אחרי קרוסלינקינג05/03/2022

שלום פרופסור.
רציתי לדעת בתוך כמה זמן ניתן לדעת האם הקרוס הצליח?
עברתי קרוס לפני חודשיים והטיפול עצמו גרם להתדרדרות. הרופא אמר שזה בסדר וייתכן ותיהיה בחודשים הקרובים.
מה דעתך על מה שאמר והאם כבר במיפוי הבא אני צריך לראות עצירה?

שלום רב,

השפעות הטיפול בקשרי צילוב (קרוס לינקינג) לקרטוקונוס הן לטווח הארוך, ובאות לידי ביטוי בכך שאין החמרה במאפיינים השונים של קרטוקונוס: אין עלייה בקמירות הקרנית, אין ירידה בעובי הקרנית, ואין עלייה במידה האסימטריות של פני הקרנית. במילים אחרות - קרוס לינקינג אמור לגרום להתייצבות מבנה הקרנית ולכך שמצב זה ישאר יציב למשך שנים רבות. את תוצאות הטיפול לא שופטים לאחר חודשיים בלבד, אלא במהלך שנים של מעקב לאחר הטיפול. אין שום משמעות למה שאתה רואה או מרגיש חודשיים לאחר הטיפול. מה שחושב הוא שבמהלך השנים הבאות הקרנית תהיה יציבה, ולא תחמיר למצב שבו יש צורך בהשתלת קרנית (כפי שהיה בעבר לפני שהומצא הטיפול).

הטיפול בקרוס לינקינג אינו משפר את הראייה, ואין לצפות לשיפור הראייה בעתיד. יחד עם זאת, הטיפול גורם בחודשים הראשונים למידה מסויימת של עכירות בקרנית, שהיא במסגרת תהליך של ריפוי פצע. כדי להקטין את העכירות מקובל לתת טיפול בטיפות סטרואידים לתקופה של לפחות 3 חודשים. בד"כ במהלך החודשים שלאחר הטיפול העכירות נעלמת בהדרגה, והראייה חוזרת לקדמותה. השינוי שאתה מרגיש כעת הוא תוצאה של אותה עכירות בקרנית.

מיפוי קרנית מבצעים אחד ל 3-4 חודשים, ועל פי המיפוי ניתן להבין האם יש באמת התייצבות של הקרנית. בהמשך ינחה אותך הרופא המטפל על התיזמון הנכון להתאמת עדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס (קשות, סקלרליות, מיני-סקלרליות). ראייה טובה יותר צפוייה רק בעקבות השימוש בעדשות המגע הללו.

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה