להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • תוצאות

    במהלך 25 השנים בהם מבוצעים ניתוחי לייזר להסרת משקפיים הייתה התקדמות רבה בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות המיישמות תבניות שיוף מתוחכמות (טכנולוגיית ה- wavefront), ומשתמשות במערכות עקיבה דינאמיות מהירות המאפשרות מרכוז ודיוק של השיוף על פני הקרנית. התקדמות זו הביאה לשיפור משמעותי בתוצאות של ניתוחים אלו, ולשיעורים גבוהים מאוד של שביעות רצון המנותחים. מחקרים אובייקטיביים שהתפרסמו בשנים האחרונות ע”י ה- FDA מדגימים את התוצאות של ניתוחי הלייזר עבור מערכות לייזר שונות, ועבור סוגי שונים של הפרעות תשבורת.

    במהלך השנים התפרסמו בספרות הרפואית מחקרים רבים על תוצאות הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר. מכיוון שמרכזים שונים משתמשים במכשירי לייזר שונים, בתוכנות ואלגוריתמים שונים של טיפול, קריטריונים שונים לבחירה של מנותחים, ומנתחים בעלי ניסיון שונה – קשה להשוות את התוצאות ולסכמם. יחד עם זאת חשוב להכיר את הנתונים הנמסרים בספרות הענפה, ולהבין את אופן הדיווח על התוצאות.

    פנים מחייכות - לאחר הסרת משקפיים בלייזר...

    כיצד מדווחות תוצאות של ניתוחי לייזר בספרות הרפואית?

    ישנם מספר מדדים המדווחים ברוב המחקרים:
    1. אחוז האנשים שהשיגו ללא משקפיים ראיה של 6/6 ומעלה.
    2. אחוז האנשים שהשיגו ללא משקפיים ראיה של 6/12 ומעלה (הראיה המינימלית הדרושה לקבלת רשיון נהיגה במרבית המדינות בעולם).
    3. אחוז האנשים שמגיעים למספר במשקפיים בטווח שבין 1+ ל 1- דיופטר לאחר הניתוח.
    4. אחוז האנשים שמגלים שביעות רצון לאחר הניתוח.

    בנוסף מדווחות התוצאות בנפרד לקוצר ראיה (מיופיה) ולרוחק ראיה (היפראופיה), ועל פי מידת התשבורת שלפני הניתוח (גודל המספר במשקפיים).
    במקביל להתפתחות הטכנולוגית בלייזרים המשמשים לניתוחי תשבורת, חל שיפור משמעותי בתוצאות הניתוחים. המעבר משימוש בשיוף רגיל בעבר לשימוש בשיוף המבוסס על ה- wavefront גרם לשיפור משמעותי מאוד בתוצאות שלאחר ניתוחים אלו.

    אלונה ואורית, שתי אחיות, שעה לאחר הניתוח, ויום לאחר מסיבת החינה של אלונה (מימין)...

    אלונה ואורית, שתי אחיות, שעה לאחר הניתוח, ויום לאחר מסיבת החינה של אלונה (מימין)…

    אלונה ואורית 3 חודשים לאחר הניתוח. אלונה (משמאל) כבר נשואה, ושתיהן מאושרות ללא משקפיים....

    אלונה ואורית 3 חודשים לאחר הניתוח. אלונה (משמאל) כבר נשואה, ושתיהן מאושרות ללא משקפיים….

    תוצאות בקוצר ראייה  (מיופיה)

    תוצאות בתקופה שלפני הכנסת ה- wavefront

    המחקרים שנערכו ע”י ה- FDA במנותחים עם קוצר ראיה נמוך (עד 6.0- דיופטר) שטופלו עם דור הלייזרים הותיקים בתקופה שלפני הכנסת ה- wavefront הראו ש- 67%-86% מהמנותחים השיגו ראיה של לפחות 6/6 , 93% – 100% השיגו ראיה של לפחות 6/12, וש- 94%-100% השיגו תיקון אופטי בטווח של 1.00± דיופטר מהתיקון המתוכנן.
    מחקרים שנערכו לאחר ניתוחים בקוצר ראיה בינוני (בין 6.0- ובין 12.0- דיופטר) שבוצעו עם הלייזרים בתקופה שלפני הכנסת ה- wavefront דיווחו ש-  26%-71% ראו לפחות  6/6 , 55%-100% ראיה של לפחות 6/12, וש- 41%-96% השיגו תיקון אופטי בטווח של 1.00± דיופטר מהתיקון המתוכנן.
    מעל 12.0- כמות השיוף הנדרשת לא מאפשרת בד”כ לבצע LASIK, ובמקרים רבים אף לא מאפשרת לבצע PRK.

    תוצאות לאחר שימוש בטיפול לייזר מונחה wavefront
    ניתוחי תשבורת המונחים ע”י ה- wavefront ובשילוב עם מערכות עקיבה מתוחכמות ומהירות, הנמצאות כעת בשימוש במכוני לייזר רבים, שיפרו בצורה דרמטית את הדיוק והמהימנות של התוצאות. אחוז גבוה יותר של המנותחים מגיעים לראיה של 6/6 או טובה מ- 6/6 בעקבות הכנסת הטכנולגיות המתקדמות. בתיקונים של קוצר ראיה נמוך ובינוני של עד 12.0- דיופטר דווח על ראיה של לפחות 6/6 ב 79%-95% מהמנותחים, וראיה של לפחות 6/12 ב- 96%-100% מהמנותחים.
    בפרסום רשמי של ה- American Academy of Ophthalmology (האיגוד המקצועי הגדול ביותר של רופאי עיניים ברחבי העולם) נבדקו התוצאות של הלייזרים המאושרים ע”י ה- FDA לניתוחי תשבורת, ושבהם מיושמת טכנולוגיית ה- wavefront (לחץ כאן לקריאת המאמר).

    דיווח ה- AAO על תוצאות ניתוחים מונחי wavefront

    מאמר שבו דיווח ה- AAO על תוצאות ניתוחים מונחי wavefront לקוצר ראיה.

    תוצאות מחקרי ה- FDA הדגימו שאחוז המשיגים ראיה של 6/6 או טוב מכך היה  84.1%-93.9% בלייזרים השונים (ראה טבלה 2 במאמר). בנוסף נבדק באיזה אחוז מבין המנותחים לאחר הניתוח הושגה ראיה ללא משקפיים, שהייתה טובה יותר מהראיה עם משקפים לפני הניתוח. נמצא שב- 67.2%-81.1% היה שיפור בראיה ללא משקפים לאחר הניתוח ביחס לראיה המיטבית עם משקפים לפני הניתוח.

    שביעות רצון
    שביעות הרצון של המנותחים נבדקה גם כן במחקרים רבים. גם כאן התוצאות תלויות בסוגי הלייזר, ובצורת חיבור השאלונים המשמשים להערכה הסובייקטיבית של המנותחים.
    במחקר שנערך על לייזר ה- Technolas של חברת Bausch and Lomb (הלייזר בו משתמשים ב”הדסה אופטימל”) נמצא ש- 99.7% מהמנותחים דיווחו על איכות ראיה משופרת 6 חודשים לאחר הניתוח, 98.8% הביעו שביעות רצון מהתוצאה, ו- 98.2% הצהירו שאם היו צריכים לבחור שוב, היו עושים את הניתוח.

    שלוש אחיות (באדום, שחור ולבן)... תצלום משפחתי עם 3 אחיות: משמאל (באדום ולבן) - אלינור, אותה ניתחתי לפני 7 שנים (וגם את בעלה ניתחתי...). מימין (בשחור ולבן) - מיכל, אותה ניתחתי לפני 4 שנים. במרכז, עומדת לידי (באדום ושחור) - אילנה, שנותחה עכשיו. כולן מאושרות, כי הן לא זקוקות יותר למשקפיים, וגם לא לעדשות מגע.

    שלוש אחיות (באדום, שחור ולבן)…
    תצלום משפחתי עם 3 אחיות: משמאל (באדום ולבן) – אלינור, אותה ניתחתי לפני 7 שנים (וגם את בעלה ניתחתי…). מימין (בשחור ולבן) – מיכל, אותה ניתחתי לפני 4 שנים. במרכז, עומדת לידי (באדום ושחור) – אילנה, שנותחה עכשיו.
    כולן מאושרות, כי הן לא זקוקות יותר למשקפיים, וגם לא לעדשות מגע.

    תוצאות ברוחק ראייה (היפראופיה)

    התוצאות ברוחק ראיה (היפראופיה) בעבר היו כרוכות במידה נמוכה יותר של הצלחה ויציבות. בעקבות התפתחות טכנולוגית ה- wavefront, ולאחר הרחבת קוטר שטח השיוף בניתוחי לייזר לתיקון היפראופיה, וגם הודות למרכוז טוב יותר כתוצאה מהכנסת מערכות העקיבה המהירות, השתפרו גם התוצאות של הניתוחים לתיקון היפראופיה.
    ההצלחה בניתוח תלויה במידת ההיפראופיה, ובד”כ התוצאות טובות יותר עד היפראופיה של 4.00+ דיופטר. בניתוחים מונחי wavefront במנותחים עם היפראופיה של עד 6.00+ דיווח ה- FDA על שיעור של 55%-59% שראייתם לאחר הניתוח ללא משקפיים הייתה 6/6, ו- 93%-97% שראייתם לאחר הניתוח ללא משקפיים הייתה 6/12.

    השוואת LASIK מול PRK

    מחקרים רבים המבוצעים בשנים האחרונות, בהם נערכת השוואה בין תוצאות ניתוחי LASIK וניתוחי PRK מצביעים על כך שאין הבדל בתוצאות בין שני הניתוחים. מחקרים אלו משווים את התוצאות בין שתי השיטות כאשר הן נערכות באותו מרכז רפואי, ע”י אותם מנתחים, ובשימוש באותה מערכת לייזר (לחץ כאן לקריאת המאמר).
    השיפור הטכנולוגי שהושג בזכות השימוש ב- wavefront ובשימוש במערכות העקיבה המתוחכמות, במקביל לשימוש במיטומיצין בניתוחי PRK (כנגד התפתחות צלקת בקרנית), והשימוש בעדשות מגע טיפוליות לשימוש ממושך (extended wear contact lenses) בעלות עבירות חמצן גבוהה – כל אלו הפכו את ה- PRK לחלופה נוחה ובטוחה ביותר ל- LASIK, ובעלת תוצאות ראייה זהות ל- LASIK.

    מאמר המשווה בין תוצאות PRK ו- LASIK

    מאמר המשווה באופן פרוספקטיבי בין תוצאות ניתוחי PRK וניתוחי LASIK.

    בנוסף – ניתוחי  PRK לא כרוכים בסיבוכי המתלה הקיימים ב- LASIK (סיבוכים כגון – פיצול לא תקין, קרע במתלה, קפלי מתלה, תזוזת המתלה, צמיחת תאי אפיתל מתחת המתלה, ודלקת מתחת המתלה) ובסיכון לעיוות הקרנית (ectasia).

    מספר מחקרים הראו שיצירת המתלה בניתוחי LASIK יכולה לגרום לאברציות מסדר גבוה. השוואה בין תוצאות LASIK ו- PRK הראתה שאחרי הניתוח היו יותר אברציות מסדר גבוה אחרי LASIK בהשוואה ל- PRK (לחץ כאן לקריאת המאמר). בנוסף, המתלה שנוצר ב- LASIK יכול ליצור מיסוך של חלק מיכולות השיוף המדויק הקיימות היום בשיטת ה- wavefront, תופעה שלא קיימת כאשר השיוף נעשה על פני הקרנית החיצוניים כמו ב- PRK. לכן מנתחים רבים מאמינים כיום ששיוף על פני השטח (PRK) נותן דיוק רב יותר בתבניות השיוף המתקדמות הקיימות כיום.

     

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    התקשרו עכשיו ל- 052-6741425 או השאירו פרטים בטופס:

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

     

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    29/08/2017 פחד מניתוח

    שלום אני בן 20 עם מספר הקטן מ6- בשתי העיניים וברוך השם נמצאתי מתאים לשני סוגי הניתוח ובחרתי בבטוח יותר בPRK ויש לי קצת חשש מהניתוח

    1. מה האחוזים שאפשר לראות 6/6 לאחר הניתוח ?
    2. מהם אחוזי ההצלחה של הניתוח ?
    3. אני מאוד מאוד רוצה לעשות את הניתוח גם מבחינת הרגשה טובה וגם מבחינת נוחות אך החשש שאם הניתוח לא יצליח חלילה והראיה תדרדר מאוד משפיע עליי וגורם לי לא לרצות לעשות אותו למרות שבשבילי זה בגדר “חלום”

    אשמח לחוות דעתך , תודה מראש :)

    confused
    שלום רב,

    התשובות לשאלות נמצאות בדפי האתר, תחת הכותרת תוצאות. הניתוח בטוח מאוד, וללא ספק יותר בטוח מעדשות מגע. הוא נעשה בהצלחה לעשרות מיליוני אנשים בעולם, ולמאות אלפי אנשים בארץ במהלך 30 השנים האחרונות. אני בטוח שהניתוח יצליח גם אצלך, אם תחליט בחוכמה היכן לבצעו.

    על הפחדים שלך תצטרך להתגבר בכוחות עצמך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/03/2017 סוגניתוח

    שלום רב אני מתלבט בין ניתו prk ל z לאסיק..בעיקר בשל זמן ההחלמה והסיכונים הכרוכים בכל שיטה…אשמח לחוות דעת

    prk ring
    שלום,

    PRK.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/02/2017 ניתוח בשיטת trans PRK במספרים גבוהים

    לאחר בדיקות התאמה,הומלץ לי ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטת trans PRK.
    המספר שלי בשתי העיניים הוא 8- ורציתי לדעת מהו הסיכון לנסיגת הראיה לאחר ביצוע הניתוח במספרים כאלו, והאם הנסיגה עלולה להיות משמעותית. כמו כן אשמח לדעת האם קיים הבדל לכך בין השיטות השונות.

    יעל

    288160076127744098wNmW1Tkqc
    שלום יעל,

    הסיכון לנסיגת המספר תלוי ביציבות המספר בשנים האחרונות ובגיל בזמן הניתוח. ככל שהמספר יציב יותר זמן, וככל שהגיל בזמן הניתוח יותר גדול - כך הסיכוי לנסיגה הולך וקטן. ככלל - סיכוי הנסיגה בממוצע לכל המספרים הוא כ- 5%. שיטת הניתוח לא משפיעה על שיעור הנסיגה.

    ברב המקרים לא מדובר בנסיגה משמעותית, בד"כ לאיזור ה 1-. גם אם יש נסיגה ל 1-, עדיין לא מדובר בבעייה. ההבדל בין 8- ובין 1- הוא מהותי: עם 1-, ללא משקפיים, את יכולה לעבוד מול מחשב, לבצע את רב פעילות היום יום בבית ובמשרד, ללמוד, לקרוא, לכתוב וכו'. עם 8- ללא משקפיים את אינך רואה דבר.

    את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה. 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/02/2017 מבולבלת מכל השיטות

    שלום, אני בת 21 ויש לי -5.75 בעין שמאל ו-4.5 בעין ימין. עשיתי בדיקת התאמה בשני מכוני לייזר. בשניהם נאמר לי שאני מתאימה לכל סוגי השיטות. באחד הציעו לי את שיטת הEBK ובשני LASEK. אני מנסה להבין, מה זה אינטרלאסיק ובמה זה שונה מלאסיק רגיל? ומה זה wavefront ? והאם זה תוספת שאפשר להוסיף לכל סוג ניתוח? אני מבולבלת מאוד ולא יודעת מה לעשות…

    confused
    שלום רב,

    אכן מבלבל. אם יש לך זמן סבלנות, את מוזמנת לעיין בדפי האתר, בהם יש הסברים מפורטים על כל השיטות.

    שיטת ה- PRK הוא הבטוחה והיעילה בין כל השיטות, וזו השיטה עליה אני ממליץ לרוב האנשים הבאים אלי לניתוחי הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/12/2016 שיטת Wavefront

    שלום, עשיתי בדיקת התאמה להסרת משקפיים והמליצו לי לעשות ניתוח בשיטת PRK. הבנתי שיש אפשרות לעשות עם או בלי שימוש בwavefront, ולי המליצו לעשות בלי. רציתי לדעת מה בדיוק זה אומר wavefront והאם זה הגיוני שאני לא זקוק לזה. (מחיפוש באינטרנט הבנתי שזה נפוץ היום ומשתמשים בזה כברירת מחדל). המספר שלי הוא -6 ו-6.5.
    תודה רבה,
    אורי

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    אורי שלום רב,

    מזה מספר שנים אנחנו מבצעים לכולם את הניתוח עם Wavefront. השימוש ב- Wavefront מביא לשיוף מדוייק מותאם אישית, שלוקח בחשבון את המבנה הייחודי של הקרנית שלך, ולכן מביא לתוצאות מדוייקות יותר, ולראייה איכותית יותר. ה- Wavefront נחשב מזה מספר שנים לטיפול סטנדרטי, ואין שום סיבה לא לכלול אותו בטיפול שלך (אלא אם כן אין למכון בו ביקרת את הטכנולוגיה הזאת).

    אתה מוזמן לבדיקת התאמה אצלנו. 1800-200-222 או 052-6741425.

    בהצלחה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/10/2016 ניתוח prk או ניתוח השתלת עדשה?

    אני בת 21, סובלת ממיופיה גבוהה.
    -9.00 ו-10.00 . צילינדר-1.ו5 ו-2.
    גודל אישונים בלילה הוא 8 ממ – די גדול..
    היפרדות זגוגית שקשורה למספרים הגבוהים.. מתבטאת בראיית זבובים וחוטים בשדה הראיה סינוורים בלילות…
    עובי קרנית בבדיקת התאמה 503.
    מאמר לי שבמספרים כמו שלי צריך לשייף הרבה ואין הרבה ממה לשייף.. וכי אחרי הניתוח אני אשאר עם קרנית דקה ממש . (הומלץ לי כאמור על prk).

    אני מאוד מתוסכלת ומבלבלת מהעניין… כי במכון אחר נאמר לי כי במצב שלי לא כדאיי בכלל לבצע prk בגלל עובי הקרנית שיישאר אחר כך, שהומלץ לי על ניתוח להשתלת עדשה תוך עינית.
    האם אתה חושב שכדאי לי יותר prk או השתדלת עדשה?
    האם אתה חושב שאם אעשה prk עם נתונים כמו שלי הקרנית תהיה דקה במצב מסוכן ואוכל להתעוור? או לפתח סיכונים וסיבוכים מסוכני לאחר הניתוח?

    מור

    confused
    שלום מור,

    אי אפשר לעשות לך PRK בגלל השילוב של מספר גבוה וקרנית דקה. האפשרות היחידה עבורך היא השתלת עדשה תוך עינית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/09/2016 ניתוח אינטראלאסיק

    שלום ד”ר סולומון
    שמי מעין, בת 27. בבדיקת התאמה שערכתי לפני מספר ימים נמצאתי מתאימה לעבור ניתוח אינטראלאסיק. אני מרכיבה משקפיים מגיל שנתיים ו8 חודשים והמספר שלי בשנים האחרונות עמד על 4.35+. לאחר הבדיקות במכון נאמר לי שהמספר שלי גבוה יותר ממה שחשבתי והוא 6+. )ושכך היה גם בשנים האחרונות(. הבנתי שאני מתאימה באופן גבולי לניתוח ונאמר לי מהרופא במפורש שבסביבות גיל 40 בטוח יחזור לי מספר )בערך 1.30(.
    אני מאד רוצה לעבור את הניתוח אולם חשוב לי לשמוע דעה נוספת האם זה באמת כדאי בהתחשב במספר הגבוה ובכך שישנה סבירות גבוהה עד כדי ודאית שיחזור לי מספר. האם היית ממליץ לעבור ניתוח במצב כזה? ואם כן, האם שיטת האינטראלאסיק היא המתאימה לי ביותר? (מודעת לכך שאולי חסרים פרטים, סיפקתי את המידע שבידיי..)
    תודה רבה,
    מעין.

    pop_art_eyes_by_xsuicidalcupcakex-d3i8by1
    שלום מעיין,

    יש לך היפראופיה (המצריכה עדשות פלוס במשקפיים). זהו מצב הקיים במיעוט האוכלוסיה, ושונה ממצב של קוצר ראייה (עדשות מינוס במשקפיים) הקיים ברוב האנשים.

    במצב זה, בגיל שלך העין מבצעת תהליך הנקרא אקומודציה, הגורם לכך שהמספר שיש לך עכשיו נמוך יותר מהמספר האמיתי (הסופי) שלך. זאת מכיוון שהעדשה הנצאת בתוך העין מתגברת בתהליך האקומודציה על חלק מהמספר. ולכן במקום 6+ שזה המספר האמיתי שלך, יש לך עכשיו 4.35+. במהלך השנים, כאשר תהליך האקומודציה ייחלש עם הגיל, המספר שלך יעלה בהדרגה ויגיע ל 6+ או אולי גבוה מכך. אם תבצעי כיום את הניתוח, ויורידו לך את המספר הנוכחי, צפוייה עלייה של עוד 1.5+ עד 2+ במהלך השנים הבאות. לכן מקובל לבצע את הניתוח על מספר הנמצא בין המספר הנוכחי שלך ובין המספר הסופי. במקרה שלך מומלץ לבצע את הניתוח לפי 5+ או 5.25+.

    את יכולה לבצע את הניתוח, אבל זאת בתנאי שאת מבינה היטב שבמקרה הספיציפי שלך - לעולם לא יהיה לך מצב של תיקון מושלם. אמנם המצב יהיה טוב יותר מהמצב כיום, אך לא יהיה מצב של תיקון מושלם. בתקופה שלאחר הניתוח יהיה לך קוצר ראייה של כ 1-, שיתאזן בהדרגה לכיוון האפס, ולאחר מכן תהיה שוב עלייה לכיוון ה 1.5+ עד 2+. אם את מוכנה לכך - ניתן לבצע את הניתוח. אם את לא מקבלת את זה, ומחפשת פתרון מושלם - מוטב שתישארי עם משקפיים או עדשות מגע.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/08/2016 סוג ניתוח לייזר

    שלום ד”ר סלומון
    שמי הוא קרין בת 19. עשיתי לפני 10 חודשים בדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר בשני מכונים שונים ולפי הבדיקה נמצאתי מתאימה לניתוח prk (בעין ימין המספר 2.5- ובעין שמאל המספר 7-) דחיתי את הניתוח מכמה סיבות ביניהן העובדה שלא הייתי בטוחה ב100% אם המספר שלי היה ציב במשך השנה לפני הבדיקה . לפני יומיים עברתי בדיקת התאמה נוספת בה נאמר שהמספרים הם -2.5 ו 7- .
    אני מאוד מעוניינת לעבור את הניתוח אבל עברו רק 10 חודשים מאז הבדיקה האחרונה בה המספר יציב . יש לי שני שאלות:
    1) האם עדיף לחכות עוד כמה חודשים או ש 10 חודשים בהם המספר יציב מספיקים לביצוע הניתוח/מבטיחים שהמספר לא יעלה שוב?
    2) במכון בו אני מעוניינת לעשות אמרו שהניתוח יהיה “אינטרלאסק” בפעם הקודמת אמרו שעדיף prk . אשמח לדעת איזה ניתוח יותר מומלץ בהתאם לנתונים שלי? האם באינטרלאסק יש “מתלה” שבעת פגיעה עלול להפגע?

    458188-10-oh-brad
    שלום קרין,

    1 - את ככל הנראה כבר יציבה, וניתן לעשות לך את הניתוח. הבעיה היא לא חוסר היציבות שלך, אלא חוסר הביטחון וההססנות שלך לקבל החלטה, ולעשות מעשה... בכל מקרה אין ברפואה 100%. אם את יציבה מזה שנה, זה אומר שיש סיכוי של כ- 95% שהמספר שלך ימשיך להיות יציב בלי ניתוח או עם ניתוח. הסיכוי הזה לא ישתנה גם אם תחכי עוד 60 שנה. אבל אם תחכי עוד 60 שנה, אז כשתהיי זקנה תוכלי לעבור ניתוח קטרקט, ולא תזדקקי יותר למשקפיים. ועד אז תוכלי להמשיך ולהתלבט...

    2 - PRK.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/07/2016 מה מומלץ לי לעשות ניתוח PRK או אינטרלאסיק

    פרופ׳ אבי סלומון שלום. אני בת 38 רציתי לשאול איזה ניתוח עדיף לי כיוון שיש לי מספר נמוך -1.75 ובעין שניה אפילו פחות עם טיפה צילינדר. עם קרנית עבה. סהכ 8 שנים. נאמר לי שאני מתאימה ל2 הניתוחים. חוששת מבעיות עתידיות עם החיתוך. או שאין מה לדאוג? ושאלה נוספת האם צריך גם WF בניתוח PRK?

     

    eye_see_toast
    שלום ענת,

    ניתוח PRK עדיף על כל חלופה אחרת, מבחינת הבטיחות ומיעוט תופעות הלואי. ה- WF (כלומר: שיוף תוך שימוש בתוכנת wavefront) הוא הכרחי והוא מוצע מזה שנים רבות כטיפול סטנדרטי במכון שלנו. לא ניתן לבצע אצלנו ניתוח לייזר כלשהוא ללא שימוש ב- WF, כי ברור שהתוצאות עם WF טובות הרבה יותר מאשר אם לא משתמשים בו.

    לחצי כאן למידע נוסף באתר זה על ה- Wavefront.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/07/2016 ניתוח לייזר

    מה התוצאות המצופות של ניתוח לייזר להסרת משקפיים במספרים גבוהים? ש לי מספרים גבוהים (7/7.5), וקרנית עבה (לאחר בדיקה שערכתי ובה נאמר לי שנתונים אלו מתאימים לביצוע הניתוח), מה הסיכוי לנסיגה בעתיד? ובכלל לתוצאות מדוייקות?

    תודה

    גלית

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום גלית,

    המספר שלך איננו כ"כ גבוה, ואנחנו מבצעים ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר במספרים של עד 14 דיופטר, אם עובי הקרנית מאפשר זאת. סיכויי ההצלחה הם כ- 95% לקבלת תוצאה מדוייקת ויציבה, ללא חזרה של המספר בעתיד, וקיים כ- 5% סיכוי לחזרה כלשהיא של מספר בעתיד. גם אם יש חזרה של מספר, הרי שמדובר במספר קטן, בד"כ קטן מ 1-. בכ- 1% תיתכן חזרה של מספר מעט יותר גדול מ 1- (בין 1- ל 1.5-). אם זה קורה ניתן בד"כ לבצע ניתוח תיקון, אם עובי הקרנית מאפשר זאת.

    גם אם חזר לך מספר בסביבות 1-, עדיין ההבדל בין 7- ל 1- הוא הבדל משמעותי מאוד מבחינת איכות החיים שלך: עם 7- את לא יכולה לתפקד ללא משקפיים בכלל. אבל עם 1- את יכולה לעבוד במשרד, לקרוא, לעבוד מול מחשב, להיות במסיבה עם חברים, ולעשות כמעט הכל ללא משקפיים, פרט לנהיגה. אפשר במקרה זה להשתמש במשקפיים רק לנהיגה, בעיקר בלילה. אם כמו מרבית האנשים את נוהגת מהבית לעבודה וחזרה, וזה לא מהווה חלק ניכר מהפעילות היומית שלך, אין בכך כל בעייה. ואם זה בעייה מבחינתך, ניתן יהיה לבצע לך ניתוח תיקון, שנעשה בד"כ ללא תשלום נוסף, בהתאם למדיניות המכון בו נותחת.

    בנוסף - יש יתרון למספר מינוס קטן... אם יש לך 1- זה יעזור לך לקרוא ולעבוד מול מחשב ללא משקפי קריאה בעתיד.

    מומלץ לקבל על כך הסבר מפורט מהרופא המנתח במהלך בדיקת ההתאמה.

    בהצלחה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/07/2016 PRK וסיכונים

    שלום, הלכתי לשני מכונים נחשבים ומכון אחד המליץ לי לעשות ניתוח בשיטת PRK והשני בשיטת אינטראלאסיק. ממה שקראתי באתר, הסיכונים בשני הניתוחים שונים לגמרי. לאחר ניתוח PRK, מה הסיכויים להיווצרות צלקת בעין? האם זה משהו שקורה הרבה? האם ניתן לתקן את זה? והכי חשוב, האם יש סיבה לשקול לעשות את הניתוח בשיטת אינטראלאסיק בגלל סיכון זה?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    הסיכון לפתח צלקת בקרנית לאחר PRK הוא נמוך ביותר. אנחנו מבצעים PRK מזה שנים רבות, ומשתמשים מיד בסוף הניתוח במיטומיצין C (חומר נוגד צלקת) למספר שניות, ובנוסף נותנים למנותח טיפול של חודשיים עד שלושה חודשים בטיפות FML (סטרואידים שמטרתם מניעת צלקת). בזכות הטיפול הזה הסיכון לפתח צלקת אחרי ניתוחי PRK הפך למזערי ביותר, וזאת על פי הניסיון שלי עם הפרוטוקול הטיפולי הזה בשנים האחרונות.

    אין שום סיבה לשקול ניתוח בשיטה אחרת כאשר לוקחים בחשבון את כל תופעות הלואי של כל השיטות אלו מול אלו. אין לי כל ספק ששיטת PRK היא כיום השיטה הבטוחה ביותר להסרת משקפיים בלייזר. היא אמנם דורשת שבוע של החלמה, אך לטווח הארוך התוצאות מעולות, והבטיחות גבוהה יותר מכל שיטה אחרת.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/07/2016 ניתוח תיקון

    שלום, אני בת 44, לפני כ 10 שנים עברתי ניתוח לייזר (לאסיק אני חושבת), המספר לפני הניתוח היה באזור 7+ (לאחר טיפות הרחבת אישונים), בבדיקה אצל האופטימטריסט, זמן לא רב לאחר הניתוח המספר עמד על +1.25.
    היום, המספר עומד על +3 (+4 לקריאה), עפ”י המכון שבו נותחתי אין אפשרות לבצע ניתוח תיקון כיוון שהם הורידו את המספר הכי הרבה שיכלו ועכשיו עם הגיל, השרירים שתמכו בראיה קודם נחלשו ולכן המספר הגבוה.
    רציתי לשמוע את דעתכם בעניין.
    תודה.

    Pages-glasses-788798
    שלום רב,

    לא ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר להיפראופיה (רוחק ראייה) של מעל 6.0+, ולא ברור מדוע עברת מלכתחילה ניתוח למספר של 7.0+. הסיכויים לחזרת המספר בהיפראופיה גבוהה הינם גבוהים מאוד, ואכן חזר לך המספר. לאחר שהמספר חזר במקרה של היפראופיה (מספרי פלוס) לא ניתן בשום אופן לבצע ניתוח תיקון (בניגוד למצב בקוצר ראייה, כלומר מספרי מינוס, שם ניתן לבצע ניתוחי תיקון בהצלחה). כל ניתוח תיקון בשלב זה יעלה את הסיכון לחזרה נוספת של המספר. מומלץ שלא לעבור ניתוחי לייזר נוספים במצבך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/04/2016 Prk או lasik

    יש לי קרנית עבה (576) ואני לא יודע באיזו שיטה לבחור… האם הגענו למצב שהטכנולוגיה מאפשרת לנו לא לחשוש יותר מ סיבוכים בשיטת lasik או שיש עדיין סיכוי גבוה לסיבוכים ולכן עדיף prk (יש לי הרבה חברים שעשו את שיטת ה lasik ואמרו שאין בעיה עם זה אבל מצד שני יש מלא אנשים שטוענים שהשיטה עדיין מאוד מסוכנת ולכן עדיף לעשות prk) ועוד דבר יש הבדל בין המכונים כלומר זה שאני הולך לניתוח היקר ביותר לא בהכרח יותר טוב מהזול נכון?

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu
    שלום שלמה,

    הגישה שלי תמיד היתה שעדיף לבצע ניתוח בטוח שכרוך במעט אי נוחות בשבוע הראשון כמו PRK, מאשר לבצע ניתוח נוח אבל פחות בטוח עם תופעות לואי שעלולות להופיע בעתיד כמו LASIK. על ההבדלים בין השיטות כתבתי כאן בהרחבה, וניתן לקרוא את תשובותי לשאלות רבות של גולשים בעבר בנושא זה. במקום לשמוע למה ש"מלא אנשים טוענים" - תחשוב לרגע מה אתה חושב שמתאים בשבילך... ואם אתה עדיין מתלבט אתה מוזמן להיע אלינו לבדיקת התאמה.

    המחיר של הניתוח לא קובע את איכותו. הגורם הראשי שקובע את התוצאות הוא, כמו תמיד, הניסיון והמקצועיות של הרופא המנתח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/04/2016 ניתוח הסרת משקפיים בלייזר

    לפי מה שקראתי תגובות מהגולשים ושאתה עונה להם שמתי לב שיש בעיות לא קטנות ודברים שקורים,
    השאלה היא האם כדי לעשות ניתוח להסרת משקפיים כשרואים כל מיני בעיות כאלו ,אפילו שהסיכוי הוא 1 ל..
    לא הכי פשוט להמשיך עם המשקפיים כאשר יש כאלו חששות ומה שאנשים כתבו כאן שהם עוברים????
    הרופאים טוענים שאין סיכוי אבל בפועל רואים שאנשים מתלוננים על תופעות לפי מה שנראה זה לא רק שבוע שבועיים זה יותר ויש כאלה שלא נפתרה להם הבעיה
    תודה

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    הרושם המתקבל מקריאת השאלות והתשובות הוא שיש לכאורה הרבה בעיות לאחר ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר. זהו רושם מוטעה. האנשים שיש להם בעיות הם מיעוט קטן, ורב הבעיות הן חולפות וניתנות לפתרון, אם הניתוח מבוצע במכון רציני ומקצועי. אתה שם לב רק למיעוט הקטן הזה, מכיוון שהוא מתבטא בשאלות הגולשים. אתה לא יודע מהו האחוז האמיתי של שביעות הרצון מהניתוח, מכיוון שאלו לא מתבטאים ברשת.

    הרב הגדול של אנשים שעוברים ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר מרוצים מאוד, ואין להם סיבה כלשהיא להיכנס לאתר ולכתוב: "איזה כייף לי, אני רואה מצויין ואני מאושר...". אף אחד שטוב לו, לא יטרח להיכנס לאתר ולשתף את הגולשים בתחושותיו. למה? כי זה אופיים של האנשים... כשטוב להם - הם לא אומרים תודה. כשקצת מציק להם - הם עושים רעש גדול... על כל גולש שמתלונן על בעיה וטורח לכתוב על כך באתר שלי יש מאות אנשים מרוצים, שאינם טורחים ואינם רוצים לשתף אחרים בתחושותיהם ובשביעות רצונם מהניתוח. אם אתה תעבור את הניתוח ותהיה מאושר -אני בטוח שתנהג בדיוק כמותם...

    יש אתרי תדמית שמכניסים תגובות של אנשים מאושרים. זו לא המטרה של האתר הזה. האתר הזה מציג בצורה כנה ואמיתית את כל הבעיות, ועונה לכל שאלות הגולשים, ללא סינון. רובם הם אנשים שעברו ניתוח במכונים אחרים, ולא קבלו תשובה לשאלותיהם מהרופא שניתח אותם. במקרים רבים הרופא המנתח אינו זמין לשאלות, אפילו בסיסיות, ולכן נוצר הצורך במענה. מסיבה זו האתר שלי מושך אליו שאלות של מנותחים ממכונים שונים, שלא קבלו מענה הולם ומיידי מהרופא שניתח אותם. המנותחים שלי, לעומת זאת, מקבלים ממני תשובה ישירה ומיידית, בד"כ מהטלפון הנייד שלי, והם מקבלים את המספר הנייד שלי מיד בתום הניתוח.

    אני ממליץ לך לבוא לבדיקת התאמה במכון שלנו, ולקבל הסבר מפורט על ניתוחים להסרת משקפייים בלייזר, ולהתרשם באופן ישיר מהרמה הגבוהה והמקצועית, וממידע אמיתי על סיכויי ההצלחה בניתוח. מדובר בניתוח המבוצע מזה כ-30 שנה, והוא כיום הניתוח הנפוץ ביותר בגוף האדם, והמצליח ביותר מכל הניתוחים שנעשו אי פעם באדם.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/04/2016 בקרוב עושה את הניתוח בהדסה

    שלום פרופסור סלומון,
    הגעתי למכון הדסה ועברתי את הבדיקות ואני מתאים גם ללאסיק וגם לprk, בגלל שהמספר שלי קטן הרופא המליץ לי על lasik כי ההחלמה יותר מהירה והוא יוצר קל. עכשיו חקרתי טיפה והבנתי שבלאסיק יש המון סיבוכים לטווח הארוך כמו עיוות קרנית, ירידה בראיה, סנוור וטשטוש.. השאלה שלי האם בprk יש גם סיבוכים כאלה והאם עדיף לי להחליף את סוג הניתוח לprk?
    מאיר

    confused
    שלום מאיר,

    לכל רופא מנתח יש את השיקולים שלו ותפיסת העולם שלו. אני מאמין ש- PRK היא שיטת הניתוח הבטוחה והמועדפת לכל המספרים ולכ המנותחים. מזה שנים רבות אני מבצע אך ורק ניתוחי PRK בהצלחה רבה לכל מי שבוחר לעבור את הניתוח אצלי. הסיבוכים המסוכנים הכרוכים בלאזיק (אקטזיה או עיוות הקרנית, פתיחה חבלתית של המתלה ואחרים) לא מתרחשים כלל ב- PRK. הבעייה היחידה ב- PRK היא שבוע של החלמה, המתבטא בצעט אי נוחות בעיניים וראייה מטושטשת במקצת סביב היום ה- 2-3 אחרי הניתוח.

    נראה לי שלמען בטיחות רבה יותר במהלך הניתוח ובטווח הארוך, שווה להשקיע שבוע של החלמה ומעט אי -נוחות זמנית. יחד עם זאת זה השיקול שלך באיזו שיטה אתה בוחר. אני ממליץ שתדון בנושא זה עם הרופא המנתח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/03/2016 סיבוכים לאחר ניתוח

    שלום פרופ’ סלומון,
    להבנתי בערך ל5% מהמנותחים חוזר המספר לעיניים. ובמקרים נדירים יותר אף סובלים מסיבוכים כאלו ואחרים בעקבות הניתוח. השאלה שלי, האם ניתן להצביע על מכנה משותף כלשהו לאלו שהסתבך להם לאחר ניתוח? האם הסיבות לסיבוכים לרוב הם נתוני התחלה מסויימים של המנותחים או טעות אנוש של רופא או מכשיר לייזר? (אשמח לתשובות בהקשר של ניתוח PRK ).

    נאור

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום נאור,

    סיכויי החזרה של מספר כלשהוא לאחר הניתוח הוא 5%. בד"כ מדובר בחזרה של מספר קטן מ 1-, שבד"כ לא מצריך משקפיים. סיכויי החזרה של מספר יותר גדול מ 1- נמוכים מ 1%. במקרה זה ניתן לבצע ניתוח נוסף. המספר חוזר מכיוון שזו הנטיה הטבעית של העין, בכ- 5% מהאנשים, גם אם היתה יציבות בשנה שקדמה לניתוח. כלומר: גם אם לא תעבור את הניתוח, ואתה יציב מבחינת המספר, זה אומר שיש לך 95% סיכוי שתישאר יציב, ו-5% סיכוי שהמספר ימשיך לעלות מעט. ולכן, אותו סיכוי קיים אם תעבור את הניתוח. חשוב להבין שלא ניתן לנבא מראש למי תהיה עליית מספר בעתיד.

    לגבי סיבוכים - מדובר בסיבוכים נדירים מאוד. גם כאן לא תמיד ניתן לנבא מי יפתח את הסיבוך. שני הסיבוכים העיקריים אחרי PRK הם זיהום בשבוע הראשון לאחר הניתוח כשהעדשה עדיין על הקרנית, והתפתחות צלקת או עכירות בקרנית בשבועות או בחודשים הראשונים שלאחר הניתוח. כדי למנוע סיבוכים אלו אנו מדריכים את המנותחים להזליף טיפות של אנטיביטיקה וסטרואידים לאחר הניתוח, ולהקפיד לעשות זאת בזמנים קבועים, ובצורה נכונה וזהירה. הקפדה על הוראות הרופא המנתח מונעת מניסיוני את שני הסיבוכים הנ"ל, שהם מאוד מאוד נדירים.

    יובש בעיניים היא תופעת לואי שכיחה יחסית, אך קלה וחולפת, ניתנת לטיפול עם תחליפי דמעות, ובד"כ נעלמת קליל במהלך החודש הראשון.

    בסיכום: ניתוח PRK, המבוצע מזה 30 שנה (החלו  לעשותו בשנת 1986), הוא כיום הניתוח הבטוח והמצליח ביותר להסרת משקפיים בלייזר. הקפדה על הנחיות הרופא המנתח, וביצוע הניתוח במכון גדול ומנוסה, המקפיד על הבטיחות של מטופליו בעדיפות הראשונה - יבטיחו הצלחה וימנעו סיבוכים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/02/2016 שאלות לגבי ניתוח אינטראלזיק, ואיזו שיטה עדיפה?

    שלום
    יש לי יובש בעניים שלעיתים בלתי נסבל אך אני מתאים לשני הניתוחים. איזה מהניתוחים אינטראלזיק או prk גורמים ליותר יובש בעיניים או ששניהם באותה המידה?
    כמה זמן אחרי ניתוח אינטראלזיק אסור לגעת או לשפשף עיניים? האם אחרי חודש חודשיים המתלה יכול לזוז משפשוף עיניים או ממכה כלשהיא? האם זה אומר שעלי להתנזר ממשחק כדורגל וכד’ מחשש לפגיעה בעיין?
    הבנתי מקריאה באינטרנט שיוצרים שכבת קרנית על העין עם מכשיר מיוחד ואותה חותכים מה זה אומר? שלא חותכים את הקרנית עצמה? אם אצטרך בעתיד ניתוח תיקון PRK העין שלי תהיה במצב של עין רגילה שעברה ניתוח PRK או שעדיין יישאר המתלה מהניתוח הקודם?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    ניתוחים בהם מתבצע חיתוך של הקרנית ויצירת מתלה (LASIK, Intra-LASIK) גורמים ליובש בעיניים בשכיחות רבה יותר יחסית לניתוחים בהם מתבצע שיוף על פני השטח ללא חיתוך (PRK, LASEK). זאת בגלל שחיתוך הקרנית גורם לפגיעה בעצבוב התחושתי של הקרנית, ולירידה משמעותית יותר בתחושת הקרנית. הירידה בתחושת הקרנית גורמת לירידה בגירוי להפרשת דמעות וכתוצאה ליובש בעיניים.

    אחרי ניתוחים בהם מתבצע חיתוך של הקרנית מומלץ להימנע ממגע בעיניים לפחות לחודש. לאחר חודש המתלה יציב, אך מכה חזקה מאוד לעין עלולה להזיז את המתלה ממקומו גם שנים אחרי הניתוח. אם אתה עוסק בספורט, או עיסוקך גורם לכך שאתה חשוף לחבלות באיזור הפנים - מומלץ לבצע את הניתוח בשיטת ה- PRK / LASEK שבה לא מבוצע חיתוך כלשהוא בקרנית, ואין כל חשש לנזק כלשהוא בעתיד כתוצאה מחבלה בפנים.

    ביצוע ניתוח בשיטת PRK הוא בטוח יותר לטווח הארוך, ומאפשר לבצע ניתוח תיקון בעתיד בבטיחות רבה יותר. מסיבות אלו, ומסיבות רבות אחרות, אני ממליץ בשנים האחרונות לכל מי שמגיע אלי לבדיקת התאמה לקראת ניתוח הסרת משקפיים בלייזר, לבחור בשיטת ה- PRK, שהיא שיטה הכרוכה בתקופת החלמה של מספר ימים, אך מבחינת התוצאות והבטיחות היא עדיפה בהרבה על כל השיטות האחרות.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/02/2016 איזה ניתוח עדיף לעשות prk או לאסק?

    שלום,
    אני מעוניינת לעשות ניתוח ליזר ומאוד מתלבטת לגבי השיטה.
    יש לי קרנית עבה ואני מתאימה לשתי השיטות
    המליצו לי לעשות ניתוח בשיטת אינטראלזיק אבל אני חוששת מתזוזה של המתלה- האם יש סיבה לחשש זה? הבנתי שרק אם מקבלים מכה ממש חזקה המתלה יכול לזוז..
    אם אני חושבת על שיטת הליטוש איזה ניתוח עדיף לעשות prk או לאסק? מה ההבדל בין השיטות? ומה חסרונותיהן?
    תודה!!

    טל

    קשתית כחולה
    שלום טל,

    אם הקרנית שלך עבה ומיפוי הקרנית תקין את יכולה לעבור אינטראלאזיק. בניתוח שבו מבוצע חיתוך של הקרנית תמיד יכולים להיות סיבוכי מתלה שונים, ותזוזת המתלה היא אחד מהם. מדובר בסיבוך נדיר, שמתרחש לאחר חבלה קשה לעין.

    ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר בהם מתבצע שיוף ישיר של פני הקרנית בלייזר ללא חיתוך של הקרנית (PRK או LASEK) הם בטוחים יותר, אך כרוכים בתקופת החלמה של מספר ימים, בהם יש ללכת עם עדשות מגע טיפוליות, והראייה מעט מטושטשת. ככלל - ניתוחים אלו, בהם אין חיתוך של הקרנית, כרוכים במעט אי נוחות בשבוע הראשון שלאחר הניתוח, אך הם יותר בטוחים בטווח הארוך. לכן עושה בחוכמה כל מי שבוחר בסוג כזה של ניתוחים, ומשקיע כמה ימים בהחלמת מהניתוח למען בטיחות רבה יותר בעתיד. אבל רוב האנשים אינם חכמים, ולכן הרוב בוחרים לעשות ניתוחים בהם מתבצע חיתוך של הקרנית (כגון לאזיק או אינטרא-לאזיק)...

    אין למעשה הבדל מהותי בין PRK ו- LASEK ומדובר בשמות נרדפים של אותה השיטה: הסרת תאי האפיתל של הקרנית, ביצוע הלייזר ישירות על פני הקרנית, והתקנת עדשת מגע טיפולית על הקרנית למשך מספר ימים.

    לחצי כאן למידע נוסף על השוואה בין PRK (ניתוח ללא חיתוך) ו- LASIK (ניתוח עם חיתוך).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/01/2016 אינטרלאסיק או prk

    איזה ניתוח עדיף לי לעשות את האינראלאסיק או את הprk? הרופא שדיברתי איתו ממליץ על האיטראלאסיק הוא טוען שהעצם אין כמעט הבדל. יש לי עובי תקין והכל בסדר.
    מה אתה ממליץ לי?

    untitled

    שלום רומי,

    PRK.

    כעיקרון, שיטת ה- PRK תמיד בטוחה יותר מכל שיטה אחרת בה מבוצע חיתוך של הקרנית, כשהתוצאות מבחינת הראייה בסופו של התהליך זהות, עם עדיפות קלה ל-PRK במחקרים השוואתיים. גם אם עובי הקרנית תקין והמספר קטן - תמיד PRK תהיה עדיפה, כאשר משווים את הבטיחות של שתי השיטות בטווח הקצר, וכשמשווים את המהלך בטווח הארוך.

    בכל הנוגע להשוואת התוצאות - לחצי כאן למידע באתר זה על השוואת התוצאות בין השיטות (בתחתית העמוד).

    אנשים חכמים שחושבים רחוק - בוחרים ב- PRK.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/06/2015 השוואה בין שיטת PRK לבין אינטראלאסיק

    ד”ר שלום
    אני בחורה בת 24, חצי שנה לפני חתונה. בריאה בדרך כלל.
    ערכתי בדיקת התאמה ללייזר לתיקון הראיה ונמצאתי מתאימה גם לשיטת הPRK וגם לשיטת האינטראלאסיק.
    יש לי קוצר ראיה קטן, מינוס 1.5 וצילינדר של 0.5 ב2 העיניים.
    מהבדיקה נמצאה כי עובי הקרנית שלי כ560 מיקרון.

    השאלה, מה הבדל בין השיטות, איזה שיטה עדיף לי לבחור?
    מה הסיכונים של השיטות?
    ומה הסיבוכים הצפויים לעתיד?
    איזה שיטה הינך ממליץ לעשות?
    אני מאוד מבולבלת ואשמח אם תוכל לעזור לי להחליט.
    תודה רבה

    סופיה

    kiwi_eye_reloaded_by_ftourini

    שלום סופיה,

    על פי הנתונים שלך את מתאימה לשתי השיטות לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. תוצאות הנתוח זהות בשתי השיטות. ההבדל הוא בתהליך ההחלמה, ובאופי הסיבוכים השונים. בעניין זה יש דעות שונות למנתחים שונים. לדעתי ניתוח בשיטת PRK עם מספרים קטנים כמו שלך הוא בטוח יותר מניתוח בשיטת LASIK או אינטראלאסיק. אמנם הניתוח בשיטת PRK כרוך בתקופת החלמה מעט יותר ארוכה, וכרוך בשבוע עם עדשות מגע, אך הוא הרבה יותר בטוח בטווח הארוך.

    לחצי כאן לקריאה באתר זה על השוואה בין שתי השיטות (בתחתית העמוד).

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/04/2015 הגבלת איפור לאחר LASIK

    פרופסור סלומון שלום
    אני שוקלת לעבור ניתוח LASIK, אך מוטרדת בין היתר מהמגבלות שלאחריו.
    קראתי שניתן להתאפר בעיניים רק כעבור שבועיים מהניתוח. האמנם?
    מאחר והורדת האיפור כרוכה בשפשוף של העין, שאלתי היא האם אכן ניתן יהיה להתאפר?
    מתי ניתן לחזור ולשפשף את העין כרגיל מבלי שהמתלה יזוז?
    תוך כמה זמן המתלה כבר נדבק חזרה לקרנית?
    תודה רבה

    picasso109

    שלום רב,

    המגבלות הנ"ל קיימות בעיקר בחודש הראשון לאחר ניתוח בשיטת LASIK. יש להיזהר בכל מגע בעיניים הכרוך בלחץ, מגע או שפשוף, כדי שלא לגרום לתזוזת המתלה ממקומו. לכן מומלץ שלא לעסוק בספורט מגע, לא להתאפר, ולא לחשוף את העיניים לחבלה כלשהיא במהלך חודש עד חודשיים לאחר הניתוח. תזוזת המתלה ממקומו מחייבת לעבור ניותח נוסף שבו המתלה מוחזר למקום.

    אם את מוטרדת מנושאים אלו, מוטב שתעברי את הניתוח בשיטת PRK. שיטה זו היא בטוחה יותר מ- LASIK, והתוצאות שלה טובות בדיוק ואפילו יותר (לפי מחקרים רבים בספרות המדעית) מאשר LASIK. בשיטת PRK לא מתבצע חיתוך כלשהוא, ולכן אין חשש לתזוזת המתלה.

    לחצי כאן למידע נוסף על ההבדלים בין השיטות (בתחתית העמוד).

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/12/2014 הלייזר נהרס בלאחר לידות?

    הלייזר נהרס בלאחר לידות?

    מיכל

    שלום מיכל,

    לא, הלייזר לא "נהרס" לאחר הלידות...

    למעשה את שואלת האם יכולה להיות נסיגה של התוצאה לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, וחזרה של מספר המחייב הרכבת משקפיים. התשובה לכך היא שאם אכן היית יציבה במספר במשקפיים לפחות שנה לפני הניתוח, ונמצאת מתאימה לניתוח, הרי שהסיכוי לחזרת המספר לאחר הריונות ולידות אינו שונה מהסיכוי של כל אדם אחר באוכלוסיה.

    במהלך ההריון תיתכן לעיתים עלייה קטנה וחולפת של המספר (בד"כ פחות מ 1-). לאחר הלידה המספר חוזר לקדמותו, אם היה יציב לפני הכניסה להריון. למעשה הריונות אינם גורמים לעליית המספר במשקפיים בטווח הארוך. כך שאם עברת את הניתוח בהצלחה לאחר שנמצאת מתאימה, והמספר לפני הניתוח היה יציב, הרי שלאחר הלידות התוצאה של הניתוח תמשיך להיות יציבה וטובה.

    בברכה,  


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/12/2014 מה עדיף? לאסיק או prk?

    רציתי לדעת מה עדיף מבין שתי השיטות. הבנתי שprk היא עדיפה לקרניות דקות יחסית באיזה מהשיטות אתה ממליץ לנתח יותר מה הסיכונים שנלווים בכל אחת מהשיטות? ובסופו של תהליך באיזה מהשיטות תהיה הטבה משמעותית יותר מבחינת הראיה והפוקוס. תודה

    שלום דני,

    שיטת ה- PRK אכן מתאימה יותר לבעלי קרניות דקות ו/או מספרים גבוהים במשקפיים. הסיבה לכך היא שבשיטה זו העובי של הקרנית שנשאר לאחר הניתוח גדול יחסית לשיטת ה- LASIK. בשיטת ה- LASIK בגלל פיצול הקרנית, העובי האפקטיבי של הקרנית קטן יותר, מכיון שלאחר ביצוע החיתוך, עובי המתלה לא נכנס לחישוב עובי הקרנית, ויש להוריד את עובי המתלה מהעובי של הקרנית לאחר הניתוח.

    לחץ כאן למידע נוסף על חישוב עובי הקרנת בשתי השיטות.

    לדעתי שיטת ה- PRK בטוחה יותר יחסית לשיטת ה- LASIK, מכיון שלא מתבצע בה חיתוך של הקרנית. תקופת ההחלמה בשיטת ה- PRK ארוכה יותר, וכרוכה במספר ימים שבהם הראייה מעט מטושטשת, בעיקר לקרוב. בשבוע הראשון שלאחר הניתוח יש להרכיב ברציפות עדשות מגע טיפוליות, שגורמות לתחושת יובש ולעיתים צריבה בעיניים. לאחר כשבוע הראייה תפקודית, ומאפשרת לחזור לשגרה מלאה. בסופו של דבר, התוצאה מבחינת חדות הראייה שווה בשתי השיטות, אך נראה לי ששיעור הסיבוכים קטן יותר בשיטת ה- PRK, ולכן היא בטוחה יותר.

    לפיכך אני ממליץ בשנים האחרונות לרוב המנותחים לעבור את הניתוח בשיטת ה- PRK, גם אם יש להם קרניות בעובי תקין.

    לחץ כאן למידע נוסף על השוואת התוצאות ארוכות הטווח בין שתי השיטות (ראה בתחתית העמוד).

    לחץ כאן למידע נוסף על סיבוכים בשתי השיטות.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/11/2014 איזה ניתוח עדיף

    היי שלום אני בת 21 והיתי במכון ידוע להסרת משקפים. על פי הממצאים יש לי עובי קרנית 590 .. המספרים שלי הם -4.
    איזה ניתוח ממולץ יותר?

    תמי שלום רב,

    על פי הנתונים שלך עובי הקרנית גדול, וניתן לבצע ללא כל בעיה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בכל השיטות. אני ממליץ בכל מקרה על שיטת ה- PRK, מכיוון שהיא בטוחה יותר הן מבחינת מהלך הניתוח, והן מבחינת המשמעויות לטווח הארוך. אמנם היא כרוכה בראייה מעט מטושטשת במהלך השבוע הראשון לאחר הניתוח, אך בבטיחות רבה יותר בטווח הארוך.

    לחצי כאן למידע נוסף על ההבדלים בין PRK ו- LASIK, ומדוע שיטת ה- PRK עדיפה ובטוחה יותר. 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/10/2013 הסרת משקפיים בסוכרת נעורים

    בן 24 חולה סכרת נעורים מזה 10 שנים ללא סיבוכים,עם המוגלובין , ,A1C 7-8 סובל מקוצר ראייה מזה 16 שנים בערך עם דיופטריות של 4.5 בשני העיניים,ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים?

    שלום גיא,
    כעיקרון ניתן לבצע בהצלחה הסרת משקפיים בלייזר גם בחולי סוכרת, בתנאי כמובן שהסוכרת מאוזנת, ולאחר שנמצא בבדיקת העיניים שהרשתית תקינה ולא נפגעה ע"י הסוכרת.
    אם המספרים שלך במשקפיים יציבים מזה לפחות שנה, ואם בבדיקת ההתאמה נמצא שהעיניים תקינות - נוכל לבצע לך בהצלחה את הניתוח.
    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.