חדות ראיה בקרוסלינקינג03/11/2021

שלום.
האם קרוס לינקינג יכול לפגוע בחדות הראיה?
אני היום עם ראיה מתוקנת 6/6 בעין המדוברת אבל הקרטוקונוס מתקדם והומלץ לי לעשות טיפול קרוס עם הורדת אפיתל. הראיה אמורה להישאר אותו דבר? להשתנות לרעה? אשמח לתשובתך

שלום רב,

בד"כ אין פגיעה בראייה לאחר קרוס לינקינג. הטיפול בקרוס לינקינג כרוך בהסרת האפיתל, ובהתקנת עדשת מגע טיפולית שעוזרת לאפיתל לצמוח מחדש. תהליך הריפוי כרוך לעיתים בתגובה דלקתית משנית, וקיים סיכון קטן להתפתחות עכירות (הצטלקות) קלה בקרנית כתוצאה מתהליכי ריפוי הפצע. כדי למנוע תופעה זאת ניתן טיפול בטיפות סטוראידים לעין למשך כ-3 חודשים לאחר הקרוס לינקינג. טיפול זה מונע בד"ע את העכירות ושומר על שקיפות הקרנית. בנוסף - הסיכון בהחמרת הקרטוקונוס, ובאובדן ראייה בכתוצאה מכך גדול יותר מהסיכון להצטלקות הקרנית וירידה בראייה בעקבות הטיפול. לפיכך - אם יש החמרה בקרטוקונוס - מומלץ בכל מקרה לבצע קרוס לינקינג בהקדם האפשרי.

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה