אקטזיה - האם לבצע קרוס לינקינג או כדאי לחכות?11/04/2016

הי,
עברתי ניתוח להסרת משקפיים לפני כ-3 שנים, והתגלתה אצלי אקטזיה בקרנית. המספר שלי עלה ממש במעט, אבל הצילנדר גדל עד לכדי פי 3 ממה שהיה לפני הניתוח. הרופא המנתח המליץ לי לבצע קרוס לינקינג בהקדם על מנת למנוע החמרה בעיוות. מצד שני, הבנתי שיש דעות שסוברות שכדאי לחכות בכדי לראות אם תהיה התייצבות של הקרנית ולהימנע מקרוס לינקינג מיותר.
הרופא שלי אמר לי שאין באמת 'אקטזיה יציבה', ותמיד ישנה החמרה (או שהתכוון שיש סיכוי גבוה להחמרה) ולכן מומלץ לבצע קרוס לינקינג למניעה שלה.
אשמח לדעת מה דעתך בענין.
תודה, אודי.

שלום אודי,

עליך לעבור קרוס לינקינג בהקדם האפשרי כדי למנוע את החמרת האקטזיה. השיקול של המתנה כדי להראות דינמיקה קיים רק בקרטוקונוס. כאשר מתפתחת אקטזיה על רקע ניתוח לאזיק - ברור שהיתה כאן דינמיקה. לכן אין טעם בהמתנה מיותרת, שעלולה לגרום להחמרה במצב.

אני ממליץ לך לבצע קרוס לינקינג בהקדם האפשרי.

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה