להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • 03/10/2017 קרטוקונוס

    הנני בן 38 היום בגיל 34 מצאו אצלי קרטוקונוס. . כעת עושה מיפוי קרנית כל שנה. להלן המצב: מיפוי קרנית אחרון 8.17 . עין שמאל מקסימום קונוס עוצמה 47 הפרש ממוצע במיפוי לעומת 5.16 הוא 0.01D. צילנדר עלה ל 3.38 שינוי של 0.65D. סיכום שינוי: השטחה קלה בחלק תחתון ועלייה קלה בקמירות בחלק מרכזי נאזלי.
    עין ימין קונוס 53. הפרש ממוצע במיפוי לעומת 5.16 הוא 0.33D .צילנדר ירד ב 0.58D ל- 5.12. כלומר בעין ימין קיימת השטחה בחלק מרכזי תחתון ועלייה בקמירות בחלק מרכזי עליון.
    בדיקת ראייה אצל אופטומטריסט משקפיים: עין ימין רואה 6.9 מספרים צילנדר 3.5- מספר 5.5-. עין שמאל 6.6- מספרים צילנדר 3-. מספר 4.25-
    האם זה הגיוני שאני רואה יותר טוב עם משקפיים לעומת בדיקה קודמת שאז ראיתי בעין ימין 6.12 ובעין שמאל 6.9 ( בדיקה של 2015)?

    שאלה נוספת.

    רופא עיניים המליץ ללכת למומחה קרנית. מומחה קרנית ממליץ לעשות CXL + השטחה של קרנית בעין ימין. היות ובבדיקה אצל אופטומטריסט שלו יצא 6.20 בעין ימין וצילנדר 8.5 . עובי קרנית בעין ימין 430 מיקרון. לדעתו לאחר הטיפול אראה 6.6 עם משקפיים. היות ועובי הקרנית שלי קטן וגם הגיל שלי קרוב לגיל 40 שבו הקרטוקונוס לא אמור להתקדם וזה בעצם אותו טיפול כמו CXL. בנוסף איני רוצה להקטין עוד את הקרנית שלי וגם השטחה של הקונוס לא ברור איזה צורה גיאומטרית כלומר איזה עיוות חדש אקבל בקרנית .מצד שני יכול להיות החמרה במצב ואז אולי כן לעשות את הטיפול היות ואף אחד לא יודע איך הקרטוקונוס מתקדם בקרנית. אודה לעצה בנושא כן לעשות טיפול או להישאר עם משקפיים לראות קרוב ל-6.6 ולא לצאת להרפתקאות?

    תודה רבה,
    דרור.

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום רב,

    כל המספרים הרבים שאתה כותב בשאלה המאוד מאוד ארוכה שלך לא עוזרים לי בכלל (וגם לא לקהל הגולשים, שלא מסוגלים לקרוא פוסטים של יותר משני משפטים...). צריך לראות את המיפוי כדי להבין מה קורה, וצריך להשוות אותו למיפוי קודם שנעשה בעבר כדי להחליט אם היתה דינמיקה או אתה יציב. אתה מוזמן לבדיקה במרפאתי עם מיפויי הקרנית.

    אםאתה יציב (וכך אתה כנראה על פי גילך) - אזי אין צורך לעשות דבר. השילוב של קרוס לינקינג ו-PRK (הסרת משקפיים בלייזר) כפי שהציעו לך (קוראים לזה "פרוטוקול אתונה") אינו בטוח, ותוצאותיו אינן צפויות, הוא שנוי כעת במחלוקת בקרב מומחי קרנית בעולם, ואני לא ממליץ עליו.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית
    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.