חסכו מעל 1,000 ש"ח על משקפיים ועדשות וקבעו ייעוץ חינם עם פרופ' אבי סלומון, לחצו כאן

הרפס בעין05/02/2016

שלום אבי.
אמא שלי סובלת מזה שנים מהרפס בעין,ולאחרונה זה החל להחמיר.
היא הייתה מטופלת בכדור אציקלובר במשך שנה והכדור עזר לה מאוד אך בעקבותיו ככל הנראה החלו לה כאבי גב שלא מאפשרים לה לישון. לאחר שהפסיקה את הכדור היא יכלה לישון אך ההרפס בעין חזר ואיתו גם הכאבים החזקים.
רצינו לדעת האם יש פתרון לבעיה הזו מלבד הכדור,שמעתי שקיימת גם משחה האם היא אפקטיבית כמו הכדור? הרופא שלה אומר שאין מה לעשות ושצריך לקחת את הכדור. היא גם חששה שהכדור הוא אנטיביוטיקה,האם זה לא מזיק לקחת אנטיביוטיקה במשך שנה? אשמח לתשובתך,שחר.

שלום רב,

אציקלוויר (Acyclovir) אינו אנטיביוטיקה. זוהי תרופה אנטי-ויראלית יעילה מאוד ובטוחה מאוד, המשמשת מזה שנים רבות לטיפול בנגיף ההרפס סימפלקס. לתרופה אין הרבה תופעות לואי, וניתן להשתמש בה בביטחה במשך שנים רבות. כאבי גב אינם תופעת לואי נפוצה של התרופה הזו.  לפעמים תופעת לוואי מסויימת נעלמת לאחר שחוזרים לשימוש בתרופה או כאשר משנים את המינון. לכן מומלץ לנסות ולחזור לשימוש באציקלוויר, ולמצוא את המינון המקסימלי שאינו גורם לכאבי גב.

אפשרות אחרת היא להשתמש ב- Valtrex שהוא אציקלויר המחובר לחומצת האמינו Valine. התרופה הזו מאפשרת שחרור איטי וממושך של התרופה לדם, ומאפשרת משך פעולה ארוך יותר. ניתן לקחת Valtrex פעם אחת ביום (במקום 3-5 פעמים ביום עם אציקלוויר) למשך תקופה ארוכה, ובכך למנוע התקפים חוזרים של הרפס בקרנית.

בנוסף לטיפול הסיסטמי יש לעיתים צורך בטיפול מקומי לעין כשיש התקף של הרפס בקרנית. אם יש כיבים באפיתל הקרנית (דנדריטים) יש לתת משחת אציקלוויר. אם יש בצקת בקרנית או דלקת תוך עינית (אובאיטיס) יש לתת סטרואידים בטיפות לעין. מומלץ לפנות למומחה לקרנית שימליץ לכם על הטיפול המתאים.

בברכה,

פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית
יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה