להתבונן, לשאול, לגלות

לראות את כל הצבעים שבעולם

לראות תמיד, בכל גיל

לראות רחוק, ללא גבולות

לראות את הגוונים והאורות

לראות ברור, להיות חופשי

  • מי לא מתאים?

    מספר מצבים ומחלות שמתגלים במהלך בדיקת ההתאמה עלולים לפסול את המועמד לניתוח זה. אלו כוללים, בין השאר, חוסר יציבות ברפרקציה (המספר במשקפיים) במהלך השנה האחרונה, ממצאים שונים בטופוגרפיה הממוחשבת של הקרנית, מחלות שונות של הקרנית (ובהן קרטוקונוס), קרניות דקות במיוחד, ומחלות שונות בעיניים (כגון סוכרת המערבת את הרשתית). קיימות גם מחלות סיסטמיות שונות הפוסלות את המועמד מלעבור ניתוח זה.

    מי לא מתאים להסרת משקפיים בלייזר? הצלחת הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר תלויה בין השאר בבחירה קפדנית של המועמדים שמטרתה איתור ואבחון של מצבים שונים בהם העין לא מתאימה לניתוח. קיימים מספר מצבים בהם לא ניתן לבצע את הניתוח. מצבים אלו קשורים בהעדר יציבות הרפרקציה (המספר במשקפים), שינויים במבנה קרנית, בבעיות בבריאות העין ובמחלות ומצבים סיסטמיים שונים.

     

    מי לא מתאים? – חוסר יציבות במספר המשקפיים

    תנאי הכרחי להתאמה לניתוח הוא יציבות של הרפרקציה (כלומר: יציבות של המספר במשקפיים) בשנה האחרונה. יציבות מוגדרת כהבדל של עד 0.25 דיופטר במהלך השנה האחרונה. לכל אדם יש תקופה שבה יש שינוי (בעיקר עליה) במספר במשקפים. תקופה זו יכולה להמשך מספר שנים, עד שהמספר מתייצב ולא משתנה יותר. הזמן הנכון לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר הוא לאחר שיש יציבות מוכחת של לפחות שנה אחת ברפרקציה. אם יש עלייה מתמדת ברפרקציה במהלך השנים האחרונות, ואם המספר עלה ביותר מ- 0.25 דיופטר במהלך השנה האחרונה – המועמד עדיין לא מתאים לניתוח.

    כיצד אנחנו יודעים שיש יציבות? אנו בודקים את הרפרקציה (המספר במשקפיים) הנוכחית, ובודקים את המספר במשקפיים, ומשווים ביניהם. אם הנבדק התקין משקפיים רק לאחרונה, אנו מבקשים את נתוני המשקפיים משנים קודמות. נתונים אלו נמצאים בחנויות האופטיקה שבהן הותקנו המשקפיים. לכן מומלץ לכל נבדק/ת להביא לבדיקת ההתאמה את המשקפיים הנוכחיות שלו, וגם את נתוני המשקפיים הקודמות מחנויות האופטיקה בהן הותאמו המשקפיים בשנים קודמות.

     

    הסרת משקפיים בלייזר לפני שירות קרבי בצבא

    3020הרצון לשרת ביחידות קרביות ולהגיע ליחידות מובחרות בצה”ל מביא בני נוער רבים לפני הגיוס לשקול הסרת משקפיים בלייזר. במהלך השנים האחרונות הצבא מגלה פתיחות רבה בנושא זה, מתוך ההבנה שחיילים קרביים שמשתמשים במשקפיים או בעדשות מגע מתפקדים פחות טוב מחיילים שעברו הסרת משקפיים בלייזר. מסלולי האימונים המאתגרים ביחידות המובחרות מקשים מאוד על התפקוד כאשר יש משקפיים או עדשות מגע. המשקפיים נופלות ונשברות, ולעיתים מצטברים אדי זיעה עליהן. חיילים רבים מרכיבים עדשות מגע לשעות ארוכות מהמותר, ומחליפים אותן בתנאי היגיינה לא נאותים עם סכנה ממשית לזיהומים בקרנית. צבא היבשה בארה”ב (ה- Army) מבצע מאז שנת 2000 הסרת משקפיים בלייזר בחינם לחיילים קרביים המעוניינים בכך, ברשת מכוני לייזר שהוקמו במיוחד למטרה זאת, והשייכת לצבא. עובדה זאת מדגישה את החשיבות שהצבא האמריקני מייחס לנושא, הנובעת מההבנה שחייל ללא משקפיים או עדשות מגע יתפקד טוב יותר לאחר הסרת משקפיים בלייזר לעומת חייל שנאלץ להשתמש במשקפיים או בעדשות מגע.

    תהליכי המיון ליחידות המובחרות בצה”ל כוללים גיבושים (“ימי סיירות”) המתקיימים בתאריכים קבועים. כדי להתמיין ולקבל זימונים לגיבושים יש צורך בפרופיל רפואי גבוה, בד”כ 97. מסיבה זו, ובגלל לוחות הזמנים הצפופים של תהליכי המיון ליחידות הקרביות, החלטנו לאפשר ביצוע הסרת משקפיים בלייזר החל מגיל 17.5, בתנאי כמובן שהמספר במשקפיים היה יציב לפחות שנה, ובדיקת העיניים תקינה. זאת כדי לאפשר העלאת הפרופיל הרפואי ל-97 מהר ככל האפשר, דבר שיאפשר קבלת זימונים להשתתפות בגיבושים ובימי הסיירות בזמן.

    hayalim_night_Cאחרי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר והגעה לראייה של 6/6 ללא משקפיים, יקבל המנותח מאיתנו מכתב רשמי על כך שעבר את הניתוח. הדרישה של הצבא היא לקבל את המכתב הזה לאחר שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. את המכתב ישלח המנותח ל”מיטב”. בעקבות המכתב הפרופיל יועלה תוך זמן קצר ל-97. מכיוון שכל התהליך לוקח זמן  (קבלת החלטה על מעבר הניתוח, ההמתנה לניתוח, ו-3 החודשים לאחר הניתוח עד להעלאת הפרופיל) – החלטנו על הקדמת הגיל המינימלי למעבר הניתוח ל 17.5.

    במהלך השנים עברו אצלנו בהצלחה בני נוער רבים את הניתוח, ובעקבותיו הצליחו להגיע לכל היחידות הקרביות בצה”ל, כולל היחידות המובחרות ביותר. בשנים האחרונות שינה גם חיל האוויר את מדיניותו לגבי קבלה לקורס טייס, וכיום מאפשר להגיע לגיבוש טייס גם למועמדים שהמספר שלהם במשקפיים לפני הניתוח היה עד 3- (מינוס 3).

    שיטת הניתוח לבני נוער הרוצים להגיע ליחידות קרביות תהיה תמיד PRK. זאת מכיוון שבמהלך המסלול והפעילות המבצעית יתכנו מצבים של פגיעה בראש ובעיניים. ניתוח בשיטת לאזיק או אינטראלאזיק שבו מבוצע חיתוך של מתלה, עלול לגרום לכך שקבלת חבלה קשה לעין תגרום לתזוזה חלקית או מלאה של המתלה ממקומו (גם חודשים או שנים לאחר הניתוח). אמנם מדובר במצב נדיר ביותר, אך מומלץ שלא לקחת סיכון, ולבצע את הניתוח לקראת שירות קרבי רק בשיטת PRK. היתרון בשיטת PRK הוא שלא מבוצע חיתוך בקרנית, וכך אים סכנה כלשהיא לעין גם אם תהיה חבלה לעין במצבים שונים.

    תיזמון הניתוח במהלך השנה שלקראת הגיוס חשוב ביותר, ויש לתכנן את מועד הניתוח בצורה זהירה. יש לזכור שמבחינת הצבא מי שביצע ניתוח לפני פחות מ-3 חודשים אינו יכול להתחיל שירות קרבי. אם לדוגמא ביצעתם את הניתוח רק חודש לפני הגיוס, ותגיעו כך לבקו”ם – ידחו לכם את השירות בחודשיים, כך שתתחילו את השירות לאחר שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. לכן יש לבצע את הניתוח מספיק זמן מראש. בנוסף, כפי שנאמר לעיל, למי שמעוניין להעלות פרופיל ל-97 כדי לקבל זימונים לגיבושים – יש לקחת בחשבון שהצבא יעלה את הפרופיל רק אחרי שעברו לפחות 3 חודשים מיום הניתוח. ומעל כל אלו יש כמובן את בחינות המתכונת ובחינות הבגרות. מומלץ לבצע את הניתוח לפחות כחודש לפני המועד הקרוב של בחינה גדולה כלשהיא, מכיוון שהראייה לקרוב (לקריאה) לפעמים מעט מטושטשת במהלך השבועיים הראשונים שלאחר הניתוח, עובדה המקשה על תהליך הלמידה לבחינות.

     

    מי לא מתאים? – עובי הקרנית קטן ביחס לגודל המספר

    מדידה אופטית של עובי הקרנית בנקודות שונות בעזרת ה- Orbscan

    מדידה אופטית של עובי הקרנית בנקודות שונות בעזרת ה- Orbscan

    מדידת עובי הקרנית לפני הניתוח חשובה כדי להעריך מה יהיה עובי הקרנית לאחר הניתוח. לשם כך יש לחשב את עובי הקרנית אותו משייפים בניתוח. עובי השיוף בקרנית תלוי במספר במשקפיים (הרפרקציה). ככל שהמספר גבוה יותר – כך עובי הקרנית המשויף גדול יותר.

    קיים עובי מינימלי של קרנית שמתחתיו לא ניתן לרדת. במהלך בדיקת ההתאמה נמדד עובי הקרנית ונבדקת הרפרקציה. השילוב של עובי הקרנית והרפרקציה מאפשר לחשב את עובי הקרנית הנותר לאחר הנתוח. אם בעקבות החישוב מתברר שהעובי לאחר הנתוח נמוך מהמינימום המותר  – המועמד נפסל לניתוח.

    כיצד מחושב עובי הקרנית לאחר הניתוח?

    את עובי הקרנית מודדים במיקרונים (מיקרון אחד = אלפית מ”מ). העובי הממוצע של הקרנית באוכלוסיה הינו 530 מיקרון (קצת יותר מחצי מ”מ).
    העובי המינימלי שמותר להשאיר לאחר ניתוח PRK הוא 350 מיקרון. העובי המינימלי שמותר להשאיר לאחר ניתוח LASIK הוא 250 מיקרון מתחת לקו חיתוך המתלה (אם כי בשנים האחרונות יש המאמינים שיש להשאיר לפחות 300 מיקרון מתחת לקו חיתוך המתלה).

    חישוב עובי הקרנית לאחר PRK.

    חישוב עובי הקרנית לאחר PRK.

    כדי לדעת את עובי הקרנית לאחר הניתוח יש לדעת את הנתונים הבאים:
    1. עובי הקרנית לפני הניתוח – נמדד במהלך בדיקת ההתאמה
    2. עובי השיוף – מחושב על פי קוטר השיוף המתוכנן ועל פי מספר הדיופטרים שיש לשייף (נעשה עפ”י משוואת Munnerlyn).
    על פי משוואת Munnerlyn עובי השיוף של דיופטר אחד שווה לקוטר השיוף בריבוע, מחולק ב-3.
    אם לדוגמא קוטר השיוף הוא 6 מ”מ, הרי שעובי השיוף לדיופטר אחד יהיה 12 מיקרון.

    חישוב עובי הקרנית לאחר ניתוח PRK:
    עובי הקרנית לאחר PRK שווה לעובי לפני הניתוח פחות עובי השיוף.
    לדוגמא: אם לפני הניתוח עובי הקרנית הוא 540 מיקרון, והמספר במשקפיים הוא 3.00 – דיופטר. עובי השיוף יהיה 3X12 = 36 מיקרון. עובי הקרנית לאחר הנתוח יהיה 540 פחות 36 = 504 מיקרון.

    חישוב עובי הקרנית לאחר ניתוח LASIK:
    עובי הקרנית לאחר LASIK שווה לעובי לפני הניתוח פחות עובי השיוף פחות עובי המתלה (שעוביו כ- 160 מיקרון).
    לדוגמא: אם לפני הניתוח עובי הקרנית הוא 540 מיקרון, והמספר במשקפיים הוא 3.00 – דיופטר. עובי השיוף יהיה 3X12 = 36 מיקרון. עובי הקרנית לאחר הנתוח יהיה 540 (עובי התחלתי) פחות 36 (עובי השיוף) פחות 160 (עובי המתלה) = 344 מיקרון.

    מכיוון שבניתוחי LASIK מורידים את עובי המתלה מחישוב עובי הקרנית, מתקבלת קרנית דקה יותר אחרי ניתוחים אלו. מסיבה זו אם הקרנית לפני הניתוח דקה יחסית, או המספר במשקפיים גבוה, או שילוב של שניהם – לא ניתן יהיה לבצע LASIK. במקרים אלו יהיה ניתן בד”כ לבצע PRK.

    מי לא מתאים? – מבנה הקרנית מעוות במיפוי הממוחשב

    הטופוגרפיה הממוחשבת של הקרנית חשובה מאוד להערכת התאמת המועמד לניתוח. ברב המועמדים לניתוח הטופוגרפיה סימטרית ותקינה (ראה הסבר על טופוגרפיה של הקרנית בדף “כיצד מאבחנים קרטוקונוס?”). כאשר הטופוגרפיה מראה מידה גבוהה של חוסר סימטריה, או כאשר התבנית המתקבלת בטופוגרפיה מצביעה על קרטוקונוס או קרטוקונוס התחלתי (ראה הסבר בפרק על קרטוקונוס) – המועמד נפסל לניתוח.

    מיפוי ממוחשב של קרנית תקינה וסימטרית. האיזור הקמור בצורת פרפר מדגים אסטיגמציה (וגורם לצורך בצילינדר במשקפיים).

    מיפוי ממוחשב של קרנית תקינה וסימטרית. האיזור הקמור בצורת פרפר מדגים אסטיגמציה (וגורם לצורך בצילינדר במשקפיים).

    טופוגרפיה של הקרנית המדגימה קרטוקונוס. הקרנית מאוד קמורה, ומאוד לא-סימטרית.

    טופוגרפיה של הקרנית המדגימה קרטוקונוס. הקרנית מאוד קמורה, ומאוד לא-סימטרית.

     

    לעיתים – שימוש ממושך ותכוף בעדשות מגע עלול ליצור תבנית טופוגרפית לא סימטרית, ולעתים אף דמויית קרטוקונוס חבוי. במקרים אלו יש להמנע מהרכבת עדשות המגע לפרק זמן של שבועיים לפחות, ואח”כ לחזור על הטופוגרפיה.

    מי לא מתאים? – בעיות בבריאות העין

    לעיתים מתגלות במהלך בדיקת העין מחלות ומצבים שונים שפוסלים את המועמד לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. מצבים אלו כוללים:

    יובש קשה בעין
    מחלות של הקרנית (הרפס, צלקות)
    פטריגיום מתקדם (יש לבצע ניתוח להסרת פטריגיום לפני ניתוח להסרת משקפיים)
    קטרקט
    גלאוקומה פעילה ולא מאוזנת
    פגיעה ברשתית על רקע סוכרת
    קרעים ברשתית
    ראייה ירודה מאוד בעין אחת (בד”כ על רקע עין עצלה)

    מצבים סיסטמיים

    מחלות ראומטיות אוטואימוניות (כגון: דלקת פרקים שגרונית פעילה)
    סוכרת לא מאוזנת (ערכי סוכר גבוהים מאוד עלולים להשפיע על בדיקת הרפקציה)
    מצבי כשל של המערכת החיסונית (כגון: AIDS)
    הריון (בדיקת הרפרקציה במהלך הריון עלולה שלא לשקף את המצב הרגיל)
    השתתפות בפעילויות בעלות סיכון גבוה (לדוגמא: ספורט אתגרי) – במקרים אלו יש לשקול לבצע PRK ולא LASIK בגלל הסיכון לקרע המתלה על רקע פגיעה בעין.
    תרופות (אקוטן הניתנת לאקנה עלולה לגרום ליובש קשה; תרופות אנטי-היסטמיניות ותרופות נוגדות דכאון עלולות גם כן לגרום ליובש בעיניים).

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    התקשרו עכשיו ל- 052-6741425 או השאירו פרטים בטופס:

    מעוניינים במידע נוסף על הסרת משקפיים בלייזר?

    שתפו ברשתות החברתיות:


    קראתי והסכמתי לתנאי השימוש
    שאלות גולשים:

    19/09/2017 נהיגה לאחר הסרת משקפיים

    שלום, אני בן 35 עם מספרים גבוהים בשתי העיניים מינוס -8.5 עם צילינדר סביב 1.
    נמצאתי מתאים לשיטת PRK.
    הוסבר לי שתהליך ההתייצבות במספר ארוך מאד ועשוי להגיע אפילו עד שנה.
    אני חושש שלא אוכל לנהוג בחודשים לאחר הניתוח.
    האם התהליך אמנם כל כך ממושך?
    האם יתכן שלא אוכל לנהוג במשך תקופה כה ארוכה?

    יגאל

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום יגאל,

    מישהו סתם הפחיד אותך...

    תהליך ההחלמה הראשוני לאחר PRK נמשך כשבוע. בשבוע זה יש עדשות מגע על העיניים, ובזמן זה מתרחש תהליך ריפוי האפיתל של הקרנית, והראייה לא מאפשרת נהיגה. לאחר הסרת העדשות הראייה בד"כ תפקודית, ומאפשרת למרבית האנשים לחזור לנהיגה ולמרבית הפעילות היומית. מרבית האנשים עם מספרים כמו שלך יכולים לחזור לנהיגה תוך שבועיים מהניתוח. ראייה מושלמת זה תהליך הנמשך מספר שבועות (בד"כ עד חודשיים), אבל ראייה תפקודית המאפשרת נהיגה מושגת בד"כ תוך שבועיים. יש לזכור שתמיד יש יוצאים מהכלל, שאצלם יש צורך במעט יותר זמן.

    הערכת הזמן שקיבלת (שנה עד להשגת יכולת לנהיגה) אינה מציאותית, והיא משהו שאני לא מכיר על בסיס הניסיון שלי, ואני מנתח כבר שנים רבות אנשים עם מספרים גבוהים משלך (עד 14- וללא בעיות מיוחדות...).

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/09/2017 ניתוח לייזר לתיקון הראיה

    אני בת 24 ויש לי עובי הקרנית 528 ו518 האם אני מתאימה לניתוח מחה לתשובה

    imagesAK0SIJ0H
    שלום רב,

    העובי הזה מאפשר לתקן את מרבית האנשים. אבל צריך לדעת נתונים רבים נוספים, ובעיקר המספר הנוכחי של המשקפיים והאם הוא יציב, מיפוי הקרנית, ובדיקת בריאות העיניים. כל אלו נבדקים בבדיקת ההתאמה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/09/2017 בלוטת התריס

    הי,

    האם יש קשר בין תת פעילות ולבין ניתוח ליזר?

    ליאת

    eye-art13
    שלום רב,

    תת פעילות של בלוטת התריס (היפותירואידיזם) אינה מהווה מניעה לביצוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, בתנאי כמובן שכל בדיקות העיניים תקינות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/09/2017 בלפריטיס

    שלום ד״ר, אני כרגע מטופלת במספר טיפות ומשחה לדלקת בשם בלפריטיס ( דלקת העפעפיים) אני מקווה שרשמתי את השם נכון .. רציתי לשאול אותך האם אני יכולה להגיע אליך לבדיקת התאמה על אף הדלקת הכרונית שאני סובלת ממנה ? יש לציין שיש לי מספר גבוה במשקפיים -7.5 .תודה רבה לך.

    מיה

    Colourful_Eye_by_LuminousStar
    שלום מיה,

    ניתן להגיע לבדיקת התאמה. אם נראה שיש לך דלקת עפעפיים משמעותית נטפל בה עם טיפות ותרופות, כך שלקראת הניתוח תהייה ירידה משמעותית בסימני הדלקת.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/09/2017 מרכיב משקפיים חדש

    לדר שלום

    בן 45 בריא. מגיל 42 לערך התחילה בעיית פרסביאופיה. כל הזמן הזה מעולם לא הרגשתי בעיה בראיה ממרחק, בדיקת ראיה ממוחשבת מלפני שנה וחצי הייתה תקינה (במסגרת בדיקות תקופתיות מכון מור). אני עובד המון זמן מול מחשב, ובחצי השנה האחרונה חלה החמרה בקושי בקריאה מקרוב. בנוסף הבחנתי שמשקפי הקריאה (+1.25) עוזרות לי לראות טלויזיה טוב יותר (התמונה מתחדדת, אך גם מתקרבתגדלה).

    לפני חודש נבדקתי עי אופטמטריסט, והוא מצא שיש גם ליקוי בראיה מרחוק. קבלתי משקפי מולטי פוקאל. לגבי קריאה המספר כרגע 1.75 ו 1.85 בעין ימין ושמאל בהתאמה. לגבי רוחק המספק הוא פלוס 0.8 ו 1.1 אם אני זוכר נכון (לא גבוה, האופטמטריסט אמר שאין חובה למשקי מרחק כי שרירי העיניים שלי מפצות מספיק על הלקות, אך המליץ שכן ללכת על מולטיפוקאל).

    האם אני בכלל מתאים לניתוח? או שיש להמתין כמה שנים כדי לבדוק אם המספר ממשיך לעלות? האם ניתוח לייזר יביא לשיפור בקריאה מקרוב? אני שם לב שגם מבט דרך חלק העדשה הגבוה למרחק עוזר לי לקרוא, וההיפך, מבט מטה עוזר לי לראות טוב יותר מרחוק. מכאן שמגמת הניתוח זהה עבור שתי הבעיות.

    מה דעתך?

    תודה

    v9ljzots__w470h274q95
    שלום רב,

    לא, אתה לא מתאים להסרת משקפיים בלייזר. אתה מפתח, כמו רבים בגילך, שילוב של היפראופיה ופרסביאופיה. לכן אתה זקוק למשקפיים עם עדשות פלוס לרחוק (היפראופיה), ועליהן מתווספת התוספת לקרוב (פרסביאופיה). שני אלו ימשיכו לעלות בשנים הקרובות. ברב המקרים המספר לרחוק מתייצב על 2+ בסביבות גיל 50, ואז לאחר שתהיה יציב לפחות כשנה תוכל לגשת לבדיקת התאמה, כשמטרת הניתוח תהיה תיקון ההיפראופיה (מספרי הפלוס לרחוק).

    התוספת לקרוב (פרסביאופיה) תמשיך לעלות, אבל לכך אין עדיין פתרון מוצלח במקרה שלך, ותזדקק להמשיך ולהרכיב משקפי קריאה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/09/2017 פזילה

    יש לי פזילה בעין- פזילה אסטטית חיצונית, בגיל שנתיים וחצי עשיתי ניתוח להסרת פזילה האם יעזור ניתוח הלייזר??

    picasso-homer
    שלום רב,

    ניתוח הסרת משקפיים בלייזר אינו מתקן פזילה.

    מומלץ לגשת לבדיקת התאמה שבה יעריכו האם את מתאימה לניתוח כזה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/09/2017 ניתוח לחולת פיברומיאלגיה

    שלום רב,
    רציתי לדעת האם חולי פיברומיאלגיה יכולים לעבור את הניתוח? האם עלולים לסבול מכאבים מתמשכים זמן רב יותר לאחר הניתוח?

    קרן

    watermark
    שלום קרן,

    אפשר לבצע את הניתוח גם לאנשים הסובלים מפיברומיאלגיה. הניתוח לא גורם לכאבים לאף אחד שעובר אותו, ואני מניח שגם את לא תסבלי מעבר לכאבים הרגילים שלך כעת.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/08/2017 ניתוח לייזר בעיניים

    שלום יש לי אולסרטיב קוליטיס מגיל 16 . בעבר טופלתי רבסטרואידים עד לפני חצי שנה .כיום מחלה לא פעילה ואני מטופלת בשנה וחצי האחרונות באינטיביו תרופה שניתנת בעירו אחת לחודש
    האם ניתן לעשות ניתוח להסרת משקפיים עם אני מקבלת תרופה ? בעבר אמרו לי לא בגלל הסטרואידים אבל נקייה מהם חצי שנה

    Water-dance-med
    שלום רב,

    אמנם את לא מקבלת סטרואידים, אבל ככל הנראה התרופה שאת מקבלת בעירוי אחת לחודש גורמת לדיכוי המערכת החיסונית, מה שגורם למחלה להיות לא פעילה. נראה לי שבתנאים כאלו את לא מתאימה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/08/2017 ניתוח לתיקון ראיה

    שלום רב,
    אני בת 35 עם מספר -12 בעין שמאל, ו-14 בעין ימין. מספר יציב כבר כמה שנים ואף אחרי 3 לידות. רציתי לדעת האם ניתוח לייזר יכול להתאים במספרים אלו?? לאחרונה נמצאת במשבר מעדשות מגע. אפילו אם ירד המספר בחצי גם יספק אותי במצבי הנוכחי שמאוד נבוכה לשים משקפיים.

    אביבית

    coloured_eye_drawing_by_stardust12345-d6g62c3
    שלום אביבית,

    כדי לדעת אם ניתן לבצע אצלך הסרת משקפיים בלייזר - עלייך לבוא לבדיקת התאמה, שבה נמדוד את עובי הקרנית בכל עין, ועל פי זה נדע אם ניתן להסיר אצלך את כל המספר. כעיקרון ניתן לבצע את הניתוח אם עובי הקרנית מספיק גדול.

    לתיאום בדיקת התאמה אנא התקשרי אל 052-6741425.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/08/2017 גיל מומלץ לניתוח

    אני יודע שהגיל האפשרי לעשיית ניתוח בעיניים הוא 18. אך מהו הגיל *המומלץ*? אני בודק מכיוון שאופטומטריסט אמר לי שכדאי אפילו לחכות עד גיל 21 עם הניתוח כי המספר יכול לחזור. כתבת לי בתשובתך מתי אפשרי לעשות את הניתוח ולא זו היתה השאלה שלי. אני רק רוצה לדעת אם יש הסיכויים שהמספר יחזור גבוהים יותר כאשר אני עושה את הניתוח בגיל 18

    untitled
    שלום רב,

    אתה סתם חופר. אין כזה דבר "גיל מומלץ". הגיל שבו אתה עושה בפועל את הניתוח הוא הגיל שבו אתה רוצה לעשות אותו, בתנאי שנמצאת מתאים בבדיקת ההתאמה. אם נמצאת מתאים בגיל 18, אז זהו הגיל שבו אתה יכול לעבור אותו, וזהו. אנחנו לא "ממליצים" לעבור את הניתוח בגיל כזה או בגיל אחר. אם אתה רוצה לעבור את הניתוח, ואם אתה מתאים - אז זה הגיל שבו תעבור אותו, ואין זה משנה מהו הגיל.

    הסיכוי לנסיגה של המספר לאחר הניתוח בגיל 18 אינו שונה מהסיכוי לנסיגה בגילאים 21 או 25 או 32. אם המספר היה יציב לפחות שנה - אז הסיכויים לחזרת המספר שווים בכל גיל, והם בסביבת ה- 5%. במרבית המקרים מדובר בחזרה של מספר קטן כמו 0.50- או 0.75- ד'. ב 1% מכלל המנותחים תתכן חזרה לרמה של 1.00- עד 1.50-, ואז ניתן בד"כ לבצע ניתוח תיקון. אף פעם לא יחזור לך כל המספר שהיה לך לפני הניתוח, ובמקרה הגרוע מדובר על חזרה לרמה של לא יותר מ 1.50-.

    שיעור ניכר מהמנותחים שלי עושים את הניתוח לפני גיוסם לצה"ל, ובטווח זמן כזה שמאפשר להם לעדכן את הפרופיל ולהשתתף בגיבושים השונים כדי להתגייס ליחידות המובחרות. בחלק מהם, בגלל זמני הגיוס ואילוצי הזמן - אני מבצע את הניתוח כבר בגילאי 17.5. בכולם הניתוח עובר בהצלחה, הם זוכים לשרת שירות מלא ביחידות מובחרות ללא משקפיים או עדשות מגע (שהן מסוכנות ובלתי נסבלות בחיילים קרביים), והתוצאה נשארת יציבה ללא חזרה. ככלל - ככל שגיל המנותח צעיר יותר - ההחלמה מהירה יותר וקלה יותר.

    במקום לשבת ליד המחשב או הנייד ולשאול שאלות, אתה מוזמן לעשות מעשה - ולבוא אלינו פיזית לבדיקת התאמה. אתה תקבל ממני תשובות ישירות לכל השאלות, ואולי אפילו נסיר לך את המשקפיים לצמיתות...

    התקשר ל 052-6741425.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    22/08/2017 גיל מומלץ לניתוח

    אני יודע שהגיל האפשרי לעשיית ניתוח בעיניים הוא 18. אך מהו הגיל *המומלץ*? אני בודק מכיוון שאופטומטריסט אמר לי שכדאי אפילו לחכות עד גיל 21 עם הניתוח כי המספר יכול לחזור

    אילון

    dollar-signs
    שלום רב,

    אפשר לבצע את הניתוח כבר בגיל 17.5 אם המספר במשקפיים היה יציב לפחות שנה, ואם בדיקת ההתאמה תקינה. מעבר לכך, אם המספר היה יציב לפחות שנה - אתה יכול לעשות את הניתוח בגיל 21, 31, 41 או בגיל 121... הרי תמיד אפשר למצוא תירוצים לדחות את הניתוח...

    האופטומטריסט שלך רוצה להמשיך למכור לך משקפיים ועדשות מגע...

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/08/2017 לייזר להורדת צילנדר

    שלום שמי יונתן אני בן 20 ויש לי 3.5 צילנדר בעין ימין ובעין שמאל אין לי בכלל, רק מספר נמוך שיכול לגדול בגלל שהיא עוזרת לעין ימין רציתי לשאול אם יש ניתוח להורדת צילנדר

    eye_see_toast
    שלום יונתן,

    הצילינדר הוא חלק בלתי נפרד מהמספר שיש לך במשקפיים, ומורידים אתו תמיד כחלק מכל ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    לחץ כאן כדי לקרוא ולהבין מה זה צילינדר.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/08/2017 התאמת הניתוח

    שלום , יש לי מספר של 19 בשתי העיניים וצילנדר גבוהה..הניתוח מתאים לי?

    נעה

    afghan_girl_eyes
    שלום נעה,

    ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לא מתאים לך בגלל המספר הגבוה. הניתוחים המתאימים לך הם ניתוח השתלת עדשה תוך עינית (Phacik IOL) או ניתוח להסרת העדשה (Clear lens extraction).

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/08/2017 סיכון

    האם יש סיכון לעיוורון בעשיית הניתוח? יש לי מספר 11 האם אפשר לעשות?

    דני

    eye-art-photo
    שלום דני,

    לא, אין סיכון בעיוורון. ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר נעשים בהצלחה רבה מזה למעלה מ-30 שנים.

    המספר עצמו לא נותן לנו כל מידע. כדי לדעת אם אתה מתאים יש לבדוק אותך. צריך לדעת אם המספר יציב, מהו עובי הקרנית, והאם בדיקת העיניים תקינה. את כל אלו בודקים במהלך בדיקת ההתאמה לניתוח.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה.  052-6741425.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/08/2017 מספר גבוה

    שלום אני בת 30, המידה שלי במשקפיים זה -8.5 -7.75
    יש לי 3 ילדים הקטנה בת שנה וחצי. לאחר 2 הלידות הראשונות עלתה לי המידה בכחצי.
    לאחר הלידה האחרונה עוד לא בדקתי, יכול להיות שעלה קצת.
    השאלה שלי קודם האם אני יכולה לעשות ניתוח בהתחשב בחוסר היציבות במידה?
    לאחר ניתוח במידה ואלד שוב המידה יכולה לעלות שוב?
    וגם האם יש טעם לעשות ניתוח בכזו מידה?
    זה יכול להוריד אותה לחלוטין או שאשאר עם מידה נמוכה יותר?
    תודה רבה

    watermark
    שלום רב,

    יציבות מוגדרת כהבדל של עד רבע מספר במהלך השנה האחרונה. אם זה המצב - את יציבה. לא ברור מתי היתה הלידה האחרונה שלך, כך שאי אפשר לדעת אם את יציבה. יחד עם זאת - בגילך יש כבר בד"כ יציבות במספר במשקפיים.

    את מוזמנת להגיע לבדיקת התאמה עם הסטוריית המשקפיים שלך, אותה ניתן להשיג בחנויות האופטיקה בהן התקנת משקפיים בשנים האחרונות, ועם המשקפיים הנוכחיות שלך (אם הן הותקנו לפני שנה ומעלה). אנחנו נבדוק אותך ואת המשקפיים שלך, נשווה ונחליט אם הגעת ליציבות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/08/2017 צילנדר גבוה

    שלום אני בת 21 המספר שלי הוא 1.5 אך הצילינדר שלי נורא גבוהה 4.5
    האם ניתן עם המספר הזה לעשות לייזר?

    מאי

    Third Eye _2, b
    שלום מאי,

    כעיקרון ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר לכל צילינדר. כדי לדעת אם את מתאימה לניתוח עליך לבוא אלינו לבדיקת התאמה יסודית. בבדיקה זו אנו בודקים מספר רב של מדדים כגון עובי הקרנית, מיפוי הקרנית, יציבות המספר במשקפיים, כמות הדמעות, בדיקת הרשתית ועוד.

    למידע על בדיקת ההתאמה לחצי כאן.

    למידע על יצירת קשר וקביעת מועד לבדיקת התאמה לחצי כאן.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/08/2017 prk

    למי מתאים בדרך כלל ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בשיטת prk?

    ידידיה

    imagesAK0SIJ0H
    שלום רב,

    לאנשים חכמים...

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/07/2017 דלקת כרונית

    שלום,
    אני בת 39. אובחנתי לפני שנים רבות בדלקת לחמית כרונית אלרגית chronic conjunctivitis, ובמשך מספר שנים אף טופלתי בטיפות למניעה. כיום אני ללא טיפול ומסתדרת. יש ימים בהם העיניים מציקות יותר וכאלה שפחות.
    האם אני יכולה לעבור ניתוח להסרת משקפיים או שזה עלול להחמיר את מצבי?

    watermark
    שלום רב,

    אם העיניים כיום שקטות ואין דלקת אלרגית פעילה, לא צריכה להיות בעיה מהבחינה הזאת לבצע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר. יחד עם זאת ניתן לענות לשאלתך באופן מדוייק רק לאחר ביצוע בדיקת התאמה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/07/2017 גיל

    שלום אני בן 16 וחצי וכבר כשנה וחצי המספר שלי לא השתנה -5.75 בשתי העיינים, האם זה אפשרי לעשות לייזר למרות הגיל? (בהנחה שאני מתאים לניתוח).

    עומר

    newton_computer
    עומר שלום,

    הגיל המוקדם ביותר מבחינתי לביצוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר הוא 17.5. בעוד שנה אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    28/07/2017 ניתוח לייזר

    האם ניתן לבצע בדיקה חוזרת במכון אחר ? לפני מספר שנים בדקתי והתאמתי ללאסיק ועכשיו במקום אחר בדקתי והותאמתי לעדשות תוך עיניות כי עין אחת עצלה אבל גם אז היא היתה אז נאמר לי שהקרנית דקה אבל גם אז היה מדובר באותה קרנית אז מה הסיפור מאחורי זה ? האם כדאי לבצע אבחנה נוספת ?

    ליאת

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום ליאת,

    כמובן. את מוזמנת לבדיקת התאמה אצלנו.

    לתיאום בדיקת התאמה: 052-6741425 או 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    20/07/2017 חולה קרוהן

    שלום,
    אני בן 36 וחולה קרוהן מזה 13 שנה. מטופל בתרופה ביולוגית – רמיקייד. המספר שלי בשתי העיניים – מינוס 2.5
    האם מותר לי לבצע ניתוח לייזר?
    תודה

    TAM_ParrotFishEye_big
    שלום גיל,

    אנשים הסובלים מחלות אוטואימוניות כדוגמת מחלת כרוהן, הנמצאות במצב פעיל, ומטופלים בתרופות הגורמות לדיכוי המערכת החיסונית - אינם מועמדים לניתוחי לייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/07/2017 ניתוח לייזר לפלוס גדול

    שלום,
    שני יונתן ואני בן 34. בעל פלוס 6 בעין ימין ופלוס 7 בעין שמאל. מספרים אלו יציבים. בריא ולובש ביום יום עדשות מגע. האם אני מועמד ריאלי לניתוח לייזר?
    תודה

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu
    שלום יונתן,

    ניתן לבצע תיקון עד פלוס 6, כך שאתה מועמד גבולי. בפלוסים כ"כ גדולים שיעורי הנסיגה (הסיכוי לחזרה של חלק מהמספר בעתיד) גבוהים יותר. אתה מועמד "ריאלי" אם הציפיות שלך יהיו "ריאליות", תוך הבנה שלא ניתן הבטיח הצלחה של 100% במקרה שלך. אם אתה מבין שיש סיכוי לא קטן שיחזור לך בעתיד מספר עד פלוס 2-3, ושזה עדיף על פלוס 6-7 שיש לך כיום, אז אתה יכול להתחיל את תהליך הבדיקה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/07/2017 ניתוח לייזר PRK

    שלום ד”ר.
    נמצאתי מתאים לכל שיטות הניתוח ובחרתי בשיטת השיוף, ישנה רק בעיה אחת והיא הרפרקציה, עלה לי המספר בחצי ב2 העיניים.
    הרופא לא ציין שצריך להמתין, האם לעשות בכל זאת את הניתוח? אני בן 21

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    יציבות מוגדרת כהבדל של עד רבע מספר במהלך השנה האחרונה בין בדיקת המשקפיים האחרונה (שנעשתה לפני לפחות שנה מיום הבדיקה) ובין בדיקת המשקפיים במהלך בדיקת ההתאמה. לא ברור על פני איזו תקופה עלה לך המספר בחצי. אם העלייה היתה בשנה האחרונה או פחות מזה, הרי שאתה עדיין אינך יציב.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה, ורצוי להביא את כל היסטוריית המשקפיים שלך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/07/2017 מספר לא יציב

    שלום, אני בן 36 מרכיב משקפיים כ15 שנה. בעייתי היא שהמספר בעליה מתמדת. התחלתי עם -0.5 וכעת אני -5.25.
    האם המספר יעצר מתישהו?
    האם אפשר לבצע ניתוח לייזר?
    תודה מראש

    קובי

    hidden_eye
    שלום קובי,

    המספר ככל הנראה כבר נעצר מזמן. מה שלא נעצר זה הרצון העז של האופטומטריסט/ים שלך בחנויות האופטיקה השונות למכור לך כל פעם משקפיים עם תוספת של 0.25 מספר, עלייה שאיננה אמיתית....

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/07/2017 ניתוח לייזר בהנקה

    שלום,

    האם מותר לי לעשות ניתוח לייזר בעודי מניקה?
    התינוק שלי בן תשעה חודשים ואוכל גם מוצקים וגם תמ”ל, אך עדיין יונק פעמיים ביום.

    יפעת

    breastfeeding
    שלום יפעת,

    ניתן לבצע הסרת משקפיים בלייזר בזמן הנקה. לגבי התרופות הניתנות לאחר הניתוח - תצטרכי להתייעץ בנושא זה עם רופא הילדים שלך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    05/07/2017 הסרת משקפיים בלייזר בגיל 65

    האים בגיל 65 ניתוח להסרת משקפיים יעיל האים יש גיל שלא עושים ניתוח להסרת משקפיים?

    rembrantd eyes 2
    שלום יעקב,

    בגיל 65 יתכנו מספר בעיות שמפחיתות את הכדאיות או ההיתכנות לבצע הסרת משקפיים בלייזר. התפתחות קטרקט, שיכולה להתחיל כבר בגיל זה, עלולה לגרום לעלייה בקוצר הראייה וחוסר יציבות של המספר במשקפיים. במקרה זה ניתוח קטרקט יביא להסרת המשקפיים ממילא, במרבית המקרים. בעיה נוספת בגיל זה היא סיכון גבוה יותר ליובש בעיניים. גם תהליכי ריפוי פצע איטיים ובעייתיים יותר בגיל זה.

    מסיבות אלו אני לא מבצע ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר מגיל 60 ומעלה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/07/2017 ניתוח לייזר לסובלים מדלקת פרקים

    שלום,
    אני סובל מדלקת במפרקים [Low grade intermitent Arthritis].
    האם ניתן לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים במקרה זה?

    תודה

    יוסי

    eyes of van gogh
    שלום יוסי,

    אם דלקת הפרקים קלה ומאוזנת, ולא מלווה ביובש בעיניים - ניתן לבצע את הניתוח. מומלץ להגיע לבדיקת התאמה עם מידע מהרופא הראומטולוג המטפל בך, רצוי עם מכתב מפורט על המחלה והטיפול שאתה מקבל.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/06/2017 צילינדר ללא מספר ספרי

    שלום! לאחרונה התחלתי להרכיב משקפיים עם צילינדר בלבד, עין ימין -1.0, עין שמאל -0.75, מספר ספרי אפס בשתי העיניים. לפני כן לא הייתי עם המשקפיים, אבל עם הזמן הרגשתי צורך, במיוחד בעבודה מול מחשב. אני יכול להסתדר בלי משקפיים, אבל הכל נראה קצת מטושטש, וקשה לעבוד לאורך זמן במחשב או לקרוא.

    1. יש סיבה שנזקקתי למשקפיים עכשיו ולא הייתי צריך קודם (אני בן 40)? יכול להיות שהאסטיגמטיזם התפתח עקב שימוש בסלולרי, או שהוא תמיד היה שם ולא שמתי לב?
    2. יש טעם לחשוב בכלל על ניתוח להסרת משקפיים עם מספרים כאלה?

    תודה!

    newton_computer
    שלום רב,

    ככל הנראה האסטיגמטיזם היה שנים רבות, ורק עכשיו את מרגיש צורך להשתמש במשקפיים, אולי בגלל שינוי בצרכי העבודה. השימוש בסלולרי לא עושה דבר כלשהוא למספר משקפיים.

    אם רב היום אינך משתמש במשקפיים, ואתה נזקק להם רק לעבודה מול מחשב, הרי שאין טעם בניתוח. בכל מקרה תזדקק בקרוב למשקפי קריאה, אותן לא ניתן להסיר בניתוח.

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/06/2017 עדשות מגע לפני הסרת משקפיים

    שלום וברכה!
    האם מותר לי להרכיב עדשות מגע לפני ניתוח הסרת משקפיים או שאולי זה יכול לפגוע ביכולת לבצע ניתוח זה???

    מאיר

    hidden_eye
    שלום מאיר,

    מומלץ להפסיק לחלוטין הרכבת עדשות מגע כשבועיים לפני הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/06/2017 שלום רב, פרופ’ סולומון

    אני בת 25, סובלת מפסוריאזיס מגיל 12 בערך. בתקופות החורף זה מחמיר ומתפשט ובקיץ זה דיי נרגע..השאלה אם מותרלעשות לייזר בעניים? האם זה יכול איכשהו להשפיע על הניתוח?האם זה קריטריון לפסילה ולמה? מבחינת ראייה ישלי מינוס 2.5 בערך בכל עין.

    מחכה לתשובה
    תודה רבהה

    h
    שלום רב,

    אין אמנם נתונים חד משמעיים על פסוריאסיס וניתוחי לייזר, אך הנטייה שלנו היא שלא לנתח אנשים הסובלים מפסוריאזיס פעיל התופס שטחים נרחבים בעור, בגלל החשש לפגיעה בתהליכי ריפוי הפצע בניתוחים בכלל.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/06/2017 הסרת משקפי קריאה בלייזר

    פרופ׳ סלומון שלום רב!!
    אני בת 54 בריאה לוקחת אלטרוקסין באופן קבוע 50 מ”לג ביום. מרכיבה משקפיים לקריאה בשני העניים במספר 1המספר הזה יציב כבר כמה שנים לרחוק אני רואה טוב . האם אפשר לבצע במקרה שלי לייזר לסרת משקפי הקריאה?? תודה

    v9ljzots__w470h274q95
    שלום,

    לא!!!

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/06/2017 צלקות בעין

    שלום,
    אני בן 17 ולפני כחודש וחצי היה לי זיהום בעין בגלל עדשות מגע ובגלל הזיהום נשארו לי שני צלקות בעין.
    רציתי לדעת אם הצלקות אמורות להפריע לעשיית הניתוח בעתיד או שלא.

    coloured_eye_drawing_by_stardust12345-d6g62c3
    שלום רועי,

    קשה לענות לך בלי לבדוק את העין. היכולת לבצע ניתוח לייזר תלוייה בעיקר בעומק הצלקת. אם הצלקת שטחית, קרוב לודאי שניתן יהיה להסיר את כולה בניתוח. אם הצלקת עמוקה, ועומק השיוף קטן (כי למשל המספר קטן) - אז אולי לא ניתן יהיה להסיר את כל הצלקת. מומלץ להיבדק אצל רופא עיניים מומחה לקרנית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    08/06/2017 ניתוח לייזר לאדם שלא משתמש במשקפיים

    שלום!
    רציתי לדעת האם אדם שצריך לשים משקפיים, אבל בפועל לא משתמש בהם יכול לעבור את הטיפול הזה בהגיעו לגיל המתאים? ואם כן, איך עושים את בדיקת היציבות של המספר בעין?
    תודה.

    eye-art-photo
    שלום רב,

    כעיקרון ניתן לבצע את הניתוח, אבל הבעיה היא לדעת אם יש יציבות. אם נבדקת בעבר ע"י אןפטומטריסט, תדאג להשגת תוצאות הבדיקה, ונשווה בין הבדיקה אז והמצב כיום. אם מעולם לא נבדקת אצל אופטומטריסט, ולא ניתן לדעת מה היה המספר שלך בעבר, הדרך הבטוחה היא לבוא לבדיקת התאמה כיום, לבצע בדיקת משקפיים, ולחזור על הבדיקה בעוד כשנה. אם בעוד שנה תהיה יציבות - תוכל אז לעבור את הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/06/2017 האם אני מתאים

    אני בן 17 וממש סובל עכשיו עם אדשות ובאלי לעשות לייזר יש לי מספר 4 האם זה אפשרי בגיל כזה

    hqdefault
    שלום תומר,

    אתה עדיין צעיר. לקראת גיל 18, אם המספר במשקפיים יהיה יציב כשנה, תוכל לבוא אלינו לבדיקת התאמה. אם אתה סובל עם העדשות, תפסיק להשתמש בהן, ותעבור למשקפיים, עד שתהיה מתאים לניתוח לייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/06/2017 איזה ניתוח פחות כואב

    הבנתי שיש שני סוגי ניתוחים אחד יקר יותר ופחות כואב והשני כואב יותר
    רציתי לדעת אם זה נכון
    אם כן איזה מהם פחות כואב

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    הבנת לא נכון.

    אצלנו זה לא יקר ולא כואב.

    אתה מוזמן לבדיקת התאמה: 052-6741425 או 1800-200-222.

    להתראות,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    29/05/2017 ניתוח הסרת משקפיים לנשא hiv

    האם נשא יכול לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?

    אורן

    WW148tabEyeShadow
    שלום אורן,

    בהחלט!!!

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/05/2017 אי התאמה להסרת משקפים בלייזר

    שלום,
    ביצעתי בדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר ונמצאתי לא מתאימה כי העדשה של העין שלי קמורה מדי.
    יש לציין שהמכון ב נעשתה הבדיקה מנתח בשיטות – LASIK , PRK ו- Z-LASIK.
    רציתי לדעת האם יש אפשרות שאתאים לשיטות אחרות והאם יש אפשרות לעשות משהו בנוגע לעומק הקימור.

    תודה :-)

    דנה

    watermark
    שלום דנה,

    קשה לענות לשאלתך בלי לדעת מהי קמירות הקרנית, אותה בודקים במיפוי הקרנית. אם הקרנית קמורה מעל רמה מסויימת (בד"כ מעל 49 ד') יש חשד לקרטוקונוס, ואז את לא מתאימה להסרת משקפיים בלייזר.

    את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה. 1-800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/05/2017 הסרת משקפי קריאה

    שלום רב,
    אני גבר בגיל 59 בריא בדרך כלל לא משתמש בתרופות.
    הראיה שלי למרחק תקינה, אבל מרכיב משקפי קריאה בלבד לפעולות מקרוב.
    מספרי העדשות קריאה של 2.50 כאשר המספר התחיל ב1.50 לפני מספר שנים
    אני מעונין לבדוק התאמה לניתוח להסרת משקפי הקריאה לחלוטן

    Trump with readers2
    שלום רב,

    אם הראייה שלך לרחוק תקינה ואתה רק נזקק למשקפי קריאה - אז אין בשבילך פתרון בניתוח לייזר, ועליך להמשיך ולהשתמש במשקפי קריאה. בעתיד - כשתזדקק לעבור ניתוחי קטרקט, תוכל ללעבור השתלת עדשות תוך עיניות מולטי-פוקאליות.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/05/2017 מספרים גבוהים

    שלום פרופסור אבי סלומון,
    יש לי משקפיים בעצם מכיתה ו’ בערך בסביבות גיל 11, היה לי מספר 1.75- משו ונראלי 1.25- (בכל אופן מספרים ממש נמוכים) עכשיו בזמנו התריאו בי לשים משקפיים, ולא שמעתי, ואז גדל המספר וגדל, עד שבגיל 15/16 בערך התחלתי לשים כי לא ראיתי כבר כלום. והמשיך לגדול לי המספר, כיום אני בן 20 עם מספר -6 נקודה משו בשני העיניים וכמובן עם צילינדר.
    אתה חושב שזאת עלייה דרסטית במשך השנים? או שזה תקין בגלל שזה גיל התבגרות ויש שינויים במספר? והאם זה נשמע שאני יכול לעשות את הניתוח? ואם כן באיזו שיטה היית ממליץ?

    eye-art-photo
    שלום רב,

    העלייה אינה דרסטית, ובהחלט סבירה לגילך. את הניתוח תעשה רק לאחר התייצבות המספר במשך שנה לפחות. השיטה המומלצת היא PRK.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/05/2017 ניתוח לייזר למרכיבי עדשות מגע

    אני מרכיב עדשות מגע במשך שנתיים, האם בעקבות כך יש השפעה על סיכויי הצלחת הניתוח או תוצאות הניתוח ?

    דניאל

    contact lens cartoon
    שלום דניאל,

    אין לכך כל קשר לסיכויי הצלחת הניתוח להסרת משקפיים בלייזר. מרבית האנשים מגיעים לניתוח אחרי שהרכיבו עדשות מגע במשך מספר שנים, והאם אינם מסוגלים יותר לסבול את העדשות.

    הדבר העיקרי עליו יש להקפיד הוא להסיר את העדשות ל-48 שעות לפחות לפני בדיקת ההתאמה, ולמשך שבועיים לפחות לפני הניתוח. ואם תשליך את העדשות לאשפה כבר היום - תעשה לעצמך תועלת רבה מאוד, ותתרום לבריאות העיניים שלך.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה: 052-6741425 או 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    19/05/2017 פלוסים במשקפיים

    שלום !
    אני כיום בת 18 וחצי ומגיל 12 אני עם משקפיים פלוס בהתחלה היה לי מספר +5 ולאט לאט ירד , אני מרכיבה עדשות קרוב לחמש וחצי שנים .
    במשך שלוש שנים המספר שלי נשאר אותו דבר בעין ימין +3 ובעין שמאל +3.75 אני מאוד מעוניינית לעשות לייזר האם זה אפשרי?
    תודה רבה מראש

    נעמה

    imagesAK0SIJ0H
    שלום נעמה,

    אפשר לבצע הסרת משקפיים בלייזר למספרים כאלו. במקרים של מספרי פלוס חשוב להבין שהמספר האמיתי גבוה יותר מהמספר שיש לך כיום. את המספר האמיתי בודקים לאחר הרחבת האישונים (בדיקת משקפיים בציקלופלגיה). את הניתוח מכוונים למספר הנמצא בין המספר הנוכחי, אותו את מרכיבה כעת, ובין המספר האמיתי.

    אם לדוגמא המספר כיום הוא 3+, ובבדיקת משקפיים בציקלופלגיה המספר הוא 5+, הניתוח יבוצע על 4+. התוצאה תהיה כניסה זמנית למצב של 1-, כלומר קוצר ראייה קל. במהלך השנה - שנתיים שלאר הניתוח תיתכן תקופה של אי יציבות במספר. עלייך להבין זאת ולהיות מוכנה למצב זה כתנאי לביצוע הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/05/2017 צילינדר ומספר גבוהה

    בת 17. יש לי בעין ימין 3 ו3/4 וצילינדר 3/4 . ובשמאל 2 ו3/4 וצילינדר 1. בחצי שנה האחרונה עלה לי המספר בחצי. האם תהיה התאמה לאחר שהמספר יהיה יציב ולא יעלה יותר?

    נטע

    דמעות1
    שלום נטע,

    בגיל 17, אם המספר עלה בחצי - את עדיין לא מתאימה. לאחר שהמספר יהיה יציב לפחות כשנה - תוכלי לגשת לבדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    18/05/2017 לייזר לסוכרת נעורים

    שלום,
    בני בן 18 והוא סוכרתי מסוג 1 (נעורים)ומרכיב משקפיים, האם ניתן לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?

    רחלי

    pixiecold-creative-make-up-15
    שלום רחלי,

    אם הרשתית תקינה (כלומר: אין בה סימנים לרטינופתיה סכרתית), ואם המספר יציב ובדיקת העיניים תקינה - ניתן לבצע את הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/05/2017 פג בינקות והתאמתו לניתוח ליזר

    שלום רב
    שמעתי שאם הייתי פג (נולדתי בחודש שמיני) אני לא מתאימה לניתוח ליזר כייון שהפגות משפיעה על התפתחות קרנית/ רשתית
    האם זה נכון?

    רונה

    Third Eye _2, b
    שלום רב,

    אם נולדת בחודש השמיני, קרוב לודאי שאין לך פגיעה כלשהיא ברשתית. הפגיעה ברשתית מתפתחת בפגים שנולדים בשבועות מוקדמים הרבה יותר. הקרנית לא נפגעת.

    בבדיקת ההתאמה נבדוק את הרשתית, וקרוב לודאי שנמצא שהיא תקינה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/05/2017 הבדל במספר בין עין שמאל ועין ימין

    בת 17 וחצי. אם בעין ימין המספר שלי הוא 3 ושלוש רבעים ובשמאל הוא 2 ושלוש רבעים. כלומר, שההבדל בין שתי העיניים הוא מספר שלם. האם תהיה התאמה להסרת משקפיים בלייזר? או שזה בכלל לא משנה?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    זה ממש לא משנה ולא קשור להתאמתך לניתוח. לאנשים רבים יש הבדל במספר בין שתי העיניים. אם המספר יציב במשך לפחות שנה - ניתן לגשת לבדיקת התאמה. 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/05/2017 עדשות מגע

    היי אני בת 16 ואני מרכיבה עדשות מגע עם מספרים מאוד גבוהים ,-6 ויש לי צילינדר בשתי העיניים.
    אני מעוניינת לעשות הסרת לייזר בעוד שנתיים ורציתי לדעת אם העדשות מגע מקטינות את הסיכוי לניתוח?

     

    untitled
    שלום רב,

    עדשות המגע אינן משנות את הסיכוי לעבור את הניתוח. כשתהיי בת 18, תוכלי לבצע בדיקת התאמה לניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/05/2017 קרטוקונוס

    שלום,
    אני עשיתי בדיקת התאמה באסותא אופטיק להסרת משקפיים ואמרו לי שנמצא אצלי בעין שמאל קרטוקונוס, (וזאת לאחר שהייתי המון עם עדשות יומיות עד כמה ימים לפני הבדיקה) ואמרו לי שאני לא מתאימה.
    לאחר 4 חודשים הלכתי שוב לבדיקה הראשונית ואמרו לי שאת הסינון הראשוני כן עברתי ואני צריכה לעשות את הבדיקה המלאה בתל אביב באותו היום של הניתוח, השאלה שלי אם באמת יכול להיות שינוי לטובה לאחר ש4 חודשים לא שמתי עדשות , האם יש סיכוי שאני אוכל לעשות את הניתוח ?
    אשמח לקבל תשובה ,תודה (:

    imagesG1FL58NX
    שלום שיר,

    לא ניתן לענות על שאלתך בלי לראות את מיפוי הקרנית העדכני שלך. את מוזמנת לבדיקת התאמה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    07/05/2017 הסרה ב PRK עם פסוריאזיס

    בבדיקת ההתאמה נאמר לי שאני מתאים לprk
    יחד עם זאת אני סובל מפסוריאזיס קלה מאוד כאשר נכון למועד הבדיקה לא היו נגעים כלל. משתמש מידי פעם בדייבובט (משחה).
    האם יש מניעה או חשש לבצע את הסרת המשקפיים?

    Third Eye _2, b
    שלום רב,

    מחלת הפסוריאסיס מתטאת באופן שונה באנשים שונים. אם מדובר במצב שקט ללא נגעים, ואתה יכול להביא מכתב מרופא העור שלך המעיד על כך, ניתן לשקול בזהירות ביצוע PRK. אם המחלה פעילה, ויש נגעים על פני שטחים משמעותיים בגוף, לא הייתי מבצע לך ניתוח כלשהוא בעיניים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/05/2017 מספר שונה בשתי העיניים

    שלום רב,

    יש לי קוצר ראיה בשתי העיניים עם מספרים שונים. בעין אחת יש מספר גבוה ונמצאתי מתאים לניתוח לאסיק. בעין השניה יש מספר נמוך: Plano -0.75X175 ונאמר לי שזה נמוך מידי לניתוח. חבל לי כי כשאני שם משקפיים יש שיפור גם בעין עם המספר הנמוך, ואם כבר אני עובר את הניתוח, הייתי רוצה לתקן את שתי העיניים. מה דעתך? האם המספר הזה אכן נמוך מידי לניתוח?

    דוד

    Picasso_B_1063
    שלום דוד,

    אכן מדובר במספר נמוך מאוד. מומלץ לעבור את הניתוח בעין השניה בלבד, ולהמתין לתוצאה. רב הסיכויים שתראה מצויין עם שתי העיניים ולא תרגיש כלל בתרומה של המספר הקטן בעין הלא מנותחת על הראייה הכוללת הדו-עינית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    03/05/2017 שאלה בנוגע לניתוח

    היי דוקטור יש לי שאלה אני בת 20 ומגיל גיל 3 עם אותו מספר, רק בשנה האחרונה עלה ב0.25 זה בעיה? בנוסף יש לי אפילפסיה ברמה נמוכה מאוד, האם זה משפיע או מסוכן יותר?

    חני

    182926
    שלום חני,

    עלייה של רבע מספר אינה משמעותית, ואינה כנראה אמיתית, והיא בתחום טעות הבדיקה.

    אם האפילפסיה מאוזנת תרופתית, ואת לא סובלת מהתקפים של התכווצויות בשנה האחרונה, אין מניעה מביצוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. מומלץ להצטייד במכתב מהנוירולוג שמטפל בך, המפרט את מצבך, כשאת מגיעה לבדיקת ההתאמה.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/05/2017 עלה לי המספר

    לפני שנתיים וחצי הייתי 2.25 במשקפיים אבל הרגשתי שזה עלה לפני שנה וחצי
    ביום יום אני לא מרכיב אותם פשוט לא נוח לי
    אתמול עשתי בדיקה ואכן עלה ל3

    אני מעוניין לעשות הסרת משקפיים בלייזר
    האם אני מתאים ?

    דוד

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום דוד,

    לא, אתה עדיין לא מתאים. עדיין לא הגעת ליציבות במספר שלך במשקפיים. מומלץ להיבדק אחת לשנה אצל אופטומטריסט, וכאשר תהיה יציבות של שנה במספר (הבדל של עד רבע מספר על פני שנה) - תוכל לגשת לבדיקת התאמה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/05/2017 טיפול בעין עצלה

    שלום דוקטור,
    יש לי מספר שאלות בנוגע לעין העצלה שליעם. מספר 2.5:
    האם ניתן לעשות בעתיד ניתוח בלייזר לעין עצלה?
    האם זה נורמלי שגם עם משקפיים אני רואה מטושטש בעין העצלה?
    האם עדיין ניתן לעשות טיפול כלשהו לשיפור הראיה בעין בגיל 16?
    תודה רבה, חיים

    picasso109
    שלום חיים,

    לא ניתן לשפר ראייה בעין עצלה בגיל כזה. פוטנציאל הראייה בעין כזו מוגבל בגלל סיבות שונות. אם משקפיים לא משפרות את הראייה בעין, הרי שגם ניתוח לייזר לא ישפר את הראייה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/05/2017 לייזר

    שלום אני עוד מעט בן 18 יש לי מספר גבוה בשתי העיניים ואני באמת סובל עם המשקפייים והעדשות מגע ואני ממש רוצה לעשות ניתוח יש לי גם צילינדר ב2 העיניים המספרים שלי הם -9 -6 ורציתי לדעת אם אפשר לעשות ניתוח

    אוהד

    eye_see_toast
    שלום אוהד,

    ניתן לעשות את הניתוח אם המספר היה יציב בשנה האחרונה, ואם עובי הקרנית מאפשר להסיר את כל המספר. את הנתונים הללו אנו מבררים במהלך בדיקת ההתאמה.

    אנא התקשר ל 052-6741425 או 1800-200-222 לקביעת בדיקת התאמה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    27/04/2017 אי התאמה להסרת משקפיים בלייזר

    שלום רב,

    בבדיקה להסרת משקפיים בלייזר באסותא אופטיק, נאמר לי שאינני מתאימה להסרת משקפיים כלל, וכי ההמלצה היחידה שלהם היא ניתוח להשתלת עדשה שאינו מבוצע אצלם.
    המספר בעין ימין: -10.75, צילינדר 2. עובי קרנית 545. בעין שמאל: -8.75, צילינדר 1.75 עובי קרנית 540. המספר יציב ולא השתנה למעלה מכמה שנים.
    האם אכן אין אפשרות לבצע אצלי ניתוח אחר זולת ניתוח להשתלת עדשה? ובמידה וכך הדבר, מההסיכונים בניתוח זה, והאם הוא מומלץ?
    אודה לתשובתך!

    נועה

    imagesCAYLBIXL
    שלום נועה,

    לדעתי את בהחלט מתאימה להסרת משקפיים בלייזר. אפשר לעשות לך בהצלחה הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK ללא כל בעיה. יש לך די עובי בקרנית כדי להסיר את כל המספר כולל הצילינדר בשתי העיניים.

    אנא פני אלינו לבדיקת התאמה. 052-6741425 או 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/04/2017 לייזר למספר גבוה

    שלום רב
    יש לי 14- עם צילינד 2 עובי קרנית 590 שאלתי האם ניתן להוריד את המספר לגמרי או לפחות חלקית.
    תודה מראש

    coloured_eye_drawing_by_stardust12345-d6g62c3
    שלום רב,

    ניתן להסיר את כל המספר בנתונים האלה, בשיטת PRK.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/04/2017 בדיקת מיפוי קרנית

    שלום,עשיתי בדיקת עיניים אצל אופטומטריסט וקיימת עליה של חצי דרגה בצילנדיר בעין אחת(היום הצילנדיר בעין השמאלית -3.5 ובימנית -1.5 בימנית אין שינוי) קיבלתי הפניה לעשות בדיקה של מיפוי קרנית אצל רופא עיניים השאלה האם הסיבה של העליה הינה בהכרח מחלת קרטוקונוס?והאם הבדיקה נעשית אצל כל רופא עיניים או צריך שיהיה רופא מומחה?

    Third Eye _2, b
    שלום רב,

    לא בהכרח. לא ניתן להסיק מעלייה בצילינדר לגבי קיום קרטוקונוס, והדרך לעשות את האבחנה היא ע"H מיפוי קרנית. הבדיקה נעשית ע"י טכנאי. פירוש הבדיקה נעשה ע"י רופא עיניים מומחה לקרנית.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    24/04/2017 צילינדר גבוה

    שלום,
    בת 23, האם אני יכולה לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר במידה ויש לי בעין ימין צילינדר 3 ובעין שמאל צילינדר 3.75 ומספר קטן (עד 1) בכל עין? ואם כן האם יש סיכון יותר גבוה לבעלי צילינדר גבוה יותר?
    תודה!

    pixiecold-creative-make-up-15
    שלום רב,

    אם המספר שלך יציב והמיפוי תקין - תוכלי לעבור הסרת משקפיים בלייזר בהצלחה. ניתן להסיר כל צילינדר ללא בעיה. גודל הצילינדר לא משפיע על סיכויי ההצלחה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/04/2017 ניתוח לייזר

    שלום רב,
    יש לי קרנית בעובי 470 ומספר 5- ולכן ע”פ הבנתי אני מתאימה רק לניתוח בו משייפים את הקרנית, השאלה שלי היא האם במצב בו חוזר המספר בעוד מספר שנים עדיין אוכל ללבוש עדשות מגע או שקיים סיכון שהקרנית תיהיה דקה מאוד ולא אוכל להרכיב עדשות מגע? האם לפי נתוניי היית ממליץ כלל על ניתוח?

    images6092CGRF
    שלום רב,

    על פי הנתונים הללו ניתן לבמע הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK ללא בעיה. תמיד ניתן בעתיד להרכיב עדשות מגע אם יש בכך צורך. עובי הקרנית אינו מהווה מניעה לשימוש בעדשות מגע.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    21/04/2017 ניתוח לייזר לאחר ניתוח תיקון פזילה + שאלה על עדשות מגע

    שלום דוקטור.

    עברתי בילדותי (כיום אני בן 16) ניתוח לתיקון פזילה בבה”ח הדסה עין כרם. הפזילה עברה אך נותרה בצורה מינורית וככזו שאינה משפיעה על איכות הראייה.

    כיום (בזכות הגנים) יש לי כבר מספר שנים קוצר ראייה. המספר שלי היה יציב במשך שנים (-3.5) אך בבדיקה שערכתי לא מזמן המספר עלה. אני מרכיב עדשות מגע מסוג TruEyes בקביעות.

    שאלותי:
    1. האם אוכל לעבור ברמת העיקרון ניתוח הסרת משקפיים בלייזר?

    2. האם אכן כדאי להשתמש בעדשות הידרוג’ל יקרות שעלותם עומדת על 150 ש”ח לקופסא? מלבד העובדה שהם מונעות יובש, האם יש יתרון נוסף?

    ירון

    hqdefault
    ירון שלום רב,

    אם אתה בן 16 - אתה לא יכול עדיין לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. בגיל זה יש עדיין דינמיקה והמספר שלך יכול להמשיך לעלות. מומלץ לחכות עד גיל 18, ואז להעריך מחדש את המצב. אם תהיה אז יציב במשך שה לפחות במספר המשקפיים, תוכל לעבור את הניתיוח.

    עדשות סיליקון הידרוג'ל הן עדשות מצויינות ומומלצות. עלותן כלל לא חשובה. האם יש מחיר לראייה טובה ולעיניים בריאות?

    בברכה,
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/04/2017 חולה אפילפסיה

    האם חולה אפילפסיה מאוזן יכול לעשות ליזר בעינים?

    WW148tabEyeShadow
    שלום רב,

    כן, אם אכן הוא מאוזן תחת טיפול תרופתי ולא סבל מהתקף כלשהוא בשנים האחרונות. רצוי להצטייד במכתב מפורט מהרופא המטפל על המצב הנוכחי ושאין התנגדות לביצוע ניתוח בעיניים.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    13/04/2017 סיכון לעיוות קרנית

    תודה על תשובתך פרופסור סלומון אני החלטתי לא לבצע את הניתוח כי בנוסף לכל הנתונים קיים גם אצלי עיוות קטן של הקרנית… האם יש חלופה אחרת למצב שלי ? למשל כמו העדשות שמתקנות את הראיה ?

    דן

    TAM_ParrotFishEye_big
    שלום דן,

    החלטת נכון.

    ניתן להשתמש במשקפיים או בעדשות מגע.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/04/2017 ניתוח השתלת עדשה

    שלום וברכה.
    יש לי מספר גבוה. -12
    לאחרונה אני מרגישה שצריכה לעשות משקפי מולטיפוקל בנוסף. יש גם צילינדר שאת מספרו איני זוכרת.
    הבנתי שלמספר כזה מומלץ לעשות השתלת עדשה. בלכתי לרופאת עיניים לחוות דעת לפני שהלכתי למנתח. לדבריה, הרשתית שלי דקה מדי ולכן היא הזהירה אותי מהתערבות רפואית. האם יש מה לעשות בנידון?

    eye_see_toast
    שלום רב,

    כעיקרון ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK גם למספר כמו שלך, בתנאי שעובי הקרנית מספיק. עובי הרשתית אינו קשור כלל להחלטות על שיטת הניתוח ועל ההחלטה אם לבצעו. הרשתית דקה בכל אדם עם קוצר ראייה גבוה, דבר הגורם לשכיחות גבוהה של חורים בהיקף הרשתית. אך זו איננה סיבה שלא לבצע את הניתוח, כפי שטוענת הרופאה שבדקה אותך, שאין לה ככל הנראה כל ניסיון בניתוחים להסרת משקפיים בלייזר. ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר נעשים באנשים עם קוצר ראייה מזה שנים רבות, ואינם פוגעים כלל ברשתית.

    ככלל - רופא עיניים כלליים (אלו שעובדים בקהילה, בסניפים של קופות החולים) הם האחרונים שיכולים לתת חוות דעת אובייקטיבית על ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר. רובם אינם מנתחים כלל, ואין להן ידע או ניסיון בתחום זה. הסיבה היחידה ללכת לשמוע "חות דעת" שלהם היא אם יש לך רצון לשמוע טיעון כנגד הניתוח...

    את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה. 1800-200-222 או 052-6741425.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    11/04/2017 סיכון לעיוות קרנית

    הוסבר לי שלמרות שעובי של הקרנית שלי דק המספר שלי הוא קטן וצריך להוריד קצת

    דן

    confused
    [ראו למטה את השאלה הראשונה]

    שוב שלום דן,

    נכון. המספר אמנם קטן ועובי השיוף קטן. יחד עם זאת, קרנית שעובייה 440 מיקרון אינה קרנית תקינה מבחינתי, ויש לה לדעתי סיכון מסויים, שלא ניתן לאמוד אותו במדויק, לפתח אקטזיה בעתיד (עיוות של הקרנית בו הקמירות של הקרנית גדלה, בדומה למה שקורה בקרטוקונוס). אמנם הסיכון לכך קטן מאוד, אך זה לא סיכון שמבחינתי מאפשר לבצע את הניתוח בבטחה. הנושא אינו חד משמעי, ויש דעות לכאן ולכאן, ואני מניח שיש רופאים אחרים שהיו מנתחים במצב כזה, וזו החלטה סבירה. אתה צריך להיות מודע לסיכון, ולהחליט אם אתה מוכן לקחת אותו. האחריות במקרה זה היא שלך, לא פחות מזו של הרופא שמנתח אותך!!!

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/04/2017 סטודנטית מתלבטת

    שלום, אני סטודנטית וכעת המספר שלי הוא מינוס 1.5 בשתי העיניים. מיופיה. לפני שנה עלה לי המספר בחצי בשתי העיניים.התחלתי להרכיב משקפיים ממספר מינוס חצי וכל שנה עולה לי המספר בחצי. חוששני שזה בגלל הלימודים. מה דעתך? אני רואה עכשיו בסדר עם המשקפיים אבל לא לגמרי 6/6 ונמנעת קצת מללכת לבדיקת ראייה. תודה

    newton_computer
    שלום מיכל,

    המספר אצלך עדיין לא יציב, ולכן את לא מתאימה בשלב זה לניתוח הסרת משקפיים בלייזר. לאחר שתהייה יציבות של לפחות שנה במספר תוכלי לגשת לבדיקת התאמה. המספר עולה בגלל שזו הגנטיקה שלך, ולא בגלל הלימודים. בסופו של דבר המספר יתייצב, בין אם תלמדי או לא, וכשהמספר יהיה יציב במשך לפחות שנה - תוכלי לבוא אלינו לבדיקת התאמה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/04/2017 ניתוח לייזר בעניים

    אני בן 50 והתחילו לי בעיות ראיה הבעיה בראיה מקרוב
    האם אפשר לעשות ניתוח לייזר כדי לשפר את הראיה מקרוב

    רונן

    v9ljzots__w470h274q95
    שלום רונן,

    ממש לא!! עליך להרכיב משקפי קריאה, כמו כל אחד בגילך.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    06/04/2017 צילינדר נמוך ללא מספר

    היי, יש לי בעין ימין צילינדר נמוך (0.5-) ללא מספר (6/6). אני אכן רואה טוב בעין, למעט עיוות קל של אור (קצת הילה מסביב שמקשה מעט בלילה), אבל הייתי שמח לתקן אם כבר אני ניגש לניתוח (ניגש בעקרון בשביל עין שמאל שיש לה מספר 1.5-). בבדיקה שעשיתי באחד המכונים, נאמר לי שאין צורך לגעת בעין הטובה, כי המספר נמוך מאד (אין מניעה אחרת מלנתח בעין). שאלתי היא האם יש באמת מספר מינימום, שמתחתיו לא כדאי לנתח? איך זה עובד אצלכם? והאם באמת כדאי לי לא לנתח צילינדר 0.5 למרות העיוות הקל והעובדה שגם ככה אני הולך לעבור את התהליך בעין השניה?

    picasso-homer
    שלום רועי,

    אין שום סיבה לבצע ניתוח בעין שרואה 6/6 ללא תיקון. אני לא הייתי נוגע בעין ימין.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/04/2017 סיכון לעיוות קרנית

    המספר שלי בראיה 1.25 בכל עין וצילנדר 1.25 בכל עין . עובי קרנית שלי בימין 441 בשמאל 443 . אמרו שאין בעיה מהבחינה הזאת. בעיה היא שיש לי מין עיוות גבולי בקרנית שבקושי הצליחו לעלות על זה והוא מאוד קטן אבל יש! זה לא קרטוקונס..יש סיכון גבוהה לעיוות בקרנית … נאמר לי שהסיכוי הוא 1/1000 אנשים …

    דן

    3c0824baadbfe32d9d4387e6df6fc08e
    שלום דן,

    עובי הקרנית שלך קטן מאוד משמעותית (העובי הממוצע הוא 530 מיקרון). לדעתי אתה לא מתאים לניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    01/04/2017 צלינדר

    היי, אם יש צלינדר יש אפשרות לניתוח?

    אשר

    imagesCAOIOE8O
    שלום אשר,

    כמובן!!! הצילינדר הוא לא איזה חיה מסתורית, אלא חלק מהמספר עצמו, ומורידים אותו ללא בעיה בניתוחי לייזר. לרוב האנשים יש צילינדר כלשהוא במשקפיים. הצילינדר הוא עדשה נוספת הנותנת תוספת של כח בציר מסויים לעדשה הראשית. הצילינדר הוא תוצאה של קמירויות שונות של הקרנית, הנמצאות בצירים שונים, והגורמות לכך שיש מספר מוקדים לעין (תופעה הנקראת אסטיגמציה). בניתוח הלייזר מתבצע שיוף במידה שונה בכל ציר של הקרנית, וע"יכ מתבצעת הורדה מלאה של הצילינדר.

    לחץ כאן למידע על אסטיגמציה וצילינדר.

    בברכה\

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    26/03/2017 ניתוח לייזר

    פרופ’ סלומון שלום,

    רציתי לשאול – יש לי קוצר ראיה מאוד גבוה (-18), קרנית בעובי 526 בערך בשתי העיניים. האם ניתן לעשות ניתוח בכדי להוריד את המספר אפילו למינוס 5,6 או שלא ניתן?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    לא ניתן לבצע אצלך ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    25/03/2017 מספרים גבוהים

    הי יש לי מספר גבוה -12 בשני העיניים ועובי הקרנית שלי בערך 530 האם כדאי לעשות לייזר ללא סיכון ואם כן באיזו שיטה?

    טליה

    images6092CGRF
    שלום טליה,

    ניתן לבצע בנתונים האלה הסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK.

    את מוזמנת אלינו לבדיקת התאמה: 1-800-200-222 או 052-6741425.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    23/03/2017 ניתוח לייזר לאחר הפרדות רשתית

    שלום. אני בן 22 ועברתי ניתוח הפרדות רשתית וסתימת קרעים בלייזר לפני כשנה וחצי. יש לי מינוס עשר בעין אחת ובשניה מינוס 9. האם יש לי מניעה מביצוע ניתוח לייזר להסרת משקפיים? בתודה בן.

    Third Eye _2, b
    שלום בן,

    כעיקרון ניתן לבצע לך ניתוח. יש כמובן לבצע בדיקת התאמה מקיפה, לוודא שהרשתית צמודה ואין בה חורים נוספים, מיפוי הקרנית תקין, ולוודא שעובי הקרנית מספיק לביצוע הטיפול.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    17/03/2017 ניתוח במצב של היפרדות זגוגית העין

    אני בת 26 ויש לי מספר די גבוה (-6) ונמצאתי מתאימה לprk. יש לי בעין היפרדות זגוגית ואני רואה “זבוב” שחור כשאני באור וזה לא עובר כבר בערך שנה.בנוסף יש לי קרום בעין באופן כרוני (מעין חוט שאני מושכת מהעין). האם זה בעייתי להסיר משקפיים עם תופעות כאלה?

    דנה

    imagesAK0SIJ0H
    דנה שלום,

    הפרדות הזגוגית לא מהווה מניעה לעבור הסרת משקפיים בלייזר.

    הבעיה השניה נוצרת כתוצאה ממגע שלך בעין. המגע בעין יוצר דלקת כרונית המתבטאת בהפרשה רירית. הניסיון למשוך את ההפרשה הרירית מעורר דלקת נוספת והפרשת ריר נוספת. עליך להיגמל ממנהג זה, ולקבל טיפול מקומי נוגד דלקת לפני הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    16/03/2017 גובה המספר כצורך רפואי

    האם יש מס’ מסויים בחדות ראייה המוגדר כצורך רפואי ולא אסטטי בלבד? תודה.

    eye_makeup_so_far_by_laurengibson-d4osuvu
    שלום רב,

    לא. אין כזה דבר. ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר אינם נכללים בסל הבריאות להתוויה רפואית על פי המספר במשקפיים, ולא משנה מה המספר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    15/03/2017 ניתוח לייזר

    שלום רב,
    בן 45 עם -1.25 בשתי העיניים. א.האם בגיל זה וקוצר ראיה כזה מומלץ לבצע תיקון ראיה?
    ב. עוסק ברכיבת אופני הרים כתחביב, האם עלולה להיות מגבלה או סיכון לאחר תקופת ההחלמה?
    תודה

    ניר

    kv_intercom2-thumb-468x441-20764
    ניר שלום,

    בגיל שלך אתה צריך תיקון לקרוב של 1+ או 1.25+. המספר לרחוק הוא 1.25-. מסיבה זו קל לך לקרוא ללא משקפיים, אך למרחק (נהיגה, טלויזיה וכו') אתה זקוק למשקפיים.

    יש לפניך מספר אפשרויות: האחת - לבצע ניתוח לשתי העיניים, תוך הבנה שתזדקק למשקפי קריאה מיד לאחר הניתוח. השניה - לבצע ניתוח רק לעין הדומיננטית, ולהשאיר את העין השניה כמו שהיא, מצב הנקרא monovision (העין המנותחת תראה לרחוק, העין השניה תוכל לקרוא). השלישית - לא לעשות דבר (ואז תזדקק למשקפיים למרחק, אך לקריאה לא תזדקק למשקפיים).

    העיסוק בספורט כלשהוא אינו מהווה בעיה כלשהיא לביצוע ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר.

    אתה מוזמן אלינו לבדיקת התאמה: 052-6741425 או 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/03/2017 דלקת עפעפיים

    שלום רב,
    אני סובלת מדלקת עפעפיים כרונית שהולכת וחוזרת.טופלתי בכדורים וזה לא ממש עזר. מה שכן עוזר זה צמר גפן ספוג במים חמים (הבעיה נעלמת לכמה ימים וחוזרת )..מדובר על צריבה בעיניים לא נעימה . האם במצב זה אפשר לבצע ניתוח להסרת משקפיים .
    תודה רבה .אביטל בת 40

    Colourful_Eye_by_LuminousStar
    שלום רב,

    אפשר לבצע ניתוח לייזר, לאחר שטיפלת היטב במצב, והעפעפיים נקיות ולא מודלקות. לקראת הניתוח ירשום לך הרופא טיפול נוגד דלקת מקומי וסיסטמי למספר שבועות, וימליץ לך להמשיך לנקות את העפעפיים כפי שאת עושה עכשיו.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    14/03/2017 סוג ניתוח

    שלום
    רציתי להתייעץ לגבי סוג הניתוח נבדקתי ב2 מכונים ונמצאתי מתאימה ל 2 סוגי הניתוחים prk וz לאסיק. המספרים שלי הם -1.25 ו-1.5 כאשר עובי הקרנית 495 אני מבינה שprk הוא ניתוח בטוח יותר אך קשה יותר סבחלמה. בגלל שאני צלמת רציתי לדעת עם שבועיים אחרי הניתוח prk זה זמן סביר לחזור לפעילות…והאם טשטוש בראיה שאנשים מספרים אחרי בניתוח יגרום לי להיות מושבת למספר חודשים. ומה הסיכון לעיוות בשיטה השניה…כי לה יתרון ברור שאחרי ימים בןדדים ואפלו שעות כמו שמספרים חוזרים לשגרה

    watermark
    שלום הדס,

    ניתוח PRK בטוח יותר. אמנם הוא מחייב שבוע של החלמה, אך כדאי להשקיע את הזמן למען שיטה בטוחה יותר. רב המנותחים חוזרים לפעילות מלאה תוך 7-10 ימים. זה לא משנה אם את צלמת, מהנדסת, פקידת בנק או עובדת סוציאלית - כולם זקוקים לראייה טובה, ואף אחד לא אוהב להיות מושבת מפעילות. אבל למען שנים ארוכות ובטוחות ללא משקפיים, נראה לי שאת, כמו כולם, יכולה להקדיש לנושא שבוע מזמנך היקר.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    12/03/2017 ניתוח לייזר

    מאיזה גיל אפשר ומותר לעשות ניתוח לייזר?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום רב,

    החל מגיל 17.5, ובתנאי שהמספר במשקפיים יציב מזה לפחות שנה.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    10/03/2017 הסרת משקפיים לקרוב – זוקן ראיה

    שלום,

    רוצה לשאול האם ניתן עקרונית לבצע ניתוח הסרת משקפיים ל”קרוב” כתוצאה מתהליך זוקן ראיה.
    אני בן 55 , רואה מצוין לרחוק. זקוק למשקפי קריאה לקרוב. משתמש כעת במספר +2 , האם ניתן (לאחר בדיקת התאמה כמובן) לבצע ניתוח שיאפשר לי לראות מקרוב ללא משקפיים מבלי שתיפגע הראיה לרחוק ?

    תודה,
    עופר

    v9ljzots__w470h274q95
    שלום רב,

    כדי שתהיה מסוגל לקרוא ללא משקפי קריאה שמספרם כעת הוא 2+, צריך לעשות לך ניתוח לייזר שיהפוך לך את אחת העיניים לקצרת רואי, למצב של 2-. במצב זה הראייה לרחוק בעין זו לא תהיה ברורה, אך תוכל לקרוא בה ללא משקפיים. העין השניה תמשיך לראות לרחוק. מצב זה נקרא monovision: עין אחת רואה לרחוק (שבה המספר הוא 0) ועין אחת רואה לקרוב (שבה המספר הוא 2-).

    המלצתי לך היא לא לעשות דבר, ולהמשיך ולהנות מראייה מצויינת לרחוק ללא משקפיים בשתי העיניים,תוך הבנה שאתה לא צעיר יותר ועליך להיעזר במשקפי קריאה.

    בברכה,

     

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    04/03/2017 לייזר בפלוסים

    שלום פרופסור סלומון.
    אני בת 28 ומכיתה ד מרכיבה משקפיים שהמספר שלהם הוא +3.5 ויש לי גם צלינדר בשתי העיניים, אולם כשמטפטפים לי טיפות להרחבת אישונים המספר האמיתי שלי הוא 5.5 פלוס.. עשיתי בדיקה בכמה וכמה מכונים.. בחלק אמרו לי שהם לא מנתחים פלוסים, בחלק המליצו לי לחכות עד שהמספר במשקפיים יתדרדר ורק אז יוכלו לעשות לי.. ובמספר מכונים נאמר לי שאני יכולה לעשות את הניתוח בלי בעיה, רק שאהיה מודעת שאולי למשך מספר חודשים יהיה לי מינוס נמוך מאוד וזה יסתדר תוך כמה חודשים.. אני מאוד רוצה לעשות את הניתוח.. רציתי לדעת מה אתה ממליץ במידה ויש הבדל בין המס במשקפיים למספר עם הרחבת האישונים.. האם יש סיכון בניתוח כזה?

    Pop_arty_Eye__for_project__by_Jakeria
    שלום אנה,

    כאשר יש רוחק ראייה גבוה (פלוס במשקפיים) בגיל צעיר, המספר האמיתי גדול יותר מהמספר במשקפיים. זאת בגלל דיכוי חלק מהמספר בגלל האקומודציה. אם השנים כח האקומודציה יורד, והמספר עולה.

    במקרים בהם קיים פער גבוה בין המספר הקיים והמספר האמיתי, מקובל לנתח על מספר שהוא באמצע, ביניהם. במקרה שלך הניתוח יבוצע כדי להוריד 4.5+. התוצאה תהיה שלאחר הניתוח במהלך שנה עד שנתיים יהיה לך 1- לרחוק, ויתכן שתצטרכי משקפיים לרחוק בתקופה זו. לקרוב את תראי מצוין. במהלך השנים המינוס יעלם. בעתיד הרחוק תיתכן חזרה של חלק מהמספר.

    אין כל סכנה בניתוח, אבל עלייך להבין במדוייק את התנהגות העיניים ואת מה שצפוי מבחינת המספרים בשנים שלאחר הניתוח.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית

    02/03/2017 בדיקה מחודשת לאחר 9 שנים

    לפני כ-9 שנים (לפני הצבא) רציתי לעשות ניתוח לייזר. בדקתי במכונים שונים, והתברר שיש לי קרנית דקה יחסים (אם אני זוכר נכון, משהו כמו 450 מקרון) והמספר שלי גבוה (~5- + צילינדר 1). במכון אחד אמרו לי שאני יכול לעשות ניתוח בלי בעיה, באחר התלבטו ולבסוף אישרו ובשלישי נאמר לי שאני לא יכול לעשות.
    החלטתי שאני לא לוקח את הסיכון ונמנעתי ממנו.
    השאלה היא האם הטכנולוגיה התפתחה בשנים האחרונות ברמה כזו שכיום ניתן יהיה לעשות את הניתוח ללא חשש?
    המון תודה.

    power-over-land-web-med
    שלום רב,

    קרנית שעובייה הוא רק 450 מיקרון היא קרנית דקה מאוד (העובי הממוצע הוא 530 מיקרון). קרנית כזו אינה מתאימה בד"כ לניתוח הסרת משקפיים בלייזר, תהא הטכנולוגיה אשר תהא.

    יחד עם זאת אתה מוזמן לבדיקת התאמה. 1800-200-222.

    בברכה,

     
    פרופ' אבי סלומון
    רופא עיניים ומומחה לקרנית
    עמוד 2 מתוך 512345

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    לקביעת תורים

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.