להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • תופעות לואי

    במהלך השנים הרבות בהם מבוצעים ניתוחים להסרת משקפיים נצבר אתם ניסיון רב מאוד, הטכנולוגיה השתכללה, וכיום מדובר בניתוח שהוא ניתוח בטוח ומצליח. ללא ספק ניתוח זה בטוח הרבה יותר מהרכבת עדשות מגע, חלופה שחלק מהאנשים בוחרים בה, בלי להיות מודעים לסיכונים הכרוכים בה. אך כמו בכל ניתוח, גם בניתוח להסרת משקפים בלייזר קיימות תופעות לואי וסיבוכים. מרבית תופעות הלואי והסיבוכים הינם קלים וניתנים למניעה, וכמעט בכל הסיבוכים ניתן לטפל בצורה יעילה. מיומנות המנתח וניסיונו הם בד”כ הערובה לניתוח בטוח ונטול סיכונים, והם גם שיאפשרו לו לטפל בסיבוכים, אם התרחשו, בצורה המיטבית.

    סיבוכי LASIK

    במהלך הניתוח

    בעיות בפיצול המתלה – ב LASIK מבוצע פיצול של הקרנית בשיטות שונות. תנאי להצלחת הניתוח הוא יצירת מתלה מושלם. כדי ליצור מתלה מושלם נעזר המנתח בטכנולוגיות שונות (מיקרוקראטום או בלייזר מסוג femtosecond) המאפשרות לבצע את פיצול המתלה בצורה ובעובי הרצויים. טכנולוגיות אלו התפתחו מאוד במהלך השנים, וניתן בעזרתן לבצע את פיצול המתלה בבטיחות גבוהה. אולם לעיתים רחוקות תיתכן תקלה במהלך הפיצול, ויווצר מתלה לא תקין. מצבים אלו כוללים פיצול חלקי של המתלה, מיקום לא מרכזי של המתלה, או קרע של המתלה. במצב זה יזהה המנתח את התקלה, ולא יבצע את הלייזר. המתלה יוחזר למקומו המקורי, והניתוח ידחה במספר חודשים. בעיה זו לא תגרום בד”כ לנזק לעין, וניתן יהיה לחזור לשימוש במשקפיים או בעדשות מגע, עד לביצוע הניתוח החוזר לאחר מספר חודשים.
    השכיחות של סיבוך כזה היא כ- 1:1000 ניתוחים.

    בתקופה המיידית שלאחר הניתוח

    תזוזת המתלה – לאחר סיום הלייזר מוחזר המתלה למקומו המקורי, ואז מתחיל תהליך ספונטני שבו המתלה נצמד למיטת הקרנית. תהליך זה נמשך מספר שבועות. בתקופה זו יש להיזהר מחבלה לעין, להימנע מספורט מגע (משחקי כדור למיניהם, אומנויות לחימה, שחייה) וכן להימנע משפשוף של העפעפיים. חבלה בעין במהלך השבועות הראשונים לאחר הניתוח עלולה לגרום לתזוזה של המתלה ממקומו. במקרה כזה יש לבצע החזרה של המתלה למקומו, דבר המבוצע בניתוח קצר שבו מוצמד המתלה למקומו המקורי.

    דלקת באזור הפיצול – בימים הראשונים לאחר הניתוח עלול להופיע תהליך דלקתי באיזור הפיצול של המתלה. את הדלקת ניתן לזהות בבדיקה המתבצעת יום לאחר הניתוח. דלקת זו נקראת Diffuse Lamellar Keratitis או DLK. כדי למנוע את הדלקת מקבל כל מנותח לאחר הניתוח טיפות של חומר נוגד-דלקת (סטרואיד) בהן עליו להשתמש בשבועיים הראשונים לאחר הניתוח. טיפול זה מונע עפ”ר את הדלקת. לעיתים תיתכן הופעת דלקת למרות הטיפול. במקרים אלו יורה המנתח על עליה במינון טיפות הסטרואידים או מתן סטירואידים דרך הפה למספר ימים.

    זיהום – תופעה נדירה ביותר היא הופעת זיהום בקו הפיצול. כדי למנוע את הזיהום מתבצע חיטוי של העפעפיים לפני הניתוח בעזרת תמיסת פולידין. בסוף הניתוח מזליף המנתח טיפות של חומר אנטיביוטי על העין. בשבוע הראשון שלאחר הניתוח מקבל המנותח לביתו טיפות אנטיביוטיות שמטרתן למנוע זיהומים. אם מופיע זיהום בקרנית, ילקחו דגימות מהאיזור לבדיקת תרבית במעבדה, ויוחל במתן טיפות אנטיביוטיקה מרוכזות.

    בטווח הארוך

    צמיחת תאי אפיתל מתחת המתלה – תאי הציפוי החיצוני של הקרנית (תאי האפיתל) מכסים במהירות את קו החיתוך של המתלה. לעיתים רחוקות עלולים תאים אלו לחדור מתחת למתלה ולצמוח במישור הפיצול. ברב המקרים מדובר בתופעה המוגבלת לשולי המתלה, אינה מפריעה ואינה מצריכה טיפול. כאשר תאי האפיתל צומחים לכיוון מרכז הקרנית, ניתן לבצע ניתוח שבו מבוצעת הסרת תאי האפיתל הללו.

    עיוות הקרנית (אקטזיה) – תופעה זו מתרחשת במקרים בהם עובי הקרנית קטן ביחס לעובי השיוף (בעיקר במספרים גדולים), או כאשר קיימת אי-סדירות טופוגרפית של הקרנית. קוצר ראיה גבוה המחייב שיוף של עובי רב של הקרנית, עלול לגרום לעובי נמוך מדי מתחת לקו הפיצול. במקרים כאלו הקרנית עלולה להיחלש ולהתעוות, דבר הגורם לחזרה של המספר במשקפיים ולהופעת צילינדר. במקרים כאלו ניתן לבצע טיפול בקשרי צילוב כדי למנוע את התקמרות קרנית, בדומה למצב הקיים בקרטוקונוס. כדי למנוע אקטזיה מבוצעת הערכה של עובי הקרנית לאחר הניתוח, על פי מדידת עובי הקרנית לפני הניתוח. במקרים בהם הקרנית דקה מדי, ניתן בד”כ לבצע PRK.

    סינוורים והילות – תופעה זו שהיתה קיימת בעבר, קיימת היום בשכיחות נמוכה מאוד, וזאת הודות לשימוש בטכנולוגית קדמת הגל (Wavefront). מדובר בראייה הילה מסביב למקור אור בלילה, מריחה של האור, או ראיה כפולה של מקורות האור. תבניות שיוף ממוחשבות מתקדמות הקיימות היום לוקחות בחשבון עיוותים אופטיים עדינים שיש על פני הקרנית, ומאפשרות שיוף מדוייק ומותאם אישית של הקרנית, דבר שהפך את תופעת הסינוורים לנדירה ביותר.

    יובש בעיניים – זו תופעת הלואי הנפוצה ביותר לאחר ניתוחי תשבורת, אך היא גם קלה והפיכה. כ- 20% מן המנותחים יכולים להרגיש יובש בעיניים בחודש הראשון שלאחר הניתוח. יובש בעיניים מתבטא בתחושת עייפות, גרד ואי נוחות במיוחד בימים ובשבועות הראשונים שלאחר הניתוח. הטיפול ביובש בעיניים הוא בתחליפי דמעות ללא חומרים משמרים, אותם יש להזליף בימים הראשונים בתדירות גבוהה, ולאחר מכן במינון יורד על פי הצורך. במרבית המנותחים נעלמת תופעה זו במהלך החודש הראשון לאחר הניתוח. למידע נוסף על יובש בעיניים – לחצו כאן.

    סיבוכי PRK

    ב- PRK לא מתבצע פיצול של הקרנית. לכן הסיבוכים הקיימים ב- LASIK והקשורים בבעיות של המתלה לא קיימים ב- PRK. יחד עם זאת ב- PRK מתרחש תהליך של ריפוי פצע על פני הקרנית המתבטא בצמיחה של תאי האפיתל. כ”כ מותקנת עדשת מגע הנשארת בעיניים למשך מספר ימים ברציפות. תהליך זה כרוך במספר תופעות לואי.

    בתקופה המיידית שלאחר הניתוח

    תזוזה של עדשת המגע – תזוזה של העדשה או יציאת העדשה ממקומה עלולים להתרחש בימים הראשונים שלאחר הניתוח. תופעה זו אנה גורמת לנזק. במקרה כזה יש צורך בהתקנת עדשת מגע חדשה.

    זיהום של הקרנית – עלול להופיע בימים הראשונים כתוצאה מהשימוש בעדשת המגע. זוהי תופעה נדירה ביותר. כדי למנוע את הזיהום מתבצע חיטוי של העפעפיים לפני הניתוח בעזרת תמיסת פולידין. בסוף הניתוח מזליף המנתח טיפות של חומר אנטיביוטי על העין. בשבוע הראשון שלאחר הניתוח מקבל המנותח לביתו טיפות אנטיביוטיות שמטרתן למנוע זיהומים, ובהן יש להשתמש כל זמן שעדשות המגע נמצאות בעיניים.

    בטווח הארוך

    צלקת בקרנית – זוהי תופעה נדירה ביותר שעלולה להתרחש בשבועות הראשונים לאחר הניתוח. צלקת היא למעשה תוצאה של תהליך ריפוי הפצע. הצלקת עלולה לגרום לירידה בראייה, והיא מופיעה בעיקר באנשים עם קוצר ראיה גבוה מאוד המחייב עובי שיוף גדול. כדי למנוע את הצלקת נעשה שימוש בשנים אחרונות בחומר נוגד צלקת הנקרא מיטומיצין C. חומר זה מונח על הקרנית למשך מספר שניות בתום הניתוח. בנוסף במהלך מספר שבועות לאחר הניתוח מזליף המנותח לעיניו טיפות של סטרואידים המונעות את הצלקת. בזכות הטיפול המונע הזה ירדה השכיחות של הצלקת בשנים האחרונות.

    יובש בעיניים – בדומה ל – LASIK – גם ב- PRK  יתכן יובש בעיניים. זו תופעת הלואי הנפוצה ביותר לאחר ניתוחי תשבורת, אך היא גם קלה והפיכה. כ- 20% מן המנותחים יכולים להרגיש יובש בעיניים בחודש הראשון שלאחר הניתוח. יובש בעיניים מתבטא בתחושת עייפות, גרד ואי נוחות במיוחד בימים ובשבועות הראשונים שלאחר הניתוח. הטיפול ביובש בעיניים הוא ע”י תחליפי דמעות ללא חומרים משמרים, אותם יש להזליף בימים הראשונים בתדירות גבוהה, ולאחר מכן במינון יורד על פי הצורך. במרבית המנותחים נעלמת תופעה זו במהלך החודש הראשון לאחר הניתוח. למידע נוסף על יובש בעיניים – לחצו כאן.

    בסיכום – ניתוחים להסרת משקפים בלייזר הם בטוחים ביותר. הסיבוכים בניתוחים אלו הם נדירים, ולאחר שהתרחשו ניתן לטפל ולפתור את הבעיות שנוצרו בעקבות הסיבוכים, ללא נזק לעין. היכולת למנוע את הסיבוך, ולהתגבר עליו לאחר שקרה, תלויות בניסיון ובמיומנות של הרופא המנתח. מקרים אלו מצריכים אבחון וטיפול ע”י מנתח לייזר שהוא גם מומחה למחלות הקרנית, שיוכל בעזרת טיפול מתאים לפתור את הבעיה.

     

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    התקשרו עכשיו ל- 052-6741425 או השאירו פרטים בטופס:

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    21/09/2017 ניתוח לייזר

    בעוד שבועיים אני יעשה את ניתוח הלייזר שחיכיתי לו לא מעט זמן ובימים האחרונים עולים בי פחדים מההחלמה של הניתוח (prk trans) כמו סנוורים ויובש רציתי לדעת כמה זמן לאחר הניתוח אני היה עם משקפי שמש והיובש בעיינים

    נועם

    untitled
    שלום נועם,

    במהלך השבוע הראשון לאחר ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK יש תופעות שונות כגון סנוור, בעיקר בחשיפה לאור השמש; תחושת אי נוחות המתבטאות ביובש, דקירות או צריבה בעיניים; וכן ירידה חולפת בראייה במתרחשת סביב היום ה 2-3 לאחר הניתוח. כל התופעות הללו הן תוצאה של הרכבת עדשות המגע הטיפוליות על העיניים ברציפות במהלך השבוע שלאחר הניתוח, וכן תוצאה של תהליך ריפוי שכבת תאי האפיתל של הקרנית. ניתן לנהל שגרת חיים תקינה במהלך השבוע הראשון, ע"י שימוש בטיפול התרופתי בטיפות, עליו יסביר לכם הרופא המנתח.

    התוכנית הטיפולית לאחר הניתוח, אותה פיתחנו במהלך שנים רבות של ניסיון עם ניתוחי PRK, מאפשרת לקיים שגרת חיים נוחה עם מיעוט כל התופעות שהזכרת, ולעבור בהצלחה את השבוע הזה. לאחר הסרת העדשות, המתרחשת כשבוע לאחר הניתוח, יש הקלה במרבית התופעות, עם שיפור הדרגתי של הראייה המתרחש במהלך השבועות שלאחר הניתוח.

    אם אתה מפחד מההחלמה לאחר הניתוח, או שלא קיבלת הסבר מניח את הדעת על התהליך - אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה ולהסבר מקיף על הניתוח ועל תקופת ההחלמה, וגם לעשות את הניתוח אצלנו בהצלחה וללא פחדים. התקשר ל 052-6741425.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/09/2017 זי לאסיק

    שלום,
    אני מעוניינת בניתוח להסרת משקפיים. הייתי בכמה בדיקות התאמה במכונים שונים ונמצאתי מתאימה ל-prk ולאסיק. במקום האחרון שנבדקתי ציינתי (לאחר ששמעתי שישנה בעייתיות מסויימת) שאני חולת פסוריאזיס בדרגה קלה מאוד. הם המליצו לי לעבור ניתוח מסוג זי-לאסיק לאחר אישור מרופא עור. רופא העור ציין שהוא אינו מכיר כל קשר בין עיניים למחלה אלא אם כן הייתי נוטלת תרופות הגורמות ליובש ומכיוון שאני לא נוטלת תרופות ולא סובלת מיובש בעיניים – 15 שנה הסתדרתי עם עדשות וגם בבדיקת ההתאמה לא נמצא יובש, אין סיכון בביצוע הניתוח. שאלתי היא האם באמת זהו העניין היחידי היובש? ובאמת אין סיכון ולמה דווקא זי לאסיק? לא הצלחתי להבין את היתרונות של השיטה על פני שיטות אחרות וקראתי שדווקא prk בעל החלמה מהירה יותר. יש לך אולי שיטה אחרת להמליץ לי? אודה לקצת סדר. תודה רבה!

    grouper_eye
    שלום שרון,

    אם את סובלת מפסוריאזיס קל מאוד, וכעת אין לך נגעים במקומות שונים בעור - הרי שניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר בכל שיטה שהיא. אם יש לך כעת פסוריאזיס פעיל, עם נגעים במספר מקומות בגוף, מומלץ להמתין עם הניתוח לתקופה שקטה יותר. ההנחה היא שאם יש פסוריאזיס בעור, תהיה הפרעה לתהליכי ריפוי הפצע לאחר הניתוח.

    לגבי השיטה המומלצת - מבחינתי שיטת ה- PRK (שבה ההחלמה מעט יותר ארוכה ונמשכת כשבוע) היא השיטה הבטוחה והמועדפת. את מוזמנת לקרוא בדפי האתר הזה על השיטות השונות להסרת משקפיים בלייזר, ולבוא אלינו לבדיקת התאמה יסודית, שבסופה תקבלי הסבר מפורט על השיטות השונות והמלצה על השיטה שמתאימה לך.

    ניתן לתאם מועד לבדיקת התאמה ב 052-6741425.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/09/2017 הסרת משקפיים

    שלום
    שמי יהודית ואני מאד רוצה לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים,הבעיה שאני מאוד מפחדת מאפשרות ח”ו של איבוד ראיה או ראות לקויה מאד,עשיתי בדיקת התאמה ב [ XXX  ] ונמצאתי מתאימה לשיטת אינטראלסיק המספרים שלי 6-7 בשתי העיניים,וגם חברה סיפרה לי שהמספר חזר לה אחרי הלידה,האם בכל אופן כדאי לעשות את הניתוח?

    Third Eye _2, b
    שלום יהודית,

    ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר מבוצעים מזה למעלה מ-30 שנה בהצלחה רבה, ואינם גורמים לעיוורון או ראייה לקויה. אם המספר במשקפיים היה יציב לפחות שנה לפני הניתוח - הוא לא יחזור לאחר הריון ולידה. כדי לקבל מידע מפורט ואמין שיסיר את חששותיך - את מוזמנת אליהו לבדיקת התאמה. ניתן לתאם בדיקה כזו ב 052-6741425.

    בהצלחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    30/08/2017 הסרת משקפיים בעזרת ניתוח להשתלת עדשות

    היי פרופסור!
    אני בת 33. יש לי משקפיים מגיל 7.
    היום המספר שלי הוא 9 בעין ימין ו-15 בעין שמאל. בעין שמאל יש לי גם צילינדר של 2.5 והיא עין עצלה.
    עשיתי בדיקת התאמה ללייזר ואני לא מתאימה משום שיש לי קרנית דקה.
    רציתי לברר האם אני יכולה לבצע ניתוח להסרת משקפיים בעזרת השתלת עדשה תוך עינית בבית חולים הדסה עין כרם?
    האם אתה ממליץ על הניתוח? מה הסיכונים?
    תודה מראש!

    שולה

    182926
    שלום שולה,

    השתלת עדשה תוך עינית עלולה לגרום להופעת קטרקט, גלאוקומה, ופגיעה בשכבת תאי האנדותל של הקרנית וכתוצאה לבצקת של הקרנית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/08/2017 סוג ניתוח

    היי , היום הייתי בבדיקת התאמה בקאר שרותי רפואה ונמצאתי מתאימה ל 2 השיטות לאסיק וprk
    וכעת אני ממש בדילמה באיזו שיטה לבחור
    ברצוני לעשות את הניתוח באופן מיידי והאופציה של החלמה מהירה מאוד רלונטית עבורי מאחר ואמי עם 4 ילדים בחופש …
    על איזה מהניתוחים אתה ממליץ ?

    דמעות1
    שלום רב,

    כמו רבים אחרים את טועה בחשיבות שאת מעניקה לנוחות מול הבטיחות. "האופציה של החלמה מהירה" היא סתם קשקוש, שמתאים לאנשים שחושבים לא יותר מ-24 שעות קדימה. את הולכת לעבור ניתוח שישפיע על החיים שלך, ועל איך שהראייה שלך תהיה מעכשיו ועד סוך חייך, וכל מה שמעסיק אותך זה "אמי עם 4 ילדים בחופש"?...

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/07/2017 מתלבטת לגבי סוג הניתוח

    שלום אני בת 54 קוצר ראיה -10 בשתי עיניים מרכיבה עדשות מונו ויזן ולמרות זאת ומשתמשת גם במשקפים +2 לקריאה. קיבלתי 4 חוות דעת 2 רופאים רק prk לא מתאימה לשום ניתוח אחר ושני רופאים z-lasik לטענת האחרונים יותר בטוח ופחות סיבוכים בהתאם לגילי ולמספרים. אם הבנתי נכון עובי קרנית 530. אשמח לדעתך. מבולבלת מאוד. המון תודה

    watermark
    שלום רב,

    רק PRK.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/05/2017 הצלחת הניתוח רק בעין אחת

    שלום רב
    אני בן 30, את הניתוח הראשון עברתי בגיל 18 בהצלחה רבה, אך לפני כ5 שנים חלה הדרדרות קלה בראיה (-1.5 בשתי העיניים).
    לפני כשמונה חודשים עברתי תיקון בשתי העיניים,אצל אותו מנתח, הניתוח לדברי המנתח עבר בהצלחה.
    הבעיה היא שאמנם בעין אחת (ימין) אני רואה מצויין, אך בעין השנייה הראייה פשוט גרועה, כמו לפני הניתוח בערך.
    מה שמוזר הוא שבשבועות שאחרי הניתוח דווקא עין שמאל תפקדה מצויין וראתה בחדות גבוהה יותר.

    דיברתי עם המנתח והוא טוען שצריך להמתין עוד (עד שנה מהניתוח).
    שאלותיי הם- האם דבריו מסונכרנים עם המציאות? יש מצב שפתאום הראייה תסתדר מאליה?
    במידה ולא, האם כדאי לי לבצע תיקון בעין שמאל? או להשאיר את המצב ככה ו”להרוויח” משקפי קריאה (אם בכלל) בעוד עשור?
    כרגע אני מסתדר דיי טוב למרחק, עין ימין מחפה על עין שמאל…

    תודה מראש
    רק אציין שאתרך הוא המקום היחיד ברשת שמתייחס ללייזר לא רק מהצד החיובי, ותודה על כך.

    picasso-homer
    שלום מיכאל,

    הטעות שלך היתה שעברת ניתוח תיקון בשתי העיניים בו זמנית. ניתוחי תיקון עדיף לבצע בעין אחת, רצוי קודם בעין הדומיננטית, ואז להמתין ולראות איך מסתדרים עם המצב החדש. אם מסתדרים טוב - אין צורך בתיקון של העין השניה.

    במקרה שלך יש לך 1.5-. במצב זה הייתי מתקן את העין הדומיננטית, ומשאיר את העין השנייה כמו שהיא: עם 1.5-. יש יתרון רב להשארת עין אחת עם מינוס קטן, ומכיוון שנוח יותר לקרוא במצב של מינוס קטן. גם בגילך כיום יהיה לך יותר נוח לעבוד שעות ארוכות מול מחשב ולא להתעייף, עם 1.5-. וכשתעבור את גיל ה-40, העין עם 1.5- תאפשר לך לקרוא ללא משקפי קריאה. מכיוון שככל הנראה מרבית הזמן אתה עובד במשרד מול מחשב, הרי שיש יתרון גדול מאוד למינוס קטן באחת העיניים. זהו מצב הנקרא mono-vision, והרבה אנשים נהנים ממנו.

    לא ברור לי מהו המספר בעין שמאל כעת. אם הוא נשאר 1.5- אז הרווחת. אם יש לך תיקון יתר (מספר פלוס) - אז יש כאן בעייה. בכל מקרה - כדאי להמתין ולחכות להתייצבות המצב. אין מקום לביצוע ניתוחי תיקון נוספים. לא תמיד חייבים לעשות משהו. לפעמים חכם יותר לא לעשות דבר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/05/2017 מספר גבוה בעינים

    יש לי מספר 10 11 בשתי הענים הלכתי לבדיקה והמליצו לי על טיפול פיארקי משהו הרופא אמר שיצטרך לנצל את כל הקרנית 1. האם זה מומלץ 2. הוא אומר שלא נוכל לבצע תיקון חוזר..האם כדאי לעשות את זה 3. האם אני יוכל לבצע את הלאסיק. להתואששות מהירה יותר..בתודה מראש

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום ישראל,

    אכן השיטה המומלצת בתיקון מספרים כאלו היא שיטת ה PRK, המבוססת על שיוף ישיר של הלייזר על פני הקרנית. שיטת ה- LASIK אינה מומלצת במקרה שלך, מכיון שחיתוך המתלה יגרום לכך שהקרנית תהיה דקה יותר. עובי המתלה (שהוא בד"כ כרבע מעובי הקרנית) אינו נחשב כחלק מעובי הקרנית לאחר הניתוח. העובי האמיתי של הקרנית הוא העובי שמתחת למישור החיתוך. זאת מכיוון שאין אף פעם ריפוי מלא של מישור החיתוך. ציר החיתוך מחובר אך לא בצורה מלאה וחזקה כמו לפני החיתוך. לכן - אם בוצע חיתוך של מתלה ולאחר מכן שיוף של מספר גבוה - התוצאה תהיה קרנית דקה מאוד, דבר שעלול לגרום בעתיד לעיוות הקרנית (תופעה הנקראת אקטזיה או קרטוקונוס משני).

    לפי דבריך - לאחר הניתוח לא ניתן יהיה לבצע תיקון, בגלל ניצול כל עובי הקרנית האפשרי להסרת המספר הגבוה. עדיין אתה תהנה מאיכות חיים מעולה לאחר הניתוח. גם אם יחזור לך מספר בעתיד, זה יהיה לא יותר מ 1- עד 1.5-. ההבדל בין 11- שיש לך היום ובין 1.5- (שהסיכוי שיופיע כזה מספר בעתיד הוא כ- 2%) הוא הבדל דרמטי. עם 11- החיים קשים: אתה לא רואה את השמפו במקלחת (אני מניח שאתה מתקלח בלי משקפיים...), אתה לא רואה את הדרך לשירותים אם אתה קם בלילה, ולא נדבר על זה שאתה גם לא רואה כ"כ טוב את בת הזוג שלך במצבים מסויימים... עם 1.5- אתה יכול לראות את כל אלו ללא בעיה. לכן בהחלט מומלץ לבצע את הניתוח.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה. יש לנו ניסיון רב בהסרת מספרים גבוהים עם PRK. התקשר ל 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/05/2017 ניתוח לייזר בעין אחת

    אני בת 48 הייתי לפני מס’ ימים בבדיקת התאמה ונאמר לי שאני מתאימה לניתוח בשיטת INTRALASIK בעין ימין 2:15 ובעין שמאל 2:00 הרופא אמר שמספיק לנתח את העין הדומיננטית (ימין) כך שבעין אחת אראה לרחוק ובעין השניה אראה מקרוב.
    עשיתי נסיון ושמתי עדשה בעין הדומננטית ובעין שמאל ללא עדשה כמעט שבוע. אני מרגישה קושי בראיה מקרוב מרגישה צורך להתקרב יותר למסך מחשב והראיה מקרוב מעט מטושטשת וכן עייפות מוגברת והרגשת כבדות בראייה בקיצור הרגשה לא נוחה בעיניים.האם זה המצב שיהיה לאחר הניתוח? סיפרתי לרופא על ההרגשה והוא אמר שזה ענין של הסתגלות לפחות שבועיים ואם יהיה צורך הוא יעשה תיקון.
    השאלה שלי האם אתה ממליץ לעשות את הניתוח לפי התאור הנ”ל או עדיף להסתפק בעדשות מגע ומשקפי ראיה לקרוב.
    אודה מאוד לתשובתך בהקדם.

    Picasso_B_1063
    שלום רב,

    הטיפול שהוצע לך הוא טיפול בשיטת Mono-vision. הניסיון עם הרכבת עדשת מגע בעין הדומיננטית מדמה את המצב שיהיה לך לאחר הניתוח בצורה טובה מאוד. אם את לא מסתדרת עם המצב הזה - לא תסתדרי גם אחרי הניתוח.

    מומלץ להמשיך ולנסות את עדשת המגע בעין הדומיננטית לעוד מספר שבועות כדי לנסות ולהתרגל. אם תתרגלי - אפשר יהיה לבצע ניתוח רק בעין הדומיננטית. אם לאחר 3 חודשים לא תתרגלי למצב החדש, תוכלי לעבור ניתוח גם בעין השניה, ולהשתמש במשקפי קריאה.

    ההחלטה באיזו שיטה לבחור תלויה בין השאר בסגנון החיים שלך ובאופי עבודתך: כמה זמן את נמצאת מול המחשב במשך היממה, כמה זמן את נוהגת ברכב, צופה בטלויזיה או בסרט, וכו'.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/05/2017 האם אפשר ללכת לים?

    בוקר טוב פרופ׳
    אני מתלבטת האם לעבור את הניתוח בגלל שהבנתי שבעייתי ללכת לים. אני גרה באילת, זה אומר הרבה רוח חול ואבק. בנוסף, במידה ואין התמדה בטיפול עם הטיפות עיניים, מה עלול לקרות? אני לא אוהבת לגעת לעצמי בעיניים, זו הסיבה שאני לא משתמשת בעדשות מגע.

    נמצאתי מתאימה ואני צריכה רק לקבוע תאריך..
    אודה לעזרתך.

    צאלה

    458188-10-oh-brad
    שלום צאלה,

    זה שאת גרה באילת ואוהבת ללכת לים - זה לא בעיה מבחינת ההחלטה לבצע ניתוח. גם רוח, חול ואבק לא מהווים בעיה. ניתן ללכת לים מספר ימים לאחר הוצאת העדשות, אותתן בד"כ מוציאים שבוע אחרי הניתוח.

    אבל אם את כבר עכשיו אומרת שאת לא מתכוונת להתמיד בטיפול עם טיפות בעיניים לאחר הניתוח - אז מוטב שלא תעשי כלל את הניתוח. מטרת הטיפות הניתנות לאחר הניתוח היא למנוע זיהום, למנוע הצטלקות של הקרנית, ולאפשר ריפוי תקין. אם לא תשימי טיפות לאחר הניתוח - הריפוי לא יהיה תקין והתוצאה לא תהיה טובה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/05/2017 ניתוח לייזר בעין אחת

    פרופ׳ אבי סלומון שלום,
    לפני כשבוע הייתי בבדיקת התאמה לפני ניתוח ונמצאתי מתאים
    המספרים נמוכים, -1 וחצי צילינדר בעין ימין ובעין שמאל -1
    הרופא המנתח אמר שבמקרה שלי אין צורך בניתוח בשתי העיניים אלא רק בעין ימין ולאחר קבלת הסבר שנשמע הגיוני,
    קיבלתי החלטה לבצע את הניתוח מיד לאחר הבדיקה.
    נכון להיום אני קצת מודאג לגבי ההחלטה לנתח עין אחת,
    יש לי קושי בהתמקדות וקריאה מקרוב, קיימת תחושה שאני משתמש בעין שמאל( לפני הניתוח לא היה קושי בקריאה)
    ובמקרה של ראייה למרחק קיימת חוסר יציבות באיכות הראייה.
    שאלתי היא, האם מדובר בהחלטה שכיחה לנתח עין אחת?
    איך בדיוק זה אמור לשפר את הראייה בעין שמאל שלא נותחה?
    והאם מטרת הניתוח לאפשר לעין אחת לראות טוב מרחוק
    ולעין השניה לקרוב?
    ברור שהמטרה הייתה לשפר את הראייה בשתי העיניים…
    אני מודע לזה שאני רק מס׳ ימים לאחר הניתוח
    וכמובן שכל השאלות יופנו לרופא המנתח בבדיקה הראשונה.
    חשוב לי לקבל חוות דעת נוספת, במיוחד לאור העובדה
    שלא הצלחתי למצוא חומר כתוב העוסק בניתוח לייזר בעין אחת.
    תודה מראש
    יוסי

    picasso-homer
    יוסי שלום רב,

    התשובה לשאלה תלויה בגילך. מעל גיל 40 אנו זקוקים למשקפי קריאה שמספרם מתחיל מ 1+ ועולה בהדרגה עם השנים. כדי לאפשר קריאה ללא משקפיים, ניתן לבצע טיפול בשיטת mono-vision. בשיטה זו משאירים עין אחת עם מספר מינוס, שינטרל את הפלוס של משקפי הקריאה. מקובל לעשות זאת בעין הלא דומיננטית. בעין הדומיננטית מבוצע תיקון מלא, וזו העין שתסתכל לרחוק. מכיוון שהיה לך 1- בעין שמאל, הוחלט להשאיר אותה ללא ניתוח, ולתקן רק את העין השניה. אם אתה בשנות ה-20 או ה-30 לחייך, כל זה לא רלבנטי לך, והטיפול המומלץ הוא תיקון מלא לשתי העיניים (כמובן - אם יש בכך צורך).

    היתרון בשיטה זו הוא ביכולת להסתכל לקרוב ולרחוק ללא עזרה של משקפי קריאה או משקפיים לרחוק. החסרון הוא שלא תמיד המוח יכול להסתגל למידע שונה המגיע משתי העיניים. כ"כ לרחוק הראייה מעין אחת לא תהיה טובה כמו ראייה משתי עיניים. יחד עם זאת - כעת אתה רק שבוע לאחר הניתוח, ומוקדם לדעת את התוצאות. עליך להמתין לפחות חודש כדי להעריך איך אתה מסתדר עם המצב החדש.

    ועוד הערה: זה ממש לא הגיוני להחליט ולבצע ניתוח ביום של בדיקת ההתאמה, ואח"כ לשאול שאלות. את השאלות ואת תהליך החשיבה עושים לפני ולא אחרי... לפחות, זה מה שאנשים חכמים נוהגים לעשות...

    בהצלחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/04/2017 חוששת מתופעות הלוואי

    שלום לך דוקטור תודה על הפירוט של כל הסיכונים בכל סוגי הניתוחים זה מאוד עוזר.
    ושאלתי אני מרכיבה משקפי ראייה ומידי פעם עדשות מגע, המספר שלי הוא די גדול -7, -7.30 עם צילינדר נמוך של עד 1. השאלה שלי האם ניתן לדעת אם אחווה אקטזיה או שאין דרך לדעת? האם רופא יכול לומר לי שהקרנית שלי דקה מידיי לניתוח או/ולתת לי את אחוז הסיכוי לזה בהתבסס על בדיקה. זו אחת מתופעות הלוואי החמורות שנקשרת לאנשים עם מספר גבוה ומכאן החשש
    תודה רבה

    אלכסנדרה

    watermark
    שלום אלכסנדרה,

    אכן כן - מנתח לייזר מיומן יוכל להגיד על פי הבדיקה האם יש לך סיכון לאקטזיה, וזאת על פי מדידת עובי הקרנית, ועל פי מיפוי הקרנית. כיום אנחנו יודעים במדויק את גורמי הסיכון לאקטזיה, ולא מנתחים אם גורמים אלו קיימים. כתוצאה מכך - השכיחות של תופעת לואי זו ירדה משמעותית במשך השנים, וכיום תופעה זו נדירה ביותר.

    אם עובי הקרנית שלך ממוצע, ניתן לשייף את כל המספר שלך ללא כל בעייה בשיטת ה- PRK.

    אבל האם ידעת שהסיכון שאת לוקחת בשימוש בעדשות מגע גדול פי כמה מכל הסיכונים הנדירים של ניתוחי לייזר? עדשות מגע עלולות לגרום לזיהומים קשים בקרנית שעלולים לגרום לפגיעה קשה בראייה, לתופעות אלרגיות בעיניים, ליובש בעיניים, לצניחת העפעף העליון, להופעת כלי דם בקרנית, ולבעיות רבות אחרות. בכל זאת את ממשיכה להשתמש בהם, בלי להיות מודעת לסכנות אלו. ניתוח לייזר עשוי להרחיק אותך מהסכנות הכרוכות בשימוש בעדשת מגע - ובכך לתרום ישירות לבריאות העיניים.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/03/2017 לימודים בישיבה

    שלום רב ! יש לי משקפיים מגיל 11 בערך אני בן 22 והמספר שלי הוא 3.25 ו3 וצילינדר בעין ימין . נמצאתי מתאים לעשות ניתוח אינטאלסיק ואני מפחד שכשאלך ללמוד בישיבה המספר יחזור במהירות .

    אריה

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    אין לך כל סיבה לפחד!!! אם המספר במשקפיים היה יציב במשך לפחות שנה, וכל הממצאים בבדיקת ההתאמה היו תקינים, הסיכוי שהמספר ישאר יציב ולא יחזור הוא למעלה מ-95%. המספר שלך הוא יחסית קטן, וסיכויי ההצלחה עם מספרים כאלו גבוהים מאוד.

    הלימוד בישיבה לא יפגום כלל וכלל בהצלחת הניתוח. ניתחתי תלמידי ישיבה רבים, חלקם עם מספרים גבוהים מאוד, וכולם בהצלחה רבה.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה. התקשר ל 052-6741425 או 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/03/2017 הסרת משקפיים בלייזר טווח גילים ומחיר

    שלום רב שמי שרה 56 מגיל 10 מרכיבה משקפיים ומגיל 20 10 שנים בערך עדשות רכות השאלה שלי היא האם בגילי ניתן לבצע ניתוח בלייזר? ואם כן מה המחיר למבוטחי כללית -פלטיניום?

    Mona_Lisa_detail_eyes
    שלום רב,

    ניתן בגילך לבצע הסרת משקפיים בלייזר, אבל עלייך לזכור שישארו לך משקפי קריאה לאחר הניתוח. כלומר: תזדקקי למשקפיים לכיסוי כל הטווח שבינך ובין המחשב (כולל השעון, הנייד, הספר, העיתון, המחשב).

    מידע על עלויות וקביעת בדיקת התאמה ב 1800-200-222.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/03/2017 ניתוח הסרת משקפיים בזמן לימודים

    פרופ’ סלומון שלום רב! ראשית, תודה רבה על המידע המועיל והמעניין שאתה מפרסם באתר.
    לפני מספר ימים עשיתי בדיקת התאמה במכון להסרת משקפיים והדוקטור קבע די מהר שאני מתאים לשני סוגי הניתוחים. לפי הבדיקה, יש לי קרנית עבה מאוד, מספר יחסית נמוך(3-3.5) וצילנדר יחסית גבוה בעין ימין.
    כרגע אני בתקופת לימודים במכללה ולכן אני מעדיף לעשות את סוג הניתוח אני מעדיף לעשות את סוג הניתוח intralasik שהבנתי מהדוקטור שההתאוששות בו מהירה יותר(6 שעות לדבריו) ולדבריו שני סוג הניתוחים בטוחים עבורי באותה מידה.
    ההעדפה נובעת מכך שאני סטודנט שנמצא בתקופת לימודים ורצוי בתקופה הזאת שההתאוששות תהיה כמה שיותר מהירה. השאלה שלי אם עשיית הניתוח מהסוג הזה בזמן הלימודים היא בעייתית ועדיף לחכות לחופשת הקיץ או שניתן להמשיך כרגיל לאחר הניתוח?

    newton_computer
    שלום רב,

    כמו כולם, אתה עושה שתי טעויות:

    הטעות הראשונה היא שאתה חושב שתקופת הלימודים היא לא הזמן לעשות את הניתוח. ובכן: אם אתה ממש רוצה לעשות את הניתוח - כל זמן הוא טוב. ואם אתה מחפש סיבות לא לעשות את הניתוח - אף זמן אינו טוב (עכשיו יש לימודים, ואח"כ חודש בחינות, ואחרי זה שבועיים מילואים, ואחרי זה שבועיים חופש שזה בדיוק הזמן לצאת לחופשה קצרה בתאילנד). למעשה - אף פעם לא יהיה לך זמן, כי תמיד תהיה "עסוק"... וככל שתתקדם ותתבגר, הזמן החופשי שיהיה לך ילך ויקטן.

    הטעות השניה היא שאתה, כמו רבים אחרים, מעדיף את הנוחות הזמנית על פני הבטיחות לטווח הארוך. ניתוחים בשיטת השיוף ללא חיתוך (PRK או LASEK) יהיו תמיד בטוחים יותר לטווח הארוך בהשוואה לניתוחים בהם מבוצע חיתוך של הקרנית (לאזיק, אינטראלאזיק), אם כי פחות נוחים בשבוע הראשון. למה שלא תשקיע שבוע מזמנך ה"עמוס", כדי לעבור ניתוח בשיטה בטוחה יותר, שתוצאותיו ישפיעו על הראייה שלך במשך כל חייך מעכשיו ואילך?

    בהצלחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/02/2017 מתלבט בין שני סוגי ניתוחים prk or intralasik

    שלום,
    לאחרונה ביצעתי בדיקת התאמה ונמצאתי מתאים לשני סוגי הניתוחים.
    מספרים נמוכים 1.5 ו- 1.25, צילינדר נמוך בשתי העיניים.
    ברוב התשובות שענית לאנשים קראתי שאתה מתעדף את שיטת ה-prk בטענה שהיא פחות מסוכנת.
    ידוע לי שזאת השיטה היחידה מבין השתיים אשר נמצאת במקום בו אתה מטפל.
    הומלץ לי לבצע ניתוח ע”י שיטת האינטראלאסיק.
    רציתי לשאול האם תוכל לפרט על הסיכונים של כל סוג ניתוח
    ושאלה שנייה האם בעתיד יתאפשר ביצוע אינטראלסיק במכון בו אתה מנתח.
    תודה רבה!

    hidden_eye
    שלום רב,

    התשובות לכל שאלותיך נמצאות באתר.

    לחץ כאן למידע על סיכונים של סוגי הניתוחים השונים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/01/2017 ניתוח לייזר להסרת מישקפיים

    אני בחור בן 41 רומא מאוד לעבור ניתוח להסרת מישקפיים. אני מרכיב עדשות מגע כבר הרבה שנים
    הורדתי את העדשות לארבעה ימים והלכתי
    לעשות בדיקת התאמה. לניתוח
    בדקו לי את העניים. אני אדם בריא וגם עובי הקרנית בסדר לניתוח
    הרופא במקום פחד לנתח אותי. ביגלל שהוא בדק. וראה שבבדיקת לחץ. יש לי. לחץ על העניים. מיספר 30 הוא נתן לי טיפות להורדת הלחץ היתחלתה לשים אותם. אבל הוא אמר לי שגם אים הלחץ ירד הוא לא מוכן לנתח. המיספר שלי העניים מינוס 5
    שאלתי היא. מהרופא. אים. אני כן יכול לבסוף לעבור את הניתוח
    כי אני מאוד רוצה לעשות אותו
    בבקשה אים תוכלו להחזיר לי תשובה
    תודה. שמי. אבי

    imagesG1FL58NX
    שלום אבי,

    מומלץ לאזן את הלחץ בעיניים בעיזרת טיפול תרופתי בטיפות, ולבצע בירור גלאוקומה (הכולל שדות ראייה ובדיקת OCT של עצב הראייה). אם הלחץ יתאזן תחת טיפול תרופתי בטיפות, והבדיקות הנ"ל יהיו תקינות - ניתן יהיה לשקול שוב את ביצוע הניתוח.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה. 1800-200-222.

    בברכה,

     

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/01/2017 שיכבת הבאומן בניתוח PRK

    שלום רב,
    מה תפקידה של שכבת הבאומן [תת שיכבה של האפיתל]?
    האם חסרונה – לאחר ניתוח PRK – לא בעייתי לבריאות העין?

    בני

    Toast-Pixels-by-Arne-Felix-Magold-01
    שלום בני,

    שכבת הבאומן היא למעשה חלק מהסטרומה של הקרנית. הסטרומה היא גוף הקרנית המהווה 90% מעובי הקרנית, והיא מכילה בעיקר סיבי קולגן ומעט תאים. שכבת הבאומן היא חלק צפוף יותר של הסטרומה, שבו צפיפות סיבי הקולגן גבוהה יותר. אין לשכבה זו למעשה כל תפקיד. חסרונה אינו מהווה בעייה כלשהיא, ותאי האפיתל צומחים על המשטח החדש של הקרנית שנוצר לאחר השיוף ללא כל בעייה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/01/2017 בחירת סוג הניתוח

    שלום רב.
    ביצעתי בדיקה ב 3 מכונים ונמצאתי מתאימה ל 2 סוגי הניתוחים הלאסיק/z לאסיק וה prk. גילי כ 35 נתוני קרנית עובי כ 540 מספרים 1.5 ו ו 1.25 צילנדר באחד העיניים. לא יודעת באיזה סוג ניתוח. והבהתי שהבטיחות ב prk הינה גבוהה ביותר אך זמן ההחלמה והחזרה לראיה ארוכים וקשים. הלאסיק הינו פשוט יותר בכל הקשור לזמן החלמה אל יש סיכון לסיבוך בעתיד. אציין כי אני עוסק. בצילום ולכן מנסה לצמצם סיכונים. אשמח ןהמלצה לניתוח ממומלת במצבי.

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום,

    סיכמת היטב את המצב. רק PRK. ההחלמה אינה קשה בכלל כמו שמתארים. בנוסף - הבטיחות לטווח הארוך שקולה כנגד האי-נוחות הזמנית בשבוע שלאחר הניתוח.

    את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה. 1-800-200-222.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/11/2016 לאחר ניתוח ה- PRK (שבוע וחצי)

    מהן תופעות הלואי שיש בחודש הראשון? והאם כפילות חלשה היא חלק מהן? הטיפות של הרטבת העיניים צריכים גם לשים 4 פעמים ביום או רק מתי שיש יובש? תודה רבה לך!

    שלמה

    eye-drops
    שלום שלמה,

    במהלך החודש הראשון לאחר הניתוח מתרחש תהליך של החלקה הדרגתית של שכבת תאי האפיתל בקרנית. לאחר שבשבוע הראשון תאי האפיתל צמחו וכיסו את איזור השיוף במרכז הקרנית, שכבת תאי האפיתל היא כעת שלמה, אך היא עדיין מעט מחוספסת ולא חלקה וסדירה. במהלך השבועות שלאחר מכן מתרחש תהליך שבו תאי אפיתל חדשים נוצרים, ובהדרגה הם יוצרים שכבה סדירה וחלקה - כמו שהיתה לפני הניתוח. זו הסיבה שמהלך החודש הראשון הראייה עדיין אינה מושלמת, ולעיתים יש מעט כפילות, סינוור וקושי בראייה בלילה. הראייה אמנם סבירה, ומאפשרת לבצע את רוב הפעילות היום-יומית, כולל נהיגה, אך איננה עדיין מושלמת, וזאת כאמור בגלל ששכבת התאים עדיין מעט מחוספסת ולא חלקה.

    גורם נוסף שמשפיע על איכות הראייה היא כמות הדמעות. בשבועות הראשונים יש מעט יובש בעיניים, ולכן יש להזליף תחליפי דמעות (דמעות מלאכותיות, או טיפות להרטבת העיניים). ניתן להשתמש בהן מתי שרוצים ללא הגבלה, ובעיקר כל פעם שמרגישים יובש, צריבה, דקירות או אי נוחות בעיניים. בנוסף יש כמובן להשתמש בטיפות הסטרואידים על פי הנחיות הרופא המנתח.

    ככל שעובר הזמן מהניתוח שכבת תאי האפיתל נעשית חלקה יותר יותר - ובמקביל הראייה משתפרת. מרבית האנשים יגיעו לראייה של 6/6 לאחר חודש, חלקם יגיעו לכך אחרי חודשיים.צריך להתאזר בסבלנות, להישמע להוראות הרופא, ולהגיע לבקורות כנדרש.

    אני נוהג להסביר לכל המנותחים שלי מהו התהליך הצפוי להם לאחר הניתוח, ונותן לכולם את מספר הטלפון הנייד שלי - כך שהם יכולים תמיד לשלוח לי שאלות בנייד או ב- WhatsApp בכל בעיה או שאלה שיש להם.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/10/2016 ראייה לאחר PRK

    שלום פרופסור, עברתי לפני שבוע ניתוח PRK ואחרי שיפור משמעותי בראייה, כבר 3 ימים שאני רואה בעין שמאל קצת יותר מטושטש מבעין ימין לקרוב ולרחוק. מדובר בדבר נורמלי או שזה עלול להעיד על מספר שנותר בעין שמאל? בנוסף רציתי להודות לך על העזרה פה באתר, עזרת לי המון ותודה רבה!

    אורי

    images6092CGRF
    אורי שלום,

    תודה.

    הראייה לאחר PRK משתפרת בהדרגה בתהליך הנמשך מספר שבועות. לאחר שבוע יש ראייה טובה, המאפשרת לחזור לשגרה, אך הגעה לראייה מושלמת (6/6) לוקחת עוד מספר שבועות. הסיבה לכך היא ששכבת תאי האפיתל (תאי הציפוי החיצוניים של הקרנית) אמנם שלמה אך עדיין איננה חלקה ומושלמת. במהלך השבועות הקרובים יוחלפו תאי האפיתל בתאים חדשים, ושכבה זו תהיה בהדרגה יותר חלקה, ובמקביל הראייה תך ותשתפר. סבלנות (ברור לי שאין לך, כמו למרבית האנשים...).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/07/2016 מן לחץ בעיניים

    שלום פרופסור אבי ותודה על כל העזרה ! עברתי ניתוח prk לפני כשישה ימים . אני רואה די טוב בשני העיניים אך יש מן תחושה של לחץ בעיניים, במיוחד כשאני צופה בטלויזיה או מול המחשב אבל לא רק. האם זה נורמלי?! אולי אלו העדשות?! תודה מראש

    confused
    שלום רב,

    הסיבה ללחץ בעיניים היא עדשות המגע. מומלץ להרטיב את העיניים לעיתים תכופות ע"י תחליפי דמעות ("דמעות מלאכותיות") ללא חומר משמר, אפילו כל שעה, עד להסרת העדשות ע"י הרופא המנתח.

    כ"כ מומלץ להיות בקשר עם הרופא המנתח שלך בכל שאלה הקשורה לניתוח, במיוחד במהלך החודש הראשון, כפי שנהוג אצלנו.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/06/2016 ניתוח p.r.k במספר 1-, 1.25-

    שלום פרופסור,
    אני בחור צעיר ששוקל לעשות לייזר בעיקר בגלל תופעות הלוואי מדווחות שלאחר הניתוח. מה הסיכוי שתופעות כמו כפילות בראייה, טשטוש, סנוור, הילות וראיית לילה חלשה ימשכו לאורך כל החיים ולא יעלמו לחלוטין?
    כמו כן, האם הסיכוי להשיג 6/6 גובר לאור המספר הנמוך?

    imagesAK0SIJ0H
    שלום רב,

    הסיכון לכל תופעות האלו הוא נמוך ביותר. ככל שהמספר קטן יותר - כך סיכויי ההצלחה להשיג ראייה מוצויינת ללא משקפיים לאחר הניתוח גבוהים יותר.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה, ולקבלת הסבר מקיף על סיכויי הצלחה לאחר הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/06/2016 למה אתה אומר שזה לא מסוכן כשיש כל כך הרבה אנשים פה שמספרים על הנזקים שקרו להם?

    אינני מבין מדוע אתה ממשיך לטעון שהניתוח לא מסוכן למרות מספר כה רב של אנשים שמתלוננים על בעיות רציניות מאוד שלא היו להם כלל לפני הניתוח? לי זה נשמע שקיימת כאן סכנה רצינית מאוד מהתגובות שאני קורא כאן.
    בנוסף האם אתה בעצמך מנתח בלייזר בשיטה כלשהי?
    אשמח לתגובה רשמית.

    יושקו

    confused
    יושקו שלום,

    למה אתה כועס כל כך? אף אחד לא מכריח אותך לעבור ניתוח כלשהוא. אם אתה חושב שהניתוח מסוכן - אל תעבור אותו, תישאר בבית, תשתה כוס תה עם נענע, ותירגע קצת...

    ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר מבוצעים מזה כ-30 שנה, ובמהלך השנים הרבות שהם נעשים עברו אותם מאות מיליוני בני אדם. ניתוחים אלו אפשרו לאנשים רבים להיפטר מעדשות המגע (שהן באמת מסוכנות לעיניים), ואפשרו לאנשים רבים לנהל אורח חיים פעיל ודינאמי, ולעסוק בספורט ובפעילויות רבות אותן קשה לבצע עם עדשות המגע. הניתוח הזה גרם לאנשים רבים מאוד להיות מאושרים, לשפר באופן משמעותי את איכות חייהם, ולהנות מראייה טובה ואיכותית. בזכות הניתוחים הללו יכולים ספורטאים, אנשי כוחות הביטחון וחיילים ביחידות קרביות בצה"ל ובצבאות אחרים בעולם לתפקד בצורה מעולה. זאת מכיוון שהשימוש גם במשקפיים וגם בעדשות מגע בחיילים קרביים ובאנשי ביטחון הוא בלתי נסבל ולעיתים בלתי אפשרי ופוגע ביכולתם לתפקד.

    צבא ארה"ב מקיים משנת 2000 (מזה כ- 16 שנה) תוכנית מסודרת של ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר לחיילים קרביים בצבא היבשה. במסגרת זו הצבא האמריאי מבצע בחינם את הניתוח לחיילים קרביים המעונינים בכך, מתוך ההכרה שהניתוח בטוח ויעיל, ורק יעזור להם לתפקד טוב יותר בשדה הקרב. במסגרת תוכנית זו בוצעו עד היום מאות אלפי ניתוחים בחיילי צבא היבשה של ארה"ב, והתוצאות פורסמו בספרות הרפואית, וזמינות לעיונך ברשת. שיעור הסיבוכים המדווח היה זעיר ביותר, וכל הסיבוכים היו קלים וחולפים. צבא ארה"ב איננו מכון עיניים פרטי, וניתן לסמוך על שיקול דעתו וניסיונו, ולהבין שאם זה טוב להם כל כך - אז אולי זה טוב גם בשבילך, יושקו יקירי...

    כל השאלות והתשובות שאתה נחשף אליהם באתר שלי הם של בעיות קלות וחולפות. בודאי לא של "נזקים".... אני מבצע ניתוחי לייזר כבר 17 שנה, ומעולם לא נגרם נזק לאף אחד שניתחתי. מצד שני טיפלתי כבר בהרבה אנשים עם נזקים קשים בגלל עדשות המגע שלהם, וחלקם אפילו עברו אצלי השתלות קרנית בגלל זיהומים מסוכנים שנגרמו בגלל עדשות המגע. מטבע הדברים האתר שלי מושך אליו אנשים עם בעיות שהם המיעוט הזניח. כל הבעיות הללו הן בעיות קלות וחולפות. הרוב המכריע של האנשים מרוצים מאוד, אבל הם לא יטרחו להיכנס לאתר שלי ולכתוב כמה טוב להם... זהו טבעם של האנשים - כשטוב להם הם שוכחים שהיה להם ניתוח.

    ואתה, ידידי, תעשה כמובן את מה שטוב לך. אם אתה חכם - גם אתה תבחר לבצע את הניתוח. ואם אתה מפחד - אל תעשה את הניתוח....

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/05/2016 מה הסיכוי לירידת ראיה עד כדי הגדרה של עיוורון ?

    השאלה לגבי ניתוח לאסיק. מה הסיכוי הכמותי, באחוזים,לסיים עם עין המוגדרת כעיוורת ?
    האם מקובל לנתח את שתי העיניים באוותה ישיבה ? מהם החסרונות/יתרונות לכך לעומת הפרדה זמנית בין ניתוחי העיניים ?

    חיים

    confused
    חיים שלום רב,

    הסיכוי לכך אפסי.

    לעומת זאת האלטרנטיבה: עדשות מגע, בה משתמשים רבים, היא אלטרנטיבה מסוכנת ביותר. במהלך שנותי כרופא עיניים לא נתקלתי מעולם באדם שעבר ניתוח לייזר והיתה לו סכנה כלשהיא לעיוורון בעיניו. אבל נתקלתי במקרים רבים של אנשים שהרכיבו עדשות מגע, וסבלו מזיהומים מסוכנים בעיניים עד כדי סכנת עיוורון. לחלקם אף ביצעתי השתלות קרנית!!! אתה יכול להתרשם בעצמך מסרטון המדגים השתלת קרנית באשה צעירה שסבלה מזיהום קשה של אמבות בקרנית כתוצאה מעדשות מגע וכמעט ואבדה את ראייתה בעין זו (ראה מדור סרטי ניתוחים).

    מקובל לנתח את 2 העיניים באותה ישיבה, וזה מה שהיום מבוצע ב- 100% מהמנותחים. ניתן גם לנתח כל עין בנפרד, אם תרצה בכך. החיסרון הוא שיהיה לך קשה מאוד לתפקד בתקופה שבין 2 הניתוחים, מכיון שלא תוכל להרכיב יותר את המשקפיים מצד אחד בשביל עין אחת בלבד. מצד שני, אם תלך ללא המשקפיים, הראייה בעין אחת (המנותחת) לא תהיה טובה כמו הראייה ב-2 העיניים שנותחו בו זמנית. יהיה לך בכל מצב תקופה של קושי לתפקד רק עם עין אחת בין 2 הניתוחים (בין אם תלך עם או בלי המשקפיים). בנוסף לכך כל התהליך, הדורש הקדשת זמן משמעותי, יהיה כפול ביחס למשך התהליך אם 2 העיניים ינותחו באותה הישיבה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/05/2016 האם לעשות ניתוח לייזר?

    היי בוקר אור,

    כבר מספר חודשים שאני חושבת לעשות לייזר, הלכתי למכון להורדת משקפיים ונמצאתי מתאימה לניתוח PRK.
    המספרים שלי די גבוהים , -6.50 בעיין ימין ו-5.75 בעיין שמאל . איך אפשר לדעת האם המספר יחזור לאחר הניתוח ? ( ז”א לא מספר חודשים אחרי אלא דווקא אחרי מספר שנים), האם מדובר בגנטיקה? האם מדובר בעייפות ומתחים ובגלל כך המספר עולה?

    אני קוראת כאן ובפורומים אחרים תגובות קצת מפחידות על הניתוחים ,למרות שPRK יותר בטוח, אבל עדיין נשמע מפחיד מתמיד.

    אשמח לעזרה :)

    confused
    שלום רב,

    המספרים שלך אינם גבוהים, וניתן לנתח עד 12- ואף למעלה מזה, אם עובי הקרנית מאפשר זאת. אם המספר שלך היה יציב במהלך השנה האחרונה, הרי שניתן לאמר שיש סיכוי של כ- 95% שלאחר הניתוח המספר לא יחזור והתוצאה תהיה יציבה. חשוב להבין שגם אם יש חזרה של מספר - מדובר בד"כ בחזרה של מספר קטנים, לרמה של סביב ה 1-, ולעולם לא יחזור לך כל המספר.

    הנטייה לעלייה של המספר תלוייה בעיקר בגורמים גנטיים. למעשה הסיכוי לעלייה של מספר לאחר הניתוח שווה לסיכוי שהמספר שלך ימשיך לעלות במקצת בעתיד גם אם לא תעשי ניתוח כלשהוא. לכל אדם יש את המספר היציב הסופי שהוא מגיע אליו ביום מן הימים, והמספר הזה הוא תוצאה של גנטיקה (בדיוק כמו תכונות גופניות אחרות) ולא של גורמים חיצוניים. לאחר שהמספר הגיע לרמה יציבה, ונשאר בה במשך שנה לפחות - ניתן לבצע את הניתוח בבטחה.

    הפחדים שלך הם תוצאה של חשיפה למידע חלקי ולא מקצועי, אליו את נחשפת בפורומים שונים. חשוב להבין שהניתוח הזה, שקיים מזה כ-30 שנה, הוא אחד הניתוחים הנפוצים והמצליחים ביותר שנעשים בגוף האדם, והוא מצליח מאוד ברוב המכריע של המנותחים. אבל הפורומים מושכים אליהם את אותם מעטים שאינם מרוצים. כל המנותחים המרוצים הם רוב דומם, והם לא יטרחו להיכנס לפורומים השונים ולהגיד כמה שטוב להם. אם תמשיכי לבסס את הידע שלך על פורומים למיניהם - אזי לא תקני רכב חדש לעולם, ולא תקחי משכנתא, ולא תטוסי לנופש בחו"ל... כי כל הדברים הללו לא שווים, מסוכנים, ומישהו תמיד ינסה "לסדר אותך" ולקחת את כספך...

    דרך אגב - עדשות המגע שחלק ניכר מהאנשים מרכיבים הן מאוד מסוכנות, והיו כבר מרכיבי עדשות מגע שהתעוורו בגלל זיהומים בקרנית שנגרמו בגלל עדשות מגע. מעולם לא נתקלתי באדם שהתעוור בגלל ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, אך ראיתי לא מעט אנשים שהתעוורו בגלל עדשות מגע, ולחלקם אף בצעתי השתלות קרנית. במדור סרטי הניתוחים באתר זה תוכלי לראות סרטון של השתלת קרנית באשה צעירה עם זיהום קשה בקרנית שנגרם בגלל שימוש רשלני בעדשת מגע.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/04/2016 הרגשה של גוף זר בעין

    שלום פרופסור סלומון,

    היום יום שלישי וביום ראשון עברתי ניתוח LASIK, הכל טוב והביקורת הייתה טובה.
    אבל, היום כבר כ-5 שעות בעין שמאל למטה יש לי הרגשה של גוף זר כאילו יש לי שערה או לכלוך וזה ממש מגרד. שמתי הרבה פעמים טיפות ליובש שקיבלתי אמרתי אולי זה יעזור אבל זה לא עזר ובעין אני רואה טיפה מטושטש והרגשה של גוף זר.
    אני חושש שזז לי המתלה אבל אני לא רוצה להיות לחוץ בכל זאת זאת העין שלי.
    האם זה הגיוני ההרגשה הזו או שאני צריך לפנות לרופא?
    תודה!

    hidden_eye
    שלום רב,

    אם יש לך חשש כלשהוא עליך ליצור קשר מיידי עם הרופא המנתח ולהתייעץ אתו.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/02/2016 שיטת ניתוח

    שלום רב, עשיתי בדיקת התאמה ב3 מכונים ונמצאתי בכולם מתאים ל2 השיטות(lasik. prk) הנתונים שלי הם: עובי קרנית 542 בעין שמאל ו548 בעין ימין, עין שמאל מספר 3.00 עם צילינדר 1.00 ועין ימין מספר 2.5 צילינדר 0.5. באחד המכונים נאמר לי שבגלל הצילינדר 1.00 בעין ימין עדיף לי לנתח בשיטת lasik כי היא יותר יעילה להורדת צילינדר והסיכוי שהמספר יחזור נמוך יותר בשיטה זו. אשמח לשמוע את חוות דעתך על קביעה זע ומה השיטה שעדיפה בשבילי? תודה מראש.

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום רב,

    קביעה זו איננה נכונה. אין כל הבדל בין שתי השיטות בכל הנוגע ליעילות הורדת המספר או הצילינדר, והסיכויים לחזרה. ההבדלים בין השיטות נוגעים לבטיחות ולמשך ההחלמה. שיטת ה- LASIK כרוכה בזמן החלמה קצר מאוד אך בפחות בטיחות הן במהלך הניתוח והן בטווח הארוך. שיטת ה- PRK כרוכה במשך החלמה של כשבוע, אך בבטיחות רבה יותר בכל השלבים, הן במהלך הניתוח עצמו והן בטווח הארוך. לכן, מכיוון שאין כל הבדל בתוצאות, ובגלל הבטיחות הרבה יותר לטווח הארוך, אני תמיד ממליץ לבחור בשיטת ה- PRK.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/02/2016 ראייה לא טובה אחרי PRK

    לפני כמעט 3 חודשים עברתי ניתוח PRK להסרת משקפיים (עין שמאל 2.25 וימין 2.75). לאחר שהראייה השתפרה אבל לא הגיעה ל-6/6 חלה הדרדרות והמנתח שלי אומר שעכשיו יש לי 3/4 צילינדר בעין ימין ו-1 בעין שמאל. האם זה עוד ישתנה? האם לטובה או לרעה? איך יש לי עכשיו צילינדר כשלפני הניתוח לא היה לי והאם זה ישתנה?
    בנוסף, עדיין יש לי מריחות באור ואני סובל ממעט כאבי ראש. האם זה קשור לצילינדר (בעבר גם כשהייתי הולך בלי משקפיים לא היו לי בעיות כאלה)? האם זה יעבור?

    ליאור

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום ליאור,

    קשה לדעת. הסיכוי לחזרת מספר או צילינדר לאחר ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר הוא כ- 5%. אם נשאר מספר יש לבצע מעקב אצל הרופא המנתח במהלך השנה שלאחר הניתוח. המספר יכול להיעלם במהלך השנה הקרובה. אם לאחר כשנה עדיין נשאר מספר שמפריע לתפקודך, ניתן לבצע ניתוח תיקון.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/12/2015 הסתבכות של תיקון לייזר

    לפני כארבע וחצי שנים תיקנתי בלייזר ראייה אצל ד״ר ישראלי דוד ברשת עיניים כעבור ארבע שנים המספר חזר קטן 1, ביצעתי תיקון ומפה הכל החל להסתבך כאבים בעין הרגשת גוף זר רגישות נוראית לשמש וכל אור חזק כלשהו, שורף מאוד וראייה שמתדרדרת, במשך 8 חודשים מטופלת בסטרודקס וכל הרופאים ברשת עיניים טענו שזה יובש המצב התדרדר בחודש האחרון והראייה ממש התדרדרה והסטרואידים כבר לא עזרו , הגעתי לד״ר לוינגר בהדסה וטען שצמחו לי תאי אפיתל מיד הכניס אותי לחדר ניתוח והסיר אותם , היום אחרי חודש הכאבים חזרו וד״ר ישראלי שבדק אותי טען שחזרו שוב החזיר אותי שוב לסטרואידים בטענה שצריך קודם כל לעצור את צמיחתם, אשמח בלע שום קשר להגיע לייעוץ פרטי אצלך, אך אשמח לדעתך,

    מורן

    TAM_ParrotFishEye_big

    שלום מורן,

    התופעה ממנה את סובלת נקראת Epithelial Ingrowth. מדובר בתופעת לואי של LASIK שבה תאי הציפוי החיצוניים של הקרנית (תאי האפיתל) צומחים דרך שולי המתלה (שכבת הקרנית המתקבלת ב- LASIK לאחר חיתוך הקרנית) אל מתחת המתלה. תופעה זו נפוצה בעיקר לאחר ניתוחי תיקון, שבהם מרימים את המתלה כדי לבצע לייזר נוסף. הרמת המתלה בניתוח התיקון גורמת לכך שתאי האפיתל צומחים מתחתיו, וגורמים לתופעות מהן את סובלת.

    הטיפול במצב כזה הוא פתיחה נוספת של המתלה, ניקוי יסודי של כל התאים, והחזרת המתלה וקיבועו בעזרת תפרים, אותם מחזיקים בקרנית למשך מספר שבועות כדי ליצור עיגון טוב יותר של המתלה לקרנית, ולמנוע חזרת הצמיחה של התאים.

    בחירה בשיטת  PRK (במקום  LASIK) כשיטה הבטוחה והמועדפת להסרת משקפיים בלייזר, והימנעות מניתוחי תיקון מיותרים (אין שום סיבה לבצע ניתוח תיקון למספר כ"כ קטן כמו 1.0-) מונעים סיבוכים מסוג זה מהם את סובלת.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/12/2015 סיבוכים אפשריים.

    עשיתי ניתוח prk בתחילת החודש
    תהליך ההחלמה היה בסדר אך כשבועיים לאחר הניתוח התקלפה לי שכבת האפיטל באחת העיניים.
    אין צורך לציין כי לא יכלתי לפתוח את העין כלל מלווה בנפיחות דמע וכאבים עזים
    יש לציין כי התסמינים היו יותר גרועים מתופעות לוואי של הניתוח עצמו
    עקב הנפיחות גם בעין השניה שכבת האפיטל ירדה וכל התסמינים גם פה.
    חזרתי לטיפות ולעדשות הטיפוליות וכרגע המצב משתפר.
    הרופא מנתח אמר שכל זה נגרם גירוד פיזי של העין יכול להיות אבק או חיכוך עם הכרית.
    השאלה שלי היא האם לאחר ניתוח העיניים ניהיות כל כך רגישות וכל גרגיר אבק או גירוד גורם לסיבוכים כאלה ואחרים ?

    imagesCAOIOE8O

    שלום רב,

    בשבועות הראשונים לאחר הניתוח יש להיזהר משפשוף של העיניים עם הידיים, או מחיכוך של העיניים עם הכרית במהלך השינה. שכבת תאי האפיתל אמנם שלמה, אך עדיין לא אחוזה בחוזקה לקרנית, וחיכוך של העיניים עלול לגרום להתקלפותה, כפי שקרה לך. כדי למנוע זאת צריך להרטיב יותר את העיניים עם תחליפי דמעות מידי פעם, ולשים משחה או ג'ל בעיניים לפני השינה. שימוש בג'ל כמו Viscotears או משחה כמו Duratears או Vita-Pos לפני השינה עשוי להקטין את החיכוך בין העפעפיים והקרנית, להגן על שכבת האפיתל ולמנוע התקלפות של האפיתל.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/11/2015 לחץ תוך עיני מוגבר חצי שנה אחרי ניתוח לייזר

    עברתי ניתוח לייזר לפני חצי שנה, כחלק מתהליך הההחלמה הרופא שניתח אותי אמר לי לקחת סטרואידים (fml), לאחר כמה שבועות שמתי לב שראייתי התשטשה והרופא אמר לי שזה בגלל הסטרואידים שגורמים לי לחץ תוך עיני מוגבר דבר שגורם לי לטשטוש של הראייה.לאחר ארבעה חודשים הפסקתי את השימוש בסטרואידים ושמתי טיפות להורדת הלחץ התוך עיני (v-optic) אבל גם אחרי חודש של שימוש בטיפות הלחץ שלי נשאר גבוה (22 כאשר לפני הניתוח היה לי 13).
    חשוב לי לציין שבבוקר כשאני קם הלחץ שלי תקין (באזור ה14) אבל ככל שעובר הזמן שאני ער הולך ועולה לי הלחץ התוך עיני..
    הרופא שלי אמר שהוא לא מכיר דבר כזה שלחץ תוך עיני עולה תוך כדי היום בצורה כזאת (מה גם שבדרך כלל זה הפוך בבוקר יש לחץ תוך עיני קצת יותר גדול..)
    מה אני יכול לעשות??
    תודה רבה!!!

    שמואל

    4a438ffe_0205f124_art%20eye%208

    שלום רב שמואל,

    אכן מדובר בתופעת לואי נדירה ביותר, אך ניתן לטפל בה בהצלחה. מומלץ להתייעץ בנושא זה עם מומחה לגלאוקומה. עליך לעבור בדיקת לחץ תוך עיני מספר פעמים ביום (עקומת לחץ) כדי לוודא שאכן הלחץ עולה אצלך בשעות מסויימות. אם אכן הלחץ גבוה יש להתחיל בטיפול מתאים בטיפות להורדת הלחץ. קיימות תרופות רבות להורדת הלחץ התוך עיני הניתנות בטיפות, ומומלץ לפנות לבדיקה וטיפול למומחה לגלאוקומה.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/11/2015 ניתוח אינטראלאסיק בעין אחת

    יש לי עין עצלה, לפני כשבוע עברתי ניתוח לייזר רק בעין העצלה בה היה מספר 3.5+
    ובעין השנייה בה היה מספר 2.5 לא עברתי ניתוח בטענה שהעין רואה גם בלי משקפיים, האם זה לא גורם למאמץ יתר בעין? והאם זה יכול להוביל לפזילה בטווח הקצר או הארוך?

    שילה

    hqdefault

    שלום שילה,

    השיקולים שלא לבצע את הניתוח בעין אחת אינם ברורים לי, ומוטב היה שתדברי על כך עם הרופא המנתח. גם אם עכשיו את רואה עם 2.50+ ללא משקפיים, זה בגלל שאת מפעילה מידה רבה של אקומודציה. כח האקומודציה הולך ונחלש עם השנים, ובמשך הזמן הצורך בתיקון לעין זו יגיע. נראה לי שבכל מקרה תזדקקי בעתיד לניתוח גם בעין זו.

    אין סיבה להיווצרות פזילה בעקבות ניתוח של עין אחת.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/10/2015 גלאוקומה והסרת משקפיים בלייזר

    אם יש לסבא רבה שלי היה גלאוקומה ויש חשש שגם לי יהיה. במידה ואעשה ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    האם בעתיד במידה והגלאוקומה תתפרץ העבודה שעשיתי ניתוח תשפיע על הזיהוי המוקדם? או שהיא תשפיע על אפשרות הטיפול?

    אילת

    Picasso_B_1063

    אילת שלום רב,

    את יכולה לעבור ניתוח להסרת משקפיים ללא חשש. הניתוח לא משפיע כלל על הסיכוי שלך לחלות בגלאוקומה, וגם לא פוגע ביכולת לאבחן גלאוקומה. 

    גלאוקומה מאובחנת ע"י מדידת לחץ תוך עיני גבוה והדמייה ממוחשבת של עצבי הראייה. בדיקות אלו יכולות להיעשות בכל שלב בעתיד לאחר ביצוע הניתוח. מכיוון שמדידת הלחץ התוך עיני מושפעת מעובי הקרנית, הרי שיהיה צורך למדוד לך את עובי הקרנית ועל פיו לתקן את מדידת הלחץ התוך עיני, דבר שכל רופא עיניים יודע לעשות.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/09/2015 יובש נוראי אחרי אינטרלאסיק

    אני שבוע אחרי אינטרלאסיק
    האם יש הגבלה על כמות הטיפות של דמעות מלאכותיות שמותר לשים?
    כי אני בערך כל 20 דקות מרגישה יובש

    מתי היובש הזה יפסק?

    h

    שלום רב,

    יובש אחרי ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר הוא תופעה יחסית שכיחה, שחולפת בד"כ תוך כחודש מהניתוח. אין הגבלה על תדירות תחליפי הדמעות (דמעות מלאכותיות) שאת שמה. מומלץ להמתין בסבלנות, ולהתייעץ בנושא זה עם הרופא המנתח.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/09/2015 צלקת היפרטרופית וניתוח לאסיק/PRK

    שלום,
    נוצרו לי צלקות היפרטרופיות/קלואידיות (לא ניתנה אבחנה ברורה) לאחר הוצאת שומה בגב ולאחר ניתוח קיסרי. מאידך, ניתוח אף ופירסינג בטבור לא השאירו סימן.
    שאלתי היא, האם ישנה התוויית נגד לניתוח תיקון ראייה משני הסוגים? האם ידוע מה הסיכון לריפוי לא תקין של הקרנית?
    תודה.

    article-2474803-18F2FD5300000578-236_634x632

    שלום רב,

    ניתן לבצע את כל הסוגים של הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר באנשים עם נטייה לצלקות היפרטרופיות וקלואיד בעור. בספרות הרפואית אין עדות לסיכון מוגבר לפתח צלקות בקרנית לאחר ניתוחי לייזר באנשים בעלי נטייה לפתח צלקות היפרטרופיות וקלואיד. זאת מכיוון שתהליך ריפוי הפצע בקרנית שונה מזה של ריפוי פצע בעור. בנוסף - מזה שנים רבות אנו משתמשים במיטומיצין C (חומר נוגד צלקות) מיד בתום ניתוחי PRK, ומטפלים בטיפות סטראידים למשך מספר שבועות לאחר הניתוח. התוצאה היא שכיחות נמוכה ביותר של צלקות לאחר ניתוחי PRK.

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/07/2015 מריחת אור והילות לאחר ניתוח באסותא

    אני שלושה שבועות לאחר ניתוח זי לאסיק באסותא. אני עדיין רואה הילות מסביב לאור והכי גרוע שאני רואה פיזור קרני אור סביב אורות רחוקים. שמתי לב שהתופעה נעלמת כשאני סוגר את עין שמאל. מבט קצר במראה הבהיר לי שהאישון השמאלי רחב יותר מהימני. האם זה חולף?

    דוד

    the-cats-eye-nebula

    שלום דוד,

    הילות וסינוורים לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר הם תוצאה של עיוותים אופטיים בקרנית. כדי למנוע עיוותים כאלו אנו משתמשים מזה מספר שנים בשיטות שיוף מתקדמות המבוססות על טכנולוגיית ה- wavefront. בשיטה זו מתבצע שיוף מותאם אישית על פי מפת ה- wavefront, דבר המבטיח התאמת תבנית השיוף למצב הקרנית, ומניעה של הסינוורים וההילות בראיית לילה. בנוסף קוטר השטח המשוייף מותאם לקוטר האישון בחשיכה.

    בשלב זה מומלץ להתאזר בסבלנות, ולחכות להתייצבות המצב. קיימת אפשרות שהעיוותים יעלמו עם הזמן. מומלץ לפנות לרופא המנתח ולהתייעץ איתו באשר להמשך הטיפול.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/06/2015 ניתוח LASIK

    היי ,
    עברתי ניתוח LASIK ביום רביעי שעבר ,
    לרחוק אני רואה מצויין באור יום , אבל מקרוב בעבודה מול מחשב או בקריאה , אני רואה דיי מטושטש וגם כואב לי הראש ,
    האם זה הגיוני ?

    HorusGallery_2x2

    שלום איציק,

    בניתוח הסרת משקפיים בלייזר מכוונים בד"כ לתיקון יתר קל. כלומר: מכוונים לכך שהמספר יהיה 0.50+ או 0.25+. לעיתים בשבועות הראשונים מידת תיקון היתר מעט גדולה יותר, דבר הגורם לקושי מסויים בקריאה בתקופה שלאחר הניתוח. בד"כ התוצאה מתייצבת, והראייה לקרוב חוזרת לקדמותה. מומלץ להתאזר בסבלנות, לעקוב אחר הוראות הרופא המנתח, ולגשת לבדיקת המעקב כפי שנקבע לך (בד"כ מבוצעות לאחר שבוע אחד וכן לאחר חודש מהניתוח). 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/05/2015 לאחר ניתוח PRK

    לפני שבועיים עשיתי ניתוח PRK , אתמול שהלכתי לישון הכל היה בסדר קמתי ב 3 בלילה ולא שמתי את הדמעות לפני שקמתי ופתחתי ישר את העיניים , העין נהייתה עגבנייה וכאבים למשך חצי שעה היום קמתי בבוקר העיניים לבנות אבל אני רואה מטושטש מאוד מטושטש אפילו .. יש סיבה לדאגה ?

    דור

    Colourful_Eye_by_LuminousStar

    דור שלום רב,

    התופעה שאתה מתאר נפוצה למדי לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת ה- PRK, אך היא איננה מסוכנת לעין ואין מקום לדאגה. מדובר במצב הקורה כאשר פותחים את העיניים בבת אחת במהלך השינה.

    בזמן השינה יש מעין ואקום בין העפעפיים והעין. אם העין יבשה, העפעפיים אחוזות חזק בקרנית כאשר העיניים עצומות. פתיחה מהירה ופתאומית של העפעפיים גורמת להפעלת כוח רב מהרגיל על שכבת הציפוי של הקרנית (שכבת תאי האפיתל), שרק עכשיו התרפאה בעקבות הניתוח. פתיחה פתאומית של העפעפיים, כאשר העיניים יבשות, במיוחד בשבועות הראשונים לאחר PRK, עלולה לגרום לתלישה של חלק קטן של שכבת הציפוי החיצונית של הקרנית. בצורה זו נוצר פצע שפשוף שטחי על פני הקרנית, המתבטא בכאב חד ובאודם. לאחר מספר שעות הפצע מתרפא ספונטנית, והמצב חוזר לקדמותו, ללא כל בעיה.

    מומלץ לכן בשבועות הראשונים לאחר הניתוח להזליף דמעות מלאכותיות (תחליפי דמעות) לעיניים לפני השינה. הדבר יגרום ללחות בעיניים, יקטין את האחיזה שבין העפעפיים והקרנית, וימנע את התופעה הנ"ל. 

    טשטוש הראייה שלך הוא תוצאה של מידת אי-הסדירות של פני הקרנית. ככל שיעבור הזמן, פני הקרנית יעשו חלקים יותר, וראייתך תשתפר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/04/2015 אקטזיה

    עשיתי ניתוח לייזר לפני 6 שנים בעין אחת התפתחה אקטזיה בצורת קרקטוקונוס
    לפני כשנה עשו לי טיפול קרסלינקינג .כיום המשקפיים לא עוזרות לי ואני צריכה להרכיב עדשה מיוחדת .אינני יכולה להסתגל לעדשה קשה והאפשרות היחידה עדשה סקלארית שעולה כ 6000 שקלים .
    1. מה ניתן לעשות ,האם יש טיפול כל שהוא שיכול להציל את הראיה שלי?
    2.האם המצב שנוצר נגרם כתוצאה מטעות של המנתח?
    3. האם המנתח צריך לקחת אחריות ולממן לי את אל הטיפולים כגון העדשות המיוחדות

    minds-eye

    שלום רב אהובה,

    אקטזיה היא אחד הסיבוכים הנדירים של ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר, ובעיקר בשיטת LASIK. מדובר בעיוות של הקרנית, שבו הקרנית מקבלת קמירות גבוהה ולא-סימטרית, בדיוק כמו התהליך הגורם להיווצרות קרטוקונוס. גורמי הסיכון לאקטזיה הם עובי קרנית קטן מאוד ו/או מספר גדול מאוד (וכתוצאה - קרנית דקה מאוד לאחר הניתוח), או עיוות קודם שהיה בקרנית (בד"כ אסימטריה של קמירות הקרנית). גורם סיכון נוסף הוא קיום קרטוקונוס בקרוב משפחה.

    במקרים רבים מתפתחת אקטזיה ללא גורם סיכון כלשהוא. במקרים אלו יתכן וגם ללא הניתוח היה מתפתח קרטוקונוס. השכיחות של קרטוקונוס באוכלוסיה נעה בין 1:200 ל- 1:500. כך שלא ניתן תמיד לדעת האם הניתוח הוא הסיבה לאקטזיה, או שהתהליך היה מתפתח גם ללא הניתוח. 

    כיום - בעקבות העובדה שיותר מנתחים עוברים לשיטות השיוף החיצוני ללא חיתוך הקרנית (כלומר: PRK / LASEK ולא LASIK), ובעקבות מודעות גבוהה יותר לגורמי הסיכון לאקטזיה - ירדה השכיחות של סיבוך זה בצורה משמעותית מאוד.

    הטיפול באקטזיה, כמו בקרטוקונוס, הוא טיפול בקשרי צילוב של הקרנית (קרוס-לינקינג). טיפול זה מייצב את הקרנית ומונע את החמרת התקמרות הקרנית. הטיפול אינו מחזיר את המצב לקדמותו, ואינו משפר את הראייה. תיקון הראייה נעשה ע"י עדשות מגע מיוחדות. אם לא ניתן להרכיב עדשות מיוחדות - יש לבצע השתלת קרנית.

    כדי למנוע מצב של אקטזיה - אנחנו מבצעים בדיקות התאמה קפדניות ביותר, ולא מנתחים בשום אופן אנשים שבהם יש גורם סיכון כלשהוא לפתח מצב כזה בעתיד. בנוסף - אני מבצע מזה מספר שנים את כל הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר בשיטת ה- PRK (הנקראת גם LASEK) שבה הסיכון לפתח אקטזיה קלוש ביותר.

    לגבי אחריות הרופא המנתח למצבך - בשביל זה צריך לקבל נתונים נוספים, ובעיקר את עובי הקרנית לפני הניתוח, את המספר שהיה לך במשקפיים, מיפוי (טופוגרפיה) של הקרנית לפני הניתוח, ומידע לגבי קיום קרטוקונוס בבני משפחתך.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/04/2015 הבדל ראיה בין עין ימין לשמאל

    פרופ’ סלומון שלום רב,
    לפני כארבעה ימים עברתי ניתוח LASIK תוך שימוש במיקרוקרתום. בגדול אני רואה טוב, אך מציקה לי מאוד תחושה של הבדל בראיה בין שתי העיניים:עין שמאל רואה פחות טוב מעין ימין.
    האם זה אומר שהתיקון בעין שמאל לא הצליח לגמרי?
    יש סיכוי שהראיה עוד תשתפר?
    מתי הראיה מתייצבת לגמרי לאחר ניתוח מסוג זה?
    תודה מראש!

    אבי

    Picasso_B_1063

    אבי שלום רב,

    למעשה הבעיה העיקרית ממנה אתה סובל (ולא רק אתה...) היא שאין לך סבלנות. ארבעה ימים אחרי הניתוח הראייה טובה אך עדיין איננה מושלמת. בנוסף אתה ככל הנראה מכסה כל 5 דקות כל עין לסירוגין, ומשווה את הראייה בין שתי העיניים...

    מומלץ להמתין בסבלנות, ואני בטוח שהראייה תשתפר ותהייה שווה בין שתי העיניים במהלך החודש הקרוב. כ"כ מומלץ לעשות מה שהמנותחים שלי עושים במקרים אלו: להתייעץ ולהיבדק ע"י הרופא שניתח אותך!!!

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/02/2015 אני רוצה לעשות לייזר

    אני רוצה לעשות לייזר. האם זה מסוכן?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria

    שלום רב,

    לא, ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר אינם מסוכנים. מדובר בניתוחים בטוחים ומצליחים, הקיימים מזה כ- 29 שנים. אמנם קיימים סיבוכים ותופעות לואי, אך אלו נדירים וניתנים ברובם למניעה או לטיפול. לחץ כאן למידע על תופעות הלואי והסיכונים הכרוכים בניתוחי לייזר להסרת משקפיים.

    במהלך השנים השיטות השתכללו, ונעשו בטוחות ומדוייקות יותר. מה שמגדיל את סיכויי ההצלחה הוא תהליך בדיקת התאמה קפדני אותו אנו מבצעים לכל מי שמעוניין בהסרת משקפיים בלייזר. תהליך בדיקת ההתאמה כולל סדרת בדיקות מקיפות שנועדו לוודא שאכן אתה מתאים, ושאין סיכון כלשהוא בביצוע הניתוח. לחץ כאן למידע על בדיקת ההתאמה.

    בנוסף קיימות מערכות מדוייקות שמצלמות את מבנה הקרנית ויוצרות תבנית שיוף המותאמת לנתונים של העין שלך (מבוססות על טכנולוגיית ה- wavefront). מדידה זו נועדה לבצע שיוף מדוייק של הקרנית להשגת תוצאה אופטימלית. מערכות משוכללות המופעלות במהלך הניתוח (מערכת עקיבה מהירה, מערכת לזיהוי הקשתית ולעיקוב אחר רוטציה של העין) מבטיחות שיוף מדוייק גם תוך כדי תנועה של העין תוך כדי פעולת הלייזר.

    מעבר לטכנולוגיה - אין תחליף לתפקידו של הרופא המנתח, הן במהלך הניתוח והן במעקב שאחריו. הרופא המנתח אחראי לשיטתנו על כל התהליך, החל מבדיקת ההתאמה, דרך הניתוח, ובהמשך הוא מלווה את המנותח בכל תהליך ההחלמה והביקורות שלאחר הניתוח.

    בברכה,

     

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/02/2015 סינוורים משמעותיים שנים לאחר ניתוח לאסיק בעניים

    שלום רב,
    בשנת 2004 עברתי ניתוח לייזר בעיניי (מספר 5+) בשנת 2009 עשיתי תיקון היות והמספר חזר (3+). מאז הניתוח השני אני סובל מסנוורים משמעותיים – עד כדי כך שאני דומע כל פעם שאני נחשף לאור ולפעמים זה מביך ומציק מאוד ומקשה על הנהיגה. אני נזקק למשקפי שמש תמיד וקשה לי להיות אפילו בים או מול משטח בהיר מחזיר אור. מה ניתן לעשות? האם תוכל לתת חוו”ד בנושא?

    imagesAK0SIJ0H

    שלום רב,

    הסינוורים הם תוצאה של מבנה קמור מאוד של הקרנית, הנותר לאחר שני תיקונים להיפראופיה גבוהה. כ"כ יתכן שהתיקון לא ממורכז. בכל אופן - לא ניתן כעת לבצע ניתוחי תיקון נוספים בלייזר במקרה שלך. מומלץ לפנות לאופטומטריסט המיומן בהתאמת עדשות מגע, ולהתאים לך עדשות מגע קשות בשתי העיניים.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/01/2015 ניתוח z-lasik

    שלום ד”ר,
    בעלי עבר לפני חודש ניתוח הסרת משקפיים בלייזר..
    כתוצאה מהניתוח נהיה לו בעין אחת כתם/שטף דם..נמסר לנו מהמרפאה כי תוך שבועיים זה חולף אך עד עכשיו זה לא עבר..
    מה צריך לעשות?זה יכול לקרות מקרה כזה?או שזה דורש ביקורת אצל רופא שוב?

    ליזי

    4a439003_0f72c302_art%20eye%2012

    שלום ליזי,

    שטפי דם בלחמית (לובן העין) לאחר ניתוחי לאזיק הם תופעה שכיחה וחסרת חשיבות. זוהי תוצאה של טבעת העיגון שמוצמדת לעין כדי לבצע את פיצול הקרנית. הטבעת מוצמדת בעזרת ואקום ללחמית למשך כ-30 שניות. דבר זה יכול לעיתים לגרום להופעת שטף דם בלחמית.

    מדובר בתופעה קלה וחולפת. משך הזמן שלוקח לדימום להיעלם הוא עד כחודש מהניתוח. לגבי ביקורת - מקובל אצלנו להזמין את כל המנותחים לבקורת שגרתית אצל הרופא המנתח כחודש לאחר הניתוח (בנוסף לביקורות הנערכות יום ושבוע לאחר הניתוח). 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/01/2015 תופעות לוואי אחרי ניתוח

    שלום רב ד״ק
    לפני 7 שנים עברתי אצלך ניתוח להסרת משקפיים בשיטת השיוף
    מדי פעם לפעם יש תקופה מסוימת שיש לי יובש בעינים תחושת עיפות ואי נוחות בעיקר לאור ומיזוג על חום גורם לי לאי נוחות האם זה נורמלי והאם ניתן לטפל בכך
    אודה מאוד לעזרתך

    untitled

    שלום רב,

    יובש בעיניים היא תופעה נפוצה ביותר וקיימת בכ- 15 עד 20 אחוזים באוכלוסיה בכל הגילאים. יובש בעיניים היא גם תופעת לואי נפוצה לאחר הסרת משקפיים בלייזר, אך היא מתרחשת בעיקר בשבועות הראשונים לאחר הניתוח. קרוב לודאי שמה שאתה מרגיש עכשיו, 7 שנים לאחר הניתוח, לא קשור לניתוח, והיה מתפתח בכל מקרה, במסגרת השכיחות הרגילה של יובש בעיניים באוכלוסיה.

    הטיפול ביובש קל בעיניים המופיע לעיתים, במיוחד בחשיפה למיזוג, הוא ע"י תחליפי דמעות הניתנים על פי הצורך. יש מספר רב של תחליפי דמעות, כולם ניתנים לרכישה ללא מרשם רופא. רצוי להשתמש בתחליפי דמעות ללא חומרים משמרים. כ"כ מומלץ לעצום מידי פעם את העיניים בזמן עבודה ממושכת מול מחשב, כדי לתת לדמעות שלך להרטיב את העיניים.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/12/2014 ראייה מטושטשת לסירוגין

    לפני כשבוע עברתי ניתוח בשיטת לאסיק ואני רואה ממש טוב רק שמידי פעם לפרקי זמן של כחצי שעה לאורך היום יש לי טשטוש בראיה שחולף. רציתי לדעת האם זה אופייני או אמור להדאיג אותי בשלב זה.

    אורלי

    שלום אורלי,

    תנודות בחדות הראייה אופייניות בשבועות הראשונים לאחר הניתוח, והן בד"כ תוצאה של יובש קל בעיניים. כמות הדמעות משתנה בתקופות שונות ביממה, ובמקביל - גם השינויים בחדות הראייה. מדובר בתופעה קלה וחולפת, שבד"כ משתפרת תוך כחודש מהניתוח. מומלץ להשתמש לעיתים תכופות בתחליפי דמעות ללא חומרים משמרים במהלך התקופה הזו.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/11/2014 לייזר בעיניים. חיתוך לאסיק

    עשיתי ניתוח לייזר ביום שלישי האחרון הביאו לי טיפות סטרודקס ואופלוקס. כיום שאני שמה את הטיפות זה ממש שורף לי ומגרד בעיניים. מה לעשות? בנוסף יש לי שטף דם בעיניים למעלה

    שלום מורן,

    עליך להמשיך ולהשתמש בטיפות על פי הנחיות הרופא המנתח. צריבה קלה בעיניים לאחר מתן טיפות הוא מצב שכיח, שאינו גורם לנזק לעיניים.

    שטף הדם הוא תוצאה של הואקום של טבעת המיקרו-קראטום שבה השתמש המנתח בניתוח כדי לבצע את פיצול הקרנית (אני מניח שעברת את הניתוח בשיטת LASIK). שטף הדם חולף בד"כ תוך שבועיים מהניתוח.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/11/2014 ניתוח לייזר

    ב16/11 עברתי ניתוח לייזר בשיטת trans prk, לאחר 5 ימים הסרתי את העדשות ומאז (בערך לאחר שבוע) אני רואה מטושטש במקצת (לא רואה עדיין בחדות) האם יש מקום לדאגה וצריך לפנות על לרופא?
    תודה יאיר

    שלום יאיר,

    אין כל סיבה לדאגה. ראייה מטושטשת במקצת בהחלט צפוייה בתקופה זו, והיא תוצאה של תהליך הריפוי של שכבת תאי הציפוי (תאי האפיתל) של הקרנית. תהליך הריפוי מתבטא בכך ששכבת תאי הציפוי הולכת ונעשית חלקה יותר ככל שעובר הזמן מהניתוח, ובמקביל - הראייה הולכת ומשתפרת.

    תוך 4-6 שבועות מרבית המנותחים בשיטת PRK (שיוף בלייזר ללא חיתוך הקרנית) מגיעים לראייה מצויינת. בכל מקרה מומלץ להיבדק ע"י הרופא המנתח כחודש לאחר הניתוח.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/11/2014 תודה רבה דוקטור סלומון

    האם הראיה תשתפר לרחוק ולקרוב עם הזמן והטיפול בסטרואידים

    שוב שלום,

    בד"כ זה מה שקורה עם צלקות בקרנית. הזמן שצריך להמתין עד שיהיה שיפור שונה מאדם לאדם. מומלץ להמשיך במעקב אצל הרופא המנתח, להתמיד בנטילת טיפות הסטרואידים למשך מספר חודשים על פי הוראות הרופא המנתח, ולהתאזר בסבלנות.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/11/2014 עכירות הקרנית לאחר תיקון בשיטת prk

    עברתי ניתוח לאסיק לאחר שתי תיקונים שלו צלחו נותחתי בשיטת prk נוצר עכירות הקרנית אמרו שהקרנית צריכה לתבאר וזה לוקח זמן האם זה נכון יש לציין שחזרתי למשקפיים וראיה מקרוב נהיתה גרועה

    שלום אהרון,

    אכן זה נכון. העכירות בקרנית עשויה להתבהר עם הזמן. עליך להיבדק לעיתים תכופות ע"י הרופא המנתח, שבודאי ימליץ על טיפול מקומי בסטרואידים למספר חודשים לאחר ניתוח התיקון.

    כעיקרון ההמלצה כיום היא שלא לבצע יותר מניתוח תיקון אחד לכל עין. ניתוחי התיקון המרובים מעלים את הסיכון לתופעות לואי כמו זו שאתה מתאר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/10/2014 שפשוף עיניים לאחר ניתוח PRK

    עבר שבוע ויום מהניתוח PRK… הסירו לי את העדשות אתמולובטעות שפשפתי את העיניים לא מזמן, עכשיו הראייה נהייתה מעט מטושטשת (לא משהו רציני בכלל אבל מצריך אותי להתקרב למסך מחשב או לאייפון כדי לראות יותר טוב… השאלה היא האם השפשוף גרם לזה… לפני כן (גם אחרי הסרת העדשות) ראיתי את המסכים יחסית יותר טוב…
    הגיוני שטשטוש זה נוצר כתוצאה מכך שהרסתי מעט את הבנייה של העין כששפשפתי אותה והאם זה יסתדר מעצמו לאחר זמן מה?

    שלום אמרי,

    מה שאתה מרגיש ורואה אופייני לשבוע הראשון אחרי ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK. הראייה לקרוב מטושטשת מעט במהלך השבועיים הראשונים לאחר הניתוח שעברת, והיא תשתפר בהדרגה. קודם תשתפר הראייה לרחוק, ואח"כ גם הראייה לקרוב תשתפר. משך הזמן שלוקח לראייה להגיע למיטבה הוא כחודש, ולעיתים אפילו חודשיים. סבלנות והכל יסתדר!!!

    כעיקרון לא מומלץ לשפשף את העיניים בחוזקה, כדי לא לפגוע בשכבת תאי האפיתל שמצפה את הקרנית. פציעה של שכבת האפיתל גורמת לכאב, צריבה, אודם ודמעת, ולך לא היו את כל אלו. לכן ככל הנראה לא נגרם נזק, והשפשוף לא גרם לפציעת שכבת האפיתל.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/09/2014 ראיה אחרי ניתוח בשיטת PRK

    עשיתי ניתוח PRK לפני חודש ושבוע בעין ימין , עד היום אני לא רואה טוב , מקרוב בכלל אי אפשר לקרוא מרוב טישטוש ואת הרחוק אני רואה מאוד מטושטש אבל בבקרים אפשרי להגיד שאני רואה יותר טוב משעות הערב אבל גם זה לא מאה אחוז , לפני שבוע הייתי בבדיקה אמרו משום מה נשאר מספר קטל בעין ויש אפשרות שיסתדר עד 3 חודשים .האים זה איתכן או זה נורה אדומה ? מה אלי לעשות ? האים אפשר שאני לא אקבל את הראיה לפחות כמו שהיה?

    אורה שלום,

    בד"כ לאחר חודש וחצי הראייה אמורה להתייצב אחרי הניתוח שעברת. יחד עם זאת יתכן לעיתים תהליך ארוך יותר שבו הראייה עדיין מטושטשת, וזאת בעיקר על רקע יובש בעיניים.
    סיבות נוספות הן של תת-תיקון (כלומר: נשאר מספר כלשהוא) או עכירות של הקרנית. בשלב זה מומלץ להמשיך במעקב אצל הרופא המנתח, ולהמשיך בנטילת תחליפי דמעות ללא חומרים משמרים, וסטרואידים בטיפות (על פי המלצת הרופא המנתח).
    בכל אופן כדאי להמתין עוד מספר שבועות, ורב הסיכויים שהראייה תשתפר במידה נוספת ככל שיחלוף הזמן מהניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    21/07/2014 ניתוח לאסי ק

    גילי 46 ישלי מס 3.5 ו.3.5 בערך + אני רוצה לעשות ניתוח הבנתי שלאסיק מתאים לי ויש גם לאסיק prk האם לאסיק בלבד גם טוב כי הבנתי שזאת שיטה ישנה דרך אגב אני מתאימה לניתוח ויש לי עובי קרנית בסדר

    שלום גילי,
    השיטה המתאימה לניתוח נקבעת על פי מכלול של נתונים, ובהם עובי הקרנית, מיפוי (טופוגרפיה) של הקרנית, וסגנון החיים שלך.
    בכל מקרה המלצתי היא להעדיף את ה- PRK על פני ה- LASIK בשל הבטיחות הרבה יותר שיש בניתוחי- PRK הן מבחינת תופעות הלוואי והסיבוכים בטווח המיידי, והן מבחינת התוצאות והיציבות לטווח הארוך.
    לחצי כאן למידע נוסף ולהשוואה בין השיטות.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    08/02/2014 עדשות אחרי ניתוח

    אם אחרי הניתוח נהיה עוד פעם קוצר ראיה אפשר להרכיב עדשות וכמה פעמים ניתן לבצע את הניתוח

    שלום רב,
    בהחלט. ניתן להרכיב עדשות מגע או משקפיים אם יש צורך בכך בכל שלב שהוא אחרי הניתוח.
    מקובל כיום לבצע ניתוח תיקון אחד בלבד.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    30/01/2014 קשיי הסתגלות למשקפיים אחרי ניתוח לייזר

    בשנת 2000 עברתי ניתוח לייזר מסוג לייסק.
    לפני מספר שנים חזר לי מספר קטן יחסית עם צילינדר באיזור 1.25.
    כל פעם שאני הולך לחנות ומרכיבים לי משקפיים אני מגלה שאני לא מצליח להסתדר איתם (אי נוחות בעיינים)
    אני בעיקר צריך את המשקפיים לעבודה יום יומית מול המחשב.

    מה אפשר לעשות בנושא?

    בתודה מראש,
    רמי

    שלום רמי,

    כדאי לנסות עדשות מגע, שיתנו לך תיקון אופטי עדיף על התיקון במשקפיים. אפשרות אחרת היא לבצע ניתוח תיקון בלייזר בשיטת PRK. במקרה זה כדאי לתקן לרחוק רק את העין הדומיננטית, ולהשאיר בעין השניה מספר קטן שיעזור בעתיד בקריאה.

    בברכה,

    פרופ' אבי סלומון


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/01/2014 החלמה מניתוח LASEK

    שלום.
    ב-1.1.14 עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת LASEK, היום, ארבעה ימים לאחר הניתוח אני כבר לא סובל כלל מכאבים בעיניים אך בעין ימין אני רואה הרבה יותר מטושטש מאשר בעין שמאל (בעין שמאל הראייה עדין לא מיטבית).
    האם התופעה הזו מוכרת וצפויה לעבור, אם כן, תוך כמה זמן ?
    מה משך הזמן הדרוש להתייצבות הראייה בשתי העיניים וחזרה לראייה מיטבית?

    תודה רבה,

    שלום דור,
    מה שאתה מתאר זה המהלך הצפוי והתקין לאחר ניתוח בשיטה זו.
    תשובה לשאלותיך תמצא באתר. לחץ כאן לקריאה על המהלך לאחר הניתוח.
    ככלל - הרופא שניתח אותך היה אמור לדבר אתך, ולהסביר לך על המהלך שלאחר הניתוח...
    לאחר ניתוח בשיטת PRK / LASEK יש ירידה בראייה ביום ה-3-4 לאחר הניתוח. זה היום בו שכבת תאי האפיתל, הגודלת מהיקף הקרנית, מגיעה למרכז הקרנית. נוצר אז איזור מחוספס במרכז הקרנית (תוצאה של "קו סגירה" של תאי אפיתל המגיעים למרכז מכל הכיוונים), והוא הסיבה לירידה בראייה. בנוסף מרגישים לפעמים גם צריבה ואי נוחות, דמעת, סינוור או ראייה כפולה. לאחר מכן חל שיפור הדרגתי בראייה.
    לרב האנשים יש ראייה תפקודית כשבוע לאחר הניתוח, שמאפשרת לבצע את רוב פעולות השגרה. במהלך השבועות שלאחר מכן הראיה הולכת ומשתפרת, ככל ששכבת תאי האפיתל נעשית חלקה יותר.
    הראייה המקסימלית מושגת תוך 4-6 שבועות.
    בנוסף הראייה לקרוב מעט מטושטשת יותר מהראייה לרחוק במהלך השבוע עד השבועיים הראשונים שלאחר הניתוח. לבסוף גם הראייה לקרוב מתייצבת.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    23/10/2013 טשטוש בעין לאחר ניתוח lasik

    שלום פרופ, עברתי ניתוח לפני כשבועיים. עין ימין רואה 6.6. בעין שמאל אין חדות ראיה לקרוב וגם לא לרחוק. ממה הדבר יכול לנבוע (אולי יובש, למרות שאני לא מרגיש כי עי ןשמאל יותר יבשה מעין ימין)? האם זה עניין של זמן עד שיעבור או שאצטרך ניתוח חוזר?
    תודה רבה,
    דן

    שלום דן,
    שבועיים הם זמן קצר מדי בכדי להעריך את התוצאה הסופית של הניתוח.
    יש סיבות שונות שיכולות להגביל את הראיה בחודש הראשון, כשהראשונה היא אמנם יובש בעיניים.
    אם הניתוח היה בשיטת PRK, הזמן להשגת הראייה המיטבית הוא חודש עד חודשיים.
    בכל אופן מומלץ להיבדק ע"י הרופא המנתח.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    27/08/2013 ראיה לקרוב אחרי PRK

    שלום ברצונ לשאול עברתי לפני שבועיים ניתוח לייזר בשיטת prk בעין שמאל הורידו לי 43ונאמר לי שעין ימין חזקה יותר לכן לא יורידו אני מתקשה לראות מקרוב במחשב בפלאפון מתוך ספרים הכתב מאוד מטושטשעם צללים שמלווים את האותיות מה שגורם לי לכאבי ראש ואי יכולת להמשיך לקרוא האם זה נורמלי המצב בו אני נמצאת

    שלום רב,
    לאחר ניתוח PRK הראיה לקרוב מטושטשת במשך תקופה שנעה בין שבוע לחודש.
    משך הזמן הדרוש להתייצבות הראיה לקרוב הוא בד"כ כחודש. במקרים נדירים התקופה הזו ויכולה להתארך.
    מומלץ להמתין בסבלנות, ולהמשיך ולהשתמש בטיפול התרופתי המקומי שנרשם לך ע"י הרופא המנתח, וכן להשתמש על פי הצורך בתחליפי דמעות.
    ניתן להמשיך ולעבוד מול מסכי מחשב, טאבלטים וסמארטפונים ע"י הגדלת הטקסט או המידע המופיע על הצג.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    01/07/2013 לייזר לצלקת בקרנית

    האם נתוח לייזר יכול לעזור לאימי לאחר שהרופא אמר לה שיש לה צלקת בעין ושנית .. האם אפשר לקבל דיאגנוזה טובה בקשר למצבה בעין? תודה

    שלום יהודה,
    הסרת צלקת מהקרנית בעזרת לייזר (ניתוח PTK) אפשרית אם הצלקת שטחית וקטנה.
    כאשר הצלקת עמוקה וגדולה - לא ניתן להסירה בעזרת לייזר. במקרים אלו יש צורך בהשתלת קרנית.
    כאשר הצלקת אינה סמיכה, ועיקר ההפרעה היא עיוות פני הקרנית, ניתן לשפר את חדות הראיה רק ע"י הרכבת עדשת מגע קשה.
    בכל אופן מומלץ להייועץ ע"י מומחה לקרנית.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    16/05/2013 ארוזיות חוזרות בעקבות LASIK/PRK

    שלום רב פרופסור סלומון,
    לאחרונה אני מתלבט לעשות את הניתוח PRK/LASIK. אני קראתי בפורומים באינטרנט על אנשים שסובלים מRCE בעקבות ניתוחי הלייזר האלה. (מוזר כי הבנתי שPRK וPTK הוכחו מאוד יעילים לטיפול בRCE במיוחד על רקע טראומה). הפחד הגדול ביותר שלי זה שניתוח כזה יגרום לבעיה הזאתי.

    האם ידועה לך שכיחות התופעות האלה? והאם יש דרך לגלות איזה חולים הם יותר בסיכון מאשר חולים אחרים לקבל מצב זה?

    שלום ניר,
    תופעת ה- RCE (ארוזיות חוזרות בקרנית) אחרי PRK היא תופעה נדירה ביותר. גם במקרים הנדירים שבם היא מופיעה, היא חולפת מאליה תוך זמן קצר.
    כפי שאכן ציינת - PRK הוא בעצם הטיפול לתסמונת הארוזיות החוזרות בקרנית.
    כנראה שהמנגנון של RCE אחרי PRK כרוך ביובש בעיניים, בעיקר בחודשים שאחרי הניתוח, ולאחר שהיובש בעיניים חולף התופעה נעלמת.
    ככלל - PRK הוא ניתוח עם פחות תופעות לוואי יחסית ל LASIK. הניתוח כרוך בתקופה קצרה של אי-נוחות, בעיקר ב 3-4 הימים הראשונים שלאחר הנתוח, אך לטווח הארוך אין כל ספק שהניתוח בטוח יותר.
    במחינת התוצאות לטווח הארוך (הסיכוי שלא תזדקק יותר למשקפיים) - הרי שהתוצאות זהות בשתי השיטות.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    05/01/2013 אחרי לייזר לזוית צרה

    לפני שנתיים + עברתי לייזר בשתי העיניים בגלל גלאוקומה של זוית צרה. מאז כול הזמן בעין שמאל מרגישה בחלק החיצוני כמו גוף זר (עפעפיים נדבקים), ומופיע אודם וגירוד. עד הניתוח לא היתה תופעה כזו. רופאת עיניים נתנה טיפות אופטילסט. רופאת עיניים אחרת אמרה שטיפות אלו פחות להשתמש בגלאוקומה בזוית צרה. נא לתת תשובה.

    שלום רב,
    לא ברור הקשר בין הטיפול שעברת ובין התלונות על תחושת גוף זר.
    יתכן שאת סובלת מדלקת של העפעפיים או דלקת אלרגית - שניהם מצבים שכיחים ביותר.
    בכל אופן מומלץ להבדק ע"י רופא עיניים מומחה למחלות קרנית.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    11/04/2012 תופעות לוואי לאחרי הניתוח

    שלום,
    עברתי ניתוח במכון עיניים בעזריאלי, מסוג PRK לפני חצי שנה, ואני מרגיש שיש לי זוהר והילות ממקורות אור שונים, דבר שמפריע לי, במיוחד בלילה. כאשר הלכתי לבדיקת ראייה אצל חנות משקפיים האופטומטריסט אמר לי שזה שכיח אצל הרבה אנשים שעברו ניתוח לייזר מכיוון שהקרנית לא מושלמת ושלפעמים לוקח לעין כמה שנים עד שהגוף מתרגל למבנה הטיפה שונה שלה. השאלה היא האם זה באמת כך, מה אני אמור לעשות עם זה, והאם זה דבר נדיר שקרה לי או שזה באמת כל כך שכיח?

    שלום אייל,

    עיוותים אופטיים המתבטאים בהילות וזוהר ממקורות אור בלילה אינם נפוצים בשנים האחרונות לאחר ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר.
    במקרים רבים בהם יש הילות, היו בד"כ הילות כאלו גם לפני הניתוח.
    התוכנות המתקדמות הקיימות כיום, המבוססות על טכנולוגיית ה- Wavefront הקטינו במידה משמעותית את הסיכון לפתח הילות.
    ברב המקרים ההילות נעלמות לאחר זמן מה, בד"כ תוך מספר חודשים.
    אם ההילות לא עברו תוך מספר חודשים - מומלץ להיוועץ במנתח שלך. לעיתים ניתן לבצע טיפול לייזר נוסף שיעזור בתיקון עיוותים אלו.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    02/04/2012 אפיתל

    הרופא שלי כמעט כבר החל לעשות את הניתוח. הוא הזליף לי את טיפות האלחוש, ולפתע הפסיק את התהליך והרכיב לי עדשת מגע על העין.
    לאחמ”כ הוא אמר לי שבשעה שהזליף את הטיפות, הוא שם לב שחלק משכבת האפיתל לא מספיק צמודה. ולכן הוא הרכיב לי עדשה למען לחזק את השכבה. ואת הניתוח הוא יעשה או מחר או בעוד שבוע, במידה והכל יהיה תקין.
    שאלתי היא. האם במצב זה לא מסוכן כבר לעבור את הניתוח? האם רמת הסיכון של הצלחת הניתוח, גבוהה?
    תודה. אשמח לתשובה מהירה

    שלום יצחק,

    קשה לתת תשובה לשאלתך. אני מניח שהמנתח דחה את הניתוח מסיבה ראוייה, וכדאי לברר איתו את הנושא.
    אני מניח שהוא תכנן לבצע LASIK.
    בכל מקרה - ניתן לבצע PRK ברמה גבוהה של בטחון, מכיון שבשיטה זו ממילא מקלפים את האפיתל בתחילת הניתוח.
    לקריאה על השוואה בין LASIK ו- PRK - לחץ כאן (ראה בתחתית הדף - "השוואת LASIK מול PRK").

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    16/03/2012 האם זה תופעת לוואי זמנית או קבועה

    עשיתי ניתוח prk לפני חודש ובעין שמאל אני רואה פעמיים. האם זה תופעת לוואי זמנית או קבועה והאם זה הצטלקות?

    שלום דני,

    ככל הנראה מדובר בתופעה זמנית הנגרמת עקב תהליך הריפוי של תאי האפיתל. לאחר ניתוח PRK צומחים תאי האפיתל (שכבת תאי הציפוי החיצונית של הקרנית) ומצפים מחדש את מרכז הקרנית. בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח שכבה זו לא סדירה. דבר זה גורם לראייה מעט מטושטשת, ולעיתים לראייה כפולה. בד"כ תופעה זו חולפת תוך מספר שבועות, ככל שפני הקרנית הולכים ונעשים חלקים יותר.
    בכל אופן עליך להבדק ע"י הרופא המנתח באופן סדיר עד להתייצבות הראייה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.