להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • מי לא מתאים?

    מספר מצבים ומחלות שמתגלים במהלך בדיקת ההתאמה עלולים לפסול את המועמד לניתוח זה. אלו כוללים, בין השאר, חוסר יציבות ברפרקציה (המספר במשקפיים) במהלך השנה האחרונה, ממצאים שונים בטופוגרפיה הממוחשבת של הקרנית, מחלות שונות של הקרנית (ובהן קרטוקונוס), קרניות דקות במיוחד, ומחלות שונות בעיניים (כגון סוכרת המערבת את הרשתית). קיימות גם מחלות סיסטמיות שונות הפוסלות את המועמד מלעבור ניתוח זה.

    מי לא מתאים להסרת משקפיים בלייזר? הצלחת הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר תלויה בין השאר בבחירה קפדנית של המועמדים שמטרתה איתור ואבחון של מצבים שונים בהם העין לא מתאימה לניתוח. קיימים מספר מצבים בהם לא ניתן לבצע את הניתוח. מצבים אלו קשורים בהעדר יציבות הרפרקציה (המספר במשקפים), שינויים במבנה קרנית, בבעיות בבריאות העין ובמחלות ומצבים סיסטמיים שונים.

     

    מי לא מתאים? – חוסר יציבות במספר המשקפיים

    תנאי הכרחי להתאמה לניתוח הוא יציבות של הרפרקציה (כלומר: יציבות של המספר במשקפיים) בשנה האחרונה. יציבות מוגדרת כהבדל של עד 0.25 דיופטר במהלך השנה האחרונה. לכל אדם יש תקופה שבה יש שינוי (בעיקר עליה) במספר במשקפים. תקופה זו יכולה להמשך מספר שנים, עד שהמספר מתייצב ולא משתנה יותר. הזמן הנכון לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר הוא לאחר שיש יציבות מוכחת של לפחות שנה אחת ברפרקציה. אם יש עלייה מתמדת ברפרקציה במהלך השנים האחרונות, ואם המספר עלה ביותר מ- 0.25 דיופטר במהלך השנה האחרונה – המועמד עדיין לא מתאים לניתוח.

    כיצד אנחנו יודעים שיש יציבות? אנו בודקים את הרפרקציה (המספר במשקפיים) הנוכחית, ובודקים את המספר במשקפיים, ומשווים ביניהם. אם הנבדק התקין משקפיים רק לאחרונה, אנו מבקשים את נתוני המשקפיים משנים קודמות. נתונים אלו נמצאים בחנויות האופטיקה שבהן הותקנו המשקפיים. לכן מומלץ לכל נבדק/ת להביא לבדיקת ההתאמה את המשקפיים הנוכחיות שלו, וגם את נתוני המשקפיים הקודמות מחנויות האופטיקה בהן הותאמו המשקפיים בשנים קודמות.

     

    הסרת משקפיים בלייזר לפני שירות קרבי בצבא

    3020הרצון לשרת ביחידות קרביות ולהגיע ליחידות מובחרות בצה”ל מביא בני נוער רבים לפני הגיוס לשקול הסרת משקפיים בלייזר. במהלך השנים האחרונות הצבא מגלה פתיחות רבה בנושא זה, מתוך ההבנה שחיילים קרביים שמשתמשים במשקפיים או בעדשות מגע מתפקדים פחות טוב מחיילים שעברו הסרת משקפיים בלייזר. מסלולי האימונים המאתגרים ביחידות המובחרות מקשים מאוד על התפקוד כאשר יש משקפיים או עדשות מגע. המשקפיים נופלות ונשברות, ולעיתים מצטברים אדי זיעה עליהן. חיילים רבים מרכיבים עדשות מגע לשעות ארוכות מהמותר, ומחליפים אותן בתנאי היגיינה לא נאותים עם סכנה ממשית לזיהומים בקרנית. צבא היבשה בארה”ב (ה- Army) מבצע מאז שנת 2000 הסרת משקפיים בלייזר בחינם לחיילים קרביים המעוניינים בכך, ברשת מכוני לייזר שהוקמו במיוחד למטרה זאת, והשייכת לצבא. עובדה זאת מדגישה את החשיבות שהצבא האמריקני מייחס לנושא, הנובעת מההבנה שחייל ללא משקפיים או עדשות מגע יתפקד טוב יותר לאחר הסרת משקפיים בלייזר לעומת חייל שנאלץ להשתמש במשקפיים או בעדשות מגע.

    תהליכי המיון ליחידות המובחרות בצה”ל כוללים גיבושים (“ימי סיירות”) המתקיימים בתאריכים קבועים. כדי להתמיין ולקבל זימונים לגיבושים יש צורך בפרופיל רפואי גבוה, בד”כ 97. מסיבה זו, ובגלל לוחות הזמנים הצפופים של תהליכי המיון ליחידות הקרביות, החלטנו לאפשר ביצוע הסרת משקפיים בלייזר החל מגיל 17.5, בתנאי כמובן שהמספר במשקפיים היה יציב לפחות שנה, ובדיקת העיניים תקינה. זאת כדי לאפשר העלאת הפרופיל הרפואי ל-97 מהר ככל האפשר, דבר שיאפשר קבלת זימונים להשתתפות בגיבושים ובימי הסיירות בזמן.

    hayalim_night_Cאחרי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר והגעה לראייה של 6/6 ללא משקפיים, יקבל המנותח מאיתנו מכתב רשמי על כך שעבר את הניתוח. הדרישה של הצבא היא לקבל את המכתב הזה לאחר שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. את המכתב ישלח המנותח ל”מיטב”. בעקבות המכתב הפרופיל יועלה תוך זמן קצר ל-97. מכיוון שכל התהליך לוקח זמן  (קבלת החלטה על מעבר הניתוח, ההמתנה לניתוח, ו-3 החודשים לאחר הניתוח עד להעלאת הפרופיל) – החלטנו על הקדמת הגיל המינימלי למעבר הניתוח ל 17.5.

    במהלך השנים עברו אצלנו בהצלחה בני נוער רבים את הניתוח, ובעקבותיו הצליחו להגיע לכל היחידות הקרביות בצה”ל, כולל היחידות המובחרות ביותר. בשנים האחרונות שינה גם חיל האוויר את מדיניותו לגבי קבלה לקורס טייס, וכיום מאפשר להגיע לגיבוש טייס גם למועמדים שהמספר שלהם במשקפיים לפני הניתוח היה עד 3- (מינוס 3).

    שיטת הניתוח לבני נוער הרוצים להגיע ליחידות קרביות תהיה תמיד PRK. זאת מכיוון שבמהלך המסלול והפעילות המבצעית יתכנו מצבים של פגיעה בראש ובעיניים. ניתוח בשיטת לאזיק או אינטראלאזיק שבו מבוצע חיתוך של מתלה, עלול לגרום לכך שקבלת חבלה קשה לעין תגרום לתזוזה חלקית או מלאה של המתלה ממקומו (גם חודשים או שנים לאחר הניתוח). אמנם מדובר במצב נדיר ביותר, אך מומלץ שלא לקחת סיכון, ולבצע את הניתוח לקראת שירות קרבי רק בשיטת PRK. היתרון בשיטת PRK הוא שלא מבוצע חיתוך בקרנית, וכך אים סכנה כלשהיא לעין גם אם תהיה חבלה לעין במצבים שונים.

    תיזמון הניתוח במהלך השנה שלקראת הגיוס חשוב ביותר, ויש לתכנן את מועד הניתוח בצורה זהירה. יש לזכור שמבחינת הצבא מי שביצע ניתוח לפני פחות מ-3 חודשים אינו יכול להתחיל שירות קרבי. אם לדוגמא ביצעתם את הניתוח רק חודש לפני הגיוס, ותגיעו כך לבקו”ם – ידחו לכם את השירות בחודשיים, כך שתתחילו את השירות לאחר שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. לכן יש לבצע את הניתוח מספיק זמן מראש. בנוסף, כפי שנאמר לעיל, למי שמעוניין להעלות פרופיל ל-97 כדי לקבל זימונים לגיבושים – יש לקחת בחשבון שהצבא יעלה את הפרופיל רק אחרי שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. ומעל כל אלו יש כמובן את בחינות המתכונת ובחינות הבגרות. מומלץ לבצע את הניתוח לפחות כחודש לפני המועד הקרוב של בחינה גדולה כלשהיא, מכיוון שהראייה לקרוב (לקריאה) לפעמים מעט מטושטשת במהלך השבועיים הראשונים שלאחר הניתוח, עובדה המקשה על תהליך הלמידה לבחינות.

     

    מי לא מתאים? – עובי הקרנית קטן ביחס לגודל המספר

    מדידה אופטית של עובי הקרנית בנקודות שונות בעזרת ה- Orbscan

    מדידה אופטית של עובי הקרנית בנקודות שונות בעזרת ה- Orbscan

    מדידת עובי הקרנית לפני הניתוח חשובה כדי להעריך מה יהיה עובי הקרנית לאחר הניתוח. לשם כך יש לחשב את עובי הקרנית אותו משייפים בניתוח. עובי השיוף בקרנית תלוי במספר במשקפיים (הרפרקציה). ככל שהמספר גבוה יותר – כך עובי הקרנית המשויף גדול יותר.

    קיים עובי מינימלי של קרנית שמתחתיו לא ניתן לרדת. במהלך בדיקת ההתאמה נמדד עובי הקרנית ונבדקת הרפרקציה. השילוב של עובי הקרנית והרפרקציה מאפשר לחשב את עובי הקרנית הנותר לאחר הנתוח. אם בעקבות החישוב מתברר שהעובי לאחר הנתוח נמוך מהמינימום המותר  – המועמד נפסל לניתוח.

    כיצד מחושב עובי הקרנית לאחר הניתוח?

    את עובי הקרנית מודדים במיקרונים (מיקרון אחד = אלפית מ”מ). העובי הממוצע של הקרנית באוכלוסיה הינו 530 מיקרון (קצת יותר מחצי מ”מ).
    העובי המינימלי שמותר להשאיר לאחר ניתוח PRK הוא 350 מיקרון. העובי המינימלי שמותר להשאיר לאחר ניתוח LASIK הוא 250 מיקרון מתחת לקו חיתוך המתלה (אם כי בשנים האחרונות יש המאמינים שיש להשאיר לפחות 300 מיקרון מתחת לקו חיתוך המתלה).

    חישוב עובי הקרנית לאחר PRK.

    חישוב עובי הקרנית לאחר PRK.

    כדי לדעת את עובי הקרנית לאחר הניתוח יש לדעת את הנתונים הבאים:
    1. עובי הקרנית לפני הניתוח – נמדד במהלך בדיקת ההתאמה
    2. עובי השיוף – מחושב על פי קוטר השיוף המתוכנן ועל פי מספר הדיופטרים שיש לשייף (נעשה עפ”י משוואת Munnerlyn).
    על פי משוואת Munnerlyn עובי השיוף של דיופטר אחד שווה לקוטר השיוף בריבוע, מחולק ב-3.
    אם לדוגמא קוטר השיוף הוא 6 מ”מ, הרי שעובי השיוף לדיופטר אחד יהיה 12 מיקרון.

    חישוב עובי הקרנית לאחר ניתוח PRK:
    עובי הקרנית לאחר PRK שווה לעובי לפני הניתוח פחות עובי השיוף.
    לדוגמא: אם לפני הניתוח עובי הקרנית הוא 540 מיקרון, והמספר במשקפיים הוא 3.00 – דיופטר. עובי השיוף יהיה 3X12 = 36 מיקרון. עובי הקרנית לאחר הנתוח יהיה 540 פחות 36 = 504 מיקרון.

    חישוב עובי הקרנית לאחר ניתוח LASIK:
    עובי הקרנית לאחר LASIK שווה לעובי לפני הניתוח פחות עובי השיוף פחות עובי המתלה (שעוביו כ- 160 מיקרון).
    לדוגמא: אם לפני הניתוח עובי הקרנית הוא 540 מיקרון, והמספר במשקפיים הוא 3.00 – דיופטר. עובי השיוף יהיה 3X12 = 36 מיקרון. עובי הקרנית לאחר הנתוח יהיה 540 (עובי התחלתי) פחות 36 (עובי השיוף) פחות 160 (עובי המתלה) = 344 מיקרון.

    מכיוון שבניתוחי LASIK מורידים את עובי המתלה מחישוב עובי הקרנית, מתקבלת קרנית דקה יותר אחרי ניתוחים אלו. מסיבה זו אם הקרנית לפני הניתוח דקה יחסית, או המספר במשקפיים גבוה, או שילוב של שניהם – לא ניתן יהיה לבצע LASIK. במקרים אלו יהיה ניתן בד”כ לבצע PRK.

    מי לא מתאים? – מבנה הקרנית מעוות במיפוי הממוחשב

    הטופוגרפיה הממוחשבת של הקרנית חשובה מאוד להערכת התאמת המועמד לניתוח. ברב המועמדים לניתוח הטופוגרפיה סימטרית ותקינה (ראה הסבר על טופוגרפיה של הקרנית בדף “כיצד מאבחנים קרטוקונוס?”). כאשר הטופוגרפיה מראה מידה גבוהה של חוסר סימטריה, או כאשר התבנית המתקבלת בטופוגרפיה מצביעה על קרטוקונוס או קרטוקונוס התחלתי (ראה הסבר בפרק על קרטוקונוס) – המועמד נפסל לניתוח.

    מיפוי ממוחשב של קרנית תקינה וסימטרית. האיזור הקמור בצורת פרפר מדגים אסטיגמציה (וגורם לצורך בצילינדר במשקפיים).

    מיפוי ממוחשב של קרנית תקינה וסימטרית. האיזור הקמור בצורת פרפר מדגים אסטיגמציה (וגורם לצורך בצילינדר במשקפיים).

    טופוגרפיה של הקרנית המדגימה קרטוקונוס. הקרנית מאוד קמורה, ומאוד לא-סימטרית.

    טופוגרפיה של הקרנית המדגימה קרטוקונוס. הקרנית מאוד קמורה, ומאוד לא-סימטרית.

     

    לעיתים – שימוש ממושך ותכוף בעדשות מגע עלול ליצור תבנית טופוגרפית לא סימטרית, ולעתים אף דמויית קרטוקונוס חבוי. במקרים אלו יש להמנע מהרכבת עדשות המגע לפרק זמן של שבועיים לפחות, ואח”כ לחזור על הטופוגרפיה.

    מי לא מתאים? – בעיות בבריאות העין

    לעיתים מתגלות במהלך בדיקת העין מחלות ומצבים שונים שפוסלים את המועמד לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. מצבים אלו כוללים:

    יובש קשה בעין
    מחלות של הקרנית (הרפס, צלקות)
    פטריגיום מתקדם (יש לבצע ניתוח להסרת פטריגיום לפני ניתוח להסרת משקפיים)
    קטרקט
    גלאוקומה פעילה ולא מאוזנת
    פגיעה ברשתית על רקע סוכרת
    קרעים ברשתית
    ראייה ירודה מאוד בעין אחת (בד”כ על רקע עין עצלה)

    מצבים סיסטמיים

    מחלות ראומטיות אוטואימוניות (כגון: דלקת פרקים שגרונית פעילה)
    סוכרת לא מאוזנת (ערכי סוכר גבוהים מאוד עלולים להשפיע על בדיקת הרפקציה)
    מצבי כשל של המערכת החיסונית (כגון: AIDS)
    הריון (בדיקת הרפרקציה במהלך הריון עלולה שלא לשקף את המצב הרגיל)
    השתתפות בפעילויות בעלות סיכון גבוה (לדוגמא: ספורט אתגרי) – במקרים אלו יש לשקול לבצע PRK ולא LASIK בגלל הסיכון לקרע המתלה על רקע פגיעה בעין.
    תרופות (אקוטן הניתנת לאקנה עלולה לגרום ליובש קשה; תרופות אנטי-היסטמיניות ותרופות נוגדות דכאון עלולות גם כן לגרום ליובש בעיניים).

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    התקשרו עכשיו ל- 052-6741425 או השאירו פרטים בטופס:

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    02/03/2017 בדיקה מחודשת לאחר 9 שנים

    לפני כ-9 שנים (לפני הצבא) רציתי לעשות ניתוח לייזר. בדקתי במכונים שונים, והתברר שיש לי קרנית דקה יחסים (אם אני זוכר נכון, משהו כמו 450 מקרון) והמספר שלי גבוה (~5- + צילינדר 1). במכון אחד אמרו לי שאני יכול לעשות ניתוח בלי בעיה, באחר התלבטו ולבסוף אישרו ובשלישי נאמר לי שאני לא יכול לעשות.
    החלטתי שאני לא לוקח את הסיכון ונמנעתי ממנו.
    השאלה היא האם הטכנולוגיה התפתחה בשנים האחרונות ברמה כזו שכיום ניתן יהיה לעשות את הניתוח ללא חשש?
    המון תודה.

    power-over-land-web-med
    שלום רב,

    קרנית שעובייה הוא רק 450 מיקרון היא קרנית דקה מאוד (העובי הממוצע הוא 530 מיקרון). קרנית כזו אינה מתאימה בד"כ לניתוח הסרת משקפיים בלייזר, תהא הטכנולוגיה אשר תהא.

    יחד עם זאת אתה מוזמן לבדיקת התאמה. 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/03/2017 ניתוח תיקון לניתוח להסרת משקפיים אחרי היפרדות רשתית

    שלום לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח להסרת משקפיים עם תוצאה מעולה לפני כחודש עברתי ניתוח חיגור בגלל היפרדות רשתית הייתי מעוניין לדעת האם זה אפשרי לעשות בעתיד ניתוח להסרת משקפיים נוסף כאשר המספר יתייצב או שמנתחי עיניים נמנעים מלבצע ניתוחים כאלו?

    182926
    שלום רב,

    לאחר ניתוח חיגור להפרדות הרשתית, הלחץ שנגרם ע"י החיגור גורם לעלייה באורך הצירי של העין  ולהופעת קוצר ראייה. קיימות מספר סיבות מדוע לא מומלץ לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשלב זה. ראשית, תיתכן בעתיד הפרדות רשתית חוזרת, דבר שיצריך ניתוח נוסף, הפעם תוך עיני (ויטרקטומיה). בעקבות ניתוח כזה תיתכן התפתחות קטרקט, או שיהיה צורך להוציא את העדשה או את הקטרקט במהלך ניתוח זה. הופעת קטרקט, או הסרת הקטרקט - כל אלו ישפיעו שוב על המספר שיש לך בעין. בנוסף יתכנו שינויים ברשתית, כגון צמיחת ממברנה על המקולה, או שינויים אחרים במקולה, שיפחיתו את חדות הראייה המיטבית. דבר נוסף שעלול לקרות הוא צורך להוציא את כל החגורה בגלל יציאה של חלק ממנה החוצה דרך הלחמית (extrusion).

    מסיבות אלו, ומסיבות רבות נוספות, רב מנתחי הלייזר יעדיפו שלא לבצע ניתוח לייזר בעין שעברה הפרדות רשתית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/03/2017 צילינדר

    האם צילנדר מקשה על תוצאות ניתוח טובות?

    מיכל

    Third Eye _2, b
    שלום רב,

    ממש לא. את הצילינדר מורידים בכל הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר ללא כל בעייה.

    חשוב להבין מהו צילינדר. ה"צילינדר" הוא פשוט חלק מהמספר במשקפיים. הצילינדר זו עדשה נוספת המוצמדת לעדשה הראשית, שנותנת תוספת מספר בציר מסויים. זאת מכיוון שיש לקרנית קמירויות שונות בצירים שונים, הגורמים לכך שיש לה יותר ממוקד שבירה אחד.

    אם לדוגמא יש לך מספר 3.00- וצילינדר 0.75- המשמעות היא שהמספר הראשי הוא 3.00-, ובציר מסויים יש לך 3.75-. כשמבצעים הסרת משקפיים בלייזר, מכניסים למחשב של הלייזר את נתוני המספר שלך במשקפיים, כולל את הצילינדר. בדוגמא הנ"ל, הלייזר יבצע שיוף לפי 3.00-, כאשר בציר מסויים הוא יבצע שיוף לפי 3.75-, וכך גם הצילינדר יתוקן.

    לחצי כאן למידע נוסף  באתר זה על צילינדר ואסטיגמציה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/02/2017 מספר משקפיים

    שלום וברכה!
    עברתי בדיקת התאמה ללייזר ולגבי הקרנית ראו שהיא 519 ו529 אמרו לי שצריך ניתוח PRK ולאחר בירור אמרו שאפשר גם LASIK האם בגלל הקרנית עדיף לא לעשות את הLASIK כי אני חושש אולי אמרו שאפשר גם את השני כדי לרצות אותי ?

    confused
    שלום רב,

    כדי לדעת לאיזו שיטה אתה מתאים אני צריך לדעת מהו המספר שלך במשקפיים ואיך נראה מיפוי הקרנית. מבחינתי - PRK היא השיטה המועדפת בכל מקרה.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה. 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/02/2017 ניתוח PRK ונימים בעין

    פרופ’ סלומון שלום,
    בעין ימין יש לי נימים בולטים וקבועים באחת העיניים עקב שימוש בעדשות מגע ותופעות יובש באותה עין. אני מעוניינת לעשות ניתוח לתיקון הראייה ונמצאתי מתאימה לPRK. מראה הנימים מאוד מטריד אותי אסתטית, ורציתי לדעת האם יש סיכוי שהמצב יוחמר עקב הניתוח? ובאופן כללי האם יש סכנה בריאותית לעין מקיומם של הנימים הללו?

    sketched_eye_edit_by_atm_artwork-d2zio3c
    שלום רב,

    הניתוח לא אמור להשפיע על כלי הדם שיש לך בלחמית. אם כלי הדם הם תוצאה של יובש ותגובה לשימוש בעדשות המגע, יש סיכוי שבעקבות הפסקת השימוש בעדשות המגע לאחר הניתוח, תהיה בסופו של דבר נסיגה שלהם לאחר מספר חודשים. הרופא המנתח ידריך אותך לפני ולאחר הניתוח בכל הנוגע לטיפול בנוגדי דלקת ובתחליפי דמעות, כדי להקטין את התופעה הדלקתית שאת מתארת.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/02/2017 ניתוח עיניים בשיטת ASA עם EBK

    שלום,
    המספר שלי בעיניים הוא 3 ו3.5 עם חצי צילינדר בכל עין, עשית בדיקת התאמה לפני כשבוע, הרופאה אמרה לי ללא חשש שאני מתאים לניתוח, השאלות שלי הם :
    1. האם השיטה הזאת מומלצת ואם באמת כל הניתוח נעשה בלייזר ללא מגע אנושי כמו שנאמר?
    2. יש לי קימור לא רגיל בעין, תמיד הייתי מרכיב עדשות עם קימור של 8.9, האם זה יכול להוות בעיה לניתוח או שאני יכול להיות רגוע? הרופאה לא התייחסה לזה כל כך ואני קצת מפחד האמת.

    תודה רבה מראש, אשמח לתגובה בהקדם.

    מתן

    eye-art-photo
    שלום מתן,

    שיטת ASA היא שם אחר ל-PRK. הניתוח נעשה ע"י רופא מנתח, וחלק משלבי הניתוח נעשה ע"י הידיים של הרופא, שרצוי שיהיה בהן "מגע אנושי"... לחצי כאן כדי לקרוא על מהלך הניתוח, ולהבין איזה חלק מהניתוח נעשה ע"י הרופא המנתח, ואיזה חלק נעשה ע"י הלייזר...

    על פי קמירות עדשת המגע נראה שיש לך קרנית שטוחה. כדי לדעת מה תהיה השפעת קמירות הקרנית על הנתוח, והאם ניתן לבצע את הניתוח, צריך לראות את מיפוי הקרנית (טופוגרפיה ממוחשבת) שלך.

    ולבסוף - אם אתה מפחד, ויש לך כל כך הרבה שאלות, סימן שלא קיבלת הסבר נאות על הניתוח. ואם כך התייחסו אליך לפני הניתוח, איך יתייחסו אליך אחרי הניתוח, אם יהיו לך שאלות או יצוצו בעיות שדורשות פתרון?

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/02/2017 ניתוח לייזר

    המספר שלי הוא 7 בשני העיניים עין אחת צילינדר 0.5 עין שנייה צילינדר 2 זה אמור להפריע לי לעשות ניתוח לייזר? בנוסף בילדות היה לי ניתוח לפזילה, אמורה להיות בעיה?

    יוסף

    love-motion-web-med
    יוסף שלום רב,

    כדי לדעת אם אתה מתאים לניתוח הסרת משקפיים בלייזר צריך לדעת עוד מספר נתונים: מהו עובי הקרנית, מהי הטופוגרפיה (מיפוי) של הקרנית, האם המספר יציב מזה שנה לפחות, האם העין תקינה בבדיקה, ועוד נתונים נוספים הנבדקים בבדיקת ההתאמה.

    אם כעת אין לך פזילה, ניתוח הפזילה בילדותך לא אמור להוות בעיה.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה. 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/02/2017 ניתוח Lasek PRK, רגישות בעיניים

    פרופ’ סלומון שלום רב,

    שמי הדר ונמצאיתי מתאימה לשיטת Lasek PRK.
    המספר שיש לי בעיניים הוא 5.75 עם מעט צילינדר ונאמר לי שהקרנית בעין לא עבה במיוחד.
    במהלך השנים פיתחתי אלרגיה לעדשות, כך שהיום רק לעיתים נדירות אני שמה עדשות (ויומיות, כך שבתום השימוש הן נזרקות לפח).
    יש לי עיניים רגישות, מספיק שארדם עם קצת איפור בכדי שאקום עם עיניים שורפות ולעיתים הן סובלות מיובש.
    שאלותיי הן:
    1. האם עקב רגישות עיניי, ההחלמה מהניתוח תהיה קשה אף יותר וגם התקופה שאחרי (שבועיים שלושה אחרי הניתוח) תחייב יובש בעיניים וקושי הסתגלותי?
    2. האם זה שהקרנית שלי לא עבה במיוחד מעיד על משהו שלילי?

    רב תודות מראש על תשובותיך!

    eye-art-photo
    שלום הדר,

    אז יש לך עיניים רגישות?... עדיין לא נתקלתי באדם שחושב אחרת על העיניים שלו...

    לשאלה 1 - לא יודע. צריך לבדוק את העיניים שלך.

    לשאלה 2 - מה זה "קרנית לא עבה במיוחד"? מהו בדיוק העובי?

    יותר פשוט לבוא אלינו לבדיקה, ולקבל תשובות מדויקות לשאלות שלך.

    בברכה,

     



    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/02/2017 קרנית דקה מאוד

    שלום לך ביום חמישי אני אמורה לעבור ניתוח לייזר הקרנית שלי דקה 420 בעין אחד 460 בעיין שניה הרופא אמר לי שהוא עושה לי בשיטה החדשה lasek OU אני חייבת לשאול האם זה נורמלי או יש כאן סיכון תודה מראש?

    לימור

    eye_see_toast
    שלום לימור,

    שיטת LASEK אינה חדשה, והיא קיימת שנים רבות (OU = שתי עיניים). זהו למעשה PRK שבו מסירים את תאי האפיתל, מבצעים שיוף בלייזר, ואח"כ מחזירים את התאים על איזור השיוף. בשיטת PRK מסירים את תאי האפיתל לחלוטין. אין כל הבדל בין 2 השיטות בתחושת המנותח ובמהלך שלאחר הניתוח. תאי האפיתל ממילא מתים במהלך הסרתם, ואין שום טעם להחזיר אותם חזרה, לא מבחינת תהליך הריפוי, ולא מבחינת תחושת המטופל בשבוע שלאחר הניתוח. מחקרים רבים שבוצעו בעבר הראו שאין הבדל בין PRK ו-LASEK.

    הקרניות שלך אכן דקות מאוד. אני לא מנתח קרנית שעובייה פחות מ-450 מיקרון, ולא משנה מה המספר שצריך להוריד. מומלץ לקבל חוות דעת נוספת לפני שאת ממשיכה עם הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/02/2017 מניקה

    שלום רב, ביום רביעי אני עתידה לעבור ניתוח לייזר בשיטת prk והבנתי שהימים הראשונים קשים.. אמרו לי לקנות כדורי שינה אך הרוקח אמר לי שאסור לקחת אותם כשמניקים.. יש סוג שמותר לקחת? ומה לגבי כל הטיפות ושאר התרופות שאקבל? אני לא רוצה לוותר על ההנקה בימים אלו.. אשמח לתשובה תודה רבה ולילה טוב

    picasso109
    שלום רב,

    את התשובה לכל השאלות האלה עליך לקבל מהרופא המנתח. עליך להגיד לו שאת מניקה, ובהתאם הוא יחליט אלו תרופות וטיפות את יכולה לקבל.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/02/2017 מונווויז’ן

    שלום רב,אני בן 50 ועובד כמהנדס שעות רבות מול המחשב והטלפון הנייד, חוזר בשעות מאוחרות ונוהג לא מעט לפגישות. קבעתי ניתוח בשיטת prk. הרופא במכון המליץ על monovision . המספרים שלי הם מינוס 8.5. משתמש שנתיים במשקפי מולטיפוקל (לקח לא מעט זמן להתרגל אליהם). הבנתי שיש תופעות לוואי רבות בשיטה זו,אני בדילמה האם שיטה זו מתאימה לי או שעדיף תיקון מלא בשני העיניים, ושימוש תמידי במשקפי קריאה?
    אודה לך על המלצתך

    picasso-homer
    שלום רב,

    אני בד"כ ממליץ על תיקון מלא בשתי העיניים ושימוש במשקפי קריאה.

    אם אתה מתלבט, הדרך לבחון זאת היא להתאים עדשת מגע עם תיקון מלא בעין הדומיננטית, ועדשת מגע עם תיקון חלקי המביא אותך ל 2.00- בעין הלא דומיננטית (כלומר: 8.50- בעין הדומיננטית, 6.50- בעין הלא דומיננטית). תנסה להיות לפחות שבועיים עם העדשות הללו (לנהוג ברכב ביום ובלילה, לעבוד במשרד מול מחשב, ללכת לקולנוע, לקרוא, וכו'). אם אתה מסתגל למצב הזה - אז כראה שתוכל להנות מתיקון בלייזר עם monovision. אם אתה מרגיש מוזר ולא נוח עם המצב החדש - אז כדאי לבחור בתיקון לייזר מלא לשתי העיניים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/01/2017 אי התאמה בגלל מספר גבוה

    שלום,
    הגעתי לבדיקה ברשת המרפאות “עיניים” ונאמר לי שאיני מתאים לניתוח בגלל שעובי הקרנית אינו מספיק לגודל המספר וגם לאחר ניתוח יישאר לי מספר במשקפיים.
    האם ייתכן שאתאים במקום אחר?

    מנשה

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום מנשה,

    קשה לענות לשאלתך בלי לדעת מהו המספר המדוייק במשקפיים ומהו עובי הקרנית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/01/2017 המחיר של הניתוח

    שלום רב

    ברצוני לברר מה המחיר הסופי של הניתוח (הסרת משקפיים) כולל כל הטיפול אחריו והאם אתם עובדים עם קופת חולים מכבי.

    תודה,
    -דימיטרי

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu
    שלום רב,

    מידע על עלויות ב 1800-200-222. קופות החולים והביטוחים המשלימים שלהן לא קשורות למימון העלויות של ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/01/2017 תיקון ראיה בניתוח לאחר ניתוחי פזילה בילדות

    בתי בת 35 נותחה בילדותה עקב סטראביזמוס בואשני עינייה.
    מאז מרכיבה משקפיים.קשה להתאים משקפיים ולשפר איכות חיים.
    האם ניתן לעזור לו חלקית ?
    מאד נעריך התייחסותכם והכוונה?
    תודה מראש מקרב לב
    שניידר

    picasso109
    שלום רב,

    לא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקת העיניים של בתכם. אנא פנו אלינו לבדיקת התאמה, אותה ניתן לתאם בטל. 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/01/2017 ניתוח לייזר ויובש בעיניים

    שלום ד״ר סלומון, יש לי יובש בעיניים כתוצאה משימוש יתר בעדשות מגע. לאחרונה הייתי אצל שינוי רופאי עיניים שונים, אחד אמר שאני מתאימה לניתוח מסוג צייס והשני אמר שככל הנראה אני לא מתאימה לאף ניתוח. שאלתי היא כיצד זה יכול להיות שאחד אומר כן והשני לא? האם ככלל עדיף לאנשים עם יובש משמעותי פשוט להשלים עם הרכבת משקפיים?

    תמר

    untitled
    שלום תמר,

    מרבית האנשים המרכיבים עדשות מגע סובלים ממידה כזו או אחרת של יובש בעיניים ושל דלקת אלרגית בעיניים, או שילוב של שניהם. אלו מהווים בד"כ את הסיבה לכך שמרבית האנשיםמרכיבי עדשות המגע מפסיקים בסופו של דבר את השימוש בעדשות, ומחליטים לעבור הסרת משקפיים בלייזר. מעבר הניתוח והפסקת השימוש בעדשות המגע תורמים בסופו של דבר לשיפור בבריאות העין, ולהטבה מבחינת היובש בעיניים.

    רופאי העיניים שבדקו אותך אינם ככל הנראה מומחים בניתוחים להסרת משקפיים בלייזר, ואין להם ניסיון רב בתחום זה, ולכן שמעת את הדיעות השונות. אני מניח שאף אחד מהם לא עשה לך מבחנים ייעודיים לאבחון יובש בעיניים (כגון מבחן שירמר ובדיקת Breakup time), ויתכן שהיובש ממנו את סובלת אינו קשה כל כך.

    את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה, שבה אנו בודקים בין השאר גם את מידת היובש בעיניים. אנא התקשרי ל 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/01/2017 האם אני מתאים לניתוח לייזר?

    שלום
    אני גבר בריא בן 42 בשתיים האחרונות אני נעזר במשקפי ראייה גם לקרוב וגם לרחוק
    מספרים קטנים.
    האם אני מתאים לניתוח לייזר על מנת לשפר ראייתי?

    זמיר

    picasso-homer
    זמיר שלום,

    ניתוח לייזר בגיל שלך יכול להסיר את המספר במשקפיים לרחוק (נהיגה, טלויזיה, רחוב, האנשים בחדר ובסביבה הקרובה). אבל לקרוב יהיו לך משקפי קריאה (כל הטווח הנמצא בינן ובין המחשב). צריך לדעת איזה מספר יש לך לרחוק כדי לדעת מהן האפשרויות לתיקון המספר. ככל הנראה יש לך פלוס קטן לרחוק, עליו מתווסף עוד מספר פלוס לקריאה.

    אם לדוגמא יש לך 2.00+ לרחוק, ועל זה יש להוסיף 1.00+ לקריאה (כלומר 3.00+ לקריאה), אז בניתוח להסרת משקפיים בלייזר ניתן להוריד את המספר לרחוק (כלומר את ה 2.00+), אבל המספר לקריאה ישאר (כלומר יהיה לך 1.00+ לקריאה). המספר לקריאה ילך ויעלה עם הגיל ויגיע ל 2.50+ במהלך השנים, אבל לרחוק לא תזדקק למשקפיים.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה ולהסבר מפורט יותר. ניתן לתאם מועד לבדיקה בטל. 1800-200-222.

    בהצלחה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/01/2017 ניתוח ליייזר והריונות

    האם כדאי לבצע את הניתוח לפני הריונות? נאמר לי שהריון מגדיל את הסיכוי שהמספר יחזור.

    טליה

    picasso109
    שלום,

    הריונות לא מגדילים את הסיכון לעליית המספר. הדבר היחיד שקובע את המספר זה הגנטיקה. לאחר שהמספר התייצב לפחות למשך שנה - ניתן לבצע את הניתוח. אז מדוע חושבים שהריונות מעלים את המספר? מכיוון שיש נשים שהמספר במשקפיים עולה בשנות ה-20 לחייהן, ואלו הן גם השנים בהן חלקן יולדות. כך שמייחסים את העלייה במספר המשקפיים, שהיתה מתרחשת ממילא, להריונות שבמקרה התרחשו באותו פרק זמן.

    לעיתים במהלך ההריון עצמו תיתכן עלייה חולפת של המספר עד לשינוי של 1.00- (כלומר: עלייה של המינוס במספר אחד). אבל לאחר הלידה המספר חוזר לקדמותו, אם הוא היה יציב לפני ההריון. לכן לא מומלץ לבצע ניתוחי ליזר במהלך ההריון עצמו. אבל אפשר בהחלט לבצע ניתוחים לפני ההריון או מספר חודשים לאחר הלידה, כאשר קיימת יציבות של לפחות שנה במספר המשקפיים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/01/2017 קרנית דקה

    פרופ’ שלום. אני בת 27 ומרכיבה משקפיים מגיל 11. המספרים שלי כיום הם מינוס 5.25 ומינוס 5.75. עובי הקרנית שלי 520 מיקרון. נאמר לי כי ניתן לנתח בprk אך הקרנית לאחר השיוף תהיה דקה (איזור ה430 מיקרון) ושבמידה ויהיה צורך בתיקונים זה כבר יהיה מאד גבולי. כמו כן יתכן שיש לי התחלה קלה מאד של קרטוקונוס (אני משתמשת בעדשות לעיתים רחוקות מאד, עם זאת, שמתי עדשות כשבועיים לפני הבדיקה) בסופו של דבר הוחלט כי אני מתאימה לניתוח אך בשל כל הנ”ל אני חוששת מאד. אשמח לשמוע דעתך בנושא.

    kiwi_eye_reloaded_by_ftourini
    שלום יעל,

    אין לך כל סיבה לחשוש. הקרנית שלך כלל לא דקה. עובי של 430 מיקרון לאחר הניתוח הוא עובי מצוין, ומשאיר הרבה מקום לתיקון, אם יהיה צורך בכך בהמשך. העובי המינימלי שיש להשאיר אחרי PRK הוא 350 מיקרון, כך שאת בתחום הבטוח, והרבה מעל המינימום. את יכולה לעשות PRK ללא כל חשש.

    אני מניח שמיפוי הקרנית הדגים בתחילה עיוות מסויים על רקע השימוש בעדשות מגע, ולאחר הפסקה ממושכת יותר של העדשות, המיפוי נראה תקין.

    בכל אופן את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה. התקשרי ל 1-800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/01/2017 יובש בעיניים ולייזר

    פרופ’ שלום. אני בת 28, עם משקפיים מגיל 14. צילינדר. מידה- 1-1.5 לא זוכרת באיזה מבין העיניים איזה מספר. אני חולה במחלת מנייר כבר 11 שנים, אובחנתי רק לפני שנה וקצת. התחלתי טיפול תרופתי קבוע באגיסרק (בטאהיסטן) שלוש פעמים ביום. ובעקבותיו אם כי לא בוודאות מלאה, החל יובש קיצוני בעיניים. (ייצור דמעות 0 בבדיקה אחרונה) ואני משתמשת בטיפות בפנטן 3-4 פעמים ביום קבוע. האם בכל זאת יכולה להיות מועמדת מתאימה ללייזר לאור המתואר?

    לירון

    Mona_Lisa_detail_eyes
    שלום לירון,

    מומלץ לגשת לבדיקת התאמה במכון להסרת משקפיים בלייזר. במסגרת בדיקת ההתאמה נבדק גם מצב היובש בעיניים. אם אכן נמצא יובש קיצוני, שבו הפרשת הדמעות מועטה מאוד (מבחן שירמר מראה על 0 מ"מ) ויש עדות לפגיעה בקרנית כתוצאה מהיובש - הרי שיש לשקול בזהירות אם לבצע את הניתוח. ניתן לבצע חסימת תעלות ניקוז הדמעות (Punctal occlusion) ולראות אם זה משפר את מצב הקרנית. אם יש שיפור בכמות הדמעות במבחן שירמר, ואפיתל הקרנית נראה תקין - יתכן שניתן יהיה לבצע ניתוח לייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/01/2017 עד איזה גיל ניתן לעשות ניתוח

    עד איזה גיל ניתן לעשות ניתוח?

    מרים

    flickr-1390557742-original
    שלום מרים,

    אני מבצע ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר עד גיל 60. מעבר לגיל זה יש שכיחות גבוהה יותר של מצבים כגון עיניים יבשות, קטרקט, מחלות רשתית שונות, ובעיות נוספות שעלולות להפריע להצלחת הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/01/2017 ניתוח חוזר אחרי 12 שנה

    שלום רב,
    אני בת 63, בריאה בד”כ. עברתי ניתוח לייר לפני כ 12 שנה. היום אני זקוקה למשקפי קריאה. האם אפשר/כדאי לבצע ניתוח חוזר לתיקון?

    Trump with readers2
    שלום רב,

    ממש לא. הצורך במשקפי קריאה הוא תוצאה של תהליך טבעי המתרחש אצל כולנו עם הגיל, הנקרא פרסביאופיה (זוקן ראייה). בתהליך זה יכולת העין לבצע אקומודציה (להתמקד על עצמים קרובים) הולכת ונחלשת. אין ניתוח לייזר שיכול לתקן פרסביאופיה, ועליך להשתמש במשקפי קריאה, כמו כולם בגילך.

    בעתיד, כאשר תעברי ניתוחי קטרקט, תוכלי לבקש שיושתלו בעינייך עדשות מולטיפוקאליות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/12/2016 האם יש ניתוחי לייזר למי שמרכיב משקפיים לקריאה?

    שלום אני בת 47 ומרכיבה משקפי קריאה עקב גיל מס 2 וכן לאחרונה מס 1 לרחוק שאלתי היא האם ישנם ניתוחי לייזר שמטפלים במצבים כאלו?

    2008-01-07_vlady-octo-canvas04eye
    שלום רב,

    יש לך שילוב של רוחק ראייה (היפראופיה) המצריך תיקון של 1.00+ לרחוק עם זוקן ראייה (פרסביאופיה) המצריך משקפי קריאה שמספרם הוא 2.00+. על פי הנתונים שאת מוסרת (שילוב של רוחק ראייה עם פרסביאופיה) אין פתרון עבורך להסרת משקפי הקריאה. ניתן להסיר בגילך את המספר לרחוק, אך לא את המספר לקרוב. מכיוון שרק לאחרונה התחלת להרכיב משקפיים לרחוק עם מספר 1.00+, יש לצפות לכך שהמספר לרחוק יעלה בשנים הקרובות עד לרמה של 2.00+ עד 2.50+. מומלץ להמתין עד להתייצבות המספר לרחוק, ואז ניתן לשקול ניתוח לייזר שיתקן אותו. את המספר לקרוב לא ניתן לתקן בעזרת ניתוחי לייזר.

    לעומת זאת, למי שיש מספר מינוס לרחוק (קוצר ראייה) - ניתן לתקן אצלו בלייזר את כל המספר בעין הדומיננטית, ולהשאיר מספר של 1.50- בעין הלא דומיננטית, דבר שיאפשר קריאה בעין זו, מכיוון שה 1.50- ינטרל חלקית את מספר הפלוס שהוא צריך כדי לקרוא.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/12/2016 ניתוח לייזר וקאטרקט

    שלום. אני בת 25 עם רוחק ראיה . עין ימין מינוס 3 ללא צילינדר. ועין שמאל מינוס 2.75 עם צילינדר קטן, ובנוסף אובחן אצלי קטארקט בעין שמאל לפני כחצי שנה (בבדיקות רשום סיפרה 15). הבנתי שהקטרקט לא בשל ועדיין מוקדם לנתח את העין. אבל אני מעוניינת גם בניתוח הסרת משקפיים בלייזר ורציתי לשאול אם בגלל הקטרקט אין אפשרות לנתח. עין ימין בלי קטרקט. אשמח לתשובה.

    שמרית

    plastic-bottle-cap-art-mary-ellen-croteau-2
    שלום שמרית,

    קטרקט בגיל שלך זו תופעה נדירה. צריך להבין מה משמעות הקטרקט, והאם הוא מתקדם וגורם לשינוי בחדות הראייה המיטבית, ולשינוי במספר במשקפיים, או שהמצב יציב. אם זהו קטרקט מולד, והמצב יציב  (כלותר: המספר במשקפיים יציב מזה למעלה משנה, והראייה המיטבית עם תיקון היא 6/6) - ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר. אבל אם הקטרקט מחמיר עם הזמן, וגורם לשינוי במספר ולירידה בחדות הראייה המיטבית - הרי שמומלץ להמתין עד להתייצבות המצב, ולשקול בהמשך ביצוע של ניתוח קטרקט.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/12/2016 לייזר

    היי אני בת 35 עם רוחק ראיה 1.50- בשתי העיניים
    אני מתאימה לליזר לפי בדיקה רשתית שבוצעה אך מה שמטריד אותי אם אעשה לייזר האם בעתיד אזדקק למשקפי קריאה, הבנתי שזה מגיע בגיל מאוחר יותר…
    או שיש דרך לטפל גם בזה בהמשך
    וכן הייתי אצל רופא שעושה בשיטת IQ האם שיטה זו מומלצת למי מיועדת מה היתרון /חסרון
    והמון תודה על המענה

    רחלי

    watermark
    רחלי שלום,

    ענית כבר על שאלה זו אין ספור פעמים באתר זה....

    החל מגיל 45 ואילך יהיו לך משקפי קריאה בכל מקרה, בין אם תעשי או לא תעשי ניתוח. אחרי גיל 45 כולנו זקוקים לתוספת של 1.00+ לקריאה, תוספת שעולה בהדרגה עד 3.00+ במהלך השנים שלאחר מכן. אם לא תעשי ניתוח - תזדקקי למשקפיים מולטיפוקאליות (רב-מוקדיות) בהן החלק המרכזי של עדשת המשקפיים מתקן אותך לרחוק, ונשאר 1.50-, בעוד שהחלק התחתון של העדשה מכיל תוספת של עדשת פלוס על פי הגיל: בתחילה זה יהיה 1.50- בתוספת של 1.00+ (כלומר: 0.50-), ואח"כ כל 2-3 שנים תהיה עלייה של 0.25+ בתוספת של החלק התחתון. לדוגמה בגיל 50 יהיה לך תוספת של 2.00+ ואז החלק התחתון יהיה 1.50- 2.00+ (כלומר: 0.50+). כך שכל 2-3 שנים תאלצי להתקין משקפיים מולטי-פוקאליות חדשות בעלות של כמה אלפי שקלים... בתקופה מסויימת (בין גיל 45 ל-50), כאשר המספר לקרוב יהיה 1.50+, זה ינטרל את ה 1.50- לרחוק, ואז המספר לקריאה יהיה אפס, ולכן תוכלי לכאורה לקרוא ללא משקפיים לפרק זמן זה.

    אם תעשי את הניתוח כיום, תזדקקי בעתיד למשקפי קריאה רגילות בלבד (החל מ +1.00 בגיל 45 וכן הלאה). לרחוק לא תצטרכי משקפיים.

    אני יודע מה זה IQ, אבל אין לי מושג מה זו שיטת IQ....

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/12/2016 ניתוח לייזר

    שלום, אני בת 20 עם מספרים -3.50 ו-3.75, מרכיבה עדשות מגע חודשיות בערך מגיל 15 ללא שום בעיות בשנים האלו, אך בשנה האחרונה כנראה בעקבות העדשות נהייתה לי דלקת בקרנית בעין שמאל שעברה אחרי טיפול ולאחר חצי שנה כמעט אותה דלקת הפעם בעין ימין, רציתי לשאול אם העיניים שלי מתחילות לדחות את העדשות ואם אני יכולה לעשות לייזר?

    soul-window-kelly-del-rosso
    שלום רב,

    ככל הנראה את מפתח חוסר סבילות לעדשות מגע. זהו תהליך המתרחש על רקע יובש בעיניים, או על רקע אלרגיה לעדשות המגע. מומלץ להפסיק להשתמש בעדשות המגע לחלוטין, ולשקול ברצינות לבצע הסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/12/2016 ניתוח לייזר בעיניים

    שלום רב,
    אני בת 23 ו7 חודשים וברצוני לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
    עשיתי בדיקת התאמה והרופא אמר שהקרנית שלי בסדר אבל בגלל שלאבא שלי יש קרטקונוס לא כדאי לי לקחת סיכון. (למקרה שאני גם יקבל את זה יום אחד)
    ראוי לציין גם שהעין הימנית שלי היא עין עצלה שהראיה בה היא 610. (הרופא אמר שזה לקיחת סיכון מיותר כי גם ככה עין אחת שלי לא משו. ואם השניה תידפק יהיה חבל מאוד…)
    שאלי היא – האם יש לי באת סיכוי לקבל קרטקונוס? (הבנתי שמקבלים את זה בד”כ בגילאי העשרה. למרות שאבי קיבל את זה בגיל 25, ראוי לציין גם שיש לי אחיות גדולות – הגדולה בת 31 – ולאף אחד במשפחה אין קרטקונוס)
    האם בד”כ כן מנתחים אנשים שיש להם קרטקונוס במשפחה?

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu
    שלום רב,

    אין תשובה חד משמעית לשאלות שלך, ויש לשקול כל מקרה לגופו. עקרונית - אם יש למישהו במשפחתך קרטוקונוס, הרי שיש לך סיכון גבוה יותר יחסית לאוכלוסיה הרגילה לפתח קרטוקונוס בעתיד הקרוב או הרחוק. זאת ללא קשר אם את עושה או לא עושה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. גיל 23 הוא עדיין גיל בו אפשר לפתח קרטוקונוס. אם מיפוי הקרנית שלך תקין, עובי הקרנית תקין, והמספר במשקפיים יציב מזה כשנה לפחות - ניתן לדעתי לבצע אצלך ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. השיטה שיש לבחור בה היא PRK, כדי להקטין למינימום את הסיכון לפתח אקטזיה (קרטוקונוס) בעתיד.

    הבעיה השניה שלך היא עין עצלה (אמבליופיה). הראייה המקסימלית בעין זו היא 6/10, וזו גם תהיה הראייה המקסימלית ללא משקפיים לאחר הניתוח. קיימים חילוקי דעות באשר לביצוע הסרת משקפיים בלייזר באדם שיש לו עין עצלה (אמבליופיה). לדעתי, ההחלטה על ניתוח תלויה במידת האמבליופיה. אם הראייה המיטבית בעין העצלה (כלומר: הראייה המקסימלית אליה ניתן להגיע עם תיקון מיטבי עם משקפיים או עדשות מגע) טובה יותר מ 6/12 - ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/12/2016 ניתוח עם קורטוקונוס

    בת 27, עם מספרים (4.5,5+צילינדר) אובחנתי לפני כ12 שנה עם קורטוקונוס ע”י רופא עיניים מומחה, ניסיתי עדשות קשות ולא הסתדר לי, וחזרתי למשקפיים, האם יש סיכוי שהאבחנה לא נכונה או שמשהו השתנה ואולי אני כן אוכל לעשות ניתוח לייזר? זה החלום שלי ממש נמאס לי מהמשקפיים!

    תהילה

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu
    תהילה שלום רב,

    אם יש לך קרטוקונוס, לא ניתן לבצע לך ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. אם את לא בטוחה שהאבחנה נכונה - את מוזמנת אלינו לביצוע מיפוי (טופוגרפיה) קרנית עדכני, ולהערכה מחודשת של האבחנה שלך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    09/12/2016 התאמה לניתוח – מלטיפוקל

    שלום רב, אני בן 48 ומרכיב משקפיים עם מספרים יציבים כבר כ 10 שנים. -1.25 ו -1.75. בשנה האחרונה חש קושי בקריאה מקרוב (מסך טלפון נייד, מסך מחשב וכו). בביקורת אצל הרופא הוא המליץ על מעבר למולטיפוקל. שוקל כחלופה ניתוח לייזר. האם ניתוח אכן יכול להתאים למקרה שלי?
    תודה מראש

    v9ljzots__w470h274q95
    שלום,

    בגיל שלך אתה נזקק למשקפי קריאה שמספרם הוא כ 1.25+. לכן אתה יכול לקרוא ללא משקפיים. המינוס שיש לך לרחוק מנטרל את הפלוס לקרוב - ולכן אתה יכול לקרוא טוב יותר אם אתה מסיר את המשקפיים. אם תעשה ניתוח בשלב הזה בשתי העיניים, תזדקק למשקפי קריאה מיד לאחר הניתוח.

    לפניך מספר אפשרויות: 1 - משקפיים מולטיפוקליות; 2 - ניתוח לייזר של שתי העיניים עם תיקון מלא ואז צורך במשקפי קריאה רגילות; 3 - ניתוח לייזר בעין הדומיננטית בלבד עם תיקון מלא, ולהשאיר את העין השניה ללא תיקון לצורך היכולת לקרוא, מצב הנקרא  Monovision. לכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות עליהן מומלץ לדון עם הרופא המנתח במהלך בדיקת ההתאמה לניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/12/2016 מספרים גבוהים

    יש לי מספרי מינוס 11, 12.5 וצילנדר 1.5 האם אפשר לנתח מספרים כאלה?

    ירדן

    eye-art13
    שלום ירדן,

    אם תגלי לנו מהו עובי הקרניות שלך - נוכל להגיד לך אם אפשר לעשות את הניתוח. ואם תגיעי אלינו לבדיקת התאמה, אנחנו נגלה לך מהו עובי הקרניות, ונגיד לך אם את מתאימה...

    לקביעת בדיקת התאמה - התקשרי ל 052-6741425 (מיה) או 1800-200-222.

    בהצלחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/12/2016 הסרת משקפיים

    שלום רב
    אני בן 60 ומרכיב משקפי מולטיפוקל כבר 3 שנים , לפני כן הרכבתי משקפיים לרוחק רואי
    האם אני מתאים לניתוח להסרת משקפיים בלייזר?
    תודה מראש

    rembrantd eyes 2
    שלום רב,

    מעל גיל 60 יכולים להיות שינויים במספר במשקפיים בגלל התחלה של קטרקט. בנוסף - הסיכוי ליובש בעיניים גבוה יותר בגיל זה. מסיבות אלו אני מעדיף שלא לבצע ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר באנשים מעל גיל 60.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/12/2016 ניתוח prk למספרי פלוס

    פרופ סלומון שלום,

    אני בן 32 ויש לי מספרים של +2 ובעין אחד בנוסף צילינדר של -0.75. רציתי לשאול האם ניתן לנתח מספרים כאלה בשיטת prk? לפני כמה שנים גרתי באירפה והייתי בבדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים ושמה אמרו לי שהם לא מבצעים ניתוחיי prk לרוחק ראייה אלה רק lasik, מכייוון שבביצוע prk ברוחק ראייה יש סיכון גבוהה יותר של הצטלקות ותוצאות אופטיות לא טובות (סיכון להילות ופיזור של אור). אני חששתי מלבצע ניתוח lasik מכיוון שהוא מחליש יותר את הקרנית ולא ביצעתי את הניתוח. גם היום אני ראיתי שבאותו מכון שהוא דיי נחשב שהם לא מבצעים את הניתוח בשיטת prk. רציתי לשאול האם לדעתך ביצוע הprk במספרים כמו שלי הוא תהליך בטוח?

    תודה מראש,
    נועם

    hidden_eye
    שלום נועם,

    בהחלט!!!

    אני מבצע מזה שנים רבות ניתוחי PRK גם לקוצר ראייה (מספרי מינוס) וגם לרוחק ראייה (מספרי פלוס) וכולם בהצלחה רבה. הטיעון לפיו יש סיכון להצטלקות בקרנית בניתוחי PRK לרוחק ראייה פשוט איננו נכון. בנוסף - יש בספרות הרפואית מהעולם הרחב מזה שנים רבות מאמרים רבים שמדווחים על ניתוחי PRK למספרי פלוס עם הצלחה רבה ותוצאות מעולות. המספר שלך הוא קטן יחסית (2.00+) ואין סיבה שתיווצר צלקת עם מספר כל כך קטן.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה. 1800-200-222 או 052-6741425.

    בהצלחה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/12/2016 לייזר לחולי סוכרת

    שלום, ברצוני לשאול שאלה אני סכרתי כבר כמעט שנה אני בן 16 מאוזן הa1c הוא 6.9 והמספר המשקפיים בעיינים הם 2.5 ו3.75, עשיתי לפני כמה חודשיים בדיקת עיניים וראו שהכל בסדר איך אוכל לדעת אם אני מתאים ללייזר ? האם חולי סוכרת יכולים לעשות לייזר?

    שמואל

    hqdefault
    שלום שמואל,

    חולי סוכרת יכולים לעבור את הניתוח. אם הרשתית תקינה, המספר יציב מזה לפחות שנה, ובדיקת ההתאמה תקינה - ניתן לעבור את הניתוח בהצלחה.

    יש רק בעיה אחת קטנה: אתה רק בן 16... אתה עדיין צעיר מדי בשביל לעבור את הניתוח. תחכה עוד שנתיים, ואז תבוא לבדיקת התאמה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/11/2016 אפשרי או לא כדאי

    שלום רב,
    אני בן 23, כשהייתי בן שמונה היה לי חשד לגלאוקומה (עצבי הראייה שלי לא זהים ולשקע בעצב יש מבנה של גלאוקומה)עשו לי הרבה בדיקות של לחץ תוך עיני, שדה ראייה והגיעו למסקנה שזה ככל הנראה מולד, עד היום הלחצים של העין והכל תקינים.האם חרף העובדה שציינתי אני יכול לעשות ניתוח להסרת משקפיים? תודה מראש

    דניאל

    Water-dance-med
    שלום דניאל,

    אם הלחצים התוך עיניים תקינים, שדות הראייה תקינים, ואין למעשה נזק תפקודי לעצב הראייה, אני לא רואה סיבה שלא תוכל לעבור בהצלחה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. זאת בתנאי שהמספרים שלך במשקפיים יציבים לפחות שנה, מיפוי הקרנית תקין, עובי הקרנית תקין ומאפשר את הסרת כל המספר, וכל שאר הנתונים הנבדקים בבדיקת ההתאמה מאפשרים לבצע את הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/11/2016 מספרים גבוהים

    יש לי מספרים גבוהים 8.5 ו9 (פלוס) וצילינדר גבוה של 1.5 ו1.25, האם במספרים האלה אפשר לנתח ? אשמח לתשובה !

    חן

    eye-art-photo
    שלום חן,

    הגבול העליון לתיקון במספרי פלוס (כלומר: היפראופיה, או רוחק ראייה) הוא 6+. מיעוט האנשים מרכיבים משקפי פלוס, ולמיעוט קטן יותר יש פלוסים כמו שציינת (8.5+ ו 9+). מספרים כמו שיש לך לא ניתן לתקן בניתוח לייזר. האפשרויות העומדות לרשותך הן השתלת עדשה תוך עינית, או התקנת עדשות מגע קשות.

    למרבית האנשים יש משקפיים עם מספרי מינוס, ואצלם ניתן בד"כ לתקן גם מספרים גבוהים מאוד, בתנאי שעובי הקרנית מאפשר זאת.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/11/2016 הסרת צילינדר

    שלום רב:
    אני בן 19 ובעל מספר 4.25 בעין ימין ו4 בעין שמאל וצילינדר של 3.25 בעין ימין ו3.25 בעין שמאל ניתן לעשות עם מספרים כאלו ניתוח להסרת מספרים בעיניים וצילינדר?
    אם כן על איזה סוג של טיפול אתה ממליץ?

    יואל

    large
    שלום יואל,

    ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר למספרים שלך, ולהסיר את כל המספר ואת כל הצילינדר בשתי העיניים, וזאת אם המספרים במשקפיים יציבים מזה כשנה, ואם עובי הקרנית מאפשר זאת. שיטת הניתוח המומלצת מבחינתי היא PRK. כדי לדעת את הנתונים הללו, ונתונים נוספים על העיניים שלך, עליך לעבור בדיקת התאמה. אתה מוזמן להתקשר אלינו ולקבוע מועד לבדיקת התאמה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/11/2016 ניתוח לפני גיוס

    שלום, אני מעוניין בניתוח להסרת משקפיים, המספרים שלי הם 1.00 ללא צילינדר ו2.50 עם צילינדר של 1.5. האם ניתן לעבור את הניתוח בסביבות גיל 17 וחצי-18?

    hayalim_night_C
    שלום רב,

    כן, ניתן לעבור את הניתוח כבר מגיל 17.5, בתנאי שהמספר יציב לפחות שנה. אתה מוזמן להגיע לבדיקת התאמה, ואם כל הבדיקות יהיו תקינות תוכל לעבור את הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/11/2016 הסרת משקפיים בלייזר

    מעוניין לעשות ניתוח הסרת משקפיים :
    יש לי מספרים של 9.25 ועוד צילילנדר של 0.75

    עובי הקרנית שלי הוא 518

    האם אני יכול לבצע את הניתוח ?
    אשמח לתשובה במייל

    אלון

    prk ring
    שלום אלון,

    בהחלט. אפשר לבצע לך את הניתוח בשיטת PRK.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/11/2016 ניתוח להסרת משקפיים

    שלום וברכה, אני מעוניינת לעשות ניתוח להסרת משקפיים, אולם סובלת מיובש בעיניים, האם זה אמור להפריע לניתוח?
    מה העלות של הניתוח (מספרי המשקפיים שלי הם כ 4 עם צילנדר של 0.75 בשתי העיניים.)

    חיה

    Mona_Lisa_detail_eyes
    שלום חיה,

    כעיקרון ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר גם למי שסובלים מיובש בעיניים. את מידת היובש נעריך במהלך בדיקת ההתאמה, ונמליץ על טיפול מקדים ליובש כדי להכין את העיניים בצורה מיטבית לניתוח. יש מספר אמצעים לעשות זאת, הכוללים תחליפי דמעות מסוימים, טיפול תרופתי הניתן בטיפות להפחתת דלקת הנגרמת מיובש בעיניים, ולעיתים רחוקות יש צורך בחסימת דרכי ניקוז הדמעות - Punctal Occlusion. יש לזכור שבמרכיבי עדשות מגע הסובלים מיובש בעיניים, ביצוע הניתוח מסיר את הצורך בהרכבת העדשות, ובכך מפחית את הסיכון הכרוך בהרכבת עדשות מגע בעיניים יבדות.

    מידע על עלויות ותיאום בדיקת ההתאמה: 1800-200-222 או 052-6741425.

    לחצי כאן לפרטים על יצירת קשר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/10/2016 ניתוח להסרת משקפיים ביחס למספר

    שלום פרופסור סולומון,
    האם אפשרי לעשות ניתוח כשיש לי בשתי העיניים מספר 0.5- ? או שלא מומלץ כי המספר נמוך? והאם היו מטופלים שכן עברו ניתוח עם מספר מינוס חצי?

    שרונה

    article-2474803-18F2FD5300000578-236_634x632
    שרונה שלום,

    עם מספרים של 0.50- את כלל לא זקוקה למשקפיים, ולכן אין מה להסיר במקרה שלך... המספר המינימלי שבו בד"כ מתחילים להרכיב משקפיים, ושבו יש טעם לבצע את הניתוח הוא 1.00-.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/10/2016 ניתוח לייזר

    היי.
    אני כרגע בת 17.5 ונמאס לי מהמשקפיים.
    אני עם משקפיים מגיל שמונה (אז היה לי 1-) והמספר עלה בתשע שנים האחרונות ל3.75- בשתי העיניים + צילינדר והתייצב לפני שלוש – ארבע שנים.
    עוד לא עשיתי בדיקות התאמה כיוון שהרעיון לעשות ניתוח הופיע רק בשבועות האחרונים…
    בכל מקרה, רציתי לשאול מה הסיכוי שהצורך במשקפיים יחזור? קראתי הרבה עדויות של אנשים שעשו את הניתוח וכעבור כמה שנים חזר להם המספר…
    תודה

    גאיה

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu
    גאיה שלום,

    הסיכוי לנסיגה לאחר הניתוח הוא כ-5%. בד"כ מדובר על חזרה של מספר שהוא קטן מ 1-. במצב זה אין בד"כ צורך במשקפיים. בכ- 1% תיתכן נסיגה למספר מעט גדול יותר, בד"כ בין 1- ל 1.5- . המספר המקורי לעולם לא חוזר לרמה שהיתה לפני הניתוח. בד"כ ניתן לבצע ניתוח תיקון, שנעשה במרבית המכונים ללא תשלום.

    הסיבה שקראת "הרבה עדויות של אנשים שעשו את הניתוח וכעבור כמה שנים חזר להם המספר..." היא בגלל שאותם מעט אנשים שחזר להם המספר הם אלו שעושים יותר "רעש" בפורומים השונים ברשת. וכמה זה "הרבה"? בטח קראת 5-6 עדויות ומכאן קבלת רושם מוטעה. יש לך מושג כמה אנשים עוברים את הניתוח מידי שנה? הרי מרבית האנשים שעברו את הניתוח בהצלחה (עשרות אלפים מידי שנה בארץ, ומיליונים ברחבי העולם מידי שנה) כלל לא טורחים להכנס לפורומים ברשת ולכתוב כמה טוב להם, וכמה כדאי לעבור את הניתוח. למה? כי זה אופיים של מרבית האנשים (ואת בודאי לא תהיי שונה): כשטוב להם הם לא מעריכים כמה טוב להם, לא משתפים אחרים בתחושותיהם, וממשיכים בחייהם ולא זוכרים אפילו שעברו את הניתוח... ואותו מיעוט לא מרוצה (ושוב: מדובר בחזרה של מספר קטן מאוד באחוז קטן מאוד של האנשים) עושה רעש שלא משקף את השכיחות האמיתית של התופעה.

    בהצלחה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/10/2016 ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בזמן שישנה דלקת בלחמית

    שלום פרופ’ סלומון.
    אני בן 20, והרכבתי עדשות מגע כשנה וחצי ללא הרבה בעיות (מספר 1.25 דיופטריה). בזמן האחרון החלו אצלי הפרשות רבות בעיניים, גירודים וכשהלכתי לרופא עיניים נאמר לי כי יש לי דלקת בלחמית, שנוצרה ככל הנראה מהרכבת העדשות, וכי עליי להפסיק להרכיבן. טופלתי כשבוע בטיפות מסוג סטרודקס (מכילות Dexamethasone) ואכן הבעיה נפתרה. לאחר כחודש הופיעה אצלי אותה בעיה (לאחר ששוב ניסיתי להרכיב את העדשות), קיבלתי את אותו הטיפול ובאופן זמני הבעיה נפתרה. מעתה והלאה הבנתי כי העדשות אינן אופציה עבורי והפסקתי להשתמש בהן. אולם, לאחר כ3 שבועות שוב חזרה הבעיה (הרבה מאוד הפרשות וגירוד). הפעם, הרופא לא רשם לי את אותה תרופה (כדי לחסוך מעיניי שוב מנה גדולה של סטרואידים), והחליט על טיפול ארוך טווח של Lotemax.
    כיום אני לאחר שבועיים בטיפול החדש (בטיפות לוטמקס), מרגיש הרבה יותר טוב, הגירוד פסק ואני קם בבוקר עם כמות קטנה מאוד של הפרשות, נורמלית לדעתי.
    במקביל אני מתעניין בניתוח להסרת משקפיים בלייזר (מכיוון שעל עדשות המגע ויתרתי). אני מאמין שבמצב האידאלי, היה עליי לחכות עד אשר עיניי יחזרו להיות שקטות לגמרי ואסיים את הטיפול הנוכחי (בעוד כחודשיים), אך אני לחוץ בזמן (אמור להיכנס למסגרת שבה לא יתאפשר לי לעשות את הניתוח) ולכן השאלה שלי היא, האם אני יכול לעשות את ניתוח הלייזר בזמן הקרוב, על אף הבעיות בלחמית, או שמא הדבר מסוכן עבור בריאות עיניי?
    אני מעוניין לפנות לניתוח אך חושש לנוכח הדלקת עליה פירטתי לעיל.
    אשמח מאוד לשמוע את דעתך בעניין, ואודה לך מאוד על התייחסותך!
    המון תודה!

    ישראל

    63004a57b6a6aca87277dc227fff50e5
    ישראל שלום רב,

    בכל הנוגע לבריאות עיניך ולהחלטה על תזמון הניתוח - אתה לא יכול להיות "לחוץ בזמן". לחץ בזמן לא יכול להוות שיקול בתזמון הניתוח. עליך לחכות עד שהעיניים תהיינה שקטות לגמרי מהשפעת עדשות המגע. כלומר: עיניים לבנות, ללא תחושת גרד או צריבה, וללא הפרשה (גם לא מעט הפרשה). מומלץ להגיע לבדיקת התאמה במכון להסרת משקפיים בלייזר, ולהיבדק ע"י הרופא המנתח (רצוי שיהיה גם מומחה לקרנית). הוא יחליט אם העיניים שלך אכן שקטות ומוכנות לניתוח הסרת משקפיים בלייזר.

    דרך אגב - אתה לא היחיד שמחליט לעבור ניתוח הסרת משקפיים בלייזר לאחר דלקות שנוצרו בתגובה לשימוש בעדשות מגע. הבעיות הכרוכות בעדשות מגע הן רבות (יובש בעיניים, זיהומים בקרנית, דלקת אלרגית, כלי דם בקרנית, צניחת עפעפיים ועוד), וההחלטה לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר היא החלטה נבונה, שתשפר בטווח הארוך את בריאות העיניים.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/10/2016 הרופא המליץ על לאסיק אך נרשם שהקרנית שלי דקה

    שלום, עשיתי לפני כשבוע בדיקות התאמה באחד המכונים… עובי הקרנית במרכז הוא 490 בטבעת שאחרי 515 אחכ 530 ואחכ 570…האם היית ממליץ לי על לאסיק? חשוב לי לציין שאני אמא לשתי בנות קטנות ולא כ”כ יכולה להרשות לעצמי תקופה ארוכה של חוסר יכולת לתפקד.

     

    watermark
    שלום רב,

    הניתוח המתאים לך הוא PRK. אין כל ספק בכך.

    זה לא משנה אם את אמא לשתי בנות קטנות, או אבא לשני בנים גדולים. העיניים שלך צריכות לעבור את הניתוח בשיטה הנכונה והבטוחה ביותר, וזו היא PRK. את תוכלי לטפל בבנותייך ללא כל בעיה גם לאחר הניתוח.  את הניתוח עוברות בהצלחה גם אמהות מיניקות, וגם אמהות לתינוקות קטנים, ומתפקדות ללא בעיה. להיפך - דווקא בגלל שלא תוכלי לנהוג בשבוע הראשון לאחר הניתוח, ותשארי יותר זמן בבית, תוכלי להקדיש לבנותייך תשומת לב רבה יותר ממה שאת מקדישה להן בדרך כלל...

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/10/2016 ניתוח לייזר לתיקון ראיה מקרוב

    שלום רב,
    גיל 58 לפני כעשרים וחמש שנה עברתי ניתוח לתיקון ראיה מרחוק ע”י חיתוכים בקרנית. הראיה מרחוק תקינה. הראיה מקרוב בערך +2.5 עם צילינדר.סובל מדלקת אביבית כרונית מאז ילדות. האם אתה מכיר מקרה של ניתוח לתיקון ראיה מקרוב למי שעבר ניתוח לתיקון ראיה מרחוק מהסוג שעברתי? האם בגילי יש מספיק ניסיון לניתוח תיקון ראיה מקרוב? תודה רבה.

    משה

    picasso-homer
    משה שלום רב,

    אין כיום ניתוחים כלשהם לתיקון של הראייה לקרוב (מה שנקרא פרסביאופיה או זוקן ראייה).

    קיימות אפשרויות לתיקון הראייה לקרוב בניתוחי לייזר או בניתוחי קטרקט בשיטת ה- monovision, בהם משאירים עין אחת עם קוצר ראייה נמוך (סביב 2.50-, מספר המנטרל את ה 2.50+ אותו צריך בד"כ לקריאה) ועין אחת עם תיקון מלא לרחוק. פתרון זה מתאים למי שעובר ניתוח לייזר לתיקון קוצר ראייה. למי שיש קטרקט - ניתן להשתיל בניתוחי הקטרקט עדשות תוך עיניות מולטי-פוקאליות.

    לפני מספר שנים היתה שיטה שנקראה Presby-LASIK, בה היו מבצעים תיקון מולטי-פוקאלי בלייזר על הקרנית. שיטה זו לא היתה יעילה, גרמה לעיוותים אופטיים בראיית לילה, ומרבית המנתחים אינם מציעים אותה יותר.

    מכיוון שראייתך לרחוק טובה, ומכיוון שעדיין אין לך קטרקט, הרי שהפתרונות הנ"ל אינם רלבנטיים עבורך. למעשה יש בפניך 2 דרכים אפשריות: האחת - להרכיב משקפי קריאה. השניה - למצוא את הדרך למעייין הנעורים, ללגום ממנו, ולחזור אחורה לגיל הנמוך מ- 45 (ואם תגלה את המעיין - אנא ספר גם לנו).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/10/2016 ניתוח להסרת משקפיים

    שלום,
    מה המספר המקסימלי (קוצר ראייה – מינוס) שניתן לבצע בו ניתוח להסרת משקפיים?

    תודה, תומר

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu
    שלום תומר,

    הדבר תלוי בעובי הקרניות שלך. לכל עין יש את השילוב הייחודי לה של מספר במשקפיים ועובי קרנית. מדידת עובי הקרנית מאפשרת לנו לדעת מהו המספר המקסימלי אותו ניתן להסיר אצלך. כעיקרון ניתחנו בעבר אנשים עם מספרים של עד 14-.

    מומלץ לגשת למכון הסרת משקפיים בלייזר ולבצע בו בדיקת התאמה. במסגרת בדיקה זו מודדים את עובי הקרנית, בודקים את המספר במשקפיים, מבצעים מיפוי קרנית ובדיקות נוספות - ועל פי הנתונים ניתן יהיה להגיד אם ניתן להסיר את המספר שלך.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/09/2016 איזו שיטה עדיפה?

    שלום,
    שמי רן בן 32 עם מספר יציב מזה 5 שנים, בעין אחת יש לי צילנדר של 2.25- ובעין השנייה צילנדר של 1.75- רציתי האם יש בעיה לבצע את ההסרה ובאיזה שיטה הכי מומלץ לי לעשות? הבנתי ששיטת iq היא השיטה הכי מתקדמת שבה ההחלמה היא רק כמה שעות האם זה נכון?

    רן

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    רן שלום רב,

    אין לי שמץ של מושג מהי שיטת iq...

    השיטה המומלצת מבחינתי היא תמיד שיטת ה- PRK - השיטה הבטוחה ביותר להסרת משקפיים בלייזר. מומלץ שתפנה למספר מכונים רציניים להסרת משקפיים בלייזר לפני שתחליט היכן לבצע את הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/09/2016 הסרת משקפיים בלייזר

    היי אני בת 56, מרכיבה משקפי קריאה יותר מ 10 שנים. לפי בדיקת ראיה אני צריכה גם משקפים לרחוק, אבל עדיין מסתדרת בלי. האם אני מתאימה להסרת משקפיים בלייזר? האם יכולים להיות תופעות לוואי בגיל הזה?
    תודה

    Mona_Lisa_detail_eyes
    שלום רב,

    אם אין לך צורך במשקפיים לרחוק - את אינך זקוקה לניתוח הסרת משקפים בלייזר. הניתוח אינו מסיר את משקפי הקריאה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/09/2016 אשה מניקה

    האם אישה מניקה יכולה לעשות ניתוח לייזר בעיניים?

    breastfeeding
    שרית שלום רב,

    רב התרופות הנתנות לאחר הניתוח בטיפות לעיניים נספגות בצורה מועטה סיסטמית, ויכולות להופיע בריכוזים נמוכים מאוד חלב האם. יחד עם זאת לא תוארו עד כה מקרים של נזק לתנוקות יונקים כתוצאה מטיפות כלשהן שאמותיהן לקחו בתקופת ההנקה. מבחינת אזהרות ה- FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) אין כל מידע על נזק היכול להגרם כתוצאה ממתן טיפות לעיניים במהלך הנקה. על פי מרכז ההרעלות הארצי ברמב"ם - ניתן לקחת את הטיפות בזמן הנקה ללא חשש.

    מבחינתי - אני ממליץ לבצע את הניתוח לפחות 3 חודשים לאחר הלידה. בתקופה זו התלות בהנקה כמזון בלעדי פחותה יותר, או שההנקה נפסקת לחלוטין.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/09/2016 עין עצלה, עין עיוורת

    שלום,
    יש לי עין עצלה, שאני לא משתמש בה כלל. משמע, כששתי העיניים שלי פתוחות אני לא רואה בעין העצלה כלום. כשאני סוגר את העין שבה אני רואה, אני רואה מתושתש מאוד בעין העצלה, אני לא מזהה פרצופים, גם מקרוב מאוד ורחוק מלראות את האות הכי גדולה בבדיקת ראייה.
    האם אני יכול לעשות ניתוח לייזר בעין אחת, בעין שבה אני רואה? המספר שלי שם הוא -1.5.
    תודה.

    דניאל

    eye_reed_ghazala
    שלום דניאל,

    לא. אתה לא מתאים לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/09/2016 אי התאמה להסרת משקפיים בלייזר

    היי שמי חיים בן 23 לפני כשבוע עברתי בדיקת התאמה שמספרי עדשות המגע שלי הן -2.75 ולא נמצאתי מתאים כיוון שיש לי חדות ראיה 6/30 אני לא ממש מבין מזה אומר אבל כך טוענים שלייזר אני לא אוכל לבצע האם שייך ללכת ולבדוק במכון אחר?
    האם יש משהו שאוכל לעשות עבור להגשים את החלום?

    חיים

    eye-art-photo
    שלום חיים,

    אם חדות הראייה המקסימלית אליה אתה מגיע עם תיקון מיטבי היא 6/30 אתה ככל הנראה סובל מאבמליופיה (עין עצלה) עמוקה, ולכן אינך מתאים לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. כדי להתאים לניתוח העיניים צריכות להיות תקינות ובריאות. עין עצלה עם חדות ראייה מיטבית הנמוכה מ- 6/12 אינה מתאימה לניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/08/2016 בדיקת התאמה לניתוח לייזר ללא הרכבת משקפיים

    רציתי לבצע בדיקת התאמה, אך אני רואה שנדרש ידע לגבי מספר המשקפיים ושינויים לאורך זמן. לא הרכבתי משקפיים מעולם למרות שראייתי לא תקינה. האם ניתן בכל זאת להיבדק להתאמה ולעבור את הניתוח?

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום רב,

    אם את לא מרכיבה משקפיים בכלל ומסתדרת בלעדיהם - כנראה שאינך זקוקה לניתוח זה. בכל אופן ידיעת המספר שלך במשקפיים בעבר (לפני שנה ומעלה) הכרחית להחלטה אם יש לך יציבות. מכיוון שאין לך נתון זה - מומלץ להיבדק כיום ע"י אופטומטריסט, להתקין משקפיים או עדשות מגע ולהשתמש בהם, ולהגיע עוד שנה לבדיקת התאמה. השוואת המספר בעוד שנה עם המספר כיום תגלה לנו אם את אכן יציבה ומתאימה לניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/08/2016 קרעים ברשתית העין

    שלום פרופסור סולומון,
    עברתי בדיקת התאמה עם מספרים -6 ו-6.50- ואמרו לי שאני מתאימה לניתוח בשיטת הליטוש, אך לפני הניתוח עליי לעשות גרדון בגלל שיש לי קרע ברשתית בעין אחת ורק לאחר חודש אפשר לעשות את הניתוח לייזר. האם זה הגיוני ? כי אני מפחדת לעשות ניתוח לייזר על הקרע..

    large
    שלום רב,

    אם יש קרע ברשתית מומלץ לבצע תחילה טיפול בלייזר לרשתית. מדובר בלייזר שונה מזה המשמש לניתוחי הסרת משקפיים. הלייזר יוצר צלקות סביב הקרע ברשתית, ומונע התפתחות הפרדות הרשתית. קרעים ברשתית הם מצב הקשור בקוצר ראייה גבוה, ויש לטפל בהם מיד כשהם מתגלים.

    לאחר שעבר כחודש מהטיפול בקרע ברשתית, ניתן לבצע ללא חשש ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/08/2016 בחירה בין PRK ללאסיק עם פסוריאזיס

    יש לי מספר -7.5 ו-6.5 עובי הקרניות הם 575 ו580 הציעו לי את שתי השיטות, האם יש עדיפות במספרים אלו לאחת מהשיטות, כמו”כ אני סובל מפסוריאיזיס לא פעיל מאד בזמן האחרון. האם יש לזה משמעות בבחירה. תודה רבה.

    ברק

    crazyeyeartcover_Slide
    שלום רב,

    ניתן לבצע את הניתוח אם הפסוריאזיס אכן לא פעילה לחלוטין במשך זמן רב. ניתן לבצע את הניתוח בשתי השיטות. שיטת ה- PRK בטוחה יותר, שיטת הלאזיק נוחה יותר לטווח הקרוב. אם הפסוריאזיס פעיל ואתה תחת טיפול - לא מומלץ לבצע את הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/08/2016 ניתוח לייזר בעין עצלה

    שלום! אני בן 22, עם עין עצלה שהתגלתה בגיל 10 ומאז אני עם משקפיים.
    לפני כשנתיים – שלוש ניגשתי לאחת המרפאות העוסקות בניתוחים להסרת משקפיים ואמרו שאני לא מתאים בגלל שלא יכולים לפקס לי את עין שמאל (שהיא הבעייתית).
    השאלה שלי היא כזו – אי אפשר לעשות בניתוח את אותו המספר כמו שיש לי במשקפיים? הרי גם עם המשקפיים אני לא רואה הכי טוב עם עין שמאל..
    תודה רבה!

    דניאל

    Picasso_B_1063
    דניאל שלום,

    אפשר לעשות לך ניתוח כמו המספר במשקפיים, אלא שהניתוח יתקן אותך לראייה המקסימלית שאליה אתה מגיע עכשיו. אם לדוגמא אתה מגיע עם תיקון במשקפיים ל- 6/12 בעין העצלה, הרי שאחרי ניתוח זו תהיה הראייה ללא משקפיים. עין עצלה היא עין שלא קבלה תיקון מיטבי בילדות, וכתוצאה מכך מרכז הראייה במוח לא התפתח באותו צד, ולכן הראייה המקסימלית מוגבלת בעין זו. מצב זה קרוי אמבליופיה.

    קיימות דרגות שונות של אמבליופיה (עין עצלה). אם האמבליופיה נמוכה, והראייה המיטבית המושגת בעין זו טובה יותר מ- 6/12 (לדוגמא: 6/9 או 6/7.5),  והעין השנייה מגיעה ל 6/6 - הרי שניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. אבל אם מדובר באמבליופה עמוקה, והראייה המיטבית נמוכה מאוד (למשל 6/24 או 6/60), אזי למעשה רק העין השנייה מתפקדת. במצב זה, שבו יש לך רק עין טובה אחת, מקובל שלא לבצע כלל ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר, באף אחת משתי העיניים. כעיקרון - ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר מבוצעים כאשר שתי העיניים תקינות ובריאות.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/08/2016 התאמה

    אני עם משקפיים מולטי פוקל. האם מתאים לנתוח לייזר?
    אני בן 65.

    אשר

    eyes of van gogh
    שלום אשר,

    גיל 65 איננו מתאים כל כך להסרת משקפיים בלייזר. האופציה היותר מתאימה עבורך היא לעבור ניתוח קטרקט והשתלת עדשה מולטיפוקלית.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/08/2016 ניתוח לייזר

    שלום
    יש לי מספר של 8.75 בעין אחת ו9.25 בעין שניה האם אוכל לעשות ניתוח ליזר אני בן 17?

    רמי

    hqdefault
    שלום רמי,

    גיל 17 הוא גיל מעט מוקדם לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. בעוד כשנה, אם המספר במשקפיים יהיה יציב, וימשיך להיות כפי שהוא כיום, תוכל לבוא לבדיקת התאמה. אם תמצא מתאים בבדיקת ההתאמה תוכל לעבור את הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/08/2016 יש לי מחלה גנטית בשם אוסטואגנזיס אימפרפקטה

    יש לי מחלה גנטית בשם אוסטואגנזיס אימפרפקטה. האם מותר לי לעבור ניתוח להסרת משקפיים?

    אסתי

    images6092CGRF
    שלום אסתי,

    לא. אינך יכולה לעבור את הניתוח. מדובר במחלה גנטית נדירה, שיש בה הפרעה בייצור הקולגן, ולכן קיים סיכון בתהליך הריפוי שלאחר הניתוח. בנוסף במחלה זו הקרנית דקה, ונוטה לקרטוקונוס או התפתחות אקטזיה (עיוות הקרנית). לפיכך מומלץ שלא לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/08/2016 ניתוח לייזר עין עצלה ופזילה

    היי ,
    בן 27 עם עין עצלה(שמאל), עברתי ניתוח לתיקון בגיל שנה אינני רואה 6/6 בשמאל למיטב זכרוני 6/12 ימין 6/6
    כיום עם משקפים מספר גבוה ימין 7 צילינדר 2.75
    שמאל 9 עם צילינדר 5
    כאשר מידי פעם מרגיש פזילה (עם המשקפיים) אולי בגלל אי התאמה למספר אני כ-5 שנים עם אותה עדשה
    כאשר ניסיתי לשים עדשות הפזילה הייתה מאוד מורגשת , דבר אשר מנע ממני לשים עדשות, כי התוצאה לא הייתה נעימה
    שאלתי האם לאחר ניתוח תיקון ראיה יכולה להיות אותה פזילה , שכן להבנתי המסגרת של המשקפיים עוזרת לעין לא ״לברוח״, לא קיבלתי תשובה בעניין
    ובכלל האם המספרים מתאימים לניתוח מבחינת בדיקות שעשיתי לפני 5 שנים נאמר שאני מתאים אך מאחר ולא נתן תשובה לשאלתי הקודמת לא המשכתי את ההליך
    אודה לתשובתך
    תודה,

    עומרי

    picasso-homer
    שלום עומרי,

    אם אין לך פזילה כיום תחת תיקון אופטימלי במשקפיים, הרי שלא תהיה לך פזילה גם לאחר הניתוח. את זאת נוכל לבדוק במהלך בדיקת ההתאמה.

    הסיבה שהעין "בורחת" לעיתים היא תוצאה של התאמה לא אופטימלית של המספר במשקפיים, או בגלל מאמץ ממושך של אקומודציה (התמקדות העין לקרוב) במהלך קריאה ממושכת או עבודה ממושכת מול מסך מחשב.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/08/2016 מספר גבוה+צילינדר

    היי, אני בת 31 יש לי פלוס 7 בכל עין ובנוסף בעין אחת יש 1 ורבע צילנדר ובעין השנייה 2 צלנדר. המס’ קבוע שנים. האם ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    לא ניתן לבצע ניתוח במספרים הגבוהים מפלוס 6.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/08/2016 הסרת משקפיים בלייזר האם מתאימה למי שמרכיבה משקפי ממולטיפוקל?

    אני בת 66 – בזמנו התחלתי להרכיב משקפי קריאה ולפני כמה שנים עברתי למשקפי מולטי פוקל עם צילינדר בעיין אחת, המספרים לראיה למרחק כ – 1.75 ולקריאה כ – 3-4 האם ניתן לנתח אותי ולהפרד מהמשקפיים לגמרי?

    flickr-1390557742-original eyes
    שלום רב,

    לא. במקרה שלך ניתן בניתוח להסיר רק את המספר למרחק. לקרוב ישארו לך משקפי קריאה. בנוסף - הגיל שלך לא מתאים לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/08/2016 האם ניתוח להסרת משקפיים לרחוק תחייב הרכבת משקפי קריאה לאחר מכן?

    שלום רב, אני בת 42 ויש לי מספר מינוס 2.75 בשתי העיניים. האם לאחר ניתוח להסרת משקפיים אהיה חייבת להרכיב משקפי קריאה?

    תודה :)

    ביבי עם מחשב
    שלום רב,

    בעוד מספר שנים תזדקקי למשקפי קריאה כמו כולם. רב האנשים צריכים משקפי קריאה החל מגיל 45 בממוצע. ניתוח להסרת משקפיים בלייזר המתבצע לאחר גיל 40 מתקן את הראייה לרחוק (מטווח המחשב ואילך), אך לא מתקן את הראייה לקרוב.

    אם לא תעברי את הניתוח, הרי שבעוד מספר שנים תזדקקי למשקפיים מולטי-פוקאליות (רב מוקדיות) שבהן יש תוספת של עדשה פלוס בחלק התחתון של העדשה. אם תעשי את הניתוח, הרי שבעוד מספר שנים תזדקקי רק למשקפי קריאה (לטווח של הספר, העיתון, הטלפון הנייד, ובהמשך גם לטווח של המחשב). הניתוח לא גורם לצורך במשקפי קריאה, אלא הגיל...

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/08/2016 הסרת משקפיים והריון

    האם לתהליך ההריון יש השפעה על הראייה לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר? האם הניתוח פחות אפקטיבי לנשים שעתידות להיכנס להריון? האם מומלץ לעבור את הניתוח רק לאחר הלידות?
    שאלה שניה:
    במצב שבו הראייה מדרדרת, האם קורים מקרים בהם לא ניתן להרכיב עדשות מגע לאחר ניתוח? או מקרים בהם לא ניתן לבצע ניתוח תיקון?

    תמר

    watermark
    שלום תמר,

    לאחר שהמספר במשקפיים התייצב במשך שנה לפחות, הרי שהסיכוי שהוא ישאר יציב עם או בלי ניתוח הוא כ-95%. אין להריונות השפעה על שינוי במספר לאחר שהוא התייצב. אמנם יתכן שינוי חולף של המספר במהלך ההריון (בד"כ עלייה של לא יותר מ 1.00- ), אבל אם המספר היה יציב לפני ההריון, הוא יחזור לקדמותו לאחר הלידה.

    לכן - ניתן לבצע ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר לאחר שהמספר התייצב למשך שנה לפחות, ללא חשש שהריונות בעתיד ישפיעו על התוצאה. אין כל הגיון לדחות את הניתוח לאחר הלידות. ככל שהניתוח מתבצע בגיל צעיר יותר - כך ההחלמה מהירה יותר, וסיכויי ההצלחה טובים יותר.

    הסיבה שרבים חושבים (בטעות) שהריונות משפיעים על המספר היא שיש אנשים שהמספר במשקפיים עולה להם ממילא במהלך שנות ה-20 לחייהם. בשנים אלו יש נשים שיולדות. מכיוון שהעלייה במספר מתרחשת בשנים אלו, מייחסים שלא בצדק את העלייה במספר להריונות, שמתרחשים באותן שנים. אך הסיבה האמיתית לעלייה במספר תלוייה רק בגורמים גנטיים, ולא תלוייה כלל בהריונות.

    לשאלתך השנייה - תמיד ניתן להרכיב עדשות מגע אם יש חזרה של המספר לאחר הניתוח. ניתוחי תיקון ניתן לבצע אם עובי הקרנית מאפשר זאת, ואם המספר שחזר הוא משמעותי, כלומר גדול יותר מ 1.00-.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    31/07/2016 מספר גבוהה וצילנדר גבוהה

    שלום
    יש לי מס 6+ בשתי העיניים
    וצילנדר 2.75 (בערך..)
    האם אני יכול לעשות ניתוח?

    eye-art-photo
    שלום רב,

    כעיקרון ניתן לבצע ניתוח למספר כזה. זאת בתנאי שבדיקת ההתאמה תקינה, המספר יציב לפחות שנה, ועובי הקרנית מאפשר לבצע את הניתוח. אתה מוזמן להגיע אלינו לבדיקת התאמה.

    לחץ כאן לפרטים על דרכי יצירת הקשר איתנו.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/07/2016 טווח קצר וטווח ארוך

    שלום,
    אני בן 39 עובד במחשבים ומרכיב משקפיים בעיקר בגלל צילנדר. היום בבדיקת ראייה האופטימטריסט אמר שיש לי שיש לי צילנדר יחסית גבוהה (כמעט 2) אבל הוא לא השתנה בשנתיים האחרונות אך יחד עם זאת יש לי גם מספר נמוך יחסית לראייה מרחוק ולכן המליץ לי לעשות עדשות מולטיפוקל לראייה מקרוב וגן לרחוק וכמו כן הוא אמר לי שניתוח לא יעזור לי כי הוא לתקן לי את שני האלמנטים. ביקשתי ממנו את המרשם לתוצאות הראיה והוא סרב לתת לי. אני מרגיש מאוד לא בנוח עם הסיטואציה הזאת.
    איפה ניתן לבדוק את התאמתי לניתוח לייזר?

    hidden_eye
    שלום רב,

    בדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר לא עושים אצל אופטומטריסט.... המקום לעשות בדיקות התאמה הוא כמובן מכון להסרת משקפיים בלייזר. אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה בכל עת.  לחץ כאן לפרטים ליצירת קשר.

    בכל הנוגע למשקפיים מולטיפוקליות - הרי שבגיל 39 למרבית האנשים אין עדיין צורך בתוספת של עדשה פלוס לקריאה, וקצת מוקדם להתקין עדשות מולטיפוקליות בשלב זה. ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בגיל הזה יאפשר ראייה לקרוב ולרחוק. אחרי הניתוח, בעוד מספר שנים (החל מגיל 45 ומעלה) תזדקק כמו כולם למשקפי קריאה בלבד, ולא למשקפיים מולטיפוקליות.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/07/2016 ניתוח לתיקון ראייה

    שלום יש לי מספר מינוס 1.75 בשתי העניים וקרנית שטוחה לאיזה ניתוח אני מתאים?
    ואיזה ניתוח הכי מומלץ בשבילי?

    שלמה

    power-over-land-web-med
    שלום שלמה,

    למעשה אתה מתאים לשתי השיטות (PRK ו- LASIK). דעתי היא שבכל מקרה PRK היא השיטה הבטוחה יותר לכולם, מכיוון שאינה כרוכה בחיתוך הקרנית. התוצאה האופטית (כלומר הסיכוי להורדת המשקפיים) שווה בשתי השיטות. מה ששונה ביניהן הוא מידת הבטיחות, כששיטת ה- PRK בטוחה הרבה יותר, אם כי כרוכה בשבוע של החלמה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/07/2016 ניתוח לייזר לתיקון הראייה

    צהריים טובים,
    אני מעוניינת לעשות ניתוח לייזר לתיקון הראייה ויש לי מספר שאלות.
    אני בת 23.
    יש לי צילינדר דיי נמוך בשני העיניים ובנוסף כמינוס 3 בכל עין.
    אני סובלת רבות מאלרגיות עונתיות ופריחות. כמו כן יש לי אסטמה של העור.
    מחודש מרץ העיניים שלי מאד מגרדות ומפרישות הפרשות, הלכתי לרופא עיניים והוא נתן לי טיפול (2 סוגי טיפות) ואמר לי שהדלקת נובעת מאלרגיה. הטיפות שהוא נתן לי לא עזרו ובחודש יוני הלכתי אליו שוב.הוא אמר שהאלרגיה לא עברה ונתן לי טיפול ל3 חודשים של:
    FML 5 ML EYE DROPS
    ZADITEN EYE DROPS 5 ML

    אני סובלת רבות מאלרגיות, האם אוכל לבצע ניתוח לתיקון הראייה?

    אודה לתשובתך.

    סיון

    halloween-makeup-art-kikki-thumb640
    שלום סיון,

    אפשר לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, אבל לאחר שהדלקת האלרגית טופלה היטב, והעין שקטה וללא סימנים של דלקת במשך מספר שבועות. הטיפול היעיל ביותר לדלקת אלרגית של העיניים הוא ע"י שימוש במשחת Protopic - משחה המכילה תרופה בשם Tacrolimus. לאחר מספר שבועות של טיפול במשחה זו, אם העין תהיה שקטה מסימני הדלקת האלרגית, תוכלי לעבור את הניתוח בבטחה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/07/2016 התאמה

    היי
    אני כבר המון שנים עם מספר יציב של -8 בעדשות
    האם ניתן לבצע לייזר למספר גבוה כזה ?

    לימור

    eye-art-photo
    שלום לימור,

    בהחלט, ניתן לבצע לייזר למספר כזה, ואף למספרים גבוהים יותר. היכולת לבצע את הניתוח אצלך תלויה בעובי הקרנית שלך, אותו אנו בודקים במסגרת בדיקת ההתאמה, בנוסף למדדים רבים אחרים הנכללים בבדיקה זו, שהיא קפדנית ומקיפה. את מוזמנת לבדיקת התאמה אצלנו. מומלץ להסיר את עדשות המגע לפחות 24 שעות לפני הבדיקה.

    לחצי כאן למידע על בדיקת ההתאמה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    לחצי כאן למידע על יצירת קשר לקביעת מועד לבדיקת ההתאמה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/07/2016 ניתוח/עדשות מולטיפוקאליות/מחלות אוטואימוניות

    שלום,
    אני בת 45, מרכיבה עדשות מגע לתיקון קוצר ראייה (-7.5) ולאחרונה נתקלתי גם בקשיי קריאה. בשל כך, אני נעזרת גם במשקפי קריאה (+1) ונאלצת לתמרן עם/בלי המשקפיים לאורך כל היום.
    משאלות קודמות הבנתי שאין ניתוח אופטימלי לתיקון הראייה באופן מוחלט במצבים כאלו. וההמלצה היא לתקן את קוצר הראייה ולהמשיך להיות עם משקפי קריאה בלבד.
    מכיוון שכך, יש לי מספר שאלות:
    1. האם עדשות מגע מולטיפוקאליות עשויות להיות פיתרון נוח, יעיל וטוב?
    2. האם נדרשת התאמה מיוחדת לעדשות מסוג כזה, או שאני יכולה פשוט לרכוש את העדשות על פי המספרים הנוכחיים שלי?
    3. לפני כשלוש שנים אובחנה אצלי פעילות יתר של בלוטת התריס (היפרתירואיד). כיום אני מאוזנת תחת טיפול תרופתי. האם, בשל כך, בכל מקרה, אינני מתאימה לניתוח?

    contact lens cartoon
    שלום רב,

    עדשות מגע מולטיפוקליות הן פתרון אפשרי. עדשות אלו דורשות תקופת הסתגלות והדרכה כיצד להשתמש בהן נכון. בכל מקרה בו מתאימים עדשות מגע מכל סוג שהוא - אני ממליץ לפנות לאופטומטריסט בחנות אופטיקה, לקבל הדרכה על סוגי העדשות הקיימות, לעבור בדיקה להתאמת העדשה, ולקבל ממנו עצות לשימוש נכון בעדשות המגע. אני לא ממליץ בשום אופן לרכוש עדשות מגע מוכנות בבתי מרקחת או במרכולים - זו הדרך הבדוקה לטעויות, לשימוש לא הולם עם עדשות מגע, ולעיתים גם לסיכון העין כתוצאה מתופעות הלואי הכרוכות בשימוש לא זהיר עם עדשות המגע.

    אפשרות נוספת היא ניתוח להסרת משקפיים בלייזר ושימוש לאחר הניתוח במשקפי קריאה.

    פעילות יתר של בלוטת התריס המאוזנת תרופתית אינה מונעת ממך לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/07/2016 התאמה לניתוח

    שלום רב,
    על פי הבנתי, כל מי שמתאים לניתוח הלאסיק מתאים ל prk, אך לא להיפך.
    האם יש מי שאינו מתאים כלל לאף סוג?

    eye-art-photo
    שלום רב,

    נכון. זה בעיקר בגלל עובי הקרנית. ב- PRK ניתן לנצל בצורה טובה יותר את עובי הקרנית, וניתן לתקן גם מספרים יחסית גבוהים וגם קרניות יחסית דקות. ב- LASIK לעומת זאת, חלק מעבי הקרנית "מתבזבז" על יצירת המתלה. לאחר החיתוך, העובי של המתלה אינו נחשב יותר כחלק מעובי הקרנית מבחינת התרומה שלו לחוזק המבני של הקרנית, והעובי האפקטיבי של הקרנית הוא העובי מקו החיתוך ומטה.

    יש כאלו שאינם מתאימים לאף ניתוח. הסיבות העיקריות לכך אין חוסר יציבות של המספר במשקפיים בשנה האחרונה, עובי קרנית קטן מאוד או מספר גדול מאוד, או מחלה כלשהיא בקרנית (כגון קרטוקונוס).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    30/06/2016 ניתוח להסרת משקפיים

    יש לי אובאיטיס של הקשתית האם אני יכולה לבצע ניתוח להסרת משקפיים?

    imagesVKG44TBD
    שלום רב,

    כל זמן שהאובאיטיס פעילה ומצריכה טיפול ומעקב - מומלץ שלא לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/06/2016 ניתוח לייזר למספר חיובי וגבוה

    שלום רב,
    יש לי מספרים די גבוהים 10+ ו10.3+ ורציתי לדעת האם אני מתאים לניתוח לייזר.

    4a438ffe_0205f124_art%20eye%208
    שלום רב,

    הגבול העליון של מספר פלוס במשקפיים אותו ניתן לנתח הוא 6+. את לא מתאימה לניתוח לייזר. ניתן לשקול ביצוע Clear lens extraction שהוא ניתוח בו מוסרת העדשה התוך עינית (בדומה לניתוח קטרקט) ובמקומה מושתלת עדשה תוך עינית (IOL).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/06/2016 ניתוח לייזר כשבהיסטורייה המשפחתית גלקומה

    דוקטור סלומון שלום!
    אני מתעתד לעבור בקרוב ניתוח להסרת משקפיים בשיטת ה lasik. בבדיקת ההתאמה הכל היה תקין. השאלה שלי היא האם במשפחה שלי מצוייה הגלוקומה בגיל מבוגר שכן גם לאבא וגם לסבא שלי יש.
    האם ביום שיהיה לי (וכמובן שאני מקווה שלא יהיה) האם לניתוח לייזר ביחד עם גלקומה יש סיכוי לפגוע בעין.אשמח להבין מדוע?! תודה.

    Third Eye _2, b
    שלום יובל,

    אין לניתוחי לייזר השפעה כלשהיא על הסיכוי לפתח גלאוקומה בעתיד, ואין להם השפעה כלשהיא על היכולת לטפל בגלאוקמה העתיד, אם תהיה לך מחלה זו. ניתוחי לייזר אינם פוגעים בעין, ואינם גורמים לסיכון רב יותר לפתח מחלות כלשהן.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/06/2016 ניתוח לייזר להסרת משקפיים

    אני בן 64 מרכיב משקפיים בנהיגה בערב. וצפייה בטלוויזיה .יש לי מספר קבוע כבר 35 שנה 2.5 מינוס בשתי עיניים האם בגילי מומלץ לבצע ניתוח ?.מקרוב אני מסתדר בקריאה הבעיה מרחוק

    eye poking
    שלום רב,

    אתה קורא בזכות העובדה שיש לך מינוס 2.5, שמנטרל את הפלוס 2.5 שבגילך אתה צריך לקריאה. אם תעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, תתקן את הראייה לרחוק, אך מיד לאחר הניתוח תזדקק למשקפי קריאה שמספרם הוא 2.50+.

    ניתן לבצע ניתוח בעין אחת (העין הדומיננטית), ולהשאיר את העין השנייה כמו שהיא. כך תוכל לראות לרחוק עם העין המנותחת, ולקרוא עם העין שלא נותחה. מצב זה נקרא mono-vision. אפשרות נוספת היא לנתח את שתי העיניים, ולהרכיב מיד לאחר הניתוח משקפי קריאה. האפשרות השלישית היא לא לעשות דבר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/06/2016 התלבטות בקשר לניתוח prk

    שלום,עברתי בדיקת התאמה בשתי מכונים שונים ונמצאתי מתאים לניתוח בשיטת prk,למרות שיש לי עיניים עצלות בשני העיניים עם צילנדרים גבוהים של -4 ומספרים של -6 בערך,עובי הקרנית שלי הוא 545 ואמרו שלאחר הניתוח אוכל לראות בערך 50-60 אחוז מקסימום,השאלה האם שווה לעבור את התהליך עם כל ההחלמה הקשה של prk בהורדת מספרים כאלה גבוהים?
    חשוב לומר שתמידי רציתי להוריד את המשקפיים אבל לאחר שהבנתי שהיכולת ראיה שלי לא תשתפר בצורה משמעותית אני שוקל זאת שוב.
    בנוסף שמעתי על טיפול חדשני המטפל בעיניים עצלות על ידי אימון העיניים נירו ויזן האם זה אכן עובד?

    picasso-homer
    שלום רב,

    המשמעות של עין עצלה היא שהראייה המיטבית היא פחות מ- 6/6. כלומר: המקסימום אליו אתה מגיע הוא פחות ממה שאנשים אחרים רואים, אבל עדיין זוהי הראייה המיטבית שלך לה אתה רגיל מזה שנים רבות. קיימות דרגות שונות של עין עצלה (אמבליופיה). חשוב אבל להבין שניתן לבצע ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר גם בעיניים עצלות, כאשר מדובר על אמבליופיה קלה. הראייה שתתקבל לאחר הניתוח תהיה דומה לראייה שיש לך עכשיו, אך כמובן ללא משקפיים. כלומר: בכל מקרה תגיע לראייה המיטבית שלך, אליה הגעת קודם לכן עם משקפיים, אך לאחר הניתוח תשיג את אותה רמה של ראייה ללא משקפיים. אם לפני הניתוח חדות הראייה היתה 6/9 או 6/12 עם משקפיים (אני מניח שלזה התכוונת ב- 50 או 60 אחוז), אז אחרי הניתוח תוכל לראות 6/9 או 6/12 ללא משקפיים. עליך להבין ש- 6/9 זה בשבילך הראייה המיטבית אליה אתה רגיל מילדות, בדיוק כמו שלאדם אחר זה 6/6.

    ניתוחי לייזר אינם משפרים בד"כ את מידת האמבליופיה, אם כי במקרים מסויימים, בייחוד כאשר יש צילינדר גבוה, יכול להיות שיפור מסויים ברמת האמבליופיה לאחר הניתוח.

    קיימות שיטות מסוימות של תרגול בראיית מטרות שונות כגון Neurovision. שיטות אלו עוזרות באופן חלקי, ולאנשים עם אמבליופיה קלה. לא ניתן להוריד בעזרתן משקפיים, והתוצאות לא תמיד ניתנות לחיזוי.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/06/2016 מספרים גבוהים במשקפיים עם יציבות

    שלום, אני מרכיבה משקפיים מגיל שנתיים ויש לי מינוס מאוד גבוה בעיניים. באחת 18.25 עם צילינדר 3.5 ובשניה 18 עם צילינדר 2.5. האם יש סיכוי שאוכל לעבור ניתוח כלשהוא להסרה? לא ידוע לי עובי הרשתית שלי. ישנה יציבות של כ3 שניפ במספר עד היום (בת 24)

    חן

    afghan_girl_eyes
    שלום חן,

    את לא מתאימה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר, בגלל המספר הגדול שיש לך. הניתוח היחיד שמתאים לך הוא השתלת עדשה תוך עינית (Phacik IOL), או הסרת העדשה שלך והשתלת עדשה במקומה (Clear lens extraction).

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/06/2016 ניתוח לאחר היפרדות רשתית

    אני בן 34, לפני כ 5 שנים עברתי ניתוח חיגור מוצלח בעין אחת עקב היפרדות רשתית, ובעין השניה לייזר נקודתי לתיקון מעט קרעים.
    קוצר ראיה גבוה, -11 ו -12
    האם זה פוסל לגמרי אפשרות של ניתוח לתיקון הראייה או השתלת עדשה?

    מוטי

    picasso-homer
    מוטי שלום רב,

    אתה לא מתאים לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/06/2016 התאמה לניתוח

    שלום, בעבר אחת העיניים שלי עברה חבלה, כיום ראייתי חזרה לעצמה לגמרי. שאלתי היא האם צלקת בקרנית פוסלת לגמרי אפשרות של ניתוח או שישנן צלקות שאינן מפריעות לניתוח, תודה,

    גיא

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום גיא,

    קשה לענות לך בלי בבדיקה של העיניים. צלקות בקרנית יכולולת להופיעה במיקומים שונים, בגדלים שונים, ובעומק שונה בקרנית, ולפיכך להשפיע בצורה שונה על הראייה. ככלל ניתן להסיר חלק מהצלקות בקרנית בניתוח להסרת משקפיים בלייזר. אם ראייתך חזרה לקדמותה, יש סיכוי סביר מאוד שניתן לבצע אצלך בהצלחה ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/06/2016 דלקות בעיניים בגלל עדשות מגע

    אני משתמשת בעדשות מגע חודשיות מסוג oasis מגיל צעיר (התחלתי בגיל 12 היום אני בת 19) על בסיס יום יומי. בשנה האחרונה כמעט בכל פעם ששמתי עדשות- העין האדימה והתחילה להפריש מוגלה לאחר שהורדתי אותן. לפעמים זה היה עובר מעצמו ולפעמים זה התפתח לדלקת רצינית שנאצלתי להשתמש בטיפות ומשחות. יש לציין שאף פעם לא הייתה לי בעיה עם העדשות וזה התחיל רק בשנה האחרונה. מה אפשר לעשות עם התופעה? ובנוסף אני שוקלת לעשות לייזר בעיניים הדלקות עלולות לפגוע בהתאמה שלי לניתוח?

    הודיה

    hidden_eye
    שלום הודיה,

    את התשובה לשאלתך את כותבת בעצמך במשפט האחרון: ניתוח להסרת משקפיים בלייזר!!! זהו הפתרון הטוב ביותר והיעיל ביותר למצב שבו עדשות המגע גורמות לדלקות בעיניים.

    התופעה שאת מתארת נקראת אי-סבילות לעדשות מגע (Contact lens intolerance). זוהי תגובה אלרגית - דלקתית לעדשות המגע או לתמיסות החיטוי שלהן. תמיסות החיטוי של עדשות המגע החודשיות, שבהן העדשות טבולות במשך כל הלילה, באות במגע עם הקרנית והלחמית לאחר שמוציאים את העדשה מהתמיסה ומניחים אותה על הקרנית. שאריות התמיסה, גם אם הן נמצאות בכמות מזערית על העדשה, גורמות לתגובה אלרגית כרונית בעיניים. ככל שהזמן עובר התגובה הזו הולכת וגוברת, עד שאת מרגישה אותה בצורה של אודם בעיניים, מלווה בגרד, דקירות, צריבה ואי נוחות.

    הפתרון הטוב ביותר שיגרום לשיפור בבריאות העיניים היא הפסקה לצמיתות של עדשות המגע. את יכולה לחזור ולהרכיב משקפיים, או לשקול ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. הדלקת לא פוגעת בהתאמה שלך לניתוח. אם יש לך דלקת פעילה - ניתן להשתמש בטיפות של סטרואידים לתקופה קצרה לפני הניתוח כדי להעלים את הדלקת. כ"כ אנחנו תמיד ממליצים על הפסקה מוחלטת של עדשות המגע למשך שבועיים לפחות לקראת הניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/05/2016 ניתוח למולטיפוקל

    שלום, אני מרכיבה עדשות מולטיפוקל כעשר שנים,( מספרים: 2:25 בשמאל ו3:00 בימין)
    האם כבר יש מענה של ניתוח להורדת משקפיים גם לקרוב/ קריאה? או שמטפל בתיקון הרחוק בלבד?

    תודה ושבוע טוב

    איילת

    picasso-homer
    שלום איילת,

    המענה היחיד לניתוחי לייזר באנשים מעל גיל 45 שנזקקים למשקפי קריאה או משקפיים מולטיפוקליות הוא תיקון בשיטת Mono-vision. בשיטה זו מבוצע תיקון מלא לרחוק בעין הדומינטית, ותיקון חלקי המשאיר 2.50- (במקרה שלך) בעין הלא דומיננטית. עין זו תוכל לקרוא, מכיוון שה 2.50- ינטרל את ה 2.50+ הדרוש לקריאה. יש לשיטה זו יתרונות וחסרונות. החסרון העיקרי הוא שלא אצל כולם המוח מסתגל למצב החדש של דמות שונה מכל עין, ותהליך ההסתגלות שונה מאדם לאדם. בנוסף - הראייה לרחוק תהיה תמיד פחות טובה עם עין אחת, יחסית למצב שבו 2 העינים תוקנו תיקון מלא לרחוק. חסרון נוסף הוא פגיעה בראייה התלת-מימדית בתיקון מסוג זה.

    קיימת גם אפשרות לתיקון מולטי-פוקלי על פני הקרנית (שיטה הנקראת פרסבי-לאזיק), אך שיטה זו לא הוכחה כיעילה.

    לפיכך המלצתי היא לבצע תיקון מלא בשתי העיניים למרחק, ולהבין שאין מנוס ממשקפי קריאה.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/05/2016 תלילות קרנית

    שלום, בבדיקת התאמה נאמר לי שאני לא מתאימה כיוון שהקרנית שלי תלולה מידי (מעל 0.49mm) האם יש השפעה לקמירות הקרנית על התאמה לניתוח לייזר?
    תודה,
    אופיר

    תמונה 8
    שלום אופיר,

    הטווח התקין של קמירות הקרנית הוא בין 40 ל- 48 דיופטר. כאשר הקרנית קמורה מדי (מעל 49 דיופטר) יש חשש לקרטוקונוס (מחלה שבה הקרנית קמורה מאוד). במצב זה את לא מתאימה לניתוח.

    מומלץ לגשת למומחה לקרנית ולבצע מיפוי קרנית, ולברר אם אין כאן מצב דינמי המחייב טיפול בקרוס לינקינג לייצוב הקרנית.

    לחצי כאן למידע נוסף על קרטוקונוס. 

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/05/2016 ניתוח לייזר

    שלום לפני שבוע עברתי בדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפים בעין אחת יש לי -5 עם צילנדר -5 עם עובי קרנית של 580 ובעין שניה יש לי -5 עם צילנדר -5.5 ועובי קרנית 580 גם … והם אמרו לי שיצאתי מתאימה … האם אני מתאימה לניתוח לייזר לפי דעתך ואם יש סיכון לעשות ניתוח לייזר עם מספרים גדולים כאלה… כי שמעתי ממלא אנשים שזו סכנה לעשות ניתוח לייזר עם מספרים גבוהים כמו המספרים שיש לי
    אשמח לתשובה
    תודה

    נועה

    article-2474803-18F2FD5300000578-236_634x632
    נועה שלום רב,

    אין כל סיכון, וכבר ניתחנו מספרים גדולים יותר. הקרנית שלך עבה למדי, וזה טוב מאוד, ואם המספרים האלו יציבים במהלך השנה האחרונה, מיפוי הקרנית תקין, ובדיקת העיניים תקינה - ניתן לבצע בהצלחה את הניתוח. רק חשוב לעבור אותו במכון הנכון...

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית
    עמוד 3 מתוך 512345

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.