להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • הטיפול בקרטוקונוס

    הטיפול בקרטוקונוס כולל מספר שלבים, ותלוי במידת החומרה, ובראיה התפקודית של המטופל. הטיפול כולל עדשות מגע מיוחדות, טיפול בקשרי צילוב (קרוס לינקינג), השתלת טבעות, והשתלת קרנית שכבתית או מלאה.

    הטיפול בקרטוקונוס כולל מספר שלבים, ותלוי במספר גורמים כמו מידת החומרה, מידת ההתקדמות של הקרטוקונוס בזמן האבחנה, ובראיה התפקודית של המטופל.

    בצורות הקלות של קרטוקונוס, משקפיים או עדשות מגע רכות יכולות לתת מענה לשיפור הראייה. אולם ככל שהמחלה מתקדמת והקרנית נעשית יותר לא סימטרית וקמורה, לא ניתן יותר להשיג חדות ראיה סבירה בעזרת משקפיים או עדשות מגע רכות. השגת חדות ראיה מיטבית בקרטוקונוס מצריכה על פי רוב שימוש בעדשות מגע קשות. קיימים סוגים שונים של עדשות מגע קשות, ושילובים של עדשות קשות ורכות. בנוסף קיימת אפשרות להקטנת קמירות הקרנית ע”י השתלת טבעות קרנית. טיפול בקשרי צילוב (קרוס-לינקינג) הוא כיום אמצעי חיוני לעצירת התקדמות הקרטוקונוס כאשר יש עדות להתקדמות והחמרה במצב הקרטוקונוס. השתלת קרנית היא האפשרות הטיפולית האחרונה, והיא מתבצעת כאשר לא ניתן להשתמש יותר בעדשות מגע, או כאשר לא מושגת ראיה טובה באמצעותן.

    הטיפול בקרטוקונוס בינוני ומתקדם כולל את האמצעים הבאים (לחץ על כל נושא להרחבה):

    עדשות מגע
    השתלת טבעות בקרנית
    טיפול בקשרי צילוב
    השתלת קרנית

    >> בחזרה לקרטוקונוס

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    02/12/2017 ניתוח השתלת עדשות

    שלום רב
    יש לי קרטוקונוס קל ויציב מזה כמה שנים אני בן 24.
    ישנן חברות שמציעות טיפול הסרת משקפיים ע”י השתלת עדשה.
    האם ניתן לבצע את הטיפול עם קרטוקונוס קל?
    תודה

    Water-dance-med
    שלום נועם,

    אם הקרטוקונוס קל ויציב - תגיד תודה שזה כך. תשתמש בעדשות מגע או במשקפיים, ואל תסכן את עיניך בניתוחים מיותרים בעלי פוטנציאל לתופעות לואי בעתיד.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/10/2017 החלפת עין דומינטטתי במחלת הקרטוקונוס

    יש לי קרטוקונוס בשתי עיניים. בעין ימין מצב בנוני בערך רואה חדות של 6.10 עם משקפיים אבל בעין שמאל רואה 6.6 עם משקפיים. הבעיה שהעין הדומיננטית היא ימין לפי הבדיקה של אופטומטריסט .האם ניתן להחליף את העין ככה שהמוח יקלוט את התמונה רק מעין הטובה?

    picasso-homer
    שלום דרור,

    אין צורך וזה בכלל לא משנה. אתה צריך להביא לתיקון מיטבי של הראייה בכל עין לחוד, ולהבין האם הראייה הדו עינית מתאימה לך ומספקת אותך בפעילות היום יומית שלך. אם אתה מסתדר היטב עם המשקפיים - תמשיך כך, ואל תשווה בין שתי העיניים... תסתכל עם שתי העיניים בלי לעצום כל פעם עין אחרת ולהשוות. אם הראייה הדו עינית אינה טובה, ואתה מרגיש שהראייה בעין ימין מפריעה לראייה הדו-עינית - תנסה לעבור לשימוש בעדשות מגע קשות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/09/2017 קרטוקונוס

    האם ניתן וכדאי לבצע תרגלי עיניים (להסתכל למעלה ולמטה. לצדדים. עיגולים וכו) כאשר יש חשש לקרטוקונוס?

    נועה

    Picasso_B_1063
    שלום נועה,

    כן, בהחלט... ניתן לבצע תרגלי עיניים, ולהסתכל למעלה ולמטה, לצדדים, עיגולים וכו... אלא שזה קרוב לוודאי לא יעזור בכלל לעצור או לרפא את הקרטוקונוס...

    בברכה,

    פרופ' סלומון
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/09/2017 קרטוקונס

    שלום
    עשיתי בדיקות התאמת ללייזר אבל גליתי שיש לי מחלת קרטוקונס ואני לא יכולה לעשות לייזר , והטיפול למחלה הזאת להשתמש בעדשות קשות
    השאלה שלי , האם העדשות האלה עוזרות לקרנית שתחזור למצב הטביעי שלה (העובי) ..
    ואחרי כך אני יכולה עשות לייזר !

    רחל

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום רחל,

    אין שום דבר שיכול להחזיר את הקרנית למצב "טבעי". יש לך קרטוקונוס, וכך יהיה לך כל החיים. אין בנמצא טיפול שמרפא קרטוקונוס. יש טיפול שעוצר את ההחמרה בקרטוקונוס, והוא קרוס לינקינג (קשרי צילוב) של הקרנית.

    עדשות המגע נותנות ראייה טובה כל זמן שמרכיבים אותן. הן לא "עוזרות לקרנית שתחזור למצב הטבעי שלה"... העדשה הקשה יושבת על הקרנית המעוותת, ומאפשרת ראייה טובה כל זמן שהיא מורכבת על העין.

    לא ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר אם יש לך קרטוקונוס.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/06/2017 קרטוקנוס

    שלום!
    רציתי לשאול אם הרופא אומר שכבר אין מה לעשות חוץ מניתוח או עדשות מגע קשות שאני לא יכולה לשים אותם מה אפשר לעשות?

    plastic-bottle-cap-art-mary-ellen-croteau-2
    שלום רב,

    יש הרבה מה לעשות!!!

    אם הקרטוקונוס נמצא בשלבי התפתחות והתגלה לאחרונה - יש לבצע קרוס לינקינג כדי לעצור את התקדמותו. אם הקרטוקונוס התגלה לפני שנים רבות והוא יציב - האפשרויות כוללות עדשות מגע קשות מסוגים שונים והשתלת טבעות. אם ניסית עדשות קטנות רגילות ואת לא מסוגלת לשים אותן יותר, ניתן לשקול עדשות היברידיות או פיגיבק או סקלרליות.

    אם את לא מסוגלת לשים יותר עדשות מגע בכלל, אחרי שניסית את כל הסוגים - השלב הבא הוא השתלת קרנית. מומלץ להתייעץ עם מומחה לקרנית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/04/2017 קרטוגלובוס.

    פרופ’ אבי סלומון שלום

    בני לוקה בפגם בעניים בשם קרטוגלובוס.
    אנחנו מטופלים בשערי צדק

    עד היום רועי הרכיב משקפיים כי לא הצלחנו להתנהל איתו עם עדשות מגע. ראיתו הלכה והתדרדרה
    ועכשיו שהגיע לגיל 13 הותאמו לו עדשות המגע – עדשות מגע סקלרליות.

    אני מעוניינת לשאול האם אתה מכיר את מחלת הקרטוגלובוס והם אתה יכול להאיר לנו את הדרך מעבר לטיפול שאנחנו עוברים בשערי צדק.
    ואם אתה לא יכול לסייע לנו האם יש רופאים אחרים בארץ או בעולם שאת יכולה להפנות אותנו אליהם כדי לסייע לרועי.

    תודה וחג שמח

    Colourful_Eye_by_LuminousStar
    שלום רב,

    קרטוגלובוס היא מחלה נדירה מאוד של הקרנית, שבה יש הידקקות משמעותית של כל הקרנית כולל ההיקף (בניגוד לקרטוקונוס שבו יש הדקקות ממוקמת לחלק המרכזי-תחתון של הקרנית). מסיבה זו קשה מאוד לבצע השתלות קרנית בקרטוגולובוס. על כן יש לעשות כל מאמץ לתקן את הראייה בעזרת עדשות מגע. עדשות מגע  סקלרליות הן פתרון מצוין, ואם בנך מסתדר אתן, ומשיג איתן ראייה תפקודית - זו הדרך שבה יש ללכת.

    השתלות קרנית לקרטוגולובוס מבוצעות כשאין ברירה, וכשלא ניתן יותר להרכיב עדשות מגע כלשהן. מדובר בד"כ בשני ניתוחים. הראשון - ניתוח ארוך ומורכב, בו מושתלת קרנית שלמה (ללא תאי האנדותל והדסמט) עם היקף סקלרלי על גבי הקרנית הדקה. החצאית (ההיקף) הסקלרלית מוכנסת לתוך תעלה היקפית אותה יוצרים מתחת ללימבוס (הגובלת), ומעוגנת לסקלרה עם תפרים. ניתוח זה מגדיל את עובי הקרנית, ומשמש כהכנה לניתוח השני, בו מבוצעת השתלת קרנית רגילה במרכז.

    בכל מקרה מומלץ לדחות את הניתוחים האלו לגיל מאוחר יותר, ולבצעם רק כאשר לא ניתן לקבל ראייה סבירה בעזרת העדשות הסקלרליות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/03/2017 ומה יש לעשות עם קרטקונוס אחורי?

    אם אכן יש. מה אפשר לעשות עם זה?
    מבין שפרוטוקול אתונה שנוי במחלוקת אבל האם הוא מתייחס גם לקרתקונוס אחורי?

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שוב שלום,

    אם אכן יש קרטוקונוס אחורי (התקמרות אחורית משמעותית) - אין הרבה מה לעשות.

    פרוטוקול אתונה אינו מתייחס לקרטוקונוס אחורי. קרוס לינקינג, שהוא חלק מפרוטוקל אתונה, מקשיח בעיקר את השכבות הקדמיות של הקרנית.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/04/2016 ניתוח קרוסלינקינג בגיל 37

    אני סובל מקרטוקונס בשתי העיניים כבר 20 שנים. ראיה מתוקנת בעזרת עדשות קשות נושמות. חדות ראייה עם עדשות 6/6 בשתי עיניים עם משקפיים הראיה לא מספיק טובה. לצערי לא נמצא במעקב!! השאלה שלי האם בגיל שלי כדאי לעשות קרוסלינקינג? כי הבנתי שהמחלה עוצרת בטבעיות בסביבות הגיל שלי. אני רוצה להיות בטוח. הטכנולוגיה הזאת לא הייתה קיימת ב 10 השנים הראשומות אחרי אבחון שלי. אודה מאד לתשובתך..והאם יש ניתוח מומלץ שיכול לפטור אותי מהקללה של עדשות המגע…כי הגעתי לגיל שפשוט נמאס לי לשים אותם..ויש ימים שקשה איתם.

    מייק

    hidden_eye
    שלום רב,

    העובדה שאינך נמצא במעקב קבוע של רופא עיניים היא מצב לא תקין. נכון שנוח לשבת ליד המחשב, להזיז את העכבר, ולשלוח שאלות באינטרנט. אבל אין בכך תחליף למעקב קבוע אצל רופא עיניים מומחה לקרנית, ולקבלת ייעוץ ישיר על פי הנתונים של העיניים שלך.

    ככלל אין טעם לבצע קרוס לינקינג בשלב זה, אם המצב קיים מזה כ- 20 שנה, אתה בן 37, ואם אכן הקרטוקונוס יציב. אבל כדי לדעת אם הקרטוקונוס באמת יציב, צריך היה לבצע מיפויים של הקרנית אחת למספר חודשים במהלך השנים, ולשמור על מרשמי המשקפיים (המספר והצילינדר של המשקפיים בתקופות שונות במהלך השנים האחרונות). בדיקת המידע של מיפויי הקרנית ומרשמי המשקפיים במהלך השנים חיונית כדי להעריך אם הקרטוקונוס יציב. אם הקרטוקונוס יציב אין טעם בקרוס לינקינג.

    הטיפול בקרוס לינקינג מייצב את הקרנית ומונע החמרה בקרטוקונוס, אך אינו משפר את הראייה. שיפור הראייה מושג באמצעות עדשות מגע מיוחדות. אם אינך מסוגל יותר להרכיב עדשות מגע, יש לשקול השתלת קרנית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/02/2016 לייזר בעיניים עם קרטקונוס

    עשיתי בדיקת התאמה לליזר בכמה מכונים ובכולם אמרו לי שאי אפשר בגלל שיש לי קרטקונוס קל. עדיין לא שם לב לסימפטומים אפילו והצילינדר בינתיים כמעט ולא קיים ..
    שאלתי היא האם יש טיפול כלשהו שאפשר לעשות לקרטקונוס ושלאחריו אוכל לעשות גם לייזר ?
    לא מסתדר עם משקפיים ונמאס מעדשות ..

    תודה,

    בן

    Third Eye _2, b
    שלום בן,

    עליך לבצע בהקדם קרוס לינקינג (קשרי צילוב) לעצירת התקדמות הקרטוקונוס. טיפול זה מבוצע בקרטוקונוס התחלתי הנמצא בשלבי התפתחות, ומטרתו למנוע את ההחמרה בהתקמרות הקרנית, שעלולה לגרום לירידה נוספת בחדות הראייה. הטיפול אינו מביא להסרת משקפיים, אינו משפר את הראייה, אך עוצר את התקדמות הקרטוקונוס. מומלץ לגשת ללא דיחוי לרופא עיניים מומחה לקרנית שיבדוק אותך ויסביר לך על חשיבות הטיפול.

    לחץ כאן לקריאה נוספת באתר על קרוס לינקינג לקרטוקונוס.

    לא ניתן לבצע טיפול לייזר להסרת משקפיים מכיוון שטיפול כזה יקטין את עובי הקרנית, וכתוצאה מכך עלול להאיץ את התקדמות הקרטוקונוס. אמנם יש מכונים המציעים שילוב של PRK וקרוס לינקינג במצב כזה (מה שנקרא פרוטוקול אתונה), אולם אין עדיין תמימות דעים בעולם ובארץ על פרוטוקול זה.

    המלצתי לך היא לבצע קרוס לינקינג בהקדם האפשרי, ולהמשיך להשתמש במשקפיים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/10/2015 קרטוקונוס

    גילו לי את הקרטוקןנוס בשלב מאוחר …גיל 45…נאמר לי שהמצב הינו סטטי ..יש לי בעיית קריאה וכן בעיה קטנה לראיה מרחוק .האם בעקבות הקרטוקונוס עדיף לי להשתמש בעדשות מגע או שניתן להשתמש במשקפי מולטיפוקל?

    גיל

    picasso109

    שלום גיל,

    קרוב לודאי שמדובר בקרטוקונוס קל שהיה קיים שנים רבות. אם הסתדרת עד כה ללא עדשות מגע - אין טעם להתחיל בכך עכשיו. בגילך אתה כבר זקוק למשקפי קריאה, כמו מרבית האנשים. מומלץ לפנות לאופטומטריסט, ולהתקין משקפיים מולטיפוקאליות, ובמקביל גם זוג משקפי קריאה. כ"כ מומלץ לחזור על מיפוי הקרנית בעוד כחצי שנה, רק כדי לוודא שהקרטוקונוס אכן יציב.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/08/2015 קטרקט וקרטוקונוס

    יש לי קטרקט בשתי העניים ויש לי גם קרטוקונוס בשתיהן.הרופא אומר שננתח את הקטרקט ונביא בכך לשיפור הראיה מבלי לטפל בקרקוטונוס כי נראה לו שהוא נעצר בגילי (אני בגיל 58). מקריאת חומר באינטרנט אני קורא שמשיגים שיפור בראיה מטיפול בקרטוקונוס.
    האם זה נכון לנתח את הקטרקט ולא לטפל בקרטוקונוס.

    אבי

    imagesG1FL58NX

    שלום אבי,

    הרופא שלך צודק. בגילך יש לנתח את הקטרקט בלבד. הקרטוקונוס קיים אצלך שנים רבות, וקרוב לודאי שהיה יציב ב-15 השנה האחרונות. מה שהשתנה לאחרונה אצלך הוא הקטרקט. לכ"כ קרוב לודאי שהקרטוקונס היה קל, והיה ניתן לתיקון אופטי בעזרת משקפיים או עדשות מגע. אחר ניתוח קטרקט תשוב ראייתך להיות כפי שהיתה לפני שהקטרקט התפתח.

    אם לאחר ניתוחי הקטרקט לא תהיה לך ראייה טובה, אפשר יהיה לשקול אפשרויות טיפוליות לקרטוקונוס. אפשרויות אלו כוללות עדשות מגע מיוחדות, השתלת טבעות, או השתלת קרנית. מכיוון שיש לטיפולים אלו חסרונות בצד יתרונות, ומכיוון שהתוצאה האופטית לא תמיד צפוייה - מומלץ אם אין צורך בכך שלא לטפל בקרטוקונס.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/06/2015 גיוס קרבי לאחר השתלת טבעת

    אני עומד בפני גיוס ליחידה קרבית ולפני כשלושה חודשיים התגלה אצלי קרטוקונוס בעין ימין ברמה בינונית מה שגרם לי לבצע את הניתוח. השאלה האם אכן אוכל להתגייס לקרבי בהתחשב בסיכון בזיהומים שיש שם?

    מיכאל

    325794_8739804_lz

    שלום מיכאל,

    התאמתך לשירות קרבי נקבעת על פי הפרופיל הרפואי שלך. מכיון שיש לך קרטוקונוס, יגרום הדבר לקביעת סעיף ליקוי מתאים על פי הנחיות ענף מיון רפואי של חיל הרפואה בצה"ל. הניתוח כשלעצמו לא מגביל אותך. מה שמגביל הוא העובדה שיש לך קרטוקונוס, ולמרות שעברת ניתוח טבעות - עדיין יש לך קרטוקונוס, שיגרום לקביעת פרופיל רפואי בהתאם.

    בהקשר לכך חשוב להבין שאף אחד מהטיפולים לקרטוקונוס (קרוס לינקינג, השתלת טבעות, השתלת קרנית) לא מרפא את המחלה. העין נשארת עם קרטוקונוס תמיד. הטיפולים יכולים לייצב את הקרנית, לעצור את התקדמות המחלה, או לשפר את הראייה, אך לא מעלימים את הקרטוקונוס.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/07/2013 עדשות דחוף

    אני זקוק דחוף לעזרה אני מרגיש שהראיה שלי מדרדרת
    יש לי קרקטונוס ובתקופה האחרונה חלה ירידה בראייה.
    מבקש את התיחחסותכם

    יובל שלום רב,
    מומלץ לגשת למומחה למחלות קרנית.
    הבדיקה של המומחה לקרנית תכלול בין השאר מיפוי ממוחשב של הקרנית ובדיקת המספר במשקפיים.
    אם בדיקות אלו יראו שחלה החמרה בקרטוקונוס, ההמלצה שתקבל תהיה לבצע בהקדם קרוס לינקינג לקרטוקונוס, כדי לייצב את הקרנית.
    בנוסף יהיה עליך להתאים עדשות מגע חדשות בהתאם למצב הקרנית.
    אנא פנה למרפאת קרנית. פרטים לקביעת תור לבדיקה בעמוד צור קשר באתר זה.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    15/11/2012 השתלת קרנית בקרטוקונוס

    שלום רב,
    לבתי בת ה 25 יש קרטוקונוס מאוד מתקדם ולמעשה כבר אובחנה כזקוקה להשתלה.
    שתי שאלות: 1. על פי מה מחליטים האם נעשית השתלה של קרנית מלאה או חלקית?
    2. ידוע לנו שבגרמניה בטיפול בקרוס לינקינג נעשה שלב נוסף של הצמדת עדשה מלאכותית. האם זה מגדיל את הסיכוי למניעת ההתדרדות של המחלה?

    שלום נאוה,

    השתלת קרנית לקרטוקונוס יכולה להיות מלאה או שכבתית (השארת השכבה האחורית במקרה זה).
    ההחלטה על סוג הניתוח תלויה בגורמים שונים כגון עובי הקרנית, קיומה של צלקת במרכז הקרנית, ובשלמות השכבה האחורית של הקרנית.
    לשאלתך השניה - את כנראה מתכוונת להשתלת עדשה תוך-עינית (Phakic IOL) לאחר טיפול בקרוס לינקינג. מדובר במספר קטן מאוד של דיווחים בספרות, ולא ניתן לכן עדיין לקבוע את בטיחות השיטה לטווח הארוך.
    חשוב לציין שלעדשות תוך עיניות יתכנו סיבוכים ארוכי טווח שונים כגון פגיעה בקרנית, קטרקט וגלאוקומה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    14/05/2012 ניתוח לייזר וקרטוקונוס

    מעוניין לשמוע על אפשרות לטיפול בהסרת משקפיים או במקרה שלי עדשות במקרה של קרטוקונוס

    שלום יוסי,

    לא ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר במקרה של קרטוקונוס.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.