חשד לקרטוקונוס ותיקון ראייה31/12/2021

שלום ,
אני בת 32 , הייתי בדיקה להתאמת ניתוח לייזר אבל הרופא מסר לי שיש סיכוי לקרטקונוס למרות שעשיתי בדיקה לפני 10 שנים ובזמנו אמרו שאפשר לעשות את הניתוח . מרכיבה עדשות מגע בערך לפני 16 עשרה שנים והורדתי אותם לפני יומיים מהבדיקה . עד איזה דרגה העדשות משפיעה על הקרנית ? האם מומלץ לעשות בדיקה חוזרת ותוך כמה זמן ואם כן מתי צריך להוריד עדשות מגע ?
לידיעה אבא מרכיב משקפיים ויש לו צילנדר ואחי קרטוקונוס .
תודה מראש

שלום רב,

הרכבה ממושכת של עדשות מגע עלולה לגרום לעיתים לתבנית לא תקינה של מיפוי הקרנית, עם מאפיינים של קרנית לא סימטרית. תבניות כאלה חשודות ככאלה שעלולות להתפתח לקרטוקונוס בעקבות הסרת משקפיים בלייזר. בנוסף קיים הרקע המשפחתי של קרטוקונוס.

ניתן להגיע לבדיקת התאמה אצלנו, ולהסיר את עדשות המגע כמה שיותר זמן לפני הבדיקה (רצוי שבועיים). יתכן שהסרה ממושכת של העדשות לפני ביצוע המיפוי תביא לתבנית תקינה יותר, ושתמצאי מתאימה לניתוח.

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה