חסכו מעל 1,000 ש"ח על משקפיים ועדשות וקבעו ייעוץ חינם עם פרופ' אבי סלומון, לחצו כאן

קרוסלינקינג20/10/2016

קודם כל ברצוני להודות לך מקרב לב על השירות והעזרה המיוחדים הניתנים באתר.
קראתי קצת בשאלות שנשאלת באתר ואמרת שלרוב אם יש מעט סיכונים בטיפול קרוסלינגים זה ענין של זיהום או דלקת ורציתי לדעת האם בתחילת הטיפול כשמקלפים את השכבה החיצונית של הקרנית יש סיכוי לפגיעה בעין (למשל שיקלף יותר מדי) בתודה רבה רבה וחג שמח.

שמואל

שלום שמואל,

תודה.

קילוף האפיתל מהקרנית הוא פעולה פשוטה לביצוע. אי אפשר לקלף יותר מדי, מכיוון שלא ניתן לההסיר את שכבת הסטרומה, הנמצאת מתחת לאפיתל. תאי האפיתל מתקלפים בקלות ע"י הסרה מיכנית. הסטרומה (גוף הקרנית) הנמצאת מתחת לשכבת האפיתל היא בעלת מבנה קשיח והדוק, ולא ניתן לקלף אותה בטעות. לחץ כאן למידע על מבנה הקרנית באתר זה.

כעיקרון - מדובר בפעולה פשוטה לביצוע, ואם היא נעשית אצל רופא עיניים מומחה לקרנית עם ניסיון בתחום - אין סיבה שיהיו בעיות מיוחדות. את תופעות הלואי ניתן למנוע ע"י טיפול מתאים עם טיפות אנטיביוטיקה וסטרואידים, וכן ע"י מעקב צמוד של הרופא המטפל הכולל מספר ביקורים בשבועיים שלאחר הטיפול, עד לריפוי האפיתל ולהסרת עדשת המגע.

קרוס לינקינג (Cross linking) נחשב היום לטיפול סטנדרטי וחיוני לקרטוקונוס הנמצא בשלבי התקדמות, וחובה לבצעו כדי למנוע החמרה בקרטוקונוס. המשמעות של החמרה בקרטקונוס היא ירידה בלתי הפיכה בראייה, חוסר יכולת להתאים עדשות מגע קשות, וצורך לבצע השתלת קרנית. מסיבות אלו - השאלות על סיבוכים אמנם חשובות, אבל שוליות אל מול הסיכון הממשי בהחמרת הקרטוקונוס. אין כאן עניין של בחירה: לעשות או לא לעשות. פשוט חייבים לעשות!!! אי עשיית קרוס לינקינג בגלל החשש מתופעות הלואי עלול להוביל לבעיות קשות יותר בעתיד.

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה