להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • מי לא מתאים?

    מספר מצבים ומחלות שמתגלים במהלך בדיקת ההתאמה עלולים לפסול את המועמד לניתוח זה. אלו כוללים, בין השאר, חוסר יציבות ברפרקציה (המספר במשקפיים) במהלך השנה האחרונה, ממצאים שונים בטופוגרפיה הממוחשבת של הקרנית, מחלות שונות של הקרנית (ובהן קרטוקונוס), קרניות דקות במיוחד, ומחלות שונות בעיניים (כגון סוכרת המערבת את הרשתית). קיימות גם מחלות סיסטמיות שונות הפוסלות את המועמד מלעבור ניתוח זה.

    מי לא מתאים להסרת משקפיים בלייזר? הצלחת הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר תלויה בין השאר בבחירה קפדנית של המועמדים שמטרתה איתור ואבחון של מצבים שונים בהם העין לא מתאימה לניתוח. קיימים מספר מצבים בהם לא ניתן לבצע את הניתוח. מצבים אלו קשורים בהעדר יציבות הרפרקציה (המספר במשקפים), שינויים במבנה קרנית, בבעיות בבריאות העין ובמחלות ומצבים סיסטמיים שונים.

     

    מי לא מתאים? – חוסר יציבות במספר המשקפיים

    תנאי הכרחי להתאמה לניתוח הוא יציבות של הרפרקציה (כלומר: יציבות של המספר במשקפיים) בשנה האחרונה. יציבות מוגדרת כהבדל של עד 0.25 דיופטר במהלך השנה האחרונה. לכל אדם יש תקופה שבה יש שינוי (בעיקר עליה) במספר במשקפים. תקופה זו יכולה להמשך מספר שנים, עד שהמספר מתייצב ולא משתנה יותר. הזמן הנכון לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר הוא לאחר שיש יציבות מוכחת של לפחות שנה אחת ברפרקציה. אם יש עלייה מתמדת ברפרקציה במהלך השנים האחרונות, ואם המספר עלה ביותר מ- 0.25 דיופטר במהלך השנה האחרונה – המועמד עדיין לא מתאים לניתוח.

    כיצד אנחנו יודעים שיש יציבות? אנו בודקים את הרפרקציה (המספר במשקפיים) הנוכחית, ובודקים את המספר במשקפיים, ומשווים ביניהם. אם הנבדק התקין משקפיים רק לאחרונה, אנו מבקשים את נתוני המשקפיים משנים קודמות. נתונים אלו נמצאים בחנויות האופטיקה שבהן הותקנו המשקפיים. לכן מומלץ לכל נבדק/ת להביא לבדיקת ההתאמה את המשקפיים הנוכחיות שלו, וגם את נתוני המשקפיים הקודמות מחנויות האופטיקה בהן הותאמו המשקפיים בשנים קודמות.

     

    הסרת משקפיים בלייזר לפני שירות קרבי בצבא

    3020הרצון לשרת ביחידות קרביות ולהגיע ליחידות מובחרות בצה”ל מביא בני נוער רבים לפני הגיוס לשקול הסרת משקפיים בלייזר. במהלך השנים האחרונות הצבא מגלה פתיחות רבה בנושא זה, מתוך ההבנה שחיילים קרביים שמשתמשים במשקפיים או בעדשות מגע מתפקדים פחות טוב מחיילים שעברו הסרת משקפיים בלייזר. מסלולי האימונים המאתגרים ביחידות המובחרות מקשים מאוד על התפקוד כאשר יש משקפיים או עדשות מגע. המשקפיים נופלות ונשברות, ולעיתים מצטברים אדי זיעה עליהן. חיילים רבים מרכיבים עדשות מגע לשעות ארוכות מהמותר, ומחליפים אותן בתנאי היגיינה לא נאותים עם סכנה ממשית לזיהומים בקרנית. צבא היבשה בארה”ב (ה- Army) מבצע מאז שנת 2000 הסרת משקפיים בלייזר בחינם לחיילים קרביים המעוניינים בכך, ברשת מכוני לייזר שהוקמו במיוחד למטרה זאת, והשייכת לצבא. עובדה זאת מדגישה את החשיבות שהצבא האמריקני מייחס לנושא, הנובעת מההבנה שחייל ללא משקפיים או עדשות מגע יתפקד טוב יותר לאחר הסרת משקפיים בלייזר לעומת חייל שנאלץ להשתמש במשקפיים או בעדשות מגע.

    תהליכי המיון ליחידות המובחרות בצה”ל כוללים גיבושים (“ימי סיירות”) המתקיימים בתאריכים קבועים. כדי להתמיין ולקבל זימונים לגיבושים יש צורך בפרופיל רפואי גבוה, בד”כ 97. מסיבה זו, ובגלל לוחות הזמנים הצפופים של תהליכי המיון ליחידות הקרביות, החלטנו לאפשר ביצוע הסרת משקפיים בלייזר החל מגיל 17.5, בתנאי כמובן שהמספר במשקפיים היה יציב לפחות שנה, ובדיקת העיניים תקינה. זאת כדי לאפשר העלאת הפרופיל הרפואי ל-97 מהר ככל האפשר, דבר שיאפשר קבלת זימונים להשתתפות בגיבושים ובימי הסיירות בזמן.

    hayalim_night_Cאחרי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר והגעה לראייה של 6/6 ללא משקפיים, יקבל המנותח מאיתנו מכתב רשמי על כך שעבר את הניתוח. הדרישה של הצבא היא לקבל את המכתב הזה לאחר שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. את המכתב ישלח המנותח ל”מיטב”. בעקבות המכתב הפרופיל יועלה תוך זמן קצר ל-97. מכיוון שכל התהליך לוקח זמן  (קבלת החלטה על מעבר הניתוח, ההמתנה לניתוח, ו-3 החודשים לאחר הניתוח עד להעלאת הפרופיל) – החלטנו על הקדמת הגיל המינימלי למעבר הניתוח ל 17.5.

    במהלך השנים עברו אצלנו בהצלחה בני נוער רבים את הניתוח, ובעקבותיו הצליחו להגיע לכל היחידות הקרביות בצה”ל, כולל היחידות המובחרות ביותר. בשנים האחרונות שינה גם חיל האוויר את מדיניותו לגבי קבלה לקורס טייס, וכיום מאפשר להגיע לגיבוש טייס גם למועמדים שהמספר שלהם במשקפיים לפני הניתוח היה עד 3- (מינוס 3).

    שיטת הניתוח לבני נוער הרוצים להגיע ליחידות קרביות תהיה תמיד PRK. זאת מכיוון שבמהלך המסלול והפעילות המבצעית יתכנו מצבים של פגיעה בראש ובעיניים. ניתוח בשיטת לאזיק או אינטראלאזיק שבו מבוצע חיתוך של מתלה, עלול לגרום לכך שקבלת חבלה קשה לעין תגרום לתזוזה חלקית או מלאה של המתלה ממקומו (גם חודשים או שנים לאחר הניתוח). אמנם מדובר במצב נדיר ביותר, אך מומלץ שלא לקחת סיכון, ולבצע את הניתוח לקראת שירות קרבי רק בשיטת PRK. היתרון בשיטת PRK הוא שלא מבוצע חיתוך בקרנית, וכך אים סכנה כלשהיא לעין גם אם תהיה חבלה לעין במצבים שונים.

    תיזמון הניתוח במהלך השנה שלקראת הגיוס חשוב ביותר, ויש לתכנן את מועד הניתוח בצורה זהירה. יש לזכור שמבחינת הצבא מי שביצע ניתוח לפני פחות מ-3 חודשים אינו יכול להתחיל שירות קרבי. אם לדוגמא ביצעתם את הניתוח רק חודש לפני הגיוס, ותגיעו כך לבקו”ם – ידחו לכם את השירות בחודשיים, כך שתתחילו את השירות לאחר שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. לכן יש לבצע את הניתוח מספיק זמן מראש. בנוסף, כפי שנאמר לעיל, למי שמעוניין להעלות פרופיל ל-97 כדי לקבל זימונים לגיבושים – יש לקחת בחשבון שהצבא יעלה את הפרופיל רק אחרי שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. ומעל כל אלו יש כמובן את בחינות המתכונת ובחינות הבגרות. מומלץ לבצע את הניתוח לפחות כחודש לפני המועד הקרוב של בחינה גדולה כלשהיא, מכיוון שהראייה לקרוב (לקריאה) לפעמים מעט מטושטשת במהלך השבועיים הראשונים שלאחר הניתוח, עובדה המקשה על תהליך הלמידה לבחינות.

     

    מי לא מתאים? – עובי הקרנית קטן ביחס לגודל המספר

    מדידה אופטית של עובי הקרנית בנקודות שונות בעזרת ה- Orbscan

    מדידה אופטית של עובי הקרנית בנקודות שונות בעזרת ה- Orbscan

    מדידת עובי הקרנית לפני הניתוח חשובה כדי להעריך מה יהיה עובי הקרנית לאחר הניתוח. לשם כך יש לחשב את עובי הקרנית אותו משייפים בניתוח. עובי השיוף בקרנית תלוי במספר במשקפיים (הרפרקציה). ככל שהמספר גבוה יותר – כך עובי הקרנית המשויף גדול יותר.

    קיים עובי מינימלי של קרנית שמתחתיו לא ניתן לרדת. במהלך בדיקת ההתאמה נמדד עובי הקרנית ונבדקת הרפרקציה. השילוב של עובי הקרנית והרפרקציה מאפשר לחשב את עובי הקרנית הנותר לאחר הנתוח. אם בעקבות החישוב מתברר שהעובי לאחר הנתוח נמוך מהמינימום המותר  – המועמד נפסל לניתוח.

    כיצד מחושב עובי הקרנית לאחר הניתוח?

    את עובי הקרנית מודדים במיקרונים (מיקרון אחד = אלפית מ”מ). העובי הממוצע של הקרנית באוכלוסיה הינו 530 מיקרון (קצת יותר מחצי מ”מ).
    העובי המינימלי שמותר להשאיר לאחר ניתוח PRK הוא 350 מיקרון. העובי המינימלי שמותר להשאיר לאחר ניתוח LASIK הוא 250 מיקרון מתחת לקו חיתוך המתלה (אם כי בשנים האחרונות יש המאמינים שיש להשאיר לפחות 300 מיקרון מתחת לקו חיתוך המתלה).

    חישוב עובי הקרנית לאחר PRK.

    חישוב עובי הקרנית לאחר PRK.

    כדי לדעת את עובי הקרנית לאחר הניתוח יש לדעת את הנתונים הבאים:
    1. עובי הקרנית לפני הניתוח – נמדד במהלך בדיקת ההתאמה
    2. עובי השיוף – מחושב על פי קוטר השיוף המתוכנן ועל פי מספר הדיופטרים שיש לשייף (נעשה עפ”י משוואת Munnerlyn).
    על פי משוואת Munnerlyn עובי השיוף של דיופטר אחד שווה לקוטר השיוף בריבוע, מחולק ב-3.
    אם לדוגמא קוטר השיוף הוא 6 מ”מ, הרי שעובי השיוף לדיופטר אחד יהיה 12 מיקרון.

    חישוב עובי הקרנית לאחר ניתוח PRK:
    עובי הקרנית לאחר PRK שווה לעובי לפני הניתוח פחות עובי השיוף.
    לדוגמא: אם לפני הניתוח עובי הקרנית הוא 540 מיקרון, והמספר במשקפיים הוא 3.00 – דיופטר. עובי השיוף יהיה 3X12 = 36 מיקרון. עובי הקרנית לאחר הנתוח יהיה 540 פחות 36 = 504 מיקרון.

    חישוב עובי הקרנית לאחר ניתוח LASIK:
    עובי הקרנית לאחר LASIK שווה לעובי לפני הניתוח פחות עובי השיוף פחות עובי המתלה (שעוביו כ- 160 מיקרון).
    לדוגמא: אם לפני הניתוח עובי הקרנית הוא 540 מיקרון, והמספר במשקפיים הוא 3.00 – דיופטר. עובי השיוף יהיה 3X12 = 36 מיקרון. עובי הקרנית לאחר הנתוח יהיה 540 (עובי התחלתי) פחות 36 (עובי השיוף) פחות 160 (עובי המתלה) = 344 מיקרון.

    מכיוון שבניתוחי LASIK מורידים את עובי המתלה מחישוב עובי הקרנית, מתקבלת קרנית דקה יותר אחרי ניתוחים אלו. מסיבה זו אם הקרנית לפני הניתוח דקה יחסית, או המספר במשקפיים גבוה, או שילוב של שניהם – לא ניתן יהיה לבצע LASIK. במקרים אלו יהיה ניתן בד”כ לבצע PRK.

    מי לא מתאים? – מבנה הקרנית מעוות במיפוי הממוחשב

    הטופוגרפיה הממוחשבת של הקרנית חשובה מאוד להערכת התאמת המועמד לניתוח. ברב המועמדים לניתוח הטופוגרפיה סימטרית ותקינה (ראה הסבר על טופוגרפיה של הקרנית בדף “כיצד מאבחנים קרטוקונוס?”). כאשר הטופוגרפיה מראה מידה גבוהה של חוסר סימטריה, או כאשר התבנית המתקבלת בטופוגרפיה מצביעה על קרטוקונוס או קרטוקונוס התחלתי (ראה הסבר בפרק על קרטוקונוס) – המועמד נפסל לניתוח.

    מיפוי ממוחשב של קרנית תקינה וסימטרית. האיזור הקמור בצורת פרפר מדגים אסטיגמציה (וגורם לצורך בצילינדר במשקפיים).

    מיפוי ממוחשב של קרנית תקינה וסימטרית. האיזור הקמור בצורת פרפר מדגים אסטיגמציה (וגורם לצורך בצילינדר במשקפיים).

    טופוגרפיה של הקרנית המדגימה קרטוקונוס. הקרנית מאוד קמורה, ומאוד לא-סימטרית.

    טופוגרפיה של הקרנית המדגימה קרטוקונוס. הקרנית מאוד קמורה, ומאוד לא-סימטרית.

     

    לעיתים – שימוש ממושך ותכוף בעדשות מגע עלול ליצור תבנית טופוגרפית לא סימטרית, ולעתים אף דמויית קרטוקונוס חבוי. במקרים אלו יש להמנע מהרכבת עדשות המגע לפרק זמן של שבועיים לפחות, ואח”כ לחזור על הטופוגרפיה.

    מי לא מתאים? – בעיות בבריאות העין

    לעיתים מתגלות במהלך בדיקת העין מחלות ומצבים שונים שפוסלים את המועמד לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. מצבים אלו כוללים:

    יובש קשה בעין
    מחלות של הקרנית (הרפס, צלקות)
    פטריגיום מתקדם (יש לבצע ניתוח להסרת פטריגיום לפני ניתוח להסרת משקפיים)
    קטרקט
    גלאוקומה פעילה ולא מאוזנת
    פגיעה ברשתית על רקע סוכרת
    קרעים ברשתית
    ראייה ירודה מאוד בעין אחת (בד”כ על רקע עין עצלה)

    מצבים סיסטמיים

    מחלות ראומטיות אוטואימוניות (כגון: דלקת פרקים שגרונית פעילה)
    סוכרת לא מאוזנת (ערכי סוכר גבוהים מאוד עלולים להשפיע על בדיקת הרפקציה)
    מצבי כשל של המערכת החיסונית (כגון: AIDS)
    הריון (בדיקת הרפרקציה במהלך הריון עלולה שלא לשקף את המצב הרגיל)
    השתתפות בפעילויות בעלות סיכון גבוה (לדוגמא: ספורט אתגרי) – במקרים אלו יש לשקול לבצע PRK ולא LASIK בגלל הסיכון לקרע המתלה על רקע פגיעה בעין.
    תרופות (אקוטן הניתנת לאקנה עלולה לגרום ליובש קשה; תרופות אנטי-היסטמיניות ותרופות נוגדות דכאון עלולות גם כן לגרום ליובש בעיניים).

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    התקשרו עכשיו ל- 052-6741425 או השאירו פרטים בטופס:

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    08/05/2016 איזה סוג ניתוח?

    שלום, עשיתי בדיקת התאמה ונמצאתי מתאימה ל-2 סוגי ניתוחים אינטראלזיק ולאזיק, איזה ניתוח יותר מומלץ והאם לאחר הניתוח יהיה לי רגישות יתר בעיניים לכל החיים?

    large
    שלום רב,

    אף לא אחד מהם.

    הניתוח המומלץ הוא PRK.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/05/2016 משקפיים

    שלום יש לי עוד שאלה האם אני צריך לשים את המשקפיים עלי בכל זמן? או שאני יכול להוריד אותם ורק בשביל להתמקד במשהו להרכיב אותם? אני מספר 3.75 עין אחד ובשנייה 3.25 . אני מתכוון אם כדאי לי לעשות את זה או שאני חייב לשים אותם עלי כל הזמן?

    newton_computer
    שלום רב,

    עם מספרים כאלה עליך להרכיב את המשקפיים כל הזמן.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/05/2016 מאיזה גיל

    מאיזה גיל אפשר לעשות את הניתוח וכמה עולה?

    יעל

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום יעל,

    את הניתוח אפשר לעשות החל  מגיל 17.5 - 18, ולאחר שהמספר במשקפיים יציב במשך שנה לפחות.

    מידע על תיאום בדיקת התאמה ועל עלויות ניתן לקבל על ידי יצירת קשר עם מזכירתי או במכון "הדסה אופטימל" - פרטים בדף "צור קשר" באתר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/05/2016 ניתוח לייזר בעיניים

    שלום אני כיום בן 15 אני יודע שזה מוקדם מאוד לשאול אבל בכל זאת המספר שלי הוא עין אחת 3.75 והשניה 3.5 ונגיד ואשאר ככה אני אוכל לעשות לייזר בעיניים מבחינה מסויימת ?אין לי שום מחלות וכלום..
    תודה לעונים

    hqdefault
    שלום רב,

    אתה בן 15 והמספרים שלך במשקפיים שלך עוד יכולים לעלות. בעוד 3 שנים, כשתגיע לגיל 18, תבוא אלינו לבדיקת התאמה. אם המספרים שלך יהיו יציבים במהלך השנה שלפני מועד הבדיקה, ואם בדיקת העיניים תהיה תקינה - אני מקווה שנוכל לבצע לך ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    סבלנות...

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/05/2016 התאמה לניתוח לייזר כשבעין אחת ראייה ירודה

    שלום אני בת 32 יש לי עין אחת עם מספר 6 ועין שניה הראיה מאוד ירודה , העין נחבלה בצעירותי
    האם ניתן לבצע ניתוח במצב כזה?

    angelfish_blueface_eye
    שלום רב,

    לא. במצב שבו יש רק עין מתפקדת אחת, והעין השנייה סובלת מראייה ירודה מאוד, לא מקובל לבצע ניתוח לייזר בעין המתפקדת.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/04/2016 דוקסילין 100 לפני ניתוח

    שלום רב,

    מה הסיבה שלוקחים כדורי דוקסילין לפני ניתוח PRK?
    האם חייבים לקחת את התרופה? אם ניתן לקחת במקביל פרוביוטיקה?

    תודה

    Pop_Art_Eyes_by_Dark_Soul_13
    שלום רב,

    דוקסילין ניתן כדי להפחית את התגובה הדלקתית הכרונית שקיימת לעיתים באנשים עם דלקת בעפעפיים. מנתחים מסויימים נותנים את התרופה כהכנה לניתוח לפני PRK. אני לא נותן תרופה זו ואני חושב שהיא מיותרת לחלוטין, אבל למנתחים שונים יש גישות שונות. אין לדעתי צורך בנטילת תרופה כלשהיא לפני הניתוח.

    פרוביוטיקה זה תמיד מאוד נחמד, אבל אין לי מושג מה זה עושה (כנראה שבעיקר הרגשה טובה...).

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/04/2016 עובי קרנית לאחר ניתוח

    שלום, המספרים שלי מינוס 8 עם צלינדר 1. עובי קרנית 556.
    מה עובי הקרנית במקרה הגרוע ובמקרה הטוב לאחר הניתוח בשיטת intralasik?
    בשיטת PRK?
    האם העובי במקרה הגרוע של intralasik יכול לסכן אותי?

    תודה רבה וחג שמח

    confused
    שלום רב,

    הקרנית שלך עבה למדי, ועובי הקרנית שלך מספיק לביצוע הניתוח בכל השיטות. בלי להכינס לחישובים פרטניים, הרי שניתן להגיד שעובי הקרנית לאחר הניתוח יהיה תמיד גדול יותר בשיטת PRK בהשוואה לכל שיטה אחרת בה מבוצע חיתוך של המתלה.

    עובי הקרנית לאחר PRK הוא העובי לפני הניתוח פחות עובי השיוף (שהוא מכפלה של המספר אותו משייפים כפול עובי השיוף למספר אחד שהוא 12-15 מיקרון, על פי קוטר השיוף).

    עובי הקרנית לאחר לאזיק או אינטראלאזיק הוא העובי לפני הניתוח פחות עובי השיוף פחות עובי המתלה (עובי המתלה יכול לנוע בין 110 ל- 160 מיקרון, על פי שיטת הניתוח והחלטת המנתח).

    ככלל - שיטות השיוף החיצוני בהן לא מבוצע חיתוך של הקרנית יהיו תמיד בטוחות יותר לטווח הרחוק בהשוואה לשיטות בהן מבוצע חיתוך של הקרנית לפני השיוף.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/04/2016 לייזר בעיניים

    שלום רב,
    אני בת 25 עם משקפי ראיה מספר 6
    מעוניינת לעשות לייזר בעיניים,
    איזה מקום הכי טוב כדיי לי לעשות?

    תודה,

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום נועה,

    אצלנו. הדסה אופטימל.

    לחצי כאן למידע על יצירת קשר וקביעת בדיקת התאמה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/04/2016 קרנית דקה מאוד 440

    שלום קוראים לי איילה ב23 וחצי עשיתי בדיקה במרפאת עניים ונימצא שיש לי קרנית דקה מאוד ושבעין שמואל יש צלקת על .הרופא המנתח נתן לי שנתי אופציות השתלה עדשות או prk ואני מאוד רוצה לעשות לייזר המנצח אמר אם אני עושה prk זה לא ניתן לתיקון בעתיד אבל מצד שני מפחדת שזה יפגע לי בראיה בעתיד האם אני יכולה לעשות prk האם בכללי במצב שלי מותר לי לעשות לייזר?

    eye-art-photo
    שלום איילה,

    עובי קרנית של 440 מיקרון הוא קטן מאוד (העובי הממוע הוא 530 מיקרון), ומומלץ שלא לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר למספר כלשהוא עם עובי כזה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/04/2016 קטרקט

    האם נכון במידה שמבצעים ניתוח ליזר ולאחר הניתוח בכמה שנים יהיה צורך לבצע ניתוח קטרקט לא ניתן לבצע את הניתוח?

    picasso
    שלום רב,

    לא נכון. ניתן לבצע בעתיד כל ניתוח בעיניים, כולל ניתוח קטרקט, ללא כל בעיה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/04/2016 תת פעילות בלוטת תריס (השימוטו) – האם אני מתאימה לניתוח?

    פרופ’ סלומון שלום,
    נמצאתי מתאימה לניתוח בשני מכונים בהם בצעתי בדיקות. במכון הראשון נמצאתי מתאימה גם ל-PRK וגם ל- Z-LASIK ואילו במכון השני ל-LASEK בלבד (חייבת לציין שבמכון הזה הבדיקות היו מאוד מקיפות ויסודיות בהשוואה למכון הראשון).
    להלן התוצאות כפי שהתקבלו במכון הראשון:
    * עין ימין- עובי קרנית 559 מיקרון, Scoptic Pupilometry 4.5 mm, Ora IOP 16.3mmHg, מספר 2.75- עם צילינדר 1.25
    *עין שמאל- עובי קרנית 553 מיקרון, Scoptic Pupilometry 3.88 mm, Ora IOP 14.3mmHg, מספר 3.75- עם צילינדר 0.75

    בנוסף, מזה 10 שנים יש לי תת פעילות בלוטת התריס כתוצאה מהשימוטו, אני מאוזנת עם 100 מ”ג יוטירוקס ביום, ללא נוגדנים. לתקופה קצרה הייתה לי גם יתר פעילות (זה היה בהתחלה כשעוד לא הייתי מאוזנת ולא הותאם מינון נכון של תרופה).

    שאלותיי:
    1.האם השימוטו מונע ממני לבצע ניתוח להסרת משקפיים?
    2.האם אני נמצאת תחת סיכון כלשהו לתופעות לוואי בגלל המחלה?
    3.על איזה ניתוח אתה ממליץ לי?

    המון תודה מראש.
    אלין

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום אלין,

    תשובותי:

    1- לא

    2- לא

    3- PRK

    בברכה,




    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/04/2016 יש לי מספר -10.5 כולל צילינדר

    עשיתי בדיקת התאמה לניתוח ונמצאתי מתאימה לאינטרלאסיק אך הפרופסור אמר שהוא לא יכול להבטיח שהתוצאה תהיה מיטבית ושיכול להיות שישאר לי מספר קטן.
    ושהדרך להבטיח בוודאות זה השתלת עדשה תוך עינית – דבר שאני ממש לא מעוניינת לעשות.
    השאלה שלי אם זה נכון או שיש הליך יותר מדויק.
    חשוב לומר שכל המטרה היא להיפטר מעדשות מגע אותן אני מרגישה 18 שנים. החל מגיל 12 והן מהוות מטרד.
    המספר שלי עלה בעשר השנים האחרונות ב 1 ורבע.
    אשמח לתשובתך.

    עדי

    eye-art-photo
    שלום עדי,

    ניתוח להסרת משקפיים בלייזר יהיה תמיד מדוייק יותר מבחינת התוצאה יחסית לניתוח השתלת עדשה, וגם בטוח יותר. אם עובי הקרנית שלך מספיק - אין כל סיבה שלא לבצע בהצלחה הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK. השילוב של תבניות שיוף מדוייקות בעזרת טכנולוגיית ה- wavefront, עם שימוש במיטומיצין C בסוף הניתוח למניעת הצטלקות בקרנית, והפרוטוקול הטיפולי בשבועות שלאחר הניתוח - כל אלו הפכו בשנים האחרונות את ה- PRK לשיטה הבטוחה והמדוייקת ביותר להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/04/2016 ניתוח לייזר

    שלום לך פרו”פ אבי סולומון.
    יש לי קרטוקונוס ועברתי בשתי העיניים ניתוח “קרוס”.
    אין שום סיכוי שאוכך לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים????

    שלום

    hidden_eye
    שלום שלום,

    לא.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/04/2016 פריזמה

    אפשר בעזרת ניתוח לסדר את הפריזמה?

    ויקטור

    picasso-homer
    שלום ויקטור,

    כדי לדעת אם ניתוח לייזר יתקן את כפל הראייה שלך - נסה להשתמש בעדשות מגע לתקופה מסויימת. הראייה שתקבל דומה למה שיהיה לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. אם עדשות המגע לא יתקנו את כלפל הראייה - אז גם ניתוח לייזר לא יתקן זאת.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/04/2016 קרנית שטוחה

    שלום, אני בת 25 והמספר שלי בשתי העיינים זה מינוס ארבע וחצי וכשהתחלתי להרכיב עדשות אמרו לי שיש לי קרנית שטוחה, האם בגלל שהקרנית שטוחה אני לא אוכל לעשות ניתוח לייזר?

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום נועה,

    מי שאמר לך את זה הוא אופטומטריסט, שהשתמש במושג המתייחס להתאמת עדשת המגע. לעדשות המגע יש קמירות אחורית (Base curve) אותה יש להתאים על פי קמירות הקרנית. אין לכך כל קשר להתאמתך לניתוח להסרת משקפיים בלייזר. גם אם יש לך קרנית שטוחה יחסית ניתן לבצע לך בהצלחה ניתוח כזה מאחר והמספר שלך אינו גדול.

    מומלץ לגשת לבדיקת התאמה במכון להסרת משקפיים בלייזר ושם יבצעו לך את הבדיקות המתאימות.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/04/2016 ניתוח לבעל קרנית דקה

    שלום
    אני בן 23 עשיתי 3 בדיקות לניתוח לייזר ובכולן אמרו לי שיש לי קרנית דקה מידי.(אני לא יודע נתונים)
    האם יש ניתוח שכן יכול להתאים?
    יש כבר טכנולוגיה או שיטה שלא מצריכה הסרה רבה של הקרנית שאתה יכול להמליץ לי עליו…
    תודה רבה

    imagesVKG44TBD
    שלום יובל,

    אם 3 מכונים שונים מצאו שהקרנית דקה מדי להסרת המספר - אז אין אפשרות לבצע לך את הסרת משקפיים עם לייזר. האפשרות שאפשר לשקול היא השתלת עדשה תוך עינית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/03/2016 עדשות מגע

    שלום ! אני בת 18 ומרכיבה עדשות מגע מגיל 14 . המספרים בעדשות הם -5 ו-5.25 . אני לא כל כך מקפידה על מספר השעות ביום שאני שמה את העדשות ולפעמים אני ממשיכה לשים את העדשות החודשיות לחודשיים או שלושה בלי לשים לב . האם זה יכול לפסול אותי מהתאמה לניתוח לייזר ?
    תודה !

    נטע

    afghan_girl_eyes
    שלום נטע,

    התנהגות כמו שלך תוביל בסופו של דבר לאסון!!! את מתנהלת בצורה רשלנית וחסרת אחריות, ומזיקה לבריאות עינייך. את למעשה מחבלת במו ידייך בשתי עינייך. הרכבת עדשות חודשיות לתקופה ארוכה יותר מחודש, ושימוש בעדשות לשעות רבות ביום, ושינה בלילה עם העדשות תוביל בסופו של דבר לזיהום קשה בקרנית ולאובדן הראייה.

    הדרך היחידה לפתור את המצב הוא להפסיק מיד ולצמיתות את השימוש בעדשות מגע, מכיוון שברור שאת פשוט לא בנוייה לשימוש אחראי ונכון עם העדשות. לאחר שתתני לעיניים לנוח לפחות שבועיים מהעדשות - תוכלי לגשת לבדיקת התאמה כדי לראות אם את מתאימה לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. ניתוח כזה יפתור אותך לתמיד מהצורך להשתמש בעדשות מגע, ולכן דווקא במקרה שלך הניתוח הכרחי.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/03/2016 כמה שאלות

    אני בת 22 ויש לי מינוס 6 בערך בשתי העיניים. שמתי לב שבזמן בית הספר המספר שלי גדל בערך בחצי מספר לשנה, עד שהתגייסתי הצבא. במהלך השירות הצבאי המספר משום מה נהיה יחסית יציב ואז כשהשתחררתי והתחלתי ללמוד באוניברסיטה הוא התחיל לעלות שוב.
    1. יש הסבר למצב זה?
    2. אני רוצה לעשות בעתיד ניתוח להסרת משקפיים, האם יש דרך לשער מתי בערך המספר יתייצב ואוכל לבצע את הבדיקות הנדרשות?
    3. אמרו לי שלמספר מעל -4 יש לבצע בדיקה כל שנה אצל רופא עיניים כי ישנו סיכון להיפרדות רשתית אם אני לא טועה. במידה ואוכל לבצע ניתוח לייזר- הסיכון יירד?
    תודה ויום טוב!

    מזל

    plastic-bottle-cap-art-mary-ellen-croteau-2
    שלום רב,

    קרוב לודאי שהמספר לא באמת התייצב, ושהוא עלה באיטיות גם במהלך שירותך הצבאי, ואת לא שמת לב לזה. כשהתחלת ללמוד באוניברסיטה, הצרכים הראייתיים שלך השתנו, בגלל הישיבה בחדרי הרצאות והצורך לראות מידע המוצג בהרצאות על קיר או מסך רחוק. כעת את שמה לב שאת לא רואה טוב, והולכת לבדיקה ומגלה שהמספר עלה קצת. תופעה זו נפוצה מאוד בקרב תלמידים שהחלו לאחרונה את לימודיהם באוניברסיטה.

    את הניתוח יש לעשות אחרי שנה של יציבות, תוך השוואה של הבדיקה הנוכחית עם בדיקות קודמות. עלייה של רבע מספר אינה עלייה אמיתית, והיא תוצאה של האופי הסובייקטיבי של בדיקת המשקפיים. אם את רוצה לדעת אם הגעת כבר ליציבות - גשי לבדיקת התאמה, תביאי אתך את נתוני המספרים במשקפיים ב-3 השנים האחרונות, ואז ניתן יהיה להשוות בצורה מדוייקת את מצבך כיום ביחס למצבך בעבר.

    כאשר יש קוצר ראייה מעל 3- מומלץ לבצע בדיקות תקופתיות אצל רופא עיניים כדי לוודא שאין קרעים בהיקף הרשתית, שעלולים להביא להיפרדות הרשתית. ניתוח להסרת משקפיים בלייזר מבוצע על הקרנית, ואינו משפיע כלל על הרשתית, שנשארת אותה הרשתית, עם אותו סיכוי לפתח קרעים והיפרדות רשתית בכל שלב בעתיד. את תהיי ללא משקפיים לאחר הניתוח, אך הרשתית תשאר ללא שינוי, ולכן חשוב להמשיך ולהיבדק גם בעתיד ע"י רופא עיניים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/03/2016 לאיזה שיטה אני מתאימה

    שלום,
    עשיתי בדיקת התאמה בשני מכונים שונים. עובי הקרנית שלי 560, מספרים בעיניים בסביבות מינוס 7.5 עם צלינדר 1.5 ומינוס 7.25 עם צלינדר חצי. באחד המכונים הציעו לי intra lasik ואמרו לי שלא כדאי PRK וובמכון שני רק PRK, הדגישו ש lasik מסוכן וישאיר קרנית דקה.
    השאלות שלי:
    1. לאיזה שיטה אני מתאימה, ומה עובי הקרנית שישאר בכל אחד מהשיטות?
    2. האם קיימת סיבה ש PRK לא יתאים למטופל ו lasik כן יתאים (הבנתי ש PRK תמיד יותר עדיפה, אבל כרוכה בהרפיה יותר ארוכה)?
    3. בשני מכונים בדיקת אופטמטריסט יצאה שונה (הבדל בחצי מספר) האם זה קריטי וכדאי ללכת לבדיקה חוזרת?

    תודה מראש,

    לריסה

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום לריסה,

    את מתאימה ל -PRK. עובי הקרנית אחרי PRK יהיה תמיד גדול יותר יחסית לכל שיטה אחרת. אין סיבה ש- PRK לא יתאים לך. נראה לי שאפשר להשקיע שבוע בהחלמת העין, ולקבל ניתוח בטוח יותר לעתיד. אנא פני לבדיקת התאמה אצלנו. נראה לי שהאופטומטריסטים שלנו ידעו למצוא את המספר המדוייק שלך.

    בברכה,



    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/03/2016 האם אני מתאים? לוקח תרופות נגד לחץ

    שלום
    אני רוצה לעשות ניתוח בלייזר להסרת משקפיים , אני לוקח באופן קבוע תרופות נגד לחץ בשל מחשבות טורדניות (וונלה, קלונקס,מעט מאוד ציפרלקס)
    האם אני יוכל?
    תודה,

    רן

    Third Eye _2, b
    רן שלום רב,

    בהחלט. אתה לא היחיד שלוקח תרופות אלו....

    תרופות אלו לא מונעות אותך מלעבור בהצלחה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/03/2016 אי הרכבת משקפיים

    אני בעלת מספר 2 במשקפיים אך מרכיבה רק לנהיגה ולראייה למרחק כמו סרט או עבודה מול מחשב ותנאי הכרחי להתאמה ללייזר היא יציבות הראיה למרות שהמספר שלי גדול לא מרכיבה משקפיים תמיד מה הסיכויים שאני יתאים לניתוח?

    חנה

    hidden_eye
    שלום חנה,

    אי אפשר לדעת. פשוט תבואי לבדיקת התאמה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/03/2016 אפשרות לניתוח ליזר בעין שמאל לפני הצבא

    שלום,בני בן 17.5 בעין שמאל רואה מאוד מטושטש (כמעט אינו רואה בה),מסתבר שזאת עין עצלה ולא גילנו בזמן .בעין ימין רואה היטב ולכן לעולם לא התלונן שאינו רואה טוב. ברישיון נהיגה רשום שאינו זקוק למשקפים בזמן נהיגה. אך בצבא קיבל פרופיל 64 ונאמר לו בעיקר בגלל שיש הפרש גדול בין שתי העיניים. נשמח להגיע בהקדם לייעוץ והאם אפשרי לבצע ניתוח במצבו.

    רונית

    picasso-homer
    שלום רונית,

    עין עצלה (אמבליופיה) היא עין שחדות הראייה המיטבית שלה נמוכה מ 6/6. קיימות סיבות רבות לעין עצלה, כשהעיקרית היא הפרעת תשבורת (כלומר: צורך במספר כלשהוא במשקפיים) שמופיעה בילדות. אם הפרעת התשבורת לא תוקנה בהקדם האפשרי בעזרת משקפיים - מרכז הראייה במוח לא התפתח בצורה מיטבית, וכך נוצרת הגבלה קבועה בראייה. קיימות דרכים שונות לטיפול באמבליופיה, ואותן צריך לבצע בילדות. לאחר גילאי 10 - 12 המצב אינו הפיך ולא ניתן לתקן יותר עין עצלה. אם אין שיפור בראייה בעזרת משקפיים או עדשות מגע, גם ניתוח לייזר לא ישפר את הראייה. חשוב להבין שניתוח להסרת משקפיים בלייזר מביא את העין ללא משקפיים לאותה חדות ראייה מיטבית שהושגה קודם לכן עם המשקפיים.

    מבחינת הפרופיל הרפואי הצבאי: שילוב של חדות ראייה מתוקנת (כלומר חדות הראייה המקסימלית שניתן להגיע אליה לאחר תיקון במשקפיים) של 6/15 או פחות בעין אחת, עם חדות ראייה ראייה שבין 6/6 ל- 6/9 בעין השניה נותנת פרופיל רפואי של 64. אם האמבליופיה קשה מאוד (כלומר חדות ראייה בסביבות 6/60) אזי לא ניתן לעשות דבר לתיקון המצב. אם האמבליופיה בינונית, ניתן לעיתים במקרים גבוליים (אם מדובר למשל במצב שבו חדות הראייה המירבית נעה בין 6/15 ל- 6/12) לבצע ניתוח לייזר ולהשיג שיפור קל בראייה (לדוגמא לעלות מ- 6/15 ל- 6/12, דבר שיעלה את הפרופיל ל- 82). אך כדי לדעת באופן ספיציפי מה המצב אצל הבן שלכם - כדאי לבוא ולהיבדק.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/03/2016 חששות מהניתוח

    שלום פרופסור,
    המספרים בעניים שלי הם מינוס 3.75 ו-3.5 עם צילינדר של כ0.5 בשתי העיניים.
    עובי הקרנית של הוא 469 ו-475.
    נמצאתי מתאימה ע”י 4 מכונים ולא מתאימה ע”י מכון אחד.
    בגלל הרוב המוחץ של המכונים שאישרו החלטתי בכל זאת לבצע את הניתוח. כמו כן הייתי גם אצל רופא עיניים פרטי שלא מנתח כדי לקבל דעה אובייקטיבית והוא אמר לי שהעין שלי בריאה לחלוטין.
    מספר שאלות לי אלייך ברשותך:
    1. הם לדעתך אני מתאימה לפי הנתונים שסיפקתי? יש לציין שאני מבצעת את ניתוח הprk גם בגלל שהוא יותר בטוח וגם בגלל שרק אליו אני מתאימה.
    2. נאמר לי שהראייה שלי אינה 6/6 גם עם משקפיים. אלא 80 אחןז בשמאל ו70 אחוז בימין אך זה לא נחשב לעין אבל נובע מחולשה של העין.
    שאלתי היא: האם זה לא מסוכן לעבור את הניתוח אם העיניים שלי חלשות ואומר שאיני מתאימה? או שזה טבעי ולא קשור?
    כמו כן,האם הניתוח לא יכול להחמיר את החולשה?
    3.אני מפחדת מאוד מהסכונים למרות שאני יודעת שהם מאוד נמוכים בעיקר בסוג ניתוח שלי, עד כמה הסיכונים באמת גבוהים?אני יכולה להיות רגועה באמת?

    תודה רבה!

    טל

    confused
    שלום טל,

    עובי הקרנית שלך מאפשר לבצע הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK ללא בעייה. שיטת ה- PRK היא היחידה שמתאימה לך, על פי הנתונים שמסרת. זוהי כאמור השיטה הבטוחה והמצליחה ביותר להסרת משקפיים בלייזר.

    ככל הנראה יש לך עין עצלה (אמבליופיה), מצב הנובע בד"כ מחוסר תיקון מיטבי של הראייה בעזרת משקפיים בגיל הילדות. התוצאה היא שמרכז הראייה במוח לא התפתח באופן מיטבי באותן שנים, ולכן הגבול העליון של הראייה אצלך אינו 6/6 אלא נמוך מעט מכך (כנראה 6/9 או 6/7.5). המשמעות היא שניתוח לייזר יתקן אותך בדיוק לאותה הרמה המקסימלית שאליה את מגיעה היום עם משקפיים, כך שלאחר הניתוח תראי 6/9 או 6/7.5 אך ללא משקפיים. מבחינתך זה לא משנה כי זו הרמה המקסימלית אליה את רגילה.

    אם 4 מכונים אמרו לך שאת מתאימה, נראה לי שניתן לבצע את הניתוח ללא בעיה מיוחדת, ועכשיו הכדור הוא במגרש שלך. בכל הנוגע לחששות ולפחדים שלך - הרי שתצטרכי להתגבר עליהם בכוחות עצמך. יש באתר זה, ובאתרים אחרים, תיאור מפורט למדי של סיכויי ההצלחה והתוצאות של ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר (שאגב השנה עברו 30 שנה מאז החלו לבצע ניתוחי לייזר בשיטת ה- PRK לראשונה), וגם תיאור מפורט מאוד של כל הסיכונים ותופעות הלוואי. את מוזמנת לחזור ולקרוא את המידע הרב שקיים באתר זה וברשת בכלל על ניתוחים אלו, ולהחליט את ההחלטות שלך.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/03/2016 הסרת משקפיים בלייזר אי התאמה

    שלום אני בן 22 ועשיתי בדיקת התאמה ונמצא שאני לא מתאים עקב “הקרנית שלי מתעקמת קצת” ככה הד”ר במרפאת “עיניים” אמר לי בערך.
    אחרי זה הוא אמר לי לחזור אחרי שנה לבדיקה נוספת יכול להיות שבעוד שנה אני כן יוכל לעשות את הניתוח ? ואם לא אז השתלת עדשה מביא תוצאות כמו של לייזר או שזה פחות טוב אשמח לתשובה מפורטת אני ממש התבאסתי מזה תודה.

    גיל

    imagesAK0SIJ0H
    שלום גיל,

    כדי לבדוק את התאמתך לניתוח יש לעבור על בדיקות מיפוי הקרנית שלך, לבדוק את עובי הקרנית ולבדוק את העינים. כ"כ יש ולראות אם אתה יציב מבחינת המספר במשקפיים בשנה האחרונה. כ"כ מומלץ להגיע לבדיקה אחרי שלא הרכבת עדשות מגע לפחות שבועיים. אנא קבע תור לבדיקת התאמה אצלנו. פרטים בדף "צור קשר" באתר זה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/03/2016 שאלה לגבי התאמה

    אם עובי הקרנית הוא 497
    והמספר במשקפיים הוא -8.75 ו-9
    הנתונים תקינים לניתוח בשיטת ה prk?

    אבי

    לייזר כללי 1
    שלום אבי,

    כן, ניתן לבצע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK בנתונים שלך.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/03/2016 צילינדר גבוה

    שלום, אני בן 19 המספרים שלי במשקפיים יציבים כבר 3 שנים. עובי הקרנית טוב. הייתי רוצה לדעת אם מנתחים מספרים גבוהים כמו שלי :
    עין ימין: מספר – 5+ צילינדר – 5-
    עיו שמאל: מספר – 5+ צילינדר 3.5-
    ואם כן, האם יש סיכון יותר מניתוח למספרים קטנים? ומה קורה אם הניתוח לא מצליח חלילה?

    עידו

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    שלום עידו,

    ניתן לנתח מספרים אלו, בתנאי כמובן שתימצא מתאים בבדיקת ההתאמה מבחינת יציבות המספר, מיפוי הקרנית, עובי הקרנית, וכל שאר הממצאים בבדיקת העיניים תקינים. מבחינת סיכונים ותופעות לואי - אלו שווים לכל המנותחים, ללא קשר למספר שיש להם לפני הניתוח. מבחינת הסיכוי להסיר לחלוטין את המשקפיים - הדבר תלוי בתוצאות בדיקת המשקפיים שנבצע לך, ובמיוחד בתוצאות הבדיקה עם הרחבת האישונים (רפרקציה עם ציקלופלגיה - זוהי בדיקה שמנטרלת את האקומודציה, ומאפשרת לנו לקבוע מהו המספר האמיתי כאשר יש מספרי פלוס).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/03/2016 התאמה לניתוח

    שלום רב, אני כמעט בן 37 מרכיב משקפיים מגיל 6 ומעוניין בניתוח לייזר. עובי הקרנית שלי הוא קצת פחות מ-470 מיקרון והמספר שלי יציב מגיל 16: בעין שמאל -6.25 בעין ימין -5.25 ובשניהם צילינדר נורא קטן (של 0.5 אם אינני טועה).לאמא שלי יש קרטוקונוס, אבל ברוך השם אצלי הקרנית אחידה.האם לפי דעתכם אני מתאים לניתוח?אני מבין שעל LASIK אין מה לדבר בגלל עובי המתלה שלי 160 מיקרון.האם ל-PRK אני מתאים?איך אני יודע מה קוטר השיוף שלי?קראתי את הכתבה שלכם אך לא הצלחתי להבין אם 6 מ”מ הוא קוטר סטנדרטי ואז לכל דיופטר צריך להוריד 12 מיקרון.במקרה הזה, אם אינני טועה, אני צריך 12*6.25 = 75 + 0.5*12 = 6 לצילינדר (סהכ 81 מיקרון) שיוף לעין שמאל ועבור עין ימין (5.25 + 0.5)*12 = 69 מיקרון. לפי החישוב הזה, נשמע שאני לא יורד מהעובי המינימלי של 350 מיקרון.במכון אחד נאמר לי ש-LASIK לא בא בחשבון, ושאפילו PRK מסוכן מדי (לא הבנתי למה כי לפי החישוב שפירטתי זה נשמע תקין) כי יש גם היסטוריה של קרטוקונוס במשפחה.המליצו לי על השתלת עדשה Artiflex. במכון אחר אמרו לי שניתן לעשות IQ + קרוס לינקינג לחיזוק הקרנית.מה דעתך?נאם PRK אפשרי?האם IQ אפשרי (הבנתי שזו שיטה שהיא העיקרון כמו LASIK רק שעובי המתלה הוא של 70 מיקרון בערך במקום 150)?אשמח להבהרה פרופסור. תודה רבה.

    soul-window-kelly-del-rosso
    שלום רב,

    אכן ניתן לבצע אצלך ניתוח בשיטת PRK. אם אתה בן 37 והמספר יציב מזה שנים רבות, ואין מאפיינים של א-סימטריה במיפוי הקרנית, הרי שניתן לבצע אצלך הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK. קרוס לינקינג לחיזוק הקרנית מבוצע רק כאשר יש עדות לקרטוקונוס, ולא כדי למנוע אותו.

    שיטות בהן מבוצע חיתוך כלשהוא של הקרנית, ולא משנה מה עובי המתלה, מסוכנות למי שיש במשפחה שלו קרטוקונוס, ולמי שיש לו קרנית דקה כמוך. חיתוך הקרנית מוריד משמעותית מחוזק הרקמה, ומגדיל את הסיכון לפתח אקטזיה / קרטוקונוס.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/02/2016 אי התאמה לניתוח לייזר

    שלום רב
    שמי צחי ואני בן 46 לאחר בדיקת התאמה לניתוח נמצאתי לא מתאים עקב חוסר יציבות במספר שנמצא אצלי בעליה ואני מוגדר כ פלוס בשתי העיניים כמו כן אני מרכיב משקפי קריאה
    המספר שלי הוא בעין אחת 1.50 ובשניה כ 2.50
    הומלץ לי לעבור ניתוח להחלפת העדשות בשתי העיניים ולהשתיל עדשות מולטיפוקל.
    אציין כי אני מרבה לעסוק בספורט ומשקפיים עבורי הם מטרד לא קטן!!!!!!!
    אשמח לשמוע את דעתך לפתרון שהוצע לי
    בברכה

    HorusGallery_2x2
    צחי שלום רב,

    אני לא מאמין שאתה לא מתאים לניתוח לייזר....

    ניתן לגלות מהו המספר הסופי שלך (כלומר ה"פלוס" המירבי אליו תגיע בעתיד) ע"י בדיקת משקפיים פשוטה המתבצעת עם טיפות המשתקות את השריר הציליארי (בדיקה הנקראת Cycloplegic Refraction). בדיקה זו מתבצעת באופן שגרתי אצל כל מרכיבי עדשות פלוס. בגילך סביר להניח שהפער בין המספר הנוכחי והמספר המירבי אינו גדול. מרבית האנשים אצלם מתפתח פלוס לרחוק (היפראופיה) לא עוברים את ה- 2.50. ניתוח להסרת משקפיים בלייזר מתבצע על מספר הנמצא בין המספר הנוכחי והמספר המירבי, ולא סביר שיהיה בינהם הבדל גדול.

    החלפת העדשות השקופות בעדשות מולטיפוקליות היא אפשרות נוספת, אך מעט יותר מסוכנת. לכל אחת מהחלופות יש סיכון מסויים, שאתה צריך להבין אותו לפני שאתה מחליט על החלופה המתאימה לך. ככלל אני לא ממליץ לבצע ניתוחים להסרת העדשה לפני שהתפתח בה קטרקט, וממליץ במקרה שלך לבצע ניתוח לייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/02/2016 ניתוח להסרת משקפיים במספרים גבוהיים

    שלום
    אני. בת 40 . מרכיבה משקפיים מגיל 6
    היום עם מספרים של -10 בשתי העניים וצילנדרים של 2.
    אני מרכיבה מזה 20 שנה עדשות מגע קשות.
    עובי הקרנית שלי הוא 600.
    האם אפשר. לעשות ניתוח לייזר לתיקון. הראיה?

    האם אפשר יהיה להוריד את המספר. לגמרי בניתוח?
    והאם נכון שעם הגיל. המספר שלי ירד לבד?
    (לפני. שנתיים ירד לי. המספר מ-12 ל-10)
    תודה

    watermark
    שלום רב,

    ניתן בהחלט להוריד לך את כל המספר ואת כל הצילינדר בזכות עובי הקרנית הגדול שיש לך, אם את עוברת את הניתוח בשיטת PRK. המספר אינו יורד עם הגיל, ובגיל שלך הוא אמור להיות יציב. השינוי הוא תוצאה של טעות באחת הבדיקות (הקודמת או הנוכחית), וחלוקה שונה של המרשם בין המספר לצילינדר (יש לך כיום 10.0- עם צילינדר 2.00- ובעבר היה לך 12.00- ללא צילינדר, כך שנראה שאחת הבדיקות לא היתה מדוייקת בחלוקת המרשם בין המספר והצילינדר).

    הדבר שישתנה עם הגיל הוא הצורך במשקפי קריאה, שיבוא כבר במהלך השנים הקרובות, לקראת גיל 45.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/02/2016 האם מי שיש לו פלוסים (רוחק ראייה) יכול לעבור ניתוח לייזר?

    שלום רב, אני בת 53 ויש לי פלוסים, קרי רוחק ראייה.
    האם ניתוח לייזר אפשרי לגבי? האם יפתור אותי ממשקפים הן למרחק
    והן לקרוב?
    תודה, חגית

    eye-art13
    שלום חגית,

    אפשר בהחלט לבצע ניתוח לתיקון מספרי פלוס. בגילך הניתוח יתקן לך את הראייה לרחוק. לקרוב עדיין תזדקקי למשקפי קיראה, אך מספר יהיה נמוך משמעותית מהמספר שיש לך כיום.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/02/2016 קלואידים

    פרופסור אבי סלומון שלום רב,

    הנני סובל מנטייה להצטלקות מכוערת בפלג גוף עליון (קלואידים).
    ושאלתי היא, האם מועמד בעל נטייה לקלואידים מתאים לניתוח להסרת משקפיים?

    אודה לחוות דעתך בנושא

    גיא

    Toast-Pixels-by-Arne-Felix-Magold-01
    שלום גיא,

    עד כה לא נמצאה עדות כלשהיא בספרות הרפואית שיוצרי קלואיד סובלים מהפרעות בהחלמה או בתהליך הריפוי שלאחר ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר. להיפך - מספר מאמרים שהתפרסמו בנושא, ובדקו את תוצאות הניתוחים ביוצרי קלואידים, מצאו שהללו עברו את התהליך ללא כל בעיות.

    מומלץ לגשת לבדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר, ולהביא אתך סיכומי בדיקות שעשית אצל רופא העור שלך בכל הנוגע לנטייה שלך להצטלקות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/02/2016 האם ייתכן לנתח כאשר יש פלוס בשתי העיניים?

    היי,
    יש לי פלוס 6.5 בעין שמאל, ובעין ימין פלוס 5.5 – האם אפשר לנתח?
    בנוסף יש לי צילנדר 2.5 בעין שמאל וצילנדר 1.5 בימין.
    הרשתית שלי מתאימה בדקתי במספר מכונים שונים.

    hqdefault
    שלום ליאון,

    כעיקרון ניתן לבצע את הניתוח במספרים כאלה. התוצאות תלויות בגיל שלך ובבדיקת המספרים האמיתיים שיש לך אחרי ששמים טיפות המרחיבות את האישונים ומשתקות את האקומודציה. לכל אדם שיש לו משקפיים עם מספרי פלוס, יש פוטנציאל למספר גבוה יותר. את המספר הזה מגלים אחרי ששמים טיפות של חומר המשתק את שריר הערטה הנמצא בעין, ומשחרר את האקומודציה שאתה מפעיל. אם המספר הזה גבוה משמעותית מהמספר אותו אתה מרכיב במשקפיים, הרי שיש סיכוי רב שתהיה עלייה נוספת של המספר בעתיד.

    מומלץ לבדוק היטב את הסוגיה הזאת, ולקבל על כך הסבר מפורט מהרופא המנתח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/02/2016 הסרת משקפיים בלייזר

    שלום, יש לי מספר 9- וצילינדר 3. עובי קרניות 480 ו- 505. במכון אחד נאמר לי שניתן לעשות הסרת משקפיים בשיטת ASA PRK, בשני נאמר שניתן לעשות בשיטת IQ + קרוס לינקינג ובשלישי נאמר שלא מתאימה לניתוח כלל. מה דעתך?

    איריס

    watermark
    שלום איריס,

    לפי הנתונים שמסרת בשאלתך, לא ניתן לבצע לך ניתוח להסרת משקפיים בלייזר באף שיטה שהיא, בגלל שילוב של מספר גדול וקרנית דקה. למעשה צריך לשייף לך 12 מספרים (9+3). שיוף העובי הנדרש ל-12 מספרים עם קרניות בעובי שלך יביא לעובי קרנית שהוא מתחת לעובי המינמלי המותר בניתוח זה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/01/2016 הסרת משקפיים בלייזר

    שלום, האם אני אוכל לעשות ניתוח של הסרת משקפיים בלייזר אחרי שאני אעשה ניתוח לפזילה ? (יש לי גם צילינדר קל)

    אורלי

    picasso-homer
    אורלי שלום רב,

    לאחר שתבצעי בהצלחה את ניתוח הפזילה, ותתאימי משקפיים חדשות, תוכלי לפנות לבצוע בדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. בבדיקה זו יבררו בין השאר אם אין לך עין עצלה (אמבליופיה), ומהי הראייה המקסימלית המתקבלת בעין העצלה. בהתאם לתוצאות הבדיקות יוחלט אם את מתאימה לניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/01/2016 גלאוקומה והסרת משקפיים בלייזר

    שלום, יש לנו במשפחה עבר של גלוקומה. הבנתי שזה גנטי ויש צורך בבדיקות לגלוי מוקדם. השאלה שלי האם ניתוח להסרת משקפיים אלול לגרום לבעיה בזיהוי המחלה האם כדאי לעשות את הניתוח למרות זאת.

    נגה

    eye-of-storm
    שלום נגה,

    אין כל בעיה שהיא לבצע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר, גם אם יש במשפחתך רקע של גלאוקומה. ראשית - יתכן שלא תהיה לך גלאוקומה כלל, ואין שום היגיון לחיות את כל חייך בציפיה חרדתית להתפתחות מחלה שאולי כלל לא תבוא (תכונה פולנית שיש אנשים שדווקא נהנים ממנה...). שנית - גם אם תהיה לך גלאוקומה, עדיין אין מניעה כלשהיא לבצע את הניתוח בהצלחה.

    האמירה שלך מבוססת על העובדה שמדידת הלחץ התוך עיני תלוייה בעובי הקרנית ובתכונות הביו-מכניות שלה. בניתוח הסרת משקפיים בלייזר מתבצע שיוף של הקרנית, ולכן הקרנית נעשית מעט דקה יותר. כתוצאה - מדידת הלחץ התוך עיני לא משקפת את הלחץ האמיתי, שהוא מעט גבוה יותר מזה הנמדד. כלומר: הערך הנמדד של הלחץ התוך עיני יהיה נמוך מהלחץ התוך עיני האמיתי לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    אולם אין כאן באמת בעייה, מכיוון שהאבחנה והמעקב לאחר גלאוקומה מסתמכים לא רק על מדידת הלחץ התוך עיני, אלא בעיקר על בדיקת המבנה והתפקוד של עצב הראייה. בדיקות הדמייה של עצב הראייה (OCT) יכולות לתת הערכה מדוייקת של מבנה העצב והשינויים העוברים עליו בגלאוקומה. בדיקה ממוחשבת של שדות הראייה מראות את תפקוד העצב, ומצביעות על ליקויים כבר בשלבים מוקדמים של גלאוקומה (ללא קשר למדידת הלחץץ התוך-עיני).

    לכן - סיפור משפחתי של גלאוקומה אינו מהווה סיבה שלא לבצע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/01/2016 הסרת משקפיים בלייזר

    שלום
    ביתי בת 16.5 מרכיבה משקפיים מגיל 6 עם מספר חמש וחצי פלוס צילינדר.
    החלום שלה זה הסרת משקפיים בלייזר
    האם תוכל?

    יהודית

    eye-art-photo
    יהודית שלום רב,

    ביתך עדיין צעירה בשביל לעבור ניתוח הסרת משקפיים בלייזר. כשתגיע לגיל 18, אם המספר שלה יהיה יציב לפחות שנה, היא תוכל לבצע בדיקת התאמה לקראת ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/01/2016 ניתוח במספרים נמוכים בגיל 43

    בן 43 עם מספר יציב של מינוס 1 ומינוס 0.75
    האם ניתן לנתח מספרים נמוכים כאלו ?
    במכון אחד הומלץ לנתח רק עין אחת ( עין עם מינוס 1) – מה ההיגיון בכך והאם מצב כזה מאפשר הסרה מלאה של המשקפיים או עדין אצטרך להרכיב אותם במקרים מסוימים גם לאחר הניתוח ?

    ברק

    ביבי עם מחשב
    שלום ברק,

    ניתן לנתח כל מספר שהוא, אבל אין היגיון רב בניתוח של מספרים כאלו בגיל 43. זאת מכיוון שבקרוב תזדקק למשקפי קריאה שמספרם הוא 1.0+. אם תשאיר את המצב כפי שהוא כיום, תוכל לקרוא ללא משקפיים במשך השנים הבאות. מכיוון שיש לך מינוס קטן לרחוק (1.0-), הוא ינטרל את הפלוס הקטן לקריאה (1.0+). כמובן שבהמשך, בעוד כ- 7-8 שנים תזדקק בסופו של דבר למשקפי קריאה. אך לפחות תוכל לדחות את הקץ, ולהנות מעוד כמה שנים של חופש ממשקפי קריאה, ולחשוב שאתה עדיין צעיר...

    לעומת זאת, אם תעבור את הניתוח, לא תזדקק למשקפיים למרחק, אך תזדקק למשקפי קריאה מיד לאחר הניתוח.

    אצל כל האנשים מתפתחת באמצע שנות ה-40 לחייהם תופעה הנקראת פרסביאופיה (זוקן ראייה). תופעה זו היא תוצאה של הירידה ההדרגתית ביכולת האקומודציה של העדשה הנמצאת בתוך העין. ירידה זו גורמת לכולם צורך בתוספת של עדשה פלוס לקריאה. בגיל 45 בממוצע אנו נזקקים ל 1.00+, לקראת גיל 50 אנו נזקקים ל 2.00+, ולקראת גיל 55 ל 2.50+.

    אני ממליץ לך לקרוא את תשובותי לשאלות של גולשים אחרים עם בעייה דומה באתר זה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/01/2016 קרנית לא סימטרית

    שלום אבי,

    אני בן 33 ובעל מספר 5.5- בשתי העיניים.
    הייתי בבדיקת התאמה לניתוח בשלושה מכונים. בשניים נאמר לי שמכיוון שהקרנית לא סימטרית אני מתאים רק לprk ובשלישי נאמר לי שאני מתאים גם לlasik. האם קרנית לא סימטרית אכן פוסלת lasik?

    בברכה,
    צחי

    pop_art_eyes_by_xsuicidalcupcakex-d3i8by1
    שלום רב,

    נכון. קרנית לא סימטרית כלל לא מתאימה לניתוח LASIK. חיתוך הקרנית ב- LASIK כאשר קיימת חוסר סימטריה מגדיל את הסיכון להתפתחות אקטזיה (מצב בו הקרנית הולכת ומתקמרת בצורה לא סימטרית, מצב המזכיר קרטוקונוס).

    אם שאר הבדיקות תקינות, העובי תקין והמספר יציב - ניתן לבצע PRK, שזו השיטה הבטוחה יותר להסרת משקפיים בלייזר בכל מקרה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/01/2016 חשש מניתוח לייזר

    שלום!
    הייתי אצלכם במכון לפני כחודש וחצי לגבי ניתוח להסרת משקפיים.המספרים שלי הם גבוהים מאד -9.5 ו-8.5 בבדיקה אמרו לי שאפשר להסיר את כל המספר אבל לא יהיה ניתן לעשות תיקון אם אני יצטרך בהמשך.
    החלום שלי זה להסיר את המשקפיים אבל יש לי כרגע מספר חששות.
    1. לפני שהגעתי הייתי במכון אחר שם אמרו לי שאני לא מתאים ללייזר בגלל המספר הגבוהה והמליצו לי השתלת עדשה.
    2.קראתי שבניתוח לייזר למספר גבוהה יכול להיווצר עיוות בקרנית שיכול לגרום לפגיעה בחדות ראייה, האם זה נכון? ומה הסיכוי שיקרה דבר כזה?
    3. אם אני אצטרך בעתיד לעשות ניתוח כלשהו בעיניים כדוגמת קטרקט. אני יוכל לעשות עם העובי קרנית המינימלי שישאר לי לאחר הניתוח? והאם יש קשר בין קרנית דקה לבין סינוורים ושאר בעיות בעין?
    4. ראיתי בטופס הסכמה לניתוח שיכול להיווצר מצב של חיתוך יתר בקרני וצורך אחרי הניתוח במשקפיים, האם קורים בד”כ דברים כאלה או שזה נדיר מאד? כי במקרה שלי אם זה יקרה לא יהיה ניתן לתקן את זה.
    ושאלה אחרונה האם אפשר לאחר הניתוח להרכיב עדשות מגע?
    רק אציין שהשירות אצלכם מעולה וגם הרופא שבדק אותי היה ממש נחמד ומקצועי.
    החששות שלי נובעות ממה שקראתי בטופס הסכמה לניתוח וממה שראיתי באינטרנט.
    תודה מראש.

    רועי

    hqdefault

    שלום רועי,

    אם אמרנו לך שאתה מתאים לניתוח הסרת משקפיים בלייזר - אז אתה יכול להיות בטוח שאתה אכן מתאים לניתוח, ושאפשר לבצע אצלך את הניתוח בבטיחות וביעילות. אנחנו לעולם לא נסכן שלא לצורך את עיניו של אף אחד, והבטיחות ללא פשרות היא אחד מעמודי התווך שלנו.

    בתשובה לשאלותיך:

    1. השתלת עדשה תוך-עינית היא גם אפשרית, אך יש לניתוח זה סוג אחר של סיבוכים ותופעות לואי, שצריך להיות מודעים להם. בנוסף - התיקון האופטי עם לייזר הרבה יותר מדוייק מהתיקון המושג עם עדשה תוך עינית.

    2. אם העובי המינימלי של הקרנית נשמר - אז הסיכוי לעיוות הקרנית קלוש ביותר.

    3. לא תהיה לך שום בעיה לעבור ניתוח קטרקט בעתיד, ואין שום קשר בין עובי הקרנית ובין היכולת לעבור ניתוח קטרקט. כ"כ עובי הקרנית לא קשור לסינוורים.

    4. לא יהיה שום "חיתוך יתר" בגלל שאתה לא מתאים ל- LASIK אלא ל- PRK, שבו מבוצע שיוף ללא חיתוך. אולי התכוונת לתיקון יתר. הסיכוי לכך נמוך מאוד.

    בכל אופן - כשאתה חושב על הסיכונים בניתוח, כדאי לך לחשוב על הסיכונים הקיימים במצבך הנוכחי - הכרוכים בהרכבת עדשות מגע. להרכבת עדשות מגע לא קוראים "ניתוח", אבל עדשות המגע שאתה מרכיב הרבה יותר מסוכנות לעיניים שלך מניתוח. הן עלולות לגרום לזיהומים מסוכנים בקרנית, ליובש בעיניים, לדלקת אלרגית כרונית, לצמיחת כלי דם בתוך הקרנית, ולצניחת העפעפיים. אבל כשמכרו לך את העדשות - לא טרחו להסביר לך את הסיכונים הללו, ולכן אתה לא מודע להם. בכל שבוע אנו מאשפזים במחלקת העיניים בהדסה אנשים צעירים עם זיהומים קשים בקרנית שנגרמו מעדשות מגע, בחלקם זיהומים שמסכנים את הראייה ואת העין.

    לפיכך- אין ספק שהסרת משקפיים בלייזר היא האופציה הבטוחה, וגם המשתלמת ביותר לטווח הארוך. ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר מבוצעים מזה כ- 30 שנה, ובהצלחה רבה. 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/01/2016 התאמה לניתוח לייזר

    לפני כמה ימים הייתי בבדיקת התאמה במכון קאר. נמצאתי מתאימה לעבור את הניתוח הלייזר לעיניים. עקב מספרים די גבוהים וצילינדר, הייתי רוצה לקבלת גם את חוות דעתך. מספר עין ימין: -10.25,-2.25 , מספר עין שמאל: -11.75,-2.5. עובי קרנית תקין (מינימלי 500/509). סטודנטית, בת 26, ללא לידות.
    פרופ’ סלומון מה דעתך? האם על אף מספרים גבוהים אלה אני מועמדת מתאימה לניתוח, כפי שנאמר לי?

    watermark

    שלום רב,

    על פי הנתונים שמסרת, עובי הקרנית שלך אינו מספיק לשיוף המספר הגדול שיש לך, ולכן את לא מתאימה לניתוח הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/01/2016 דלקת לפני ניתוח לייזר

    בוקר טוב,שמי שי ואני אמור לעשות ב1/2 ניתוח לייזר בשיטת prk.אתמול קמתי עם הפרשות בעין אחת כולל קצת אדמומיות וגרד באותה העין,ואני חושש שזה מתחיל כדלקת בעין,האם זה באמת דלקת אם אוכל לעשות את היתוח הלייזר,אני חייב להדגיש שלפני 4 שנים עשיתי בדיקות התאמה וגם אז כחודש לפני הניתוח פתאום היה לי דלקת וכתוצאה מכך לא עשיתי את זה בסוף,מאז לא היה לי כלום בעין אז אני לכ יודע אפילו אם קשור לזה משהו פסיכולוגי,נפשי לפני הניתוח,המון תודה

    plastic-bottle-cap-art-mary-ellen-croteau-2

    שלום רב,

    אם יש דלקת בעיניים בימים שלפני הניתוח או ביום הניתוח עצמו - יש כמובן לדחות את הניתוח. על כך יש להתייעץ עם הרופא המנתח שלך. פנה אליו וקבע בדיקה נוספת יום לפני הניתוח,  והוא יחליט אם אתה אכן סובל מדלקת בעיניים והאם יש צורך בדחיית הניתוח.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/01/2016 קרנית דקה

    שלום פרופ’ סלומון,
    שאלה: הלכתי למכון קאר לבדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר ורופא אמר לי שיש לי קרנית דקה ואני לא יוכל לעשות ניתוח לייזר בעיניים ואמר לי לבוא אליו שוב בעוד חצי שנה לראות עם המצב של הקרנית פחות דקה השאלה שלי האם יש סוג אחר של לייזר שמיוחד לבעלי עיניים עם קרנית דקה?

    שולמית

    article-2474803-18F2FD5300000578-236_634x632

    שולמית,

    שיטת הניתוח להסרת משקפיים בלייזר שמתאימה לבעלי קרניות דקות היא PRK. בניתוח זה לא מבצעים חיתוך של הקרנית, ולכן העובי האפקטיבי של הקרנית לאחר הניתוח גדול יותר.

    אנא פני לבדיקת התאמה ב"הדסה אופטימל" כדי שנוכל לייעץ לך אם את מתאימה לניתוח בשיטה זו.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/01/2016 היפרדות זגוגית וניתוח לייזר

    אני בת 26, יש לי מינוס 4 בשתי עיניים ללא צילנדיר. לפני שלוש שנים התחלתי לראות נקודות וחוטים שחורים כשאני מסתכלת על הקיר או על השמיים, אני גם לא יכולה להסתכל על אור חזק כי אני מרגישה סינוור, הרופא אמר שזה מקרה של היפרדות זגוגית אבל זה לא יגרום לנזק בעיניים. השאלה היא האם אני יכולה לעשות ניתוח לייזר? האם המצב של הנקודות השחורות יחמיר אם אני עושה לייזר?
    האם הסינוור אומר שיש לי קרנית דקה?

    תודה,
    מנאר

    the-cats-eye-nebula

    שלום מנאר,

    הפרדות הזגוגית הוא תהליך נפוץ המתרחש אצל כולנו בשלב כזה או אחר בחיים. אין כל מניעה לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר למי שעבר הפרדות זגוגית. זאת כמובן בהנחה שבדיקת העיניים תקינה, ושבבדיקת הרשתית לא נמצאו קרעים או חורים או הפרדות הרשתית. הפרדות הזגוגית לא תחמיר בעקבות הניתוח. 

    הסינוור אינו קשור להפרדות הזגוגית ואינו קשור לעובי הקרנית. הסינוור קשור לגורמים אחרים כגון קוטר האישון והמבנה הטופוגרפי של הקרנית. מומלץ לגשת למכון להסרת משקפיים בלייזר ולעבור בדיקת התאמה.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/01/2016 צילינדר

    במידה והצילינדר יותר גדול ממספר המשקפיים האם ניתן לעשות ניתוח ?

    רמי

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria

    שלום רמי,

    בהחלט, בתנאי שמיפוי הקרנית תקין והמספר והצילינדר יציבים לפחות שנה!!!

    אפשר לנתח כל צילינדר, ואין קשר בין גודל הצילינדר וההתאמה לניתוח. מה שקובע את התאמתך לניתוח הוא יציבות במספר ובצילינדר של פלחות שנה, מיפוי קרנית תקין, ועובי קרנית שמאפשר את הסרת כל המספר.

    אנא פנה לבדיקת התאמה ב"הדסה אופטימל" כדי שנוכל לבדוק את התאמתך לניתוח.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/12/2015 ניתוח להסרת משקפיים

    שלום יש לי מספר ענק בשתי העיניים 16 ו 14 עם קרע שטופל בעין ימין וצילנדר 2 והפרדות זגוגית בשתי העיניים. אני סובלת מכאבי עיניים ובעקבותיהם כאבי ראש נוראיים. אני מתעוררת עם כאב עיניים קשים.
    אין לי אומץ ללכת עם המשקפיים העבות מאוד ואני מרכיבה עדשות מגע אך עם הרבה הפסקות,נמאס לי!!!האם במצבי אוכל לעשות ניתוח להסרת המשקפיים?אני בת 45 והמספר עדיין עולה מדי פעם.
    תודה

    סיגל

    060c366c4f211b4d62296abeeadaa1f3

    שלום רב סיגל,

    על פי הנתונים שמסרת את כנראה לא מתאימה לניתוח הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/12/2015 עד איזה מספר אפשר לקיים את הניתוח?

    המספר של המשקפיים שלי הוא 9 פלוס האם יש אפשרות לעבור את הניתוח ?

    ליאור

    HorusGallery_2x2

    שלום ליאור,

    למספרי פלוס (היפראופיה) הגבול העליון שבו מותר לעשות הסרת משקפיים בלייזר הוא 6.0+.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/12/2015 ניתוח לייזר להורדת מספר המשקפיים

    שלום,
    בעבר בדקתי התאמה לניתוח לייזר ונאמר לי כי הקרנית שלי דקה מדי ואינני יכולה לבצע את הניתוח להסרת משקפיים. עם זאת, ציינו בפניי כי ניתן לעשות ניתוח על מנת להוריד את המספר וזאת כדי לאפשר איכות חיים טובה יותר, אך ללא התחייבות כי המספר לא יעלה שוב (כיום בת 26, ללא לידות).
    נכון להיום אני עם מספרים של כ(11-) ו(11.5-) וצילינדר 1.5, 1.75 בהתאמה, יציב כ4 שנים. כל קניית משקפיים כרוכה בחוסר נוחות של התאמת מסגרת רלוונטית, עדשות עבות (למרות שהן הכי דקות בשוק), מחירים בשמיים, חוסר פרופורציה לגודל העיניים וכד’.
    יחד עם האבחנה אני מוסיפה שלהישאר עם משקפיים זו האופציה שאכן מתאימה עבורי ועדשות מגע הם לא רלוונטיות לצערי מניסיון, אך אשמח לדעת האם יש אפשרות לניתוח כזה או אחר שיאפשר לי איכות חיים טובה יותר עם מספר נמוך יותר.
    תודה!

    eye-art-photo

    שלום רב,

    כדי לדעת אם את מתאימה לניתוח הסרת משקפיים בלייזר יש לדעת את עובי הקרנית בכל עין, ולראות את מיפוי הקרנית. מומלץ לגשת למכון להסרת משקפיים בלייזר (נשמח לקבל אותך במכון שלנו - "הדסה אופטימל") ולבצע בדיקת התאמה נוספת.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/12/2015 כפל ראיה

    האם בגלל שיש לי כפל ראיה איני יכול לעשות ניתוח לייזר?

    יעקב

    IMG_6247_ten_blue_eyes_450

    שלום רב יעקב,

    מומלץ לגשת לרופא עיניים מומחה לבעיות פזילה ולפתור את בעיית כפל הראייה לפני שמחליטים על ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/12/2015 פיברומיאלגיה ונוגדנים בדם

    האם ניתן באבחנה של פיברומיאלגיה ובהמצאות של נוגדנים בדם (השימוטו לא פעילה) לעשות את הלייזר?
    בנוסף המס’ גבוה של 7.5 בערך ויכול להיות שעלה …

    יעל

    Pop_Art_Eyes_by_Dark_Soul_13

    שלום יעל,

    פיברומיאלגיה היא מחלה אוטואימונית. במרבית המחלות האלו קיים לעיתים יובש בעיניים. אם המחלה פעילה ויש נוגדנים בדם בבדיקות עדכניות - מומלץ שלא לבצע את הניתוח. בנוסף - אם המספר במשקפיים עלה ואין עדיין יציבות - הי שיש כאן סיבה נוספת שלא לעשות כעת את הניתוח.

    מומלץ להמתין להתייצבות המספר ולרגיעה במצב המחלה לפני החלטה על ניתוח.

    בברכה, 

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/12/2015 ZEISS Laser Premium

    שלום לך.
    רציתי לדעת בבקשה אם יש לי מינוס 14 בשני העיניים עם צילינדרים, על איזו שיטה הכי כדאי לי ללכת? אשמח אם תוכל גם לתת התייחסות לגבי שיטת ZEISS Laser Premium.
    תודה רבה.

    ששון

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu

    שלום ששון,

    אם יש לך מינוס 14 עם צילינדר, אתה קרוב לודאי לא מתאים לאף אחת מהשיטות להסרת משקפיים בלייזר. הניתוח היחיד שמתאים לך הוא השתלת עדשה תוך-עינית.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/12/2015 ניתוח לייזר PRK לעיניים עצלות וצילנדרים גבוהים.

    שלום הייתי בבדיקות התאמה ללייזר והתאימו לי את שיטת PRK יש לציין כי יש לי שתי עיניים עצלות מספרים גבוהים וצילנדרים גבוהים לצורך העניין צילנדר 4 ימיןו3.75 שמאל ומספרים כמעט שש בשמאל וכמעט שבע בימין אייני יכולה להגיע ל6/6 ואמרו שניתוח הלייזר יעניק לי ראייה של 6/12 רציתי לשאול האם יש סיכוי גבוהה שהמספרים שלי יחזרו או סכנות גדולות יותר לסיבוכים והאם לאור הנתונים שכתבתי אתה אכן ממליץ לעשות את הניתוח אני מאוד חוששת אני כיום בת 18 ורציתי לשמוע מה אתה חושב,אני רוב הזמן 10 שעות ביום עם עדשות מגע רכות בבית עם משקפיים. בנוסף הרופאה אמרה שהעין הדומיננטית שלי היא עין שמאל למרות שהראייה בה יותר גרועה מבעיין ימין.

    סיוון

    imagesG1FL58NX

    שלום סיוון,

    כדי לדעת אם את מתאימה לניתוח יש לראות את מיפוי הקרנית שלך מכל עין וכן לדעת מהו עובי הקרנית. בנוסף יש לבדוק האם המספר במשקפיים היה יציב במשך השנה האחרונה. אם כל אלו תקינים ובדיקת ההתאמה תקינה אפשר לבצע את הניתוח.

    לגבי עין עצלה - המשמעות היא שחדות הראייה המקסימלית שלך כיום לאחר תיקון במשקפיים נמוכה מ- 6/6, וזו תהיה גם חדות הראייה שלך לאחר הניתוח, אך ללא משקפיים. עין עצלה היא תוצאה של גירוי לא מספיק למרכז הראייה במוח בילדות, בעיקר בגלל תיקון לא מיטבי של הראייה בעזרת משקפיים בגיל מוקדם. כתוצאה מכך התפתחות מרכז הראייה במוח היא פחות מההתפתחות התקינה, ולכן הראייה המיטבית אינה 6/6 אלא נמוכה יותר (במקרה שלך הראייה המיטבית היא 6/12 עם משקפיים, ולאחר הניתוח תהיה לך ראייה של 6/12 אך ללא משקפיים).

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/12/2015 ניתוח לייזר להסרת משקפיים

    האם ניתן לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים כאשר סובלים ממגרנות עם אאורה? או שאין קשר?

    תודה רבה,

    רבקה

    E

    שלום רבקה,

    מיגרנות ו- aura הן תופעות שאינן קשורות ליכולתך לעבור בהצלחה הסרת משקפיים בלייזר. אם בדיקת ההתאמה לקראת הניתוח תקינה את יכולה לעבור הסרת משקפיים בלייזר ללא חשש. כמובן שיש לעבור בירור נוירולוגי לסיבת כאבי הראש ולאופן הטיפול המומלץ.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/12/2015 תיקון כפל ראיה ע”י ניתוח להסרת משקפיים

    שלום ד”ר סלומון

    אני בן 28,
    לפני כ 5 שנים הראיה שלי בעיניים הייתה לא ברורה, פניתי לרופא עיניים והוא אמר לי שבגלל שיש לי הפרש בין המספרים בעיניים (ימין 4.00 ושמאל 5.50) זה גורם לראיה לא ברורה, הוא נתן לי מרשם למשקפים שהיו אמורים לפתור את הבעיה.
    הבעיה דיי נפתרה, או שפשוט התרגלתי לראות ככה..

    לפני מספר חודשים הראיה התחילה שוב ממש להציק לי, התחלתי לראות כפול, במיוחד כשאני עייף, שמתי לב שכשאני קורא אני בצורה אוטומטית עוצם את עין שמאל, וקורא בעין ימין.
    במקביל רציתי להוריד משקפיים בלייזר, הלכתי למכון אחד (אסותא), והם טענו שיתכן שיש לי קרטוקונוס בעין שמאל, ולכן אני צריך לחזור למעקב בעוד מספר חודשים.
    במקום נוסף (הדסה אופטימל) אמרו לי שהכול תקין, ואני יכול לעבור את הניתוח.

    הלכתי לרופא עיניים והוא טען שהוא לא רואה קרטוקונוס, לאחר בדיקות הוא טען ששרירי העין השמאלי שלי עובדים חלש.
    הוא הפנה אותי לבדיקת סיטי ארובות עיניים, התוצאות היו שהכול תקין, השרירים תקינים, ורק יש אסימטריה קלה.
    רופא העיניים הפנה אותי למכון לטיפול אורטופטיקה.

    זהו.
    השאלה היא – אם אני אסיר משקפיים בלייזר, זה יכול לתקן את העיניים בגלל שעכשיו לא יהיה הפרש בין המספרים, או שלא תהיה לזה השפעה, או שאסור לי לעשות את הניתוח להסרת משקפיים לפני שאני מטפל בבעיה הנתונה.

    תודה רבה,

    יאיר

    Third Eye _2, b

    יאיר שלום,

    יש סיבות רבות להופעה פתאומית של ראייה כפולה. סיבות אלו כוללות מחלות שריר ועצב שונות (כגון מיאסטניה גראביס, שיתוק של עצבים המעצבבים את שריר העין, וסיבות נוספות). יש לבצע בירור נוירולוגי או נוירו-אופתלמולוגי לבירור סיבת הראייה הכפולה. ההבדל במספר בין שתי העיניים אינו מסביר את הראייה הכפולה. גם ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לא יפתור את הבעיה. 

    מומלץ לפנות בהקדם לנוירולוג או לנוירו-אופתלמולוג לבירור הסיבה לראייה הכפולה לפני שתחליט על ביצוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/12/2015 ניתוח להסרת משקפיים

    פרופסור סלומון, שלום וברכה,

    ראשית תודה על האופציה לקבלת יעוץ, קראתי את השו”ת המופיע באתר, תשובותיך ברורות ומקצועיות ועל כך – תודתי!!!
    אני בן 38, מרכיב משקפיים מגיל 7 ובעשר שנים האחרונות לובש עדשות מגע רכות. המספר שלי (בעדשות המגע) ימין 6.25 + צילינדר 1.25 ובעין שמאל 6.75 + צילינדר 1.75.
    בצעתי בדיקות התאמה להסרת משקפיים בשני מכונים, במכון הראשון נאמר לי כי עובי הקרנית שלי הוא 490 ואין לי אפשרות לבצע ניתוח לייזר, ואף נטען כי יש לי לחץ תוך עיני גבוה – 21 והרופא אף המליץ וצירף לי הפניה לרופא עניים להתחיל טיפול תרופתי (טיפות עיניים בכל יום)להפחתת הלחץ על מנת למנוע גלאוקומה עתידית, ואילו במכון השני נאמר לי כי עובי הקרנית שלי הוא 500 (ולא הוזכר מילה אודות לחץ תוך עיני) ואני יכול לבצע ניתוח להסרת משקפיים (ע”י שיוף חיצוני של הקרנית ולא פנימי).

    שאלתי: א. מי מהם צודק (גם אם נתייחס לנתונים המחמירים)?
    ב. האם נכון להתחיל לטפל בלחץ התוך עיני במדד של 21?
    ג. האם השימוש בעדשות מגע רכות מזיק למצב הכללי של עין בעקבות הלחץ התוך עיני או שאין קשר?
    ד. האם ניתוח לייזר מועיל או מחמיר את הסיכון לגלאוקומה?

    אלי

    תודה על תשובתכם.

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria

    שלום אלי,

    כעיקרון - ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר עם הנתונים שלך. השיוף בהיפראופיה (פלוס במשקפיים) לא מתבצע במרכז הקרנית אלא סביב המרכז, מקום בו העובי רב יותר, ולכן השפעתו על העובי קטנה יותר מאשר שיוף במיופיה (מינוס במשקפיים). ניתן עם עובי הקרנית שלך, גם אם הוא 490, לבצע את הניתוח.

    יש לזכור, יחד עם זאת, שהתוצאות בהיפראופיה גבוהה כמו שלך אינן טובות כמו בקוצר ראייה (מה שיש למרבית האנשים). כ"כ קיים סיכוי גבוה לחזרה של חלק מהמספר עם הזמן. לכן מומלץ לקבל מידע מדוייק מהרופא המנתח לגבי הסיכויים לחזרת המספר על בסיס הניסיון שלו והלייזר אתו הוא עובד.

    הלחץ התוך עיני מחייב בדיקה אצל מומחה לגלאוקומה וביצוע בדיקות הדמייה לעצב הראייה ושדות ראייה ממוחשבים.

    השימוש בעדשות מגע אינו קשור כלל ללחץ התוך עיני. כ"כ אין כל קשר בין ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר וסיכון לגלאוקומה.

    בברכה, 


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/11/2015 ניתוח לייזר לעין

    הייתי בבדיקת התאמה ולאחר הבדיקה הראשונה העבירו אותי לשיחה עם הרופא הבכיר במכון של ה i care הוא אמר לי שהקרנית של העין שלי דקה מאוד וזה גבולי לניתוח והוסיף שהקרנית מתעקמת או משהו כזה ואמר לי לחזור לבדיקה לאחר שנה לפי מה שהבנתי ממנו הניתוח של הלייזר עם החיתוך אסור והוא אמר שיש עוד אופציה … האם זה מסוכן לעבור את הניתוח לייזר במצב כזה?

    ליאור

    Picasso_B_1063

    שלום ליאור,

    לכל אחד יש את השילוב הייחודי לו של עובי מסויים של הקרנית ומספר מסויים במשקפיים. אם הקרנית שלך דקה מאוד ביחס לעובי אותו צריך להוריד בניתוח להסרת משקפיים בלייזר - אז כנראה שאינך מתאים לניתוח. יש עובי מינימלי אותו יש להשאיר בקרנית לאחר הניתוח. אם על פי החישוב, הנובע משילוב הנתונים של העובי הנוכחי של הקרנית והמספר שלך במשקפיים, תהיה ירידה מתחת לעובי המותר - אז לא ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר. ירידה מתחת לעובי המותר עלולה לגרום למצב הנקרא אקטזיה של הקרנית (קרטוקונוס משני). זה מצב שבו נוצר עיוות של הקרנית בגלל התקמרות גוברת והולכת, עם הופעה של צילינדר גבוה וירידה בראייה. לפיכך צדק הרופא שאמר לך שאינך מתאים לניתוח.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/11/2015 ניתוח prk

    אני מועמדת לניתוח prk המספרים שלי -8 ו-5 בגלל גילי 40 הומלץ לי להשאיר בעין אחת _1 וכך לא אצטרך בעתיד משקפי קריאה עובי הקרנית 590.

     

    watermark

    שלום רב,

    נראה שאין בעייה לבצע את הניתוח בהצלחה על פי הנתונים שמסרת. עובי הקרנית גדול, וזה מצוין לניתוחים להסרת משקפיים בלייזר. לגבי השארת מספר 1- כדי לאפשר קריאה בעתיד - זו בהחלט גישה נכונה. אני מאחל לך הצלחה בניתוח.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/11/2015 דיופטר שלילי – האם יורד עם הגיל?

    פרופ׳ סלומון היקר שלום רב,

    אני בן 40, עובי קרנית 508 ומעוניין לעבור ניתוח PRK (נמצאתי מתאים על ידי 3 מכונים).
    יש לי דיופטר שלילי -3.25 בכל עין.
    לאחרונה אני חש שהמספר הולך ויורד (ראייה משתפרת במקצת).

    האם ישנו שיפור בקוצר הראייה עם הגיל?

    אני שואל זאת מאחר ואני שוקל לשייף -3.00 בכל עיין (לא מעוניין במונוויז׳ן מאחר ומקצועי דורש ממני שליטה בראייה תלת מימדית) על מנת לדחות במקצת את משקפיי הקריאה?

    תודה רבה,

    יוסי

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu

    יוסי שלום,

    המספר לרחוק בד"כ לא משתנה בגיל שלך. יתכן שאתה מתחיל לפתח פרסביאופיה (זוקן ראייה) וכבר צריך 0.50+ לקריאה. אפשרות נוספת היא שהתאימו לך זוג משקפיים חזקות מדי (כלומר, תיקון יתר של 0.25-), ואהבת אז זה בעבר בגלל שהיתה לך יכולת אקומודציה גבוהה, וכעת כשהאקומודציה פחות יעילה אתה חוזר למספר המקורי שלך.

    בכל אופן, אם נמצאת מתאים ע"י 3 מכונים - אזי קרוב לודאי שהמספר שלך יציב. 

    ההמלצה שלי לך היא לבצע את התיקון המלא לרחוק, ולהבין שאין מנוס ממשקפי קריאה. אם תשאיר 0.25- זה לא יהיה משמעותי כ"כ לקריאה. בגיל 45 מרבית האנשים זקוקים ל 1.25+, והמספר עולה בהדרגה עד 3.00+ במהלך השנים הבאות, כך ש 0.25- לא יעזור לקרוב, ורק יפגע בחדות הראייה לרחוק (בעיקר בנהיגת לילה). המלצה נוספת היא לבצע את הניתוח במכון הותיק ביותר (20 שנה של ניסיון...) והטוב ביותר בארץ!!!

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/11/2015 פסוריאזיס וניתוח לייזר

    היי,קראתי בכתבה מסויימת על ניתוח לייזר שלמי שיש פסוריאזיס לא יכול לעשות ניתוח לייזר. יש לי פסוריאזיס. האמת זה נכון שלא אוכל לעבור את הניתוח?

    חנה

    plastic-bottle-cap-art-mary-ellen-croteau-2

    שלום חנה,

    הדבר תלוי בחומרת הפסוריאזיס. אם את סובלת ממחלה פעילה, עם נגעים נרחבים התופסים שטח נרחב על פני העור ובמקומות רבים - מומלץ לא לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. אם לעומת זאת המחלה קלה, יציבה ומוגבלת לנגעים בודדים וקטנים (מה שקיים במרבית חולי הפסוריאזיס) - אז ניתן לבצע את הניתוח.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/11/2015 דלקת בעיניים וניתוח לייזר

    שלום!
    בעשר השנים האחרונות אני משתמש בעדשות מגע. לאחרונה נידבקתי בדלקת ויראלית בעין ימין שהדביקה את עין שמאל. טופלתי בטיפות עיניים אנטיביוטיות למניעת סיבוך משני. לאחר שבועיים היתה לי הקלה אך לא החלמה שלמה. רופאת עיניים קבעה שהדלקת הפכה אוטואימונית ומערכת החיסון שלי תוקפת את העין (לא זוכר איזה חלק שלה). היא רשמה לי טיפות סטראואידיות וטענה שהבעיה יכולה להימשך אפילו חודשים רבים. האם תהיה באפשרותי בעתיד לבצע ניתןח להסרת משפקיים או שמצבי מונע ממני
    בתודה מראש

    רונן

    halloween-makeup-art-kikki-thumb640

    שלום רונן,

    אתה סובל קרוב לודאי מדלקת ויראלית של הקרנית והלחמית הנגרמת ע"י וירוס הנקרא Adenovirus. מדובר במחלה ממושכת, שהשלב הראשון, האקוטי, נמשך 2-4 שבועות. שלב זה מתבטא בכאב, אודם, צריבה, תחושת גוף זר וראייה מטושטשת. בשלב הזה יש וירוס פעיל בתאי האפיתל (תאי הציפוי השטחיים) של הקרנית. לאחר מכן, בחלק מהמקרים, מתחיל שלב ממושך הנמשך מספר חודשים, המתבטא בדלקת כרונית של הקרנית. בשלב זה מופיעים תסנינים (קבוצות של תאי דלקת) מתחת לתאי האפיתל של הקרנית. התסנינים גורמים לתנודתיות בראייה, ובעיקר לשינויים בראיית לילה (סינוורים והילות). בשלב זה העין לבנה ולא כואבת, אך הראייה יכולה להיות להיות פחות טובה. הטיפול בסטרואידים עשוי להוריד את התסנינים ולשפר את הראייה, אך יש לתת אותו לתקופה ממושכת תוך כדי ירידה הדרגתית ואיטית בתכיפות הטיפול היומי. בסופו של דבר התסנינים יעלמו כליל במרבית האנשים, אם כי בחלק קטן מהאנשים יכולות להופיע צלקות קבועות בקרנית בסופו של התהליך.

    ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר רק לאחר העלמות מלאה של כל התסנינים מהקרנית, וחזרה של המצב לקדמותו מבחינת חדות הראייה ומבחינת יציבות המספר במשקפיים. מומלץ להתייעץ עם מומחה לקרנית באשר לטיפול במחלה, ולתזמון בו ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    30/10/2015 ניתוח לייזר לרוחק ראייה (עדשות פלוס במשקפיים)

    שלום,אני רוצה לעשות ניתוח לייזר בעיינים,
    עשיתי בדיקה במכון אחד והרופא אמר לי שכדאי לי לחכות 5 שנים ואז לעשות את הניתוח כי אם אני יעשה עכשיו אז המספר יחזור לי מהר ובמכון אחר שהלכתי אמרו לי שזה לא נכון ושאני יכולה לעשות ניתוח וזה לא משנה אם עכשיו או בעוד כמה שנים. המספרים שלי זה פלוסים .בעין אחת יש לי +3.75 ובעין שנייה יש לי +5.00 ויש לי גם צלינדר ..השאלה שלי מי צודק במקרה שלי המכון הראשון או המכון השני?

    תמר

    hidden_eye

    שלום תמר,

    מרבית האנשים הניגשים לניתוח הסרת משקפיים בלייזר הם עם קוצר ראייה (מיופיה), המתוקן ע"י עדשות מינוס. באנשים אלו, אם המספר היה יציב לפחות שנה לפני הניתוח - אחרי הניתוח תהיה להם ראייה מצויינת ויציבה ללא משקפיים כמעט לכל ימי חייהם.

    אצלך המצב שונה. את שייכת למיעוט האנשים, שלהם יש רוחק ראייה (היפראופיה), המתוקן ע"י עדשות פלוס. במצב זה אין בד"כ יציבות עד אמצע שנות ה-40, והמספר זוחל בהדרגה ועולה, עד שהוא מגיע לסביבות ה 5+ עד 6+. זהו המספר ה"אמיתי", שיבוא לידי ביטוי במהלך שנות ה-40, לאחר שיכולת האקומודציה בעין תפחת.

    האם ניתן לעשות ניתוח לייזר במצבך? ובכן - הדבר ניתן, אבל עלייך להבין את המצב המיוחד שלך, ולהבין שתהיה תמיד דינמיקה במספר במשקפיים לאחר הניתוח.  כאשר המספר הוא פלוס, מבצעים לפני הניתוח רפרקציה (בדיקה של המספר במשקפיים) עם טיפות מיוחדות שמשתקות את האקומודציה, וכך מגלים מהו המספר ה"אמיתי" שלך (כלומר: מהו המספר הסופי שלך, שאת צפוייה להגיע אליו במהלך השנים הבאות גם אם לא תעשי ניתוח). בדיקה זו נקראת רפקציה עם ציקלופלגיה. בד"כ באנשים שגילם פחות מ-40, המספר האמיתי גבוה יותר מהמספר הנוכחי. לדוגמה: המספר במשקפיים כיום הוא 3.50+, אבל בבדיקה נמצא שהמספר האמיתי הוא לדוגמא 5.50+ (כלומר: במהלך השנים המספר יעלה עד 5.50+). במצב זה התיקון בניתוח יכוון למספר הנמצא בין המספר שלך כיום ובין המספר האמיתי שלך (בדוגמה שנתתי: מטרת הניתוח תהיה לתקן אותך ל- 4.50+). זה כדי למנוע חזרה משמעותית של הפלוס בעתיד (אם הניתוח יכוון בדיוק למספר הנוכחי, אזי בעתיד יעלה המספר ל- 2.00+, על פי הדוגמא שנתתי). התוצאה המיידית של הניתוח תהיה כניסה למינוס מיד לאחר הניתוח (כלומר: קוצר ראייה). בדוגמה שנתתי יהיה 1-. מצב זה של מינוס יכול להשאר לתקופה של מספר שנים. המשמעות היא שבסביבה הקרובה (קריאה, צפייה בנייד, בטאבלט, במחשב וכו') תהיה ראייה טובה, אבל למרחק הראייה תהיה מעט מטושטשת באופן זמני. מצב של 1- מאפשר לתפקד היטב ברוב פעילות היום יום, וגם בעבודה במשרד, בלימודים וכו'.  

    בסיכום: מיד לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר את תהני מראייה טובה מאוד לטווח הקרוב, ולמרבית הפעילות בבית, בעבודה וכו', אך תאלצי להשתמש במשקפיים עם עדשות מינוס לנהיגה ולצפייה בטלויזיה למשך מספר שנים. בהדרגה המצב יתאזן, ותוכלי לראות גם לטווח הקרוב ללא משקפיים. מומלץ להתייעץ עם הרופא שאמור לבצע אצלך את הניתוח כדי להבין היטב את המצב המיוחד של תיקון לייזר להיפראופיה (רוחק ראייה, עדשות פלוס).

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/10/2015 קרנית דקה

    פרופ’ סלומון שלום,

    אני מאוד מבולבל ורציתי לשמוע את חוות דעתך.
    ביצעתי בדיקות התאמה בשלושה מכונים ב שתיים מהם נמצאתי מתאים אך ורק ל PRK . הקרנית שלי 465 מספר נמוך 0.5 ויש לי צילנדר.
    עכשיו אסביר לך מדוע אני מבולבל. במכון השלישי שאתה מכיר נמצאתי מתאים לשיטת ה IQ. לאחר קריאה במספר פורומים הבנתי שרוב הרופאים ממש נגד שיטה זו לקרניות דקות ויותר מזה חלקם חושבים שזה גובל בפשע! ממש ככה.
    מה שאני לא מבין. אין פיקוח? מדובר ברופא בכיר באחד מבתי החולים הגדולים בארץ! כל רופא יכול לקנות מכונת לייזר ולשווק אותה אפילו שהיא אינה מתאימה לפציינט?

    משה

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria

    שלום משה,

    על פי הנתונים שלך אתה מתאים ככל הנראה ל- PRK. אם שני מכונים המליצו על PRK - אז כנראה שזו השיטה שמתאימה לך. אם אכן המספר שלך קטן ויציב, ואם מיפוי הקרנית תקין בשתי העיניים, ובדיקת העיניים תקינה - אין סיבה שלא תתאים לניתוח בשיטת PRK. מדובר בשיטה הבטוחה והמצליחה ביותר להסרת משקפיים בלייזר, וקיימת מזה כ- 30 שנה. אני מנתח בשיטה זו מזה שנים רבות, עם תוצאות מצויינות.  

    אינני יכול להתייחס לשיטה הנוספת שהזכרת בשאלתך. חשוב לציין שמדובר בתחום הנמצא בהתפתחות מתמדת, וקיימות שיטות רבות ושונות. חלקן קיימות שנים רבות ויש עימן ניסיון רב, וחלקן חדשות יותר עם נסיון מועט. קשה לקבוע באופן מוחלט מה טוב ומה לא טוב, ולא ניתן לקבוע בפסקנות על שיטה מסויימת שהיא "גובלת בפשע". התחרות בתחום גורמת לקביעות מסוג זה מגורמים שונים שהם בעלי עניין, ולא תמיד אתה יודע מי באמת עומד מאחורי חלק מהתגובות האנונימיות בחלק מהפורומים...

    המלצתי: לך להתייעץ במכון נוסף ועבור בו בדיקת התאמה. אם גם שם ימצאו שאתה מתאים להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK - הרי שזו הדרך הנכונה לך!

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/10/2015 ניתוח תשבורת והשטחת הקרנית

    שלום רב פרופ’ סלומון!
    נמצאתי מתאימה לניתוח לתיקון ראייה פרט לעניין אחד שנאמר לי שנתון להחלטתי האישית. אני בעלת מספר גבוה מאוד בסביבות מינוס תשע בכל עין. יש לי עובי קרנית מספיק ואין לי מחלות מיוחדות או בעיות המונעות את הניתוח. אך היחס בין קימור הקרנית שיש לי והמספר שלי יוצר מצב בו אם ישטיחו לי את הקרנית יותר מדי אולי לא אזדקק למשקפיים אך איכות הראייה עלולה להיפגם ויהיו “מריחות” של האור. הרופא אמר כי לדעתו כדאי לי להשאיר בערך מינוס חצי או מינוס אחד ולא להיפטר מהמספר לחלוטין. הוא טוען כי אז ייתכן ואזדקק למשקפיים רק בנהיגת לילה ואהיה מרוצה מהתוצאה. הוא טוען שזהו מצב כדאי עבורי ועדיין כדאי לעבור את הניתוח. רציתי לשאול מה דעתך ומה ניתן או לא ניתן לעשות עם המספר שהוא מעריך שאשאר איתו?

    אור

    untitled

    שלום אור,

    בניתוח להסרת משקפיים בלייזר מתבצע שיוף של הקרנית שגורם להקטנת קמירותה במרכז. אם הקרנית שטוחה מאוד מלכתחילה, והמספר גבוה מאוד, יתכן מצב של קמירות נמוכה מאוד לאחר הניתוח. בד"כ הדבר לא גורם לבעיות כלשהן, ויש די עדויות מהספרות הרפואית בשנים האחרונות, שהשטחה של הקרנית לא גורמת לעיוותים אופטיים כלשהם. כדי לדעת מה תהיה קמירות הקרנית לאחר הניתוח אני צריך לראות את מיפוי הקרנית הנוכחי, ולדעת את המספר המדוייק שלך במשקפיים.

    אנא פנה לבדיקת התאמה אצלנו, כדי שנוכל להגיד לך בדיוק אם ניתן לבצע את הניתוח, ומה תהיה, אם בכלל, ההשפעה של השטחת הקרנית על התוצאה לבסוף.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/10/2015 ניתוח לקראת גיוס ליחידה קרבית

    אפשרי לעשות את הניתוח בגיל 16 או 16 וחצי? כי אני רוצה להתקבל לשייטת ואי אפשר עם משקפיים.

    יונתן

    hayalim_night_C

    שלום יונתן,

    הגיל המינימלי לניתוח להסרת משקפיים בלייזר הוא 17 וחצי (זאת כמובן בתנאי שהמספר במשקפיים יציב מזה כשנה). כחודש לאחר הניתוח, כאשר הראייה מיטבית, אתה מקבל מאתנו מכתב המציין שעברת ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, ושהראייה שלך היא 6/6. עם המכתב הזה אתה יכול לעדכן את הפרופיל הרפואי שלך בצה"ל ל- 97 ללא סעיף, ולגשת לכל המיונים והגיבושים של כל היחידות המיוחדות. כבר ניתחנו מספר רב של מועמדים לגיוס לצבא בגיל של 17 וחצי עד 18, שרצו להתגייס ליחידות קרביות, וכולם הצליחו לעדכן את הפרופיל בזמן ולהתגייס ליחידות קרביות, בינהן היחידות המובחרות ביותר. 

    בגיל 16 המספר במשקפיים עדיין לא יציב בד"כ, ולכן מומלץ להמתין עוד כשנה עם ההחלטה על ביצוע הניתוח. שיטת הניתוח שמתאימה למתגייסים ליחידות קרביות היא PRK.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/09/2015 התאמה לבעלי רשתית דקה

    שלום וברכה,
    האם בעלי רשתית דקה יכולים לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?

    סיוון
    .

    eye-art-photo

    שלום סיוון,

    בודאי התכוונת לקרנית דקה. הרשתית נמצאת בתוך העין, ואין כל קשר בינה ובין ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, המתבצע על הקרנית. תוכלי לקרוא באתר זה על הקרנית ועל הרשתית, ובכלל על מבנה העין, וכן על ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר והיכן הם מתבצעים.

    ניתן לבצע את הניתוח גם לבעלי קרנית דקה. הדבר תלוי בעובי הקרנית שלך, ובמספר שיש לך במשקפיים אותו יש להסיר. מומלץ לגשת למכון להסרת משקפיים בלייזר, שם יבדקו את הנתונים הנ"ל, בנוסף לבדיוקת נוספות רבות כחלק מבדיקת ההתאמה. על פי בדיקות אלו תוכלי לדעת האם את מתאימה.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/09/2015 ניתוח להסרת משקפיים לאחר איחוי קרעים ברשתית ע”י לייזר

    האם ניתן לבצע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר לאחר שעברתי ניתוח לאיחוי קרעים ברשתית ע”י לייזר למניעת היפרדותה? מהי רמת הסיכון?

    יעל

    eye_see_toast

    שלום יעל,

    בהחלט. אין כל קשר בין הדברים, וניתן לבצע ללא חשש ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, לאחר שעברת תיקון בלייזר של חורים ברשתית.

    השכיחות של חורים ברשתית באנשים שיש להם קוצר ראייה של החל מ 3.00- ומעלה גבוהה יותר, ויש לטפל בהם בלייזר כדי שלא יתפתחו להפרדות הרשתית. החורים ברשתית יכולים להופיע בכל שלב שהוא בעתיד, בין אם עשית או לא עשית ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. לכן יש להימצא במעקב קבוע אצל מומחה לרשתית, רצוי אחת לשנה, כדי לוודא שלא מתפתחים חורים חדשים.

    לאחר שעברת בהצלחה טיפול בלייזר בכל החורים ברשתית בשתי העיניים, אפשר לעבור ללא כל חשש ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/09/2015 קרנית דקה

    שלום
    נבדקתי במס’ מרפאות לצורך ניתוח הסרת משקפיים בלייזר.
    נמצאתי לא מתאימה עקב קרנית דקה ומס’ משקפיים גבוה (10-)
    רק במרפאה אחת נמצאתי מתאימה בשיטה ייחודית – IQ שבה מבצעים טיפול לחיזוק קרנית בסיום הניתוח.
    מיותר לציין את חששותי.
    אשמח לתגובה

    hidden_eye

    שלום רב,

    חששותיך מוצדקים!!!

    אם לפחות שני מכונים פסלו אותך בגלל שילוב של קרנית דקה ומספר גדול - סימן שאינך מתאימה לניתוח.

    אינני רוצה להתייחס לטיפול שהזכרת בשאלתך, אך רק אומר שאני לא אציע טיפול כזה לאנשים שיגיעו אלי עם מצב דומה לשלך.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/09/2015 הסרת משקפיים בלייזר ותיקון פזילה

    שלום
    קיימת אצלי פזילה בעין אחת ובנוסף אני מרכיבה משקפי ראייה.
    אני רוצה לדעת האם קיים ניתוח שמאפשר לעשות ניתוח שיתקן גם את הפזילה וגם יסיר לי את המשקפיים?
    או שצריך לבצע שתי ניתוחים שונים .. איזה ניתוח מומלץ לעשות קודם?

    picasso109

    שלום לין,

    לא ניתן לתקן את הפזילה ואת המספר במשקפיים בניתוח אחד. מומלץ לפנות קודם למומחה/מומחית לרפואת עיניים ילדים ופזילה כדי לבדוק האם ניתן לבצע ניתוח פזילה, האם העין הפוזלת היא עין עצלה, והאם לא יהיה כפל ראייה לאחר ניתוח פזילה.

    לאחר בירור הנושא אצל מומחה לניתוחי פזילה, מומלץ לגשת לבדוק את האפשרות לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. אם העין הפוזלת היא עין עצלה, וחדות הראייה המיטבית המושגת בה לאחר תיקון עם משקפיים נמוכה, יתכן שלא ניתן יהיה לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/09/2015 התאמה לניתוח לייזר וסיכונים

    שלום רב, אני בן 20 עשיתי בדיקת התאמה ונמצאתי מתאים לניתוח לייזר. המספרים שלי הם 9.5 ו8 וחצי עם צלינדר 2.5, וחצי.. השאלות שלי הם: אם כדאי לי לגשת לניתוח מבחינת אחוזי נסיגה במספר? האם הסיכון לעיניים במספרים גבוהים גדול יותר? במשך שנתיים עלה לי חצי מספר האם זה יציב מספיק הוא שאני צריך להמתין עוד..?

    אברהם

    eye_art

    שלום אברהם,

    עלייה של חצי מספר במהלך שנתיים מראה שהגעת לשלב של יציבות יחסית, וניתן לבצע אצלך ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. חשוב להבין שלא תמיד עלייה של רבע מספר מבדיקה לבדיקה היא אמיתית. זאת מכיוון שטעות הבדיקה היא רבע מספר, ותמיד תראה יותר טוב עם תוספת של עוד רבע למספר האמיתי שלך. לא תמיד רכישה של משקפיים חדשות עם תוספת של רבע מספר היא מוצדקת...

    אם עובי הקרנית מספיק להוריד את כל המספר, אם מיפוי הקרנית תקין ובדיקת העיניים תקינה - אפשר בהחלט לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת ה- PRK. שיעור הנסיגה במספרים כמו שלך הוא עד 10%. אבל גם אם תהיה נסיגה, אתה תגיע לרמה של סביב 1.00- , שהוא מצב טוב בהרבה מהמספר שיש לך עכשיו. 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/09/2015 פלוס בעיניים

    שלום רב! יש לי 3.5+ בעין ימין ו3+ בשמאל האם אפשר לעשות ניתוח לפלוס?(בלי קשר לעובי הקרנית) האם מתעסקים עם פלוסים?

    eye-art-photo

    שלום אופק,

    כמובן. ניתן לבצע ניתוחים גם לרוחק ראייה, כלומר "פלוסים" במשקפיים, וניתן לתקן עד 6+. חשוב לדעת שלאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר למספרי פלוס, תיתכן תקופה של חוסר יציבות במספר, שיכולה להמשך מספר חודשים לאחר הניתוח. כ"כ קיים סיכוי לחזרת חלק מהמספר לאחר מספר שנים. 

    אנשים שיש להם פלוס במשקפיים והם מתחת גיל 40 נמצאים במצב של דינמיקה, המתבטא בעלייה הדרגתית של המספר. זאת בגלל שינוי בכח האקומודציה של העדשה הנמצאת בתוך העין. כדי לדעת מה המספר ה"סופי" האמיתי, מתבצעת בדיקת משקפיים רגילה ואחר כך מתבצעת בדיקת משקפיים עם ציקלופלגיה (הזלפת טיפות המשתקות את שריר העטרה). הבדיקה בציקלופלגיה מגלה מהו המספר האמיתי שלך, שהוא בד"כ גדול יותר מהמספר הנוכחי במשקפיים. בניתוח יבוצע תיקון של מספר ביניים, הנמצא בין המספר הנוכחי ובין המספר הסופי המתקבל בבדיקת הציקלופלגיה. התוצאה היא שמיד לאחר הניתוח אתה תיכנס למספר מינוס, מצב שיכול להימשך שנה עד שנתיים מהניתוח. הדבר יעזור לך מאוד לראייה לטווח הקרוב (קריאה, מחשב וכו'), אך יקשה במקצת על הראייה לרחוק (נהיגה).

    כדי להבין היטב את השינויים הצפויים לאחר הניתוח מומלץ לשבת עם הרופא המנתח, ולקבל הסבר מדוייק על מה שצפוי לקרות לך בתקופה שלאחר הניתוח.

    בברכה,

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/08/2015 מספר גבוה וצילינדר

    אם יש לי מספר 9.75 ו9.25 וצילינדר2 ו1.75 בהתאמה אני עדין יכול לבצע ניתוח?

    שמואל

    eye-art-photo

    שלום שמואל,

    נתונים אלו בלבד לא מספיקים כדי לענות על שאלתך. יש לבדוק את עובי הקרנית, לבצע מיפוי קרנית, לוודא שאכן המספר יציב במשך לפחות שנה, ולבצע בדיקה מלאה של העיניים. כל אלו מבוצעים במהלך בדיקת ההתאמה המבוצעת לקראת ההחלטה על ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    אנא פנה למכון להסרת משקפיים בלייזר לביצוע בדיקת התאמה.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/08/2015 איזה שיטת ניתוח להסרת משקפיים מתאימה

    אני בן 54 ומשתמש במשקפי מולטיפוקל. איזו שיטת ניתוח תאפשר שדה ראיה למרחק, וגם למספר מטרים וגם קריאה מקרוב?
    בתודה מראש,

    קובי

    v9ljzots__w470h274q95

    שלום קובי,

    אין בנמצא שיטה כזו שמאפשרת לך לראות לכל הטווחים בגיל שלך. לאחר גיל 45 תהליך האקומודציה (היכולת להתמקד על עצמים קרובים) נחלש אצל כולנו, ואנו נזקקים למשקפי קריאה לטווח הקרוב - שהוא הטווח של המחשב, הספר, העיתון, השעון, הסמארטפון, ושל כל האינפורמציה הדיגיטלית בסביבה הקרובה לנו. חשוב להבין שתהליך האקומודציה הטבעי הוא תהליך דינאמי, שבה יש התאמה של כח השבירה של העדשה בתוך העין על פי מרחק המוקד מן העין. לעומת זאת התיקון בלייזר על הקרנית הוא תיקון סטאטי. קשה מאוד לחקות את תהליך האקומודציה הדינאמי בעזרת תיקון לייזר היוצר מצב סטאטי. קיימות כיום מספר אפשרויות לתיקון המצב: מונו-ויז'ן, פרסבילאזיק, או תיקון רגיל של שתי העיניים לרחוק.

    ניתן לבצע תיקון בשיטת mono-vision. בשיטה זו ניתן לתקן את העין הדומיננטית תיקון מלא, וזו העין שתראה לרחוק. את העין הלא דומיננטית ניתן לתקן תיקון חלקי, ולהשאיר בה מספר של 2.50- . מספר זה ינטרל את ה 2.50+ הנדרש בגילך לקריאה. וכך תוכל לראות לרחוק עם עין אחת, ולראות לקרוב עם העין השניה. שיטה זו אינה מושלמת, אך היא נותנת מענה לחלק מהאנשים. החיסרון שלה הוא אובדן הראייה התלת-מימדית, והעובדה שלא כל האנשים יכולים להתרגל למצב של ראייה שונה מכל עין. בנוסף - הראייה לרחוק תמיד טובה יותר עם שתי עיניים מאשר עם עין אחת.

    קיימת שיטת ה- PresbyLASIK, שבא מבוצע שיוף מולטי-פוקאלי על הקרנית. יש מספר שיטות של שיוף מולטיפוקלי כזה (פרסבילאזיק מרכזי, פרסבילאזיק היקפי, ומיקרו-מונו-ויז'ן). בכל השיטות האלו יש פשרה בחדות הראייה למרחק או לקרוב, יצירה של אברציות מסויימות בראייה, ובחלק לא קטן של המטופלים יש לעיתים אובדן של שורה או שתיים בחדות הראיה למרחק כדי להשיג ראיית טובה יותר לקרוב. הספרות הרפואית שסיכמה את המאמרים בנושא זה בשנים האחרונות מצאה שהשיטה טובה לחלק מהאנשים, אך בחלק לא מבוטל מהמנותחים הושגה פשרה בראייה למרחק או בראייה לקרוב. שיטה זו לא פותרת בצורה מושלמת את הראייה לקרוב ולרחוק לכל המטופלים, ויש להבין טוב את יתרונותיה ומגבלותיה לפני שבוחרים בה. אם אתה אחד שמחפש שלמות, ורוצה ראייה מושלמת לכל הטווחים וללא פשרות, ואם אתה "ייקה פּוֹץ" - אתה כנראה לא מתאים לניתוח זה.

    האפשרות השלישית, וכנראה הבטוחה ביותר, היא תיקון 2 העיניים תיקון מלא לרחוק, ושימוש במשקפי קריאה לאחר הניתוח. תיקון זה יאפשר לך לראות את העולם ללא משקפיים בזמן נהיגה, צפייה בטלויזיה, אירועים חברתיים, ובחיי היום-יום בבית, במשרד ובכל מקום. אך תזדקק למשקפי קריאה לכל הטווח של שולחן העבודה שלך, כלומר הטווח הנמצא בינך ובין המחשב.

    האפשרות הרביעית היא למצוא את מיקומו המדוייק של מעיין הנעורים, ללגום ממנו, ולשוב ולהיות צעיר. אם תמצא את המעיין - אנא גלה גם לנו היכן הוא.

    בברכה,

     

     


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/08/2015 אי התאמה לליזר עקב קרנית דקה

    נמצאתי לא מתאים לניתוח לייזר עקב קרנית דקה מידי (עובי 466) שאלתי היא אם עוד שנה או בחלוף הזמן יהיו שינויים בעין ואני כן יהיה מתאים לניתוח הלייזר (אגב המספר שלי הוא -7 בשני העניים 0.25 צלינידר בעין אחת ). בן 18.

    משה

    sketched_eye_edit_by_atm_artwork-d2zio3c

    שלום משה,

    עובי הקרנית לא משתנה עם הגיל, ובד"כ נשאר קבוע. הקרנית שלך דקה מאוד (העובי אצלך הוא 466 מיקרון, כשהעובי הממוצע הוא 530 מיקרון). מצד שני אתה בן 18, ותיתכן עלייה נוספת במספר שלך עם הזמן. לפיכך קרוב לודאי שגם בעתיד לא תהיה מתאים לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/08/2015 ניתוח לייזר

    שלום פרופסור סלומון,
    ראשית ברצוני להודות לך על התשובות המחכימות.
    שאלה ראשונה – נאמר לי כי עדיף לבחור בגיל צעיר באזור שנות ה-20 לעבור ניתוח לייזר להסרת המשקפיים כאשר היה לו יציבות של שנה, וזאת כי ניתוח הלייזר גורם לכך שהמספר לא יעלה כמו שהיה עולה לו לא היה עושה הצעיר את הניתוח. האם מיתוס זה נכון?
    שאלה שניה – האם קריאה מקרוב ממושכת גורמת לעלייה במספר?

    תודה והמשך יום נעים.

    אסף

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria

    שלום אסף,

    ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לא גורם ל"עצירת המספר". הניתוח מסיר את המספר שיש לך כיום. אם אתה נמצא במצב של יציבות (כלומר - במשך שנה לפחות המספר לא השתנה ביותר מ 0.25 דיופטר) - אז לאחר הניתוח יש סיכוי גבוה שלא תהיה עליה במספר. אבל לא בגלל שהניתוח עצר את הסיכוי לעליה, אלא בגלל שאתה הגעת לשלב של יציבות שבו ממילא לא צפוייה להיות עלייה אצלך במספר. 

    אם אתה נמצא במצב של חוסר יציבות, ועולה כל שנה במספר במשקפיים, אז יש סיכוי שגם לאחר הניתוח תמשיך לעלות, וזאת מכיוון שהעין לא התייצבה עדיין. לכן יש לבצע את הניתוח רק לאחר שיש יציבות של המספר של לפחות שנה. הדרך לדעת אם אתה יציב היא ללכת לאופטומטריסט שלך ולהיבדק אצלו אחת לשנה. אם בשתי בדיקות עוקבות ההבדל הוא של 0.25 דיופטר - סימן שאתה יציב, וזה הזמן לשקול ניתוח.

    קריאה ממושכת מקרוב לא גורמת לשינוי במספר. 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/08/2015 עלייה במספר לאחר ניתוח לייזר

    שלום רב, בזמן האחרון עלתה במחשבתי האפשרות לבצע ניתוח לייזר בשני עיניי. המספר שלי כעת הינו 4 ו-3.75. לפני 8 חודשים החלפתי את המספר שעמד על 3 ו-2.75. נבדקתי במכון מסויים בו נמצאתי מתאים לעשות את הניתוח. אך ישנה סוגיה שאיננה ברורה דיה והיא עליית המספר לאחר הניתוח. אינני מבין איך ניתן לקבוע שרוב הסיכויים (כ-98%) שהמספר לא יעלה לאחר הניתוח והרי כל השנים הקודמות עד עתה בממוצע עלה לי המספר מדי שנה מהיותי מרכיב משקפיים ועד היום. מה נשתנה התקופה שלאחר הניתוח מהתקופה שקדמה לה?! וכי זה לא טבעי שכמו שהמספר עלה עד הניתוח כך גם יעלה אחר הניתוח? שכן בניתוח לא נעשים פעולות המונעות מהמספר לעלות?!
    אודה לתשובתך ועזרתך.
    אסף.

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria

    שלום אסף,

    ניתוח להסרת משקפיים בלייזר נעשה כאשר המספר במשקפיים יציב לפחות כשנה. כאשר המספר היה יציב בשנה האחרונה, הרי שרוב הסיכויים שזהו המספר הקבוע, שישאר כך לשנים רבות. במקרה זה ניתן לבצע את הניתוח, עם סיכוי גבוה (של כ-95%) ליציבות התוצאה לאחר הניתוח. 

    אבל במקרה שלך המספר במשקפיים עדיין לא יציב. לפי דבריך היתה לך עלייה של מספר שלם (1-) בכל עין במהלך השנה האחרונה. לכן, לדעתי, אתה עדיין לא מתאים לניתוח להסרת משקפיים בלייזר. הניתוח לא מייצב את המספר, ואם אתה בתקופה מתמשכת של עלייה, קיים סיכוי שהמספר ימשיך לעלות גם לאחר הניתוח, אם תעשה את הניתוח בשלב הזה.

    לפיכך מומלץ להמתין עוד כשנה, ולהיבדק אז. אם בעוד שנה המספר יהיה דומה למה שהוא היום - תהיה מתאים לניתוח.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/08/2015 התאמה לניתוח לייזר

    האם מומלץ ניתוח לייזר בגיל 55 למספר 5 עם צילינדר?

    סימה

    eye-art-photo

    שלום סימה,

    הגיל שלך אינו מהווה בעייה. עלייך לגשת לבדיקת התאמה, ואם בדיקת העיניים תהיה תקינה, מיפוי הקרנית ימצא תקין, ועובי הקרנית יאפשר את הסרת המספר במלואו - ניתן יהיה לבצע את הניתוח. עלייך לזכור שבגילך (וברב האנשים מעל גיל 45) אין תיקון לראייה לקרוב (קריאה, מחשב וכו'), ואחרי הניתוח תזדקקי למשקפי קריאה.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/07/2015 ניתוח לייזר

    שלום רב. אני בן 17 וחצי ולפני כשמונה חודשים עשיתי בדיקת ראייה והתגלה לי שאני צריך משקפיים. המספר שלי בשני העיניים הוא פחות מאחד (0.5 0.75) השאלה היא אם כדאי לי לעשות ניתוח לייזר והאם הוא יעזור לי?
    תודה רבה.

    עדי

    hqdefault

    עדי שלום,

    בשלב זה אינך מתאים לניתוח הסרת משקפיים בלייזר מכיוון שהמספר יכול להמשיך ולעלות בשנים הקרובות. בנוסף - אינך זקוק עדיין למשקפיים. מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד כשנה, ולהרכיב משקפיים על פי הצרכים שלך. כאשר תהיה יציב מבחינת המספר במשקפיים לפחות שנה, וכשהמספר יהיה גדול מ- 1, אפשר יהיה לשקול ניתוח לייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/07/2015 בדיקת התאמה

    האם אני יכול לעשות ליזר בעניים גם אם לא החלפתי משקפיים כמה זמן?

    בן

    Pages-glasses-788798

    שלום בן,

    בהחלט. אם לא החלפת משקפיים במהלך השנה האחרונה -  יש סיכוי גבוה שאתה יציב מבחינת המספר במשקפיים, וזה משפר את סיכויי התאמתך לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. מומלץ להגיע לבדיקת התאמה, שבה נבדוק אותך ואת המספר שאתה צריך היום, נבדוק את המספר שיש לך במשקפיים הנוכחיות, וכן נבצע בדיקות נוספות כגון מיפוי של הקרנית, עובי הקרנית, ובדיקה מלאה של העין - ואם כל הבדיקות יהיו תקינות תוכל לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בהצלחה.

    לחץ כאן למידע נוסף באתר על בדיקת ההתאמה לקראת ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/07/2015 ניתוח לייזר

    שלום,
    אני בת 35 עם מספרים 7.5-8 (לא בדקתי מס’ שנים אך נראה לי שהמספר לא עלה)
    מרכיבה עדשות קשות כ – 20 שנה.
    לאחרונה רואה כמין נקודות שחורות מרצדות בעין.
    האם הרכבה ממושכת של עדשות קשות יכולות למנוע התאמה לניתוח לייזר?
    והאם אוכל לעבור ניתוח לייזר עם מספר גבוה כמו שלי והרכבה ממושכת של עדשות קשות ?

    תודה מראש,

    גילי

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu

    שלום רב גילי,

    שימוש בעדשות מגע קשות אינו מונע את האפשרות לבצע בהצלחה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. גם המספרים שלך לא מהווים מניעה לביצוע הניתוח. אם עובי הקרנית מספיק, מיפוי הקרנית תקין, בדיקת העיניים תקינה והמספר במשקפיים אכן יציב כפי שאת כותבת - ניתן לבצע את הניתוח בהצלחה, בשיטת ה- PRK.

    עלייך להפסיק להרכיב את העדשות הקשות לפחות 3 ימים לפני בדיקת ההתאמה. אם תימצאי מתאימה לניתוח, יהיה עליך להפסיק להרכיב עדשות מגע קשות לפחות 3 שבועות לפני הניתוח. 

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/07/2015 ניתוח lasik

    שלום,

    רציתי לדעת האם יש צורך בהרכבת משקפיים לתקופה מסוימת לפני ביצוע הניתוח.

    אני מעריך שיש לי מספר מסוים (לא גדול במיוחד) בשתי העיניים, אך מעולם לא הרכבתי משקפיים כי העניין לא הפריע לי יותר מידי.

    רציתי לדעת האם אוכל לעבור את הניתוח על סמך בדיקת ראייה בלבד?

    גיא

    AA_Giant_Eyeball_IndividualPage

    שלום גיא,

    אחד התנאים העיקריים להתאמה לניתוח הסרת משקפיים בלייזר הוא עדות ליציבות המספר במשקפיים. כדי לדעת זאת אנו בודקים את המספר של המשקפיים שהנבדק משתמש בהם, כשרצוי לקבל מידע על משקפיים הנמצאות בשימוש בשנה האחרונה או יותר מזה, ובודקים איזה מספר הנבדק צריך למעשה כעת. יציבות מוגדרת כהבדל של עד 0.25 דיופטר במהלך השנה האחרונה (בין המספר ביום הבדיקה, ובין המספר לפני שנה ומעלה כפי שבא לידי ביטוי במשקפי הנבדק) .

    במקרה שלך אתה אינך מרכיב כלל משקפיים, כך שככל הנראה המספר שאתה מרכיב קטן מ 1-. לא היו לך משקפיים בעבר, וגם לא נבדקת בחנות אופטיקה, כך שאין דרך לדעת מה היה המספר שלך לפני שנה. אם אתה מחפש ניתוח כעת - יתכן שהיתה לך עלייה במספר במהלך השנה האחרונה, שכבר גורמת לך להזדקק למשקפיים. כלומר - יתכן שאין לך יציבות של המספר. מסיבה זו אתה לא מתאים כעת לניתוח.

    מומלץ ללכת לחנות אופטיקה ולהיבדק. אם אתה לא זקוק למשקפיים, אתה גם לא זקוק לניתוח. אם אתה אכן זקוק למשקפיים - רכוש כעת זוג משקפיים. בעוד שנה תבוא לבצע בדיקת התאמה - ואז נוכל לוודא אם אתה אכן יציב.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/07/2015 התאמה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר

    אני סובלת מדלקת פרקים האם אפשר לעשות ניתוח להסרת משקפיים?

    דוריס

    minds-eye

    שלום דוריס,

    התאמתך לניתוח תלוייה במידת הפעילות של דלקת הפרקים, ובמידת היובש בעיניים. במקרים רבים של דלקת פרקים פעילה קיים גם יובש משמעותי בעיניים, מצב הנקרא תסמונת סיוגרן משנית. אולם לעיתים טיפול סיסטמי מתאים ויעיל בדלקת פרקים, הניתן ע"י ראומטולוג, עשוי להביא להתייצבות במצב הדלקת, ולכך שהיא לא פעילה. 

    מומלץ להתייעץ עם הראומטולוג או עם רופא המשפחה שלך באשר לפעילות המחלה, וכן לגשת למומחה לקרנית שיעריך את מצב היובש בעיניים. אם אין יובש בעיניים ודלקת הפרקים לא פעילה - ניתן אולי לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,


    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית
    עמוד 4 מתוך 512345

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.