דילמה קרטוקונוס טיפול בצילוב25/04/2021

שלום פרופסור סלומון.
יש לי קרטוקונוס ב-2 העיניים. בימין מתקדם מאוד אני רואה מטושטש מאוד אבל אותה ראיה כבר 5 שנים מאז עשיתי טיפול בצילוב. עין שמאל הטובה שלי לאחרונה התחלתי לראות מריחה בתאורה והילות. העין עוד במצב טוב והשאלה שלי האם יש סיכון לעשות קרוס לינקינג בעין הטובה שלי? האם הדבר יכול להוביל לראיה וחדות פחות טובה. או מנגד האם לעשות מהר בשביל לשמור עליה טובה? בלי הראייה שיש לי עכשיו בשמאל אני אבוד לכן חושש מאוד.
אציין כי אני בן 31 עשיתי צילוב ללא הורדת אפיטל בעין שמאל ב2017
בנוסף האם התקדמות של 1.5 במיפוים מבחנתך נחשב התקדמות הקרטוקונוס
תודה לך

שלום רב,

אם יש החמרה בראייה בעין שמאל, מומלץ לבצע מיפוי קרנית, להשוותו למיפויים קודמים - ואם יש התקדמות בקרטוקונוס יש לבצע בהקדם קרוס לינקינג.

ההחלטה על החמרה בקרטוקונוס תלוייה בשילוב של מספר גורמים, ובהסתכלות על שורה של מיפויי קרנית לאורך ציר הזמן. עלייה של 1.50 ד' בין 2 מיפויים עוקבים - אין די בה כדי לאבחן החמרה. מומלץ להיוועץ בעניין זה במומחה לקרנית ולהביא לו את כל המיפויים שנערכו ב-3 השנים האחרונות.

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה