להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • 01/10/2015 צלקת בקרנית

    לביתי היה זיהום בעין והיא מטופלת עד היום עם טיפות ויגמוקס לאחר פגיעה מחיידק פסדמונוס יש לה צלקת בקרנית במרכז העין והיא רואה מטושטש בעין. הרופא מומחה שמטפל בה לא ממליץ על טיפול בסטרואידים וכשהתייעצנו עם מומחה נוסף הוא המליץ להתחיל בעוד חודש טיפות סטרואידים ובעוד כחמישה חודשים ניתוח לייזר עם שיוף הקרנית. מה הסיכונים בטיפולים אלה ? אני חוששת מטיפות הסטרואידים האם החששות מוצדקות ? מה דעתך בנושא.

    imagesG1FL58NX

    שלום רב,

    אין תמימות דעים בנושא זה, ואין גם הוכחות בספרות הרפואית שטיפול בסטרואידים בטיפות בזיהום חיידקי של הקרנית מונע את התפתחות הצלקת או משפר את הראייה. יחד עם זאת לא הוכח שהטיפול בסטרואידים גורם לנזק. אני נוהג במצב כזה לתת סטרואידים למטופלים שלי לאחר שיש סימנים לעצירת הזיהום ולתחילת התפתחות צלקת, בד"כ כשבוע עד שבועיים לאחר תחילת הטיפול האנטיביוטי. לדעתי הסטרואידים יכולים להקטין במידה מסויימת את התפתחות הצלקת, כאשר הם ניתנים בתחילת התהליך, במקביל לטיפול האנטיביוטי, ותוך מעקב קפדני על מצב הקרנית. אין כל היגיון במתן מאוחר של סטרואידים לאחר שהצלקת כבר התפתחה. בנוסף - אין כל היגיון בהמשך הטיפול באנטיביוטיקה לאחר שאין יותר עדות לזיהום פעיל.

    בכל הנוגע להמשך - יש לעקוב ולראות כיצד הצלקת משפיעה על הראייה. לעיתים הצלקת יכולה להתבהר באופן חלקי עם הזמן. אם הצלקת שטחית ויש קוצר ראייה (מספר מינוס במשקפיים) ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בליזר בשיטת PRK. השיוף בלייזר עשוי להוריד את הצלקת, או לפחות חלק ממנה, אם איננה עמוקה.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית
    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.