חסכו מעל 1,000 ש"ח על משקפיים ועדשות וקבעו ייעוץ חינם עם פרופ' אבי סלומון, לחצו כאן

הטיפול בקרטוקונוס

הטיפול בקרטוקונוס כולל מספר שלבים, ותלוי במספר גורמים כמו מידת החומרה, מידת ההתקדמות של הקרטוקונוס בזמן האבחנה, ובראיה התפקודית של המטופל.

בצורות הקלות של קרטוקונוס, משקפיים או עדשות מגע רכות יכולות לתת מענה לשיפור הראייה. אולם ככל שהמחלה מתקדמת והקרנית נעשית יותר לא סימטרית וקמורה, לא ניתן יותר להשיג חדות ראיה סבירה בעזרת משקפיים או עדשות מגע רכות. השגת חדות ראיה מיטבית בקרטוקונוס מצריכה על פי רוב שימוש בעדשות מגע קשות. קיימים סוגים שונים של עדשות מגע קשות, ושילובים של עדשות קשות ורכות. בנוסף קיימת אפשרות להקטנת קמירות הקרנית ע"י השתלת טבעות קרנית. טיפול בקשרי צילוב (קרוס-לינקינג) הוא כיום אמצעי חיוני לעצירת התקדמות הקרטוקונוס כאשר יש עדות להתקדמות והחמרה במצב הקרטוקונוס. השתלת קרנית היא האפשרות הטיפולית האחרונה, והיא מתבצעת כאשר לא ניתן להשתמש יותר בעדשות מגע, או כאשר לא מושגת ראיה טובה באמצעותן.

הטיפול בקרטוקונוס בינוני ומתקדם כולל את האמצעים הבאים (לחץ על כל נושא להרחבה):

עדשות מגע
השתלת טבעות בקרנית
טיפול בקשרי צילוב
השתלת קרנית

>> בחזרה לקרטוקונוס

יש לכם שאלה? כתבו לנו ותקבלו תשובה אישית בדוא"ל מהרופא
קראתי והסכמתי לתנאי השימוש

שאלות גולשים

הסרת טבעת מהעין והתייצבות מחלה הקרטוקונוס 22/02/2021

שלום פרופסור אבי.
אני לפני 4 חודשים עשיתי השתלת טבעת בעין ימין.
לא ניכר שיפור כלל וגם אם יש הוא קל מאוד ולפרקים נעלם (תזוזת הטבעת בעין) אני רוצה לבצע הסרה של הטבעת כי היא לא תורמת לי ואני סובל מסנוואים בגללה. האם יש סיכון בהסרה לקרנית? האם יכול להיות שלאחר הסרה המצב יהיה גרוע יותר מלפני השתלת הטבעת? יש סיכונים דברים שחשוב לדעת ולהכיר? תוך כמה זמן תתיצב הקרנית?

וברשותך שאלה נוספת.. אני קורא ברשת וכל אחד אומר משהו אחר על עצירת המחלה לקראת גיל 30/40. מתי לדעתך מתייצבת המחלה בצורה הטבעית שלה? אני היום בן 30 ומפחד מאוד על העין הטובה שלי.

תודה לך

שלום רב,

אם הטבעת גורמת לסינוור - מומלץ להוציא אותה. עליך לפנות לרופא שהתקין את הטבעת ולבקש ממנו שיוציא אותה. קשה לדעת מה יהיה מצב הקרנית לאחר הוצאת הטבעת, ויתכן שתהיה החמה בקמירות הקרנית. בכל מקרה מומלץ לבצע טיפול בקרוס לינקינג (קשרי צילוב) של הקרנית, אם טרם בוצע טיפול זה.

קרטוקונס אכן מתייצב עם הגיל. יש לבצע בדיקות תכופות אחת ל 4-6 חודשים עם מיפוי קרנית ובדיקת משקפיים כדי לדעת אם המצב אכן התייצב.

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

קרטוקונוס 13/09/2020

שלום רציתי לדעת אים יש ניתוח שעולה סכום גדול של כסף אפילו בחוץ לארץ כדי להוריד קרטוקונוס.

נהוראי

שלום נהוראי,

אין ניתוח "כדי להוריד קרטוקונוס". אין שום דרך בעולם לרפא קרטוקונוס. קיימות פרוצדורות וניתוחים שונים שיכולים לעצור את התקדמות המצב, או להפחית בצורה חלקית את העיוות של הקרנית:

קרוס לינקינג - פעולה שמטרתה לעצור התקדמות קרטוקונוס, אותה מבצעים בשלבים הראשונים של גילוי קרטוקונוס.

התאמת עדשות מגע מיוחדות - עדשות קשות (RGP או סלקרליות או מיני-סקלרליות). עדשות המגע נותנות ראייה טובה מאוד כל זמן שמרכיבים אותן. הן אינן עוצרות את הקרטוקונסו או מרפאות אותו.

השתלת טבעות בתוך הקרנית - ניתוח שבו משתילים קשת סיליקון אחת או שתיים סביב איזור ההתקמרות. פעולה זו עשוייה להוריד חלק מהצילינדר ולתרום להשטחה חלקית של שיא הקמריות.

קרוס לינקינג משולב עם PRK - עצירת התקמרות הקרטוקונוס ושיוף חלקי בציר הקמור כדי להוריד חלק מהצילינדר.

השתלת קרנית שכבתית (DALK) או מלאה (PKP) - פעולה זו מבוצעת כאשר קמירות הקרנית גבוהה מאוד, ולא ניתן להתאים עדשות מגע, או יש אי-סבילות להרכבת עדשות מגע, או כשיש צלקת במרכז הקרנית.

לכל אחת מהפעולות הללו יש יתרונות וחסרונות, ולא כל אחד מתאים לכל פעולה או ניתוח. אף אחד מהפעולות / ניתוחים הנ"ל לא פותר את הבעייה בצורה מוחלטת. יש לדון עם הרופא המטפל (שהוא כמובן רופא עיניים מומחה לקרנית) על האפשרויות הנ"ל והתאמתן למטופל.

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

ריפוי קרטוקונוס 08/04/2020

שלום רב האם אפשר לרפא קרטוקונוס ושהראיה תחזור לראייה שש שש

שלום רב,

אין כל דרך "לרפא" קרטוקונוס. מדובר במצב קבוע של הקרנית, שעלול להחמיר בשנים הראשונות להתפתחותו. הטיפול המקובל הוא קרוס לינקינג (קשרי צילוב של הקרנית) שמסייע בעצירת התקמרות הקרנית והחמרת הקרטוקונוס. אין דרך להחזיר את המצב לקדמותו.

שיפור הראייה נעשה במקבית המקרים ע"י עדשות מגע מיוחדות לקרטוקונוס.

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

קרטקונוס אחורי 10/12/2019

מה ההגדרה והמשמעות הקלינית של קרטקונוס אחורי?

שלום רחל,

קרטוקונוס אחורי הוא קימור אחורי גדול מהרגיל של הקרנית. מצב זה אינו גורם בד"כ לבעייה בראייה, שמושפעת בעיקר מהפנים הקדמיות של הקרנית. בכל מקרה יש לבצע מעקב תכוף ולחזור על המיפוי אחת למספר חודשים. המשמעות של הממצא היא בעיקר בהחלטה אם לבצע הסרת משקפיים בלייזר, ואם כן באיזו שיטה.

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

ניתוח השתלת עדשות 02/12/2017

שלום רב
יש לי קרטוקונוס קל ויציב מזה כמה שנים אני בן 24.
ישנן חברות שמציעות טיפול הסרת משקפיים ע"י השתלת עדשה.
האם ניתן לבצע את הטיפול עם קרטוקונוס קל?
תודה

שלום נועם,

אם הקרטוקונוס קל ויציב - תגיד תודה שזה כך. תשתמש בעדשות מגע או במשקפיים, ואל תסכן את עיניך בניתוחים מיותרים בעלי פוטנציאל לתופעות לואי בעתיד.

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

החלפת עין דומינטטתי במחלת הקרטוקונוס 03/10/2017

יש לי קרטוקונוס בשתי עיניים. בעין ימין מצב בנוני בערך רואה חדות של 6.10 עם משקפיים אבל בעין שמאל רואה 6.6 עם משקפיים. הבעיה שהעין הדומיננטית היא ימין לפי הבדיקה של אופטומטריסט .האם ניתן להחליף את העין ככה שהמוח יקלוט את התמונה רק מעין הטובה?

שלום דרור,

אין צורך וזה בכלל לא משנה. אתה צריך להביא לתיקון מיטבי של הראייה בכל עין לחוד, ולהבין האם הראייה הדו עינית מתאימה לך ומספקת אותך בפעילות היום יומית שלך. אם אתה מסתדר היטב עם המשקפיים - תמשיך כך, ואל תשווה בין שתי העיניים... תסתכל עם שתי העיניים בלי לעצום כל פעם עין אחרת ולהשוות. אם הראייה הדו עינית אינה טובה, ואתה מרגיש שהראייה בעין ימין מפריעה לראייה הדו-עינית - תנסה לעבור לשימוש בעדשות מגע קשות.

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

קרטוקונוס 13/09/2017

האם ניתן וכדאי לבצע תרגלי עיניים (להסתכל למעלה ולמטה. לצדדים. עיגולים וכו) כאשר יש חשש לקרטוקונוס?

נועה

שלום נועה,

כן, בהחלט... ניתן לבצע תרגלי עיניים, ולהסתכל למעלה ולמטה, לצדדים, עיגולים וכו... אלא שזה קרוב לוודאי לא יעזור בכלל לעצור או לרפא את הקרטוקונוס...

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

קרטוקונס 03/09/2017

שלום
עשיתי בדיקות התאמת ללייזר אבל גליתי שיש לי מחלת קרטוקונס ואני לא יכולה לעשות לייזר , והטיפול למחלה הזאת להשתמש בעדשות קשות
השאלה שלי , האם העדשות האלה עוזרות לקרנית שתחזור למצב הטביעי שלה (העובי) ..
ואחרי כך אני יכולה עשות לייזר !

רחל

שלום רחל,

אין שום דבר שיכול להחזיר את הקרנית למצב "טבעי". יש לך קרטוקונוס, וכך יהיה לך כל החיים. אין בנמצא טיפול שמרפא קרטוקונוס. יש טיפול שעוצר את ההחמרה בקרטוקונוס, והוא קרוס לינקינג (קשרי צילוב) של הקרנית.

עדשות המגע נותנות ראייה טובה כל זמן שמרכיבים אותן. הן לא "עוזרות לקרנית שתחזור למצב הטבעי שלה"... העדשה הקשה יושבת על הקרנית המעוותת, ומאפשרת ראייה טובה כל זמן שהיא מורכבת על העין.

לא ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר אם יש לך קרטוקונוס.

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

קרטוקנוס 05/06/2017

שלום!
רציתי לשאול אם הרופא אומר שכבר אין מה לעשות חוץ מניתוח או עדשות מגע קשות שאני לא יכולה לשים אותם מה אפשר לעשות?

שלום רב,

יש הרבה מה לעשות!!!

אם הקרטוקונוס נמצא בשלבי התפתחות והתגלה לאחרונה - יש לבצע קרוס לינקינג כדי לעצור את התקדמותו. אם הקרטוקונוס התגלה לפני שנים רבות והוא יציב - האפשרויות כוללות עדשות מגע קשות מסוגים שונים והשתלת טבעות. אם ניסית עדשות קטנות רגילות ואת לא מסוגלת לשים אותן יותר, ניתן לשקול עדשות היברידיות או פיגיבק או סקלרליות.

אם את לא מסוגלת לשים יותר עדשות מגע בכלל, אחרי שניסית את כל הסוגים - השלב הבא הוא השתלת קרנית. מומלץ להתייעץ עם מומחה לקרנית.

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

קרטוגלובוס. 05/04/2017

פרופ' אבי סלומון שלום

בני לוקה בפגם בעניים בשם קרטוגלובוס.
אנחנו מטופלים בשערי צדק

עד היום רועי הרכיב משקפיים כי לא הצלחנו להתנהל איתו עם עדשות מגע. ראיתו הלכה והתדרדרה
ועכשיו שהגיע לגיל 13 הותאמו לו עדשות המגע – עדשות מגע סקלרליות.

אני מעוניינת לשאול האם אתה מכיר את מחלת הקרטוגלובוס והם אתה יכול להאיר לנו את הדרך מעבר לטיפול שאנחנו עוברים בשערי צדק.
ואם אתה לא יכול לסייע לנו האם יש רופאים אחרים בארץ או בעולם שאת יכולה להפנות אותנו אליהם כדי לסייע לרועי.

תודה וחג שמח

שלום רב,

קרטוגלובוס היא מחלה נדירה מאוד של הקרנית, שבה יש הידקקות משמעותית של כל הקרנית כולל ההיקף (בניגוד לקרטוקונוס שבו יש הדקקות ממוקמת לחלק המרכזי-תחתון של הקרנית). מסיבה זו קשה מאוד לבצע השתלות קרנית בקרטוגולובוס. על כן יש לעשות כל מאמץ לתקן את הראייה בעזרת עדשות מגע. עדשות מגע  סקלרליות הן פתרון מצוין, ואם בנך מסתדר אתן, ומשיג איתן ראייה תפקודית - זו הדרך שבה יש ללכת.

השתלות קרנית לקרטוגולובוס מבוצעות כשאין ברירה, וכשלא ניתן יותר להרכיב עדשות מגע כלשהן. מדובר בד"כ בשני ניתוחים. הראשון - ניתוח ארוך ומורכב, בו מושתלת קרנית שלמה (ללא תאי האנדותל והדסמט) עם היקף סקלרלי על גבי הקרנית הדקה. החצאית (ההיקף) הסקלרלית מוכנסת לתוך תעלה היקפית אותה יוצרים מתחת ללימבוס (הגובלת), ומעוגנת לסקלרה עם תפרים. ניתוח זה מגדיל את עובי הקרנית, ומשמש כהכנה לניתוח השני, בו מבוצעת השתלת קרנית רגילה במרכז.

בכל מקרה מומלץ לדחות את הניתוחים האלו לגיל מאוחר יותר, ולבצעם רק כאשר לא ניתן לקבל ראייה סבירה בעזרת העדשות הסקלרליות.

בברכה,
פרופ' אבי סלומון
רופא עיניים ומומחה לקרנית

לייעוץ והכוונה עם פרופסור אבי סלומון

השאירו פרטים ונחזור אליכם

    נא לבחור סיבת פנייה