קרטוקונוס חבוי וניתוח לייזר לתיקון ראיה11/01/2021

שלום
אני בן 35, לפני מספר שנים בבדיקת התאמה לליזר התגלתה אצלי מחלת קרטוקונוס.
מאז ביצעתי מספר טפוגרפיות לאורך כמה שנים , אין שינוי, הוא נמצא בחלק התחתון ומוגדר כחבוי.
אני מרכיב משקפים ועדשות 3- ללא צלינדר או צלינדר חצי.(לא ברור אם יש שיפור עם צלינדר)
לשאלתי, האם ניתוח לתיקון ראיה זה משהו שאפשר לשכוח ממנו לאלתר או שקיימות אפשריות נוספות?
תודה.

שלום רב,

אסור לבצע הסרת משקפיים בלייזר כאשר יש קרטוקונוס. קרטוקונוס נגרם בגלל קרנית דקה ובגלל שינויים בתכונות שונות של אלסטיות וחוזק רקמת הקרנית. ניתוח לייזר גורם לירידה בעובי הקרנית, ולכן קיימת סכנה להחמרה בקרטוקונוס.

המושג קרטוקונוס חבוי מתייחס לקרטוקונוס קל ויציב. אולם הסרת משקפיים בלייזר עלולה לגרום לשינוי ביציבות הקרנית כפי שהוא היום, להידקקות הקרנית, לעלייה בקמירות הקרנית כתוצאה מכך, ולהחמרה בקרטוקונוס. ההמלצה לא לבצע הסרת משקפיים בלייזר במצבך היא קבועה.

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה