חסכו מעל 1,000 ש"ח על משקפיים ועדשות וקבעו ייעוץ חינם עם פרופ' אבי סלומון, לחצו כאן

PRK OR Z LASE19/06/2015

שלום, נמצאתי מתאימה לשתי השיטות. אני בת 40 והמטודה שנבחרה היא מונו וויזן.
איזו מהשיטות עדיפה מבחינה בריאותית וסיכונים? כמו כן מבחינת תיקונים לעתיד מה עדיף ?
שאלה נוספת : האם בלייזר שיוצרים את המתלה זה באמת מתאחה לאחר הניתוח או שזה מועד לפורענות ויכול להתפצל בעת מכה חזקה? מה יכול לקרות אם כן ?
תודה רבה.

יעל

שלום רב,

אין תשובה חד משמעית לשאלתך, ולמנתחי לייזר שונים יש דעות שונות בנושא זה. לדעתי, שיטת ה- PRK להסרת משקפיים בלייזר (שיוף חיצוני על פני הקרנית ללא חיתוך) בטוחה יותר ובעלת סיכונים ותופעות לואי פחותים משמעותית ביחס לכל השיטות האחרות להסרת משקפיים בלייזר, בהן מבוצע חיתוך שכבתי בקרנית לפני ביצוע השיוף עצמו. בשיטת ה- PRK עובי הקרנית לאחר הניתוח יהיה תמיד גדול יותר ביחס לשיטות בהן מבוצע חיתוך. בנוסף, יש לזכור שהאיחוי של המתלה הוא אף פעם לא מושלם, ובעקבות חבלה חזקה מאוד לעין יש תמיד סיכון בפתיחת המתלה לאורך מישור החיתוך המקורי. 

שיטת ה- PRK כרוכה אמנם בתקופה של ראייה מעט מטושטשת, בעיקר בשבוע הראשון לאחר הניתוח. לאחר מכן יש שיפור הדרגתי בחדות הראייה, וברוב המנותחים מושגת ראייה מצויינת תוך מספר שבועות מהניתוח. בסופו של דבר מתקבלת אותה תוצאה בדיוק מבחינת חדות הראייה בשתי השיטות. לכן נראה לי שכדאי להשקיע את הזמן הכרוך בשיקום הראייתי, כדי להנות מניתוח בטוח יותר, עם בטיחות רבה יותר לאורך זמן, שהיא בעיקר תוצאה של קרנית בעלת עובי גדול יותר, שלא בוצע בה חיתוך.

לגבי mono-vision - בגיל 40 עדיין מוקדם מבחינתך להעריך את המשמעות של שיטה זו מבחינת יכולת הקריאה. הבעיה ב mono-vision היא שאם התיקון בעין הדומיננטית (זו שבה מבוצע תיקון מלא לרחוק) אינו מושלם, הרי שלא יהיה פיצוי מהעין השניה, ואת לא תהיי מרוצה מהתוצאה. כאשר שתי העיניים מתוקנות תיקון מלא למרחק, הרי שאם נשאר מספר קטן באחת מהעיניים, הראייה בשתי העיניים יחדיו עדיין תהיה טובה ותפצה על כך (דבר שלא יקרה ב- mono vision). בעיה נוספת היא אובדן הראייה התלת-מימדית. בנוסף - המוח לא תמיד מסתגל למידע שונה המגיע משתי העיניים, ולא בכל האנשים תתקבל תמונה אחודה משתי עיניים בעלות מספר שונה. מסיבות אלו אני לא ממליץ על שיטת ה- mono vision.

בברכה,


פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה