חסכו מעל 1,000 ש"ח על משקפיים ועדשות וקבעו ייעוץ חינם עם פרופ' אבי סלומון, לחצו כאן

בלפריטיס06/05/2016

אני כותבת מאנגליה. זה שלושה חודשים שאני סובלת מעפעפים עליונים נפוחים מהרגשת גירוד בעיניים (לעיתים) וממה שמורגש כרטיבות בעין וגודש באף בעקבות זאת (גם זאת לעיתים). התיעצתי עם רופא עיניים בארץ שטיפל בי כחודש במשחה סטרואידית (מקסיטרול) וכן בטיפות אנטיביוטיות (סילוקסן) ואחרי זה סטרודקס) זה היה בארץ). המצב הוטב אך לא נפתר. בקרתי בלונדון בבית חולים לעיניים ושם אובחנה בליפאריטיס והתבקשתי לנקות את העיניים אחרי קומפרס חם וכן לעשות מסג' מלמעלה אל מורד סף העפעף. את זה עשיתי כשבועיים. המצב לא נפתר אם כי יש מידי פעם הקלה. פניתי לרופא עור בגלל חשש לקשר עם רוזשיה וסבוראה דרמטיטיס. הוא רשם לי אנטיביוטיקה ל-10 שבועות(Lymecycline) וכן שימוש בקרם שנקרא Elidel. הפנייה לרופא העןר הייתה בעקבות המחשבה שבליפריטיס עלולה להיות מושפעת ממצב העור שהוא למעשה טוב כרגע. האם יש לך הצעה או הערה מועילה?

יעל

יעל שלום רב,

דלקת כרונית של העפעפיים (בלפריטיס) הוא מצב כרוני ונפוץ מאוד באוכלוסיה. ישנם גורמים רבים לבלפריטיס, כגון זיהום כרוני של חיידקים בזקיקי הריסים ובפתחי הבלוטות בעפעפיים, או הפרעה כלשהיא לייצור השומן בבלוטות מייבומיאן. בלפריטיס מתאפיינת בתחושת צריבה ואי נוחות בעיניים, אודם בקצות העפעפיים ובלחמית, קשקשת מרובה על הריסים, הפרשה רירית בבקרים, ולעיתים בהופעת זיהום בעפעפיים (hordeolum שהוא מין אבצס המתפתח בבלוטות השומן או בזקיקי הריסים) או בהופעת גוש שומני דלקתי (Chalazion שהוא גוש שומני דלקתי כרוני המתפתח בעפעפיים ויכול להישמך שבועות עד חודשים).

הטיפול בבלפריטיס ממושך ולא תמיד עוזר. הוא כולל ניקוי יום-יומי של הקשקשת וההפרשות מקצות העפעפיים, שימוש בתחליפי דמעות, חימום מקומי, מתן טיפול בטיפות המכילות תרופות נוגדות דלקת, ותרופות סיסטמיות נוגדות דלקת כגון דוקסילין.

נראה שקיבלת את כל סוגי הטיפול הקיימים. הבעייה היחידה היא בהבנת אופי המחלה. המחלה כרונית ואיננה עוברת, ואין טיפול שיכול לסלק לחלוטין את מאפייני המחלה. כל סוגי הטיפול שציינת נותנים הקלה חלקית, ויש להתמיד בהם ולהבין שאין בנמצא טיפול שמרפא לחלוטין את המצב הזה.

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה