ניתוח לייזר02/03/2022

קרה לנו דבר קצת מוזר. במיפוי קרנית שנשלח הבן שלי לעשות לפני צבא בשל צילינדר 2.5 ללא שום תלונה מצידו נמצא חשד לקרטוקונוס בעין ימין. שלושה שבועות לאחר מכן עשינו מיפוי נוסף ואז עין ימין היתה תקינה לגמרי ונמצא חשד בעין שמאל עם צילינדר 5… כמובן שאין לו צילינדר כזה..היינו אצל מומחה קרנית שטען שכנראה זה בגלל הדמעות שהיו לו במיפוי ובבדיקה אמר שאין לו קרטוקונוס
החלטנו לעשות לייזר להוצאת משקפיים מינוס4 בכל עין צילינדר 2.5 בעין אחת ו2 בשנייה. הייתי ב3 מכונים ידועים ואצל כולם מיפוי הקרנות תקין לחלוטין עובי 560 . גם רופא מומחה לקרנות בקופת חולים אמר שאין קרטוקונוס המיפוי תקין לגמרי. לאחר הסאגה הזאת מכון אחר המליץ prk השני iq השלישי אינטרלאסיק. יש לציין שהבן שלי לפני צבא לא מיועד לקרבי לא מתעסק עם ספורט אתגרי ומעוניין יותר אינרלאסיק . רציתי לשאול לדעתך…מצטערת על אורך השאלה זה פשוט דבר מוזר…

שלום רב,

שום דבר לא מוזר במה שכתבת. מערכות מיפוי שונות מנתחות לעיתים את אותה הקרנית בצורה שונה. מערכות מתקדמות המשתמשות בניתוח נתונים מתקדם של מבנה הקרנית עשויות לתת תוצאה שונה מזו של מערכות מיפוי בסיסיות, שלעיתים רבות מאבחנות קרטוקונוס בטעות. אם הייתם ב-3 מכונים שונים ונמצא שעובי הקרנית הוא 560 מיקרון, אזי ככל הנראה אין לו קרטוקונוס.

לגבי שיטת הניתוח - בגיל 18 תמיד עדיף לבצע PRK ולא ניתוח שבו מבוצע חיתוך של הקרנית (אינטראלאזיק או לאזיק) בגלל מבנה הקרנית. הבחירה ב PRK היא בטיחותית יותר, וההחלמה מהניתוח בגיל כזה מהירה וקלה. גם אם הוא לא מועמד לשירות קרבי ולא עוסק בספורט אתגרי, עדיין PRK היא השיטה המועדפת בצעירים בגיל הזה.

אתם מוזמנים אלינו לבדיקת התאמה. 5023*.

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה