להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • 08/09/2019 האם כדאי לבצע הסרת משקפיים בלייזר אם בצילום קרנית רואים הבדל של דיופטר בין החלק התחתון לחלק העליון?

    שלום רב פרופסור סלומון,

    האם כדאי לבצע הסרת משקפיים בלייזר אם יש הבדל של 1 דיופטר בין החלק התחתון לחלק העליון? אציין כי עובי הקרנית שלי בסדר גמור (590) אך בחלק התחתון יש לי 46.16 ואילו בעליון 45.10

    love-motion-web-med
    שלום רב,

    בהחלט כן. נתוני הקרנית שלך תקינים לחלוטין. עובי הקרנית אצלך גבוה משמעותית  מעל הממצוע. הבדל של דיופטר אחד בין החלק התחתון לעליון הוא בגדר התקין ואין לו משמעות כלשהיא.

    כיום אין חשיבות משמעותית להבדל בין הקמירות בחלק התחתון לחלק העליון. מודבר בקריטריון מיושן שלא משתמשים בו יותר להערכת מצב הקרנית. מיפוי קרנית המודד את הפנים האחוריות והקדמיות של הקרנית ביחס למישור ייחוס והנותן מידע על הרמה יחסית (elevation) של כל נקודה על פני הקרנית משמעותי יוצר ממיפוי קרנית הבודק קמירויות. מכשירי המיפוי המתקדמים בהם אנו משתמשים היום (כמו הפנטקאם) נותנים מידע כזה, ומבצעים ניתוח של פני הקרנית ואת הסיכוי לפתח אקטזיה. יחד עם זאת הסיכון לאקטזיה (קרטוקונוס משני) עם קרנית שעובייה כ"כ גדול כמו במקרה שלך הם אפסיים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית
    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.