגה. ניתן לתת טיפה אחת של FML או לוטמקס (שניהם סטרואידים שיחסית פחות מעלים את הלחץ התוך עיני), ולנסות לרדת ליום כן - יום לא לסירוגין. אם הפסקת הסטרואידים גורמת להפרעה בראייה, יש להחזיר אותם תוך שמירה על המינון היעיל המינימלי. פעמים רבות התסנינים נשארים זמן רב אך אינם מפריעים לראייה ואז ניתן להפסיק את הסטרואידים כליל. התסנינים יעלמו בסופו של דבר באופן ספונטני גם ללא טיפול. לכן הסבלנות היא הנדבך החשוב השני בטיפול.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/01/2016 כאב בעין

    שלום,
    לפני כחצי שנה בני הקטן הכניס לי בטעות אצבע לעין בחזקה. לאחר מכן שבוע שלם העין כאבה ודמעה וזה עבר. אולם מאז אחת למס’ שבועות אני קמה מתוך שינה עם כאבים חזקים בעין והיא דומעת ללא הפסקה במשך כחצי שעה עד שזה מפסיק.
    הייתי אצל רופא עיניים שאמר לי שהוא פגע לי בקרנית ושזה לא התאחה כמו שצריך ולכן לשים תחליף דמעות של איירוניק מס חודשים ואולי זה יעבור. אם לא הוא אמר שאני אצטרך לעבור הליך כירוגי כואב שבו הוא יסיר את השכבה הפגועה שתצמח מחדש.
    זה לא עוזר לי וזה ממשיך לכאוב בלילות.
    האם יש טיפול תרופתי אחר במקום הליך כירוגי?
    תודה!

    אחווה

    HorusGallery_2x2
    שלום אחווה,

    את סובלת מתסמונת הארוזיות החוזרות בקרנית. תסמונת זו היא תוצאה של פציעה של שכבת תאי הציפוי של הקרנית (תאי האפיתל). לאחר הפציעה נוצר איזור קטן שבו החיבור בין תאי האפיתל ובין הקרנית חלש. איזור זה מועד לפציעות חוזרות ונשנות, הנוצרות בעיקר בזמן פתיחת העפעפיים בזמן יקיצה מהשינה בבוקר, או פקיחת העיניים במהלך הלילה. התוצאה היא ארוזיה (פצע קטן בו התקלפה שכבת האפיתל בנקודה מסויימת בקרנית), הגורמת לכאב עז. כאב זה נמשך מספר שעות, וחולף לאחר ריפוי עצמי של תאי האפיתל, הצומחים ומכסים מחדש את איזור הפציעה.

    הטיפול בתסמונת הארוזיות החוזרות בקרנית (Recurrent corneal erosions) מתחיל במניעת הארוזיות ע"י הזלפת טיפות מי מלח מרוכזים (NaCl 5%) הניתנים לפני השינה כל לילה. ניתן להשתמש גם במשחת המכילה NaCl 5% (ניתנת להשגה בארה"ב, נקראת Muro 128). טיפול זה מונע את הפציעה של אפיתל הקרנית המתרחשת כאשר פותחים את העפעפיים. הטיפול בשלב החריף, כאשר יש כאבים, הוא התקנת עדשת מגע טיפולית למספר שבועות (מחזור של שבועיים עם עדשה אחת, ולאחר שבועיים החלפתה בעדשה חדשה). טיפולים אלו ניתנים בד"כ ע"י רופאי עיניים מומחים למחלות קרנית.

    מצב זה נמשך לעיתים מספר חודשים, ובמקרים בודדים עד מספר שנים מהפגיעה הראשונית. מומלץ להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לקרנית. נדרש כאן מעקב מתמשך לאורך זמן מכיוון שמדובר במצב שעלול להימשך תקופה ארוכה עם התקפים חוזרים ונשנים.

    לחצי כאן לקריאה נוספת על תסמונת הארוזיות החוזרות באתר זה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/01/2016 יובש בעיניים וגלאוקומה

    שלום, אני סובל כבר כמה שנים מיובש בעיניים וניסיתי כמעט את כל תחליפי הדמעות עד שמצאתי סוף סוף טיפות שעובדות (הילו קומוד) אבל שמתי לב שמאז שאני משתמש בהן הראייה שלי בזמן קריאת ספר או כתוביות בטלויזיה מטושטשת. האם זה בגלל הצמיגות של הטיפות (הופכות לג’ל) או הגיל(43) ? (אני קצר רואי ומרכיב משקפים ולא מזמן קניתי חדשות)
    שאלה נוספת: מאז שהתגלה אצלי היובש בעיניים כל פעם שהלכתי לרופא בדקו לי לחץ תוך עיני שמתי לב שהלחץ עלה מ-11 (כנבדקתי לראשונה לפני כ-6 שנים) לערך הנוכחי 18!
    האם יובש בעיניים מוביל לגלאוקומה?? אציין כי בשנים הללו טופלתי כמה פעמים בטיפות טוברקס וסטרודקס בגלל בלפריטיס וקונג’יויטיס. האם העלייה בלחץ היא לא בגלל היובש אלא בגלל הסטרואידים? והאם היובש בגלל חומר המשמר BAK שבטיפות האנטיביוטיות?

    מתי

    flickr-1390557742-original

    שלום מתי,

    תחליפי דמעות לא גורמים לראייה מטושטשת. אתה בגילך קרוב לודאי כבר זקוק לתיקון במשקפיים לקריאה (תוספת של עדשת פלוס לחלק התחתון של המשקפיים, כלומר: משקפיים מולטי-פוקליות). אנא פנה לאופטומטריסט להתאמת משקפיים לקרוב ולרחוק.

    הלחץ בעיניים יכול לעלות בעקבות שימוש ממושך ורציף עם טיפות סטרואידים. מדובר בשימוש ממושך לתקופה של מעל מספר שבועות. אם כך היה - מוטב להפסיק את הטיפול בסטרואידים, ולעקוב אחר הלחץ התוך עיני. מעבר לכך - אף לא אחד מהגורמים שציינת אינו גורם לגלאוקומה: לא תחליפי הדמעות, ולא היובש בעיניים, וגם לא החומר המשמר. 

    העובדה שהלחץ בבדיקה האחרונה היה 18, כשלפני 6 שנים היה 11 - עדיין לא אומרת שיש לך גלאוקומה. מומלץ לפנות לבדיקת רופא עיניים מומחה לגלאוקומה שיפנה אותך חבדיקות הדמייה של עצב הראייה (OCT), שדות ראייה, ומעקב אחר הלחץ.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/12/2015 ניתוח לייזר להסרת משקפיים

    שלום,
    בעבר היו לי 2 קרעים ברשתית, הבנתי שזה לא בעייתי וניתן לבצע ניתוח לייזר. האם כדאי לעשות ניתוח בשיטת prk או לאזיק? בנוסף יש לי יובש נוראי בעיניים ואני שמה 3 פעמים ביום ג’נטיל ג’ל (היום זה היום השלישי וזה לא ממש עוזר) האם יש טיפות שאתה ממליץ עליהן למניעת יובש? אני חוששת לבצע את הניתוח כי הבנתי שהוא גורם ליובש נוסף בעיניים.. מה לעשות?

    טלי

    Mona_Lisa_detail_eyes

    שלום טלי,

    אם כל הקרעים ברשתית טופלו ע"י מומחה לרשתית, הרי שאין כל מניעה לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. שתי השיטות טובות מאוד ומביאות בסופו של דבר לאותה תוצאה בדיוק. אני מעדיף את שיטת ה- PRK מכיוון שהיא כרוכה במידה רבה יותר של בטיחות לטווח הארוך, משאירה עובי רב יותר בקרנית, וכרוכה במידה פחותה בהרבה של תופעות לואי.

    יובש בעיניים היא אכן תופעת הלוואי העיקרית לאחר הניתוח. קיימות דרכים רבות לטיפול ביובש בעיניים, הכוללות תחליפי דמעות, טיפות עם חומרים נוגדי דלקת, וחסימה של דרכי ניקוז הדמעות. עם טיפול ומעקב נכונים ניתן להתגבר על הבעיות הללו לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר הנעשה באדם עם עיניים יבשות. ביצוע הניתוח אצל מומחה לקרנית שהוא גם מומחה לניתוחים להסרת משקפיים בלייזר מבטיח טיפול ומעקב נאותים אחרי בעיית היובש לאחר הניתוח, ופתרון מהיר ויעיל של בעיה זו.  

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/11/2015 משקעים בקרנית SEI

    שלום רב פרופסור.

    לפני כחודש וחצי חדרה לי חתיכת אבנית קטנה לעין, בעוונותי ניסיתי להוציא אותה עם נייר, הדבר לא צלח אם כי בדרכי למיון הגוף הזר כבר יצא אך נותרה שריטה קלה בעין לדברי הדוקטור.
    קיבלתי תרופה לשבוע שאיני זוכר את שמה על מנת למנוע זיהום.
    כעבור שבוע העין התנפחה לי, ודמעתי בה רבות, קיבלתי מרופה המשפחה 875 מג של אנטיביוטיקה ומרופא העיניים טיפות אנטיביוטית לעין (מקסיטרול)
    הנפיחות ירדה אך לאחר כשבוע חלה הדרדרות בראייה, עד למצב של 15.6 בעין הפגועה.
    קיבלתי מהדוקטור לוינגר המומחה לקרנית באיכלוב טיפול של לוטמקס 4 פעמים ביום, למשך 21 יום.
    כעבור שבועיים פגשתי שוב את לוינגר לצורך מעקב, והפעם המליץ לי להוריד המינון הסטרואידי לפעמיים ביום למשך 30 יום, מיכוון שבבדיקת הראייה קבעו לי עתה שבע וחצי שש.
    אך ניראה כאילו עכשיו זה דיי במקום, השיפור בראייה אינו משמעותי, בעיקר בבוקר אני רואה פחות טוב ובלילה יותר ברור.
    האם הטיפול יעלים לי זאת סופית או שמא נגזר עלי שזה ימשיך לכל החיים?
    האם יש טיפולים נוספים להסרת המשקעים.

    בהערכה רבה תומר.

    imagesG1FL58NX

    שלום רב,

    קשה מאוד להבין מהסיפור שלך מה בדיוק קרה. לפי מה שכתבת בכותרת: משקעים בקרנית SEI, אני יכול לשער שמדובר בתסנינים דלקתיים בקרנית המופיעים בדלקת ויראלית על רקע Adeno-virus. אם אכן זה מה שהיה לך, הרי שמדובר במהלך ממושך של החלמה. קבלת טיפול מקומי בטיפות סטרואידים, תוך ירידה הדרגתית במינון היומי ובמקביל היה שיפור בראייה (מ- 6/15 ל- 6/7.5 כפי שציינת). יש לצפות לשיפור נוסף בראייה, שיהיה איטי והדרגתי, במהלך החודשים הקרובים. התסנינים בקרנית, המכונים SEI (ר"ת של Sub-Epithelial Infiltrates) עלולים להישאר בקרנית זמן רב, ולהעלם בהדרגה תוך שיפור הדרגתי בראייה. מומלץ להמשיך בבקורת אצל רופא העיניים שלך ולהתאזר בסבלנות.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/11/2015 נימים בולטים בשני העיניים

    דוקטור יקר שלום,

    אני בן 24 ועובד בהייטק (המון שעות מול המחשב).
    יש לי נימים בולטים בשתי העיניים שלא חולפים כבר זמן רב הם נמצאים בלבן של העין בחלק התחתון. אני משתמש בהלו קומוד. מה יכולה להיות הסיבה? מה עליי לעשות? כמו כן אין כאבים או הפרשות ( לפעמים דקירות בעין ימין שחולפות).

    דן

    182926

    שלום דן,

    עבודה ממושכת מול מסך מחשב גורמת לתסמונת ראיית מחשב. מדובר במצב הנגרם בשל ירידה במצמוץ  הקשורה במבט ממושך במידע של מסך המחשב. הירידה במצמוץ גורמת להתאדות רבה של הדמעות וליובש יחסי בעיניים. היובש גורם לתחושת אי נוחות ודקירות, ולהתפתחות של דלקת כרונית קלה המתבטאת בהופעת נימים בלחמית. מה שעליך לעשות הוא פשוט לעצום את העיניים למספר שניות אחת לכמה דקות כדי לאפשר הרטבה יעילה יותר של העיניים. ניתן גם להשתמש בתחליפי דמעות.

    לחץ כאן לקריאה על תסמונת ראיית מחשב באתר זה.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    30/10/2015 כלי דם בקרנית

    אני נהנה תמיד לקרוא את ההסברים המפורטים שלך לגבי תופעות בקרנית.
    אולי תסכים לענות לי על תהיה שעלתה לי במהלך הלימודים:
    אנחנו יודעים שבמצבים של מצוקת חמצן משמעותית הקרנית נוטה לגדל כלי דם שעוברים את הלימבוס.
    במצב של עיניים סגורות, בשינה, נוזל הדמעות כבר לא מספק חמצן ונשאר רק כלי הדם הלחמתיים (כשני שליש אספקה) ונוזל הלשכה (כשליש) שמספקים יחדיו רק 9% חמצן במקום 21% שבאוויר. מדוע אנחנו לא רואים בבוקר צמיחת כלי דם שעוברים את הלימבוס?

    458188-10-oh-brad

    שלום רב,

    תודה.

    הפרשת הדמעות ותנועת העפעפיים לא נפסקות במהלך השינה. הפרשת הדמעות נמשכת גם כשאנו ישנים, ותנועת העיניים המהירה (Rapid Eye Movement, REM) הקיימת במהלך השינה עוזרת בפיזור הדמעות על פני משטח העין והקרנית, ובניקוזן דרךמערכת הדמעות.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/09/2015 בצקת בקרנית

    עין שמאל שלי עיוורת מזה 20 שנה, עברתי שתי ניתוחים בגיל ילדות מוקדמת, ברקע קטרקט,אפקיה,גלוקומה,לחץ עיני גבוה מאוד 30 פלוס,כרגע נאמר לי שיש לי בצקת והעין מאוד בולטת.
    איזה אופציה קוסמטית ניתן לעשות להסיר את הנפיחות?

    hidden_eye

    שלום רב,

    ניתן להתקין על העין עדשה צבעונית עבה, שמכסה כליל את העין. על העדשה הזו הנקראת Scleral Shell  מציירים ציור של עין הדומה לעין הבריאה. את העדשה מכינים באופן אישי על פי נתוני העין אותה יש לכסות. תהליך זה מבוצע ע"י אוקולאריסט. אנא פני לרופא העיניים שלך שיפנה אותך לאוקולאריסט להכנת העדשה הזו.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/09/2015 עיגול כהה במרחב הראיה בעקבות שריטה בלחמית

    שלום רב,
    לפני יומיים נישרטתי מפינה של כרית קשה בלחמית. נבדקתי על ידי רופא עיניים במיון, הוא אמר שזו שריטה פנימית, תת עורית ושלח אותי הביתה לנוח ללא טיפול כדי לתת לשטף דם להרגע.
    היום זיהיתי שבמרכז שדה הראיה אני רואה עיגול כהה גדול ובתוכו עיגול קטן יותר.
    קבעתי למחר תור לרופא עיניים, אבל אני חוששת שהמעגל יגדל ויכסה לי את כל שדה הראיה.
    אני תוהה באם זו נחשבת החמרה של המצב?
    האם עלי לשוב לחדר המיון בהקדם?

    the-cats-eye-nebula

    שלום רב,

    הגופים שאת רואה הם קרוב לודאי תוצאה של תהליך הפרדות של הזגוגית (Posterior Vitreous Detachment). מדובר בתהליך המתרחש אצל מרבית האנשים עם הגיל, אך לעיתים חבלה בעין יכולה להאיץ את התרחשותו. החלק האחורי של הזגוגית האחוז אל עצב הראייה מתנתק, ואז רואים מעין טבעת שמטיילת בשדה הראייה. טבעת זו היא השוליים של הזגוגית האחוזים סביב עצב הראייה.

    תהליך הפרדות הזגוגית אינו מצריך טיפול כלשהוא. אך לעיתים תהליך זה כרוך ביצירת קרעים בהיקף הרשתית, תופעה המצריכה טיפול. לכן מומלץ להיבדק ע"י רופא עיניים בהקדם, כולל בדיקת קפדנית של הרשתית לאחר הרחבת האישונים.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/08/2015 דלקת עינים אלרגית המערבת את העור כרונית במשך כשנתיים

    שלום רב פרופ’ סלומון,

    שמי מרב, בת 51, תושבת יקנעם עילית. נשואה פלוס ילד. בעברי חולה אונקולוגית, סרטן שד בגיל 35, נשאית של BRC1. בעבר כמה ניתוחים .
    לפני כשנתיים החלה דלקת עיניים בלחמית בלבד. שני רופאים ניסו לטפל והחליפו טיפול של סוגים שונים של טיפות ללא הפסקה והמצב הלך והחמיר. רופאה פרטית העבירה אותי לאחר, כאשר עברתי בדיקות דם מקיפות, שהראו מדדי דלקת גבוהים ואז נבדקו גם האם זה קשור למחלות אוטואימוניות שונות, אך הבירור לא העלה דבר מובהק (כולל סיוגרן) לאחר שנראיתי כמו חצי מפלצת וחצי עיוורת, רופא עיניים פרטי נוסף, החל לטפל באופן שמרני, בטענה שפתחתי אלרגיה לחומרי השימור של כל הטיפות שקבלתי, והדלקת היא אלרגית קשה מאוד, פפילות גדולות. לטענתו, הדלקת לא קשורה למחלות אוטואימוניות. הייתי אצל הרופא 4 פעמים…הטיפול השמרני לא צלח, והחל טיפול מסיבי בסטירואידים ואח”כ ברסטזיס. הטיפול הועיל מאוד, אך חשיפה קלה לארלגנים שוב התפרצה האלרגיה. כל הזמן אני מטפלת במלא אנטי היסטמינים מכל הסוגים כולל תרסיס אף אבמיס. הייתי אצל שני אלרגולוגים ובצעתי טסטים עוריים וגם מדבקות. יש אלרגיות שונות, שהיו ידועות גם קודם, כדי לא להאריך כבר מעבר למה שעשיתי, הבעיה ממשיכה, החיים גיהנום ממש. אי אפשר לנהוג, טשטושים, קשה לקרוא ולפעמים כמעט בלתי אפשרי במצבים מסויימים, צריבות בעינים ובעור סביב, יובש מסביב לעיין ואודם, עדיין מודלקות ושוב אני עם סטירואידים… אף אחד לא הצליח למצוא מענה לבעיה.. השאלה היא אם אוכל לבוא לייעוץ בהדסה והאם נראה לך שתוכל לסייע לי, או שהכתובת היא אחרת לנושא. אשמח מאוד לכל תשובה ומודה לך מאוד מראש.

    afghan_girl_eyes

    שלום מירב,

    נראה שאת סובלת מדלקת אלרגית כרונית של הלחמית. מדובר בתופעה נפוצה ביותר, ממנה סובלים כ- 20% מהאוכלוסיה ברחבי העולם. מזה מספר שנים אנחנו מטפלים בדלקות אלרגיות של העיניים במשחת Protopic בהצלחה רבה. זוהי משחה המיועדת לטיפול בעור במחלה אלרגית של העור הנקראת Atopic dermatitis. המשחה מכילה תרופה הנקראת Tacrolimus. תרופה זו נמצאה כיעילה ביותר בטיפול בדלקות אלרגיות של העיניים. בניגוד לסטרואידים, שהטיפול בהם לאורך זמן כרוך בתופעות לואי כגון קטרקט וגלאוקומה, הטיפול ב- Tacrolimus אינו כרוך בתופעות לואי, והוא יעיל יותר מסטרואידים, ובודאי שיעיל הרבה יותר מהתרופות האנטי-היסטמיניות למיניהן.

    מומלץ לפנות לרופא עיניים מומחה לקרנית, שיבדוק אותך וירשום לך את הטיפול המתאים.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/07/2015 לחץ דם גבוה וטשטוש הראיה

    האם לחץ דם גבוה גורם לתנודות בנוזל העין וגורם לטשטוש הראיה?

    עדנה

    A

    שלום עדנה,

    לא. לחץ דם גבוה אינו משפיע על הלחץ התוך עיני, ובד"כ לא גורם לשינויים בראייה. לחץ דם כרוני גורם בד"כ לשינויים בכלי הדם בכל הגוף, שבאים לידי ביטוי גם בשינויים בכלי הדם ברשתית. בתחילה יש היצרות של כלי הדם העורקיים ברשתית, ובהמשך מופיעות היצרויות מוקדיות של כלי דם בנקודות החצייה של וריד עם עורק. במקרים קשים של לחץ דם גבוה ולא מאוזן יכולים להופיע ברשתית אקסודטים ודימומים, ובמקרים נדירים גם חסימות של ורידים ברשתית.

    במקרים נדירים מאוד  - לחץ דם גבוה מאוד (malignant hypertension) עלול לגרום לבצקת ודימומים ברשתית ולבצקת של עצב הראייה. במקרים אלו תיתכן ירידה בראייה. זהו מצב נדיר מאוד, שגם כרוך בסכנה לחיים.

    מומלץ להיבדק ע"י רופא המשפחה בכל הנוגע לאיזון לחץ הדם, וע"י רופא עיניים לבדיקת קרקעית העין (בדיקת הרשתית) לאחר הרחבת אישונים.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    30/07/2015 דלקות בעפעפיים

    שלום פרופ אבי סולומון.
    שמי יוסי ואני בן 59,מעולם לא סבלתי ממחלות עניים עד תחילת שנת 2014 שבה הופיע לי לראשונה דלקת בעפעף עין שמאל,ולאחריה אותן דלקות חזרו בשתי העניים לסירוגין,בבדיקת רופא עניים נאמר לי שדלקות אלו נגרמות כנראה עקב סתימה בתעלות החלב.
    כתוצאה מדלקות אלו שבין היתר גרמו לנפיחות מוגלתית בעפעפיים,נגרם לי בעפעף עין שמאל גוש שומני שהוסר בניתוח בתחילת שנת 2015.
    לצערי גם לאחר הניתוח אני ממשיך לסבול מהדלקות,ואין חודש שדלקת זאת לא מופיעה באחת מהעניים,או בשתי העניים.
    אני חייב לציין שבעיסוקי במקום העבודה אני חשוף לחומרים כימיים כמו שפכים תעשייתים,סיד,חומצת מלח ועוד שורה של חומרים,ובנוסף לחומרי סיכה ושימון.עוד אציין שבסמוך למקום עבודתי קיימת מצבעה, שבה מבצעים צביעה בריסוס.
    שאלתי היא אם לאור הנ”ל יכולות דלקות אלו להיווצר מהחומרים שאני נחשף.
    אודה לך על תשובתך,היות ואיכות חיי בלתי נסבלת מדלקות אלו,ואשמח לבקר לבדיקה באופן פרטי במרפאתך,אם אכן קיים קשר לעבודתי.

    יוסי

    eye-symbol-pop-art-Blossom

    יוסי שלום רב,

    דלקת כרונית של העפעפיים המלווה בסתימת תעלות השומן בעפעפיים, ויצירת גושים שומניים, היא מצב נפוץ ביותר. אין כל קשר בין דלקת העפעפיים ובין החשיפה שלך לחומרים שונים במקום עבודתך, ולא נמצא כל קשר בין חשיפה תעסוקתית ובין מצב זה.

    הטיפול בדלקת העפעפיים כולל היגיינת עפעפיים, שימוש בתחליפי דמעות, שימוש בנוגדי דלקת הניתנים בטיפות, וטיפול תרופתי בתרופות כגון דוקסילין המפחיתות את התהליך הדלקתי. הטיפול בד"כ מקל אך אינו פותר לחלוטין את הבעיה, ונדרשת התמודדות יום יומית לאורך זמן רב עם דלקת כרונית של העפעפיים.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/07/2015 נימים בעיניים

    שלום. לפני כחודש בערך התחילו לצאת לי בהדרגה נימים בולטים בשתי העיניים , חשוב לי לציין שבחצי שנה האחרונה לקחתי תרופה לטיפול בעור הפנים “רואקוטן” אשר לכאורה גרמה לי ליובש בעניים {למרות שמאוד נזהרתי והייתי במעקב אצל רופא עיניים} רציתי לדעת האם יש קשר לתופעת הנימים? ומה ניתן לעשות ?הייתי כבר אצל שני רופאים שלטענתם אין לזה טיפול ולא בטוח שזה יחלוף , האם אכן כך? אני מאוד מדוכאת ומאשימה את עצמי שלא הפסקתי את השימוש ברואקוטן, זה מאוד מפריע לי מבחינה אסטטית.
    בתודה מיכל.

    sketched_eye_edit_by_atm_artwork-d2zio3c

    שלום מיכל,

    כלי דם בולטים בלובן העין הם תוצאה של תהליך דלקתי. במקרה שלך התהליך הדלקתי הוא ככל הנראה תוצאה של יובש בעיניים, שהופיע בעקבות הטיפול ברואקוטן. עליך לטפל ביובש בעיניים, הן ע"י תחליפי דמעות, והן ע"י טיפול מקומי נוגד דלקת כמקובל ביובש בעיניים. אנא פני למומחה לקרנית שימליץ על טיפול נוגד דלקת שמתאים למצבך.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/07/2015 עיניים אדומות

    שנה סבלתי מעיניים אדומות ממש ערפד כאבים נוראים דמעות נורא נורא סבל נוראי…. הייתי אצל כל הרופאים,טופלתי בכל טיפות העיניים Restasis סטירואידים למיניהם, כל הטיפות לתקופה ארוכה, עד שקראתי את הכתבה שלך על עיניים אדומות והתחלתי במשחת פרוטופיק 0.10% שממש הצילה אותי כל ערב אני שמה את המשחה כבר למעלה מחודשיים העיניים בהירות לא אדומות לפעמים בשעות הצהריים יש לי כאבים משעה 14.00 היות ואני כל היום מול המחשב, שמה טיפה מהמשחה. שאלתי 1. כמה זמן אפשר להשתמש בפרוטופיק 2. מה מכילה המשחה 3.האם זה בסדר שאני ממשיכה להשתמש בה. נראה לי שאני בלי המשחה לא יכולה, אתה ממש הצלת אותי ואני מאוד מודה לך תודה מעין…….

    halloween-makeup-art-kikki-thumb640

    שלום רב מעין,

    אני שמח שהגלישה באתר שלי עזרה לך.... מה היינו עושים בלי אינטרנט?... יחד עם זאת - מטרת האתר היא לא לטפל באנשים אלא לתת להם כיוון דרך ומושג ראשוני, שאחריו מומלץ לגשת לרופא עיניים ולקבל יעוץ בלתי אמצעי המתאים למצבם.

    לשאלותייך: ניתן להשתמש בפרוטופיק ללא הגבלת זמן. המשיה מכילה טאקרולימוס, תרופה נוגדת דלקת שפועלת ע"י עיכוב של יצירת גורמי דלקת בלימפוציטים (כדוריות דם לבנות המשתתפות בתהליכי הדלקת). ניתן להשתמש במשחה למשך זמן רב, ולהתאים את המינון בהתאם למצבך. כ"כ כדאי להיבדק מידי פעם ע"י רופא עיניים מומחה למחלות קרנית. 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/06/2015 צילינדר

    שלום.אני בן 24 ולפני כשנה וחצי קיבלתי מכה מאוד חזקה מברזל במרכז הראש. התלוננתי על טשטוש בראיה ובבדיקה גילו לי צילינדר עין ימין 1.75 ועין שמאל 1.50 צילינדר.
    לפני כחודשיים התלוננתי שוב על כאבים וסחרחורות והצילנדר עלה לעין ימין 2.25 ועין שמאל 1.75 צילינדר. רציתי בבקשה לשאול האם יכול להיות שזה קשור לפגיעה בראש? אציין כי אף פעם לא התלוננתי על העיניים. אשמח לתשובה.

    מאור

    crazyeyeartcover_Slide

    שלום מאור,

    קרוב לודאי שאין קשר בין הדברים, והצילינדר בכל עין היה קיים גם קודם לכן.חבלות בראש לא משפיעות בד"כ על המספר במשקפיים. יחד עם זאת העלייה בצילינדר מחייבת בירור, ומומלץ לבצע מיפוי ממוחשב של הקרנית כדי לוודא שאתה לא מפתח קרטוקונוס, ולפנות למומחה לקרנית שיראה את המיפוי. 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/06/2015 ניתוח השתלת עדשה בשל מספרים גבוהים/ אימוני ראייה

    שלום רב,
    לאחרונה רכשתי זוג משקפיים חדשים וביררתי בנושא של אימוני ראייה והאופטימטרסטית העבירה אלי את השם שלך.
    יש לי שתי שאלות:
    1-) אני בן 29 שסובל מ-MYOPIA קשה של (ימין:14.00- כולל צילינדר, שמאל:15.00- כולל צילינדר). פניתי פעם לייעוץ בקשר להסרת משקפיים באמצעות לייזר, אך נפסלה המועמדות שלי בשל קרניות דקות. אך הסבירו לי שישנה אפשרות לבצע ניתוח של השתלת עדשה, האם אתה ממליץ על ניתוח מסוג זה ?

    2-)האם ישנה איזה דרך שמאפשרת לייצב את המצב הקיים, אני יודע שבתחום שלנו “אודיולוגיה” שישנם מס’ מפגשים של אימוני שמיעה בכדי לשפר את השמיעה במיוחד על רקע רעש, איפה ניתן למצוא סדנה מסוג זה בתחום הראייה? ומה אתה מציע לי לעתיד ?

    תודה מראש

    בברכה,
    נזאר חנא

    HorusGallery_2x2

    שלום נזאר,

    1 - ניתן לבצע ניתוח השתלת עדשה תוך עינית במספרים גבוהים כמו שיש לך. מומלץ להתייעץ עם הרופא המנתח לקראת הניתוח, שידון אתך בסיכונים ובסיכויים הכרוכים בניתוח כזה.

    2 - לא ניתן למיטב ידיעתי להשפיע על המספר במשקפיים בעזרת תרגילים או אימונים כלשהם.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/06/2015 דלקת ויראלית

    כבר 16 יום עם דלקת ויראלית מעצבנת עין דומעת אדומה מאד עפעפיים נפוחות הפרשה נוזלית בעיקר בלילה כמובן שעבר לעין השניה
    מטופל בsustained ultra
    Fucithlmic 5 gr טיפה כפול 4
    Maxitrol משחה כפול 3
    כמה זמן פרופסור יקר
    מודה מאד
    ועוד יותר מתוסכל!!

    אבי

    eye-symbol-pop-art-Blossom

    שלום אבי,

    אתה סובל ככל הנראה מדלקת ויראלית הנגרמת ע"י אדנו-וירוס. זוהי דלקת הפוגעת בלחמית ובקרנית, ונקראת Epidemic Kerato-Conjunctivitis או EKC. מחלה זו מדביקה מאוד, ועוברת במהירות במגע עם ידיים שנגעו בהפרשות מימיות או בדמעות של אנשים אחרים הסובלים מהמחלה הפעילה. גם מגע בחפצים, מגבות, כלי מיטה ובגדים שנגעו בהם אנשים שסובלים מהמחלה הפעילה עלול לגרום להדבקה. השלב הפעיל נמשך כ-4 שבועות. בשלב זה העיניים אדומות, צורבות, דומעות, העפעפיים נפוחות, יש תחושת רגישות לאור, ולעיתים יש גם ירידה בראייה בגלל מעורבות הקרנית. לעיתים מתפתחים קרומים (ממברנות) בחלק הפנימי של העפעפיים, המגבירים את תחושת הצריבה והכאב, במיוחד אם הם גורמים לפצעים בשכבת הציפוי של הקרנית.

    בשלב המאוחר יותר, המתחיל לאחר כחודש, העיניים לבנות, אך תיתכן מעורבות של הקרנית. בקרנית מופיעים תסנינים (שהם ריכוזים של תאי דלקת) הגורמים לירידה בראייה. תסנינים אלו יכולים להיעלם לאחר מספר שבועות, אך לעיתים הם עלולים להשאר בקרנית למספר חודשים.

    הטיפול במצב זה שנוי במחלוקת. יש הממליצים להמתין, ולתת רק תחליפי דמעות להקלה, מכיון שהדלקת מתרפאת בכל מקרה באופן ספונטני. לעומתם יש הממליצים לתת סטרואידים בטיפות לתקופה ממושכת של מספר שבועות, תוך ירידה הדרגתית ואיטית מאוד. הבעיה בטיפול בסטרואידים היא שלעיתים קשה להפסיק את הטיפול בגלל הישנות התסנינים, שמופיעים שוב ושוב בקרנית לאחר ניסיונות להפסקה או ירידה במינון הסטרואידים. בנוסף לסטרואידים יש הנותנים טיפות אנטיביוטיות כדי למנוע זיהום משני, וכן תחליפי דמעות.

    אתה מקבל כבר סטרואידים (משחת מקסיטרול), אנטיביוטיקה (פוסיתלמיק) ותחליפי דמעות (סיסטיין אולטרה). ניתן אולי להחליף את משחת המקסיטרול בטיפות של סטרואיד אחר (כגון לוטמקס או FML). ככלל - טיפול בטיפות יעיל יותר מטיפול במשחה. לאחר שיעבור השלב החריף של המחלה, יש לרדת בהדרגה עם הסטרואידים.  עליך להזהר שלא להדביק את הקרובים לך בבית ובעבודה, ע"י המנעות ממגע בהם, שימוש בכלי מיטה ומגבות נפרדים והחלפתם התכופה. 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/06/2015 PRK OR Z LASE

    שלום, נמצאתי מתאימה לשתי השיטות. אני בת 40 והמטודה שנבחרה היא מונו וויזן.
    איזו מהשיטות עדיפה מבחינה בריאותית וסיכונים? כמו כן מבחינת תיקונים לעתיד מה עדיף ?
    שאלה נוספת : האם בלייזר שיוצרים את המתלה זה באמת מתאחה לאחר הניתוח או שזה מועד לפורענות ויכול להתפצל בעת מכה חזקה? מה יכול לקרות אם כן ?
    תודה רבה.

    יעל

    marc-chagall-i-and-the-village

    שלום רב,

    אין תשובה חד משמעית לשאלתך, ולמנתחי לייזר שונים יש דעות שונות בנושא זה. לדעתי, שיטת ה- PRK להסרת משקפיים בלייזר (שיוף חיצוני על פני הקרנית ללא חיתוך) בטוחה יותר ובעלת סיכונים ותופעות לואי פחותים משמעותית ביחס לכל השיטות האחרות להסרת משקפיים בלייזר, בהן מבוצע חיתוך שכבתי בקרנית לפני ביצוע השיוף עצמו. בשיטת ה- PRK עובי הקרנית לאחר הניתוח יהיה תמיד גדול יותר ביחס לשיטות בהן מבוצע חיתוך. בנוסף, יש לזכור שהאיחוי של המתלה הוא אף פעם לא מושלם, ובעקבות חבלה חזקה מאוד לעין יש תמיד סיכון בפתיחת המתלה לאורך מישור החיתוך המקורי. 

    שיטת ה- PRK כרוכה אמנם בתקופה של ראייה מעט מטושטשת, בעיקר בשבוע הראשון לאחר הניתוח. לאחר מכן יש שיפור הדרגתי בחדות הראייה, וברוב המנותחים מושגת ראייה מצויינת תוך מספר שבועות מהניתוח. בסופו של דבר מתקבלת אותה תוצאה בדיוק מבחינת חדות הראייה בשתי השיטות. לכן נראה לי שכדאי להשקיע את הזמן הכרוך בשיקום הראייתי, כדי להנות מניתוח בטוח יותר, עם בטיחות רבה יותר לאורך זמן, שהיא בעיקר תוצאה של קרנית בעלת עובי גדול יותר, שלא בוצע בה חיתוך.

    לגבי mono-vision - בגיל 40 עדיין מוקדם מבחינתך להעריך את המשמעות של שיטה זו מבחינת יכולת הקריאה. הבעיה ב mono-vision היא שאם התיקון בעין הדומיננטית (זו שבה מבוצע תיקון מלא לרחוק) אינו מושלם, הרי שלא יהיה פיצוי מהעין השניה, ואת לא תהיי מרוצה מהתוצאה. כאשר שתי העיניים מתוקנות תיקון מלא למרחק, הרי שאם נשאר מספר קטן באחת מהעיניים, הראייה בשתי העיניים יחדיו עדיין תהיה טובה ותפצה על כך (דבר שלא יקרה ב- mono vision). בעיה נוספת היא אובדן הראייה התלת-מימדית. בנוסף - המוח לא תמיד מסתגל למידע שונה המגיע משתי העיניים, ולא בכל האנשים תתקבל תמונה אחודה משתי עיניים בעלות מספר שונה. מסיבות אלו אני לא ממליץ על שיטת ה- mono vision.

    בברכה,

     

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/06/2015 האם קרטקונוס היא מחלה גנטית ?

    שלום לך
    אני סטודנט ללימודיי אופטומטריה ועושה עבודה על קרטוקונוס. רציתי לדעת :
    האם קרטוקונוס היא מחלה גנטית ?
    האם אפשר לעשות עץ גנטי למחלה הזאת ?
    המרצה שלי בקורס גנטיקה ביקשה מסטודנטים לבחור במחלה גנטית ולעשות עליה עבודה .
    בברכה
    בנימין ווג’דאני

    pop_art_eyes_by_xsuicidalcupcakex-d3i8by1

    שלום בנימין,

    קרטוקונוס היא במרבית המקרים מחלה גנטית. ככל הנראה בקרטוקונוס יש בחולים שונים מוטציות בגנים שונים שאחראיים על בניית החלבונים המבניים של הקרנית. במקרים רבים מדובר בהופעה חד-פעמית של המחלה בדור אחד, ולעיתים מדובר בהופעה של מספר אנשים באותה המשפחה. לכן אי אפשר תמיד לצייר "עץ גנטי" למחלה, וגם במקרים בהם יש מספר חולים באותה המשפחה - צורה ההעברה אינה ברורה.

    בחלק מהמקרים המחלה נרכשת על רקע מחלה אלרגית בעיניים שגורמת לשפשוף כרוני בעיניים. השפשוף בעיניים ידוע כגורם לקרטוקונוס.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/12/2014 קרטוקונוס

    לבני בן ה- 17 התגלה קרטוקונוס בשתי העיניים, בכל אחת במצב שונה.
    כמה זמן לוקח עד שהמחלה מפסיקה להתקדם באופן טבעי, והאם אתה מכיר שילוב של קרוס לינקינג עם טבעות באותו טיפול?
    תודה, טל, אמא

    שלום רב,

    אי אפשר לדעת זאת מראש. קרטוקונוס מתקדם בכל אדם בקצב אחר, ולדרגות חומרה שונות. ככלל - אם התגלה קרטוקונס בגיל 17, מומלץ לבצע קרוס לינקינג בכל עין בהקדם האפשרי, ולא להמתין. משמעות ההמתנה היא התקדמות כמעט ודאית בקרטוקונוס, ובמקביל - ירידה מתמדת בראייה. ככל שקמירות הקרנית עולה, כך קשה יותר להתאים עדשות מגע, הראיה המיטבית המושגת עם עדשות מגע יורדת, והצורך בהשתלת קרנית הולך וגדל. יש לזכור שגם אם יש התייצבות של הקרטוקונוס לתקופה מסויימת, עדיין יש סכנה להתקדמות מחודשת בעתיד.

    חשוב לזכור שהטיפול בקרוס לינקינג מייצב את הקרנית במצב הקיים בזמן הטיפול, ודחיית הטיפול משמעותה ייצוב הקרנית במצב שבה היא קמורה יותר (כלוצר - הקרטוקונוס מתקדם יותר).

    ניתן לשלב קרוס לינקינג עם טבעות או עם PRK. שילובים אלו אפשריים ודווחו בספרות הרפואית, אך הניסיון אתם אינו רב, והם עדיין שנויים במחלוקת.


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/10/2014 עיניים יבשות

    שלום. אני בת 48, והעיניים שלי כל הזמן שורפות ומציקות, הכי הרבה בערב. אני כבר לא מסוגלת להיות עם העדשות מגע. שמתי טיפות ליובש שרופאת המשפחה שלי נתנה וכבר חודש שמתי ולא עזר. מה אתה ממליץ לעשות? תודה רבה, ליאורה.

    שלום ליאורה,

    צריבה בעיניים המחמירה לקראת שעות הערב, והמפריעה בשימוש בעדשות מגע, קשורה קרוב לודאי ביובש בעיניים. הטיפול ביובש בעיניים מורכב משימוש תכוף בתחליפי דמעות ללא חומרים משמרים, ובטיפול מקומי בטיפות Restasis להקטנת הדלקת הקשורה בעין יבשה. אם היובש קשה יותר, ניתן להשתמש גם בתמיסות סמיכות יותר (ג'לים). ניתן גם לחסום את דרכי הניקוז של הדמעות כאשר היובש קשה וממושך, ומצריך שימוש תכוף מאוד בטיפות ליובש.

    לחצי כאן למידע נוסף על תסמונת העין היבשה.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.