להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • 15/08/2016 סוג ניתוח לייזר

    שלום ד”ר סלומון
    שמי הוא קרין בת 19. עשיתי לפני 10 חודשים בדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר בשני מכונים שונים ולפי הבדיקה נמצאתי מתאימה לניתוח prk (בעין ימין המספר 2.5- ובעין שמאל המספר 7-) דחיתי את הניתוח מכמה סיבות ביניהן העובדה שלא הייתי בטוחה ב100% אם המספר שלי היה ציב במשך השנה לפני הבדיקה . לפני יומיים עברתי בדיקת התאמה נוספת בה נאמר שהמספרים הם -2.5 ו 7- .
    אני מאוד מעוניינת לעבור את הניתוח אבל עברו רק 10 חודשים מאז הבדיקה האחרונה בה המספר יציב . יש לי שני שאלות:
    1) האם עדיף לחכות עוד כמה חודשים או ש 10 חודשים בהם המספר יציב מספיקים לביצוע הניתוח/מבטיחים שהמספר לא יעלה שוב?
    2) במכון בו אני מעוניינת לעשות אמרו שהניתוח יהיה “אינטרלאסק” בפעם הקודמת אמרו שעדיף prk . אשמח לדעת איזה ניתוח יותר מומלץ בהתאם לנתונים שלי? האם באינטרלאסק יש “מתלה” שבעת פגיעה עלול להפגע?

    458188-10-oh-brad
    שלום קרין,

    1 - את ככל הנראה כבר יציבה, וניתן לעשות לך את הניתוח. הבעיה היא לא חוסר היציבות שלך, אלא חוסר הביטחון וההססנות שלך לקבל החלטה, ולעשות מעשה... בכל מקרה אין ברפואה 100%. אם את יציבה מזה שנה, זה אומר שיש סיכוי של כ- 95% שהמספר שלך ימשיך להיות יציב בלי ניתוח או עם ניתוח. הסיכוי הזה לא ישתנה גם אם תחכי עוד 60 שנה. אבל אם תחכי עוד 60 שנה, אז כשתהיי זקנה תוכלי לעבור ניתוח קטרקט, ולא תזדקקי יותר למשקפיים. ועד אז תוכלי להמשיך ולהתלבט...

    2 - PRK.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית
    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.