להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • 07/02/2016 לייזר בעיניים עם קרטקונוס

    עשיתי בדיקת התאמה לליזר בכמה מכונים ובכולם אמרו לי שאי אפשר בגלל שיש לי קרטקונוס קל. עדיין לא שם לב לסימפטומים אפילו והצילינדר בינתיים כמעט ולא קיים ..
    שאלתי היא האם יש טיפול כלשהו שאפשר לעשות לקרטקונוס ושלאחריו אוכל לעשות גם לייזר ?
    לא מסתדר עם משקפיים ונמאס מעדשות ..

    תודה,

    בן

    Third Eye _2, b
    שלום בן,

    עליך לבצע בהקדם קרוס לינקינג (קשרי צילוב) לעצירת התקדמות הקרטוקונוס. טיפול זה מבוצע בקרטוקונוס התחלתי הנמצא בשלבי התפתחות, ומטרתו למנוע את ההחמרה בהתקמרות הקרנית, שעלולה לגרום לירידה נוספת בחדות הראייה. הטיפול אינו מביא להסרת משקפיים, אינו משפר את הראייה, אך עוצר את התקדמות הקרטוקונוס. מומלץ לגשת ללא דיחוי לרופא עיניים מומחה לקרנית שיבדוק אותך ויסביר לך על חשיבות הטיפול.

    לחץ כאן לקריאה נוספת באתר על קרוס לינקינג לקרטוקונוס.

    לא ניתן לבצע טיפול לייזר להסרת משקפיים מכיוון שטיפול כזה יקטין את עובי הקרנית, וכתוצאה מכך עלול להאיץ את התקדמות הקרטוקונוס. אמנם יש מכונים המציעים שילוב של PRK וקרוס לינקינג במצב כזה (מה שנקרא פרוטוקול אתונה), אולם אין עדיין תמימות דעים בעולם ובארץ על פרוטוקול זה.

    המלצתי לך היא לבצע קרוס לינקינג בהקדם האפשרי, ולהמשיך להשתמש במשקפיים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית
    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.